Wageningen University

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Wageningen University : Het potentieel van de natuur verkennen om de kwaliteit van leven te verbeteren.

Wageningen University

Wageningen University is een van de toonaangevende internationale universiteiten op het gebied van gezonde voeding en leefomgeving. Studeren aan Wageningen University garandeert u onderwijs van topkwaliteit en een internationale kwaliteitsbenchmark voor uw curriculum vitae. Hier concentreert u zich op actuele en toekomstige mondiale vraagstukken die steeds belangrijker worden voor zowel de industrie als de overheid. Je bent verzekerd van persoonlijke begeleiding tijdens je studentcarrière met een leraar / leerling-verhouding van 1: 7, waardoor je het meeste uit alle beschikbare studiemogelijkheden kunt halen.

Internationaal karakter

Wageningen University heeft een zeer internationaal karakter met 24% van haar internationale studentenorganisatie afkomstig uit 107 verschillende landen. Het is de eerste Nederlandse universiteit die een internationale accreditatie heeft, verleend door de Nederlands-Vlaamse Accreditatie Organisatie (NVAO). Wageningen University is een van de beste universiteiten wereldwijd op het gebied van Life Sciences. Door middel van partnerschappen met tal van nationale en internationale bedrijven en overheden ondervinden studenten van Wageningen University geen problemen bij het vinden van stages, uitdagende werk- en carrièremogelijkheden overal ter wereld. De gedragscode met betrekking tot internationale studenten in het Nederlandse hoger onderwijs is herzien per 1 maart 2013. Deze code stelt een minimumstandaard voor Nederlandse hogeronderwijsinstellingen in hun omgang met internationale studenten: www.wageningenuniversity.eu/whywageningen.

campus

Met 70.000 m2 staat Wageningen Campus gelijk aan de omvang van 11 voetbalvelden. Het biedt uitstekende faciliteiten voor studenten en het is een plek waar studenten, docenten, onderzoekers en personeel van over de hele wereld samenkomen en ideeën uitwisselen. Het Forum is het grootste onderwijsgebouw van Wageningen University . De hoofdbibliotheek bevindt zich in Forum en is 14 uur per dag geopend. Vanwege een gestage toename van het studentenbestand is in september 2013 een nieuw onderwijsgebouw, Orion, gebouwd en officieel geopend. Er zijn verschillende plekken op de campus waar je kunt ontspannen en een drankje kunt drinken met je medestudenten, zoals het Grand Café 'op Forum', de Spot 'in Orion, of je kunt lunchen in het' Restaurant van de Toekomst '. In de omgeving biedt sportcentrum 'De Bongerd' meer dan 60 verschillende sporten, variërend van tennis, squash en indoor biking tot voetbal, rugby en atletiek. Er zijn meerdere studentenverenigingen en elke opleiding heeft een eigen studievereniging die een breed scala aan activiteiten en diensten voor studenten organiseert.

behuizing

De meeste Nederlandse en internationale studenten van Wageningen University wonen ook in Wageningen. Idealis is de grootste studentenhuisvester in Wageningen en u kunt zich aanmelden voor een van de woningen die zij bezitten. Je kunt ook proberen een geschikte kamer te vinden via HousingDesk Wageningen of een van de nationale organisaties die wonen in Nederland bemiddelen. Ben je een aankomende internationale student die de volledige studie aan Wageningen University wil volgen, dan heb je een bedgarantie. Dit betekent dat Wageningen University u een verblijfplaats garandeert bij aankomst. Dit zal een enkele studentenkamer zijn met basismeubels en een snelle internetverbinding. Kijk voor meer informatie over huisvesting op www.wageningenuniversity.eu/housing. * Houd er rekening mee dat op bepaalde tijden van het jaar de vraag naar kamers erg hoog is. Het is daarom mogelijk dat u tijdelijke huisvesting krijgt totdat een permanente kamer vacant wordt.

Jaarlijkse introductiedagen

De jaarlijkse introductiedagen (AID) worden gehouden voorafgaand aan de start van de bacheloropleidingen en worden ten zeerste aanbevolen voor alle nieuwe studenten. Tijdens het introductieprogramma maak je kennis met Wageningen, je medestudenten en de universiteit: www.aidwageningen.nl.

Wageningen stad

Wageningen University is centraal gelegen in Nederland. De steden Amsterdam, Rotterdam en Den Haag zijn slechts een uur reizen met de trein vanaf station Ede-Wageningen en Utrecht slechts 25 minuten. Vanaf het treinstation Ede-Wageningen naar Wageningen Campus is het 12 minuten met de bus. Wageningen is gebouwd op 'fietsschaal', wat betekent dat alle universitaire voorzieningen en het stadscentrum op fietsafstand liggen. Er zijn historische en moderne gebouwen, hoogbouw studentenflats, kunstwerken en botanische tuinen die allemaal bijdragen aan de diversiteit van Wageningen. Meer dan 8.000 studenten studeren aan Wageningen University en zij, goed voor 20% van de bevolking, maken van Wageningen een universiteitsstad. De vele internationale studenten, hoogleraren en onderzoekers dragen bij aan de internationale sfeer. Wageningen heeft een bloeiend cultureel en sociaal leven. Theaters, bioscopen, studentenclubs, bars, uitgaansgelegenheden en restaurants creëren de elegantie van een stad in een prachtige landelijke omgeving. De nabijgelegen uiterwaarden van de Rijn en het Nationaal Park de Veluwe zijn ideaal voor degenen die van de natuur, wandelen, hardlopen of fietsen houden.

Structuur van het programma

Wageningen University biedt 6 Engelstalige Bachelor of Science (MSc) -programma's en de instructietaal is Engels. Alle bacheloropleidingen zijn full-time, hebben een looptijd van drie jaar en bestaan ​​uit 180 ECTS-credits. In Wageningen is het academisch jaar opgesplitst in zes periodes. Tijdens elke periode volg je een of twee cursussen die worden afgesloten met een examen. De eerste, tweede en derde periode en de vierde, vijfde en zesde periode lopen parallel aan de Europese semesters, wat betekent dat je je cursussen in Wageningen kunt combineren met cursussen aan andere universiteiten zonder in roostervraag te komen. Het eerste jaar van de bacheloropleiding bestaat uit verplichte vakken. Het tweede jaar begint ook met verplichte vakken, maar je hebt ook verschillende keuzevakken waarmee je je kunt specialiseren in je programma. Het derde jaar omvat een minor en een bachelorscriptie.

Deze school biedt programma's in:
  • Engels

Bekijk BSc's »

Programma's

Deze school biedt ook:

Videos

Join our international community at Wageningen University

Studying at Wageningen University

Sports at Wageningen University

Contact

Wageningen UR (University & Research centre)

Adres Droevendaalsesteeg 2
6708 PB Wageningen, Gelderland, Nederlanden
Website https://www.wur.nl/en.htm
Telefoon +31 317 484848