Adekunle Ajasin University

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Over Adekunle Ajasin University

Het verhaal van Adekunle Ajasin University, Akungba-Akoko (AAUA), Ondo State, Nigeria, is toepasselijker verteld in twee fasen. Het werd voor het eerst opgericht als Obafemi Awolowo University maart 1982 door de regering van de oude Ondo State, onder leiding van de late Chief Adekunle Ajasin.

De onmiddellijk opvolgende militaire regering van Navy Commodore Bamidele Otiko veranderde in 1985 haar naam aan Ondo State University. De verhuizing naar Akungba-Akoko in de nieuwe Ondo-staat werd in 1999 noodzakelijk, na de oprichting van een nieuwe staat uit de oude Ondo drie jaar eerder in oktober 1996. De wetsontwerp van de verhuizing werd in november 1999 ondertekend door de toenmalige gouverneur van de staat, Chief Adebayo Adefarati, en dat heeft geleid tot het verplaatsen van een gewas werkers van de oude plaats in Ado-Ekiti naar Akungba-Akoko op 1 december 1999.

Onze Visie en Missie

Om een ​​vooraanstaande instelling die mankracht ontwikkeling beweegt in de richting van zelfredzaamheid, leertijd, een eerste klas universiteit in onderzoek, kennis, karakter en service aan de mensheid.

Onze missie

Om kennis en vaardigheden voor de zelfredzaamheid te bieden in een gunstige omgeving waarin onderwijs en onderzoek kan plaatsvinden.

studentenorganisaties

Studentenorganisaties worden gemaakt en wordt gerund door studenten met steun van het Bureau van de decaan van Studenten Zaken. Meer dan 1000 studenten van Adekunle Ajasin Universiteit zijn betrokken bij de student organisaties die NGO's en religieuze organisatie omvatten. Deze studenten invloed hebben op de universitaire gemeenschap en hun levens.

Varsity Logo

AAUA logo

PREAMBULE

Het LOGO van een bedrijfsinstelling die haar naam waard is, is het duidelijke symbool van de ziel van de instelling. Het is de cameovertegenwoordiging van de visie, ambitie en hoop van de instelling.

De symboliek van de LOGO heeft zijn focus op de toekomst en durft te hopen door de tijd te verdragen.

Dit is het pad waarop het LOGO van Adekunle Ajasin University, Akungba-Akoko, Ondo State, Nigeria wordt gelanceerd.

HET SYMBOLISME

De symbolen van de LOGO van de universiteit vertellen hun verhaal in drie media: foto's, kleuren en tekst.

Houd er rekening mee dat het centrum van de LOGO door een open boek wordt opgenomen - een duidelijke herinnering dat de hoofdfunctie van de instelling betrekking heeft op het openen van het boek van kennis naar jonge enthousiaste en creatieve gedachten.

Opkomende uit het oosten is een jonge zon met zijn briljante gele stralen die op het open boek bestralen, die de kennis verlichten die de instelling wil openen voor zijn protégé.

Het delen van het centrum met het boek zijn de symbolen van het economische erfgoed van de staat die deze levendige instelling produceerde. De symbolen van cacao en kolanoten herinneren aan de instelling dat het voornaamste doel is kennis te gebruiken om de economische mogelijkheden van de staat te verbeteren. Deze primaire symbolen zijn opgevangen op zacht lappende golven die de mensheid symboliseren en stellen dat zo lang als de mensheid bestaat, dit doel constant, onveranderlijk is. Vertegenwoordigd in een zwarte golvende lijn is het symbool van bitumen en aardolie - vitale aspecten van de economie van de staat en gebieden waarop de universiteit een geloofwaardige impact moet hebben.

Om deze primaire symbolen in te vouwen is een cirkel van twee helften: de bovenste helft draagt ​​de naam van de universiteit in koningspaars, terwijl de onderste helft de naam van de gemeenschap bezorgt die de instelling herbergt - een duidelijke boodschap die de symbiotische eenheid van de stad en de jurk aangeeft De gemeenschappelijke overeenkomst die samen dit hoogwaardige doel zal bereiken en bereikt worden in een geest van liefde (gesymboliseerd door de kleur blauw) en eenheid.

Ondersteuning van deze sfeer is een paar verweefde horsetails die het culturele erfgoed van de staat symboliseren. De implicatie hiervan is dat de missieparameter van de instelling omvat en wordt gehandhaafd door het mandaat om het culturele erfgoed van de staat in het bijzonder en de natie in het algemeen te verrijken, te versterken en te tonen. Laast, maar in ieder geval het minst, is de banner Met de tekst die de boodschap van de LOGO in onmiskenbare termen uitspreekt: VOOR LEER EN SERVICE. Let op: de tekst is ingebed in een rijke grondbruine kleur. Dit geeft de verwachting dat dit mandaat wordt geplant in een rijke, vruchtbare grond waarin het groeit en bloeit.

Laat het zo zijn, o God!

Locaties

Nigeria Online

Address
Adekunle Ajasin University, P. M. B. 001, Akungba-Akoko, Ondo State,
Nigeria Online, Nigeria