Faculty of Biochemistry, Biophysics, and Biotechnology at Jagiellonian University

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

De faculteit Biochemie, Biofysica en Biotechnologie (FBBB) is een van de jongste en meest dynamisch groeiende eenheden van de Jagiellonian University. Het is ook een toonaangevende wetenschappelijke en educatieve instelling in Polen, erkend over de hele wereld op het gebied van de moderne biologie. De FBBB is opgericht in 2002, na de uitbreiding van het Jan Zurzycki Instituut voor Moleculaire Biologie, die sinds de jaren zeventig is gegroeid. De faculteit bestaat tegenwoordig uit 17 afdelingen en heeft 150 wetenschappers.

De FBBB biedt programma's die leiden tot bachelor-, master- en PhD-diploma's op het gebied van biotechnologie, biofysica, biochemie en bioinformatica. Internationale studenten zijn van harte welkom in een tweejarig masteropleiding in het Engels.

Het gebouw van de FBBB is gevestigd op de III JU Campus. In de nabijheid van de FBBB zijn er andere JU faculteiten van de biowetenschappen, evenals het Jagiellonian Centrum voor Experimentele Therapie, het Małopolska Centrum voor Biotechnologie en het nieuw geopende National Synchrotron Radiation Center SOLARIS.

Dankzij succesvolle onderzoeks- en structurele subsidieaanvragen hebben de FBBB-wetenschappers een gemakkelijke toegang tot de modernste apparatuur en moderne technologieën, waardoor ze zich richten op de problemen die het meest relevant zijn voor de moderne maatschappij.

De Jagiellonian University, Vaak verkort naar JU (historische namen zijn: Studium Generale, Universiteit van Krakau, Krakau Academie, Hoofdkoolschool en Hoofdschool van Krakau) is in 1364 opgericht door de Poolse koning Kazimierz de Grote. Het is de oudste universiteit in Polen, de tweede oudste universiteit in Centraal Europa en een van de oudste universiteiten in de wereld.

De Jagiellonian University bestaat uit 16 faculteiten die ongeveer honderd graden en specialiteiten in het Pools, evenals meer dan een dozijn in het Engels aanbieden. Ongeveer 50.000 studenten inschrijven jaarlijks in bachelor-, master-, doctoraat- en no-graadopleidingen. Het Europese Credit Transfer System (ECTS) is geïmplementeerd in alle cursussen en specialiteiten, waardoor probleemloze koppeling van studies aan de JU mogelijk is met studies in andere Europese landen. Samen met de ontwikkeling van de samenwerking met een aantal universiteiten over de hele wereld, is dit een grote toename van de mobiliteit van studenten ingeschakeld.

Deze school biedt programma's in:
  • Engels

Bekijk MSc\'s »

Programma's

Deze school biedt ook:

MSc

MSc in moleculaire biotechnologie

Campus Voltijd 4 semesters October 2018 Polen Krakau

Moleculaire Biotechnologie is een voltijdse studieprogramma die leidt tot de professionele titel 'Master of Science in biotechnologie'. Het is toegewijd aan studenten (naar verwachting eindelijk een BSc-graad) die de moleculaire mechanismen van biologische processen willen begrijpen en degenen die deze kennis in de praktijk willen brengen. [+]

Moderne biotechnologie heeft een dramatisch effect gehad op de wereldeconomie en de moderne samenleving. Recente ontwikkelingen in biochemie, moleculaire biologie, genetica, microbiologie en immunologie hebben de biotechnologie voorzien van een nieuw momentum en een nieuwe prominentie. Wat we aan de moderne biotechnologie verschuldigd zijn, zijn onder andere drugs van een nieuwe generatie (biofarmaceutica), snelle diagnostische tests en een therapie met behulp van weefseltechniek en stamcellen. Biotechnologie heeft zijn toepassingen, niet alleen in de geneeskunde, maar ook in de landbouw, in de productie van brandstof, in afval en verontreiniging.

Program Beschrijving, Type en Duur

Moleculaire Biotechnologie is een Fulltime programma Van studies die leiden tot de professionele titel 'Master of Science in biotechnologie'. Het is toegewijd aan studenten (naar verwachting eindelijk een BSc-graad) die de moleculaire mechanismen van biologische processen willen begrijpen en degenen die deze kennis in de praktijk willen brengen. ... [-]


Videos

Jagiellonix - etiuda promocyjna Uniwersytetu Jagiellońskiego

Uniwersytet Jagielloński - Uniwersytet XXI wieku

Uniwersytet Jagielloński - Zmieniamy Świat

Contact

Jagiellonian University

Adres Gołębia 24
31007 Krakau, Woiwodschap Klein-Polen, Polen
Website http://www.uj.edu.pl/
Telefoon +48 12 422 10 33