Lees de Officiële Beschrijving

PARIS LODRON UNIVERSITEIT VAN SALZBURG

Aangemaakt door prins-aartsbisschop Paris Lodron in 1622, is de universiteit van Salzburg (PLUS) nu samengesteld uit vier faculteiten (theologie, rechten, culturele en sociale wetenschappen, natuurwetenschappen) met ongeveer 18.000 studenten en 2.800 werknemers.

De universiteit van Salzburg biedt studenten een breed scala aan bachelor-, master- en PhD-programma's met een evenwichtige verhouding van docenten en studenten. Een reeks buitenschoolse activiteiten is ook beschikbaar voor PLUS-studenten in het Sportcenter of bij verschillende studentenclubs.

WELKOM IN DE PARIS LODRON UNIVERSITEIT VAN SALZBURG!

Dames en heren,
Beste studenten!
Als rector van de Paris Lodron Universiteit van Salzburg, bied ik u een zeer warm welkom. Salzburg, vanwege zijn prachtige landschap, vele historische bezienswaardigheden en het festival, is een van de mooiste en meest interessante steden ter wereld. En Salzburg is een universiteitsstad met een lange traditie. De universiteit van Salzburg werd in 1622 door prins-aartsbisschop Paris Lodron, de naamgenoot van de universiteit, opgericht. Vandaag bestaat het uit vier faculteiten, met ongeveer 18.000 studenten en 2.800 werknemers. Het is een centrum voor innovatief onderzoek en is stevig geïntegreerd in het culturele en economische leven van Salzburg. Met zijn nationale en internationale netwerken is het een modern kenniscentrum in het hart van Europa. We mogen trots zijn op deze universiteit, die zich naadloos inschakelt met zijn architectonisch interessante gebouwen in de prachtige ambiance van deze stad. De universiteit van Salzburg biedt studenten een breed scala aan cursussen met een evenwichtige verhouding van docenten en studenten. De positionering van de universiteit van Salzburg voor een zekere toekomst is bijzonder dicht bij mijn hart. Het heeft zichzelf duidelijke onderzoeksprioriteiten gesteld, een ontwikkelingsplan voor de toekomst opgesteld en vandaag de dag wordt het gekenmerkt door voortdurende ontwikkeling en het aangaan van nieuwe uitdagingen.
Oprecht,
Heinrich Schmidinger, rector van de universiteit van Salzburg

WELKOM BIJ DE AFDELING CHEMIE EN NATUURKUNDE VAN MATERIALEN BIJ DE PARIS-LODRON UNIVERSITEIT SALZBURG

Technologieën die de huidige wereldwijde uitdagingen aanpakken, zijn in hoge mate afhankelijk van de ontwikkeling van materialen. Het verbeteren van de hedendaagse materialen en het ontwerpen van de volgende generatie materialen vereist diepgaande kennis en vaardigheden in de natuurwetenschappen. Het departement Scheikunde en Natuurkunde van Materialen profiteert van de interdisciplinaire toegang die de disciplines scheikunde, fysica, materiaalwetenschap en mineralogie omvat en die zich bezighoudt met het ontwerp en de ontwikkeling van anorganische materialen, nanomaterialen en hybriden evenals functionele interfaces die daarvan zijn afgeleid.
We streven naar een perfecte onderzoeksomgeving om materiaalchemie en fysica op het hoogst mogelijke niveau uit te voeren en om een ​​aantrekkelijke en internationale competitieve atmosfeer te creëren voor onderzoekers in alle stadia van hun loopbaan, MSc en PhD-studenten voor postdocs en junior groepsleiders.
Opleidingen te volgen in:
  • Engels

Deze school biedt ook:

MSc

University of Salzburg Department of Chemistry and Physical Materials

Onze samenleving staat momenteel voor grote uitdagingen op het gebied van energie, medicijnen, ecologie, constructie en transport. Voor verdere vooruitgang op deze belang ... [+]

International Master of Science Chemistry and Physics of MaterialsCHEMISTRY AND PHYSICS OF MATERIALS (CPM) MASTER PROGRAMMAOnze samenleving staat momenteel voor grote uitdagingen op het gebied van energie, geneeskunde, ecologie, constructie en transport. Voor verdere vooruitgang op deze belangrijke gebieden, is het cruciaal geworden om nieuwe functionele materialen te ontdekken en te ontwikkelen.InhoudHet Master-programma Scheikunde en Natuurkunde van Materialen (CPM) aangeboden aan de Afdeling Materiaalkunde en Natuurkunde, bereidt studenten voor op deze belangrijke zaken. Het is open voor studenten uit alle landen en met verschillende wetenschappelijke achtergronden.Het is gericht op de synthese, karakterisering en verwerking van synthetische en natuurlijk voorkomende functionele materialen . Door middel van zowel fundamentele als toegepaste wetenschappelijke cursussen, biedt dit programma studenten een volledig inzicht in de invloed die de fysische, chemische en biologische eigenschappen van materialen kunnen hebben op hun integratie in functionele apparaten en reële toepassingen. Studenten die voor dit programma zijn ingeschreven, krijgen een afgeronde opleiding in materiaalwetenschap en -technologie die voldoet aan de behoeften van de industrie en de academische wereld.ToegangsvereistenA B.Sc. diploma in een veldgerelateerd of gelijkwaardig onderzoek aan een gecertificeerde post-middelbare school onderwijsinstelling in Oostenrijk of in het buitenland (natuurkunde, scheikunde, engineering, materiaalkunde, enz.).
ORGANISATIE EN CURSUS VAN DE STUDIEAcademische graad: M.Sc.Programmaduur: 3 semestersECTS-eenheden: 90Startdatum: Winter (oktober) of Zomer (maart) semesterStructuurHet CPM Master of Science-programma is een Engelstalig curriculum. Het is onderzoeksgericht en is drie semesters lang. Een gebalanceerde mix van vereiste kernvakken en keuzemodules biedt een flexibel en geïndividualiseerd curriculum. De eerste twee semesters introduceren een aantal moderne methoden voor... [-]
Oostenrijk Salzburg
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
3 semesters
Campus
Lees meer in Nederlands
Address
Universität Salzburg Fachbereich Materialforschung & Physik Jakob Haringer Strasse 2A
5020 Salzburg, Salzburg, Oostenrijk