Lees de Officiële Beschrijving

TUIASI studenten hebben toegang tot eersteklas technische studies, aangezien de universiteit een van de beste in het land en Oost-Europa is. Geweldige professoren, relevante cursussen en nieuwe laboratoria wachten op u.
'Gheorghe Asachi' Technische Universiteit van Iaşi heeft de oudste traditie in technisch onderwijs in Roemenië. Sinds haar oprichting heeft TUIASI prioriteit gegeven aan onderzoek, interdisciplinaire benadering, innovatie, onderwijs en, gedurende de laatste twee decennia, internationalisering. Ons hoofddoel, het ontwikkelen van 'technologie voor de mensen om ons heen', is altijd de kern geweest van de TUIASI van TUIASI op het gebied van onderzoek, onderwijs en technologieoverdracht. Deze doelstelling heeft ons ertoe gebracht de universiteit voortdurend te bouwen en verder te ontwikkelen. Het heeft nu ongeveer 13.000 studenten, 23 onderzoeks- en excellentiecentra en 8 onderzoeksteams en geaccrediteerde onderzoekslaboratoria. TUIASI heeft meer dan 303 Erasmus-overeenkomsten met 25 landen ondertekend, dus je ontmoet mensen van over de hele wereld. En wist u dat de universiteitsbibliotheek een van de mooiste bibliotheken ter wereld is en concurreert met de Trinity College Library in Dublin en de nationale bibliotheek van Frankrijk?
De universiteit concentreert zich op de onderwijsbehoeften van de studenten, en verbetert voortdurend haar faciliteiten en haar curricula om te voldoen aan de steeds veranderende eisen op het werkterrein. TUIASI heeft sterke banden met nationale en internationale bedrijven, grote bedrijven zoals Microsoft, Delphi, Continental, Amazon en vele anderen waar de studenten van de Technische Universiteit en alumni vaak als stagiair of medewerker terechtkomen.
faculteiten
 • De faculteit voor automatische besturing en computertechniek
 • "Cristofor Simionescu" Faculteit Scheikundige Technologie en Milieubescherming
 • De faculteit Civiele Techniek en Gebouwdiensten
 • Faculteit Machinebouw en Industrieel Management
 • De faculteit van elektronica, telecommunicatie en informatietechnologie
 • De faculteit van Elektrotechniek
 • De faculteit Hydrotechniek, Geodesie en Milieutechniek
 • De faculteit Werktuigbouwkunde
 • De faculteit Technische Materiaalwetenschappen
 • "GM Cantacuzino" Faculteit Architectuur
 • De faculteit Industrieel Ontwerpen en Bedrijfsmanagement

De kern van TUIASI - De community

De universiteit is een zeer hechte gemeenschap. De studenten, administratief personeel en docenten komen regelmatig samen en werken samen aan gemeenschappelijke projecten - het bouwen van raceauto's of het opnieuw starten van een Roemeens automerk - ARO - en het bouwen van interessante en leuke structuren, zoals een modelgebouw gemaakt van spaghetti of een kerstboom samengesteld uit verschillende 3D-vormen en ook de krachten bundelend om te concurreren in internationale wiskunde en technische uitdagingen, en elk jaar terugkomen met gouden, bronzen en zilveren medailles.
Deze samenwerking strekt zich uit tot op de campus - er zijn wekelijkse vergaderingen met de studenten die op de campus wonen om hun levensstijl en onderdak te verbeteren. Op verzoek van de studenten zijn twee nieuwe collegezalen gebouwd, uitgerust met een snelle internetverbinding en laat in de nacht geopend, en ook twee wasstraten die 24 uur per dag beschikbaar zijn. In de afgelopen jaren werkte het campuspersoneel aan intelligente fietsparkeersystemen en revitaliseerde het de groene gebieden in en rond de campus.
Er zijn 13 studentenverenigingen aan TUIASI - BEST, AIESEC en een voor elk van de 11 faculteiten - die zich richten op het bevorderen van studentenrechten, buitenschools en niet-formeel leren en natuurlijk veel plezier hebben. Deze organisaties houden vaak een verscheidenheid aan culturele en professionele evenementen, zoals workshops, shows, reizen en sportwedstrijden.
uitrusting
We streven er voortdurend naar een vriendelijke, comfortabele en veilige atmosfeer te bouwen, zodat TUIASI studenten beschikken over een breed scala aan faciliteiten met uitstekende normen. Op de campus, een van de grootste universiteitscampussen in Roemenië, vind je moderne residentiehallen, een nieuwe cafetaria met betaalbare prijzen, een adviescentrum waar studenten welkom zijn om te genieten van nieuwe ervaringen door persoonlijke ontwikkeling, professionele en vrijwillige programma's ontwikkeld door de universiteit, sportfaciliteiten met speciale tarieven voor studenten en gratis wasservice voor TUIASI studenten.
Bibliotheek
TUIASI Library is opgericht als een referentie- en onderzoekstechnische bibliotheek en heeft een centrale bibliotheek en zes filialen. Het wordt erkend als een van de mooiste ter wereld en integreert nieuwe technologie in traditioneel leren en onderzoek.
De bibliotheek heeft ongeveer een miljoen volumes gearchiveerd volgens de internationale procedures voor catalogiseren en indexeren en ondersteunt het onderwijs en onderzoek in een breed scala van onderwerpen in engineering en technologie, wetenschap, economie en rechten.
Accommodatie en cafetaria
Zoals de meeste Roemeense studenten uit verschillende regio's van het land en veel buitenlandse studenten, kun je ervoor kiezen om op de campus te gaan wonen. Universitaire accommodatie betekent 21 slaapzalen op de studentencampus 'Tudor Vladimirescu', met 8.000 plaatsen. Ook is er een nieuwe en moderne cafetaria, waar u lekker eten kunt eten tegen lage prijzen.
Gezondheidsdienst
De Student Health Service (Policlinica Studenţească) biedt een volledig scala aan medische diensten aan studenten en het bevindt zich op de campus. Alle internationale studenten hebben toegang tot gratis consultatie van artsen en ziekenhuisbehandeling.
Stad, campus en studentenleven
Je studeert in Iaşi, het hart van Moldavië en een van de drukste, levendigste steden van Roemenië. Fantastische plaatsen, lekker lokaal eten en een geweldig nachtleven waar je meteen verliefd op wordt. Je woont in 'Tudor Vladimirescu', een 8.000 studentencampus die lijkt op een kleine stad in de stad. Op de campus heb je alles wat je nodig hebt: een kantine met geweldig en ongelooflijk goedkoop eten, een moderne fitnessruimte, speelvelden, cafés, bars, clubs, noem maar op! De slaapzalen zijn op loopafstand van Iulius Mall (winkels, restaurants, 3D-bioscoop, enz.) En het nieuwste zakelijke en winkelcentrum van de stad, Palas.
Wist je trouwens dat Roemenië de beste internetsnelheid heeft in Europa? Het staat op de eerste plaats op het continent en op de 10e plaats van de wereld. Blijf in contact met vrienden en familie en mis nooit een Facebook-bericht, een Instagram-afbeelding of een tweet terwijl je op de campus bent.
Vrije tijd en sport
Het leven als student van TUIASI draait niet alleen om werk, cursussen en onderzoek. We promoten een gezonde lifestyle-ervaring door middel van sport- en vrijetijdsfaciliteiten. We bieden twee moderne en volledig uitgeruste fitnessruimtehallen, zes speelvelden, fitness- en aerobicscentrum en een plek waar u kunt voetballen, volleyballen en basketballen.
Opleidingen te volgen in:
 • Engels
 • Roemeense

Deze school biedt ook:

Executive opleidingen

Gheorghe Asachi Technical University Of Iasi

De "Automotive Electronic Control Systems (AECS)" is gericht op afgestudeerden (BSc) met een ingenieursdiploma in elektronica, automatisering, elektrotechniek of zelfs wi ... [+]

In het kortFaculteit Naam: Faculteit Elektronica, Telecommunicatie en InformatietechnologieStudiedomein: elektronische engineering en telecommunicatieNaam van het universitaire programma: Automotive Electronic Control SystemsVoertaal: deze opleiding wordt aangeboden in het Engels.Type studies (voltijd, deeltijd, afstandsonderwijs): voltijdStandaard studieduur (in jaren)Aantal studiepunten (op semesters en op studieduur): 30 studiepunten / semester, in totaal 120 studiepuntenAcademische kalender (begin- en einddatum van de cursussen): 1 oktober - 30 juni. Verlengd tot 30 september voor herexamens.Programma overzicht

De "Automotive Electronic Control Systems (AECS)" is gericht op afgestudeerden (BSc) met een ingenieursdiploma in elektronica, automatisering, elektrotechniek of zelfs wiskunde, gestart met als belangrijkste taak het voorbereiden van de nieuwe generatie ingenieurs, in staat om snel en efficiënt te reageren op de nieuwe uitdagingen van de auto-industrie.... [-]

Roemenië Iași
Oktober 2019
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Gheorghe Asachi Technical University Of Iasi

Het masterprogramma Distributed Systems en Web Technologies biedt afgestudeerden basisprogrammering en algoritmeontwerpkennis en gespecialiseerde kennis op het gebied van ... [+]

In het kortFacultaire benaming: Faculteit voor automatische besturing en computertechniekStudiedomein: computerwetenschappen en informatietechnologieNaam van het universitaire programma: gedistribueerde systemen en webtechnologieënVoertaal: deze opleiding wordt zowel in het Engels als in het Roemeens aangeboden.Type studies (voltijd, deeltijd, afstandsonderwijs): voltijdStandaard studieduur (in jaren)Aantal studiepunten (op semesters en op studieduur): 30 studiepunten / semester, in totaal 120 studiepuntenAcademische kalender (begin- en einddatum van de cursussen): 1 oktober - 30 juni. Verlengd tot 30 september voor herexamens.Programma overzicht

