Wageningen University

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Wageningen Universiteit: Om het potentieel van de natuur te verkennen om de kwaliteit van leven te verbeteren. Internationale karakter Wageningen Universiteit heeft een zeer internationaal karakter met 24% van de internationale studenten uit 107 verschillende landen. Het is de eerste Nederlandse universiteit een internationale accreditatie, gegeven door de Nederlands-Vlaamse Accreditatie Organisatie (NVAO) vast te houden. Wageningen University is een van de beste universiteiten wereldwijd op het gebied van Life Sciences. Door middel van partnerschappen met tal van nationale en internationale bedrijven en overheden, Wageningen Universiteit studenten ondervinden geen problemen bij het vinden van stages, uitdagend werk en carrièremogelijkheden over de hele wereld. Wageningen University Wageningen University is een van de leidende internationale universiteiten op het gebied van gezonde voeding en leefomgeving. Studeren aan Wageningen University garandeert u premium kwaliteit van het onderwijs en een internationale benchmark-kwaliteit op uw curriculum vitae. Hier vindt u zich richten op de huidige en toekomstige mondiale kwesties die van toenemend belang voor zowel de industrie en de overheid. Bent u verzekerd van persoonlijke begeleiding in uw student carrière met een leraar-leerling verhouding van 1: 7, waarmee u de meest van al het onderzoek geboden opties te maken. De gedragscode met betrekking tot de internationale studenten in het Nederlandse hoger onderwijs is herzien per 1 maart 2013. Deze code stelt een minimumnorm voor de Nederlandse instellingen voor hoger onderwijs in hun omgang met internationale studenten: www.wageningenuniversity.eu/whywageningen. Campus & Gastronomie Met 70.000 m2, Wageningen Campus is gelijk aan de grootte van 11 voetbalvelden. Het biedt uitstekende student faciliteiten en het is een plek waar studenten, docenten, onderzoekers en medewerkers uit de hele wereld bij elkaar te komen en ideeën uit te wisselen. Forum is Wageningen University de grootste onderwijsgebouw. De belangrijkste bibliotheek is gevestigd in Forum en is 14 uur per dag geopend. Als gevolg van een gestage toename van de studenten, een nieuw onderwijsgebouw Orion, is gebouwd en officieel geopend in september 2013. Er zijn verschillende plaatsen op de campus waar je kunt ontspannen en genieten van een drankje met je medestudenten, zoals de 'Grand Cafe' in Forum, 'the Spot' in Orion, of u kunt lunchen in het 'Restaurant van de Toekomst'. Nabijgelegen, sportcentrum 'De Bongerd' biedt meer dan 60 verschillende sporten, variërend van tennis, squash en indoor fietsen voetbal, rugby en atletiek. Er zijn meerdere studentenverenigingen en elke opleiding heeft een eigen studievereniging die een breed scala van activiteiten en diensten voor studenten organiseert.

Huisvesting De meeste Nederlandse en internationale studenten van Wageningen Universiteit wonen ook in Wageningen. Voor Nederlandse studenten, Idealis is de grootste studentenhuisvesting provider in Wageningen en u kunt zich aanmelden voor een van de vele duizenden wooneenheden zij bezitten. U kunt ook proberen om een ​​geschikte kamer via Kamerbalie Wageningen of een van de nationale organisaties bemiddelen woningen in Nederland te vinden. Als u een toekomstige internationale Master studenten van plan om de volledige opleiding aan Wageningen Universiteit volgen, dan heb je een bed garantie. Dit betekent dat de Wageningen Universiteit garandeert u een plek om te verblijven bij aankomst. Dit zal een student kamer met eenvoudige meubels en een snelle internetverbinding. Voor meer informatie over woningen kunt u terecht op www.wageningenuniversity.eu/housing. * Houd er rekening mee dat op bepaalde tijden van het jaar de vraag naar kamers is zeer hoog. Het is dus mogelijk dat u kan worden gegeven tijdelijke huisvesting totdat er een permanente ruimte vacant.

Algemene Introductie Dagen De jaarlijkse Introductie Dagen (AID) worden voorafgaand aan de start van de masteropleiding gehouden en worden sterk aanbevolen voor alle nieuwe studenten. Www.aidwageningen.nl: Tijdens de introductie programma, kunt u kennis maken met Wageningen, je medestudenten en de universiteit geworden.

Wageningen stad Wageningen Universiteit is centraal gelegen in Nederland. De steden Amsterdam, Rotterdam en Den Haag zijn slechts een uur reizen per trein vanaf station Ede-Wageningen en Utrecht op slechts 25 minuten. Vanaf station Ede-Wageningen naar Wageningen Campus is een 12-minuten met de bus. Wageningen is gebouwd op 'fiets schaal', wat betekent dat alle universitaire faciliteiten en het stadscentrum liggen op fietsafstand. Er zijn historische en moderne gebouwen, hoogbouw studentenflats, kunstwerken en botanische tuinen die allemaal bij aan de diversiteit van Wageningen. Meer dan 8.000 studenten studeren aan Wageningen Universiteit en zij, goed voor 20% van de bevolking, zet Wageningen in een universiteitsstad. De vele internationale studenten, docenten en onderzoekers bij te dragen tot de internationale sfeer. Wageningen heeft een bloeiende culturele en sociale leven. Theaters, bioscopen, student clubs, bars, uitgaansgelegenheden en restaurants maken de elegantie van een stad in een prachtige landelijke omgeving. De nabijgelegen uiterwaarden van de Rijn en het Nationaal Park de Hoge Veluwe zijn ideaal voor degenen die genieten van de natuur, wandelen, hardlopen of fietsen. Structuur van het programma Wageningen University biedt 29 Master of Science (MSc) programma's en de voertaal is Engels. Alle Master opleidingen zijn voltijds, hebben een looptijd van twee jaar en bestaan ​​uit 120 studiepunten. In aanvulling op deze, is het mogelijk om één van de twee part-time online Master specialisaties van over de hele wereld te volgen door middel van de universiteit virtuele leeromgeving. Deze baanbrekende manier van studeren is een ideale gelegenheid voor u als u wilt een volledige Master diploma te behalen, maar zijn niet in staat om te besteden twee volle jaren weg van huis. In Wageningen wordt het academisch jaar opgesplitst in zes perioden. Tijdens elke periode, volgen een of twee cursussen die worden afgesloten met een examen. De eerste, tweede en derde periode, en de vierde, vijfde en zesde periode lopen parallel aan de Europese semesters, wat betekent dat u uw cursussen te combineren in Wageningen met cursussen aan andere universiteiten zonder in scheduling problemen. Het eerste jaar van de masteropleiding bestaat uit verplichte vakken, maar je hebt ook een aantal keuzevakken die u toelaten om zich te specialiseren in uw programma. Het tweede jaar is inclusief een stage en een masterproef. Het onderwerp van de scriptie is ontwikkeld in overleg met een senior medewerker van Wageningen University. Studenten meestal hun eigen scriptie onderzoek onderwerpen voor te stellen, terwijl het nemen van het lopende onderzoek in de betrokken departementen van Wageningen University in aanmerking.

Deze school biedt programma's in:
  • Engels

Bekijk MSc\'s » Bekijk MSc »

Programma's

Deze school biedt ook:

MSc

Msc Aarde En Milieu

Campus Voltijd 2 jaar August 2018 Nederlanden Wageningen

Bent u geïnteresseerd in het werken aan oplossingen voor deze en andere milieukwesties? De Wageningen Universiteit Master Earth & Milieu werd geboren uit de noodzaak van het helpen van de volgende generatie van wetenschappers vinden van oplossingen voor de problemen van de manier waarop we kijken naar onze planeet, nu en in de toekomst. Binnen het programma kun je specialiseren in Hydrologie en Water Resources, Meteorologie en luchtkwaliteit, Biologie en Scheikunde van de Bodem en Water en Bodem en geografie Aardoppervlak Dynamics. [+]

Bent u geïnteresseerd in het werken aan oplossingen voor deze en andere milieukwesties? De Wageningen Universiteit Master Earth & Milieu werd geboren uit de noodzaak van het helpen van de volgende generatie van wetenschappers vinden van oplossingen voor de problemen van de manier waarop we kijken naar onze planeet, nu en in de toekomst. Binnen het programma kun je specialiseren in Hydrologie en Water Resources, Meteorologie en luchtkwaliteit, Biologie en Scheikunde van de Bodem en Water en Bodem en geografie Aardoppervlak Dynamics.

Programma samenvatting

Planet Earth is een complexe, interactieve en fascinerend systeem. Beschermd door een dunne laag van de atmosfeer, het biedt alle benodigdheden die nodig zijn om in leven te blijven en te ondersteunen levende organismen. Natuurlijke processen en menselijke behoeften vaak botsen, wat leidt tot een breed scala van milieuvraagstukken. Waterschaarste en kwaliteit, bodemdegradatie, voedselvoorziening, verlies van biodiversiteit, de kwetsbaarheid voor extreme weersomstandigheden, en klimaatverandering zijn slechts een paar voorbeelden van belangrijke kwesties die dringend moeten worden aangepakt.... [-]


Msc Aquacultuur En Mariene Resource Management

Campus Voltijd 2 jaar September 2018 Nederlanden Wageningen

Dit MSc programma kent drie specialisaties: Aquacultuur, mariene hulpbronnen en Ecologie (de combinatie van Visserij en Mariene Ecologie) en Marine Governance. [+]

De MSc Aquacultuur en Marine Resource Management (MAM) is een tweejarig programma, dat bestaat uit 120 studiepunten (ECTS). Studenten leren om levende rijkdommen te beheren in alle soorten waterlichamen, natuurlijke en door de mens veroorzaakte. Het programma biedt inzicht in de biologie en ecologie van het water levende organismen en waterlichamen.

Programma samenvatting

Oceanen, zeeën, estuaria en meren zijn grote aanbieders van ecosysteemdiensten goederen en diensten zoals voedsel, toerisme en kustbescherming. In veel gevallen zijn de exploitatie niveaus de draagkracht van deze ecosystemen omzeild, wat leidt tot verwoestende effecten op de biodiversiteit en het functioneren van ecosystemen. Voor de mariene biodiversiteit en zijn ecosysteem functies behouden, innovatieve en duurzame oplossingen zijn nodig. Daarom is er een behoefte voor jonge professionals die weten hoe ze een integrale aanpak van de mariene ecosystemen beheer te nemen.... [-]


Msc Bioinformatica

Campus Voltijd 2 jaar August 2018 Nederlanden Wageningen

Deze master betreft een nieuwe wetenschappelijke disciplline met wortels in computer wetenschappen, statistiek en moleculaire biologie. [+]

De tweejarige MSc Bioinformatica betreft een nieuwe wetenschappelijke discipline met wortels in de informatica, statistiek en moleculaire biologie. Bio-informatici van toepassing informatie technologie voor het opslaan, ophalen en bewerken van deze gegevens en maken gebruik van statistische methoden geschikt voor het analyseren van grote hoeveelheden biologische gegevens om de functie van genen te voorspellen en om relaties tussen genen en eiwitten aan te tonen.

Programma samenvatting

DNA bevat informatie over het leven, maar hoe wordt deze informatie gebruikt? Biologische gegevens, zoals DNA en RNA sequentie-informatie die door de volgende generatie sequencing technieken wordt accumuleren in een ongekend tempo. Life wetenschappers steeds meer gebruik van bio-informatica middelen om hun specifieke onderzoeksvragen aan te pakken. Bio-informatici de kloof tussen complexe biologische onderzoeksvragen en deze complexe data. Bioinformatici gebruiken en ontwikkelen computerhulpmiddelen genfunctie (s) voorspellen en te demonstreren en modelrelaties tussen genen, eiwitten en metabolieten in biologische systemen. Bioinformatica is een interdisciplinair vakgebied dat computationele en statistische technieken is van toepassing op de indeling, de interpretatie en integratie van grootschalige biologische datasets. Als verschillende typen data worden dan samengevoegd complexe interacties in biologische systemen kunnen worden bestudeerd. Het gebruik van systeembiologie methoden om complexe biologische interacties te bestuderen biedt een schat aan mogelijkheden om verschillende niveaus van aggregatie te begrijpen en maakt controle van biologische systemen op verschillende schalen. Systeembiologie benaderingen zijn dus snel aan belang wint in vele disciplines van de biowetenschappen, zoals in de toegepaste biotechnologie waar die methoden nu worden gebruikt om strategieën voor de verbetering van de productie in... [-]


Msc Biologie

Campus Voltijd 2 jaar August 2018 Nederlanden Wageningen

Deze tweejarige masteropleiding stelt studenten in staat om meer over de complexiteit van biologische systemen, variërend van enkele moleculen tot hele ecosystemen te leren. [+]

De twee jaar MSc Biologie betreft het begrijpen van de complexiteit van biologische systemen, op een schaal variërend van enkele moleculen tot hele ecosystemen, biedt een unieke intellectuele uitdaging. De biowetenschappen gericht zijn op levende systemen te begrijpen en te helpen bij het behoud van de biodiversiteit en ons milieu en tegelijkertijd de productie van voldoende gezond en veilig voedsel.

Programma samenvatting

Biologische kwesties zijn in de voorhoede van de technologische vooruitgang van de moderne maatschappij. Ze staan ​​centraal in wereldwijde zorgen over hoe we invloed en worden beïnvloed door onze omgeving. Inzicht in de complexiteit van biologische systemen, op een schaal variërend van enkele moleculen tot hele ecosystemen, biedt een unieke intellectuele uitdaging.... [-]


Msc Biologische Landbouw

Campus Voltijd 2 jaar August 2018 Nederlanden Wageningen

De biologische landbouw programma is ontworpen om studenten in meerdere aspecten van de biologische landbouw en de bijbehorende verwerking en afzet te trainen. [+]

De biologische landbouw programma is ontworpen om studenten in meerdere aspecten van de biologische landbouw en de bijbehorende verwerking en afzet te trainen. Een belangrijk doel is om de studenten voor interdisciplinair teamwerk te bereiden op academisch niveau.

Programma samenvatting

Dit programma is ontworpen om studenten in meerdere aspecten van de biologische landbouw en de bijbehorende verwerking en afzet te trainen. Een belangrijk doel is om voor te bereiden op interdisciplinair teamwerk op academisch niveau. Het programma is uniek in zijn combinatie van een gedetailleerde bestudering van de onderliggende principes en processen vanuit een natuurwetenschappelijk perspectief met sociale en economische studies. Creatief denken is nodig om nieuwe duurzame landbouw en marketing systemen in plaats van alleen het optimaliseren van bestaande systemen te ontwerpen. Het programma heeft een internationaal karakter dat case studies gebruikt en biedt kansen project in zowel de ontwikkelde en ontwikkelingslanden. Het curriculum is zorgvuldig geformuleerd om een ​​evenwicht te vinden tussen fundamentele en toegepaste wetenschap te bieden. Verschillende universitaire groepen deelnemen waaronder landbouwsystemen ecologie, bodemkwaliteit, dier wetenschap, entomologie, rurale sociologie, milieubeleid, het onderwijs en de economie, waardoor dit een goed afgeronde en holistische programma. ... [-]


Msc Biosysteemtechniek

Campus Voltijd 2 jaar August 2018 Nederlanden Wageningen

Het Biosysteemtechniek programma richt zich op de ontwikkeling van technologie voor de productie, verwerking en opslag van voedsel en landbouwproducten non-food. [+]

De twee jaar MSc programma Biosystems Engineering is voor studenten met een (agrarische) technische achtergrond op bachelor niveau die geïnteresseerd zijn om een MSc-diploma in een gebied waar de interactie tussen technologie en biologie een belangrijke rol speelt na te streven zijn.

Programma samenvatting

Tijdens de master Biosystems Engineering, worden de studenten opgeleid in het vinden van innovatieve oplossingen. Het programma combineert de kennis van technologie, levende systemen, natuurlijke en sociale wetenschappen met geïntegreerde denken met behulp van een systeembenadering. Oplossingen kunnen worden uitgeoefend op het gebied van levensmiddelen of eetbare landbouwproductie. Tijdens het programma, je onafhankelijkheid en creativiteit te ontwikkelen, terwijl het verwerven van vaardigheden die je in staat stellen om problemen te analyseren en te werken als onderdeel van een interdisciplinair team. Biosysteemtechniek is een op maat gemaakt, thesis georiënteerd programma gebaseerd op de specifieke belangen en competenties van de student.... [-]


Msc Biotechnologie

Campus Voltijd 2 jaar August 2018 Nederlanden Wageningen

Het Biotechnologie-programma betreft een brede, multidisciplinaire gebied van de wetenschap. Een Master of Science in de biotechnologie is een expert in een (groep van) discipline (s) en heeft voldoende kennis en vaardigheden in andere disciplines samen te werken met deskundigen uit de andere disciplines. [+]

Het Biotechnologie-programma betreft een brede, multidisciplinaire gebied van de wetenschap. Een Master of Science in de biotechnologie is een expert in een (groep van) discipline (s) en heeft voldoende kennis en vaardigheden in andere disciplines samen te werken met deskundigen uit de andere disciplines.

Programma samenvatting

Tijdens de master Biotechnologie u meer over de praktische toepassingen van de biotechnologie, waaronder eeuwenoude technieken, zoals het brouwen en de gisting, die nog steeds belangrijk vandaag de dag te leren. In de afgelopen decennia, heeft genetische modificatie een revolutie in de biotechnologie-industrie, paai tal van nieuwe producten en het verbeteren van gevestigde processen. Moderne biotechnologie is uitgegroeid tot een toegepaste gebied van wetenschap met een multidisciplinaire aanpak die recombinant-DNA-technologie, celbiologie, microbiologie, biochemie, evenals process design en engineering.... [-]


Msc Bos En Natuurbeheer

Campus Voltijd 2 jaar August 2018 Nederlanden Wageningen

MSc Forest and Nature Conservation richt zich op het begrip, beheer en beleid voor bos- en natuurgebieden in alle klimaatzones, inclusief de tropen. [+]

Tijdens de twee-jaar MSc programma in Bos- en Natuurbeleid leer je over bosbeheer, ontbossing, bosbouw, behoud van ecosystemen, wildbeheer, sociale aspecten van de natuur en nog veel meer.

Programma samenvatting

Dit programma richt zich op het beleid, duurzaam beheer en behoud van bos en natuur; dwz het begrijpen en voorspellen van het effect van fenomenen zoals de wereldwijde klimaatverandering, ontbossing, verlies van biodiversiteit, ecotoerisme, houtproductie, jacht en dier herintroductie. Inzicht in alle aspecten van het bos en natuurbeheer zijn nodig om deze problemen aan te pakken, met de nadruk op zowel de ecologische en sociale aspecten. De MSc Forest and Nature Conservation programma staat voor een geïntegreerde aanpak van beheer van natuurlijke hulpbronnen die kan worden toegepast op verschillende schalen, om diverse ecosystemen en in wisselende politieke en sociale contexten. Een op maat gemaakte structuur, een uitstekende onderzoeksomgeving en drie uitgebreide specialisaties bijdragen aan het maken van het programma een uitdaging voor studenten van zowel de natuurlijke en sociale wetenschappen. ... [-]


Msc Dierwetenschappen

Campus Voltijd 2 jaar September 2018 Nederlanden Wageningen

De tweejarige MSc programma Animal Sciences is een voortzetting van een BSc in Animal Sciences of een gelijkwaardig programma op het gebied van vee, gezelschapsdieren en wilde dieren. [+]

De tweejarige MSc programma Animal Sciences is een voortzetting van een BSc in Animal Sciences of een gelijkwaardig programma op het gebied van vee, gezelschapsdieren en wilde dieren.

De focus ligt op het ervaren professional dier wetenschappers die goed zijn uitgerust om problemen in verband met de ontwikkeling van een duurzame veehouderij, alsmede op het beheer van vee en huisdieren te pakken te leveren. De interactie dier-mens speelt een belangrijke rol in deze studie. Thema's als diervoeding, diergezondheid, dierenwelzijn, het niveau van het management, de genetische diversiteit en sociaal-economische factoren zijn allemaal uitvoerig besproken.

Programma samenvatting

Mensen omgaan met dieren op veel verschillende manieren, variërend van veeteelt voor voedsel tot het houden van huisdieren voor gezelschap. Veeteelt en de ontwikkeling van vee worden niet alleen beperkt door technische factoren, zoals voeder leveren, diergezondheid, management en genetica, maar ook door infrastructurele en sociaal-economische factoren. Bijgevolg vandaag dier wetenschappers moeten een diepgaande wetenschappelijke opleiding gecombineerd met een kritische houding ten aanzien van alle factoren die de duurzame ontwikkeling van de veehouderij te beperken. Onze op maat gesneden programma leidt studenten op tot expert dier wetenschappers, goed uitgerust om relevante kwesties van dieren en dierlijke beheer aan te pakken worden.... [-]


Msc Geo-informatiekunde

Campus Voltijd 2 jaar August 2018 Nederlanden Wageningen

Het MSc-programma 'Geo-informatie Science' (MGI) in Wageningen biedt een unieke mix van geo-informatie wetenschap methoden, technologieën en toepassingen. [+]

De toenemende complexiteit van onze maatschappij vraagt ​​om specialisten die kunnen verzamelen, beheren, analyseren en presenteren van ruimtelijke gegevens met behulp van state-of-the-art methoden en instrumenten. Wageningen Universiteit bieden wij een unieke, hoogwaardige programma dat geo-informatie wetenschap methoden, technologieën en toepassingen binnen de milieu- en biowetenschappen combineert voor een veranderende wereld. Onze Geo-informatie Science afgestudeerden hebben meestal een baan hen te wachten op het afstuderen.

Programma samenvatting

Geo-informatie is steeds belangrijker voor de samenleving worden als het aantal milieuproblemen blijven stijgen: Geo-informatie geeft de gegevens die we nodig hebben om zowel de natuurlijke en sociale omgeving te beheren. Het is onmisbaar voor een brede waaier van domeinen, zoals ruimtelijke ordening, waterbeheer, natuurbescherming, milieu, landbouw, energievoorziening, ramp beheer en verkeer en veiligheid. De MSc GIS-programma aan Wageningen University biedt u een mix van geo-informatie wetenschap methoden, technologieën en toepassingen. Het gecombineerde gebruik van aardobservatietechnieken (Remote Sensing) en Geografische Informatie Systemen voor het oplossen van problemen binnen de milieu- en sociale disciplines is een unieke eigenschap van de Wageningen Aanpak. Tijdens je studie, je cursussen over de aankoop, opslag, analyse en visualisatie van ruimtelijke gegevens te nemen. Je leert te herkennen, te beschrijven en problemen in de relevante milieu toepassingsgebieden te analyseren; dit omvat training in de ontwikkeling van prototypes. U kunt ook leren over de technische en organisatorische rol van geo-informatie in instituten en bedrijven: hoe om goed te communiceren, de hoogte blijven van GI wetenschappelijke en technische ontwikkelingen, en hoe deze ontwikkelingen op specifieke gebieden van toepassing. Afhankelijk van je... [-]


Msc Geografische Informatie Management En Toepassingen

Campus Voltijd 2 jaar August 2018 Nederlanden Wageningen

Vier vooraanstaande onderzoeksinstituten in Nederland (ITC Enschede, TU Delft, Universiteit Utrecht en Wageningen UR) hebben hun krachten gebundeld om u MSc GIMA bieden .. [+]

Samenlevingen van vandaag vereisen meer en meer geografische informatie. Denk aan de ruimtelijke ordening, de analyse van de verspreiding van epidemische ziekten, risicobeheer, navigatiesystemen, locatie gebaseerde diensten, bewegingsanalyse, augmented reality, toenemend gebruik van kaarten en vrijwillig geografische informatie.

Onze GIMA cursus biedt een uitgebreid MSc-programma, gericht op het beheer en de toepassing van geografische informatie vanuit een wetenschappelijk perspectief. Twee bijkomende aspecten dragen bij aan het unieke karakter van het GIMA programma GIMA is een joint venture met vier gerenommeerde Nederlandse universiteiten: Utrecht, Delft, Twente en Wageningen; en GIMA is een blended learning programma, zodat u de meeste van uw het bestuderen van de plaats waar u het beste (thuis of op kantoor) studie te doen. Alleen de eerste en de laatste week van elke module zijn klassikale.... [-]


Msc Internationale Land- En Waterbeheer

Campus Voltijd 2 jaar August 2018 Nederlanden Wageningen

De tweejarige masteropleiding International Land en Water Management programma richt zich op de wetenschappelijke analyse van land en water management vraagstukken op verschillende schalen. Een integratie van fysieke, technische, sociaal-economische en politieke dimensies in verschillende benaderingen wordt gevraagd om kritisch te analyseren, te begrijpen en aan te pakken land- en waterbeheer problemen. [+]

De tweejarige masteropleiding International Land en Water Management programma richt zich op de wetenschappelijke analyse van land en water management vraagstukken op verschillende schalen. Een integratie van fysieke, technische, sociaal-economische en politieke dimensies in verschillende benaderingen wordt gevraagd om kritisch te analyseren, te begrijpen en aan te pakken land- en waterbeheer problemen.

Programma samenvatting

De MSc International Land and Water Management richt zich op de wetenschappelijke analyse van de fysieke, ecologische, technische en sociaal-economische aspecten van land en water management en hun onderlinge interacties. Studenten ontwikkelen vergelijkend inzicht in de ontwikkeling van de land- en waterbeheer, neem een ​​wetenschappelijke benadering van de verschillende onderzoek paradigma's en het verwerven van een problemoriented, interdisciplinaire houding ten aanzien van land en water management en rurale ontwikkeling. Afgestudeerden zullen niet alleen in staat zijn om deze problemen te bestuderen, maar ook ontwerpen en duurzame oplossingen voor land- en waterbeheer problemen stellen.... [-]


Msc Internationale Ontwikkelingsstudies

Campus Voltijd 2 jaar August 2018 Nederlanden Wageningen

Als ontwikkelingshulp is gewoon een verspilling van geld, hoe kunnen we een betere manier om het levensonderhoud van mensen te verbeteren? Met regio's en landen vechten voor land, water, en middelen, hoe kunnen we mensen helpen herstellen van conflict en oorlog? Hoe kunnen we het recht op voedsel, water, en een schoon milieu in de werkelijkheid te transformeren? Dit zijn slechts een paar voorbeelden van zaken met betrekking tot de ontwikkeling van studies. [+]

Als ontwikkelingshulp is gewoon een verspilling van geld, hoe kunnen we een betere manier om het levensonderhoud van mensen te verbeteren? Met regio's en landen vechten voor land, water, en middelen, hoe kunnen we mensen helpen herstellen van conflict en oorlog? Hoe kunnen we het recht op voedsel, water, en een schoon milieu in de werkelijkheid te transformeren? Dit zijn slechts een paar voorbeelden van zaken met betrekking tot de ontwikkeling van studies. De International Development Studies programma kunt u een kritisch inzicht in de ontwikkeling van theorieën ontwikkelen. Je leert om te plannen en uit te voeren onderzoek. Je verwerft de vaardigheden om uw bevindingen in het ontwikkelingsbeleid, interventiestrategieën en institutionele innovaties te vertalen. Je leert om de uiteenlopende standpunten van de verschillende betrokkenen op te nemen en te werken in multidisciplinaire teams.... [-]


Msc Klimaat Studies

Campus Voltijd 2 jaar September 2018 Nederlanden Wageningen

De vraag is niet meer als ons klimaat zal veranderen, maar hoe zal het veranderen en hoe zullen we ons aanpassen aan deze veranderingen? Aanpassing en mitigatie aan opwarming van de aarde, het broeikaseffect en de klimaatverandering alle vormen de basis van de Master Climate Studies programma aan de Wageningen Universiteit. [+]

De vraag is niet meer als ons klimaat zal veranderen, maar hoe zal het veranderen en hoe zullen we ons aanpassen aan deze veranderingen? Aanpassing en mitigatie aan opwarming van de aarde, het broeikaseffect en de klimaatverandering alle vormen de basis van de Master Climate Studies programma aan de Wageningen Universiteit.

Studenten zullen een breed overzicht van de klimaatverandering krijgen tijdens deze tweejarige opleiding. Veranderingen en uitdagingen kristalliseren, zal de vraag naar wetenschappers in staat om te begrijpen en te onderzoeken hen stijgen. Deze master programma is specifiek gericht op studenten die zich willen richten op de wetenschappelijke inzichten in klimaatverandering en over de sociale en economische gevolgen van de klimaatverandering in de breedste zin.... [-]


Msc Landschapsarchitectuur En Planning

Campus Voltijd 2 jaar August 2018 Nederlanden Wageningen

De Landscape Architecture and Planning programma stimuleert u naar de top op het gebied van ruimtelijke ordening, landschapsarchitectuur en landschap onderzoek te bereiken. [+]

De Landscape Architecture and Planning programma stimuleert u naar de top op het gebied van ruimtelijke ordening, landschapsarchitectuur en landschap onderzoek te bereiken. De studie omvat het onderzoek, de planning en het ontwerp van het landschap te creëren en te onderhouden plaatsen functioneel, betekenisvol, duurzaam en mooi te zijn.

Programma samenvatting

Landschappen vormen onze leefomgeving. Natuurlijke landschappen zijn vaak mooi op zichzelf, maar de meeste van hen hebben we nu in leven zijn het resultaat van onze complexe interactie met de natuurlijke wereld. De nieuwe generatie van de landschapsarchitecten en ruimtelijke planners begrijpen de uitdagingen waar we voor staan ​​bij het vormgeven en het creëren van de landschappen die een belangrijk onderdeel van onze leefomgeving vormen. Je doel is om te studeren en het ontwerpen van duurzame oplossingen voor belangrijke uitdagingen landschap zoals klimaatverandering, energievoorziening, gezondheid, voedselzekerheid en verstedelijking.... [-]


Msc Levensmiddelentechnologie

Campus Voltijd 2 jaar August 2018 Nederlanden Wageningen

Het programma is gericht op aspecten van de produktie, samenstelling en vormgeving van de voedingsproducten. [+]

Wageningen University is een van de toonaangevende centra in Food Science and Technology in Europa en de wereld. De geschiedenis van het Food Technology programma aan Wageningen Universiteit gaat terug meer dan 50 jaar; het wordt beschouwd als een van de beste en meest innovatieve programma in zijn soort in Europa. Het programma is gericht op aspecten van de produktie, samenstelling en vormgeving van de voedingsproducten.

Programma samenvatting

Het Food Technology programma aan Wageningen Universiteit is in de plaats voor meer dan 50 jaar en wordt beschouwd als een van de beste en meest innovatieve programma's in haar gebied in Europa. Wageningen Universiteit biedt high-level cursussen en onderzoek op alle gebieden van voedsel wetenschap; variërend van geavanceerde technische gebieden, zoals Process Engineering of Chemistry, om velden met een economische of sociologische focus, zoals marketing en Gastronomie. ... [-]


Msc Management, Economie En Studies Van De Consument

Campus Voltijd 2 jaar August 2018 Nederlanden Wageningen

De Directie, Economics and Consumer Studies programma behandelt de relaties tussen producenten, consumenten en de maatschappij-at-large. [+]

De Directie, Economics and Consumer Studies programma behandelt de relaties tussen producenten, consumenten en de maatschappij-at-large. Wij bieden specialisaties voor studenten met een sociale wetenschappen achtergrond als een technische Life Sciences achtergrond.

Programma samenvatting

Tijdens het programma zullen de studenten de dynamiek in de agro-food keten met leveranciers, fabrikanten, retailers en consumenten te bestuderen; gericht op hoe ze elkaar beïnvloeden en hoe ze invloed hebben, en worden door beïnvloed, de economie en de samenleving. Het domein van dit programma is het bedrijfsleven en alle onderdelen van de industrie met inbegrip van productie, distributie en eindgebruik of consumptie. Het heeft betrekking op bestuurlijke, economische, sociologische en ecologische aspecten - intern en extern - van de huishoudens en bedrijven in Nederland, Europa en de rest van de wereld, in zowel ontwikkelde als ontwikkelingslanden. ... [-]


Msc Milieuwetenschappen

Campus Voltijd 2 jaar August 2018 Nederlanden Wageningen

Het MSc-programma Environmental Sciences (MES) is bedoeld voor studenten die willen tot het nemen van de uitdaging van het vinden van innovatieve methodes om de toestand van het milieu te verbeteren en duurzame oplossingen voor de bedreigingen het. [+]

Tarra u tot de uitdaging van het vinden van innovatieve methoden en duurzame oplossingen voor de bedreigingen voor het milieu? De Environmental Sciences Masteropleiding aan Wageningen University heeft zijn wortels in de natuurlijke, technologische en sociale wetenschappen.

Studenten krijgen inzicht in de sociaal-economische oorzaken en de kenmerken van vervuiling en aantasting van de natuurlijke omgeving, inclusief de effecten op de mens, de sfeer, de ecosystemen en andere organismen. Dit tweejarige programma is gebaseerd op een interdisciplinaire benadering. Studenten leren om analytische instrumenten en modellen, alsmede technologieën, socio-politieke regelingen en economische instrumenten te voorkomen en milieu- en duurzaamheidsvraagstukken controle te ontwikkelen.... [-]


Msc Moleculaire Levenswetenschappen

Campus Voltijd 2 jaar August 2018 Nederlanden Wageningen

De Molecular Life Sciences programma richt zich op de moleculaire aspecten van het gebied van voeding, gezondheid, natuur en de leefomgeving en werkt nauw samen met collega's uit verschillende disciplines. [+]

De Molecular Life Sciences programma richt zich op de moleculaire aspecten van het gebied van voeding, gezondheid, natuur en de leefomgeving en werkt nauw samen met collega's uit verschillende disciplines.

Programma samenvatting

De Molecular Life Sciences programma richt zich op moleculen en hun eigenschappen. Zij beoogt relatie tussen de fysische en chemische eigenschappen van moleculen, in het bijzonder de rol van complexe moleculen in levende systemen ontdekken. Het is een interdisciplinair programma dat de chemie, fysica en biologie combineert. Het doel van het programma is om studenten in staat stellen om op het grensvlak van chemie, biologie en natuurkunde onafhankelijk onderzoek uit te voeren, of in een toegepaste gebied, zoals de geneeskunde, milieu, voedsel sciences of (bio) nanotechnologie. Het programma is op maat gemaakt en scriptie-georiënteerd, met de stelling dat het hoogtepunt van de studie.... [-]


Msc Ontwikkeling En Innovatie Op Het Platteland

Campus Voltijd 2 jaar August 2018 Nederlanden Wageningen

De MSc ontwikkeling en landelijke Innovatie is de internationale sociale wetenschappen programma voor studenten met een technische, leven Wageningen Universityscience of relevante management achtergrond met een interesse in internationale ontwikkeling en bèta / gamma-integratie. In Ontwikkeling en plattelandsontwikkeling innovatie, ontwikkelen we professionals die in staat zijn om te gaan met kennis van processen in de dynamische context. [+]

De MSc ontwikkeling en landelijke Innovatie is de internationale sociale wetenschappen programma voor studenten met een technische, leven Wageningen Universityscience of relevante management achtergrond met een interesse in internationale ontwikkeling en bèta / gamma-integratie. In Ontwikkeling en plattelandsontwikkeling innovatie, ontwikkelen we professionals die in staat zijn om te gaan met kennis van processen in de dynamische context.

Programma samenvatting

Dit programma is gericht op professionals die de rol van kennis in maatschappelijke veranderingsprocessen te begrijpen en in staat zijn om menselijke en technologische aspecten van innovatie koppelen dynamische contexten over de hele wereld te ontwikkelen. Het is een sociaal-wetenschappelijk programma op maat voor studenten met een technische, life science of relevante management achtergrond met een interesse in internationale problemen ontwikkelen. Innovaties op het gebied van landbouw, voeding en het beheer van natuurlijke hulpbronnen heeft een tweeledig karakter. Ze bestaan ​​uit nieuwe technologische praktijken evenals nieuwe socio-organisatorische regelingen tussen de verschillende maatschappelijke actoren. Omgaan met de banden tussen technologische ontwikkelingen en de samenlevingen waarin deze worden geïntroduceerd en gebruikt, vereist een fundamenteel begrip van de socio-technische innovatie en veranderingsprocessen. Met andere woorden, wordt u uitgedaagd om uw eerder verworven competenties met nieuwe sociaal-wetenschappelijke vaardigheden te combineren om innovaties te laten werken.... [-]


Msc Plantenbiotechnologie

Campus Voltijd 2 jaar August 2018 Nederlanden Wageningen

Het Plant Biotechnology programma is de combinatie van verschillende gebieden van de klassieke Plant Sciences werken met een hele reeks nieuwe technieken en mogelijkheden die door de moderne moleculaire biologie geopend. [+]

Het Plant Biotechnology programma is de combinatie van verschillende gebieden van de klassieke Plant Sciences (bijv plantenfysiologie, plantenveredeling, plantaardige pathologie) werken met een hele reeks nieuwe technieken en mogelijkheden die door de moderne moleculaire biologie geopend.

Programma samenvatting

Door de snelle technologische ontwikkelingen in de genomics, moleculaire biologie en biotechnologie, is het gebruik van moleculaire marker technologie de selectie van nieuwe plantenrassen versneld met vele wenselijke eigenschappen. Het vergemakkelijkt ook het ontwerp, de ontwikkeling en het beheer van transgene planten. Momenteel worden planten meer gebruikt om waardevolle eiwitten en secundaire metabolieten voor voedsel en farmaceutische doeleinden produceren. Nieuwe inzichten in de moleculaire basis van plantaardige-insecten, planten-pathogeen en gewas-onkruid relaties in staat de ontwikkeling van de ziekte-resistente planten en strategieën voor geïntegreerde gewasbescherming. Een fundamentele benadering wordt gecombineerd met de ontwikkeling van instrumenten en technologieën toe te passen in de plantenveredeling, plantaardige pathologie, na de oogst kwaliteitscontrole en de productie van hernieuwbare bronnen.... [-]


Msc Plantenveredeling (online Master-specialisatie)

Online en Campus gecombineerd Deeltijd 3 - 4 jaar September 2018 Nederlanden Wageningen

Dit is een online Master specialisatie binnen de MSc Plant Sciences. [+]

MSc Plant Breeding

Dit is een online Master specialisatie binnen de MSc Plant Sciences

Online Master

De online Master specialisatie is bedoeld voor part-time studie (ca.. 20 uur / week) om werk te combineren en te bestuderen of in het kader van het Leven-Lang-Leren. Een cursus-programma van 2 jaar zal worden gevolgd door een op maat gemaakte stage en masterproef. Tijdens de cursus zal je nauw samenwerken met docenten, mentoren en collega afstandsonderwijs studenten op een virtuele leeromgeving. Het cursusprogramma bestaat uit twee korte verblijf van twee weken, elk in Wageningen, voor essentiële practica die betrekking hebben op de theorie. Er kunnen opties om de academische stage en masterproef in je eigen professionele context te organiseren, zowel parttime of fulltime. ... [-]


Msc Plant Sciences

Campus Voltijd 2 jaar August 2018 Nederlanden Wageningen

De Plant Sciences programma is ontworpen om te voldoen aan de wereldwijde vraag naar wetenschappelijke expertise in de ontwikkeling van planten en plantaardige productie en bedrijfssystemen. [+]

De Plant Sciences programma is ontworpen om te voldoen aan de wereldwijde vraag naar wetenschappelijke expertise in de ontwikkeling van planten en plantaardige productie en bedrijfssystemen.

Programma samenvatting

Plant Sciences zich bezighoudt met de productie van gewassen, variërend van plantenveredeling aan de ontwikkeling van duurzame systemen voor de productie van voedsel, geneesmiddelen en hernieuwbare bronnen. Het is verbonden met een professionele sector die zeer belangrijk is voor de wereldeconomie. Het programma richt zich op de principes van plantenveredeling, agro-ecologie en planten pathologie en de integratie van deze disciplines tot gezonde planten voor food en non-food toepassingen. Technologische aspecten van de productie van gewassen worden gecombineerd met het milieu, de kwaliteit, de socio-economische en logistieke aspecten. Studenten leren om hun kennis toe te passen een geïntegreerde aanpak voor duurzame productie-installatie te ontwikkelen.... [-]


Msc Stedelijk Milieubeheer

Campus Voltijd 2 jaar August 2018 Nederlanden Wageningen

Het programma Urban Environmental Management is een internationaal en interactief programma voor het verstrekken van een evenwichtig curriculum van theorie, instrumenten en toepassing. [+]

Het programma Urban Environmental Management is een internationaal en interactief programma voor het verstrekken van een evenwichtig curriculum van theorie, instrumenten en toepassing. Het doel is om studenten op te leiden om de toekomst te begeleiden langs het pad van duurzame verstedelijking.

Programma samenvatting

De wereld waarin we leven is een steeds stedelijke één. In de afgelopen eeuw, heeft een grote populatie verschuiving plaatsgevonden van het platteland naar stedelijke gebieden. Steden houden nu de helft van de wereldbevolking en er wordt geschat dat drie op de vijf mensen in een stedelijke omgeving zal leven in 2030. Deze ontwikkeling vraagt ​​om maatregelen om de milieueffecten van verstedelijking, zoals de groeiende verkeer, toenemende uitstoot van afval, verslechterende lucht- en waterkwaliteit, en de stijgende energie en hulpbronnen verbruik te controleren. Van bijzonder belang zijn de snelheid en de omvang van de verstedelijking in de derde wereld als veel Aziatische, Afrikaanse en Latijns-Amerikaanse steden zijn in staat van het verstrekken van adequate huisvesting en elementaire stedelijke diensten. Onvoldoende watervoorziening, sanitaire voorzieningen, afvalinzameling en afvalverwerking systemen zijn de oorzaak van ernstige stedelijke vervuiling en gevaren voor de gezondheid. Duurzaam beheer van de stedelijke omgeving is uitgegroeid tot een van de grote uitdagingen voor de toekomst.... [-]


Msc Toegepaste Communicatiewetenschap

Campus Voltijd 2 jaar September 2018 Nederlanden Wageningen

Bent u geïnteresseerd in het gebruik van communicatiemiddelen om de kwaliteit van leven te verbeteren, dan Wageningen is de place to be! In het MSc-programma leren Toegepaste Communicatiewetenschap studenten communicatiewetenschap integreren met het oplossen van problemen en innovatie op het gebied van de life sciences, zoals natuur, milieu, water, voeding en gezondheid, biotechnologie en voedselproductie. Niet alleen in Nederland, maar in de hele wereld! [+]

Bent u geïnteresseerd in het gebruik van communicatiemiddelen om de kwaliteit van leven te verbeteren, dan Wageningen is de place to be! In het MSc-programma leren Toegepaste Communicatiewetenschap studenten communicatiewetenschap integreren met het oplossen van problemen en innovatie op het gebied van de life sciences, zoals natuur, milieu, water, voeding en gezondheid, biotechnologie en voedselproductie. Niet alleen in Nederland, maar in de hele wereld!

Programma samenvatting

In dit programma leren de studenten te analyseren en kritisch te reflecteren over de rol van communicatie in complexe dynamische processen en communicatie strategieën en programma's die de maatschappelijke problemen op te lossen en innovatie van belang zijn te ontwerpen.... [-]


Msc Voedselkwaliteit Beheer

Campus Voltijd 2 jaar August 2018 Nederlanden Wageningen

De masteropleiding Voedselkwaliteit Management biedt een geïntegreerde benadering van de studie en het beoordelen van de kwaliteit van de processen in de agrifood ketting met exclusief ontwikkeld techno-bestuurlijke aanpak. [+]

Het programma MSc Voedselkwaliteit Management biedt een geïntegreerde benadering van de studie en de beoordeling van de kwaliteit van de processen in de agrifood-keten door middel van een exclusief ontwikkeld techno-bestuurlijke aanpak. De hele toeleveringsketen wordt bestudeerd vanuit de primaire sector aan de eindverbruiker. Voedsel, bloemen en runderen worden ook besproken.

Programma samenvatting

Kwaliteit eten beheer verzekert de veiligheid en gezondheid van voedsel en andere bederfelijke producten (bv bloemen) en is steeds belangrijker in de hedendaagse maatschappij, dit is te wijten aan de veranderende wensen van de consument, toenemende concurrentie, milieu en bestuurlijke belangen. Dit heeft geresulteerd in een turbulente situatie op de markt voor levensmiddelen en in de agro-food keten. De situatie wordt verder gecompliceerd door de complexe eigenschappen van voedsel en voedselingrediënten, die aspecten als variabiliteit, beperkte houdbaarheid en de potentiële veiligheidsrisico's te nemen; evenals vele chemische, biochemische, fysische en microbiologische processen. Om deze uitdaging aan te gaan, is de voortdurende verbetering van management methoden voedselkwaliteit vereist waar kennis van moderne technologie en management methoden speelt een cruciale rol. ... [-]


Msc Voedselveiligheid

Campus Voltijd 2 jaar August 2018 Nederlanden Wageningen

Het MSc-programma voor voedselveiligheid richt zich op de technische aspecten, alsmede over de juridische aspecten van voedselveiligheid en integreert deze in Food Safety Management. [+]

Het MSc-programma voor voedselveiligheid richt zich op de technische aspecten, alsmede over de juridische aspecten van voedselveiligheid en integreert deze in Food Safety Management. De Food Safety programma van de Wageningen Universiteit was de eerste MSc in voedselveiligheid wereldwijd. Het programma is uniek, met een sterk geïntegreerde aanpak op het gebied van voedselveiligheid.

Programma samenvatting

Wageningen University is een van de weinige universiteiten in Europa in staat om onderwijs en onderzoek te bieden op alle gebieden van de voedselveiligheid. Dit omvat niet alleen technische disciplines zoals microbiologie en toxicologie, maar ook de juridische, economische en communicatieve aspecten. De Food Safety programma aan Wageningen University is een van de modernste en meest innovatieve ter wereld. Begonnen in 2000 als de eerste van zijn soort, is het nog steeds de enige twee-jaar, full-time Master Food Safety programma aangeboden in Europa en het enige programma aanbieden Food Safety Law. Het programma bereidt afgestudeerden voor een loopbaan in de voedingsindustrie, overheid of consumentenorganisaties; de drie belangrijkste spelers in het internationale beheer van de voedselveiligheid. ... [-]


Msc Vrije Tijd, Toerisme En Milieu

Campus Voltijd 2 jaar August 2018 Nederlanden Wageningen

MSc Leisure, Tourism and Environment stelt u in staat om na te denken over disciplinaire grenzen, uw eigen positie in de dynamische wereld van recreatie en toerisme te vinden en om uw academische en professionele capaciteiten te ontwikkelen. [+]

De Leisure, Tourism and Environment programma is een van de weinige vrije tijd en toerisme gerelateerde studies wereldwijd die niet gericht zijn op het management of marketing. Het is een academische master programma met theorieën uit verschillende disciplines; kritisch reflecteert op de huidige toeristische praktijken en opent debatten over innovatieve ideeën. Deze combinatie samen met een zeer internationale groep van studenten en docenten is uniek in de wereld.

Programma samenvatting

Steeds meer mensen over de hele wereld besteden een steeds groter deel van hun vrije tijd en geld op recreatie en toerisme gerelateerde activiteiten. De economische en sociale gevolgen van recreatie en toerisme diensten op het milieu is sterk gegroeid in de afgelopen jaren, en dit zal naar verwachting doorzetten. Wat motiveert toeristen naar verre bestemmingen te bezoeken? Hoe werkt deze reis van invloed op de lokale culturen en economieën? En hoe zaken op duurzaamheid, authenticiteit, identiteit en commercialisering passen in het plaatje? Tijdens de twee jaar MSc programma Leisure, Tourism and Environment leer je de redenering achter de transformatie van bepaalde locaties in recreatie en toerisme omgevingen. Het programma besteedt bijzondere aandacht aan concepten zoals landschap, ruimte, plaats, plaats, authenticiteit en duurzaamheid.... [-]


Msc Watertechnologie (joint Degree)

Campus Voltijd 2 jaar August 2018 Nederlanden Wageningen

Het Water Technology-programma is een twee jaar durend programma met een joint degree. Het programma wordt gezamenlijk uitgevoerd door Wageningen Universiteit, de Universiteit Twente en de Universiteit van Groningen aangeboden met het onderwijs wordt verstrekt aan het Technologisch Top Instituut Watertechnologie (TTIW Wetsus), in Leeuwarden [+]

Het Water Technology-programma is een twee jaar durend programma met een joint degree. Het programma wordt gezamenlijk uitgevoerd door Wageningen Universiteit, de Universiteit Twente en de Universiteit van Groningen aangeboden met het onderwijs wordt verstrekt aan het Technologisch Top Instituut Watertechnologie (TTIW Wetsus), in Leeuwarden

Programma samenvatting

Er zijn een heleboel nieuwe en bestaande wereldwijde problemen in verband met de beschikbaarheid en de kwaliteit van het water voor persoonlijke, landbouw- en industrieel gebruik. En deze problemen vereisen duurzame oplossingen met een minimale impact op het milieu. Watertechnologie heeft helaas niet een brandpunt van de meeste academisch onderzoek en onderwijs-programma's, ondanks het enorme belang voor de samenleving. In plaats daarvan wordt de expertise van verschillende onderzoeksgroepen meestal gericht op andere processen en in sommige gevallen pas later gewijd aan waterbehandeling in spin-off projecten. Nieuwe technologieën zullen nodig zijn om nieuwe concepten te ontwikkelen voor de behandeling van afvalwater. En ook voor de productie van schoon water uit alternatieve bronnen zoals zout (zee) water, afvalwater of vochtige lucht in om het gebruik van kostbare grondwater te minimaliseren. Deze uitdagingen vereisen academisch opgeleide deskundigen die kunnen denken out-of-the-box en helpen om praktische oplossingen in de nabije toekomst. Een speciale gezamenlijke Master Water Technology programma is gemaakt om te trainen en opleiden van deze experts.... [-]


Videos

Master student at Wageningen University

Join our international community at Wageningen University

Studying at Wageningen University

Sports at Wageningen University