Lees de Officiële Beschrijving

Poznan University of Technology is de beste technische universiteit in het woiwodschap Wielkopolskie in het westen van Polen. In 2017/2018 was het de op twee na meest gekozen universiteit in Polen, omdat er tot zes kandidaten strijden om een ​​plaats daar. Poznan University of Technology ( PUT ) is een van de beste technische universiteiten in Polen. PUT was de eerste Poolse universiteit die lid werd van CESAER - Conference of European Schools for Advanced Engineering Education and Research - een Europese organisatie die alle beste technische universiteiten samenbrengt. Het is ook lid van SEFI - Societé Européenne pour la Formation des Ingenieurs, EUA - European University Association, ADUEM - Alliance of Universities for Democracy, evenals IAU - International Association of Universities.

Poznan University of Technology ontstaan ​​uit de Hogere School voor Machinebouw, die werd opgericht in 1919. PUT heeft bijna een eeuw ervaring met het opleiden van hooggekwalificeerde ingenieurs en onderzoekers in veel gebieden.

Op dit moment heeft PUT bijna 20 000 studenten in 10 faculteiten:

 • Faculteit architectuur
 • Faculteit voor chemische technologie
 • Faculteit Civiele Techniek en Milieutechniek
 • Faculteit Computing
 • Faculteit van Elektrotechniek
 • Faculteit van elektronica en telecommunicatie
 • Faculteit Ingenieurswetenschappen Management
 • Faculteit Machines en Transport
 • Faculteit Werktuigbouwkunde en Management
 • Faculteit Technische Natuurkunde

Het onderwijs wordt aangeboden in 26 studierichtingen, waarvan er vier in de eerste cyclus en elf in de tweede cyclus volledig in het Engels worden gegeven.

Wetenschap voor de mensen

De woiwodschap Wielkopolskie en met name Poznan bieden enorme perspectieven. Poznan heeft het laagste werkloosheidspercentage in het land, omdat de omstandigheden ertoe leiden dat industriëlen hun bedrijf hier opzetten. Op dit moment zijn er ongeveer 100 000 bedrijven actief in deze stad.

Poznan University of Technology is een plaats waar studenten ervaring kunnen opdoen die nauw verbonden is met de realiteit van de arbeidsmarkt. Ze worden opgeleid in overeenstemming met de veranderende eisen van het bedrijfsleven en de industrie. Een programma van duale studies is ontwikkeld in samenwerking met bedrijven zoals Volkswagen Poznań, Solaris Bus

Naast de reeds genoemde bedrijven omvat de lijst van partners: Samsung Electronics, Amica, Man Bus, HCP-Poznań, Luvena, GlaxoSmithKline Pharmaceuticals SA), Dalkia, Budimex, Skanska, MTP-Poznań, BZ WBK - Group Santander en vele anderen.

In maart 2017 heeft het First Academic Consortium One Belt One Road gevormd tussen universiteiten in Polen en China, de eerste onderneming van dit type in de wereld. Het consortium bestaat uit 15 universiteiten en organisaties in China en 11 technische universiteiten in Polen, waaronder PUT . Een resultaat van de samenwerking is een creatie van Confucius Class, waar PUT medewerkers en studenten Chinees kunnen studeren met native speakers van Chinees uit China. Een ander effect is de oprichting van een Chinees-Pools onderzoekscentrum van de Nieuwe Zijderoute. Het doel is om grote technische universiteiten uit Polen en China bij elkaar te brengen. De belangrijkste doelstellingen van het centrum zijn de overdracht van wetenschap, onderwijs, cultuur en bijgevolg ook van een bedrijf.

In november 2016 werd een Huawei Academy geopend aan de Poznan University of Technology , de eerste in zijn soort in Polen. Er is een modern laboratorium gebouwd, waar studenten moderne Huawei-technologieën kunnen bestuderen. Ze kunnen hun kennis van moderne technologieën uitbreiden door middel van praktische lessen die door professionals op dit gebied worden gegeven.

Sinds 2014 bestaat er een Centre of Aviation met een moderne vluchtsimulator; PUT heeft een vloot van twee vliegtuigen: Zlin 242L en Extra 330 LX evenals MDM-1Fox air glider. Op dit moment kunnen PUT studenten worden opgeleid in twee gebieden: luchtvaart en kosmonautiek.

Internationale samenwerking

PUT heeft ongeveer 230 internationale overeenkomsten getekend met universiteiten in Europa en daarbuiten. De universiteit neemt al vele jaren deel aan het Erasmus-programma en bilaterale uitwisselingsovereenkomsten. In wetenschappelijk onderzoek werkt PUT samen met maar liefst 80 universiteiten over de hele wereld.

Dubbele graad - dubbel voordeel

Buitenlandse universiteiten erkennen het hoge niveau van onderwijs en professionalisme in onderwijs en onderzoek dat op PUT wordt aangeboden, en ter verbetering van de onderwijsnormen zijn speciale overeenkomsten getekend met de universiteit in Frankrijk - Lille-I voor het volgende studiegebied: bedrijfsbeheer; deze overeenkomsten stellen studenten in staat twee graden te behalen bij het voltooien van een gezamenlijk studieprogramma. Een andere dubbele diplomacontracten werden in 2017 getekend met de technische universiteit van Kiev op gebieden zoals werktuigbouwkunde en biomedische technologie. Er zijn nog meer vergelijkbare projecten in voorbereiding.

Technologie met een positief gevoel

PUT studenten kunnen zich aansluiten bij een van de meer dan 80 wetenschapsgroepen om hun wetenschappelijke interesses na te streven, om aanvullende beurzen van de rector te verkrijgen voor onderzoek of voor wetenschappelijk reizen.

Naast wetenschappelijke groepen is er een studentenradiostation Radio Afera, een studenten-tv-station Spacja TV, universiteitskoor Volantes Soni en vele andere organisaties. PUT ook 36 sportclubs waar bijna 1500 studenten regelmatig sporten. Op het Academische Sportgala in 2016 was PUT vierde in het algemeen klassement en derde in de categorie technische universiteiten. Het sportcentrum op PUT heeft faciliteiten voor tennis, bowlen, spinning, indoor roeien, squash en sportscholen.

Beurzen voor de beste studenten!

PUT biedt beurzen aan voor de beste internationale studenten die betaalbare cursussen doen. Dergelijke beurzen kunnen in contanten worden betaald of de kosten van huisvesting in PUT studentenflatzalen dekken.

Een hechte relatie met het bedrijfsleven. Contacten met tal van zakenpartners vormen een essentieel onderdeel van het universitaire leven. De aanmoediging en het advies van onze partners helpen ons niet alleen om onze onderwijsprogramma's aan te passen om aan de eisen van de markt te voldoen, maar vooral om onze positie onder andere universiteiten sterker te maken

Opleidingen te volgen in:
 • Engels

Deze school biedt ook:


Poznan University of Technology

Een afgestudeerde ontvangt de titel van Master of Science in Electronics and Communications Engineering. Ze zijn bereid om onderzoek en ontwikkeling uit te voeren in de d ... [+]

M.Sc. in elektronica en telecommunicatie, specialisatie: informatie- en communicatietechnologieën

Masterstudies in elektronica en telecommunicatie (specialisatie: informatie- en communicatietechnologie) duren drie of vier semesters. Het 3-semester-programma start in eind februari, terwijl 4-semester-studies starten in eind september.

De 3-semester programmaversie is bedoeld voor de B.Sc. afgestudeerden op het gebied van elektronica en telecommunicatie exclusief (niet in een ander, verwant onderwerp).

