HSE Higher School of Economics

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

De Higher School of Economics ( HSE University), die consequent wordt gerangschikt als een van de drie beste universiteiten van Rusland, onderscheidt zich door zijn internationaal ingestelde, door onderzoek aangestuurde benadering van hoger onderwijs. HSE is gevestigd in het levendige centrum van Moskou, met campussen in St. Petersburg, Nizhny Novgorod en Perm, en biedt uitstekende academici op alle niveaus en omvat 20 Engelstalige masterprogramma's.

Modern HSE werd in 1992 opgericht door vooraanstaande Russische economen en regeringshervormers om economische en sociale veranderingen in Rusland te bevorderen door een nieuwe generatie economen op te leiden en nieuwe ideeën te inspireren in de publieke en private sector. In de afgelopen decennia is de universiteit snel uitgegroeid van een economische school tot een gerenommeerde onderzoeksuniversiteit die nu meer dan 35.000 studenten en 4.000 docenten heeft op campussen in vier van de belangrijkste steden van Rusland. De universiteit heeft enkele van de beste academische afdelingen en onderzoekscentra van het land op het gebied van economie, management, sociologie, openbaar beleid en informatica. HSE is de thuisbasis van de meest geavanceerde programma's en faculteiten in Rusland, waaronder de eerste afdeling Urban Studies van het land. In 2014 opende de universiteit, in samenwerking met Ruslands toonaangevende internetbedrijf Yandex, de Faculteit voor Computerwetenschappen om toekomstige generaties van computerprogrammeurs en ingenieurs op te leiden.

Internationaal Sinds het prille begin is HSE een internationaal gedreven universiteit. Het heeft nu samenwerkingsverbanden met meer dan 130 universiteiten en onderzoeksorganisaties, in de vorm van uitwisselingen, double degree-programma's en zomercursussen. De faculteit en onderzoeksactiviteiten van de universiteit zijn steeds internationaler geworden en haar studenten vertegenwoordigen nu meer dan 60 verschillende landen.

Diverse HSE biedt het grootste aantal Engelstalige masterprogramma's in Rusland. Deze programma's variëren van openbaar beleid tot business-to-area-studies en bereiden allemaal studenten voor om leiders te worden op het door hen gekozen vakgebied. Om de beste studenten aan te trekken, worden op verdiensten gebaseerde beurzen en stipendia toegekend aan kwalificerende kandidaten.

Onze faculteit, onderzoekers en studenten vertegenwoordigen meer dan 50 landen en zijn toegewijd aan het handhaven van de hoogste academische normen. Onze nieuwe structurele hervormingen ondersteunen de HSE om te internationaliseren en het baanbrekende onderzoek van onze faculteit, onderzoekers en studenten.

Nu een dynamische universiteit met vier campussen, is HSE een leider in het combineren van Russische onderwijstradities met de beste internationale onderwijs- en onderzoekspraktijken. HSE biedt uitstekende educatieve programma's van de middelbare school tot postdoctorale studies, met topafdelingen en onderzoekscentra op een aantal internationale gebieden.

Locaties

Moskou

National Research University - Higher School of Economics

Address
Higher School of Economics
Myasnitskaya 20

101000 Moskou, Moskva, Rusland
Telefoonnr.
+7 495 771-32-32

Nizhny Novgorod

Address
Nizhny Novgorod, Nizhny Novgorod Oblast, Rusland

Sint Petersburg

Address
Kantemirovskaya Ulitsa,3A building 1
194100 Sint Petersburg, Sint Petersburg, Rusland

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Opleidingen