Lees de Officiële Beschrijving

Universiteit leiderschap wordt geleverd door een task force bestaande uit de rector, vice-rectoren drie mandaten voor een goede Raden doctoraal en drie decanen. De universiteit heeft een ere-voorzitter en een voorzitter van de Senaat.

UAUIM wordt georganiseerd in:

  • Drie faculteiten: Faculteit Bouwkunde, Afdeling Urbanism and Architecture ministerie van Binnenlandse Zaken - IOSUD-UAUIM / instelling die Doctoral Studies. Het totaal aantal leerlingen is ongeveer 3000 per studiejaar.

Toegang tot alle cursussen is door de concurrentie studies.

Studenten kunnen beurzen en sociale subsidies te ontvangen van budgettaire bronnen voorzien in overeenstemming met de voorschriften die jaarlijks door het Ministerie van Onderwijs en Verordening UAUIM uitgegeven. Ook beurzen worden toegekend financiële steun van sponsors studenten met uitstekende resultaten in bepaalde vakgebieden.

Formatieve aanbod verschillende faculteiten en opleidingen wordt ondersteund door de leerkrachten van de negen departementen van UAUIM betrekking tot verschillende vakgebieden.

Het onderzoek wordt uitgevoerd door vijf onderzoekscentra in Boekarest en in het land worden uitgevoerd: Centrum voor Onderzoek, Ontwerp, expertise en consulting (CCPEC) Architectural and Urban Studies Center (SCF), Center of Excellence in Beeld Studies (CESI) Center for Excellence in Stedenbouw (CEU), Centrum voor Architectuur Vernacular Studies (CSAV, gevestigd in Dealu Mooie-Schönberg, Sibiu).

GESCHIEDENIS

Universiteit voor Architectuur en Stedenbouw "Ion Mincu" is de oudste en de leidende staat universitaire instelling gewijd opleiding specialisten in architectuur en stedenbouw in Roemenië. Het is ook de opvolger van de opeenvolgende vormen van het hoger onderwijs gestart architectuur nauw verwant aan de moderne Roemenië heffen en het vaststellen van zijn nieuwe institutionele structuren en culturen in de tweede helft van de negentiende eeuw.

Architectuur Onderwijs werd opgericht in Roemenië onder het decreet van 1 oktober 1864 van Prins Alexandru Ioan Cuza, de naam "School van Bruggen en Wegen, Me and Architecture". Dit eerste deel van de architectuur al snel verdwenen uit gebrek aan fondsen. In 1892 heeft de stuurgroep van de Vereniging van Roemeense Architects, heeft besloten om vormen, onder haar auspiciën, een particuliere school van architectuur. Dit werd geformaliseerd als het openbaar onderwijs, zoals de National School of Architecture, afdeling van de School voor Schone Kunsten in Boekarest, de onderwijsvernieuwing in 1897.

Later, in 1904 werd het een onafhankelijke instelling onder de naam Superior School of Architecture. In 1931 werd de school omgedoopt tot de Academie van Bouwkunst. Architectuuronderwijs heeft eerste recht van zijn eigen verworven in 1932, licentiaat in de rechten gelijkwaardig Academie van Bouwkunst in de universiteit en ik blijf titel; nieuwe wet ook geregeld en het dragen van de juiste titel en Beroep architect in Roemenië. In 1938 de Academie van Bouwkunst werd opgenomen met een nieuwe titel - Faculteit Bouwkunde - Polytechnic van Boekarest structuur. Bovendien, tussen 1943 en 1948, werkte hij een specialisatie in Urban Planning afdeling. Los van de Polytechnische in 1948, de faculteit Bouwkunde werd onafhankelijk instelling voor hoger onderwijs, met de titel 'Institute of Architecture'. Na een korte periode in 1949 het Instituut werd opgericht onder de naam van de Faculteit Architectuur en Bouw Instituut, nieuw opgerichte.

In 1952 werd de Faculteit der herwonnen onafhankelijkheid, zoals het Instituut voor Architectuur. Bij het decreet. 147/1953 van het Instituut is de naam van Ion Mincu. Onder deze titel de instelling functioneerde tot 2000 toen, na het besluit van de universiteit Senaat, werd de naam veranderd in Universiteit van Architectuur en Stedenbouw "Ion Mincu" dat is vandaag de officiële titel. Het veranderen van de naam werd opgelegd door de veranderingen als gevolg van de noodzaak om het educatief aanbod te diversifiëren. College of Architecture is de huidige opvolger van de oude School of Architecture, en sinds 1990 twee nieuwe faculteiten werden opgericht: 1997 - Ministerie van Planning, 2003 - Faculteit der Interieurarchitectuur.

Internationale samenwerking, mobiliteit en buitenlandse gasten: UAUIM heeft bilaterale samenwerkingsovereenkomsten en Erasmus meer dan 80 scholen van de architectuur in Europa, Azië, Latijns-Amerika en de Verenigde Staten, contracten die de mobiliteit van studenten en docenten te bevorderen.

UAUIM is lid van: AEEA / EAAE (European Association of Schools of Architecture), EUA (European University Association), IAU (International Association of Universities), AESOP (Association of European Schools of Planning), ELIA (European League scholen art), ACES (Alliantie van Centraal-Europese Scholen Architectuur), Elasa (Europese Vereniging van studenten in het landschap), UNISCAPE (European Universities netwerk voor de toepassing van het Verdrag van de Europese Landschap in Florence, 2000), IAESTE (International Association voor de uitwisseling van goede praktijken technische ruimten).

Opleidingen te volgen in:
Engels
Roemeense

Deze school biedt ook:

Executive opleidingen

Ion Mincu University of Architecture and Urbanism (UAUIM)

Dit Architectuur Programma is de directe afstammeling van de eerste Roemeense hogere School of Architecture, opgericht in 1892. ... [+]

Doelstellingen van het programma

Dit Architectuur Program is de directe afstammeling van de eerste Roemeense hogere School of Architecture, opgericht in 1892. De 6-jarige opleiding Bouwkunde (Bachelor en Master geïntegreerd) is geaccrediteerd door de ARACIS (Roemeens Agentschap voor de kwaliteitsbeoordeling in het hoger onderwijs), de Europese Gemeenschap (sinds 2008), alsook door de RIBA (Royal Institute of British Architects, omdat 1997). De huidige structuur van de vormende proces voor toekomstige architecten is een synthese van de traditie van de historische School of Architecture in Boekarest aan de ene kant en het up-to-date-eigening van de moderniteit aan de andere kant, in harmonie met het gebied van de hedendaagse architecturale onderwijs in de wereld. De significante mutaties die de evolutie van de hedendaagse samenleving in de afgelopen decennia hebben gemarkeerd op internationaal niveau hebben duidelijk de noodzaak dat het educatieve proces moet voldoen nieuwe eisen, oriënteren naar een architectuuronderwijs gemaakt: - die reageert snel verschuivende waarden in de hedendaagse cultuur, het dagelijks leven en de huidige opvattingen; - Die gevoelig is voor de zeer snelle vooruitgang van de informatietechnologie; - Dat is attent op de groeiende instabiliteit van de arbeidsmarkt en het meer en meer gespecialiseerde beroepspraktijk; - Die bereid is om de explosie van nieuwe bouwmaterialen en technologieën worden geconfronteerd; - Die zich bewust is van de snelle achteruitgang van de natuurlijke omgeving en de noodzaak van het creëren van een meer energie-efficiënte en meer duurzame gebouwde omgeving; - Die gevoelig is voor traditionele waarden en lokale identiteit; - Dat bevordert creativiteit... [-]

Roemenië Boekarest
Vraag informatie aan
Voltijd
6 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands

MA

Ion Mincu University of Architecture and Urbanism (UAUIM)

Facultatea de Urbanism din Universitatea de Arhitectura si Urbanism “Ion Mincu” Bucuresti, este singura facultate din Romania care organizeaza Programe Masterale de tip B ... [+]

Facultatea de Urbanism din Universitatea de Arhitectura si Urbanism “Ion Mincu” Bucuresti, este singura facultate din Romania care organizeaza Programe Masterale de tip Bologna, acreditate ARACIS si recunoscute la nivel european, precum si de Registru Urbanistilor din Romania, pentru acordarea dreptului de semnatura.

Programele Masterale au drept obiectiv principal, studiul si cercetarea integrata in domeniul urban, al amenajarii teritoriului si al dezvoltarii regionale, al peisajului (semi-natural, antropic si cultural), al mobilitatii si managementului urban sau al politicilor publice, prin specializarea in cadrul unor echipe transdisciplinare.

Programele se adreseaza nu numai absolventilor de urbanism, arhitectura si peisagistica, ci si absolventilor din diferite domenii conexe, astfel incat sa se poata forma echipe transdisciplinare pentru granturi, cercetari si proiecte europene, cu specialisti absolventi de licenta din domenii diverse, precum: geografie, constructii, drept, management, marketing, horticultura, silvicultura, economia mediului, stiinte politice si administratie publica, sociologie, psihologie, istorie, antropologie, etnografie, etc. (in acord cu specialitatea masterelor). ... [-]

Roemenië Boekarest
Vraag informatie aan
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands