University of Puerto Rico - Río Piedras

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Visie en missie

Onze visie is om technische services of excellence aan te bieden aan de universitaire gemeenschap van onze Campus om een ​​optimaal gebruik van technologische hulpmiddelen te garanderen.


Bij DTAA geloven we in:

  • Geef de universitaire gemeenschap een platform van technologische diensten om de academische, administratieve en studentensectoren te ondersteunen.
  • Oriënteer de gebruiker op de verschillende veranderingen in technologie en de toepassing ervan in verschillende werkgebieden binnen de Río Piedras Campus.
  • Openbaar maken van de processen voor technische ondersteuning en hulp bieden aan de gebruiker om de problemen op te lossen die worden veroorzaakt door technologische apparatuur die verband houdt met de dagelijkse functies die door de universitaire gemeenschap worden vervuld.group of graduates throwing academic hatsPoodar Chu / Unsplash

geschiedenis

1900 - De "Insular Normal School" is gevestigd in de gemeente Fajardo, ten oosten van het eiland Puerto Rico, om leraren op te leiden voor het openbare instructiesysteem. De inschrijving had slechts 20 studenten en een faculteit van 5 professoren.

1902 - De Insular Normal School verhuist naar de boerderij "La Convalecencia" in Río Piedras, gezien de nabijheid van de hoofdstad San Juan in het noorden van het eiland en de bereikbaarheid van het gebied.

1903 - De wet van 12 maart 1903 creëert de Universiteit van Puerto Rico. Het begint te werken in een boerderij aan de rand van Río Piedras, met een inschrijving van 273 studenten. Bevat de Insular Normal School.

1908 - De Morrill-Nelson-wet wordt uitgebreid tot Puerto Rico, waardoor de universiteit wordt omgezet in een 'Land Grant College', dat federale landen verleent om scholen voor landbouw, wetenschappen en techniek op te richten.

1910 - Het College of Liberal Arts wordt opgericht.

1913 - De afdelingen Farmacie en Recht zijn gevestigd.

1918 - The High School (UHS) is opgericht om klinische ervaringen en begeleide stages te bieden voor postulante leraren, ondersteunend personeel en andere professionals te onderwijzen.

1923 - De universitaire wet van 1923, reorganiseert de universiteit onafhankelijk administratief van het departement van insulaire instructie; vestigt de raad van bestuur als de raad van bestuur en creëert de functie van rector als hoofdofficier. In 1924 werd de eerste rector aangesteld. De inschrijving is 1500 studenten.

1924 - De bestuurlijke structuur en identiteit van de Universiteit van Puerto Rico is volledig onafhankelijk van het Departement van Openbare Instructie.

1925 - De wetgever keurt wet 50 goed die de UPR onderwijsautonomie verleent, en dit leidt tot een totale herstructurering en het begin van een periode van snelle groei.

1926 - Het College of Commercial Administration en de School of Tropical Medicine werden opgericht.

1927 - Het eerste afstudeerprogramma wordt ingewijd: de Master of Arts in Hispanic Studies.

1928 - De orkaan San Felipe trof het eiland Puerto Rico en veroorzaakte ernstige schade aan de site van Río Piedras. Medewerkers en faculteit hebben wederopbouwwerkzaamheden uitgevoerd; het onderwijswerk moest meer dan een maand worden opgeschort.

1935 - Het congres van de Verenigde Staten breidde de voordelen van de Bankhead-Jones Act uit naar Puerto Rico, die fondsen verstrekte voor onderzoek en de bouw van meer gebouwen.

1936 -1939 - De belangrijkste historische vierhoekstructuren zijn gebouwd in Río Piedras, in de Spaanse renaissancestijl, inclusief emblematische gebouwen zoals La Torre en het universiteitstheater.

1938 - Augusto Rodríguez componeert de muziek en Francisco Arriví de tekst van Alma Mater, volkslied van de universiteit.

1939 - De "Carrillón" is geïnstalleerd, een mechanisme dat de klokken luidt in de toren van de Río Piedras-campus.

1942 - Wet No. 135 van 7 mei 1942, hervorming van de universiteit, creëert de Hoge Raad van Onderwijs als het bestuur van de instelling en regulator van het hoger onderwijssysteem in Puerto Rico.

1943 - Het model van het algemene onderwijs is geïmplanteerd met de modaliteit van de basiscursussen.

1946 - De universiteit ontvangt voor de eerste keer accreditatie van de Middle States Association of Colleges and Schools.

1950 - De cursussen beginnen op de School of Medicine.

1966 - Wet nr. 1 van 1966 herstructureert de universiteit. Het verandert het in een systeem van drie universitaire campussen - de rivier Piedras, Mayagüez en medische wetenschappen - en een administratie van regionale scholen om de groepen te groeperen die in de toekomst kunnen worden gecreëerd, onder leiding van een president. Creëert een universiteitsbestuur met vertegenwoordiging van de regionale scholen en hogescholen en wijzigt de naam van het bestuur in de raad voor het hoger onderwijs.

1979 - Hij begon met het uitzenden van het WRTU-FM radiostation op de Río Piedras Campus.

1993 - Wet nr. 16 van 6 juni 1993, verdeelt de functies van de Raad voor het hoger onderwijs, waarbij de functies van de regering van de universiteit worden toegewezen aan een nieuw opgerichte raad van bestuur.

1998 - Wet nr. 186 van 7 augustus 1998, voorziet in de autonomie van de regionale colleges zoals de Board of Trustees geleidelijk verstrekt, wat leidt tot de oprichting van een universitair systeem van elf autonome eenheden.

2003 - UPR viert zijn 100-jarige dienst aan Puerto Rico en de wereld.

2006 - De Board of Trustees keurt Ten voor het decennium, Agenda voor de planning 2006-2016, goed.

2015 - Het registratiekantoor viert zijn 100-jarig jubileum105942_pexels-photo-708440.jpegHelena Lopes / Pexels

Locaties

San Juan

Address
14 Ave. Universidad Ste. 1401
00925-2534 San Juan, San Juan, Puerto Rico

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden