Ion Mincu University of Architecture and Urbanism (UAUIM)

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Universiteit leiderschap wordt geleverd door een task force bestaande uit de rector, vice-rectoren drie mandaten voor een goede Raden doctoraal en drie decanen. De universiteit heeft een ere-voorzitter en een voorzitter van de Senaat.

UAUIM wordt georganiseerd in:

  • Drie faculteiten: Faculteit Bouwkunde, Afdeling Urbanism and Architecture ministerie van Binnenlandse Zaken - IOSUD-UAUIM / instelling die Doctoral Studies. Het totaal aantal leerlingen is ongeveer 3000 per studiejaar.

Toegang tot alle cursussen is door de concurrentie studies. Studenten kunnen beurzen en sociale subsidies te ontvangen van budgettaire bronnen voorzien in overeenstemming met de voorschriften die jaarlijks door het Ministerie van Onderwijs en Verordening UAUIM uitgegeven. Ook beurzen worden toegekend financiële steun van sponsors studenten met uitstekende resultaten in bepaalde vakgebieden.

Formatieve aanbod verschillende faculteiten en opleidingen wordt ondersteund door de leerkrachten van de negen departementen van UAUIM betrekking tot verschillende vakgebieden.

Het onderzoek wordt uitgevoerd door vijf onderzoekscentra in Boekarest en in het land worden uitgevoerd: Centrum voor Onderzoek, Ontwerp, expertise en consulting (CCPEC) Architectural and Urban Studies Center (SCF), Center of Excellence in Beeld Studies (CESI) Center for Excellence in Stedenbouw (CEU), Centrum voor Architectuur Vernacular Studies (CSAV, gevestigd in Dealu Mooie-Schönberg, Sibiu).

GESCHIEDENIS

Universiteit voor Architectuur en Stedenbouw "Ion Mincu" is de oudste en de leidende staat universitaire instelling gewijd opleiding specialisten in architectuur en stedenbouw in Roemenië. Het is ook de opvolger van de opeenvolgende vormen van het hoger onderwijs gestart architectuur nauw verwant aan de moderne Roemenië heffen en het vaststellen van zijn nieuwe institutionele structuren en culturen in de tweede helft van de negentiende eeuw.

Architectuur Onderwijs werd opgericht in Roemenië onder het decreet van 1 oktober 1864 van Prins Alexandru Ioan Cuza, de naam "School van Bruggen en Wegen, Me and Architecture". Dit eerste deel van de architectuur al snel verdwenen uit gebrek aan fondsen. In 1892 heeft de stuurgroep van de Vereniging van Roemeense Architects, heeft besloten om vormen, onder haar auspiciën, een particuliere school van architectuur. Dit werd geformaliseerd als het openbaar onderwijs, zoals de National School of Architecture, afdeling van de School voor Schone Kunsten in Boekarest, de onderwijsvernieuwing in 1897.

Later, in 1904 werd het een onafhankelijke instelling onder de naam Superior School of Architecture. In 1931 werd de school omgedoopt tot de Academie van Bouwkunst. Architectuuronderwijs heeft eerste recht van zijn eigen verworven in 1932, licentiaat in de rechten gelijkwaardig Academie van Bouwkunst in de universiteit en ik blijf titel; nieuwe wet ook geregeld en het dragen van de juiste titel en Beroep architect in Roemenië. In 1938 de Academie van Bouwkunst werd opgenomen met een nieuwe titel - Faculteit Bouwkunde - Polytechnic van Boekarest structuur. Bovendien, tussen 1943 en 1948, werkte hij een specialisatie in Urban Planning afdeling. Los van de Polytechnische in 1948, de faculteit Bouwkunde werd onafhankelijk instelling voor hoger onderwijs, met de titel 'Institute of Architecture'. Na een korte periode in 1949 het Instituut werd opgericht onder de naam van de Faculteit Architectuur en Bouw Instituut, nieuw opgerichte.

In 1952 werd de Faculteit der herwonnen onafhankelijkheid, zoals het Instituut voor Architectuur. Bij het decreet. 147/1953 van het Instituut is de naam van Ion Mincu. Onder deze titel de instelling functioneerde tot 2000 toen, na het besluit van de universiteit Senaat, werd de naam veranderd in Universiteit van Architectuur en Stedenbouw "Ion Mincu" dat is vandaag de officiële titel. Het veranderen van de naam werd opgelegd door de veranderingen als gevolg van de noodzaak om het educatief aanbod te diversifiëren. College of Architecture is de huidige opvolger van de oude School of Architecture, en sinds 1990 twee nieuwe faculteiten werden opgericht: 1997 - Ministerie van Planning, 2003 - Faculteit der Interieurarchitectuur.

Internationale samenwerking, mobiliteit en buitenlandse gasten: UAUIM heeft bilaterale samenwerkingsovereenkomsten en Erasmus meer dan 80 scholen van de architectuur in Europa, Azië, Latijns-Amerika en de Verenigde Staten, contracten die de mobiliteit van studenten en docenten te bevorderen.

UAUIM is lid van: AEEA / EAAE (European Association of Schools of Architecture), EUA (European University Association), IAU (International Association of Universities), AESOP (Association of European Schools of Planning), ELIA (European League scholen art), ACES (Alliantie van Centraal-Europese Scholen Architectuur), Elasa (Europese Vereniging van studenten in het landschap), UNISCAPE (European Universities netwerk voor de toepassing van het Verdrag van de Europese Landschap in Florence, 2000), IAESTE (International Association voor de uitwisseling van goede praktijken technische ruimten).

Locaties

Boekarest

Address
Strada Academiei 18-20
010014 Boekarest, Boekarest, Roemenië

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden