Lees de Officiële Beschrijving

Onze universiteit is een dynamische en traditionele instelling met diepe wortels in Centraal-Europa en een sterke internationale academische banden. De oorsprong teruggaat tot 1581, waardoor het de oudste instelling voor hoger onderwijs in Roemenië maakt. Het is ook grootste Roemeense universiteit (Ongeveer 40.000 studenten en 1.700 medewerkers van de faculteit), gelegen aan de samenvloeiing van de oosterse en westerse culturen. Als academische openbare instelling, het doel is het bevorderen en ondersteunen van de ontwikkeling van specifieke culturele componenten binnen de lokale, regionale, nationale en internationale gemeenschap.

Gelegen in een geografisch gebied gekenmerkt door de aanwezigheid van verschillende etnische en religieuze groepen, de universiteit profiteert van een multiculturele en meertalige omgeving die zijn unieke karakter geeft, en het biedt volledige studies in Roemeense, HongaarsEn Duits.

Daarnaast heeft de universiteit legt grote nadruk op kennis van vreemde talen en educatieve programma's in gesproken talen, dus het biedt een breed scala van internationaal concurrerende BA, MA en Ph.D. programma's Engels, Frans of Italiaans. Ook, zodat alle studenten om ten minste één vreemde taal te leren, de universiteit voorziet taal centra (Lingua Talencentrum en Alpha Talencentrum) en 21 culturele centra.

Moderne Gebouwen & High-Tech Laboratories

Activa van de Universiteit omvatten moderne gebouwen, uitgerust met laboratoria bij hoge technische normen, bibliotheken, sport- en recreatiefaciliteiten. Elke faculteit, cultureel centrum, en onderzoeksinstituut heeft een eigen bibliotheek, alles wordt gecoördineerd door de Centrale Bibliotheek. We bieden ook een hoge kwaliteit van ondersteunende diensten, 15 slaapzalen (met een totale capaciteit van 5.000 plaatsen), eetgelegenheden (2 restaurants en 4 cafetaria), musea (Academic Museum, Mineralogical Museum, Zoölogisch Museum, University Memorial Park, Museum voor Paleontologie en Stratigrafie) , culturele centra, taal centra en andere voorzieningen, zoals de Botanische Tuin, of het sportpark.

Uitstekende Opleiding Onderzoeksfaciliteiten

Onze studenten profiteren van uitstekende onderwijs en onderzoek mogelijkheden onder begeleiding van een gevestigde wetenschappelijke staf. Onderzoek heeft voortdurend en grondig gepromoot samen bestaan ​​van onze universiteit en daarom hebben laboratoria en onderzoekscentra van internationaal wetenschappelijke relevantie gecreëerd. In dit verband heeft Universitatea Babeş-Bolyai aanzienlijke investeringen gedaan in het gebied van onderzoek, met het oog op de prestaties en internationale zichtbaarheid te vergroten.

Levendige en kleurrijke Studentenleven

Cluj-Napoca is echt een universiteitsstad geanimeerd door een levendige en kleurrijke culturele leven en entertainment mogelijkheden. Het biedt zowel de studenten en de lange levensduur staan ​​bewoners verschillende musea (geschiedenis, kunst, etnografie, Apotheek, Linguïstiek Roemeense Nationale Opera House en de Hongaarse Opera House, Puppet Theater), pretparken, bioscopen en film complexen, winkelcentra (Iulius Mall en Polus Mall) en winkelcentra (Central, Sora). Jaarlijks onze stad gastheren internationale en Europese filmfestivals (Transsylvanië Film Festival, de Nacht van Ad Eaters) en diverse muziekfestivals (Musical Herfst in Cluj), waardoor mensen uit verschillende delen van de wereld te verenigen in een enkele multi-etnische en multiculturele bijeenkomst.

Programs taught in:
Engels
Duits
Frans
Italiaans
Hongaars
Roemeense

Deze school biedt ook:

MA

UNIVERSITATEA BABEȘ-BOLYAI

De MA in Media Communicatie in het Engels gedoceerd op FSPAC biedt studenten een beter begrip van mediatechnologieën, berichten, productie, distributie en receptie prakti ... [+]

De MA in Media Communicatie in het Engels gedoceerd op FSPAC biedt studenten een beter begrip van mediatechnologieën, berichten, productie, distributie en receptie praktijken en leidt studenten met de vaardigheden die nodig zijn om de media consultants, media-analisten, onderzoekers, professionele communicatie specialisten, online systeem geworden ontwerpers, campagne managers of woordvoerders.

Het curriculum is voorzien van onderzoeksgerichte cursussen die het gebruik van nieuwe instrumenten voor de verzameling en analyse van gegevens, project-gebaseerde cursussen die team-werk en de ontwikkeling van professionele competenties, vaardigheden gerichte opleidingen gericht op omroep en digitale media productie te stimuleren te benadrukken, webdesign en verhalen en theoretische cursussen die gericht zijn op communicatie contextualiseren beschrijven kaders en discussiëren over de bijdragen van de verschillende geleerden media theorie. ... [-]

Roemenië Cluj-Napoca
October 2019
Voltijd
2 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands

Master

UNIVERSITATEA BABEȘ-BOLYAI

De 2 jaar masteropleiding biedt geavanceerde theoretische en praktische opleiding op het gebied van computationele fysica, met de nadruk op computer-based modellering en ... [+]

De 2 jaar masteropleiding biedt geavanceerde theoretische en praktische opleiding op het gebied van computationele fysica, met de nadruk op computer-based modellering en simulatie van fysische processen en fenomenen.

