Lees de Officiële Beschrijving

Over ISCTE-IUL

ISCTE - Instituto Universitário de Lisboa (ISCTE-IUL) is een openbare universiteit die is opgericht in 1972. Door het voortzetten van activiteiten op het gebied van onderwijs, onderzoek en maatschappelijke dienstverlening, speelt het een belangrijke rol bij het opleiden van gekwalificeerde specialisten en personeel, wier culturele, wetenschappelijke en technische vaardigheden hen in staat stellen om bijdragen tot duurzame ontwikkeling, zowel op nationaal als op mondiaal niveau. De strategische doelstellingen van ISCTE-IUL zijn: innovatie, kwaliteit, internationalisering en ontwikkeling van een ondernemerscultuur.

ISCTE-IUL behoudt de status van openbare universiteit, maar is momenteel een van de drie Portugese universiteiten (samen met de Universiteit van Porto en de Universiteit van Aveiro) die het stichtingsregime heeft aangenomen, waarbij de laatste het management volgens het privaatrecht voorschrijft.

Met ongeveer 9000 studenten die meedoen aan undergraduate (46%) en postgraduate (54%) programma's, 450 leraren en 220 niet-docenten, is ISCTE-IUL trots een van de meest dynamische en innovatieve universiteiten in het land te zijn. Geconfronteerd met de grote vraag, waren de openstaande studentenvacatures op de ISCTE-IUL altijd volledig bezet.

ISCTE-IUL moedigt studenten aan hun potentieel ten volle te benutten, hun vermogen tot initiatief en flexibiliteit te ontwikkelen en hun academische opleiding aan te vullen met internationale ervaring, waardoor zij met de nodige vaardigheden kunnen inspelen op de behoeften van de mondiale arbeidsmarkt. ISCTE-IUL toont een hoge mate van inzetbaarheid van afgestudeerden en behaalt het 100% -tarief in de meeste cursussen. De voormalige studenten bekleden momenteel functies met een hoge verantwoordelijkheid in particuliere bedrijven, openbare instellingen en overheidsinstanties, wat niet alleen het prestige van onze instelling bevestigt, maar ook de kwaliteit van het onderwijs.

ISCTE-IUL is een onderzoeksuniversiteit, met acht eenheden die hoogwaardig onderzoek uitvoeren, erkend in periodieke beoordelingen door de Stichting voor Wetenschap en Technologie.

Op het niveau van de gemeenschapsdienst hebben de geleerden en afgestudeerden van de ISCTE-IUL bijgedragen aan het leggen van meerdere verbindingen met privé-bedrijven en publieke en maatschappelijke organisaties. Een van de opmerkelijkste voorbeelden is het Instituut voor Managementontwikkeling (INDEG), dat activiteiten van sterke publieke erkenning toepast op het gebied van onderwijs, postuniversitaire studies en onderzoek en dienstverlening aan de gemeenschap op de gebieden van zijn rechtsgebied.

Op het gebied van ondernemerschap is AUDAX-IUL tegenwoordig een nationale referentie, omdat het partnerschappen heeft ontwikkeld met verschillende lokale autoriteiten, bedrijfsverenigingen, COTEC en het Massachusetts Institute of Technology (MIT).

Missie en visie

De missie van ISCTE-IUL is het creëren en overdragen van wetenschappelijke kennis volgens de beste internationale normen, het trainen van hoog opgeleide professionals, voornamelijk op postdoctoraal niveau, op het gebied van management, informatietechnologie en architectuur, sociale wetenschappen en openbaar beleid, voor de vooruitgang van de samenleving.Deze missie wordt bereikt door het verbeteren van de verbinding tussen onderzoek en onderwijs met een sterk toegepaste focus, door multidisciplinair leren te bevorderen, en door het samenspel van ondernemerschap, technologie en innovatie te maximaliseren om competente professionals voor te bereiden die in staat zijn om effectief om te gaan met de uitdagingen van de samenleving, binnen de winstgevendheid. en non-profitorganisaties.

