Lees de Officiële Beschrijving

Academisch Centrum door de eeuwen heen

Kraków staat al sinds de 14e eeuw bekend als een toonaangevend academisch centrum in Polen. Hoewel er een groot aantal respectabele universiteiten in ons land zijn, roept het Krakau onmiddellijk beelden op van studentenkomplers en professoren die door de straten van de oude stad slenteren. Deze eeuwenlange academische traditie gaat hand in hand met de moderne benadering van onderwijs en de nieuwste technologie. Ruczaj, een van de districten aan de rand van Krakau, verandert bijvoorbeeld snel in een bloeiend centrum van studentenactiviteit dankzij de 3e Campus van de Jagiellonian University . Het feit dat de meeste instellingen voor hoger onderwijs in de stad dicht bij elkaar zijn geplaatst, maakt een zeer nauwe samenwerking mogelijk - niet alleen wetenschappelijk, maar ook gerelateerd aan cultuur en vrije tijd.

De Jagiellonian University is de oudste instelling voor hoger onderwijs in Polen en een van de oudste in Europa. Het werd op 12 mei 1364 gesticht door de Poolse koning Casimir de Grote. Het Jubileumjaar 2014 markeerde de 650ste verjaardag van deze opmerkelijke gebeurtenis. Sinds het begin is de Jagiellonian University een internationale instelling. Polen, Roethenen, Litouwers, Hongaren, Duitsers, Tsjechen, Zwitsers, Engelsen, Nederlanders, Fransen, Spanjaarden, Italianen en zelfs Tataren hebben hier vroeger gestudeerd.

Jagiellonian University vandaag

Tegenwoordig bestaat de Jagiellonian University uit 16 faculteiten, waar bijna 4 duizend academische medewerkers onderzoek doen en onderwijs bieden aan meer dan 40 duizend studenten, in het kader van meer dan 80 verschillende studiegebieden. De eminente onderzoekers en de modernste infrastructuur maken van de JU een van de toonaangevende Poolse wetenschappelijke instellingen, die samenwerken met grote academische centra van over de hele wereld. De Jagiellonian University herbergt ook ongeveer 150 studentenverenigingen, waar jonge onderzoekers hun academische interesses nastreven en vriendschappen sluiten met mensen die hun passie delen.

De meest unieke grootschalige projecten van de Jagiellonian University zijn het Jagiellonian Centre for Experimental Therapeutics, het Małopolska Center for Biotechnology, Molecular Biotechnology for Health, OMICRON en Synchrotron Radiation Center "Solaris".

Onderzoeksuitmuntendheid

Het prestige van de universiteit in zowel Polen als in het buitenland wordt geïllustreerd door de algemeen erkende onderzoeksresultaten. De wetenschappers en artsen van het JU Medical College verrichten pioniersstudies, bijvoorbeeld in hartchirurgie, urologie en neurologie, wat vaak leidt tot de ontwikkeling van nieuwe behandelmethoden. Hun bevindingen zijn gepubliceerd in enkele van de meest prestigieuze internationale tijdschriften, bijvoorbeeld European Journal of Cardio-Thoracic Medicine, New England Journal of Medicine en Lancet. JU-archeologen verkennen de geheimen van oude sites in verschillende delen van de wereld, waaronder Egypte, Cyprus, Midden-Amerika, Zuid-Azië en Altay. De astronomen nemen deel aan de belangrijkste internationale projecten in hun vakgebied, waaronder HESS en VIPERS, terwijl de resultaten van onderzoek door JU-biotechnologen zijn gepubliceerd in gerenommeerde gespecialiseerde tijdschriften zoals Bioorganic and Medicinal Chemistry, Molecular Ecology Resources of European Journal of Human Genetics. . Dit zijn slechts enkele voorbeelden van opmerkelijke successen waarvoor de Jagiellonian University laatste jaren beroemd is geweest. De huidige positie van de GO komt ook tot uiting in het groeiende aantal octrooiaanvragen en het groeiende aantal octrooien dat aan haar academische personeelsleden wordt verleend - in 2007 waren er 8 aanvragen en 2 octrooien en in 2013 waren er 60 aanvragen en 11 octrooien. Zoals te verwachten, zijn de medewerkers van de Jagiellonian University vereerd met een aantal prestigieuze onderscheidingen en onderscheidingen, waaronder de eliteprijzen van de Stichting voor Poolse Wetenschap ("Poolse Nobelprijzen") toegekend aan JU professoren: Jan Woleński, Tomasz Guzik en Jan Potempa tijdens de jaren 2010-2013.

Leef en leer in Krakau

De locatie van Krakau is om verschillende redenen uniek. Naast alle voordelen van een grote stad, inclusief een goed ontwikkeld openbaar vervoer, gemakkelijke toegang tot hostels en slaapzalen voor studenten, en talloze winkelcentra en restaurants, ligt Kraków ook heel dicht bij het Tatra-gebergte (met veel skiresorts en trekking) routes in de buurt van Zakopane), prachtige nationale parken - Pieniny en Ojców, en Dunajec River Gorge, die een aantal interessante raftingmogelijkheden biedt. Bovendien ligt Kraków niet ver van andere Europese hoofdsteden, zoals Praag en Wenen, dus weekendtrips naar naburige landen vormen geen probleem voor reizigers die graag willen reizen. Krakau is ook een belangrijk vervoersknooppunt, met snelle en comfortabele bus-, trein- en vliegtuigverbindingen naar andere steden, zowel in Polen als in het buitenland.

Levendige banenmarkt

Omdat de universiteiten van Krakau hoogopgeleide specialisten op allerlei gebieden opleiden, is het geen verrassing dat bedrijven heel vaak in de regio worden opgericht. Internationale investeerders vestigen vestigingen van hun bedrijven in het gebied om de instroom van getrainde specialisten te verzekeren. Dit biedt aankomende studenten een veelheid aan kansen om loopbanen in hun gewenste beroepen te ontwikkelen.

Stad van koningen

Krakau is de historische hoofdstad van Polen en is als zodanig diep geworteld in de Poolse traditie en cultuur. Er is bijna een tastbaar gevoel van geschiedenis in de atmosfeer van Krakau, terwijl het tegelijkertijd ook erg levendig en vol leven is. Galerieën, musea, theaters, een filharmonisch orkest en een operahuis - al deze plaatsen bieden kunstliefhebbers een onvergetelijke ervaring. Geen wonder dat Krakau jaarlijks duizenden toeristen trekt, ongeacht het seizoen.

De ontmoetingsplaats

Ondanks zijn traditionele aard, gaat Krakau niet alleen over geschiedenis. Het is in de allereerste plaats een smeltkroes van verschillende culturen, waar mensen van over de hele wereld elkaar ontmoeten om hun kennis, ervaring en vriendschap te delen. Talloze clubs en pubs staan ​​garant voor kwaliteitsentertainment in een gastvrije omgeving - of het nu in de open, ruime zone van de Grote Markt is of in de mysterieuze, nauwe steegjes van Kazimierz. Clubs bevinden zich dicht bij elkaar, dus geharde feestvrienden kunnen zich hele avonden wijden aan het verkennen van nieuwe plaatsen. Culturele, muzikale en filmfestivals, waarvan er veel door studenten worden georganiseerd, verlevendigen ook de stad.

Opleidingen te volgen in:
  • Engels

Deze school biedt ook:

Executive opleidingen

Jagiellonian University

Deze tweejarige fulltime Comparative Heritage Studies (COHES) MA-programma biedt een breed scala aan kennis over cultureel erfgoed in literatuur, kunst, theater, architec ... [+]

Studenten die zijn ingeschreven in 2018/2019 zullen gratis studeren dankzij de toekenning van het National Center for Research and Development. Er is ook een mogelijkheid om buitenlandse studenten een studiebeurs aan te bieden ter waarde van 1 500 PLN / maand (ongeveer 375 USD).

Programmabeschrijving

Deze tweejarige fulltime Comparative Heritage Studies (COHES) MA-programma biedt een breed scala aan kennis over cultureel erfgoed in literatuur, kunst, theater, architectuur, stedelijke ruimte en geheugensites, met name die gevonden in Krakau en ingeschreven op de UNESCO-werelderfgoedlijst. Het COHES-programma richt zich op het multi-etnische, multinationale, meertalige karakter van erfgoed, en benadert het vanuit drie invalshoeken: digitaal erfgoed, visueel erfgoed en vergelijkend en vertaald erfgoed.... [-]

Polen Kraków
Oktober 2019
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Jagiellonian University

Transatlantische Studies is een tweejarig voltijds interdisciplinair programma, waarin verhoudingsgewijs de steeds veranderende relaties tussen cultuur en politiek in de ... [+]

Programmabeschrijving

Transatlantische Studies is een tweejarig voltijds interdisciplinair programma, waarin verhoudingsgewijs de steeds veranderende relaties tussen cultuur en politiek in de internationale context worden onderzocht. Na afronding van de studies behalen studenten een diploma in Cultural Studies met een major in Transatlantic Studies. De internationale sfeer van het programma biedt studenten de mogelijkheid om niet alleen te leren van wetenschappelijke materialen, maar ook van de uiteenlopende ervaringen en perspectieven van hun medestudenten op onze steeds veranderende en steeds meer verbonden wereld. Programma erkent en ondersteunt de voordelen van een nauwe, mentoriale relatie tussen faculteit en studenten, gericht op de ontwikkeling van een verscheidenheid aan intellectuele en professionele vaardigheden. Leren naast studenten van alle continenten daagt studenten uit om buiten hun eigen vooroordelen over de wereld te denken; dit is van cruciaal belang om studenten te helpen verder te gaan dan Amerikaanse, westerse of regionale perspectieven en om meer globale te ontwikkelen.... [-]

Polen Kraków
Oktober 2019
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Jagiellonian University

Het programma levert uitgebreide kennis over de juridische bescherming en commerciële exploitatie van nieuwe technologieën. ... [+]

Programmabeschrijving

Het programma levert uitgebreide kennis over de juridische bescherming en commerciële exploitatie van nieuwe technologieën. Nieuwe technologieën creëren nieuwe kansen in het leven en de wetenschap en bouwen bruggen tussen mensen uit verschillende landen en culturen. Ze vormen ook een serieuze uitdaging, vooral voor de wet op de intellectuele eigendom. Het programma biedt een uitgebreid curriculum over de intellectuele eigendomsrechten met betrekking tot nieuwe technologieën, beschouwd vanuit een internationaal perspectief. Het hanteert een vergelijkende benadering van IP-voorschriften, waarbij EU-wetgeving als een belangrijk referentiepunt dient.

Het programma is ontwikkeld in samenwerking met de World Intellectual Property Organization (WIPO). De belangrijkste focus ligt op de volgende kwesties: nieuwe technologieën en octrooirecht; copyright in het digitale tijdperk; commerciële communicatie in de context van handelsmerken, ontwerpen en oneerlijke concurrentie; gegevensbescherming, privacy en persoonlijke rechten op internet; De aansprakelijkheid van internetproviders; en meer.... [-]

Polen Kraków
Oktober 2019
Engels
Voltijd
3 semesters
Campus
Lees meer in Nederlands
Jagiellonian University

De internationale discussie over de meest verontrustende mondiale problemen van de moderne wereld, zoals de oorlog in Syrië, de moeilijke situatie in Oekraïne, de Europes ... [+]

Word een agent van verandering: de 2e editie van MA in Internationale Veiligheid en Ontwikkeling (ISAD)

Jagiellonian University lanceert de tweede editie van het MA-programma met studies over internationale veiligheid en ontwikkeling (ISAD). Drie studenten die in 2019/2020 zijn ingeschreven, ontvangen beurzen die de collegegeldkosten gedeeltelijk dekken. De eerste editie van het programma werd uitgereikt door de prestigieuze beurs van het Poolse nationale centrum voor onderzoek en ontwikkeling. In 2018 was het programma zo aantrekkelijk, getuige meer dan 100 aanvragen uit meer dan 30 landen. Onder hen zijn 46 kandidaten begonnen aan hun studie aan de Jagiellonian University .

Programmabeschrijving... [-]
Polen Kraków
Oktober 2019
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Jagiellonian University

Tweede cyclus programma in management, specialiteit in Business en Finance Management heeft tot doel competenties te ontwikkelen die nodig zijn voor de loopbaan in gespec ... [+]

Programmabeschrijving

Tweede cyclus programma in management, specialiteit in Business en Finance Management heeft tot doel competenties te ontwikkelen die nodig zijn voor de loopbaan in gespecialiseerde en managementfuncties in het managementsysteem, als midden- en topmanagers, analisten, adviseurs en consultants in commerciële of publieke organisaties, evenals voor het runnen van een eigen bedrijf. De voltooiing van dit programma zal vooral gunstig zijn voor personen die geïnteresseerd zijn in het nastreven van een carrière in organisaties met buitenlandse investeringen, zowel vanwege het Engels als de instructietaal en als gevolg van een training in het navigeren door de wereldwijde sociaaleconomische ruimte. Dit programma is voorbereid voor afgestudeerden van de eerste en tweede cyclus programma's op het gebied van management, economie, financiën, faculteiten van economie en engineering, recht en administratie, psychologie, sociologie en andere.... [-]

Polen Kraków
Oktober 2019
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands

MSc

Jagiellonian University

De algemene academische masterstudies Ecologie en Evolutie zijn gericht aan Engelssprekende niet-gegradueerden die gespecialiseerd onderwijs zoeken in hedendaagse ecologi ... [+]

Programmabeschrijving

De algemene academische masteropleiding Ecology and Evolution richt zich tot Engelssprekende niet-gegradueerden die gespecialiseerd onderwijs zoeken in hedendaagse ecologische en evolutionaire vraagstukken. Onze ervaren medewerkers, bekend met de internationale, interculturele academische omgeving, geven verdiept en altijd bijgewerkte theoretische en toepasbare kennis door de nadruk te leggen op teamwork, probleemoplossend vermogen te ontwikkelen en veldwerk en experimenteel onderzoek te plannen. Het unieke, interdisciplinaire studieprogramma biedt een groot aantal praktische activiteiten in goed uitgeruste, moderne laboratoria. De student verkrijgt een breed begrip van ecologische en evolutionaire principes en gaat een pad op om een succesvolle wetenschapper te worden die resultaten van zelfgestuurd onderzoek in erkende internationale wetenschappelijke tijdschriften kan publiceren. Hij / zij verwerft adaptieve sociale en managementcompetenties samen met een ontwerpmindset om ecologische kennis te gebruiken bij praktisch milieubehoud en hulpbronnenbeheer.... [-]

Polen Kraków
Oktober 2019
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Jagiellonian University

De Environmental Protection and Management-studies zijn gericht aan Engelssprekende studenten die gespecialiseerd onderwijs zoeken in hedendaags milieubehoud en beheer va ... [+]

Programmabeschrijving

De Environmental Protection and Management-studies zijn gericht aan Engelssprekende studenten die gespecialiseerd onderwijs zoeken in hedendaags milieubehoud en beheer van natuurlijke hulpbronnen. Onze ervaren medewerkers en externe high-class experts, die beschikken over goed verankerde wetenschappelijke prestaties, geven verdiept en altijd bijgewerkte kennis met een focus op teamwork plus planning en uitvoering van valorisatie of monitoring werken. Het interdisciplinaire studieprogramma biedt een groot aantal praktische activiteiten in goed uitgeruste, moderne laboratoria en tijdens veldlessen.

Profiel van de afgestudeerde

De deelnemer van het programma verwerft een diepgaand begrip van de hedendaagse determinanten en uitdagingen voor milieubehoud en begrijpt de juridische complexiteit en principes van het beheer van de commons. Een afgestudeerde kan acties plannen en uitvoeren voor effectieve monitoring, bescherming en duurzaam gebruik van natuurlijke hulpbronnen. Ze herkennen actuele bedreigingen voor het milieu en kunnen preventieve en reparerende acties aangeven. Onze collega krijgt sociale en bemiddelingsexpertise om dergelijke competenties met succes toe te passen in real-world milieubeheer. Graduate zijn in staat om financiering te werven en subsidies aan te vragen. De voltooiing van studies maakt werkgelegenheid mogelijk in openbare of particuliere sectoren over de hele wereld: administratie van beschermde gebieden, milieuagentschappen, verschillende onderzoekseenheden, ook niet-gouvernementele organisaties en particuliere ondernemingen.... [-]

Polen Kraków
Oktober 2019
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Jagiellonian University

Molecular Biotechnology is een voltijds programma van studies dat leidt tot de professionele titel "Master of Science in biotechnology". Het is opgedragen aan studenten ( ... [+]

Moderne biotechnologie heeft een dramatisch effect gehad op de wereldeconomie en op de moderne samenleving. Recente ontwikkelingen op het gebied van biochemie, moleculaire biologie, genetica, microbiologie en immunologie hebben de biotechnologie voorzien van een nieuw elan en een nieuwe prominentie. Wat we aan de moderne biotechnologie te danken hebben, zijn onder andere geneesmiddelen van een nieuwe generatie (biofarmaceutica), snelle diagnostische tests en een therapie met behulp van weefseltechnologie en stamcellen. Biotechnologie heeft zijn toepassingen niet alleen in de geneeskunde, maar ook in de landbouw, bij de productie van brandstoffen en bij het verwijderen van afval en vervuiling.... [-]

Polen Kraków
Oktober 2019
Engels
Voltijd
4 semesters
Campus
Lees meer in Nederlands

Jagiellonian University in Krakow

Let's meet at the Jagiellonian University

JU Animation

Address
ul. Gołębia 24, 31-007 Kraków,
Kraków, Woiwodschap Klein-Polen, Polen