Lees de Officiële Beschrijving

Geschiedenis van de MUL De Medische Universiteit van Lodz werd ingehuldigd op 1 oktober 2002 als een fusie van twee medische scholen: de Medische Academie van Lodz en de Militaire Medische Academie van Lodz door de wet van het Poolse parlement van 27 juli 2002. De Medische Academie van Lodz is opgericht op januari 1,1950 door het scheiden van de Universiteit van Lodz drie faculteiten: medische, tandheelkundige en farmaceutische. De Militaire Medische Academie van Lodz is opgericht door de Orde van het ministerie van Nationale Defensie van mei 1958, maar zijn tradities dateren uit 1922. In de loop van hun bestaan, hebben de Medische Academie en de Militaire Medische Academie meer dan 34.000 artsen, tandartsen, apothekers en andere medisch specialisten afgestudeerd. De Medische Universiteit zet de traditie van zowel medische scholen, die de opvolger van hun rijke erfgoed. De Medische Universiteit van Lodz is de grootste staatsbedrijven medische universiteit in Polen waarvan de missie is:

het opleiden van studenten in de geneeskunde, tandheelkunde, farmacie en geneeskunde paramedische disciplines; opleiden van onderzoekers en het uitvoeren van onderzoek; het uitvoeren van de postdoctorale opleiding van hooggekwalificeerde gezondheidszorg personeel; deelnemen in de gezondheidszorg programma's door de maatschappelijke gezondheidszorg stellen.

Structuur en infrastructuur

Faculteit der Geneeskunde van de afdeling Tandheelkunde; Faculteit Farmacie; Faculteit der Gezondheidswetenschappen van de afdeling Verpleegkunde en Vroedkunde Faculteit Biomedische Wetenschappen en Posgraduate Training; Faculteit Militaire Geneeskunde, de afdeling van de studies in het Engels en de afdeling fysiotherapie; algemene universitaire Instellingen heeft, interfacultaire instellingen;

4 academische ziekenhuizen; 77 afdelingen. MUL heeft onlangs opgedragen een nieuwe klinische en onderwijs centrum met een ziekenhuis, hotel en conferentiecentrum, evenals klaslokalen en laboratoria. De conferentie zaal biedt plaats aan maximaal 1000 gasten.

Programs taught in:
Engels