Lees de Officiële Beschrijving

De Plekhanov Russian University of Economics werd opgericht in 1907. Gedurende meer dan 100 jaar was de universiteit altijd nauw verbonden met de nationale economie: ontwikkeling van de handel en technologieën voor de voedselproductie in het begin van de twintigste eeuw, toen de vorming van goederen wetenschap, groei van de coöperatieve beweging, oprichting van economische statistieken van de staat en planningssystemen, economische hervormingen van 1965-1970, macro-economie en sectorstudies in de jaren tachtig, bevordering van de vorming van marktstructuren in de jaren negentig. De hoge praktische oriëntatie van het onderwijs en zijn relaties met de realiteit van de economische situatie in het land door de jaren heen zijn een uniek kenmerk van de universiteit.

In 2012-2015 vond de uitbreiding van de Plekhanov Russian University of Economics plaats door de toetreding van de Socio-Economische Universiteit van Saratov, de Russische Staatsuniversiteit voor Handel en Economie en de Staatsuniversiteit van Economie, Statistiek en Informatica van Moskou. Tegenwoordig is Plekhanov Russian University of Economics (PRUE) een van de toonaangevende wetenschappelijke, methodische en studiecentra in Rusland, die academisch en onderwijzend personeel trainen, evenals wetenschappelijk personeel via het departement van postdoctorale (doctorale) studies. Momenteel wordt aan de Plekhanov Russian University of Economics het onderwijs uitgevoerd in Moskou en 26 vestigingen in steden van de Russische Federatie en daarbuiten.

Er zijn meer dan 50 000 studenten en 780 postdoctorale studenten die studeren aan programma's in het hoger onderwijs; 2 500 docenten werken bij PRUE, waaronder meer dan 20 000 studenten, 580 van de postdoctorale studenten en 1 200 docenten op de hoofdcampus.

Rekrutering van hooggekwalificeerd onderwijzend personeel, ontwikkeling en implementatie van innovatieve onderwijsprogramma's, waaronder dubbele en drievoudige diplomaprogramma's met vooraanstaande buitenlandse universiteiten, en gebruik van moderne onderwijstechnologieën bieden training aan hooggekwalificeerde specialisten, geëist door de professionele gemeenschap in Rusland en de wereld.

Missie

De missie van PRUE is het bevorderen van de duurzame sociaaleconomische ontwikkeling van Rusland door middel van menselijke en intellectuele kapitaalvorming. Het strategische doel van de PRUE voor de periode is de constructie van een efficiënt multilevel systeem van permanente educatie op het gebied van economie en aanverwante kennisgebieden dat voldoet aan de behoeften van de staat, de samenleving en het individu; vorming van universitaire, educatieve en onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten met een brede internationale en nationale erkenning en een bron van middelen voor zijn verdere duurzame ontwikkeling.

specificiteit

Specificiteit van de PRUE is dat het de tradities van nationaal onderwijs op het gebied van economie bewaart, en deze bijwerkt op basis van de vereisten van de reële economie en de moderne internationale normen. Een van de sterke punten van de binnenlandse economische school is het gebruik van economisch-wiskundige en economisch-statistische (econometrische) methoden van economische theorieën en rechtvaardiging van oplossingen.

Belangrijkste aandachtsgebieden

 • Vorming van nieuwe economie, regelmaat van de ontwikkeling van moderne beschaving: theorie en praktijk
 • Problemen van interetnische en inter-confessionele communicatie in de Russische Federatie
 • Innovatie-economie als basis voor nationale economische zekerheid: staat, regio, onderneming
 • Theorie en praktijk van management
 • Marketingbeheer in sociaal-economische systemen
 • Moderne opvattingen en technologieën in wetenschap en onderwijs
 • Informatieve, cognitieve technologieën en systemen in economie en onderwijs
 • Verbetering van de effectiviteit van het financiële systeem
 • Methodologie, methoden, mechanismen, hulpmiddelen en technologieën van de economische systemen die functioneren op het gebied van industrie en ondernemerschap met een blik op de globaliseringstendensen
 • Werkzaamheid van machines en uitrusting: methodologisch aspect
 • Wetenschappelijke uitdagingen op het gebied van goederen- en servicekwaliteit en assortimentcontrole, assortimentsexpertise
 • Wereldeconomie en Rusland: integratieprocessen en globalisering
 • Methodologie van de ontwikkeling van de sportindustrie
 • Onderwijs in de geesteswetenschappen als een voorwaarde voor bedrijfsontwikkeling


voordelen/>

Het voordeel van het huidige PRUE-onderwijsmodel is een combinatie van economisch en managementonderwijs op basis van de praktijk, sterke wiskundige (statistische) en juridische opleiding en gebruik van informatietechnologieën. De nadruk ligt op de praktijk, onder meer door de aanwezigheid van natuurwetenschappelijke afdelingen en een grondige expertise op het gebied van handelsactiviteiten, grondstofwetenschap, economie en bedrijfsbeheer en aanverwante disciplines. Diepgaande wiskundige training wordt gegeven door het grote aantal onderwerpen dat actief gebruik maakt van economische en statistische apparaten en informatietechnologieën.

Wereldwijde ranglijst

Sinds 2012 is de PRUE opgenomen in de wereldwijde ranglijst van universiteiten QS World University Rankings (in 2012 - 601 positie, in 2013 - 2015 na de fusie met andere instellingen voor hoger onderwijs - 701 positie). In de afgelopen twee jaar verbeterde het PRUE zijn positie in de regionale ranglijst (QS University Rankings: BRICS van 101-110 positie in 2013 tot 91 in 2015, QS University Rankings: Emerging Europe

Internationale accreditatie van Plekhanov Russian University of Economics

 • De Plekhanov Russian University of Economics is geaccrediteerd door de European Council for Business Education (ECBE).
 • Internationale vereniging van MBA-programma's - Vereniging van MBA's.
 • Het Chartered Institute of Marketing van het Verenigd Koninkrijk (CIM).
 • Het Chartered Institute of Management Accountants (CIMA).
 • Europese organisatie voor kwaliteit (EOQ).

Mogelijkheden van de Plekhanov Russian University of Economics

Studenten van PRUE hebben de mogelijkheid om een ​​dubbele of driedubbele diploma te behalen in gezamenlijke internationale educatieve programma's. Het project omvatte 14 universiteiten van over de hele wereld, waaronder Frankrijk, Duitsland, Nederland en Oostenrijk. De universiteit is vooral interessant voor die buitenlandse studenten die de economie van Rusland dieper willen leren kennen. De universiteit maakt het mogelijk om de belangrijkste economische processen in detail te bestuderen, om de nodige zakelijke contacten in Rusland tot stand te brengen.

Programs taught in:
Engels
Russisch

Deze school biedt ook:


Plekhanov Russian University of Economics

Een uniek programma dat verschillende aspecten van gespecialiseerde training combineert - op het gebied van financieel management, marketing, buitenlandse handelsactivite ... [+]

Beschrijving van het programma

Een uniek programma dat verschillende aspecten van gespecialiseerde training combineert - op het gebied van financieel management, marketing, buitenlandse handelsactiviteiten, zakelijke communicatie, enz. - noodzakelijk voor het succesvol uitvoeren van internationale zaken en het werken op hogere managementposities in vergelijkbare organisaties. Lesgeven in het Engels biedt een uitzonderlijk hoog niveau van vaardigheid in professionele terminologie en het vermogen om te communiceren met partners uit andere landen.

accreditatie

Het programma is geaccrediteerd door de European Council for Business Education (ECBE)

Wat weet de afgestudeerde?

Moderne methoden voor het beheren van verschillende bronnen van een internationaal bedrijf... [-]

Rusland Moskou
Voltijd
2 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
Plekhanov Russian University of Economics

Het programma staat op de 12e plaats van de masterprogramma's van Oost-Europa volgens de versie van het internationale accreditatiebureau Eduniversal. Het programma w ... [+]

Beschrijving van het programma

Het programma staat op de 12e plaats van de masterprogramma's van Oost-Europa volgens de versie van het internationale accreditatiebureau Eduniversal. Het programma wordt volledig in het Engels gegeven. Studenten krijgen de mogelijkheid om te studeren aan buitenlandse partneruniversiteiten via de programma's van het Double Diploma of de uitwisseling. Dubbeldiploma met Lappeenranta Business School (LUT Business School) en de Franse business school SKEMA. Studenten in het leerproces gebruiken Thomson Reuters-databases, webinar-platforms. Van de studenten die aan het programma studeren, is 5% een buitenlander.

accreditatie

Het programma is geaccrediteerd door de European Council for Business Education (ECBE)... [-]

Rusland Moskou
Voltijd
2 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
Plekhanov Russian University of Economics

Het programma is bedoeld om marketeers voor te bereiden die een professionele vocabulaire in het Engels hebben, met de mogelijke toepassing van competenties verkregen in ... [+]

Beschrijving van het programma

Het programma is bedoeld om marketeers voor te bereiden die een professionele vocabulaire in het Engels hebben, met de mogelijke toepassing van competenties verkregen in productie- en handelsbedrijven en in onderzoeksbureaus. Het programma is gebaseerd op de specifieke kenmerken van de marketingactiviteiten van grote internationale bedrijven die actief zijn op de Russische markt (of van plan zijn zich terug te trekken) en grote Russische bedrijven met een hoog exportpotentieel, waarvoor het noodzakelijk is om de aanpassing van marketingactiviteiten aan een kruis te bestuderen -culturele omgeving.

accreditatie

Het programma is geaccrediteerd door de European Council for Business Education (ECBE)... [-]

Rusland Moskou
Voltijd
2 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
Plekhanov Russian University of Economics

Het programma neemt de eerste plaats in onder de masterprogramma's van Oost-Europa volgens de versie van het internationale accreditatiebureau Eduniversal. Het progra ... [+]

Beschrijving van het programma

Het programma neemt de eerste plaats in onder de masterprogramma's van Oost-Europa volgens de versie van het internationale accreditatiebureau Eduniversal. Het programma wordt volledig in het Engels gegeven. Studenten krijgen de mogelijkheid om te studeren aan buitenlandse partneruniversiteiten via de programma's van het Double Diploma of de uitwisseling. Studenten in het leerproces gebruiken de MS Project-software, de ProBusiness-bedrijfssimulator, het gebruik van de Rosstat-databases, Thomson Reuters, webinars, Statistica, EView.

Van de studenten die deelnamen aan het programma, is 6% een buitenlander. Er werd een dubbel diplomacontract gesloten met de business school van de LUTT University of Technology LUT Business School (Finland) en de IESEG School of Management (Frankrijk).... [-]

Rusland Moskou
Voltijd
2 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
Plekhanov Russian University of Economics

Het originele gespecialiseerde programma "Financiële analyse" is gericht op het trainen van financiële analisten op basis van onderzoek van moderne processen en ... [+]

Beschrijving van het programma

Het originele gespecialiseerde programma "Financiële analyse" is gericht op het trainen van financiële analisten op basis van onderzoek van moderne processen en financiële trends die plaatsvinden op macro- en microniveau, rekening houdend met de vereisten voor professionele kennis en vaardigheden van toekomstige financiers van de kant van werkgevers, financiële organisaties, beroepsverenigingen, alle deelnemers aan het bedrijfsleven.

Studenten hebben de mogelijkheid om gedurende een semester in een van de universiteit-partners van de universiteit in het buitenland te studeren in het kader van het programma van internationale academische mobiliteit. Met de implementatie van het onderwijsprogramma wordt academische en wetenschappelijke samenwerking uitgevoerd met de volgende universiteiten: de universiteit Cambridge, University of Kent, University of Bath, Corvinus University of Budapest, Brunel Business School, University of Perugia, University of Paris Quest Nanterre, Mongolian State University, Cracow University of Economics. Tijdens het trainen gebruiken ze het programmacomplex Opera PMS Full, simulatoren van de zakelijke omgeving ProBusiness, softwareproducten MS Project, statistisch pakket STATGRAPHICS Centurion. Er is een mogelijkheid om te werken in een publiek dat is uitgerust met terminals van Thomson Reuters.... [-]

Rusland Moskou
Voltijd
2 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
Location address
Stremyannyy Pereulok, 36, Moscow
Moscow, Moskva, 115093 RU
Social Media