Lees de Officiële Beschrijving

Jon Terje Hellgren Hansen

UIT The Arctic University of Norway is de meest noordelijke universiteit van de wereld. De locatie aan de rand van de Noordpool impliceert een missie. De Noordpool is van toenemend mondiaal belang. Klimaatverandering, de exploitatie van arctische bronnen en bedreigingen voor het milieu zijn onderwerpen van groot openbaar belang, waar de universiteit van Tromsø speciale belangstelling voor heeft. Bij UIT The Arctic University of Norway kunt u mondiale kwesties vanuit een close-upperspectief bekijken.

Knowlege op de top van de wereld

Het leven in het hoge noorden wordt gevormd door de wilde natuur, contrasterende licht- en weersomstandigheden, geografische afstanden en multiculturalisme. Veel onderzoekscentra en studieprogramma's van UiT weerspiegelen het specifieke karakter van Arctic Norway.

Jørn Berger-Nyvoll

Het belangrijkste onderzoek van UiT richt zich op de polaire omgeving, klimaatonderzoek, inheemse bevolking, vrede en conflicttransformatie, telegeneeskunde, medische biologie, ruimtefysica, visserijwetenschap, mariene bioprospectie, linguïstiek en computationele chemie.

Centers of Excellence

UiT's Centre for Advanced Studies in Theoretical Linguistics, CASTL en CTCC, Centre for Theoretical and Computational Chemistry, zijn beide aangewezen als Norwegian Centres of Excellence. In 2002 werd het op Tromsø gebaseerde NST, het Noorse centrum voor telegeneeskunde, benoemd tot een samenwerkingscentrum voor de Wereldgezondheidsorganisatie.

Het ARCTOS-netwerk van de Faculteit Biowetenschappen, Visserij en Economie, is een leider in onderzoek naar mariene arctische ecosystemen en een belangrijke partner van het Noorse poolinstituut in Tromsø. Het Department of Physics richt zich op noorderlicht en ruimteonderzoek. Al deze instituten hebben een hoge internationale reputatie.

Arctische grenzen

De universiteit maakt deel uit van het FRAM - High North Research Centre for Climate and Environment (Fram Center) in Tromsø. In januari nodigt de internationale conferentie Arctic Frontiers onderzoekers, politici en bedrijfsvertegenwoordigers uit om Arctische kwesties over disciplinaire grenzen te bespreken. Het secretariaat van de Arctic Council bevindt zich in het Fram Center. Onderzoekers van de universiteit en Fram Center zijn betrokken bij verschillende internationale programma's van de Arctic Council.

Een internationaal knooppunt

16000 studenten en 4000 stafleden studeren en werken bij de UiT The Arctic Universty of Norway. Lesgeven is op onderzoek gebaseerd. UiT's zeven faculteiten bieden, ondanks een toewijding aan noordelijke kwesties, een breed scala aan studieprogramma's.
De academische gemeenschap in Tromsø is zeer internationaal. Meer dan 20% van het wetenschappelijk personeel en 10% van de studenten is afkomstig uit het buitenland. De universiteit biedt meer dan 20 Engelstalige masteropleidingen en alle faculteiten bieden Engelstalige cursussen aan op zowel bachelor- als masterniveau.

Jon Terje Hellgren Hansen

UIT The Arctic University of Norway is een van de oprichters van de University of the Arctic, een internationaal netwerk van 140 studie- en onderzoeksinstellingen in de regio rond de polen. Maar de universiteit werkt samen met alle delen van de wereld. 200 internationale overeenkomsten zorgen voor een actieve academische uitwisseling van studenten en personeel met partnerinstellingen wereldwijd.

Campussen overal in Noord-Noorwegen

De universiteit heeft acht campussen. Ze zijn gevestigd in Tromsø, Narvik, Harstad, Alta, Bodø, Mo i Rana, Hammerfest en Kirkenes. De universiteit is een nog belangrijkere drijvende kracht geworden voor Noord-Noorwegen en internationale samenwerking in het hoge noorden.

Opleidingen te volgen in:
Engels

Deze school biedt ook:


UIT The Arctic University of Norway

De masteropleiding toerismestudies is bedoeld om studenten voor te bereiden op hun carrière of posities in commerciële, publieke of non-profitorganisaties die bezoekersdi ... [+]

De masteropleiding toerismestudies is bedoeld om studenten voor te bereiden op hun carrière of posities in commerciële, publieke of non-profitorganisaties die bezoekersdiensten aanbieden op lokaal, nationaal of internationaal niveau. Het programma biedt studenten ook de nodige academische basis om door te gaan met een doctoraat.

Programmabeschrijving

Toerisme is een steeds belangrijker wereldwijd fenomeen, dat sociale, culturele, economische, politieke en ecologische kansen en uitdagingen met zich meebrengt. Uitbreidende economieën stellen meer mensen in staat om vaak en over langere afstanden te reizen om landschappen, stadsgezichten, culturen en mensen te ervaren. Globalisering en technologische ontwikkelingen zorgen voor meer mobiliteiten en dus toeristische activiteiten. Ontwikkeling en groei van het toerisme daagt ook de duurzaamheid van ecologieën uit in het tijdperk van klimaatverandering.... [-]

Noorwegen Alta Tromsø
August 2019
Voltijd
2 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
UIT The Arctic University of Norway

Dit is een studie voor diegenen die geïnteresseerd zijn in graphics, computerspellen en simulaties. Je realiseert je dat ons dagelijks leven binnenkort deel gaat uitmaken ... [+]

Dit is een studie voor diegenen die geïnteresseerd zijn in graphics, computerspellen en simulaties. Je realiseert je dat ons dagelijks leven binnenkort deel gaat uitmaken van de virtuele realiteit en dat je mee wilt werken aan de ontwikkeling van deze toekomst.

Programmabeschrijving

Met deze studie heb je de hele vereiste om te kunnen leren hoe je geavanceerde computergames, virtual reality kunt ontwikkelen en realistische simulaties kunt maken. Je krijgt een gedegen theoretische en praktische basis voor geavanceerde softwareontwikkeling, met een speciale focus op game- en simulatieontwikkelings- en leersystemen.

De hechte band die Narvik heeft met onderzoekscentra op lokaal, nationaal en internationaal niveau, biedt u een voordeel als student.... [-]

Noorwegen Narvik
September 2019
Voltijd
4 semesters
Campus
Lees meer in Nederlands
UIT The Arctic University of Norway

Hoe worden middelen gebruikt in de samenleving en hoe moeten deze worden gebruikt? Dit zijn de grote problemen in de economie. Een Master's degree in Economics geeft je e ... [+]

Hoe worden middelen gebruikt in de samenleving en hoe moeten deze worden gebruikt? Dit zijn de grote problemen in de economie. Een Master's degree in Economics geeft je een dieper inzicht in theoretische en toegepaste economische analyse, methodologie en empirisch onderzoek. Studenten krijgen de mogelijkheid om zelfstandig te werken door middel van zelfstudie en opdrachten.

Programmabeschrijving

Het programma bestaat uit geavanceerde cursussen in micro-economie, die ook het gebruik van lineaire algebra en statische optimalisatie omvat. Macro-economie omvat de analyse van open economieën en economische groei. In het eerste semester krijgen studenten een cursus econometrie - geavanceerde kwantitatieve methoden voor economie. In het tweede semester kunnen studenten kiezen tussen een cursus in geavanceerde financiering en een cursus toegepaste micro-economie. In het derde semester moeten studenten ook een cursus volgen die een gemeenschappelijke basis biedt voor het werken met de masterproef, en zich specialiseren in het vakgebied van het proefschrift. De masterproef bestaat uit 30 ECTS en wordt geschreven tijdens het vierde en laatste semester.... [-]

Noorwegen Tromsø
August 2019
Voltijd
2 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
UIT The Arctic University of Norway

Het programma is zeer geschikt voor studenten die geïnteresseerd zijn in het bestuderen van de manier waarop Engels wordt geleerd in de instellingen voor de eerste en twe ... [+]

Het programma is zeer geschikt voor studenten die geïnteresseerd zijn in het bestuderen van de manier waarop Engels wordt geleerd in de instellingen voor de eerste en tweede taal, en voor de manier waarop de Engelse taal wordt beïnvloed door meertalige situaties. In individuele sprekers kunnen meertalige situaties ertoe leiden dat de ene taal een andere taal beïnvloedt, met name in het acquisitieproces, en uiteindelijk ook kan leiden tot taaluitputtingsverschijnselen als gevolg van het gebrek aan blootstelling en gebruik van een van de talen. In samenlevingen kan meertaligheid en taalcontact resulteren in de ontwikkeling van nieuwe varianten van de taal. Studenten toegelaten tot het programma zullen nauw worden geïntegreerd in de onderzoeksgroep Taalacquisitie, Variatie en Attritie (LAVA: http://site.uit.no/lava/), een actieve en productieve onderzoeksgroep die zich bezighoudt met verschillende aspecten van meertaligheid en meertalige taalverwerving. De studenten krijgen de gelegenheid om hands-on onderzoek uit te voeren met de leden van de groep. Het programma biedt een goede basis voor werk gerelateerd aan meertaligheid in zowel de private als de publieke sector en is zeer geschikt voor studenten die een carrière in het onderzoek willen nastreven.... [-]

Noorwegen Tromsø
August 2019
Voltijd
2 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
UIT The Arctic University of Norway

Ben je geïnteresseerd in menselijke cultuur en hoe gebruik je de videocamera in sociaalwetenschappelijk onderzoek? In Visual Cultural Studies krijg je de kans om etnograf ... [+]

Ben je geïnteresseerd in menselijke cultuur en hoe gebruik je de videocamera in sociaalwetenschappelijk onderzoek? Bij Visual Cultural Studies krijg je de mogelijkheid om etnografische onderzoeksmethoden, antropologische theorieën en etnografische films te bestuderen in een internationale omgeving, met als hoogtepunt de productie van je eigen film en een geschreven proefschrift.

Het departement Archeologie en Sociale Antropologie biedt een tweejarige full-time masteropleiding in Visual Cultural Studies (VCS). Het doel van dit programma is om studenten te leren hoe ze kennis kunnen produceren over het leven en de culturen van mensen door hun dagelijks leven te verkennen op basis van het gebruik van kwalitatieve methoden voor onderzoek naar de sociale wetenschappen en etnografische film. Het programma combineert lezingen in academische theorie en methode, filmmaken en praktische instructie in camerawerk, geluidsopname en bewerking.... [-]

Noorwegen Tromsø
August 2019
Voltijd
2 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
UIT The Arctic University of Norway

Studenten kunnen kiezen uit drie specialiteiten; algebra, analyse / differentiaalmeetkunde of toegepaste wiskunde. Enkele van de speciale velden omvatten cryptografie, ge ... [+]

Programmabeschrijving

Studenten kunnen kiezen uit drie specialiteiten; algebra, analyse / differentiaalmeetkunde of toegepaste wiskunde. Enkele van de speciale velden omvatten cryptografie, getaltheorie, elliptische krommen, algebra, differentiële geometrie, complexe analyse, niet-lineaire golven en dynamische systemen. In toegepaste wiskunde kunnen thesisonderwerpen betrekking hebben op plasmafysica, optica, wiskundige ecologie en bioinformatica. De masteropleiding omvat een masterscriptie van 60 ECTS naast verplichte vakken en een speciaal curriculum van 60 ECTS. Deze zijn afhankelijk van de gekozen specialiteit.

De volgende disciplines worden aangeboden:

AlgebraAnalyse / DifferentiaalmeetkundeToegepaste wiskundeLeerresultaten... [-]
Noorwegen Tromsø
September 2019
Voltijd
Deeltijd
2 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
UIT The Arctic University of Norway

De masteropleiding in de Engelse literatuur biedt een uitgebreide studie van literatuur uit de hele Engelstalige wereld. Cursussen benadrukken hoe literatuur door de gesc ... [+]

De masteropleiding in de Engelse literatuur biedt een uitgebreide studie van literatuur uit de hele Engelstalige wereld. Cursussen benadrukken hoe literatuur door de geschiedenis wordt gevormd en gevormd, de relevantie ervan voor hedendaagse kwesties zoals klimaatverandering en conflictoplossing, en zijn vermogen om de denkwijzen van een lezer uit te dagen en te verfijnen. Voortbouwend op een verscheidenheid aan kritische benaderingen, helpt het programma studenten hun vaardigheden te verfijnen om analytisch en creatief te denken.

Programmabeschrijving

De masteropleiding Engelse literatuur biedt studenten de mogelijkheid om een ​​breed scala aan literaire en culturele teksten in het Engels te bestuderen, terwijl ze zich specialiseren in een gebied van hun keuze onder leiding van een onderzoeker op dat gebied. De Engelse sectie biedt begeleiding in Engelse, Ierse, Amerikaanse en postkoloniale literatuur en is met name sterk op het gebied van romantiek, modernisme en hedendaagse literatuur.... [-]

Noorwegen Tromsø
September 2019
Voltijd
Deeltijd
2 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
UIT The Arctic University of Norway

Het programma Master in Fine Art is een tweejarige opleiding die tot doel heeft de studenten een unieke basis te bieden voor hun toekomstige vooruitgang in onderzoek, the ... [+]

Het programma Master in Fine Art is een tweejarige opleiding die tot doel heeft de studenten een unieke basis te bieden voor hun toekomstige vooruitgang in onderzoek, theorie en professionele artistieke praktijk. Het programma is gericht op opkomende kunstenaars die hun praktijk willen verdiepen in een context die studio- en werkplaatsgericht is en waar ze worden aangemoedigd om hun eigen initiatieven te ontwikkelen. Bijdragen aan het programma biedt een evenwichtig inzicht tussen lokale en internationale kwesties die van belang zijn voor de hedendaagse samenleving.

Programmabeschrijving

Het doel van de masteropleiding Fine Art is het vermogen van de student om als professioneel kunstenaar te werken te ontwikkelen. Het programma wil de hedendaagse opvattingen weerspiegelen van wat het betekent om te werken als een professionele kunstenaar en biedt studenten daarmee de mogelijkheid om hun individuele ambities te ontwikkelen om professioneel te werken op het gebied van beeldende kunst. Aangezien het hoofddoel het opleiden van kunstenaars is, vormen de creatie van kunstwerken, tentoonstellingen en andere artistieke uitingen de belangrijkste aspecten van het studieprogramma. Het programma biedt ook een basis voor andere professionele rollen in en met betrekking tot het vakgebied.... [-]

Noorwegen Tromsø
August 2019
Voltijd
2 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
UIT The Arctic University of Norway

De natuurlijke hulpbronnen van het Hoge Noorden trekken de industrie aan. Nieuwe offshore olie ... [+]

De natuurlijke hulpbronnen van het Hoge Noorden trekken de industrie aan. Nieuwe offshore olie

Programmabeschrijving

Het programma richt zich op de technische en veiligheidsgerelateerde uitdagingen in verband met industriële activiteiten in het hoge noorden. Speciale aandacht wordt geschonken aan maritieme en offshore operaties in de harde en kwetsbare Arctische omgeving. De studenten maken kennis met methoden en hulpmiddelen voor het beheer van geavanceerde, complexe en geïntegreerde technische systemen met betrekking tot bediening en onderhoud, betrouwbaarheid en productiezekerheid, gezondheid, veiligheid

Het programma is een 2-jarige fulltime studie met een vast schema. De cursussen zullen tot op zekere hoogte worden aangepast aan deeltijdstudenten. Het eerste jaar bestaat uit 50 ECTS verplichte vakken voor alle studenten en één keuzevak van 10 ECTS. Dit zijn technische beschrijvende cursussen en methodegerichte cursussen. Alle cursussen zijn onafhankelijk van elkaar. In het tweede jaar, zullen de studenten een specialisatie van hun vakgebied bereiken door middel van keuzevakken en door de keuze uit een aantal vooraf gedefinieerde leerplannen. De studenten zullen ook een specialisatieproject uitvoeren. Het laatste semester is gewijd aan een 30 ECTS-masterproef.... [-]

Noorwegen Tromsø
August 2019
Voltijd
2 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
UIT The Arctic University of Norway

Het masterprogramma biedt een diepgaand inzicht in de belangrijkste kwesties die het veld van vredes- en conflictstudies informeren. Het biedt interdisciplinaire inzichte ... [+]

Het masterprogramma biedt een diepgaand inzicht in de belangrijkste kwesties die het veld van vredes- en conflictstudies informeren. Het biedt interdisciplinaire inzichten in de aard en de oorzaken van conflicten, evenals inspanningen om vrede te creëren en het vertrouwen in instellingen in door conflicten getroffen samenlevingen te herstellen. Het werft actief studenten uit Scandinavische en niet-Scandinavische landen om interculturele onderwijs- en leerervaringen te creëren en te bevorderen.

Programmabeschrijving

De masteropleiding Peace and Conflict Transformation (MPCT) biedt interdisciplinaire inzichten in de aard en oorzaken van conflicten, en analytische vaardigheden voor het omgaan met conflicten met vreedzame middelen.... [-]

Noorwegen Tromsø
August 2019
Voltijd
2 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
UIT The Arctic University of Norway

Het programma is zeer geschikt voor studenten die taal willen leren vanuit een vergelijkend perspectief. Het programma legt speciale nadruk op de formele aspecten van gra ... [+]

Het programma is zeer geschikt voor studenten die taal willen leren vanuit een vergelijkend perspectief. Het programma legt speciale nadruk op de formele aspecten van grammatica, in het bijzonder syntaxis en fonologie. De aanpak van deze disciplines is gebaseerd op vergelijkende studies van vele talen.

De Master of Philosophy in Theoretical Linguistics omvat graduate level studies in de theoretische taalkunde en moet worden gezien als een uitbreiding van het werk op het bachelorniveau. Het programma legt speciale nadruk op de formele aspecten van grammatica, in het bijzonder syntaxis en fonologie. De aanpak van deze disciplines is gebaseerd op vergelijkende studies van vele talen. Studenten zullen inzicht verwerven in de taalstructuur, vergelijkende aspecten van linguïstisch onderzoek, sociale en geografische variatie, de historische ontwikkeling van talen en taalverwerving. Op masterniveau ontwikkelen studenten speciale interesses op basis van hun studierichtingen en schrijven ze een masterproef of twee artikeldocumenten.... [-]

Noorwegen Tromsø
August 2019
Voltijd
2 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
UIT The Arctic University of Norway

Het masterprogramma Elektrotechniek is geschikt voor studenten met interesse voor elektrische energiesystemen en elektrische energiebronnen, vermogenselektronica en elekt ... [+]

Het masterprogramma Elektrotechniek is geschikt voor studenten met interesse voor elektrische energiesystemen en elektrische energiebronnen, vermogenselektronica en elektromotoren, en elektrotechniek is een snel groeiend veld met veel carrièrekansen.

Elektrotechniek gaat over toegepaste elektrotechniek. Het is een complexe en dynamische discipline, gaande van micro-elektronica tot elektromagnetisme tot high-power technologie, van de ontwikkeling van de informatietechnologie van morgen tot automatisering en instrumentatie van complexe industriële processen. Elektronische ingenieurs hebben al tientallen jaren een revolutie teweeggebracht in onze gewone dag. Het concept "hightech" is grotendeels gebaseerd op innovaties op het gebied van elektrotechniek. Binnen het bereik van deze discipline, heb je de mogelijkheid om een ​​breed scala aan vaardigheden onder de knie te krijgen.... [-]

Noorwegen Narvik Tromsø
August 2019
Voltijd
4 semesters
Campus
Lees meer in Nederlands
UIT The Arctic University of Norway

Engineering Design is ontwerp op basis van engineeringwetenschappen en omvat kennis over productontwerp en computationele technologie. De belangrijkste ingrediënten in En ... [+]

Bachelor of Engineering met kennis van materialen, mechanica en modellering, maar ook anderen kunnen geschikt zijn voor de masteropleiding in engineering design . Speciale interesse in het begrijpen van wiskundige en fysische theorieën en beschrijvingen van bijvoorbeeld verschillende bouwgedragingen, ontwerpprocessen, materiaalgedrag kan een voordeel zijn voor het maximaliseren van het leerresultaat in het onderwijs.

Engineering Design is ontwerp op basis van engineeringwetenschappen en omvat kennis over productontwerp en computationele technologie. De hoofdingrediënten in Engineering Design Technische wetenschappelijke berekeningen / berekeningen en toegepaste wiskunde die wordt toegepast op problemen in verband met ontwerp, geometrie en materiaalkunde. Engineering Design cursus biedt studenten een goed begrip van ontwerp en esthetisch ontwerp, naast een diep inzicht in wiskundige en fysische principes en methoden in het ontwerpproces. We leggen speciale nadruk op de geometrie en vorm, product- en ontwerpprocessen, sterkteberekeningen en -analyse, materialen, computergestuurde modellering en simulaties.... [-]

Noorwegen Narvik Tromsø
August 2019
Voltijd
4 semesters
Campus
Lees meer in Nederlands
UIT The Arctic University of Norway

Het Aerospace Control Engineering Masters Program biedt studenten specifieke vaardigheden die nodig zijn voor het modelleren, ontwerpen en besturen van het dynamische ged ... [+]

Het Aerospace Control Engineering Masters Program biedt studenten specifieke vaardigheden die nodig zijn voor het modelleren, ontwerpen en besturen van het dynamische gedrag van luchtvaartsystemen, waaronder UAV's met vaste vleugels, rotorcrafts en satellieten.

Het masterprogramma is geschikt voor studenten die geïnteresseerd zijn in het leren, ontwikkelen en toepassen van ultramoderne besturingstechnologie voor aan de lucht- en ruimtevaart gerelateerde doeleinden. Het type technologie heeft ook grote overeenkomsten met technologieën voor extreme omgevingen, zoals in arctische gebieden en onderzeese gebieden, en studenten die geïnteresseerd zijn in de ontwikkeling van technologieën op dergelijke gebieden zullen dit programma als relevant vinden.... [-]

Noorwegen Tromsø Narvik
August 2019
Voltijd
2 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
UIT The Arctic University of Norway

Een Master of Science graad in Industrial Engineering biedt studenten de kennis en mogelijkheden om de juiste technieken, vaardigheden en hulpmiddelen te gebruiken voor h ... [+]

Industrial Engineering staat op het punt om "het grote geheel" te zien wanneer men te maken heeft met complexe processen en systemen. Het veld richt zich op het analyseren van de vele ¿wielen¿ die moeten samenwerken zodat een organisatie in staat is om op de meest efficiënte en winstgevende manier te functioneren. Als student krijgt u inzicht in diverse methodieken, technieken en hulpmiddelen die u kunt toepassen om de prestaties van de organisatie te verbeteren. De bekwaamheid die u door deze studie opdoet, maakt u bijzonder geschikt voor een managementfunctie.

Een Master of Science graad in Industrial Engineering biedt studenten de kennis en mogelijkheden om de juiste technieken, vaardigheden en hulpmiddelen te gebruiken voor het identificeren, formuleren, analyseren en oplossen van industrieel-technische problemen. Met normale vooruitgang kan een student na twee jaar een masterdiploma behalen, overeenkomend met 120 studiepunten. Als de student de masterstudie wil combineren met werk in een extern bedrijf, is het mogelijk om het programma te verlengen tot drie of vier jaar. Vervolgens wordt een opleidingsplan op maat voorgesteld. Na het afronden van deze opleiding hebben de studenten een solide basis om verschillende functies op de internationale basis te betreden. De typische posities zijn een senior engineer, projectmanagers, ontwikkelaars, consultants, managers en onderzoekers. Veel van onze oud-studenten houden leidinggevende of senior onderzoeksfuncties in publieke organisaties of particuliere bedrijven.... [-]

Noorwegen Narvik Tromsø
August 2019
Voltijd
4 semesters
Campus
Lees meer in Nederlands
UIT The Arctic University of Norway

Computerwetenschap omringt ons overal in het dagelijks leven, zoals internet en mobiele telefoons. Het programma is zeer praktisch en experimenteel, waarbij de studenten ... [+]

Het programma omvat zowel de theoretische basis als de experimentele methoden in de informatica. Cursussen van een hoger niveau zijn rechtstreeks verbonden met het onderzoek binnen de afdeling. Dit betekent een mogelijkheid voor substantiële kennis op de bestreken gebieden.