Het masterprogramma 'Distributed Systems and Web Technologies' biedt afgestudeerden basiskennis over programmeren en algoritmeontwerp, gespecialiseerde kennis op het gebied van parallelle en gedistribueerde computing, inclusief geavanceerde algoritmen die specifiek zijn voor dit paradigma, het ontwerp van gedistribueerde applicaties, cluster, grid en cloud technologieën, servicegericht programmeren, modelleren en schatten van de betrouwbaarheid van gedistribueerde systemen, gedistribueerde beeldverwerking en visualisatie en multiagent-systemen.... [-]

Roemenië Iași
Oktober 2019
Engels,Roemeense
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Gheorghe Asachi Technical University Of Iasi

Milieubeheer en duurzame energie (EMSE) is een interdisciplinair Master of Science-programma gebaseerd op een modern curriculum gericht op de duurzaamheid van hulpbronnen ... [+]

In het kortStudiedomein: MilieutechniekVoertaal: deze opleiding wordt zowel in het Engels als in het Roemeens aangeboden.Soort studies: Voltijd, Master of Science ProgramStandaard studieduur (in jaren)Aantal studiepunten (op semesters en op studieduur): 30 studiepunten / semester, in totaal 120 studiepuntenAcademische kalender (begin- en einddatum van de cursussen): 1 oktober - 30 juni. Verlengd tot 30 september voor herexamens.Programma overzicht

Milieubeheer en duurzame energie (EMSE) is een interdisciplinair Master of Science-programma gebaseerd op een modern curriculum gericht op de duurzaamheid van hulpbronnen, processen en energie. EMSE is het eerste Engelstalige masterprogramma op het gebied van Milieutechniek in Roemenië (sinds 2010). Vanwege zijn prestaties in onderwijs en onderzoek, wordt dit programma gerangschikt als de beste in het land. Het programma biedt diepgaande kennis op het gebied van milieu en beantwoordt zo perfect aan de HR-trainingsbehoeften van bedrijven, gouvernementele / niet-gouvernementele organisaties, onderzoeksinstellingen en beleidsmakers.... [-]

Roemenië Iași
Oktober 2019
Engels,Roemeense
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Gheorghe Asachi Technical University Of Iasi

Een moderne interdisciplinaire opleiding aangeboden aan de faculteit Civiele Techniek sinds 2005, de eerste Engelstalige masteropleiding op het gebied van civiele technie ... [+]

In het kortFacultaire naam: Faculteit civiele ingenieurswetenschappen en bouwdienstenStudiedomein: Civiele TechniekNaam van het universitaire programma: Structural EngineeringVoertaal: deze opleiding wordt zowel in het Engels als in het Roemeens aangeboden.Type studies (voltijd, deeltijd, afstandsonderwijs): voltijdStandaard studieduur (in jaren)Aantal studiepunten (op semesters en op studieduur): 30 studiepunten / semester, in totaal 120 studiepuntenAcademische kalender (begin- en einddatum van de cursussen): 1 oktober - 30 juni. Verlengd tot 30 september voor herexamens.Programma overzicht

Een moderne interdisciplinaire opleiding aangeboden aan de faculteit Civiele Techniek sinds 2005, de eerste Engelstalige masteropleiding op het gebied van civiele techniek in Roemenië. Het programma is bedoeld om studenten te helpen bij het verwerven van expertise in het ontwerpen van civieltechnische structuren, het ontwikkelen van vaardigheden in bouwprojectbeheer, eindige elementenanalyse en nog veel meer.... [-]

Roemenië Iași
Oktober 2019
Engels,Roemeense
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Gheorghe Asachi Technical University Of Iasi

Masteropleidingen in Systems and Control (SC) zijn bedoeld voor afgestudeerden met basiskennis van automatische besturing en die hun expertise in verschillende onderzoeks ... [+]

In het kortFacultaire benaming: Faculteit voor automatische besturing en computertechniekStudiedomein: Systems EngineeringNaam van het universitaire programma: Systemen en besturingVoertaal: deze opleiding wordt aangeboden in het Engels.Type studies (voltijd, deeltijd, afstandsonderwijs): voltijdStandaard studieduur (in jaren)Aantal studiepunten (op semesters en op studieduur): 30 studiepunten / semester, in totaal 120 studiepuntenAcademische kalender (begin- en einddatum van de cursussen): 1 oktober - 30 juni. Verlengd tot 30 september voor herexamens.Programma overzicht

Masteropleidingen in Systems and Control (SC) zijn bedoeld voor afgestudeerden met basiskennis van automatische besturing en die hun expertise in verschillende onderzoeksrichtingen willen verdiepen. Het afstudeerprogramma Systems and Control heeft een interdisciplinair curriculum dat is gebouwd op technische afdelingen als automatische besturing, toegepaste informatica, robotica, communicatie en elektronica. De behandelde onderwerpen helpen de studenten om professionele competenties te verwerven in:... [-]

Roemenië Iași
Oktober 2019
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands

Your future starts here!

Location address
Bulevardul Profesor Dimitrie Mangeron 67
Iași, District Iași, 700050 RO