Het 4-semester-programma heeft bovendien een 'voorbereidend' semester en is bestemd voor de bachelordiploma-houders in andere vakgebieden dan elektronica en telecommunicatie (bijv. Algemene elektrotechniek, informatica, natuurkunde, technische fysica, wiskunde, regeltechniek enz.). ). Het 'voorbereidende' semester is dus hoofdzakelijk bedoeld om de kennis van de student in telecommunicatie en elektronica te vergroten en te verbreden en het curriculum dat erop volgt is identiek aan het 3-semesterprogramma.... [-]

Polen Poznań
Oktober 2019
Engels
Voltijd
3 semesters
Campus
Lees meer in Nederlands
Poznan University of Technology

De afgestudeerden van het management hebben een enorme kennis van verschillende functionele gebieden van een onderneming, zoals strategisch management, bedrijfsplanning, ... [+]

M.Sc. in Engineering Management, specialisatie: Managing Enterprise of the Future

De afgestudeerden van het management hebben een uitgebreide kennis van verschillende functionele gebieden van het bedrijfsleven, zoals: strategisch management, business planning, controlling en financieel management, marketing management, engineering management, logistiek, productie management, totaal productief onderhoud, kwaliteitsbeheer en human resource management. Kennis die tijdens studies is opgedaan, stelt afgestudeerden in staat om te solliciteren waar ze problemen kunnen oplossen op de volgende gebieden: herstructurering van ondernemingen, problemen van de economische transformatie, globalisering en ondernemerschap, informatiebeheersystemen, ontwerp van managementsystemen, logistieke systemen, implementatie van nieuwe managementconcepten , netwerkbedrijf, virtuele onderneming, methoden van industriële productmarketing, ergonomie en engineering van de werkomgeving. De afgestudeerden hebben ook brede kennis met betrekking tot nieuwe vormen van bedrijfsorganisaties zoals lean en agile ondernemingen. Ze krijgen vaak leidinggevende functies in bedrijven. De afgestudeerden zijn ook bereid om een eigen bedrijf te runnen.... [-]

Polen Poznań
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
4 semesters
Campus
Lees meer in Nederlands
Poznan University of Technology

Het doel van de studie is de voorbereiding van de Master in de civiele techniek met de tweede cyclus universitair onderwijs, in staat om te verkennen, uit te voeren (star ... [+]

M.Sc. in Civiele techniek, specialisatie: Construction Engineering Management

Het doel van de studie is om Master in de civiele techniek voor te bereiden met de tweede cyclus universitair onderwijs, in staat om innovatie in civiele techniek te verkennen, uit te voeren (te starten) en te exploiteren op basis van systeembenadering (informatie, energie, communicatie, transportsystemen). Algemeen idee van deze cursus is om: innovatiegebied te vinden (eerste semester), innovatieopties te genereren en te onderzoeken (tweede semester) en innovaties uit te voeren (derde semester). Deze studie wordt voorbereid in samenwerking met leiders op de bouwmarkt (internationale bedrijven en MKB), waarbij rekening wordt gehouden met de mogelijkheid om echte problemen op te lossen. Tijdens de cursus zijn er mogelijk in de zomer betaalde stages voor studenten op het gebied van bouwtechnologie. Tijdens deze Master Studies zullen studenten die in teams werken (internationaal: Verenigde Staten, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, Zwitserland, Duitsland, Finland en Tsjechië, Litouwen, Polen) bereid zijn om: (1) te werken in partnerbedrijven (bedrijven of MKB), (2) promotieonderzoek (3 studieniveaus). Het creëren van SPIN-OFF / START-UPP wordt ook in overweging genomen als resultaat van dit masterprogramma.... [-]

Polen Poznań
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
3 semesters
Campus
Lees meer in Nederlands
Poznan University of Technology

De cursus is bedoeld voor mechatronische ingenieurs die hun opleiding op het gebied van mechatronisch ontwerp willen verbreden. In de loop van de cursus is de synergetisc ... [+]

M.Sc. in mechatronische constructies

Vakgebied: Mechatronica

De cursus is bedoeld voor mechatronica-ingenieurs die hun opleiding op het gebied van mechatronisch ontwerp willen verbreden. In de loop van de cursus is de synergetische combinatie van werktuigbouwkunde, elektronica, regeltechniek geïntegreerd in het ontwerpproces. De cursusstudie over mechatronisch ontwerp omvat een theoretisch en praktisch niveau. Het zorgt voor de balans tussen theorie / analyse met modellering en hardware-implementatie in mechanica, elektronica en computertoepassingen in controle.