De drie belangrijkste vectoren van deze missie - onderzoek, onderwijs en leren, en dienstverlening aan de gemeenschap - belichamen de visie van ISCTE-IUL als een onderzoeksuniversiteit die zich richt op de continue verbeteringsdynamiek van de instelling op de verschillende gebieden van haar management en activiteit, zoals zoals:

  • Een raad van hoog opgeleide faculteit en onderzoekers die de beste internationale normen vertegenwoordigen;
  • De internationalisering van onderzoek, onderwijs en kennisoverdracht, en de academische mobiliteit van docenten en studenten, die voldoet aan de integratie van ISCTE-IUL in internationale onderzoeks- en onderwijsnetwerken;
  • De overdracht en uitwisseling van de geproduceerde wetenschappelijke en technologische kennis, met name door de ontwikkeling van producten, dienstverlening aan de samenleving, levenslang leren en bevordering van ondernemerschap en inzetbaarheid;
  • De implementatie en promotie van activiteiten die toegang verlenen en verwezenlijken van culturele en wetenschappelijke goederen voor individuele gebruikers en groepen binnen en buiten ISCTE-IUL;
  • De voortdurende interactie met de samenleving, bijdragen aan de analyse en oplossing van problemen op nationaal en lokaal niveau, alsmede het aangaan van partnerschappen met organisaties die zich inzetten voor de culturele, sociale en economische ontwikkeling van het land;
  • De professionalisering van infrastructuurbeheer en kwalificatie door middel van het creëren van een excellentiecultuur die effectieve ondersteuning biedt voor activiteiten op het gebied van onderzoek, onderwijs en kennisoverdracht om institutionele duurzaamheid te waarborgen.
In ISCTE-IUL is er een sterke toewijding aan kwaliteit. Hieronder vindt u meer informatie over Quality Assurance door ISCTE-IUL, gebaseerd op ons kwaliteitshandboek.
Opleidingen te volgen in:
Engels

Deze school biedt ook:

Master

ISCTE – Instituto Universitário de Lisboa

De Master degree in Sociology op ISCTE-IUL was de eerste op dit wetenschapsgebied in Portugal. ... [+]

PresentatieDe Master degree in Sociology op ISCTE-IUL was de eerste op dit wetenschapsgebied in Portugal.

Deze Master in Sociology is ontworpen om internationale hooggekwalificeerde onderzoekers, professionals, deskundigen, managers, technici, professoren en kandidaten voor te bereiden op doctoraatsprogramma's.

De stad Lissabon verwelkomt je om te studeren in deze internationale master in sociologie, en deel het verrijkende universitaire leven, vriendelijke mensen, verrukkelijke cultuur en prachtig weer.

De hoorcolleges worden gegeven in het Engels en zijn gericht op structuren en instellingen van hedendaagse samenlevingen, haar processen en actoren van verandering, huidige sociale problemen en bestaande vormen van individuele en collectieve actie.... [-]

Portugal Lissabon
September 2019
2 jaar
Online en Campus gecombineerd
Lees meer in Nederlands
ISCTE – Instituto Universitário de Lisboa

Training in strategisch onderzoek voor professionals van de Vierde Industriële Revolutie. ... [+]

Presentatie

Training in strategisch onderzoek voor professionals van de Vierde Industriële Revolutie. Tegenwoordig is het internet diep geworteld in alle dimensies van de samenleving, in ons professionele leven, in de coördinatie van het persoonlijke leven, en in ontspanning en consumptie. De MSc in Internet Studies is ontworpen om wereldwijde en toekomstige professionals, beslissers en adviseurs, data-analisten en beoefenaars uit de publieke en private sector voor te bereiden en hen een diepgaand inzicht te geven in de dynamiek van de Netwerkmaatschappij. Het masterprogramma in Internet Studies op ISCTE-IUL behandelt vraagstukken die een breed spectrum aan disciplines bestrijken, met een multidisciplinaire en transnationale aanpak. De concepten, theorieën, methoden en technieken van de sociale wetenschappen worden geïntroduceerd om baanbrekend onderzoek van hoge kwaliteit uit te voeren, analyses en beleidsaanbevelingen met impact op de productie van nieuwe aanbiedingen, op het beheer van menselijke en strategische hulpbronnen, op innovatie en ontwikkeling van diensten en toepassingen in de context van de vierde revolutie in diensten en industrie. Masterstudenten werken ook samen met hoogleraren die state-of-the-art onderzoek uitvoeren in ISCTE-IUL Centres and Laboratories, wat wordt weerspiegeld in het onderwijs, waardoor onze studenten zich kunnen concentreren op de ontwikkeling van vaardigheden, gereedschappen, technieken en kennis om aan te vangen. een professionele carrière die een verschil maakt. Het is een cursus die zich richt op de internationale dimensie, zowel in termen van personeel van de faculteit als de diverse geografische oorsprong van studenten.... [-]

Portugal Lissabon
September 2019
2 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
Address
Avenida das Forças Armadas, 1649-026
Lissabon, Lissabon, Portugal