University of Salzburg- Centre of European Union Studies

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

WELKOM OP DE SALZBURG CENTRUM VAN DE EUROPESE UNIE STUDIE

edmunsburg

De Salzburg Centre van de Europese Unie Studies (SCEUS) is een onderneming gericht op onderzoek zo veel als in de richting van het onderwijs van een nieuwe generatie van wetenschappers.

De oprichting van een prioritair programma in de Europese Unie Studies was bijzonder gunstig in deze tijd gegeven een aantal ontwikkelingen. De Europese Unie heeft de cruciale factor in de grondwet van de politieke en sociaal-economische orde van Europa te worden. Het is een uniek vredesproject dat erin geslaagd is de integratie van een groot aantal voormalige tegenstanders en vijanden in een nieuwe gemeenschap van de wet. Toch heeft het grote succesverhaal van de Europese integratie herhaaldelijk aangetoond tekenen van impasse en scheuren. Na de afwijzing van het Grondwettelijk Verdrag in 2005 en de moeilijke ratificatieproces van het Verdrag van Lissabon, het aanbieden van nieuwe instrumenten van de besluitvorming van de EU-uitgaven een financiële en economische crisis die aantoonbaar vraagt ​​om meer leiderschap en supranationaal economisch bestuur. SCEUS in zijn onderzoek behandelt vragen van de institutionele structuur en het economisch bestuur van de Europese Unie, maar ook bredere sociale aspecten van de Europese integratie en de rol van de Europese Unie als speler op het wereldtoneel.

Een belangrijke doelstelling van SCEUS is koppeling onderzoek en onderwijs op verschillende manieren: De universiteit van Salzburg heeft een nieuwe masteropleiding in oktober 2005 met de titel gelanceerd Europese Unie Studies. Het is vooral bezig met recht, economie en politieke wetenschappen en geflankeerd door de sociologie, geschiedenis en communicatie. Beginnend in 2008, heeft de universiteit ook vast een drie jaar Doctoral Programme in de Europese Unie Studies, dat wordt gefinancierd door de stichting Zwitserse Humer. De Master evenals de winst Doctoral Programme van een Fellowship Programme ontworpen om uitstaande wetenschappers uit andere internationale instellingen uit te nodigen om onderzoek te tijd te besteden aan SCEUS.

In augustus 2008 is het Centrum is bekroond met een Jean Monnet Centre of Excellence.

SCEUS is gelegen aan de Edmundsburg (Haus für Europa), een historisch pand in het centrum van Salzburg.

Horizon 2020 - De keuze voor Europa sinds Maastricht

Sinds 1 juli 2015 SCEUS coördineert de 4-jarige Horizon 2020 onderzoeksproject "De keuze voor Europa sinds Maastricht". Hier kunt u gedetailleerde informatie over de doelstellingen, het onderzoeksteam, het consortium en de resultaten te vinden.

Locaties

Salzburg

Address
Salzburg Centre of European Union Studies
Mönchsberg 2

5020 Salzburg, Salzburg, Oostenrijk

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden