Igbinedion University, Okada

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

De UNIVERSITEIT begon zijn academische programma's in de 1999/2000 sessie in vijf Colleges namelijk Cultuur- en Maatschappijwetenschappen, Business and Management Studies, Gezondheidswetenschappen, Recht en Natuurwetenschappen en Toegepaste Wetenschappen. De stichting studenten kwamen Okada op vrijdag 15 oktober, 1999. Sindsdien is de UNIVERSITEIT heeft zonder onderbreking gehandhaafd vastbesloten te zijn het hoger onderwijs terug te keren naar de internationaal aanvaarde kalender september tot juni. De College of Engineering startte haar programma in de 2002/2003 sessie. De College of Health Sciences bleef een deel van de populaire vraag. De College of Pharmacy en B.Sc Verpleging begon in 2004/2005 sessie. De Igbinedion University Teaching Hospital beheerd door een raad van bestuur ingehuldigd het eerst op 12 januari 2003, houdt toezicht op de gang van zaken in het ziekenhuis. Als onderdeel van haar doelstellingen om te trainen en te produceren werk providers, Igbinedion University heeft ondernemerschap en vaardigheden overnames modules verpakking volgens de studenten voldoende genoeg om 'fit voor de wereld van het werk' te bloot te leggen. Daarnaast werd een taakstraf programma geïntroduceerd in de 2009/2010 sessie. Onder de geprogrammeerde worden alle tweedejaars studenten over de Colleges nodig is om een ​​praktische ontwikkeling programma in een gekozen gebied en de gemeenschap te ondernemen in en rond de universiteit / stad.

De studentenpopulatie is gestaag gegroeid van 111 in de 1999/2000 sessie 5036 in 2012/2013, terwijl het personeel kracht is gestegen van 55 in 1999/2000 tot 565 van 290 Onderwijzend personeel (50 van die docenten) 153 Senior Non Onderwijzen personeel en 213 Junior Intermediate en personeel over dezelfde periode.

Academische programma's in Geneeskunde, wet, Cultuur- en Maatschappijwetenschappen, Business and Management Studies, Natuurwetenschappen en Toegepaste Wetenschappen en Ingenieurschap die volwassen zijn, worden opnieuw geaccrediteerd, van tijd tot tijd door Nigeriaanse Universiteiten Commissie en de betrokken beroepsorganisaties. De Oba Erediauwa College of Law bleek de eerste oogst van de afgestudeerden in 2004. De elfde partij zijn afstuderen is vandaag al aan de Law School.

Op deze oproeping, de universiteit een diploma behaalt zijn achtste reeks van Geneesheren en is doorgegaan met het onderscheid van het handhaven de allereerste privé-universiteit in Afrika, ten zuiden van de Sahara tot medisch Artsen produceren. De UNIVERSITEIT Ook zijn afstuderen haar achtste oogst van getalenteerde en goed verzorgd Engineers van Gen. Abdulsalami Abubakar College of Engineering.

Visie

Om een ​​toonaangevend centrum van academische excellentie door pro-actieve en responsieve ondernemerschap, onderzoek in lijn met de dynamiek van de nationale en wereldwijde ontwikkeling en productie van kennis in antwoord op contextualized nationale en mondiale behoeften.

2

Doelstellingen

De doelstellingen van de universiteit zijn:

 • Om gekwalificeerd personeel doordrongen van de geest van de dienstverlening en ontwikkeling te leiden.
 • Om grote mogelijkheden bieden voor het hoger onderwijs voor alle personen die kunnen profiteren, zonder onderscheid van ras, religie, geslacht of politieke overtuiging / overtuiging.
 • Voor wetenschappers, ingenieurs, artsen, leraren, economen, juristen, waaronder specialist op het gebied van de geesteswetenschappen te trainen en om onderzoek te doen in de wetenschap en technologie.
 • Voor het uitvoeren van onderzoek naar problemen met betrekking tot de ontwikkeling van de nationale economie regeling en technologie en cultuur, alsmede om kennis te bevorderen.
 • Om docenten en wetenschappelijk onderzoek personeel voor de universiteit en andere instellingen voor hoger onderwijs op te leiden.
 • Om de wetenschappelijke kennis te bevorderen en de verspreiding van de resultaten voor de sociaal-economische voordelen.
 • Om alle andere activiteiten die geschikt is voor een universiteit van de hoogste standaard te ondernemen.

Missie

 • Als een van de beste en meest succesvolle universiteiten in het land.
 • Om de algehele service en een goede prijs-kwaliteitverhouding in de onderwijssector University te bieden.
 • Uit te blinken in het anticiperen, snel en concurrerend inspelen op de behoeften van de student en de ontwikkeling van medewerkers.
 • Om een ​​groei die reageert op de totale wereldwijde expansie en uitdagingen in het onderwijs en onderzoek te handhaven.
 • Om te produceren door middel van onze kwaliteitsprogramma's, University afgestudeerden wiens certificaten opent alle deuren naar boven economische en sociale mobiliteit.
 • Om onze onderzoeksactiviteiten wereldwijd uit te breiden door het creëren van verbindingen en samenwerkingsverbanden tussen vooraanstaande universiteiten en onderzoeksinstellingen wereldwijd.
 • Regelmatig proberen de verwerving van kennis en uitmuntendheid te handhaven.
 • Om competentie gedreven regeling, waardoor medewerkers om nieuwe vaardigheden, kennis te verwerven en concurrerend te blijven in hun gebied van specialisatie te bedienen.
 • Om regelmatig de enquête van de omgeving om gebieden van nood te identificeren met het oog op een bijdrage aan de gemeenschap en het registreren van significante aanwezigheid op nationaal en wereldwijd.

Locaties

Benin City

Igbinedion University

Address
Mission Road, Okada
Benin City, Edo, Nigeria
Telefoonnr.
+234 803 395 8334