WU - Vienna University of Economics and Business

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Over WU

WU is een gerenommeerde openbare universiteit voor economie en economie in Wenen, Oostenrijk. WU heeft een internationale kijk en werkt actief aan het waarmaken van haar maatschappelijke verantwoordelijkheid als onderwijsinstelling voor de leiders van morgen.

Wat WU onderscheidt

Als je besluit om aan de WU te studeren, krijg je niet alleen een academisch goed afgeronde opleiding, maar ook de kwalificaties en voorbereiding die je nodig hebt om verantwoordelijkheid te nemen in het bedrijfsleven en de samenleving. WU-studenten verwerven de diverse vaardigheden die ze nodig hebben om de economische, sociale, juridische en ecologische uitdagingen van onze tijd het hoofd te bieden.

3 Accreditaties: EQUIS, AACSB en AMBA

Minder dan 1% van de universiteiten wereldwijd kan aanspraak maken op een drievoudige accreditatie door EQUIS, AACSB en AMBA, de drie meest gerespecteerde accreditatiebureaus. WU is een van de slechts zes universiteiten in de Duitstalige wereld die tot deze exclusieve groep scholen behoort.

134731_BBE-Programm-Kern.jpg

© Raimo Rudi Rumpler

Uitstekend onderzoek en door onderzoek geleid onderwijs

WU is de thuisbasis van onderzoekers die tot de beste in hun vakgebied behoren. Onze studenten profiteren ook van de onderzoeksactiviteiten van WU, omdat de cursussen die aan WU worden gegeven gebruikmaken van de nieuwste onderzoeksresultaten om ervoor te zorgen dat de kennis en vaardigheden die WU haar studenten leert, hypermodern en up-to-date zijn.

WU omarmt innovatie

Innovatie heeft bij WU een lange traditie. WU is een universiteit die niet alleen actuele trends herkent, maar deze al vroeg omarmt. Recente innovaties bij WU zijn onder meer de oprichting van het Research Institute for Cryptoeconomics. Dit nieuwe onderzoeksgebied richt zich op blockchain-technologieën, digitalisering en de toekomst van internet.

100 landen: een internationale omgeving

Wenen trekt een zeer internationale studentenorganisatie aan en de WU heeft 23.000 studenten uit meer dan 100 landen. WU heeft ook een zeer internationale faculteit. Als student profiteer je van de uitgebreide ervaring die onze docenten hebben opgedaan aan prestigieuze universiteiten over de hele wereld. Dit alles draagt bij aan de sterk internationale omgeving die WU te bieden heeft.

134732_DSC03359_Andi_Kapounek.jpg

© Raimo Rudi Rumpler

250 partneruniversiteiten: een wereldwijd netwerk

Ben je geïnteresseerd in een semester in het buitenland in bijvoorbeeld Londen of Shanghai? Het WU-netwerk van ongeveer 240 partneruniversiteiten over de hele wereld biedt onze bachelorstudenten uitwisselingsmogelijkheden aan Europa's meest gerenommeerde universiteiten, zoals Copenhagen Business School of Bocconi University, maar ook aan spraakmakende scholen in Azië, Australië en Noord- en Zuid-Amerika.

134729_RaimoRudiRumpler-1440.jpg

© Raimo Rudi Rumpler

Loopbaanondersteuning

Het ZBP Career Center van WU biedt studenten advies en ondersteunende diensten om hen te helpen een aantrekkelijke baan te vinden en hun loopbaanontwikkeling te ondersteunen, zelfs voordat ze afstuderen. Jaarlijks plaatst het Career Center meer dan 2.000 vacatures. Het dient als een betrouwbaar aanspreekpunt dat je helpt bij je eerste stap naar je droomcarrière. Met de oprichting van het WU Entrepreneurship Center heeft WU onlangs speciale nadruk gelegd op startups en de aantrekkelijke carrièremogelijkheden voor ondernemers. De oprichting van het centrum laat duidelijk zien dat WU innovatie en ondernemingsdenken erkent als sleutelvaardigheden voor de toekomst. Het WU Entrepreneurship Center is het knooppunt van de universiteit voor alle studenten die geïnteresseerd zijn in het starten van een eigen bedrijf.

Een langdurige verbinding

Alumni vormen een belangrijk onderdeel van de WU-gemeenschap. Via een internationaal netwerk met hubs over de hele wereld, netwerkevenementen, paneldiscussies en een directe lijn naar je alma mater - blijven alumni levenslang in contact met WU.

134730_RaimoRudiRumpler-6240_Studentlife.jpg

© Raimo Rudi Rumpler

Plaats

Wenen staat al jaren bovenaan de ranglijst van "levenskwaliteit" van het internationale adviesbureau Mercer. Vorig jaar stond Wenen ook op nummer 1 in de ranglijst "Best Cities for Startups", en dit jaar stond het bovenaan de ranglijst "World's 10 Greenest Cities". Campus WU ligt in het hart van Wenen, pal naast het Praterpark, een groene oase van 6 km² midden in de stad. Campus WU biedt moderne architectuur, veel communicatieve ruimtes om ideeën uit te wisselen en een verscheidenheid aan eetgelegenheden. Het unieke, kleurrijke campusterrein is bijna een stadje op zich. Met deze voordelen trekt WU internationaal veel aandacht.

Panoramic view of the Campus WU

Locaties

Wenen

WU (Vienna University of Economics and Business)

Address
WU Vienna University of Economics and Business
Welthandelsplatz 1
1020 Vienna

1020 Wenen, Wenen, Oostenrijk
Telefoonnr.
+43 1 313360

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Accreditaties