Lees de Officiële Beschrijving

Geschiedenis: Atlântica

Atlântica werd in 1996 geboren als een instelling van openbaar belang, die een referentie wilde zijn gericht op het creëren, overbrengen en verspreiden van kennis, wetenschap en technologie door middel van het verwoorden van studie, onderwijs, onderzoek en experimentele ontwikkeling.

Beheerd door EIA - Teaching, Research and Administration SA, een instituut dat in 1993 werd opgericht met als doel een kwaliteitsinstelling voor hoger onderwijs te ontwikkelen, erkend voor het vermogen om professionals van topkwaliteit op de arbeidsmarkt te trainen, was gebaseerd op universiteitsprofessoren, onderzoekers, financiële instellingen, institutionele groepen, service- en studiebedrijven en de gemeente Oeiras, die tot 2014 de belangrijkste aandeelhouder bleef. In 1996 begon de eerste graden op het gebied van management, milieu, Territory, ICT en management in de gezondheidszorg en in 2001 werd gemaakt van de School of Health Atlântica . Sindsdien heeft Atlântica zijn wetenschappelijke interesses verbreed en zijn onderwijs- en onderzoeksthema's geconsolideerd.

In 2014 verwierf Carbures 87% van de kapitaalvoorraad van de milieueffectbeoordeling, en sprak hij de intentie uit om bij te dragen aan een verandering in het hoger onderwijs in Portugal, door de link te bevorderen tussen industrie - universitair hoger onderwijs - onderzoek, gematerialiseerd door de oprichting van een technologische ontwikkelingspool op het gebied van materiaaltechnologie en luchtvaartwetenschappelijke wetenschappen - zijn kernactiviteit.

Deze samenwerking maakt het mogelijk om in een tweejaarlijkse relatie kennis van het bedrijf over te dragen aan de universiteit om afgestudeerden, meesters en artsen, toekomstige professionals, te trainen met competenties die echt nuttig zijn voor het bedrijf, maar stelt de universiteit ook in staat het bedrijf te ondersteunen bij projecten voor onderzoek en technologische ontwikkeling. Door dit nieuwe onderwijsmodel dat de universitaire / bedrijfsintegratie, transversale en complementaire kennisgebieden (gezondheid, bedrijfswetenschappen, informatietechnologieën, engineering) en een sterke investering in onderzoek dat voortvloeit uit toegepaste innovatie Atlântica markeert Atlântica de verschil in hoger onderwijs in Portugal, privé en publiek.

Atlântica stelt studenten in staat om te leren en onderzoek van hoge kwaliteit, met gespecialiseerde opleiding, geïntegreerd met de realiteit van bedrijven, en op deze manier, meer inzetbaarheid.

Vandaag wil Atlântica zich onderscheiden en een waardevol instrument zijn voor universitaire vooruitgang in Portugal.

Geschiedenis: ESSATLA

De School of Atlântica Health (ESSATLA) werd in 2001 opgericht als een organische eenheid van de Atlântica University, waar het werd geïntegreerd als een school voor gezondheidsonderwijs op polytechnisch niveau.

Aangezien het een organische eenheid van de Atlântica Universiteit was, behoorde de administratie tot de respectieve instelling, EIA.- Teaching, Research and Administration SA die in 1993 werd opgericht door een groep universiteitsprofessoren, onderzoekers, financiële instellingen, groepen institutionele, dienstverlenende en studiebedrijven, en de gemeente Oeiras, die tot 2014 de belangrijkste aandeelhouder bleef.

In 2002 zijn twee tweetrapsopleidingen gestart, met technische en professionele oriëntatie, in de radiologie en in klinische analyses en volksgezondheid. Verpleegcursussen (2001), fysiotherapie (2001), logopedie (2003) en cursus aanvullende training verpleegkunde (2002) werden ook gemaakt.

De cursussen van de School trachtten te beantwoorden aan de eisen van de technisch-pressionele vorming en tegelijkertijd een humanistische vorming te geven aan de studenten in een geïntegreerd perspectief met de sociale wetenschappen en het gedrag.

Vanaf het begin hadden ze een sterke trainingscomponent in een professionele context, door onderwijs in klinische context, wat de school ertoe bracht samenwerkingsprotocollen op te stellen met ziekenhuizen en gezondheidscentra in de regio Lissabon.

Vanwege de noodzaak om de cursussen aan te passen aan de wetenschappelijke en technologische evolutie van hun respectieve gebieden, werden de cursussen Spoedtherapie, Radiologie, Klinische Analyse en Volksgezondheid na 2015 beëindigd en werd een nieuwe fase begonnen met het herformuleren van deze gebieden. cursussen, in overeenstemming met de richtlijnen die tijdig door de A3es Evaluatiecommissies worden gegeven.

In juli 2017 is de nieuwe graad in osteopathie geaccrediteerd, die in werking is getreden in 2017-2018.

Opleidingen te volgen in:
Portugees

Deze school biedt ook:

Master

Atlântica

De tweede cyclus van studies in Management en Aeronautical Maintenance Technologies van Atlântica is een cursus die erop gericht is in te spelen op de behoeften van de hu ... [+]

cursus beschrijving

De tweede cyclus van studies in Management en Aeronautical Maintenance Technologies van Atlântica is een cursus die erop gericht is in te spelen op de behoeften van de huidige arbeidsmarkt en is bedoeld om professionals op te leiden met geavanceerde vaardigheden en kennis in de luchtvaart, of aanverwante gebieden, essentieel voor de oefening van engineeringactiviteiten in een groeiende industrie in Portugal.

Het heeft als doel postuniversitaire professionals op te leiden die technische en professionele leiderschapsvaardigheden demonstreren en het aanpassingsvermogen dat nodig is in een steeds veranderende samenleving.

De cyclus van studies tracht ook studenten aan te trekken van andere opleidingscursussen in andere instellingen voor hoger onderwijs en professionals op het gebied van mechanica, elektrotechniek, civiele techniek, enz. die zich willen specialiseren en vooruitgang willen boeken in hun carrière. Het moet ook zorgen voor de vaardigheden die de Masters in staat stellen om aanvullende training te volgen (3e cyclus) en is geïntegreerd in de mondiale strategie van Atlântica en de industriële partner Carbures in Portugal.... [-]

Portugal Barcarena
November 2019
Deeltijd
2 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
Atlântica

De tweede cyclus in Materials Engineering, een cursus met een specialisatie in materialen voor de luchtvaart, van Atlântica , heeft als doel tegemoet te komen aan de beho ... [+]

cursus beschrijving

De tweede cyclus in Materials Engineering, een cursus met een specialisatie in materialen voor de luchtvaart, van Atlântica , heeft als doel tegemoet te komen aan de behoeften van de arbeidsmarkt en is bedoeld om professionals op te leiden met de geavanceerde vaardigheden en kennis in materialen voor luchtvaart, of aanverwante gebieden, essentieel voor de Technische activiteiten in een groeiende industrie in Portugal.

De masteropleiding heeft tot doel studenten op te leiden om technisch en professioneel leiderschap te demonstreren, evenals het aanpassingsvermogen dat vereist is in een steeds veranderende samenleving.

De industrie heeft materiaalspecialisten nodig om deze kennis te beheersen en te implementeren in praktische toepassingen. Om de doelstellingen voor deze cyclus van studies te bereiken, werd het curriculumplan opgesteld in overleg met de sector, waarbij de belangen van toekomstige werkgevers en docenten van andere Portugese hogeronderwijsinstellingen werden verzekerd.... [-]

Portugal Barcarena
November 2019
Deeltijd
2 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
Atlântica

De tweede cyclus in Engineering and Management of Manufacturing Systems, Atlântica , een cursus die beoogt via een wetenschappelijke benadering een solide, geavanceerde e ... [+]

cursus beschrijving

De tweede cyclus in Engineering and Management of Manufacturing Systems, Atlântica , een cursus die beoogt via een wetenschappelijke benadering een solide, geavanceerde en bijgewerkte training te bieden, kennis te verdiepen in het beheer van industriële productie, om hooggekwalificeerde professionals te creëren bekwaam op dit gebied en in staat om problemen in verband met industriële toepassingen op te lossen of om een ​​onderzoekscarrière op dit wetenschappelijke gebied na te streven.

Het is de bedoeling dat studenten de vaardigheden verwerven om zelfstandig de opgedane kennis te kunnen blijven ontwikkelen en toepassen, een belangrijke troef kunnen worden in industriële bedrijven of academische instellingen, waar zij hun activiteit van technologiemanagement en -ontwikkeling zullen ontwikkelen. innovatie.... [-]

Portugal Barcarena
November 2019
Deeltijd
2 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
Atlântica

De Masters in systeembeheer en informatietechnologie van Atlântica , een cursus die professionals traint voor ITS Management en geavanceerd onderzoek, het beheer van vaar ... [+]

Beschrijving van de cursus

De Masters in systeembeheer en informatietechnologie van Atlântica , een cursus die professionals traint voor ITS Management en geavanceerd onderzoek, het beheer van vaardigheden op het gebied van informatiebeheer, een multidisciplinair perspectief dat studenten biedt de conceptuele en methodologische instrumenten die nodig zijn voor een geïntegreerde analyse van de verschillende functies van ITS Management in een organisatorische context.

Met deze tweede cyclus cursus zal de student in staat zijn om kennis te verdiepen over de planning, ontwikkeling en exploitatie van informatiesystemen en technologieën, om methoden en technieken van onderzoek te leren, om zijn kennis van de informatica te integreren met nieuwe competenties in de ondernemende wetenschappen en om zijn capaciteiten te verbeteren communicatie en onderhandeling.... [-]

Portugal Barcarena
November 2019
Deeltijd
2 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands