Lees de Officiële Beschrijving

NMBU's missie is om bij te dragen aan het welzijn van de planeet. Onze interdisciplinaire onderzoeks- en studieprogramma's genereren innovaties op het gebied van voeding, gezondheid, milieubescherming, klimaat en duurzaam gebruik van natuurlijke hulpbronnen.

NMBU's onderzoeks- en studieprogramma's stellen mensen over de hele wereld in staat om de grote, wereldwijde uitdagingen op het gebied van milieu, duurzame ontwikkeling, hoe de gezondheid van mens en dier, hernieuwbare energiebronnen, voedselproductie en land- en middelenbeheer te verbeteren, aan te pakken.

Campus Ås

60573_as.jpg

Campus Ås herbergt de grootste interdisciplinaire academische omgeving van Noorwegen in de biowetenschappen.

De Norwegian University of Life Sciences (NMBU) bestaat uit zeven faculteiten, waarvan zes op Campus Ås en een gedeeltelijk op Campus Adamstuen (tot 2019):

 • Biosciences
 • Chemie, biotechnologie en voedingswetenschappen
 • Milieuwetenschappen en Natural Resource Management
 • Landschap en samenleving
 • School of Economics and Business
 • Wetenschap en technologie
 • Diergeneeskunde

Een nieuw onderzoeks- en onderwijsgebouw voor veterinaire wetenschap zal in 2020 worden geopend, wat betekent dat alle zeven faculteiten bij NMBU vervolgens in Ås worden geconsolideerd. Het Noorse veterinaire instituut zal tegelijkertijd verhuizen naar Campus Ås.

Campus Ås is ook de thuisbasis van een van de mooiste parken van Noorwegen, met een aantal historische gebouwen, evenals Ås Farm, waar onderzoek en onderwijs over traditionele vee worden uitgevoerd.

Campus Ås beslaat een totale oppervlakte van 600 hectare in de gemeente Ås.

Twee andere grote instellingen zijn ook samen met NMBU op Campus Ås: belangrijke delen van het Noorse Instituut voor onderzoek naar voedsel, visserij en aquacultuur (Nofima) en het Noorse Instituut voor Bio-economisch Onderzoek (NIBIO).

Campus Adamstuen

60572_adamstuem.jpg

Campus Adamstuen is de thuisbasis van de faculteit voor diergeneeskunde. De faculteit is de enige instelling voor hoger onderwijs in Noorwegen voor dierenartsen met competentie op twee verschillende wetenschapsgebieden: diergeneeskunde en veterinaire volksgezondheid.

Diergeneeskunde heeft betrekking op de gezondheid en het welzijn van dieren. Belangrijke gebieden zijn kennis over ziekten, diagnostiek en behandeling. Het veld omvat zowel productiedieren, waaronder gekweekte vis en gezelschapsdieren.

Veterinaire volksgezondheid heeft betrekking op alle aspecten van het voorkomen van de verspreiding van ziekten van dieren naar mensen en is een gebied dat in een toenemende vraag is.

Op 1 januari 2014 zijn de Noorse School of Veterinary Science (NVH) en de University of Life Sciences (UMB) samengevoegd tot de Norwegian University of Life Sciences (NMBU), waarmee onderzoek en onderwijs over de gehele biologische productieketen onder één paraplu.
Faculteit Diergeneeskunde bestaat uit vier afdelingen op Campus Adamstuen:

 • Basiswetenschappen en Aquatische geneeskunde (Basam)
 • Voedselveiligheid en infectiebiologie (Matinf)
 • Productie dier klinische wetenschappen (Prodmed)
 • Companion Animal Clinical Sciences (Sportfamed)

Campus Adamstuen is ook de thuisbasis van het Universitair Dierenziekenhuis, dat bestaat uit de Companion Animal Clinic, de paardenkliniek en de Production Animal Clinic.

Het Universitair Dierenziekenhuis behandelt zieke dieren uit het hele land en is nauw verbonden met de onderzoeks- en onderwijsactiviteiten van de NMBU School of Veterinary Medicine.

Het Noorse veterinaire instituut is een biomedisch onderzoeksinstituut dat op de Campus Adamstuen een pand deelt met de faculteit voor diergeneeskunde. Het Noorse museum voor diergeneeskunst bevindt zich hier ook.

Campus Adamstuen is gepland om in 2019 te sluiten, en de NMBU School of Veterinary Medicine en het Universitair Dierziekenhuis gaan dan naar het ultramoderne veterinaire gebouw op Campus Ås, wat betekent dat alle drie de faculteiten eindelijk samen op één plek worden ondergebracht . Het Noorse veterinaire instituut zal tegelijkertijd verhuizen naar Campus Ås.

Op Campus Ås wordt momenteel een gloednieuw onderzoeks- en onderwijsgebouw voor veterinaire wetenschappen gebouwd.

Faculteit Diergeneeskunde heeft ook een afdeling in het zuidwesten van Noorwegen: de afdeling voor onderzoek van kleine herkauwers in Høyland, Sandnes.

Opleidingen te volgen in:
 • Engels

Deze school biedt ook:

Executive opleidingen

Norwegian University of Life Sciences NMBU

AQFood richt zich op de productie van aquatisch voedsel in de hele productie- en voedselvoorzieningsketen, waarbij primaire productie, waaronder aquacultuur en wilde vang ... [+]

AQFood richt zich op de productie van aquatisch voedsel in de hele productie- en voedselvoorzieningsketen, waarbij primaire productie, waaronder aquacultuur en wilde vangst, wordt gekoppeld aan verwerking en distributie aan de consument op het gebied van kwaliteit en veiligheid.

Waar kun je deze kwalificatie voor gebruiken?Een toegenomen vraag naar aquatisch voedsel in de wereld vereist hooggekwalificeerde kandidaten in de hele voedselketen. De groeiende aquatische voedselindustrie wordt meer en meer geïntegreerd, wat betekent dat individuele bedrijven verschillende delen van de gehele waardeketen beslaan.Wat ga je leren?

Het programma geeft u een globaal inzicht in de aquatische voedselproductie. Je leert over de hele waardeketen voor aquatisch voedsel, van visserij en aquacultuur tot en met de verwerking, distributie tot het product de consument bereikt. Het programma richt zich op veiligheid en kwaliteit, van zee tot tafel.... [-]

Noorwegen Als
Augustus 2020
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands

MSc

Norwegian University of Life Sciences NMBU

Waar kun je deze kwalificatie voor gebruiken? programma van 120 cr in totaal, goedgekeurd door de adviseurs, kan ook studies aan samenwerkende universitei ... [+]

Waar kun je deze kwalificatie voor gebruiken?

programma van 120 cr in totaal, goedgekeurd door de adviseurs, kan ook studies aan samenwerkende universiteiten omvatten.

[-]
Noorwegen Als
Augustus 2020
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Norwegian University of Life Sciences NMBU

Deadlines voor aanvragen voor Noorse, Noordse, EU / EER en Zwitserse burgers: 1 juni ... [+]

Deadlines voor aanvragen voor Noorse, Noordse, EU / EER en Zwitserse burgers:

1 juni [-]
Noorwegen Als
Augustus 2020
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Norwegian University of Life Sciences NMBU

Wil je de uitdagingen van de toekomst oplossen met Big Data? In ons masterprogramma Data Science leer je hoe je informatica, wiskunde en statistiek combineert met data-an ... [+]

Wil je de uitdagingen van de toekomst oplossen met Big Data? In ons masterprogramma Data Science leer je hoe je informatica, wiskunde en statistiek combineert met data-analyse om om te gaan met Big Data-uitdagingen.

Waar kun je deze kwalificatie voor gebruiken?Als expert op het gebied van Data Science ben je zeer aantrekkelijk voor de toekomstige arbeidsmarkt. Big Data-uitdagingen zijn aanwezig in alle moderne samenlevingen, alle industriële sectoren en onderzoek en zullen naar verwachting in de toekomst snel groeien. Experts om deze gegevens 'duidelijk te maken' zijn dringend nodig op arbeidsmarkten zoals de communicatiesector, de energiesector, economie, precisielandbouw, de bouwsector, in onderzoek en de medische sector.Wat ga je leren?... [-]
Noorwegen Als
Augustus 2020
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Norwegian University of Life Sciences NMBU

Je studeert aan een van de toonaangevende scholen in economie van Noorwegen, met een internationale reputatie op het gebied van milieu-economie, energie-economie en ontwi ... [+]

Je studeert aan een van de toonaangevende scholen in economie van Noorwegen, met een internationale reputatie op het gebied van milieu-economie, energie-economie en ontwikkelingseconomie.

Waar kun je deze kwalificatie voor gebruiken?Economen hebben gespecialiseerde kennis over hoe de economie de samenlevingen en het welzijn van de bewoners beïnvloedt. Dit maakt economen goed geschikt om te werken aan kwesties in het milieubeleid, energiesystemen, ontwikkelingshulp, bedrijfsontwikkeling, handelsbeleid en algemeen economisch beleid. Economen zijn daarom veelgevraagd in de private en publieke sector, maar ook bij veel niet-gouvernementele organisaties.Wat ga je leren?

NMBU School of Economics and Business geeft je vaardigheden in economische analyse en brede inzichten over hoe economieën werken. Je krijgt een uitgebreide opleiding in economische theorie en analyse, in overeenstemming met nationale en internationale normen.... [-]

Noorwegen Als
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Norwegian University of Life Sciences NMBU

... [+]

De cursussen worden voornamelijk gegeven door leraren van de NMBU, maar externe deskundigen uit de voederindustrie en internationale bedrijven en instellingen zullen ook worden ingeschakeld wanneer dat gepast is.

Leerresultaten

Een kandidaat die zijn of haar kwalificatie heeft voltooid, moet de volgende leerresultaten hebben gedefinieerd in termen van kennis, vaardigheden en algemene competentie:

Kennis:

Kan verschillende technologische eenheden in industriële grondstof en voerverwerking gebruiken. Praktische ervaring van alle soorten bewerkingen die gewoonlijk worden gebruikt bij de industriële productie van diervoeders. [-]
Noorwegen Als
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Norwegian University of Life Sciences NMBU

We bieden cursussen viskwekerijen, visvoeding en planning en ontwerp van aquacultuurplanten, en u krijgt inzicht en kennis over hoe deze componenten / factoren de doeltre ... [+]

Waar kun je deze kwalificatie voor gebruiken? Manager in de viskweeksector, kwaliteitscontrole, overheids- of uitbreidingsposities, ontwikkeling van nieuwe aquacultuursoorten, beheer van fokprogramma's, verkoop of administratie. De masteropleiding is ook een opstap naar een academische carrière. Wat leert u?

Het programma biedt u een brede en interdisciplinaire kracht en specialisatie in onderwerpen van uw keuze. We bieden cursussen viskwekerijen, visvoeding en planning en ontwerp van aquacultuurplanten, en u krijgt inzicht en kennis over hoe deze componenten / factoren de doeltreffendheid van productie beïnvloeden en de economische opbrengst beïnvloeden.

OVER ... [-]
Noorwegen Als
Augustus 2020
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Norwegian University of Life Sciences NMBU

Ecologie is een sleutelcomponent in het begrijpen van mondiale milieu-uitdagingen. Er is een groeiende bezorgdheid over de menselijke impact op het milieu en de behoefte ... [+]

Ecologie is een sleutelcomponent in het begrijpen van mondiale milieu-uitdagingen. Er is een groeiende bezorgdheid over de menselijke impact op het milieu en de behoefte aan ecologen is nog nooit zo groot geweest.

Waar kun je deze kwalificatie voor gebruiken? [-]
Noorwegen Als
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Norwegian University of Life Sciences NMBU

Wilt u de internationale betrekkingen van vandaag begrijpen en analyseren op het gebied van diplomatie, ontwikkeling en milieuduurzaamheid? Dit programma biedt de mogelij ... [+]

Wilt u de internationale betrekkingen van vandaag begrijpen en analyseren op het gebied van diplomatie, ontwikkeling en milieuduurzaamheid? Dit programma biedt de mogelijkheid om zich aan te passen aan de nieuwe wereldwijde realiteit.

Waar kun je deze kwalificatie voor gebruiken?Afgestudeerden kunnen concurreren voor banen binnen een civiele administratie, internationale organisaties, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en in de particuliere sector die in internationale omgevingen werken. Dit programma is momenteel de enige master in internationale betrekkingen die wordt aangeboden aan een Noorse universiteit.Wat ga je leren?

Afgestudeerden krijgen een diepgaand inzicht in de politieke aard van waarom en hoe bilaterale en multilaterale instellingen bepaalde ontwikkelingsmaatregelen bevorderen, zowel ruimtelijk als in de tijd.... [-]

Noorwegen Als
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Norwegian University of Life Sciences NMBU

Dit programma heeft betrekking op de milieu-uitdagingen van onze tijd en zoekt oplossingen die zowel natuurlijke als sociaal-wetenschappelijke benaderingen combineren. De ... [+]

Dit programma heeft betrekking op de milieu-uitdagingen van onze tijd en zoekt oplossingen die zowel natuurlijke als sociaal-wetenschappelijke benaderingen combineren. Deze graad kwalificeert studenten om bij te dragen aan internationale, duurzame ontwikkeling.

Waar kun je deze kwalificatie voor gebruiken?Afgestudeerden kunnen werken in nationale en internationale instanties, ministeries en milieuorganisaties. Het komt ook in aanmerking voor banen in organisaties voor ontwikkelingshulp, onderwijs, onderzoeksinstellingen, media, adviesbureaus en internationale niet-gouvernementele organisaties.Wat ga je leren?

Studenten zullen leren over de oorzaken en gevolgen van mondiale milieuproblemen met betrekking tot klimaatverandering, verlies van biodiversiteit, woestijnvorming, beschikbaarheid van water en bodemdegradatie. Het programma biedt een diepgaand inzicht in de interacties tussen sociale en natuurlijke processen waardoor mondiale milieuverandering plaatsvindt, en hoe governancestructuren en machtsverhoudingen de huidige trends beïnvloeden.... [-]

Noorwegen Als
Augustus 2020
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Norwegian University of Life Sciences NMBU

Het programma biedt inzicht in wereldwijde sociale, politieke en economische veranderingen. De opleiding biedt een kritisch inzicht in de geschiedenis en huidige dynamiek ... [+]

Het programma biedt inzicht in wereldwijde sociale, politieke en economische veranderingen. De opleiding biedt een kritisch inzicht in de geschiedenis en huidige dynamiek van globalisering en de impact ervan op samenlevingen en omgevingen.

Waar kun je deze kwalificatie voor gebruiken?Studenten vinden werk in een breed scala van nationale en internationale instellingen, overheidsinstanties, niet-gouvernementele ontwikkelingsorganisaties, multilaterale en bilaterale hulporganisaties, bedrijven, onderzoeks- en onderwijsinstellingen.Wat ga je leren?

De mate onderscheidt zich door het gecombineerde gebruik van op onderzoek gebaseerde pedagogiek en praktijkstudie en -praktijk als de basis om te begrijpen wat ontwikkeling betekent en hoe het wordt toegepast in een complexe en veranderende mondiale context. Studenten zullen een stevige basis krijgen in de concepten, theorie en praktijk van internationale ontwikkeling, en leren over voorwaarden voor menselijke ontwikkeling op lokaal en mondiaal niveau, evenals de relaties tussen ontwikkeling en ecologische processen.... [-]

Noorwegen Als
Augustus 2020
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Norwegian University of Life Sciences NMBU

Wil je werken met een van de meest dringende milieuproblemen wereldwijd: water en sanitaire voorzieningen? Wilt u duurzame oplossingen vinden die een lagere klimaatvoetaf ... [+]

Wil je werken met een van de meest dringende milieuproblemen wereldwijd: water en sanitaire voorzieningen? Wilt u duurzame oplossingen vinden die een lagere klimaatvoetafdruk, verhoogde voedselzekerheid en klimaatbestendigheid geven?

Waar kun je deze kwalificatie voor gebruiken? De Verenigde Naties streven naar toegang tot veilig drinkwater en adequate sanitaire voorzieningen voor iedereen tegen 2030. [-]
Noorwegen Als
Augustus 2020
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Norwegian University of Life Sciences NMBU

Ben je geïnteresseerd in land- en tuinbouw, ecologische landbouw of plantenbiologie en het effect van klimaat en milieu op groei en kwaliteit? Gezondheidsaspecten van blo ... [+]

Ben je geïnteresseerd in land- en tuinbouw, ecologische landbouw of plantenbiologie en het effect van klimaat en milieu op groei en kwaliteit? Gezondheidsaspecten van planten en voedsel?

Waar kun je deze kwalificatie voor gebruiken?Werkgelegenheid omvat leidinggevende functies in milieu of landbouw. ​​U zult gekwalificeerd zijn voor de overheid, de gemeenschap of de privésector als manager, adviseur / consultant, PhD-student, onderzoeker, docent (met pedagogisch). Je kunt internationaal werken, in VN-organisaties zoals FAO en NORAD.Wat ga je leren?

Studenten leren over bloemen, fruit, bessen, groenten en granen. Inzicht in plantenfunctie en hoe de omgeving en klimaateffecten op hun functies werken. Genetica en moleculaire methoden. Plantgezondheid en gewasbescherming.... [-]

Noorwegen Als
Augustus 2020
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Norwegian University of Life Sciences NMBU

... [+]

Waarom radiologie studeren? Er is een dringende behoefte aan door universiteiten opgeleide kandidaten binnen de nucleaire wetenschappen, waaronder de radio-ecologie. [-]
Noorwegen Als
Augustus 2020
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Address
Universitetstunet 3 1430 Ås
1432 Als, Akershus, Noorwegen