Lees de Officiële Beschrijving

Over het departement Archeologie, Conservering en Geschiedenis

Het departement Archeologie, Conservering en Geschiedenis (IAKH) bestaat uit drie disciplines die op verschillende manieren het verleden bestuderen. De afdeling heeft internationaal georiënteerde archeologen, het enige instandhoudingsprogramma in Noorwegen en de grootste groep historici in Scandinavië. De afdeling heeft bijna 100 werknemers, inclusief niet-permanente onderzoeksgenoten. De studieprogramma's omvatten archeologie van het stenen tijdperk tot de middeleeuwen, het behoud van voorwerpen en schilderijen en de geschiedenis van de oudheid tot heden.

Feiten en cijfers

Kerncijfers voor 2016

Onderzoeksgebieden

  • oudheidkunde
  • gesprek
  • geschiedenis

Nationale verplichtingen

Het departement Archeologie, Conservering en Geschiedenis houdt zich bezig met verschillende nationale en internationale projecten, waaronder:
  • Archeologie: "Meetings Make History. Hunters 'Rock Art en Land of Identity in Mesolithic Northern Europe"
  • Geschiedenis: "Het 1814-project"
  • Behoud: "After the Black Death: Painting and Polychrome Sculpture in Norway, 1350-1550"
Opleidingen te volgen in:
  • Engels

Deze school biedt ook:

Executive opleidingen

University of Oslo

Komt de wereld dichter bij elkaar of drijft het uit elkaar? De geschiedenis als discipline heeft zich in toenemende mate over de grenzen van de nationale staat uitgestrek ... [+]

Waarom kiezen voor dit programma?

Komt de wereld dichter bij elkaar of drijft het uit elkaar? De geschiedenis als discipline heeft zich in toenemende mate over de grenzen van de nationale staat uitgestrekt om deze vraag te bestuderen. Dit nieuwe programma daagt studenten uit om internationale en transnationale processen, instellingen en bewegingen vanuit meerdere perspectieven te verkennen.

Voortbouwend op het brede scala aan thematische competenties die aanwezig zijn bij de afdeling Archeologie, Conservering en Geschiedenis en de inspirerende omgeving van de University of Oslo en de stad, worden studenten aangemoedigd om de krachten te bestuderen die mensen verbinden en van elkaar scheiden over nationale grenzen heen.... [-]

Noorwegen Oslo
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Address
Niels Henrik Abels vei 36 Blindernveien 11 (kart)
0851 Oslo, Oslo, Noorwegen