Poznan University of Technology

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Poznan University of Technology is de beste technische universiteit in het woiwodschap Wielkopolskie in het westen van Polen. In 2017/2018 was het de op twee na meest gekozen universiteit in Polen, omdat er tot zes kandidaten strijden om een ​​plaats daar. Poznan University of Technology ( PUT ) is een van de beste technische universiteiten in Polen. PUT was de eerste Poolse universiteit die lid werd van CESAER - Conference of European Schools for Advanced Engineering Education and Research - een Europese organisatie die alle beste technische universiteiten samenbrengt. Het is ook lid van SEFI - Societé Européenne pour la Formation des Ingenieurs, EUA - European University Association, ADUEM - Alliance of Universities for Democracy, evenals IAU - International Association of Universities.

Poznan University of Technology ontstaan ​​uit de Hogere School voor Machinebouw, die werd opgericht in 1919. PUT heeft bijna een eeuw ervaring met het opleiden van hooggekwalificeerde ingenieurs en onderzoekers in veel gebieden.

Op dit moment heeft PUT bijna 20 000 studenten in 10 faculteiten:

  • Faculteit architectuur
  • Faculteit voor chemische technologie
  • Faculteit Civiele Techniek en Milieutechniek
  • Faculteit Computing
  • Faculteit van Elektrotechniek
  • Faculteit van elektronica en telecommunicatie
  • Faculteit Ingenieurswetenschappen Management
  • Faculteit Machines en Transport
  • Faculteit Werktuigbouwkunde en Management
  • Faculteit Technische Natuurkunde

Het onderwijs wordt aangeboden in 26 studierichtingen, waarvan er vier in de eerste cyclus en elf in de tweede cyclus volledig in het Engels worden gegeven.

Wetenschap voor de mensen

De woiwodschap Wielkopolskie en met name Poznan bieden enorme perspectieven. Poznan heeft het laagste werkloosheidspercentage in het land, omdat de omstandigheden ertoe leiden dat industriëlen hun bedrijf hier opzetten. Op dit moment zijn er ongeveer 100 000 bedrijven actief in deze stad.

Poznan University of Technology is een plaats waar studenten ervaring kunnen opdoen die nauw verbonden is met de realiteit van de arbeidsmarkt. Ze worden opgeleid in overeenstemming met de veranderende eisen van het bedrijfsleven en de industrie. Een programma van duale studies is ontwikkeld in samenwerking met bedrijven zoals Volkswagen Poznań, Solaris Bus

Naast de reeds genoemde bedrijven omvat de lijst van partners: Samsung Electronics, Amica, Man Bus, HCP-Poznań, Luvena, GlaxoSmithKline Pharmaceuticals SA), Dalkia, Budimex, Skanska, MTP-Poznań, BZ WBK - Group Santander en vele anderen.

In maart 2017 heeft het First Academic Consortium One Belt One Road gevormd tussen universiteiten in Polen en China, de eerste onderneming van dit type in de wereld. Het consortium bestaat uit 15 universiteiten en organisaties in China en 11 technische universiteiten in Polen, waaronder PUT . Een resultaat van de samenwerking is een creatie van Confucius Class, waar PUT medewerkers en studenten Chinees kunnen studeren met native speakers van Chinees uit China. Een ander effect is de oprichting van een Chinees-Pools onderzoekscentrum van de Nieuwe Zijderoute. Het doel is om grote technische universiteiten uit Polen en China bij elkaar te brengen. De belangrijkste doelstellingen van het centrum zijn de overdracht van wetenschap, onderwijs, cultuur en bijgevolg ook van een bedrijf.

In november 2016 werd een Huawei Academy geopend aan de Poznan University of Technology , de eerste in zijn soort in Polen. Er is een modern laboratorium gebouwd, waar studenten moderne Huawei-technologieën kunnen bestuderen. Ze kunnen hun kennis van moderne technologieën uitbreiden door middel van praktische lessen die door professionals op dit gebied worden gegeven.

Sinds 2014 bestaat er een Centre of Aviation met een moderne vluchtsimulator; PUT heeft een vloot van twee vliegtuigen: Zlin 242L en Extra 330 LX evenals MDM-1Fox air glider. Op dit moment kunnen PUT studenten worden opgeleid in twee gebieden: luchtvaart en kosmonautiek.

Internationale samenwerking

PUT heeft ongeveer 230 internationale overeenkomsten getekend met universiteiten in Europa en daarbuiten. De universiteit neemt al vele jaren deel aan het Erasmus-programma en bilaterale uitwisselingsovereenkomsten. In wetenschappelijk onderzoek werkt PUT samen met maar liefst 80 universiteiten over de hele wereld.

Dubbele graad - dubbel voordeel

Buitenlandse universiteiten erkennen het hoge niveau van onderwijs en professionalisme in onderwijs en onderzoek dat op PUT wordt aangeboden, en ter verbetering van de onderwijsnormen zijn speciale overeenkomsten getekend met de universiteit in Frankrijk - Lille-I voor het volgende studiegebied: bedrijfsbeheer; deze overeenkomsten stellen studenten in staat twee graden te behalen bij het voltooien van een gezamenlijk studieprogramma. Een andere dubbele diplomacontracten werden in 2017 getekend met de technische universiteit van Kiev op gebieden zoals werktuigbouwkunde en biomedische technologie. Er zijn nog meer vergelijkbare projecten in voorbereiding.

Technologie met een positief gevoel

PUT studenten kunnen zich aansluiten bij een van de meer dan 80 wetenschapsgroepen om hun wetenschappelijke interesses na te streven, om aanvullende beurzen van de rector te verkrijgen voor onderzoek of voor wetenschappelijk reizen.

Naast wetenschappelijke groepen is er een studentenradiostation Radio Afera, een studenten-tv-station Spacja TV, universiteitskoor Volantes Soni en vele andere organisaties. PUT ook 36 sportclubs waar bijna 1500 studenten regelmatig sporten. Op het Academische Sportgala in 2016 was PUT vierde in het algemeen klassement en derde in de categorie technische universiteiten. Het sportcentrum op PUT heeft faciliteiten voor tennis, bowlen, spinning, indoor roeien, squash en sportscholen.

Beurzen voor de beste studenten!

PUT biedt beurzen aan voor de beste internationale studenten die betaalbare cursussen doen. Dergelijke beurzen kunnen in contanten worden betaald of de kosten van huisvesting in PUT studentenflatzalen dekken.

Een hechte relatie met het bedrijfsleven. Contacten met tal van zakenpartners vormen een essentieel onderdeel van het universitaire leven. De aanmoediging en het advies van onze partners helpen ons niet alleen om onze onderwijsprogramma's aan te passen om aan de eisen van de markt te voldoen, maar vooral om onze positie onder andere universiteiten sterker te maken

Locaties

Poznań

Poznan University of Technology

Address
Pl. M. Sklodowskiej-Curie 5, 60-965 Poznan
62 Poznań, Groot-Polen, Polen
Telefoonnr.
+48 61 665 35 37