Carinthia University of Applied Sciences

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Sinds haar oprichting heeft de Carinthia University of Applied Science (CUAS) zich ontwikkeld tot een unieke onderwijsinstelling in Karinthië. Due to the constant further development of the study programs of CUAS and intensive cooperation with industry and science, CUAS students are sure to have a future-oriented education.

CUAS leeft het model van onmiddellijke praktische relevantie. Principal and part-time employees, as well as guest lecturers from industry, ensure interdisciplinary, internationally oriented university education. Currently, 36 degree programs are offered in the fields of technology, health, and social affairs, as well as economics.

7 redenen om te studeren aan CUAS

Oog in oog

We staan bekend om onze open en familiale sfeer. Aan onze universiteit wordt groot belang gehecht aan de persoonlijke coëxistentie van studenten, medewerkers en professoren. Kleine werkgroepen maken individuele ondersteuning mogelijk.

internationaliteit

Wij zijn een universiteit met een internationale oriëntatie. Carinthia University of Applied Sciences werkt samen met meer dan 160 universiteiten wereldwijd. Oneindig kosmopolitisch, gelegen op het kruispunt van drie culturen in de Alpen-Adriatische regio, zeer dicht bij Italië en Slovenië, biedt het lokale en internationale studenten uitstekende voorwaarden voor meertalige studies.

Praktische oriëntatie

De combinatie van studie en praktijk zorgt voor de kwaliteit van onderwijs en onderzoek. Dit wordt verzorgd door onze vele internationale gasten en parttime docenten uit de industrie en het bedrijfsleven. Samenwerkingen met regionale en buitenlandse bedrijven zorgen niet alleen voor een praktijkgericht aanbod van cursussen, maar garanderen ook wetenschappelijke knowhow.

Toekomstgerichtheid en duurzaamheid

Innovatieve studierichtingen op het snijvlak maken Carinthia University of Applied Sciences een etalage voor duurzaam onderzoek en ontwikkeling. Veelbelovende onderwerpen op alle studiegebieden spelen een belangrijke rol.

Unieke natuur, cultuur en manier van leven

Studeren in Karinthië is leuk! De universiteit is ondergedompeld in idyllische bergen, valleien en meren. Er is een uitgebreide selectie sport- en recreatiemogelijkheden op elk moment van het jaar. Het schilderachtige Karinthische landschap zorgt voor een unieke levenskwaliteit rondom je studie.

Creatieve, jonge en dynamische sfeer

Jonge, dynamische netwerken bieden naast hun studie perfecte kansen om voet aan de grond te krijgen in de start-up sector. Denkcentra, incubators, aantrekkelijke innovatieworkshops en vele evenementen brengen studenten van CUAS en ondernemers uit de regio bij elkaar en stellen hen in staat elkaar in een vroeg stadium te leren kennen voor toekomstige gezamenlijke projecten.

De combinatie maakt het

Waar en vooral wat je wilt studeren, wil goed doordacht zijn. CUAS maakt een keuze heel eenvoudig: hier vind je de unieke combinatie van een breed scala aan spannende en praktijkgerichte studies en een levenskwaliteit die ongeëvenaard is.

In-service studies

Bijscholing is de sleutel tot persoonlijke loopbaanplanning. Als student aan het CUAS is je curriculum zo ingericht dat je studie en baan goed kunt combineren.

125800_pexels-photo-1438072.jpegBuro Millennial / Pexels

Model

Carinthia University of Applied Sciences is een dynamische en dialooggerichte universiteit voor toegepaste wetenschappen met regionale wortels en internationale oriëntatie. Het werkt op het gebied van gezondheid en sociale zaken, technologie en economie. De kerntaken liggen op het gebied van studie en onderwijs, toegepast voor onderzoek, kennisoverdracht en verder onderwijs.

Visie

"We willen onszelf positioneren als een universiteit in onderwijs en toegepast onderzoek in onze kerngebieden van technologie, bedrijfsleven, gezondheid en sociale vraagstukken aan de top van Oostenrijkse universiteiten!"

Charter van diversiteit

Het Charter of Diversity is een initiatief om de waardering van alle leden van de samenleving te bevorderen - ongeacht geslacht, leeftijd, ras en kleur, seksuele geaardheid, religie en overtuiging en lichamelijke of geestelijke handicap. Het Charter of Diversity is een publieke, vrijwillige verbintenis. Het is gebaseerd op de erkenning dat diversiteit een essentieel kenmerk van Europa is - zowel de geschiedenis als de samenleving. Het ziet en waardeert de voordelen en kansen die diversiteit biedt.

Universiteitsbestuur

CUAS is in 1995 opgericht in de juridische vorm van een vereniging als drager van de opleidingen van de hogeschool in Karinthië. De zetel van de vereniging was in Spittal an der Drau. Sinds begin 2002 is de University of Carinthia - Charitable Private Foundation de sponsor en onderhouder van de opleidingen van de University of Applied Sciences.

De particuliere stichting wordt gefinancierd door bijdragen van de federale overheid, de staat Karinthië en de gemeenschappen Villach, Spittal / Drau, Klagenfurt en Feldkirchen. Ook de contributies van de vereniging, die een van de 15 oprichters is geworden, evenals donaties en opbrengsten van evenementen, dragen bij aan de financiering van de werking van de organisatie.

De link tussen werknemer en werkgever

We zijn niet alleen verantwoordelijk voor onze acties, maar ook voor wat we niet doen. (Moliere)

De ondernemingsraad is de schakel tussen de werknemers en de werkgever. De taak is om op te treden als bemiddelaar, maar ook als een one-stop-shop. Het huidige ondernemingsraadteam harmoniseert en vult zichzelf goed aan en wil de zorgen voor alle collega's positief implementeren.

Een gekozen ondernemingsraad kan - op basis van de solidariteit binnen de beroepsbevolking - actief en consequent de zorgen van zijn collega's aanpakken en vertegenwoordigen. Naast de "core business" zorgt de vertegenwoordiging van het personeel naar de werkgever CUAS, de ondernemingsraad, ook voor de behartiging van de economische, sociale, gezondheids- en culturele belangen van de medewerkers.

Locaties

Feldkirchen in Kärnten

Address
Feldkirchen
Hauptplatz 12

A-9560 Feldkirchen in Kärnten, Karinthië, Oostenrijk

Klagenfurt

Address
Primoschgasse 8-10
Klagenfurt, Karinthië, Oostenrijk

Villach

Address
Europastraße 4
Villach, Karinthië, Oostenrijk

Spittal an der Drau

Address
Villacher Straße 1
Spittal an der Drau, Karinthië, Oostenrijk

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden