Vrije Universiteit Amsterdam

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Vrije Universiteit Amsterdam

Vrije Universiteit Amsterdam (' VU Amsterdam ') is een internationaal gerenommeerde onderzoeksuniversiteit opgericht in 1880. De universiteit biedt meer dan 175 Engelstalige programma's op bachelor-, master- en PhD-niveau aan meer dan 26.000 studenten van over de hele wereld. Studenten en medewerkers van 122 nationaliteiten creëren een dynamische internationale academische gemeenschap.

VU Amsterdam ligt in de levendige stad Amsterdam, een van de meest multiculturele steden ter wereld, met de grootste concentratie studenten in Nederland en waar Engels de tweede taal is die wordt gesproken. De campus is omgeven door een van de meest dynamische en snelgroeiende zakelijke districten in Nederland met meer dan 700 bedrijven.

Met meer dan 26.000 studenten, waarvan 4.088 internationale, doet de VU Amsterdam baanbrekend onderzoek naar vraagstukken van maatschappelijk en wetenschappelijk belang. We onderscheiden ons in onderzoek en onderwijs door vier interdisciplinaire thema's: Human Health and Life Sciences, Science for Sustainability, Connected World en Governance for Society. Dit helpt je als student om over de grenzen van wetenschappelijke disciplines heen te kijken en concrete oplossingen te zoeken voor een betere wereld. Daarnaast ziet de VU Amsterdam diversiteit, of het nu gaat om cultuur, overtuiging, nationaliteit of vooropleiding, als bron van innovatie en vooruitgang, en dus als speciale kracht.

Kwaliteit van het onderwijs

Vrije Universiteit Amsterdam (VU) staat bekend om de goede kwaliteit van het onderwijs. Je werkt in relatief kleine groepen, waarbij veel nadruk wordt gelegd op interactie en een persoonlijke benadering. Het onderwijs is goed georganiseerd. Dit komt bijvoorbeeld tot uiting in de duidelijke structuur van de opleidingen.

Open dagen

Wil je de Vrijde Universiteit Amsterdam en al hun opleidingen leren kennen? 'Doe dan mee met onze open dagen!

Bachelor Open Dagen 30 & 31 oktober

Klik hier voor meer informatie en hier om je vooraf in te schrijven!

Masteravond 1 december

Klik hier voor meer informatie en om je vooraf in te schrijven!

Master Webinar 5 november 2020

Een online webinar georganiseerd door het International Office. Zij begeleiden u tijdens het aanvraagproces en kunnen u helpen met uw accommodatie en visum. Het beoogde publiek voor dit masterevent zijn studenten die in september 2021 aan een masterprogramma willen beginnen. Klik hier om je aan te melden.

Ontmoet ons in je eigen land

VU Amsterdam is regelmatig aanwezig op internationale onderwijsbeurzen over de hele wereld. Wij ontmoeten u graag op onze stand! Doe mee met een van onze presentaties, neem een brochure of flyer mee en vraag onze collega's en alumni naar alles wat je moet weten over studeren aan de VU Amsterdam .

Levendig Amsterdam

De universiteit is gevestigd in de bruisende stad Amsterdam, een van de meest multiculturele steden ter wereld, met de grootste concentratie studenten in Nederland en waar Engels de tweede taal is die gesproken wordt. Als student van de VU Amsterdam profiteer je van alle voordelen van de hoofdstad. In iets meer dan vijftien minuten bent u in het levendige centrum van Amsterdam, waar tal van winkels, uitgaansgelegenheden, parken en terrasjes te vinden zijn. Amsterdam is veilig en Engels wordt veel gesproken.

Persoonlijke supervisie

VU Amsterdam besteedt veel aandacht aan persoonlijk studieadvies. Aan het begin van je opleiding maak je kennis met de studieadviseur van je opleiding. Deze persoon geeft je advies over eventuele problemen met je studie en beantwoordt vragen over de arbeidsmarkt.

Unieke identiteit

VU Amsterdam was de eerste universiteit in Nederland die werd opgericht door een privépersoon, zonder tussenkomst van de kerk of de staat. Dit erfgoed maakt nog steeds deel uit van wie we zijn: VU staat voor Vrije Universiteit, wat zich letterlijk vertaalt als 'Vrije Universiteit'. Vanaf het begin heeft de universiteit haar eigen onderzoeksterreinen bepaald, eigen studieprogramma's opgezet en haar eigen didactische methoden toegepast.

Gemakkelijk bereikbaar

Vrije Universiteit Amsterdam is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Schiphol is met de trein slechts 8 minuten rijden. Station Amsterdam Zuid ligt op loopafstand van de Vrije Universiteit van Amsterdam. Er is ook een snelle tramverbinding naar Amsterdam Centraal Station of Amsterdam Sloterdijk Station, met een reistijd van slechts zestien minuten. VU Amsterdam is ook gemakkelijk te bereiken met de auto, dicht bij de ringweg van Amsterdam.

Universiteits campus

Bijna al onze studenten, medewerkers en programma's bevinden zich op de campus: een enkel gebouwencomplex in het zakelijke district van Amsterdam. Daarom is het in de loop van je studie heel gemakkelijk om jezelf vertrouwd te maken met andere disciplines.

accreditatie

Vrije Universiteit Amsterdam wordt volledig erkend door het Nederlandse ministerie van Onderwijs als een onderzoeksuniversiteit. Alle opleidingen aan de Vrije Universiteit Amsterdam zijn geaccrediteerd door of worden geaccrediteerd door de NVAO, de Accreditatie Organisatie van Nederland en Vlaanderen. Dit orgaan is opgericht bij internationaal verdrag en garandeert de kwaliteit van het hoger onderwijs in Nederland en Vlaanderen door de accreditatie van studieprogramma's.

Soorten programma's

VU Amsterdam biedt vier soorten programma's:

  • Bacheloropleidingen (leidend tot BA / LLB / BSc)
  • Masteropleidingen (leidend tot MA / LLM / MSc / MPhil)
  • PhD / PhD-programma's (leidend tot doctoraat / doctoraat)
  • Niet-opleidingen (Study Abroad & Exchange / Summer / Winter School)

Beurzen

Met onze eigen beurs, het VU Fellowship Programme (VUFP), bieden we zeer gemotiveerde studenten met uitstekende studieresultaten de unieke mogelijkheid om een ​​masterdiploma na te streven met financiële ondersteuning door de universiteit. De VUFP-beurs is een vrijstelling van collegegeld. Het Holland Scholarship Program (HSP) is bedoeld voor studenten van buiten de Europese Economische Ruimte (EER) die een masteropleiding in Nederland willen volgen. VU Amsterdam omarmt diversiteit als een verrijking van ons onderwijs, onderzoek en onze bijdrage aan de samenleving. Deze beurs is specifiek bedoeld voor excellente studenten die bijdragen aan de diversiteit op onze campus. Als internationale student die van plan is om aan de VU Amsterdam te studeren, kun je verschillende beurzen en beurzen aanvragen. Gedetailleerde informatie over beurzen en deadlines is te vinden op WWW.VU.NL/SCHOLARSHIPS OF WWW.GRANTFINDER.NL.

VU Fellowship-programma

Het VU Fellowship Programme (VUFP) biedt getalenteerde aankomende studenten de unieke kans om een ​​graad te behalen in een selectie van masteropleidingen aan de Vrije Universiteit.

Organisatie

VU Amsterdam is een traditionele Nederlandse universiteit onder voorzitterschap van een raad van bestuur (drie leden) en heeft 10 faculteiten direct onder de directie. Elke faculteit verzorgt één of meerdere bachelor- en masteropleidingen en doet onderzoek. Ze zijn allemaal anders georganiseerd, maar de meeste hebben een bestuur, een centrale staf en verschillende afdelingen en graduate schools. De universiteit heeft ook een aantal serviceafdelingen, waarvan het International Office er een is, en daar een aantal interdisciplinaire onderzoeksinstituten.

Privé of openbaar?

VU Amsterdam is een van de 14 openbare universiteiten die door het Nederlandse Ministerie van Onderwijs worden erkend en daarom gedeeltelijk door de overheid worden gefinancierd. Onder het Nederlandse systeem subsidieert de overheid erkende universiteiten op basis van hun studentenaantallen en stelt ook limieten en richtlijnen vast voor het collegegeld dat deze universiteiten mogen in rekening brengen. Dit zorgt voor toegang tot kwalitatief hoger onderwijs voor alle Nederlandse, rijke of arme burgers. VU Amsterdam verwelkomt sollicitanten uit alle achtergronden.

VU International Office Services

  • Visum / verblijfsvergunning

Zoek uit of u een visum / verblijfsvergunning nodig heeft en hoe dit geregeld zal worden.

  • accommodatie

Informatie over accommodatie bij VU Amsterdam .

  • Registratie bij de gemeente

Als u in Nederland bent aangekomen, moet u zich registreren bij de gemeente. Ontdek wat u moet doen.

  • Introductie activiteiten

Na uw aankomst vinden er tal van inleidende activiteiten plaats aan de VU Amsterdam .

  • Unibuddy

Benieuwd naar het studentenleven aan de VU Amsterdam ? Klik hier om onze internationale studentenambassadeurs te vragen.

Locaties

Amsterdam

VU University Amsterdam

Address
Main building Vrije Universiteit Amsterdam
De Boelelaan 1105

1081 HV Amsterdam, Noord Holland, Nederlanden
Telefoonnr.
+31 20 598 9898

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Opleidingen

MA
MSc
Master