Het is gebaseerd op een moderne curriculum samenvoegen van geavanceerde kennis van de klassieke natuurkunde, moderne fysica, computationele fysica met interdisciplinaire toepassingen en basisprincipes van de moderne programmering concepten en talen. De masteropleiding biedt de ontwikkeling van geavanceerde programmering mogelijkheden en algoritmische denken en het gebruik van software voor numerieke en symbolische berekeningen.

Bovendien biedt het de mogelijkheid om geavanceerde numerieke methoden en simulatie in de wetenschap en economie toe te passen, om de oplossing van complexe problemen en een optimale besluitvorming te vinden, en om complexe programma's voor onderzoek en ontwikkeling te ontwerpen en te beheren. De masteropleiding is bedoeld om studenten met de juiste tools bieden voor verdere PhD studies en professionele deskundigen in het veld te worden door middel van voortdurende professionele opleidingen.... [-]

Roemenië Cluj-Napoca
October 2019
Voltijd
2 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
UNIVERSITATEA BABEȘ-BOLYAI

Onderwijs van de masterstudenten in Advanced Chemical Process Engineering is gebaseerd op een moderne curriculum samenvoeging van kennis uit de exacte wetenschappen, info ... [+]

Onderwijs van de masterstudenten in Advanced Chemical Process Engineering is gebaseerd op een moderne curriculum samenvoeging van kennis uit de exacte wetenschappen, informatie technologie en engineering, aangevuld met moleculaire ontwerp. Op basis van de opgedane kennis, zal de afgestudeerde master-ingenieurs in staat zijn om de concepten en methoden van geavanceerde computer aided process engineering in de industrie, loods of laboratoriumschaal toepassingen.

Collegegeld

EU, EER-land en de Zwitserse Confederatie burgers:

Collegegeld quantum is hetzelfde als voor de Roemeense burgers in 2500 lei / academisch jaar. Het collegegeld kan worden betaald in vier gelijke tranches.

Voor burgers uit niet-EU-landen:... [-]

Roemenië Cluj-Napoca
October 2019
Voltijd
2 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
UNIVERSITATEA BABEȘ-BOLYAI

Geavanceerde wiskunde richt zich op de studie en de creatie van wiskundige en computationele gereedschappen breed toepasbaar in wetenschap en techniek, en het gebruik erv ... [+]

Geavanceerde wiskunde richt zich op de studie en de creatie van wiskundige en computationele gereedschappen breed toepasbaar in wetenschap en techniek, en het gebruik ervan in het oplossen van uitdagende problemen in deze en aanverwante gebieden.

Van ecologische modellering mechanica, van statistische analyse om wiskundige economie, de gebieden van onderzoek zijn divers. Deze masteropleiding biedt geavanceerde theoretische kennis in deze complexe en dynamische domein.

Core verplichte vakken

Kwalitatieve theorie van gewone differentiaalvergelijkingen; Groep theorie en toepassingen; Wiskundige methoden in de stromingsleer; Methodologie van het wiskundig onderzoek; Lineaire partiële differentiaalvergelijkingen; Technieken van de functie aanpassing; Ringen en modules; Toegepaste lineaire analyse; Complexe analyse aan en hogere dimensies; Algebraïsche topologie; Homologische algebra.... [-]

Roemenië Cluj-Napoca
October 2019
Voltijd
2 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
UNIVERSITATEA BABEȘ-BOLYAI

De masteropleiding is gericht op het verstrekken van de studenten met de juiste tools voor het verdere doctorale studie en professionele activiteit ... ... [+]

De masteropleiding is gericht op het verstrekken van de studenten met de juiste tools voor het verdere doctorale studie en professionele activiteit.

doelstellingen van het programma

Overname van theoretische, applicatieve en praktische kennis in: - complexe systemen modelleren op basis van wiskundige concepten en methoden, en de programmering concepten en technieken.

Programmering en gebruik op / rekentijd systemen, met name die van hoge prestaties die nodig zijn voor het oplossen van echte problemen en voor complexe problemen oplossingen te simuleren. Exploitatie (data-analyse, kennis ontdekken) en visualisatie van 'big data' voor berekening problemen, statistische interpretaties, besluitvormingsprocessen, of voor wetenschappelijke instrumenten. Applicatieve wetenschappelijke domeinen waar de high performance systemen worden gebruikt. Analyse en verbetering van software processen. Professionele modellen voor teamwerk als interdisciplinaire aanpak van onderzoek en ontwikkeling. Kern vakken Programmeren Paradigma - parallelle en gedistribueerde besturingssystemen - Formele Modellering van concurrency - Geavanceerde methodes in Data Analysis - Functionele parallel programmeren voor big data analytics - Modellen in parallel programmeren - General Purpose GPU Programming - Workflow Systems - Resource-aware computing-- Data Mining - Grid, Cluster en Cloud Computing - Knowledge Discovery in Wide Area Networks Toelatingseisen ... [-]
Roemenië Cluj-Napoca
October 2019
Voltijd
2 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands

Video

Location address
Universitatea Babeş-Bolyai,
Str. Kogălniceanu nr. 1

Cluj-Napoca, District Cluj, 400084 RO
Social Media