Met de nadruk op dit soort vaardigheden kan educatie in het mechatronisch ontwerp worden gezien als een belangrijk carrièrepad voor ingenieurs van de toekomst. Een van de kenmerken die de mechatronische ontwerpers van anderen onderscheiden, is hun vermogen om sommige mechanische functies te vervangen door elektronische en softwarematige functies. Het belangrijkste leerdoel voor mechatronisch ontwerp is om studenten te leren hoe ze mechanische, elektrische en microcontroller-systemen kunnen ontwerpen en onderzoeken en deze kunnen integreren. Ze zullen de dynamiek van de systemen begrijpen en in staat zijn om het toe te passen in modellering en in het ontwerp van controllers.... [-]

Polen Poznań
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
3 semesters
Campus
Lees meer in Nederlands
Poznan University of Technology

De 1,5 jarige Master of Architecture is een kwalificatie voor studenten die hun architectuurvaardigheden willen verbeteren. Het programma staat open voor bachelors in arc ... [+]

MSc in architectuur

De 1,5 jarige Master of Architecture is een kwalificatie voor studenten die hun architectuurvaardigheden willen verbeteren. Het programma staat open voor bachelors in architectuur afgestudeerden, maar het programma is specifiek ontwikkeld om nieuwe technieken te leren, ontwerpvaardigheden aan te scherpen en op de hoogte te blijven van de huidige theorie. De faculteit wordt aangevuld door critici en theoretici uit verschillende landen, waarbij studenten worden geïnformeerd over vraagstukken en trends in hedendaags design, stedenbouw. Er zijn verschillende individuele onderzoeken uitgevoerd door de personeelsleden van de afdeling, waaronder: architectonisch ontwerp, stedelijke en regionale planning. Gedurende vele jaren heeft Faculteit Architectuur van Poznan University of Technology studenten opgeleid die een belangrijke rol hebben gespeeld in het vormgeven van de Poolse gebouwde omgeving. De afgestudeerden van vandaag zetten deze traditie voort door de uitdagingen van de hedendaagse Europese samenleving aan te gaan.... [-]

Polen Poznań
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
3 semesters
Campus
Lees meer in Nederlands
Poznan University of Technology

Het instituut voor automatisering en robotica van de faculteit Computerwetenschappen aan de Poznan University of Technology ( PUT ), Polen biedt Master of Science in auto ... [+]

M.Sc. in Automatische besturing en robotica, specialisatie: Smart Aerospace and Autonomous Systems (SAAS)

Het instituut voor automatisering en robotica van de faculteit Computerwetenschappen aan de Poznan University of Technology ( PUT ), Polen biedt Master of Science in automatische besturing en robotica met specialisatie Smart Aerospace and Autonomous Systems (SAAS) - Autonomiczne Systemy Latające na kierunku Automatyka i Robotyka.

Het laatste decennium is het onderzoek in Smart Aerospace en Autonomous Systems aanzienlijk toegenomen. Nu is het veld voldoende volwassen om deel te nemen aan een procedure van onderwijs. Vanuit een educatief oogpunt in het SAAS-programma zijn we geïnteresseerd in het ontwikkelen, modelleren, simuleren en testen van navigatie-, navigatie- en beslissingssystemen voor autonome bediening van onbemande luchtvaartuigen, onbemande grondvoertuigen en autonome systemen en robots. Onderwerpen van bijzonder belang zijn onder meer het bepalen van niveaus van autonomie en integratie van controle, online beslissingssystemen, missieplanning, het genereren van trajecten en tracking en beperkte communicatie.... [-]

Polen Poznań
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
3 semesters
Campus
Lees meer in Nederlands
Poznan University of Technology

Composieten en nanomaterialen bevatten fysische en anorganische chemie, engineering van materialen en chemische reactoren, de technologie van polymeren, verwerking van na ... [+]

M.Sc. in Chemical Technology - Composites and Nanomaterials

Het eerste semester is gedeeltelijk gewijd aan het wijzigen van de basiskennis chemische technologie voor kandidaten die in het buitenland studeren en aan personen die op bachelor-niveau andere richtingen hebben bestudeerd dan chemische technologie om normen te bereiken die zijn vastgelegd door het ministerie van Wetenschap en Hoger Onderwijs.

Reguliere cursussen bevatten fysische en anorganische chemie, engineering van materialen en chemische reactoren, de technologie van polymeren, verwerking van nanomaterialen en composieten. Klassen op modellering en simulatie zijn inbegrepen.

Laboratoriumklassen maken het uitvoeren van synthese en gedetailleerde karakterisering van composieten mogelijk, samen met hun verschillende praktische toepassingen met behulp van de specifieke fysische, mechanische en elektrochemische eigenschappen. Ecologie en recycling staan ​​ook in het programma, evenals geavanceerde materialen voor het genereren en opslaan van energie. De studenten hebben ook een mogelijkheid om keuzevakken te kiezen tijdens studies, bijv. Biotechnologie, medische aspecten en andere.... [-]

Polen Poznań
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
3 semesters
Campus
Lees meer in Nederlands
Poznan University of Technology

De afgestudeerde verkrijgt de wetenschappelijke graad van Master of Science, en de titel van Engineer. Tijdens de studie verwerft de student zowel theoretische kennis als ... [+]

M.Sc. in bouwtechniek

De afgestudeerde verkrijgt de wetenschappelijke graad van Master of Science, en de titel van Engineer. Tijdens de studie verwerft de student zowel theoretische kennis als praktische vaardigheden in de civiele techniek met een speciale verwijzing naar sterkte van materialen, structurele analyse, geomechanica, bouwtechnologie, bedrijfsbeheer, staalconstructies, betonconstructies, houtconstructies met numerieke methoden in de computationele mechanica ( statica, stabiliteit, dynamiek) van structuren en andere aanvullende onderwerpen. De afgestudeerde is in staat om complexe problemen in de civiele techniek op te lossen, met de praktische toepassing van computer-aided design.... [-]

Polen Poznań
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
3 semesters
Campus
Lees meer in Nederlands
Poznan University of Technology

De belangrijkste richting voor de ontwikkeling van energie voor de komende jaren in de meeste landen van de wereld is deze die wordt geacht te zijn gebaseerd op een aanzi ... [+]

M.Sc. in de bouw en exploitatie van transportmiddelen, specialisatie: gastechnologie en hernieuwbare energie

De cursus is bedoeld voor werktuigbouwkundigen die hun opleiding willen verbreden door problemen in verband met het beheer van een industrieel product in zijn hele levenscyclus, vanaf ontwerp en afwerking tot verwijdering (wieg tot ernstig). De ecologische, economische en sociale gevolgen van het bestaan van producten moeten allemaal worden beschouwd als een manier om goederen te creëren die geschikt zijn voor de toekomstige, duurzame economie. Alles wat beschikbaar is op de wereldmarkt, zowel goederen als diensten, is ook onderworpen aan de wereldwijde concurrentie. Daarom is een sterke focus in de loop PUT op de markt brengen benadering van een product, met dien verstande dat niet alleen verklaard door potentiële klanten technische vereisten zijn de bron van de status van een producten markt. Interdisciplinair, multiaspect-denken is noodzakelijk in het werk van een succesvolle productmanager. Faculteit Machines en Transport biedt een uniek studieprogramma gericht op het opleiden van ingenieurs voor de behoeften van duurzame economie. De faculteit heeft zestig jaar ervaring in het onderwijs en een hoog wetenschappelijk potentieel door middel van gekwalificeerd personeel en uitzonderlijke onderzoeksapparatuur. Het toevoegen van de voortdurende samenwerking met de beste Europese educatieve en R... [-]

Polen Poznań
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
3 semesters
Campus
Lees meer in Nederlands
Poznan University of Technology

De cursus is bedoeld voor werktuigbouwkundigen die hun opleiding willen verbreden door problemen in verband met het beheer van een industrieel product gedurende de gehele ... [+]

M.Sc. in de bouw en exploitatie van transportmiddelen, specialisatie: Product Engineering De cursus is bedoeld voor werktuigbouwkundigen die hun opleiding willen verbreden door problemen in verband met het beheer van een industrieel product in zijn hele levenscyclus, vanaf ontwerp en afwerking tot verwijdering (wieg tot ernstig). De ecologische, economische en sociale gevolgen van het bestaan van producten moeten allemaal worden beschouwd als een manier om goederen te creëren die geschikt zijn voor de toekomstige, duurzame economie. Alles wat beschikbaar is op de wereldmarkt, zowel goederen als diensten, is ook onderworpen aan de wereldwijde concurrentie. Daarom is een sterke focus in de loop PUT op de markt brengen benadering van een product, met dien verstande dat niet alleen verklaard door potentiële klanten technische vereisten zijn de bron van de status van een producten markt. Interdisciplinair, multiaspect-denken is noodzakelijk in het werk van een succesvolle productmanager. Faculteit Machines en Transport biedt een uniek studieprogramma gericht op het opleiden van ingenieurs voor de behoeften van duurzame economie. De faculteit heeft zestig jaar ervaring in het onderwijs en een hoog wetenschappelijk potentieel door middel van gekwalificeerd personeel en uitzonderlijke onderzoeksapparatuur. Het toevoegen van de voortdurende samenwerking met de beste Europese educatieve en R... [-]

Polen Poznań
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
3 semesters
Campus
Lees meer in Nederlands
Poznan University of Technology

De afgestudeerden van de major Computer Science Software Engineering hebben een enorme kennis van verschillende programmeertalen, databases, softwareontwikkelmethodes en ... [+]

M.Sc. in Computing, specialisatie: Software Engineering

De afgestudeerden van de major Computer Science Software Engineering hebben een enorme kennis van verschillende programmeertalen, databases, softwareontwikkelmethodes en -tools, projectmanagement, applicaties voor informatiesystemen tot echte problemen in meerdere domeinen. De onderwijskwaliteit van het curriculum van Computer Science Software Engineering wordt bevestigd door onze studenten die sinds meerdere jaren zijn ingedeeld bij topposities op internationale computerwetenschapswedstrijden, zoals bijvoorbeeld Microsoft Imagine Cup, de IEEE Computer Society International Design Competition.

Door tijdens de studies verworven kennis kunnen afgestudeerden solliciteren naar werk in meerdere sectoren, waaronder: softwareontwikkelingsbedrijven, IT-consultinginstellingen, IT-onderzoeks- en ontwikkelingscentra en banken. De afgestudeerden zijn opgeleid om meerdere posten aan te vragen, van softwareontwikkelingen, beheerders van besturingssystemen, beheerders van databasesystemen tot projectmanagers en IT-consultants. Ze zijn ook bereid om hun eigen kleine IT-bedrijven te starten.... [-]

Polen Poznań
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
3 semesters
Campus
Lees meer in Nederlands
Poznan University of Technology
Address
Pl. M. Sklodowskiej-Curie 5, 60-965 Poznan
62 Poznań, Groot-Polen, Polen
Telefoonnr.
+48 61 665 35 37