Lees de Officiële Beschrijving

Universiteit van Wrocław

De universiteit van Wrocław heeft een rijke geschiedenis van meer dan drie eeuwen. De universiteit werd opgericht door Leopold I Habsburg en evolueerde van een bescheiden school die door jezuïeten werd gerund tot een van de grootste academische instellingen in Polen. Aan het begin van de 19e eeuw had de universiteit vijf faculteiten: filosofie, katholieke theologie, evangelische theologie, rechten en medicijnen. Later werd het uitgebreid door talrijke secties, laboratoria en een natuurlijk museum, dat tot op heden bestaat.

Na de Tweede Wereldoorlog begon een groep Poolse professoren, voorheen uit Lvov, met onderwijs- en onderzoeksactiviteiten aan de universiteit van Wrocław. Aanvankelijk creëerden ze de faculteiten van recht en bestuur, kunst, natuurwetenschappen, landbouw, diergeneeskunde, geneeskunde, wiskunde, natuurkunde en scheikunde. Sommige van deze faculteiten werden al snel omgevormd tot andere universiteiten.

Sinds het begin van de 20e eeuw heeft de universiteit van Wrocław 9 Nobelprijswinnaars geproduceerd, zoals Theodor Mommsen, Philipp Lenard, Eduard Buchner, Paul Ehrlich, Fritz Haber, Friedrich Bergius, Erwin Schrödinger, Otto Stern en Max Born.

Vandaag is de eerste en belangrijkste focus van de Universiteit van Wrocław wetenschappelijk onderzoek. Onze wetenschappers hebben talloze contacten met hun collega-onderzoekers van andere instellingen voor hoger onderwijs in Polen en de rest van de wereld. Het succes van onze onderzoekers is onlangs erkend door de Poolse autoriteiten, die de financiering voor zowel apparatuur als onderzoek aan onze universiteit met 80% hebben verhoogd in vergelijking met voorgaande jaren.

Net als in de meeste landen, in Polen, maakt het nationale systeem voor kwaliteitsbeoordeling deel uit van een nationale strategie om de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren. Elke vier jaar evalueert het ministerie van Onderwijs faculteiten van alle Poolse universiteiten. Vorig jaar waren 9 van de 10 van onze faculteiten gekwalificeerd in de hoogste categorie en één was de op één na hoogste.

De Academic Incubator of Entrepreneurship is een nieuwe eenheid van de University of Wrocław, ontworpen om studenten te helpen bij het starten van een eigen bedrijf door gratis ondernemersadvies te geven, conferenties te organiseren, seminars te houden, geselecteerde investeringen te subsidiëren en kantoorruimte te bieden. De Academic Incubator of Entrepreneurship werkt samen met het Wrocław Technology Park, een technologisch centrum met laboratoria, kantoorruimte, conferentiecentrum en moderne multimedia-apparatuur. Het doel van het Technologiepark is om voorwaarden te creëren voor het gebruik van het wetenschappelijk en industrieel potentieel van Wrocław en de regio en om de industrie voor geavanceerde technologieën te stimuleren. De universiteit van Wrocław is er trots op een van zijn aandeelhouders te zijn.

Vandaag is de universiteit van Wrocław de grootste universiteit in de regio en geeft ze les aan meer dan 26.000 studenten en ongeveer 1300 doctoraatsstudenten aan 10 faculteiten. 9000 studenten studeren elk jaar af aan de universiteit.

Faculteit der Sociale Wetenschappen

De Faculteit der Sociale Wetenschappen is volgens het ministerie van Hoger Onderwijs een van de beste in Polen. Het is georganiseerd in vijf afdelingen en biedt undergraduate, graduate en doctorale cursussen die leiden tot PhD, MA en BA graden. Ongeveer 6.000 studenten en 200 doctoraatsstudenten worden begeleid door meer dan 200 faculteitsleden.

Plekken om te studeren:

 • Europese studies
 • Filosofie
 • Politicologie
 • Internationale relaties
 • Sociologie

Onderzoek:

Expertisegebieden zijn onder meer:

 • Geschiedenis van de filosofie
 • Duitse filosofie
 • Moderne filosofie
 • Ethiek en esthetiek
 • Logica in filosofie
 • Globalisering en Europese integratieprocessen
 • Regionale studies
 • Politieke en mediasystemen
 • Democratische processen
 • Etnische en sociale minderheden
 • Politieke communicatie
 • Sociologie

De faculteitsleden maken deel uit van vele nationale en internationale verenigingen, commissies, expertteams en redacties. Ze ontvangen tal van onderzoeksbeurzen en organiseren en nemen deel aan vele congressen en congressen.

Internationale links:

De faculteit werkt mee aan veel onderzoeksprojecten en uitwisselingsprogramma's met internationale instellingen uit Europa, Azië en de VS, bijvoorbeeld:

 • Interreg
 • COST A 30
 • Jean Monnet

faciliteiten:

bibliotheek, nieuwe campus met speciale faciliteiten voor Europese Studies

Opleidingen te volgen in:
 • Engels

Deze school biedt ook:

Executive opleidingen

University of Wroclaw - Institute of Sociology

MA in sociologie Intercultureel bemiddelingsprogramma biedt u een unieke kans om te vragen en antwoorden te zoeken op de grote vragen over sociale veranderingen die elke ... [+]

Masterprogramma in Sociologie, Specialisatie Interculturele bemiddeling

We leggen grote nadruk op het onderwerp Interculturele bemiddeling, wat inhoudt dat we je helpen begrijpen hoe cultuur (in zijn grote verscheidenheid) sociale verandering informeert en hoe het kan worden gefaciliteerd met behulp van de kennis over hoe mensen sociale groepen vormen, hoe ze communiceren, wat voor soort interne en externe factoren beïnvloeden de manier waarop de maatschappij werkt.

Verwerven van kennis en vaardigheden die nuttig zijn in interculturele communicatie. Oefen conflictoplossing en beheer sociale integratie. Voer eigen sociaal onderzoek uit over multiculturalisme, migratie en sociale verandering. Gebruik uw expertise op het gebied van werk in Europese, staats- en lokale instellingen, NGO's en bedrijven in de particuliere sector. Studeer in Wrocław, waar geschiedenis en het dagelijks leven samenkomen in voortdurende behoefte aan interculturele bemiddeling! Het programma omvat 895 lesuren (121 ECTS).... [-]

Polen Wrocław
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
4 semesters
Campus
Lees meer in Nederlands
Address
Pl. Uniwersytecki 1
50-137 Wrocław, Neder-Silezië, Polen