Lees de Officiële Beschrijving

Opgericht in 1994 met de actieve steun van de stad Sint-Petersburg, begon de Europese universiteit als een elitaire graduate school in de sociale en menswetenschappen in 1996. Vanaf het begin was de missie van EUSP het voldoen aan de behoeften van het Russisch. sociale ontwikkeling door een nieuwe generatie leraren en wetenschappers op te leiden in de beste Russische en westerse tradities. De Europese universiteit is een van de weinige niet-statelijke universiteiten die volledig gekwalificeerd zijn door het ministerie van Onderwijs om afgestudeerde graden te behalen. In de afgelopen 20 jaar heeft het EUSP een internationale reputatie opgebouwd door de uitstekende studiebeurs van zijn faculteit en de opleiding van de beste en slimste studenten van Rusland op het hoogste internationale niveau.

Net als de beste particuliere universiteiten buiten Rusland, is de onafhankelijkheid van het EUSP zowel intellectueel als politiek. Met een aanzienlijk deel van de faculteit met graden van toonaangevende westerse instellingen en nauwe relaties met Stanford, Michigan, Cambridge University, Georgetown, Harvard, Helsinki University, en de University of California, Berkeley, of Michigan, Ann Arbor; Cambridge University (VK); Universiteit van Helsinki (Finland), en het Europees Universitair Instituut in Florence, heeft het EUSP een sterke betrokkenheid bij de integratie van de Russische beurs met wetenschap in Europa en Amerika. Met de historische afstand van Rusland ten opzichte van het Westen in intellectuele en sociale termen, is dit een fundamenteel belangrijke positie geweest, een die mobiliteit aanmoedigt en afgestudeerden aanmoedigt om thuis hun onderwijs- en wetenschappelijke loopbaan voort te zetten. Voor niet-Russen is de International MA in Russian Studies het enige permanente programma op graduaat niveau in Rusland dat graden in sociologie, politieke wetenschappen en culturele studies biedt aan studenten uit Noord-Amerika, Europa en Azië.

De universiteit is ook op andere manieren een belangrijke vertegenwoordiger van innovatie en verandering. Zoals de Russische regering zelf heeft erkend, dient haar democratisch bestuurssysteem als een voorbeeld voor andere Russische instellingen die streven naar internationale erkenning. Het EUSP was initiatiefnemer van particuliere kapitaalfondsen die nu een standaard is geworden in andere universiteiten en culturele instellingen. Hoewel de universiteit volledig onafhankelijk is van staatscontrole, worden er vaak belangrijke regeringsfiguren georganiseerd, evenals Russische en internationale wetenschappers voor seminars en lezingen over kwesties van maatschappelijk belang. EUSP-faculteit en personeel worden ook regelmatig uitgenodigd als deskundige adviseurs door de openbare kamer van de Russische Federatie, het ministerie van Economische Ontwikkeling en het ministerie van Onderwijs en Wetenschappen.

De universiteit is ook actief betrokken bij het internationale economische forum van St. Petersburg, het Petersburg Dialogue Forum en het Krasnoyarsk Economic Forum. Mede om deze reden, deels omdat onze afgestudeerden tot de beste van Rusland behoren, hebben velen niet alleen posities in vooraanstaande universiteiten, maar bekleden ze sleutelposities in overheids- en niet-gouvernementele organisaties, evenals in toonaangevende Russische en internationale bedrijven. Meer dan veertig procent van degenen die ons kerneducatieprogramma hebben afgerond, heeft met succes haar proefschriften verdedigd.

De missie van de universiteit is het bevredigen van maatschappelijke behoeften bij het verhogen en uitbreiden van professionele kwalificaties van specialisten en bij het ontwikkelen van hun creatieve en wetenschappelijke potentieel op basis van verworvenheden uit Russische en internationale ervaring en samenwerking.

Vanwege zijn uitmuntende professionaliteit en unieke wetenschappelijke potentieel, heeft EUSP een reputatie verworven als een van de meest dynamische en moderne onderwijsinstellingen in het land.

Vijf belangrijke punten over de European University at St. Petersburg

  1. Het EUSP heeft meer onafhankelijkheid van de Russische overheidsbureaucratie dan de meeste andere Russische universiteiten. Deze onafhankelijkheid is belangrijk om zowel intellectuele als politieke redenen. Universiteiten in Rusland waren traditioneel onder de controle van de overheid, in de mate van vragen over de inhoud van instructie en onderzoek, politieke ideologie en bestuur.
  2. In EUSP heeft een groot deel van de faculteit een diploma van vooraanstaande westerse universiteiten. De universiteit heeft Russen in dienst met promoties van erkende scholen zoals de University of California, Berkeley; de universiteit van Michigan, Ann Arbor; Cambridge University (VK); Universiteit van Helsinki (Finland), ea
  3. EUSP heeft zich gecommitteerd aan de integratie van Russische beurzen met beurzen in Europa en Amerika. Tegen de achtergrond van de aanhoudende isolatie van de Russische wetenschap uit het Westen, is dit een fundamenteel belangrijke positie.
  4. EUSP moedigt mobiliteit aan, maar bestrijdt de braindrain. Eerder dan het bevorderen van het vertrek van afgestudeerde studenten naar het Westen, nodigt het EUSP westerse studenten uit om in Rusland te komen studeren. De International MA in Russian Studies is het ENIGE permanente programma op graduaat niveau in Rusland dat graden in sociologie, politieke wetenschappen en culturele studies biedt aan studenten uit Noord-Amerika, Europa en Azië (ongeveer 50 studenten per jaar). Zowel internationale als Russische studenten genieten van de voordelen van studeren in een echt internationale setting.
  5. Het EUSP is een doorslaggevende factor voor innovatie en verandering, en introduceert en verspreidt nieuwe normen en praktijken in het Russische onderwijssysteem.

De educatieve programma's van EUSP zijn niet alleen populair onder getalenteerde afgestudeerden van Russische universiteiten, die momenteel afkomstig zijn uit vierenvijftig Russische regio's, maar ook onder afgestudeerden van buitenlandse universiteiten (voornamelijk in West-Europa en Noord-Amerika). Voor deze studenten biedt EUSP speciale internationale programma's die volledig in het Engels worden gegeven.

De onderwijsfaculteit van EUSP wordt bemand door bekende academici die aanzienlijke resultaten en erkenning op hun vakgebied hebben bereikt. Velen van hen promoveerden op de beste universiteiten in Europa en de VS en hebben ervaring met lesgeven aan buitenlandse universiteiten.

Onze professoren zijn de permanente leden van de International Association for the Humanities

Jaarlijks houdt EUSP een interdisciplinaire conferentie «Tentoonstelling van de academische onderzoeksresultaten» - een centrale gebeurtenis in het universitaire academische leven, dat al een platform is geworden dat onderzoekers van verschillende afdelingen van EUSP samenbrengt en een basis biedt voor onze collega's om bekend te raken met ons onderzoek prestaties.

EUSP-afgestudeerden werken in prestigieuze academische en onderzoeksinstituten en bekleden belangrijke functies bij overheids- en niet-gouvernementele organisaties, evenals bij toonaangevende Russische en internationale bedrijven. Meer dan veertig procent van degenen die ons kerneducatieprogramma hebben afgerond, hebben met succes hun proefschriften verdedigd.

Omdat EUSP zijn werk heeft gebaseerd op het principe van het combineren van onderwijs met baanbrekend onderzoek, is het de eerste Russische universiteit die het succes van universiteiten zoals Harvard en UC Berkeley heeft herhaald. Het universitaire onderzoeksmodel wordt niet alleen weerspiegeld in het strategische plan van EUSP en de dagelijkse praktijk, maar ook in de organisatiestructuur. De universiteit bestaat uit vijf afdelingen en elf onderzoekscentra. Een substantieel deel van hun werk bestaat uit toegepast interdisciplinair onderzoek.

EUSP levert expertise bij het voorbereiden en uitvoeren van belangrijke hervormingen die van vitaal belang zijn voor de ontwikkeling van het land. In het bijzonder worden universitaire personeelsleden regelmatig uitgenodigd als deskundige adviseurs door de openbare kamer van de Russische Federatie, het ministerie van Economische Ontwikkeling en het ministerie van Onderwijs en Wetenschappen. EUSP is actief betrokken bij het internationale economische forum van St. Petersburg, het Petersburg Dialogue Forum en het Krasnoyarsk Economic Forum.

Opleidingen te volgen in:
Engels

Deze school biedt ook:

MA

European University at St. Petersburg

Een jaar intensieve ENERPO masteropleiding specifiek gericht op Euraziatische energiezaken. In de 21e eeuw is concurrentie en samenwerking over de energiebronnen een van ... [+]

Een jaar intensieve ENERPO masteropleiding specifiek gericht op Euraziatische energiezaken. In de 21e eeuw is concurrentie en samenwerking over de energiebronnen een van de sleutelfactoren geworden in de internationale aangelegenheden. Je leert en bespreekt een verscheidenheid aan onderwerpen, waaronder Rusland-Europa en Rusland-Azië energierelaties en uitdagingen, LNG en schaliegas "revoluties", een invloed van de energiesector op politiek, economie en sociale ontwikkeling in Rusland, Centraal-Azië, het Midden-Oosten en de Kaukasus.

ENERPO is het enige programma in Rusland dat u de mogelijkheid biedt om

in 1 jaar een MA in Energy Politics krijgen in Eurazië;selecteer de cursussen van de vooraanstaande Russische en internationale professoren en deskundigen in het veld;ontwerp je eigen individuele programma uit de brede cursuscatalogus;deelnemen aan open lezingen en speciale workshops;artikelen bijdragen aan ENERPO Journal en de ENERPO-nieuwsbrief;studeer in het Engels, leer / verbeter je Russisch;geniet van het leven in St. Petersburg - de oude keizerlijke hoofdstad van Rusland;een uitstekende basis krijgen voor je carrière in de openbare dienstverlening, de academische wereld en het bedrijfsleven.... [-]
Rusland Sint Petersburg
September 2019
Engels
Voltijd
1 - 1 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
European University at St. Petersburg

Eenjarige, intensieve IMARES-masteropleiding gericht op Rusland en het post-Sovjetgebied. Met dit uitgebreide programma kun je Rusland en het hele Euraziatische gebied in ... [+]

Eenjarige, intensieve IMARES-masteropleiding gericht op Rusland en het post-Sovjetgebied. Met dit uitgebreide programma kun je Rusland en het hele Euraziatische gebied in alle aspecten bestuderen van A tot Я. Je onderzoekt het verleden en analyseert de meest actuele gebeurtenissen die zich in de regio voordoen, leert Russisch en ervaart het leven in Rusland. Samen met andere internationale studenten studeer en bespreek je een verscheidenheid aan onderwerpen, waaronder buitenlands beleid en veiligheidskwesties in Rusland en de buurlanden, geschiedenis en actualiteiten, veranderende maatschappij en hervormingen, en natuurlijk de Russische cultuur en kunst.

Dit is het enige programma in Rusland dat u de mogelijkheid biedt om... [-]

Rusland Sint Petersburg
September 2019
Engels
Voltijd
1 - 1 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands