Lees de Officiële Beschrijving

De faculteit Biochemie, Biofysica en Biotechnologie (FBBB) is een van de jongste en meest dynamisch uitbreidende eenheden van de Jagiellonian University. Het is ook een vooraanstaande wetenschappelijke en educatieve instelling in Polen, erkend over de hele wereld op het gebied van de moderne biologie. De FBBB werd opgericht in 2002, na de uitbreiding van het Jan Zurzycki Institute of Molecular Biology, dat sinds de jaren 1970 groeide. Tegenwoordig bestaat de faculteit uit 17 afdelingen en stelt 150 wetenschappers tewerk.

De FBBB biedt opleidingen die leiden tot bachelor-, master- en PhD-graden op het gebied van biotechnologie, biofysica, biochemie en bio-informatica. Internationale studenten zijn van harte welkom om een ​​tweejarige masteropleiding in het Engels bij te wonen.

Het gebouw van de FBBB bevindt zich op de III JU Campus. In de directe omgeving van de FBBB zijn er nog andere JU-faculteiten van de levenswetenschappen, evenals het Jagiellonian Centre for Experimental Therapeutics, het Małopolska Center of Biotechnology en het pas geopende National Synchrotron Radiation Centre SOLARIS.

Dankzij succesvol onderzoek en structurele subsidieaanvragen hebben de FBBB-wetenschappers gemakkelijk toegang tot ultramoderne apparatuur en moderne technologieën, waardoor ze zich kunnen concentreren op de problemen die het meest relevant zijn voor de moderne samenleving.

De Jagiellonian University, vaak afgekort tot JU (historische namen zijn onder meer: ​​Studium Generale, Universiteit van Krakau, Kraków Academy, The Main Crown School en Main School of Kraków) werd in 1364 opgericht door de Poolse koning Kazimierz de Grote. Het is de oudste universiteit in Polen, de tweede oudste universiteit in Centraal-Europa en een van de oudste universiteiten ter wereld.

De Jagiellonian University bestaat uit 16 faculteiten met ongeveer honderd graden en specialiteiten in het Pools, evenals meer dan een dozijn in het Engels. Ongeveer 50.000 studenten schrijven zich elk jaar in voor bachelor-, master-, PhD- en no-degree studiecursussen. Het European Credit Transfer System (ECTS) is geïmplementeerd in alle cursussen en specialisaties, waardoor een probleemloze koppeling van onderzoeken aan de gemeenschappelijke universiteit met studies in andere Europese landen mogelijk is. Samen met de ontwikkeling van samenwerking met een aantal universiteiten wereldwijd, heeft dit een grote toename van studentenmobiliteit mogelijk gemaakt.

Programs taught in:
Engels

Deze school biedt ook:

MSc

Faculty of Biochemistry, Biophysics, and Biotechnology at Jagiellonian University

Molecular Biotechnology is een voltijds programma van studies dat leidt tot de professionele titel "Master of Science in biotechnology". Het is opgedragen aan studenten ( ... [+]

Moderne biotechnologie heeft een dramatisch effect gehad op de wereldeconomie en op de moderne samenleving. Recente ontwikkelingen op het gebied van biochemie, moleculaire biologie, genetica, microbiologie en immunologie hebben de biotechnologie voorzien van een nieuw elan en een nieuwe prominentie. Wat we aan de moderne biotechnologie te danken hebben, zijn onder andere geneesmiddelen van een nieuwe generatie (biofarmaceutica), snelle diagnostische tests en een therapie met behulp van weefseltechnologie en stamcellen. Biotechnologie heeft zijn toepassingen niet alleen in de geneeskunde, maar ook in de landbouw, bij de productie van brandstoffen en bij het verwijderen van afval en vervuiling.... [-]

Polen Krakau
October 2019
Voltijd
4 semesters
Campus
Lees meer in Nederlands
Jagiellonian University
Address
Gołębia 24
31007 Krakau, Woiwodschap Klein-Polen, Polen
Website
Telefoonnr.
+48 12 422 10 33