University of Klagenfurt - Faculty of Technical Sciences

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

De universiteit van Klagenfurt is een jonge, levendige

De wereldwijde QS World University Ranking "Top 50 Under 50" behoort de Universiteit van Klagenfurt tot de beste 150 jongeren - jonger dan 50 - wereldwijd. Op het gebied van informatica behaalde de universiteit van Klagenfurt de derde plaats onder Oostenrijkse universiteiten in de 201-250-reeks in de THE World University Rankings 2020.

Toekomstgerichte opleidingen, uitstekende prestaties op het gebied van onderwijs en onderzoek, tal van samenwerkingen in binnen- en buitenland, ideale omstandigheden voor de vooruitgang van jonge onderzoekers en een unieke campus gelegen tussen een Renaissance-stad en de Wörthersee geven de universiteit zijn onderscheidend vermogen.

Meer dan 11.600 studenten zetten hun studie en onderzoek op de campus voort, waaronder ongeveer 2.000 uit 100 verschillende landen over de hele wereld.

Faculteit Technische Wetenschappen

De faculteit Technische Wetenschappen bestaat sinds 2007. De verhouding tussen staf en student in de faculteit is gunstig voor die van veel andere universiteiten, wat waardevolle, voortdurende uitwisseling en dialoog tussen docenten en studenten bevordert. Als gevolg hiervan biedt de faculteit onderwijs op maat van de specifieke behoeften van studenten, dat zich richt op de nieuwste wetenschappelijke bevindingen, terwijl een groot praktisch onderdeel wordt gewaarborgd dankzij onderzoeksprojecten met bedrijven.

De belangrijkste doelstellingen van de faculteit zijn:

  • om onze studenten een uitstekende opleiding te geven met de best mogelijke basis in praktische en theoretische wetenschap voor hun toekomstige loopbaan
  • om uitstekende wetenschappelijke resultaten met een hoge internationale betekenis te bereiken
  • voortbouwen op voortreffelijk onderzoek en onderwijs als basis voor het oprichten van succesvolle bedrijven, het opbouwen van nieuwe bedrijven en het creëren van banen bij gevestigde bedrijven in de regio.

(c) aau / tinefoto.com

campus

De universiteit van Klagenfurt ligt in Karinthië, de zuidelijkste provincie van Oostenrijk. De stad Klagenfurt, met ongeveer 100.000 inwoners, wordt beschouwd als een van de meest leefbare steden in Oostenrijk. De campus is internationaal, divers en beschikt over moderne infrastructuur. De Universiteit van Klagenfurt is een van de weinige universiteiten die een breed scala aan opleidingen aanbiedt, terwijl de beheersbaarheid nog steeds behouden is. De campus is fris, groen en goed ingedeeld. Er is een verscheidenheid aan cafés en eetgelegenheden op de campus van de Universiteit van Klagenfurt en de grote verscheidenheid aan sporten van het University Sports Institute (USI) biedt de perfecte uitlaatklep voor de stress die gepaard gaat met studie en examens.

Verschillende accommodatie-opties zijn ook beschikbaar op korte afstand van de universiteit. De campus heeft ook uitstekende vervoersverbindingen naar het centrum van Klagenfurt en het duurt slechts een paar minuten om het strand van Klagenfurt Strandbad of het Europapark te bereiken.

De universiteit is een prachtige plek om te studeren, te genieten van cultuur en vrienden te ontmoeten.

Wat andere campus biedt u de kans om

  • binnen 30 minuten wandelen en skiën in de bergen?
  • binnen twee uur in de Italiaanse zeeën zwemmen?
  • binnen twee en een half uur op de Biënnale van Venetië zijn?
  • binnen drie uur door de oude binnenstad in Rovinj, Kroatië wandelen?

Locaties

Klagenfurt

Address
Central building, level 1
Universitätsstraße 65-67
9020 Klagenfurt am Wörthersee

Klagenfurt, Karinthië, Oostenrijk

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden