Lees de Officiële Beschrijving

Geschiedenis en Filosofie

biu

1960

Na de oprichting van de Kerk van God-missie in de jaren 1960, aartsbisschop Benson Idahosa ontvangen specifieke aanwijzingen van God te wagen in het gebied van onderwijs, vanaf het kleuteronderwijs tot de universiteit niveau.

1981

In 1981, de Visie van Christian Faith University (CFU), die later werd omgedoopt tot Benson Idahosa University, had in de geest van de aartsbisschop gerijpt. Maar de actualisering van de visie moest worden opgeschort om ruimte te voorzien in de oprichting van de gerenommeerde Word of Faith groep scholen (basis- en secundair) in de jaren 1980

1992

In 1992, aartsbisschop Benson Idahosa aangebracht aan de geachte minister van Onderwijs voor een vergunning voor het opzetten en exploiteren van een particuliere universiteit. Naar aanleiding van deze ontwikkeling, en deskundig team van Academici en Professionals werd ingesteld om een ​​haalbaarheidsstudie, een Academische Brief voor te bereiden en het ontwikkelen van een masterplan voor de voorgestelde University. Opereren als het instituut van de permanente educatie (ICL), de voorgestelde Universiteit georganiseerd academische en professionele programma's voor jonge studenten.

1998

Christelijk Geloof University werd Benson Idahosa University en februari Idahosa werd tweede president van de universiteit

2002

In februari 2002, tien jaar na de toepassing een private universiteit, de federale regering te starten, handelend via de nationale Universities Commission (NUC), genadig verleend Benson Idahosa University license to operate. De universiteit begon opereren als een volledige vergunning instelling maart 2002 met een initiële student inschrijving van 400, in twee faculteiten (Faculteit der Letteren, Sociale Wetenschappen, Onderwijs en Faculteit van Basic en Toegepaste Wetenschappen) geregistreerd.

2004

Benson Idahosa University's eerste post accreditatie jaarlijkse oproeping

Onze visie

Benson Idahosa University streeft naar model voor Academici, professionals en ondernemers, die zal worden effectief discipelen van Christus door uit te blinken in hun vakgebied zijn. Het wordt onderscheiden door hoge prestaties in interdisciplinair onderzoek, aanpakken van nationale en internationale problemen, het elimineren van verkeerde gedragspatronen bij studenten en het worden een opslagruimte van kennis die gebruikt wordt om de mensheid te profiteren van christelijke ethische principes die zijn ontworpen om de natie en het continent te veranderen door te veranderen Één student's leven tegelijk.

Onze Missie

Benson Idahosa University is een prive Christian University het leveren van state-of-the-art bachelor-, master en beroepsonderwijs. We zijn toegewijd aan de missie van het verhogen van de leiders van de natie, die compleet in de geest, lichaam en geest, en aldus bijdragen aan de productie van hoog niveau, leiderschap en kwaliteit mankracht voor de natie en de wereld. Wij voeren deze functies door oordeelkundig gebruik te maken van de huidige informatie- en communicatietechnologie, netwerken met soortgelijke instellingen in de wereld, de mens als middelpunt in de activiteiten en het benadrukken van de christelijke ethische waarden. De begunstigden van de Universiteit van dienst zijn studenten, werkgevers van arbeid, huidige en toekomstige generaties, Nigeria en de internationale gemeenschap.

Ons Core Purpose

Change Nigeria

Onze kernwaarden (TOP-TIAA)

  • Samenspel
  • Eigendom Mentaliteit
  • People Matter
  • Transparantie & Integrity
  • Innovatie
  • Verantwoording
  • Academische uitmuntendheid met Godsvrucht

Waarom studeren aan de BIU

biu studenten

Studenten genieten van een crisis- gratis campus omgeving, waar ze rustig hun academische bezigheden kunnen bereiken. Er zijn geen sekten of stakingen op de campus.

leiderschapsprogramma's Onze student, dwz de bewoner adviseurs, student aalmoezeniers, en nog veel meer bieden studenten leidinggevende functies die hen helpen bij het ontwikkelen van hun leiderschap en communicatieve vaardigheden om te slagen, lang nadat ze zijn afgestudeerd.

We hebben zeer bevorderlijk hostel accommodaties, sportfaciliteiten en omvangrijke collegezalen die gemakshalve alle studenten tegemoet te komen.

Iedere student wordt blootgesteld aan trainingen van enkele van de meest gerenommeerde leiders instituten en goed geïnformeerde mannen en vrouwen van grote prestaties. Hierdoor zijn ze geïnspireerd en hun perspectief verbreed tot spirituele groei in Christus, leiderschap, rijkdom, creatie, politiek, entertainment en nog veel meer.

Elke student krijgt gelijke kansen om waardevolle praktijkervaring opgedaan worden door speciale programma's, taken, ondernemerschap bijlagen en stages met top-notch bedrijven in hun vakgebied van belang te krijgen om hen te voorzien voor het leven krijgen na school.

De studenten krijgen de kans om beurzen te verdienen door ijverige toepassing in hun academici, leiderschap verantwoordelijkheden en buitenschoolse activiteiten.

Alle studenten, ongeacht opleiding, krijgen training in ondernemerschap, administratie, management, personal branding, het voorstel van de ontwikkeling, cv schrijven en communicatie, onderhandelen, en projectmanagement.

Opleidingen te volgen in:
  • Engels
  • Afrikaans

Benson Idahosa University