Lees de Officiële Beschrijving

WAT IS ACN?

Ons college biedt studenten 30 studiepunten (één jaar - gelijk aan 60 "studiepoeng" in het Noorse systeem) in de Amerikaanse universitaire systeem als onderdeel van een Amerikaanse Bachelor's Degree. Samenwerkingspartners ACN zijn:

Universiteit van North Dakota (UND) in Grand Forks, North Dakota West Chester University (WCU) in West Chester, Pennsylvania Adelphi University (AU) in Garden City, New York. Southern New Hampshire University (SNHU) in Manchester, New Hampshire.

ACN studenten die met succes het programma compleet ACN gegarandeerd toelating. Bovendien, met de behaalde studiepunten van ACN kunnen studenten ervoor kiezen om toe te passen bij de universiteit van hun keuze in de Verenigde Staten.

Wanneer de studenten met succes de cursussen op ACN voltooien, kunnen ze in aanmerking komen voor overdracht naar UND, WCU, AU of SNHU als Junior (derde jaar) student. Terwijl ACN krijgen ze een uitstekend inzicht in de Amerikaanse universitaire systeem, het opbouwen van een netwerk van studenten en docenten contacten (zowel de Noorse en Amerikaanse) en kunnen vervolgens voor een soepele overgang naar het universitaire systeem. ACN helpt studenten met praktische en bureaucratische details, zodat ze meer kunnen concentreren op hun studie en hun overgang zal glad zijn. De nauwe samenwerking met deze universiteiten stelt ACN te hosten Amerikaanse professoren elk semester.

De overgrote meerderheid van de Noorse studenten terug naar Noorwegen om een ​​loopbaan in hun gebied van studie voort te zetten. Oud-studenten melden dat ze een sterkere kandidaten bij sollicitatiegesprekken zijn geweest vanwege hun internationale studie-ervaring.

In het verleden hebben ACN studenten graden ontvangen in een breed scala van gebieden, maar vooral populair zijn: Communicatie - Media, Broadcasting, Journalism, PR, Peace Studies, Aerospace en al gebied van Business.. ACN studenten werken momenteel in Noorwegen op het gebied van televisie, radio, scholen en het bedrijfsleven - zowel grote als kleine.

ACN is een belangrijke kans voor de internationale studenten. Amerikaanse studenten komen uit alle delen van de VS, maar vooral uit het midden-westen. ACN heeft een bijzondere aantrekkingskracht op de Noorse-Amerikaanse gemeenschap en studenten zijn vaak aangetrokken omwille van hun Noorse erfenis. We hebben ook studenten uit Iran, Irak, Bulgarije, Duitsland, Zweden, Kameroen, Ghana, China, Canada, Vietnam, de Filippijnen en Bosnië. Ze vertrekken Noorwegen met een speciale voorliefde voor het land, de mensen en het college.

GESCHIEDENIS VAN ACN

De American College of Noorwegen heeft meer dan 25 academische jaar gevierd. Het werd in 1990 opgericht door Dr. Steinar Opstad, voormalig vice-president van NHO, de Confederatie van de Noorse Enterprise.

In 1992, ACN begon met 12 Noorse en 12 Amerikaanse studenten komen samen om te studeren in een schilderachtige boerderij landhuis op het eiland Jeløy in Moss, Østfold, Noorwegen. Door de jaren heen heeft het programma uitgebreid naar 70 studenten uit Noorwegen, de Verenigde Staten, en de landen van over de hele wereld. ACN is nu gevestigd in het prachtige Verdrag Building (Konvensjonsgaarden), het centrum van Moss, in de buurt van de openbare bibliotheek, cafés, winkels en uitgaansgelegenheden.

Waarom ACN?

Er zijn een aantal redenen dat studenten beginnen hun opleiding aan het American College of Noorwegen. Studeren aan ACN studenten in staat om 30 studiepunten (één jaar) in de richting van je bachelordiploma, die u zal toelaten om te beginnen als een derde jaar (junior) bij onze coöperatieve partners universiteit in de VS ontvangen. Tweede, ACN biedt een geleidelijke invoering in de Amerikaanse universitaire systeem. De klasse structuur en de sociale netwerken van de Amerikaanse universiteiten zijn heel anders dan die op de Noorse hogescholen en universiteiten. Studenten worden versoepeld om nieuwe manieren om dingen te doen, en zijn beter voorbereid op hun studie aan een Amerikaanse universiteit.

ACN geeft studenten de kans om hun Engels lezen, schrijven, begrip en spreekvaardigheid te verbeteren. Terwijl de studenten vloeiend te worden toegelaten tot ACN moet zijn, de meeste melden dat na een jaar hier hebben hun kennis van het Engels sterk verbeterd. Dit bereidt studenten voor meer succes tijdens hun studies.

Het personeel is uitgerust om studenten met verschillende niet-wetenschappelijke aspecten van het voorbereiden om te studeren in de Verenigde Staten, zoals het aanbrengen van scholen, het vinden van huisvesting en het aanvragen van een visum te helpen. Deze bijstand is van onschatbare waarde, en met onze hulp, kan uw reis naar de VS veel minder belastend zijn.

Laatste, ACN is leuk! Studenten vormen een hechte groep vrienden zouden ze anders niet met.Throughout hebben het jaar zijn er talloze activiteiten voor studenten, zowel binnen als buiten de school. Studenten krijgen een netwerk van vrienden en klasgenoten, die later zal helpen in het leven wanneer zoeken naar een baan. Veel studenten kiezen zelfs naar dezelfde Amerikaanse universiteiten, zodat wonen bij hun aankomst in Amerika hebben ze al een sociaal netwerk. Dit maakt de levensveranderende overgang van Noorwegen naar Amerika veel gemakkelijker.

Noorse Studenten

80-90% van onze studenten zijn Noorse en de meeste studenten direct op ACN van de middelbare school. Wij aanvaarden 70 studenten per jaar, en de meeste van hen zich inschrijven in de herfst semester. Het is ook mogelijk om te solliciteren voor de lente semester, die begint in januari.

Inschrijvingsvoorwaarden:

Een complete aanvraagformulier (ACN Application) Alle aanvragers moeten generell studiekompetanse hebben bereikt door het begin van het semester waarvan zij solliciteert Alle aanvragers zijn verplicht om een ​​persoonlijk essay indienen beantwoording van deze vraag: "Waarom ben ik geïnteresseerd in deze educatieve kans" De aanbevolen Grade Point Average 4,0 (Noorse Scale) - Neem contact op voor de duidelijkheid Zal prioriteit worden gegeven aan kandidaten die een volledig ingevuld aanvraagformulier uiterlijk op 1 mei valt. De deadline voor de lente semester is 25 november.

Neem dan contact met ons op als u vragen hebt.

Opleidingen te volgen in:
  • Engels

Deze school biedt ook:

Dorm Video