Het programma bestaat uit vier verplichte vakken in de computerwetenschappen, een totaal van 40 ECTS-credits en 20 ECTS-credits van keuzevakken. De keuzevakken kunnen binnen onderwerpen zoals economie, management, psychologie en ondernemerschap. Het programma wordt afgesloten met een masterproef van 60 ECTS-credits. De masterproef kan ook worden gedaan in samenwerking met een extern IT-bedrijf.

Leerresultaten... [-]
Noorwegen Tromsø
August 2019
Voltijd
2 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
UIT The Arctic University of Norway

De unieke geografische locatie maakt de UIT The Arctic University of Norway een ideale plek om de arctische omgeving te bestuderen. Specialiseer je in een biologisch veld ... [+]

De unieke geografische locatie maakt de UIT The Arctic University of Norway een ideale plek om de arctische omgeving te bestuderen. Specialiseer je in een biologisch veld dat je interesseert en verwerf kennis die je speciale vaardigheden geeft in je toekomstige werk. Onze algemene focus van onderzoek en onderwijs is aanpassingen aan het leven op hoge breedtegraden, waarbij het zich bezighoudt met mechanismen op alle niveaus van de organisatie, van moleculen en cellen via organismen tot ecosystemen, zowel in terrestrische als mariene omgevingen.

Programmabeschrijving

Er worden verschillende Master-disciplines aangeboden die de UIT The Arctic University of Norway 's unieke geografische locatie in het hoge noorden weerspiegelen. Ze bieden mogelijkheden om een ​​reeks fascinerende vragen binnen de moderne biologie te verkennen en enkele maatschappelijke uitdagingen te benadrukken: met betrekking tot het beheer van natuurlijke hulpbronnen en biodiversiteit.... [-]

Noorwegen Tromsø
August 2019
Voltijd
2 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
UIT The Arctic University of Norway

Geologen brengen de lange, verbazingwekkende geschiedenis van de aarde in kaart. Geologie is voor iedereen die meer wil weten over de planeet waarop we leven en die creat ... [+]

Geologen brengen de lange, verbazingwekkende geschiedenis van de aarde in kaart. Geologie is voor iedereen die meer wil weten over de planeet waarop we leven en die creativiteit combineert met een goed begrip van opwindende fenomenen in onze natuur. Geologie geeft inzicht in aardbevingen, vulkanen, dia's en andere natuurlijke gevaren, klimaat en broeikaseffect. Je kunt tektoniek en vulkanen bestuderen, klimaatverandering of jezelf specialiseren in de interpretatie van seismische of sedimenten die een verhaal vertellen over hoe de omgeving miljoenen jaren geleden was.

Programmabeschrijving

De studie bestaat uit een Master's Thesis (60 ECTS) en verplichte en optionele vakken (60 ECTS). Het aantal optionele onderwerpen varieert tussen de onderzoeksgebiedconcentraties. Men heeft de mogelijkheid om vakken te volgen aan het Universitair Centrum van Svalbard (UNIS) of in het buitenland.... [-]

Noorwegen Tromsø
August 2019
Voltijd
2 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
UIT The Arctic University of Norway

Natuurkunde vormt de toekomst. Waar je ook kijkt, je ziet natuurkunde en manieren om natuurkunde toe te passen. Mobiele telefoons, cd-spelers, radio's, tv's en computers ... [+]

Master of Science in de natuurkunde

Natuurkunde vormt de toekomst. Waar je ook kijkt, je ziet natuurkunde en manieren om natuurkunde toe te passen. Mobiele telefoons, cd-spelers, radio's, tv's en computers zijn allemaal geavanceerde technische apparatuur op basis van fysieke methoden en principes. Satellieten boven ons volgen wat zich op de aarde afspeelt, inclusief milieuverontreiniging. Deze waarnemingen worden gedownload door satellietstations en vertaald in beelden die het gemakkelijker maken om de situatie op aarde te begrijpen. Dit is ook natuurkunde. Binnen meteorologie wordt fysica gebruikt om de lucht boven ons te meten, om betere weersvoorspellingen te geven. Studies van het noorderlicht zijn ook belangrijk om verschijnselen op de noordelijke breedtegraden te begrijpen.... [-]

Noorwegen Tromsø
August 2019
Voltijd
2 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
UIT The Arctic University of Norway

Het doel is om kandidaten in biotechnologische vaardigheden in het algemeen voor te lichten, waardoor ze kwalificeren voor een loopbaan in een scala van organisaties, waa ... [+]

Het doel is om kandidaten in biotechnologische vaardigheden in het algemeen voor te lichten, waardoor ze kwalificeren voor een loopbaan in een scala van organisaties, waaronder diegenen die zich richten op innovatie, commerciële ontwikkeling en waardecreatie van mariene hulpbronnen in processen en industrie.

We zijn druk bezig met het benutten van het voordeel dat we als natie genieten in de vorm van toegang tot enorme mariene hulpbronnen. De meeste organismen die de mariene biodiversiteit vormen, zijn nog steeds weinig onderzocht. Deze bio-bronnen kunnen de bron zijn van unieke biomoleculen (enzymen, secundaire metabolieten, eiwitten / peptiden, mariene vetten en koolhydraten) en de bijbehorende genetische codes.... [-]

Noorwegen Tromsø
August 2019
Voltijd
2 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
UIT The Arctic University of Norway

De faculteit Geesteswetenschappen, Sociale Wetenschappen en Onderwijs, in samenwerking met het Centrum voor Sami Studies, biedt een tweejarige full-time masteropleiding i ... [+]

Meester in inheemse studies

De faculteit Geesteswetenschappen, Sociale Wetenschappen en Onderwijs, in samenwerking met het Centrum voor Sami Studies, biedt een tweejarige full-time masteropleiding in Indigenous Studies (MIS). Het programma is interdisciplinair en maakt gebruik van de expertise die is opgedaan in verschillende afdelingen van de faculteit. De thematische focus van het masterprogramma is de opkomst van de internationale inheemse beweging, de historische ervaringen en de hedendaagse context die inheemse mensen over de hele wereld ervaren.

Tijdens de twee jaar durende studie volgen de studenten 120 credits (120 ECTS). Een cursus met 10 studiepunten kan worden gekozen uit andere cursussen die door de universiteit worden aangeboden. Deze keuzevak moet worden goedgekeurd door de academische coördinator en moet gebaseerd zijn op de belangen van de individuele student als voorbereiding op de masterproef. De resterende cursussen zijn verplicht. Ze zijn ontworpen om een ​​brede basis te bieden, waaruit de individuele student een relevant onderwerp voor de masterproef kan kiezen. Het afstudeerwerk wordt begeleid door academisch personeel van de samenwerkende eenheden van UIT The Arctic University of Norway , en onderwerpen worden gekozen in samenwerking met de aangestelde adviseurs. Het is gebruikelijk om de gegevensverzameling voor de masterproef aan het einde van het tweede semester uit te voeren.... [-]

Noorwegen Tromsø
August 2019
Voltijd
2 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands

Welcome to UiT The Arctic University of Norway!

University of Tromsø
Address
Hansine Hansens veg 18
9019 Tromsø, Troms, Noorwegen
Telefoonnr.
+47776440009
UIT - Norges Arktiske universitet - Campus Alta
Address
Follumsvei 31
9510 Alta, Finnmark, Noorwegen
Telefoonnr.
+47 78 45 05 00
UiT - Norges arktiske universitet, campus Narvik
Address
Narvik, Nordland, Noorwegen
Telefoonnr.
+47 77 64 40 00