ISCTE – Instituto Universitário de Lisboa

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Over Iscte

Iscte - Instituto Universitário de Lisboa is een openbare universiteit die is opgericht in 1972. Het nastreven van activiteiten op het gebied van onderwijs, onderzoek en dienstverlening, speelt een belangrijke rol bij het opleiden van gekwalificeerde specialisten en personeel, wier culturele, wetenschappelijke en technische vaardigheden hen in staat stellen bij te dragen tot duurzame ontwikkeling, beide op nationaal en mondiaal niveau. De strategische doelstellingen van ISCTE-IUL zijn: innovatie, kwaliteit, internationalisering en ontwikkeling van een ondernemerscultuur.

Met behoud van het openbare universitaire karakter, is Iscte momenteel een van de drie Portugese universiteiten (samen met de Universiteit van Porto en de Universiteit van Aveiro) die het Foundation Regime hebben aangenomen, de laatste die het management voorschrijft volgens het privaatrecht.

Met ongeveer 9000 studenten ingeschreven voor niet-gegradueerde (46%) en postdoctorale (54%) programma's, 450 leraren en 220 niet-onderwijzend personeel, is Iscte trots een van de meest dynamische en innovatieve universiteiten van het land te zijn. Gezien de grote vraag zijn de studentenvacatures aan de Iscte altijd volledig bezet.

Iscte moedigt studenten aan om hun potentieel ten volle te benutten, hun vermogen tot initiatief en flexibiliteit te ontwikkelen en hun academische opleiding aan te vullen met internationale ervaring, waardoor zij over de nodige vaardigheden beschikken om zich aan te passen aan de behoeften van de wereldwijde arbeidsmarkt. Iscte toont een hoge inzetbaarheid van afgestudeerden en behaalt het 100% -tarief in de meeste cursussen. De oud-studenten bekleden momenteel functies met een hoge verantwoordelijkheid in particuliere bedrijven, openbare instellingen en overheidsinstanties, wat niet alleen het prestige van onze instelling bevestigt, maar ook de onderwijskwaliteit.

Iscte is een onderzoeksuniversiteit, met acht eenheden die onderzoek van hoge kwaliteit uitvoeren, erkend in periodieke beoordelingen door de Foundation for Science and Technology.

Op het niveau van dienstverlening aan de gemeenschap hebben de wetenschappers en afgestudeerden van de Iscte bijgedragen aan het tot stand brengen van meerdere verbindingen met particuliere bedrijven en publieke en maatschappelijke organisaties. Een van de meest opvallende voorbeelden is het Institute for Management Development (INDEG), dat activiteiten van sterke publieke erkenning gebruikt op het gebied van onderwijs, postdoctorale studies en onderzoek en dienstverlening aan de gemeenschap in zijn rechtsgebied.

Op het gebied van ondernemerschap is AUDAX-IUL tegenwoordig een nationale referentie, omdat het partnerschappen heeft ontwikkeld met verschillende lokale autoriteiten, bedrijfsverenigingen, COTEC en het Massachusetts Institute of Technology (MIT).

Missie en visie

De missie van Iscte is het creëren en overbrengen van wetenschappelijke kennis volgens de beste internationale normen, het trainen van hoogopgeleide professionals, voornamelijk op postdoctoraal niveau, op het gebied van management, informatietechnologie en architectuur, sociale wetenschappen en overheidsbeleid, voor de bevordering van maatschappij.Deze missie wordt bereikt door het verbeteren van de verbinding tussen onderzoek en onderwijs met een sterk toegepaste focus, door multidisciplinair leren te bevorderen, en door het samenspel van ondernemerschap, technologie en innovatie te maximaliseren om competente professionals voor te bereiden die in staat zijn om effectief om te gaan met de uitdagingen van de samenleving, binnen de winstgevendheid. en non-profitorganisaties.

De drie hoofdvectoren van deze missie - onderzoek, onderwijs en leren en dienstverlening aan de gemeenschap - belichamen de visie van Iscte als een onderzoeksuniversiteit gericht op voortdurende verbetering van de dynamiek van de instelling op de verschillende gebieden van haar management en activiteiten, zoals:

  • Een raad van hoog opgeleide faculteit en onderzoekers die de beste internationale normen vertegenwoordigen;
  • De internationalisering van onderzoek, onderwijs en kennisoverdracht, en de academische mobiliteit van docenten en studenten, die de integratie van Iscte in internationale onderzoeks- en onderwijsnetwerken vervult;
  • De overdracht en uitwisseling van de geproduceerde wetenschappelijke en technologische kennis, met name door de ontwikkeling van producten, dienstverlening aan de samenleving, levenslang leren en bevordering van ondernemerschap en inzetbaarheid;
  • De implementatie en promotie van activiteiten die toegang verlenen tot en de verwezenlijking van culturele en wetenschappelijke goederen voor individuele gebruikers en groepen binnen en buiten Iscte;
  • De voortdurende interactie met de samenleving, bijdragen aan de analyse en oplossing van problemen op nationaal en lokaal niveau, alsmede het aangaan van partnerschappen met organisaties die zich inzetten voor de culturele, sociale en economische ontwikkeling van het land;
  • De professionalisering van infrastructuurbeheer en kwalificatie door middel van het creëren van een excellentiecultuur die effectieve ondersteuning biedt voor activiteiten op het gebied van onderzoek, onderwijs en kennisoverdracht om institutionele duurzaamheid te waarborgen.
In Iscte is er een sterke toewijding aan kwaliteit. Hieronder vindt u meer informatie over Quality Assurance by Iscte, dat is gebaseerd op onze Quality Manual.

Locaties

Lissabon

Address
Avenida das Forças Armadas, 1649-026
Lissabon, Lissabon, Portugal