Lees de Officiële Beschrijving

Visie en missie

Onze visie is om technische services of excellence aan te bieden aan de universitaire gemeenschap van onze Campus om een ​​optimaal gebruik van technologische hulpmiddelen te garanderen.


Bij DTAA geloven we in:

  • Geef de universitaire gemeenschap een platform van technologische diensten om de academische, administratieve en studentensectoren te ondersteunen.
  • Oriënteer de gebruiker op de verschillende veranderingen in technologie en de toepassing ervan in verschillende werkgebieden binnen de Río Piedras Campus.
  • Openbaar maken van de processen voor technische ondersteuning en hulp bieden aan de gebruiker om de problemen op te lossen die worden veroorzaakt door technologische apparatuur die verband houdt met de dagelijkse functies die door de universitaire gemeenschap worden vervuld.group of graduates throwing academic hatsPoodar Chu / Unsplash

geschiedenis

1900 - De "Insular Normal School" is gevestigd in de gemeente Fajardo, ten oosten van het eiland Puerto Rico, om leraren op te leiden voor het openbare instructiesysteem. De inschrijving had slechts 20 studenten en een faculteit van 5 professoren.

1902 - De Insular Normal School verhuist naar de boerderij "La Convalecencia" in Río Piedras, gezien de nabijheid van de hoofdstad San Juan in het noorden van het eiland en de bereikbaarheid van het gebied.

1903 - De wet van 12 maart 1903 creëert de Universiteit van Puerto Rico. Het begint te werken in een boerderij aan de rand van Río Piedras, met een inschrijving van 273 studenten. Bevat de Insular Normal School.

1908 - De Morrill-Nelson-wet wordt uitgebreid tot Puerto Rico, waardoor de universiteit wordt omgezet in een 'Land Grant College', dat federale landen verleent om scholen voor landbouw, wetenschappen en techniek op te richten.

1910 - Het College of Liberal Arts wordt opgericht.

1913 - De afdelingen Farmacie en Recht zijn gevestigd.

1918 - The High School (UHS) is opgericht om klinische ervaringen en begeleide stages te bieden voor postulante leraren, ondersteunend personeel en andere professionals te onderwijzen.

1923 - De universitaire wet van 1923, reorganiseert de universiteit onafhankelijk administratief van het departement van insulaire instructie; vestigt de raad van bestuur als de raad van bestuur en creëert de functie van rector als hoofdofficier. In 1924 werd de eerste rector aangesteld. De inschrijving is 1500 studenten.

1924 - De bestuurlijke structuur en identiteit van de Universiteit van Puerto Rico is volledig onafhankelijk van het Departement van Openbare Instructie.

1925 - De wetgever keurt wet 50 goed die de UPR onderwijsautonomie verleent, en dit leidt tot een totale herstructurering en het begin van een periode van snelle groei.

1926 - Het College of Commercial Administration en de School of Tropical Medicine werden opgericht.

1927 - Het eerste afstudeerprogramma wordt ingewijd: de Master of Arts in Hispanic Studies.

1928 - De orkaan San Felipe trof het eiland Puerto Rico en veroorzaakte ernstige schade aan de site van Río Piedras. Medewerkers en faculteit hebben wederopbouwwerkzaamheden uitgevoerd; het onderwijswerk moest meer dan een maand worden opgeschort.

1935 - Het congres van de Verenigde Staten breidde de voordelen van de Bankhead-Jones Act uit naar Puerto Rico, die fondsen verstrekte voor onderzoek en de bouw van meer gebouwen.

1936 -1939 - De belangrijkste historische vierhoekstructuren zijn gebouwd in Río Piedras, in de Spaanse renaissancestijl, inclusief emblematische gebouwen zoals La Torre en het universiteitstheater.

1938 - Augusto Rodríguez componeert de muziek en Francisco Arriví de tekst van Alma Mater, volkslied van de universiteit.

1939 - De "Carrillón" is geïnstalleerd, een mechanisme dat de klokken luidt in de toren van de Río Piedras-campus.

1942 - Wet No. 135 van 7 mei 1942, hervorming van de universiteit, creëert de Hoge Raad van Onderwijs als het bestuur van de instelling en regulator van het hoger onderwijssysteem in Puerto Rico.

1943 - Het model van het algemene onderwijs is geïmplanteerd met de modaliteit van de basiscursussen.

1946 - De universiteit ontvangt voor de eerste keer accreditatie van de Middle States Association of Colleges and Schools.

1950 - De cursussen beginnen op de School of Medicine.

1966 - Wet nr. 1 van 1966 herstructureert de universiteit. Het verandert het in een systeem van drie universitaire campussen - de rivier Piedras, Mayagüez en medische wetenschappen - en een administratie van regionale scholen om de groepen te groeperen die in de toekomst kunnen worden gecreëerd, onder leiding van een president. Creëert een universiteitsbestuur met vertegenwoordiging van de regionale scholen en hogescholen en wijzigt de naam van het bestuur in de raad voor het hoger onderwijs.

1979 - Hij begon met het uitzenden van het WRTU-FM radiostation op de Río Piedras Campus.

1993 - Wet nr. 16 van 6 juni 1993, verdeelt de functies van de Raad voor het hoger onderwijs, waarbij de functies van de regering van de universiteit worden toegewezen aan een nieuw opgerichte raad van bestuur.

1998 - Wet nr. 186 van 7 augustus 1998, voorziet in de autonomie van de regionale colleges zoals de Board of Trustees geleidelijk verstrekt, wat leidt tot de oprichting van een universitair systeem van elf autonome eenheden.

