Norwegian University of Life Sciences NMBU

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

De onderzoeks- en studieprogramma's van NMBU stellen mensen over de hele wereld in staat om de grote, wereldwijde uitdagingen op het gebied van milieu, duurzame ontwikkeling, hoe de gezondheid van mens en dier, hernieuwbare energiebronnen, voedselproductie en land- en hulpbronnenbeheer te verbeteren, aan te gaan.

Campus Ås

60573_as.jpg

Campus Ås herbergt de grootste interdisciplinaire academische omgeving van Noorwegen in de biowetenschappen.

De Norwegian University of Life Sciences (NMBU) bestaat uit zeven faculteiten, waarvan zes op Campus Ås en een gedeeltelijk op Campus Adamstuen (tot 2019):

 • Biosciences
 • Chemie, biotechnologie en voedingswetenschappen
 • Milieuwetenschappen en Natural Resource Management
 • Landschap en samenleving
 • School of Economics and Business
 • Wetenschap en technologie
 • Diergeneeskunde

Een nieuw onderzoeks- en onderwijsgebouw voor veterinaire wetenschap zal in 2020 worden geopend, wat betekent dat alle zeven faculteiten bij NMBU vervolgens in Ås worden geconsolideerd. Het Noorse veterinaire instituut zal tegelijkertijd verhuizen naar Campus Ås.

Campus Ås is ook de thuisbasis van een van de mooiste parken van Noorwegen, met een aantal historische gebouwen, evenals Ås Farm, waar onderzoek en onderwijs over traditionele vee worden uitgevoerd.

Campus Ås beslaat een totale oppervlakte van 600 hectare in de gemeente Ås.

Twee andere grote instellingen zijn ook samen met NMBU op Campus Ås: belangrijke delen van het Noorse Instituut voor onderzoek naar voedsel, visserij en aquacultuur (Nofima) en het Noorse Instituut voor Bio-economisch Onderzoek (NIBIO).

Campus Adamstuen

60572_adamstuem.jpg

Campus Adamstuen is de thuisbasis van de faculteit voor diergeneeskunde. De faculteit is de enige instelling voor hoger onderwijs in Noorwegen voor dierenartsen met competentie op twee verschillende wetenschapsgebieden: diergeneeskunde en veterinaire volksgezondheid.

Diergeneeskunde heeft betrekking op de gezondheid en het welzijn van dieren. Belangrijke gebieden zijn kennis over ziekten, diagnostiek en behandeling. Het veld omvat zowel productiedieren, waaronder gekweekte vis en gezelschapsdieren.

Veterinaire volksgezondheid heeft betrekking op alle aspecten van het voorkomen van de verspreiding van ziekten van dieren naar mensen en is een gebied dat in een toenemende vraag is.

Op 1 januari 2014 zijn de Noorse School of Veterinary Science (NVH) en de University of Life Sciences (UMB) samengevoegd tot de Norwegian University of Life Sciences (NMBU), waarmee onderzoek en onderwijs over de gehele biologische productieketen onder één paraplu.
Faculteit Diergeneeskunde bestaat uit vier afdelingen op Campus Adamstuen:

 • Basiswetenschappen en Aquatische geneeskunde (Basam)
 • Voedselveiligheid en infectiebiologie (Matinf)
 • Productie dier klinische wetenschappen (Prodmed)
 • Companion Animal Clinical Sciences (Sportfamed)

Campus Adamstuen is ook de thuisbasis van het Universitair Dierenziekenhuis, dat bestaat uit de Companion Animal Clinic, de paardenkliniek en de Production Animal Clinic.

Het Universitair Dierenziekenhuis behandelt zieke dieren uit het hele land en is nauw verbonden met de onderzoeks- en onderwijsactiviteiten van de NMBU School of Veterinary Medicine.

Het Noorse veterinaire instituut is een biomedisch onderzoeksinstituut dat op de Campus Adamstuen een pand deelt met de faculteit voor diergeneeskunde. Het Noorse museum voor diergeneeskunst bevindt zich hier ook.

Campus Adamstuen is gepland om in 2019 te sluiten, en de NMBU School of Veterinary Medicine en het Universitair Dierziekenhuis gaan dan naar het ultramoderne veterinaire gebouw op Campus Ås, wat betekent dat alle drie de faculteiten eindelijk samen op één plek worden ondergebracht . Het Noorse veterinaire instituut zal tegelijkertijd verhuizen naar Campus Ås.

Op Campus Ås wordt momenteel een gloednieuw onderzoeks- en onderwijsgebouw voor veterinaire wetenschappen gebouwd.

Faculteit Diergeneeskunde heeft ook een afdeling in het zuidwesten van Noorwegen: de afdeling voor onderzoek van kleine herkauwers in Høyland, Sandnes.

Locaties

Als

Address
Universitetstunet 3
1430 Ås

1432 Als, Akershus, Noorwegen

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden