UIT The Arctic University of Norway

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Jon Terje Hellgren Hansen

UIT The Arctic University of Norway is de meest noordelijke universiteit van de wereld. De locatie aan de rand van de Noordpool impliceert een missie. De Noordpool is van toenemend mondiaal belang. Klimaatverandering, de exploitatie van arctische bronnen en bedreigingen voor het milieu zijn onderwerpen van groot openbaar belang, waar de universiteit van Tromsø speciale belangstelling voor heeft. Bij UIT The Arctic University of Norway kunt u mondiale kwesties vanuit een close-upperspectief bekijken.

Knowlege op de top van de wereld

Het leven in het hoge noorden wordt gevormd door de wilde natuur, contrasterende licht- en weersomstandigheden, geografische afstanden en multiculturalisme. Veel onderzoekscentra en studieprogramma's van UiT weerspiegelen het specifieke karakter van Arctic Norway.

Jørn Berger-Nyvoll

Het belangrijkste onderzoek van UiT richt zich op de polaire omgeving, klimaatonderzoek, inheemse bevolking, vrede en conflicttransformatie, telegeneeskunde, medische biologie, ruimtefysica, visserijwetenschap, mariene bioprospectie, linguïstiek en computationele chemie.

Centers of Excellence

UiT's Centre for Advanced Studies in Theoretical Linguistics, CASTL en CTCC, Centre for Theoretical and Computational Chemistry, zijn beide aangewezen als Norwegian Centres of Excellence. In 2002 werd het op Tromsø gebaseerde NST, het Noorse centrum voor telegeneeskunde, benoemd tot een samenwerkingscentrum voor de Wereldgezondheidsorganisatie.

Het ARCTOS-netwerk van de Faculteit Biowetenschappen, Visserij en Economie, is een leider in onderzoek naar mariene arctische ecosystemen en een belangrijke partner van het Noorse poolinstituut in Tromsø. Het Department of Physics richt zich op noorderlicht en ruimteonderzoek. Al deze instituten hebben een hoge internationale reputatie.

Arctische grenzen

De universiteit maakt deel uit van het FRAM - High North Research Centre for Climate and Environment (Fram Center) in Tromsø. In januari nodigt de internationale conferentie Arctic Frontiers onderzoekers, politici en bedrijfsvertegenwoordigers uit om Arctische kwesties over disciplinaire grenzen te bespreken. Het secretariaat van de Arctic Council bevindt zich in het Fram Center. Onderzoekers van de universiteit en Fram Center zijn betrokken bij verschillende internationale programma's van de Arctic Council.

Een internationaal knooppunt

16000 studenten en 4000 stafleden studeren en werken bij de UiT The Arctic Universty of Norway. Lesgeven is op onderzoek gebaseerd. UiT's zeven faculteiten bieden, ondanks een toewijding aan noordelijke kwesties, een breed scala aan studieprogramma's.
De academische gemeenschap in Tromsø is zeer internationaal. Meer dan 20% van het wetenschappelijk personeel en 10% van de studenten is afkomstig uit het buitenland. De universiteit biedt meer dan 20 Engelstalige masteropleidingen en alle faculteiten bieden Engelstalige cursussen aan op zowel bachelor- als masterniveau.

Jon Terje Hellgren Hansen

UIT The Arctic University of Norway is een van de oprichters van de University of the Arctic, een internationaal netwerk van 140 studie- en onderzoeksinstellingen in de regio rond de polen. Maar de universiteit werkt samen met alle delen van de wereld. 200 internationale overeenkomsten zorgen voor een actieve academische uitwisseling van studenten en personeel met partnerinstellingen wereldwijd.

Campussen overal in Noord-Noorwegen

De universiteit heeft acht campussen. Ze zijn gevestigd in Tromsø, Narvik, Harstad, Alta, Bodø, Mo i Rana, Hammerfest en Kirkenes. De universiteit is een nog belangrijkere drijvende kracht geworden voor Noord-Noorwegen en internationale samenwerking in het hoge noorden.

Locaties

Tromsø

University of Tromsø

Address
Hansine Hansens veg 18
9019 Tromsø, Troms, Noorwegen
Telefoonnr.
+47776440009

Alta

UIT - Norges Arktiske universitet - Campus Alta

Address
Follumsvei 31
9510 Alta, Finnmark, Noorwegen
Telefoonnr.
+47 78 45 05 00

Narvik

UiT - Norges arktiske universitet, campus Narvik

Address
Narvik, Nordland, Noorwegen
Telefoonnr.
+47 77 64 40 00