2003 - UPR viert zijn 100-jarige dienst aan Puerto Rico en de wereld.

2006 - De Board of Trustees keurt Ten voor het decennium, Agenda voor de planning 2006-2016, goed.

2015 - Het registratiekantoor viert zijn 100-jarig jubileum105942_pexels-photo-708440.jpegHelena Lopes / Pexels

Opleidingen te volgen in:
  • Spaans

Deze school biedt ook:


University of Puerto Rico - Río Piedras

De Graduate School of Planning verleent de professionele graad van master in planning met aandachtsgebieden op het gebied van stedelijke en territoriale planning, plannin ... [+]

De Graduate School of Planning verleent de professionele graad van master in planning met aandachtsgebieden op het gebied van stedelijke en territoriale planning, planning van natuurlijke hulpbronnen en milieu, planning van de economische systemen en gebieden van beleid en sociale planning.

De syllabus voor de masteropleiding Planning werd beoordeeld en goedgekeurd door de Academische Senaat op 17 april 1997 en door de Board of Trustees via certificering nr. 22 van 28 augustus 1998.

De nadruk van het curriculum ligt op de alomvattende en integrale ontwikkeling van de samenleving, in de hoofdcomponenten: economisch, sociaal, stedelijk-ruimtelijk en milieu. De theorieën, methoden en technieken voor de diagnose en analyse van problemen en behoeften, de evaluatie van interventiealternatieven en het ontwerp van beleid, plannen, programma's en projecten en de implementatie daarvan worden bestudeerd. De reikwijdte van interventies kan nationaal, regionaal, gemeentelijk en communautair zijn, via de overheid, de gemeenschap, niet-gouvernementele organisaties, particuliere bedrijven of hun consortia.... [-]

Puerto Rico San Juan
Vraag informatie aan
Spaans
Voltijd
1 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
University of Puerto Rico - Río Piedras

De Graduate School of Rehabilitation Counseling is het eerste graduate-programma in Puerto Rico en de Caraïben, met de missie om gekwalificeerde professionals op het gebi ... [+]

De Graduate School of Rehabilitation Counseling is het eerste graduate-programma in Puerto Rico en de Caraïben, met de missie om gekwalificeerde professionals op het gebied van revalidatiebegeleiding op te leiden met de kennis, vaardigheden, gevoeligheid en ethisch gedrag die nodig zijn om mensen te faciliteren met belemmeringen de ontwikkeling van hun capaciteiten en hun integratie in de samenleving. De school heeft ook de verantwoordelijkheid om advies te geven en te adviseren over zaken van algemeen belang die verband houden met personen met een handicap en de professionals van revalidatiebegeleiding.

uitzicht

Een graduaat programma van excellentie, in voortdurende ontwikkeling, leider in Puerto Rico en het Caribisch gebied in de uitgebreide training van professionals op het gebied van rehabilitatiebegeleiding, die zal dienen en bemiddelen voor mensen met een handicap, geleid door de hoogste waarden ethische en wetenschappelijke kennis.... [-]

Puerto Rico San Juan
Vraag informatie aan
Spaans
Voltijd
Deeltijd
5 - 7 semesters
Campus
Lees meer in Nederlands
University of Puerto Rico - Río Piedras

Het Graduate Program in Translation begon haar cursussen, als experimenteel programma, in 1970 aan te bieden. De Academische Senaat van de Campus keurde het scheppingsver ... [+]

Het Graduate Program in Translation begon haar cursussen, als experimenteel programma, in 1970 aan te bieden. De Academische Senaat van de Campus keurde het scheppingsverslag in 1972 goed. In 1974, na ontvangst van de certificering van het universiteitsbestuur, werd de PGT officieel opgenomen in de programma's met een masterdiploma in de faculteit Geesteswetenschappen.

Graad eisen

Academische credits

De opleiding omvat in totaal 45 studiepunten. De vereisten zijn de volgende:

Core-cursussen (15 studiepunten)Algemene of gespecialiseerde seminars (18 studiepunten)Keuzevakken (12 studiepunten)

Degree-examen

Als onderdeel van de vereisten om het masterdiploma te behalen, is het noodzakelijk om een ​​examen te behalen. Het examen bestaat uit de vertaling van een tekst in de taalcombinatie die door elke student wordt geselecteerd, zolang het mogelijk is om te rekenen op de deelname van gekwalificeerde editors in de talen van de gevraagde combinatie.... [-]

Puerto Rico San Juan
Vraag informatie aan
Spaans
Voltijd
Deeltijd
1 - 6 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
University of Puerto Rico - Río Piedras

De professionele school van het veld aangeboden door de masteropleiding in de informatica aan de Universiteit van Puerto Rico onderscheidt zich door academische training ... [+]

De professionele school van het veld aangeboden door de masteropleiding in de informatica aan de Universiteit van Puerto Rico onderscheidt zich door academische training professionals in lijn met de nieuwe trends op het gebied van informatie en de eisen van de samenleving. Het programma is geaccrediteerd door de American Library Association. Het curriculumprogramma heeft 36 studiepunten, inclusief een gemeenschappelijke koffer voor:

twee aandachtsgebieden: een in Library Science and Information Science en de andere in Knowledge Management;drie transversale benaderingen: evidence-based practice en probleemgestuurd leren; en, het Verkenning van nieuwe informatie- en communicatietechnologieën;een component die is aangeduid als "Capstone" (Seminar over de integratie van kennis en competenties) onder leiding van een of meer artsen; en,de ontwikkeling van een elektronische professionele portfolio.... [-]
Puerto Rico San Juan
Vraag informatie aan
Spaans
Voltijd
1 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands