University of Bialystok

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

128670_student-3500990_1920.jpg

De University of Bialystok werd in 1997 opgericht door de afdeling van de Universiteit van Warschau na 29 jaar bestaan.

Vandaag is UwB een van de grootste en sterkste academische centra in Noordoost-Polen vanwege zijn wetenschappelijke normen en mogelijkheden. De universiteit bestaat uit negen faculteiten, waaronder een in het buitenland in Vilnius. Lessen en lezingen worden gegeven door ongeveer 900 academische leraren.

Momenteel leidt de universiteit ongeveer 17.000 studenten op in bijna 30 studierichtingen. Het biedt ongeveer 100 verschillende postdoctorale cursussen. De studentenbeweging bloeit: er zijn ongeveer 70 studentenonderzoekclubs bij de universiteit.

Ph.D. studies worden uitgevoerd binnen vijf universitaire eenheden: de Faculteit der Rechtsgeleerdheid, de Faculteit Economie en Management, de Faculteit der Filologie, de Faculteit Biologie en Scheikunde en de Faculteit Geschiedenis en Sociologie.

UwB heeft recht op 10 universitaire diploma's en 4 postdoctorale graden. De unieke natuur en culturele diversiteit van de regio, die wetenschappelijke studies aantrekt, worden toegepast op wetenschappelijk onderzoek aan de universiteit.

De universiteit werkt samen met instellingen voor hoger onderwijs in het buitenland binnen de kaders van bijna 50 overeenkomsten voor wetenschappelijke samenwerking in het LLP Erasmusprogramma, het Leonardo da Vinci-programma en kaderprogramma's. Dankzij de interuniversitaire en internationale samenwerking nemen de UwB-studenten deel aan professionele stage in het buitenland.

Locaties

Bialystok

Address
ul. Świerkowa,20B
15-328 Bialystok, Woiwodschap Podlaskie, Polen

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden