Lees de Officiële Beschrijving

Vrije Universiteit Amsterdam

Vrije Universiteit Amsterdam is een internationaal gerenommeerde onderzoeksuniversiteit opgericht in 1880. De universiteit biedt meer dan 150 Engelstalige onderwijsprogramma's op bachelor-, master- en PhD-niveau aan 23.000 studenten van over de hele wereld. Studenten en personeel van 130 nationaliteiten creëren een dynamische internationale academische gemeenschap.

De universiteit is gevestigd in de bruisende stad Amsterdam, een van de meest multiculturele steden ter wereld, met de grootste concentratie studenten in Nederland en waar Engels de tweede taal is die gesproken wordt. De campus is omringd door een van de meest dynamische en snelgroeiende zakelijke districten van Nederland met meer dan 700 bedrijven.

Met meer dan 24.000 studenten, waarvan 3.300 internationaal, doet de universiteit baanbrekend onderzoek naar problemen van maatschappelijk en wetenschappelijk belang. De universiteit onderscheidt zich in onderzoek en onderwijs door vier interdisciplinaire thema's: Human Health en Life Sciences, Science for Sustainability, Connected World en Governance for Society. Als student zal dit je helpen verder te kijken dan de grenzen van wetenschappelijke disciplines en te zoeken naar tastbare oplossingen voor een betere wereld. Daarnaast ziet de Vrije Universiteit Amsterdam diversiteit, hetzij in cultuur, overtuiging, nationaliteit of vooropleiding, als bron van innovatie en vooruitgang, en dus als speciale kracht.

Kwaliteit van het onderwijs

Vrije Universiteit Amsterdam (VU) staat bekend om de goede kwaliteit van het onderwijs. Je werkt in relatief kleine groepen, waarbij veel nadruk wordt gelegd op interactie en een persoonlijke benadering. Het onderwijs is goed georganiseerd. Dit komt bijvoorbeeld tot uiting in de duidelijke structuur van de opleidingen.

Levendig Amsterdam

De universiteit is gevestigd in de bruisende stad Amsterdam, een van de meest multiculturele steden ter wereld, met de grootste concentratie studenten in Nederland en waar Engels de tweede taal is die gesproken wordt. Als student van de VU Amsterdam profiteer je van alle voordelen van de hoofdstad. In iets meer dan vijftien minuten bent u in het levendige centrum van Amsterdam, waar tal van winkels, uitgaansgelegenheden, parken en terrasjes te vinden zijn. Amsterdam is veilig en Engels wordt veel gesproken.

Persoonlijke supervisie

VU Amsterdam besteedt veel aandacht aan persoonlijk studieadvies. Aan het begin van je opleiding maak je kennis met de studieadviseur van je opleiding. Deze persoon zal je advies geven over problemen die je zou kunnen hebben met je opleiding en vragen over de arbeidsmarkt beantwoorden.

Unieke identiteit

VU Amsterdam was de eerste universiteit in Nederland die werd opgericht door een privépersoon, zonder tussenkomst van de kerk of de staat. Dit erfgoed maakt nog steeds deel uit van wie we zijn: VU staat voor Vrije Universiteit, wat zich letterlijk vertaalt als 'Vrije Universiteit'. Vanaf het begin heeft de universiteit haar eigen onderzoeksterreinen bepaald, eigen studieprogramma's opgezet en haar eigen didactische methoden toegepast.

Gemakkelijk bereikbaar

Vrije Universiteit Amsterdam is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Schiphol is met de trein slechts 8 minuten rijden. Station Amsterdam Zuid ligt op loopafstand van de Vrije Universiteit van Amsterdam. Er is ook een snelle tramverbinding naar Amsterdam Centraal Station of Amsterdam Sloterdijk Station, met een reistijd van slechts zestien minuten. VU Amsterdam is ook gemakkelijk te bereiken met de auto, dicht bij de ringweg van Amsterdam.

Universiteits campus

Bijna al onze studenten, medewerkers en programma's bevinden zich op de campus: een enkel gebouwencomplex in het zakelijke district van Amsterdam. Daarom is het in de loop van je studie heel gemakkelijk om jezelf vertrouwd te maken met andere disciplines.

accreditatie

Vrije Universiteit Amsterdam wordt volledig erkend door het Nederlandse ministerie van Onderwijs als een onderzoeksuniversiteit. Alle opleidingen aan de Vrije Universiteit Amsterdam zijn geaccrediteerd door of worden geaccrediteerd door de NVAO, de Accreditatie Organisatie van Nederland en Vlaanderen. Dit orgaan is opgericht bij internationaal verdrag en garandeert de kwaliteit van het hoger onderwijs in Nederland en Vlaanderen door de accreditatie van studieprogramma's.

Soorten programma's

VU Amsterdam biedt vier soorten programma's:

  • Bacheloropleidingen (leidend tot BA / LLB / BSc)
  • Masteropleidingen (leidend tot MA / LLM / MSc / MPhil)
  • PhD / PhD-programma's (leidend tot doctoraat / doctoraat)
  • Niet-degree programma's (Study Abroad

Beurzen

Met onze eigen beurs, het VU Fellowship Programme (VUFP), bieden we zeer gemotiveerde studenten met uitstekende studieresultaten de unieke mogelijkheid om een ​​masterdiploma na te streven met financiële ondersteuning door de universiteit. De VUFP-beurs is een vrijstelling van collegegeld. Het Holland Scholarship Program (HSP) is bedoeld voor studenten van buiten de Europese Economische Ruimte (EER) die een masteropleiding in Nederland willen volgen. VU Amsterdam omarmt diversiteit als een verrijking van ons onderwijs, onderzoek en onze bijdrage aan de samenleving. Deze beurs is specifiek bedoeld voor excellente studenten die bijdragen aan de diversiteit op onze campus. Als internationale student die van plan is om aan de VU Amsterdam te studeren, kun je verschillende beurzen en beurzen aanvragen. Gedetailleerde informatie over beurzen en deadlines is te vinden op WWW.VU.NL/SCHOLARSHIPS OF WWW.GRANTFINDER.NL.

VU Fellowship-programma

Het VU Fellowship Programme (VUFP) biedt getalenteerde aankomende studenten de unieke kans om een ​​graad te behalen in een selectie van masteropleidingen aan de Vrije Universiteit.

Organisatie

VU Amsterdam is een traditionele Nederlandse universiteit onder voorzitterschap van een raad van bestuur (drie leden) en heeft 10 faculteiten direct onder de directie. Elke faculteit verzorgt één of meerdere bachelor- en masteropleidingen en doet onderzoek. Ze zijn allemaal anders georganiseerd, maar de meeste hebben een bestuur, een centrale staf en verschillende afdelingen en graduate schools. De universiteit heeft ook een aantal serviceafdelingen, waarvan het International Office er een is, en daar een aantal interdisciplinaire onderzoeksinstituten.

Privé of openbaar?

VU Amsterdam is een van de 14 openbare universiteiten die door het Nederlandse Ministerie van Onderwijs worden erkend en daarom gedeeltelijk door de overheid worden gefinancierd. Onder het Nederlandse systeem subsidieert de overheid erkende universiteiten op basis van hun studentenaantallen en stelt ook limieten en richtlijnen vast voor het collegegeld dat deze universiteiten mogen in rekening brengen. Dit zorgt voor toegang tot kwalitatief hoger onderwijs voor alle Nederlandse, rijke of arme burgers. VU Amsterdam verwelkomt sollicitanten uit alle achtergronden.

VU International Office Services

  • Visum / verblijfsvergunning

Zoek uit of u een visum / verblijfsvergunning nodig heeft en hoe dit geregeld zal worden.

  • accommodatie

Informatie over accommodatie bij VU Amsterdam .

  • Registratie bij de gemeente

Als u in Nederland bent aangekomen, moet u zich registreren bij de gemeente. Ontdek wat u moet doen.

  • Introductie activiteiten

Na uw aankomst vinden er tal van inleidende activiteiten plaats aan de VU Amsterdam .

Opleidingen te volgen in:
Engels

Deze school biedt ook:

Executive opleidingen

Vrije Universiteit Amsterdam

Vrije Universiteit Amsterdam profiteert van haar unieke locatie in het hart van het zakelijke district van Amsterdam, waar veel internationale advocatenkantoren gevestigd ... [+]

Vrije Universiteit Amsterdam profiteert van haar unieke locatie in het hart van het zakelijke district van Amsterdam, waar veel internationale advocatenkantoren gevestigd zijn. Als student van de master International Business Law (IBL) kun je netwerken in een echte zakelijke omgeving. Sommige cursussen worden gegeven door beoefenaars van juridische beroepen, die u een goed begrip kunnen geven van hoe de wet in de praktijk werkt. De lessen zijn klein, internationaal en interactief. De mix van nationaliteiten binnen de groep geeft het IBL-programma een extra dimensie.

STRUCTUUR VAN HET IBL-PROGRAMMA

De masteropleiding International Business Law bestaat uit verplichte vakken, keuzevakken, een onderzoeksseminar en een masterscriptie. Studenten moeten kiezen voor een specialisatie ('Profieltransacties' of 'Profielregulering'). De verplichte vakken bieden u een algemene juridische basis, terwijl latere keuzevakken gericht zijn op meer specifieke gebieden van internationaal zakelijk recht. In de laatste fase schrijf je je masterscriptie. Het IBL-programma richt zich op regels en praktijken voor het bevorderen van internationale handelstransacties. Het is gericht op het ontwikkelen van inzicht in 's werelds handelssysteem en regels voor internationale investeringen, en het onderzoekt de juridische aspecten van zakelijke praktijken. Je bestudeert de belangrijkste juridische gebieden en de interactie tussen de actoren die betrokken zijn bij transacties. Daarnaast ontwikkel je vaardigheden om te anticiperen, analyseren en problemen aan te pakken die zich in je toekomstige carrière kunnen voordoen: de juridische praktijk van internationaal zakendoen.... [-]

Nederlanden Amsterdam
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
1 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
Vrije Universiteit Amsterdam

De Master in Business Analytics (BA) is een multidisciplinair programma, gericht op het verbeteren van bedrijfsprocessen door toepassing van een combinatie van methoden o ... [+]

Master Business Analyse

De Master in Business Analytics (BA) is een multidisciplinair programma, gericht op het verbeteren van bedrijfsprocessen door toepassing van een combinatie van methoden op basis van wiskunde, informatica en business management. Je wordt opgeleid in het herkennen en oplossen van in-company problemen. BA is een hands-on programma: u zult uw expertise te gebruiken in de verschillende gebieden om zakelijke praktijken te verbeteren door het onderzoeken en analyseren van real-world situaties waarmee bedrijven dagelijks.

Construct, implementeren en oplossing benaderingen beoordelen

Theorieën van Business Analytics zijn meestal toegepast op gebieden zoals de supply chain planning, data mining, call center management, revenue management en risicomanagement. De masteropleiding zal uw kennis te verdiepen in deze gebieden en geven u de mogelijkheid zich te specialiseren in business proces optimalisatie, computationele intelligentie en het beheer van financiële risico's. De combinatie van de kennis die u verwerven en toe te passen op de praktijk speelt een essentiële rol in het programma. De masteropleiding wordt afgesloten met een zes maanden durende individuele stage bij een bedrijf (de master-project).... [-]

Nederlanden Amsterdam
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
Deeltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Vrije Universiteit Amsterdam

Aardwetenschappen is een algemene masteropleiding die verschilt van de gespecialiseerde Masters die we aanbieden. Het programma geeft je de mogelijkheid om een ​​... ... [+]

Master in de aardwetenschappen

Vrije Universiteit Amsterdam staat erom bekend alle specialisaties van de Aardwetenschappen te combineren met andere vakgebieden. Aardwetenschappen aan onze universiteit zijn nauw verbonden met biologie en milieuwetenschappen. Waarom zou je jezelf beperken tot een geoloog of een geograaf? Word een echte aardwetenschapper met een verreikende achtergrondkennis waarmee je echt het beste uit je toekomst kunt halen. Hoe werken ijstijden, leven, platentektoniek en CO2-cycli in de aardkorst en oceanen precies op elkaar in? Wat is de relatie tussen landschaps- en foutbewegingen in de datering van gesteenten of in processen zoals opheffing en erosie?

Het programma in een notendop... [-]

Nederlanden Amsterdam
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Vrije Universiteit Amsterdam

De specialisatie International Management bereidt je voor op carrières van algemeen management door je inzicht te ontwikkelen in hoe de internationale context van invloed ... [+]

Over

De specialisatie International Management bereidt je voor op carrières van algemeen management door je inzicht te ontwikkelen in hoe de internationale context van invloed is op bedrijven en hun werknemers. Vanwege de toenemende globalisering van de afgelopen decennia heeft de internationale context nu invloed op alle aspecten van het bedrijf. De specialisatie International Management combineert de nieuwste theorie van internationaal management met praktische toepassingen.

Onder supervisie van onderzoekers en docenten van wereldklasse, voltooit u geavanceerde internationale managementcursussen die zijn ontworpen om u een goed begrip te bieden van hoe verschillende delen van een bedrijf moeten worden beheerd en hoe u in verschillende contexten kunt concurreren. Behalve kerncursussen, kunt u kiezen uit verschillende interdisciplinaire keuzevakken die de kennis op gebieden van persoonlijk belang leveren. Het programma heeft ook een sterke praktische component. Je moet de theoretische hulpmiddelen toepassen op een praktische situatie door een internationale uitbreidingsstrategie voor een echt bedrijf te ontwikkelen of een bedrijf te adviseren over een internationaal managementprobleem. Verder werk je in verschillende groepsprojecten om soft skills te ontwikkelen voor het werken in multinationale teams.... [-]

Nederlanden Amsterdam
September 2019
Engels
Voltijd
1 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
Vrije Universiteit Amsterdam

Het programma Leadership and Change Management is een reizigersgids voor koplopers (change agents en change crews) in organisaties. In deze specialisatie verkrijgt u evid ... [+]

Over

Het programma Leadership and Change Management is een reizigersgids voor koplopers (change agents en change crews) in organisaties. In deze specialisatie verkrijgt u evidence-based kennis over de complexiteit van (geplande) strategische interventies vanuit meerdere perspectieven en in verschillende omgevingen, waaronder privébedrijven, publieke organisaties en grootschalige instellingen.

Alle cursussen die worden aangeboden in de specialisatie Leadership and Change Management worden onderwezen met zowel macro- (bijv. Organisatie / institutioneel) als micro (bijvoorbeeld individueel, gedragsmatig) perspectief op het onderwerp. Tegelijkertijd zul je meer te weten komen over de complexiteit van het 'ter plaatse implementeren' van veranderingen, waarbij plannen en standaard operationele procedures meestal weinig hulp bieden en waar leiders voor de gelegenheid opkomen. Door projectmanagement, retoriek en politieke vaardigheden te leren, en - last but not least - door je vertrouwd te maken met je persoonlijke verhaal, groei en visie (als 'reflective practitioner'), kun je leren om voortrekker te worden (en dus ' leider ') van verandering.... [-]

Nederlanden Amsterdam
September 2019
Engels
Voltijd
1 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
Vrije Universiteit Amsterdam

Dit programma combineert de moleculaire en celbiologie, informatica en wiskundige modellering om enorme hoeveelheden biologische gegevens te integreren in de fundamentele ... [+]

Master in bioinformatica en systeembiologie

Enorme hoeveelheden gegevens zijn verzameld door middel van genomics initiatieven. Zij bieden een gouden kans om de geheimen van het leven te onderzoeken, om meer van haar complexiteit te begrijpen, om de kwaliteit van leven te verbeteren en om de belangrijkste ziekten te veroveren. Het omzetten van deze enorme hoeveelheid gegevens in echt begrip is de fundamentele uitdaging van het Bioinformatica onderzoek. High-throughput methoden zoals massively parallel sequencing en massaspectrometrie genereren van meer ruwe gegevens dan conventionele computer modellen efficiënt aankan. Te verwerken en deze gegevens te analyseren, computationele technieken uit Bioinformatics - zoals sequence alignment, volgorde assemblage, biostatistiek en machine learning - zijn verplicht om voorspellingen te doen over de gezondheid uitkomst te maken en om te beslissen over een persoonlijke behandeling van de patiënt. Zowel de Bio-informatica en Systeembiologie sterk interdisciplinaire gebieden. Dit programma combineert de moleculaire en celbiologie, informatica en wiskundige modellering om enorme hoeveelheden biologische gegevens in de fundamentele kennis te integreren. Je zal een sterke gevoel voor wetenschappelijk onderzoek en een hoog niveau van abstractie te ontwikkelen en leren om de snelle ontwikkelingen op deze gebieden te combineren.... [-]

Nederlanden Amsterdam
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Vrije Universiteit Amsterdam

De masteropleiding specialisatie in Human Resource Management richt zich op het personeel proces in organisaties, van werving en selectie aan de promotie ... ... [+]

Human Resource Management

De masteropleiding specialisatie in Human Resource Management richt zich op de procedure voor personeelsselectie in organisaties, van werving en selectie tot promotie, overplaatsingen en vertrek. De focus van het programma ligt op de ontwikkeling en controle van de menselijke factor in een werkcontext dat wordt steeds diverser. Als u de master specialisatie te nemen aan HRM, wordt u beloond met een diploma in Business Administration, maar u zal zich specialiseren in de processen van de prestaties van het personeel en menselijke ontwikkeling. Dit zal niet alleen je voor te bereiden op een carrière in human resources, maar ook als management trainee of business consultant. De kennis die u aanschaft zal u toelaten om te ontwikkelen en theoretische ideeën toe te passen, terwijl uw probleemoplossende vaardigheden die je effectief in alle soorten van nieuwe of onbekende multidisciplinaire context zal maken.... [-]

Nederlanden Amsterdam
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
1 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
Vrije Universiteit Amsterdam

De Master in Cognitieve Neuropsychologie is een tweejarige Research Master programma dat werkt op de snijvlakken tussen cognitieve psychologie ... ... [+]

Master in Cognitieve Neuropsychologie (Onderzoek)

De Master in Cognitieve Neuropsychologie is een tweejarige Research Master programma dat werkt op de snijvlakken tussen cognitieve psychologie en klinische neuropsychologie. Terwijl de cognitieve psychologie is gericht op algemene theorieën van de hersenfunctie, neuropsychologie richt zich op individuele patiënten met een hersenbeschadiging, wiens toestand kan vaak geven ons nieuwe inzichten in hoe het menselijk brein werkt. De combinatie van deze twee benaderingen in het programma een masteropleiding is uniek in Nederland.

Het programma in een notendop

De Master in Cognitieve Neuropsychologie is het programma een tweejarige research master, een combinatie van diepgaande cursussen over de cognitieve functie bij de algemene en klinische populaties met een brede algemene en neurowetenschappelijk onderzoek vaardigheden. Kenmerken van het curriculum onder meer:... [-]

Nederlanden Amsterdam
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Vrije Universiteit Amsterdam

De masteropleiding in Archeologie van Noord-West-Europa bestrijkt de periode van de Late IJzertijd in de vroegmoderne periode. De twee specialisaties ... ... [+]

Master in de archeologie van Noord-West-Europa

De masteropleiding in Archeologie van Noord-West-Europa bestrijkt de periode vanaf de Late IJzertijd in de vroegmoderne periode. De twee specialisaties in dit programma zijn Late IJzertijd en Romeinse archeologie van Noord-West-Europa en de Middeleeuwen en vroegmoderne archeologie. Vrije Universieit Amsterdam heeft een leidende positie in onderzoek en onderwijs op het gebied van de late prehistorie en de Romeinse tijd in West-Europa, met bijzondere aandacht voor de Nederlandse archeologie, terwijl archeologie van de Middeleeuwen en de vroegmoderne tijd is een van de specialismen op het Universiteit van Amsterdam. De twee universiteiten samen dus dekken 3000 jaar van de West-Europese archeologie. Dit programma besteedt veel aandacht aan nederzetting archeologie, de archeologie van heiligdommen en begraafplaatsen, integratieprocessen in het Romeinse Rijk en de studies van de stadscentra en materiële cultuur. Er zijn nauwe banden tussen het onderwijs in al deze gebieden en de resultaten van recente veldwerk en ander lopend onderzoek, uit de Romeinse villa landschappen in het zuiden van Nederland aan de scheepswerven van de VOC (Nederlandse East India Company) in het hart van Amsterdam.... [-]

Nederlanden Amsterdam
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
1 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
Vrije Universiteit Amsterdam

De masteropleiding Archeologie: Landschap en Erfgoed is niet bevestigd aan geografische of chronologische grenzen, maar deals thematisch met archeologische ... ... [+]

Master in het landschap en erfgoed

De masteropleiding Archeologie: Landschap en Erfgoed is niet bevestigd aan geografische of chronologische grenzen, maar deals thematisch met archeologische landschappen en archeologische erfgoed in veel verschillende samenlevingen. In de specialisatie Landschap Archeologie, zal het cultuurlandschap worden aangepakt vanuit vele invalshoeken. De specialisatie archeologisch erfgoed richt zich op de rassen van betekenissen die archeologische resten kunnen krijgen in de moderne samenleving.

Specialisaties

Programma Archeologie De Master's: Landschap en Erfgoed onderscheidt twee specialisaties:

Landscape Archaeology Landschapsarcheologie is een specialisme dat goed aan de VU Amsterdam en de UvA wordt ontwikkeld. Nederland (grootschalige opgravingen) en de Middellandse Zee (oppervlak surveys) vormen de historische landschappen waarop veldwerk wordt uitgevoerd, en zijn ook de speerpunten voor de lopende onderzoeksprojecten over het gebruik van GIS in de archeologie en villa landschappen in het noorden van het Romeinse Rijk. Kernthema's in het programma zijn: ecologische en economische dimensies van samenhang tussen mens en landschap; de historische gelaagdheid van landschappen; het "verleden in het verleden; landschap en identiteit.... [-]

Nederlanden Amsterdam
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
1 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
Vrije Universiteit Amsterdam

Archeologen met een Master in Mediterrane archeologie zijn uitzonderlijk geschikt voor een professionele carrière in de archeologie te volgen. Zij zullen hebben ... ... [+]

Master in Mediterrane archeologie

Een gedeelde kracht van de UvA en de VU Amsterdam is hun lange traditie van het doen van onderzoek in het Middellandse-Zeegebied. Dit kan worden gezien van de grote hoeveelheid veldwerk projecten in Italië en Griekenland, evenals de collecties van het museum in het Allard Pierson Museum. De twee specialisaties met elkaar te verbinden met de lange, maar zeer actueel, disciplinaire tradities van de UvA en de VU Amsterdam, dat de aandacht onder meer voor de studie van de basis van de archeologie, objecten en - makers en gebruikers ook - voor interactie en verbinding.

Twee specialisaties

De masteropleiding Mediterrane archeologie biedt twee specialisaties: Kwesties van objecten en volkeren... [-]

Nederlanden Amsterdam
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
1 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
Vrije Universiteit Amsterdam

De masteropleiding bestaat uit twee tracks: 'Sport' en 'Gezondheid'. De tracks zijn niet strikt verdeeld, maar hebben enige overlap. Dit maakt het mogelijk ... ... [+]

Master in de Bewegingswetenschappen: Sport, Bewegen en Gezondheid

Van de nieuwste ontwikkelingen in de sport training om nieuwe benaderingen van revalidatie, de master Human Movement Sciences biedt state of the art inzichten in de manier waarop de motor prestaties kunnen worden verbeterd. Van biomechanica aan de psychologie. Van inspanningsfysiologie aan neurorevalidatie. En van spierfunctie tot motorische ontwikkeling. Door te kiezen voor een focus op zowel sport of gezondheid, dan kunt u fine-tunen van je eigen profiel. Met deze diepe achtergrond in de bewegingswetenschappen, wordt u goed uitgerust om bij te dragen aan dit fascinerende gebied van de studie. Bent u geïnteresseerd in het optimaliseren van sportprestaties, het helpen van mensen met een verminderde werking van de motor, of het verkrijgen van een fundamenteel begrip van hoe we bewegen? Dan is de Master's in Bewegingswetenschappen het ideale programma voor u!... [-]

Nederlanden Amsterdam
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
1 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
Vrije Universiteit Amsterdam

De masteropleiding in Accounting and Control is een eenjarig programma dat bestaat uit minimaal zeven cursussen en een scriptie. Het programma stelt een ... ... [+]

Master in Accounting and Control De masteropleiding in Accounting and Control is een eenjarig programma dat bestaat uit minimaal zeven cursussen en een scriptie. Het programma stelt een snelle tempo, met een korte, gerichte lesuren van zes weken, gevolgd door examens. De kern van het programma bestaat uit verplichte vakken in de financiële verslaggeving, management accounting, ondernemingsrecht, corporate governance en empirisch onderzoek in de boekhouding. Daarnaast zal u de mogelijkheid om een ​​reeks van keuzevakken te nemen over onderwerpen zoals auditing, accounting informatiesystemen, management control, corporate finance en accounting theorie. Cursussen bestaan ​​meestal uit een mix van lezingen en actieve werkvormen, waarbij zowel individueel en groepswerk. Tenslotte zal je een Master's thesis waard 18 studiepunten te schrijven. Uw scriptie zal aantonen dat u zowel de kennis van de discipline verwacht van een aspirant-professional, en het onderzoek, analyse en rapportage vaardigheden die nodig zijn van een bevoegde onderzoeker bezitten.... [-]

Nederlanden Amsterdam
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
1 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
Vrije Universiteit Amsterdam

De masteropleiding in de chemie is een uitdagende opleiding voor studenten die al een stevige achtergrond in de chemie en die staan ​​te popelen om ... ... [+]

Master in de chemie

De masteropleiding in de chemie is een uitdagende opleiding voor studenten die al een stevige achtergrond in de chemie en die staan ​​te popelen om hun kennis en ervaring uit te breiden. Chemie is geen geïsoleerd discipline: het vormt de brug tussen biologie aan het ene uiteinde van het spectrum (biomoleculaire chemie) en fysica aan de andere kant (fysisch-theoretische chemie). Een master in de chemie kan leiden tot een spannend, goed betaalde carrière met uitgebreide mogelijkheden voor het nastreven van je ambities.

Chemie is een joint degree-opleiding van de Universiteit van Amsterdam en de Vrije Universiteit Amsterdam. De cursussen worden gegeven in de twee faculteiten Wetenschappen. Afgestudeerden krijgen een diploma erkend door beide universiteiten.... [-]

Nederlanden Amsterdam
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Vrije Universiteit Amsterdam

Computational science is een discipline die zich heeft gevestigd als de derde pijler van de moderne wetenschap (naast theoretische en experimentele wetenschap), en het ga ... [+]

Master in Computational Science

Wilt u een tornado in virtuele realiteit te confronteren en haar intenties te voorspellen? Of begrijpen van het gedrag van de financiële markten? Wat als u kon de uitkomst van een chirurgische ingreep te simuleren voordat deze in praktijk wordt gebracht? Of te voorspellen hoe een menigte in het geval van een ramp zou verhuizen? Computational science is een discipline die zich heeft gevestigd als de derde pijler van de moderne wetenschap (naast theoretische en experimentele wetenschap), en omvat de modellering, simulatie en analyse van fenomenen door middel van berekening. Dit heeft nieuwe deuren naar de fysieke en sociale wetenschappen, aardwetenschappen en life sciences geopend op vele schaalniveaus.... [-]

Nederlanden Amsterdam
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Vrije Universiteit Amsterdam

Programma van Cultuur, Organisatie en Management de meesters 'zet organisatorische problemen in een breder maatschappelijk en cultureel perspectief. Ben jij ... ... [+]

Master in Cultuur, Organisatie en Management

De meesters programma van Cultuur, Organisatie en Management zet organisatorische problemen in een breder maatschappelijk en cultureel perspectief. Bent u geïnteresseerd in organisaties en thema's binnen de organisatie cultuur, change management en culturele veranderingen? Heb je doel om af te studeren met een universitaire masters 'degree? Toen de meesters 'programma van Cultuur, Organisatie en Management kan worden net wat je zoekt.

studieprogramma

Het programma richt zich op kwalitatieve onderzoeksmethoden die de etnografische aanpak typeren. Studenten kunnen ook onderzoek doen voor hun scriptie in Nederland of in het buitenland, met name in Zuidoost-Azië, Zuid-Afrika of de Caraïben. Wat u kunt verwachten van het programma:... [-]

Nederlanden Amsterdam
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
1 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
Vrije Universiteit Amsterdam

De Master in Economics is ontwikkeld voor de aankomende professionele econoom met interesse in sociale kwesties. Het leert je de essentie van de moderne economische theor ... [+]

Master in de economie

De Master in Economics is ontwikkeld voor de aankomende professionele econoom met interesse in sociale kwesties. Het leert je de essentie van de moderne economische theorie en hoe je ze toepast op alledaagse problemen op een aantal kernbeleidsvelden. Aan de hand van gedragseconomische modellen en statistische technieken proberen economen macro-economische en micro-economische vragen te beantwoorden. Aandachtsgebieden zijn armoede en ongelijkheid, sociale zekerheid, groei en inflatie, en milieubeleid. Je leert hoe je een gestructureerde aanpak van praktische problemen kunt toepassen bij het toepassen van de economische technieken die op bachelorniveau worden geleerd. Als een masterstudent, word je een veelzijdige, all-round econoom met het vermogen om zelfstandig belangrijke economische kwesties aan te pakken.... [-]

Nederlanden Amsterdam
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Vrije Universiteit Amsterdam

De tweejarige Research Master's in Economie is een ideaal programma voor studenten die willen PhD studies voort te zetten. Het programma biedt select, hoge ... ... [+]

Master in Economics (MPhil)

De tweejarige Research Master in Economie is een ideaal programma voor studenten die willen PhD studies voort te zetten. Het programma biedt select, hoge kwaliteit van het onderwijs op het gebied van economie en econometrie. Als je ambities zijn gericht op een academische carrière in de economie, econometrie of finance, dan is deze Research Master is ideaal voor jou. Niet alleen leert u uit te voeren onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek, maar het biedt ook een uitstekende opstap naar goede promotieplaatsen.

Specialisaties

Deze Research Master biedt u drie specialisaties:

economie Econometrie financiën

Het bouwen van een toponderzoek school in Economics... [-]

Nederlanden Amsterdam
September 2019
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Vrije Universiteit Amsterdam

De masteropleiding specialisatie in de filosofie, bio-ethiek en gezondheid zal u voorzien van de theoretische en praktische instrumenten om te gaan met ethische kwesties ... [+]

Master in de filosofie, bioethiek en gezondheid (specialisatie van de filosofie (2 jaar))

De masteropleiding specialisatie in de filosofie, bio-ethiek en gezondheid zal u voorzien van de theoretische en praktische instrumenten om te gaan met ethische vraagstukken in de gezondheidszorg en de gezondheidszorg policy.You leert nadenken over de praktische problemen vanuit een medische, morele, juridische, politieke en economisch perspectief. De behoefte aan interdisciplinaire reflectie groeit de ontwikkelingen binnen de samenleving leiden tot nieuwe uitdagingen in de gezondheidszorg. Neem de verschuivingen in verantwoordelijkheid bijvoorbeeld: patiënten wordt verwacht dat zij een grotere verantwoordelijkheid voor hun eigen gezondheid en om 'te beheren zichzelf' en verzekeraars worden steeds verantwoordelijk voor zowel de kosten en de kwaliteit van de gezondheidszorg voorzieningen nemen. Daarnaast zijn er vele snelle wetenschappelijke en technologische ontwikkelingen rekening houden: van kennis van de genetische basis van ziekten, pre-implantatie diagnostiek en IVF, het gebruik van plastische chirurgie voor esthetische verbetering. Dan zijn er de problemen van slechts verdeling veroorzaakt door het groeiende aantal opties voor de behandeling van allerlei ziekten en het groeiende aantal mensen goed leven tot op hoge leeftijd. Dergelijke ontwikkelingen een verandering veroorzaken in de medische ethische agenda.... [-]

Nederlanden Amsterdam
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Vrije Universiteit Amsterdam

Neuroscience behoort tot de wetenschap dat in de toekomst een grote impact op vrijwel alle aspecten van ons functioneren als mens zal hebben .. ... [+]

Neuroscience behoort tot de wetenschap dat in de toekomst een grote invloed op vrijwel alle aspecten van ons functioneren als mens hebben. Neuroscience heeft al veranderd het uitzicht dat we hebben voor onszelf. Het programma biedt een antwoord op de behoefte aan verantwoordelijke wetenschappers, onderzoekers die gevoelig zijn voor de conceptuele problemen op hun eigen subdomein en die, anderzijds, kunnen reflecteren en communiceren over de bredere implicaties van het vakgebied, klinische en als maatschappelijk. Wij richten ons op de filosofie in de neurowetenschappen in plaats van de filosofie over neurowetenschappen.

Opzet van het programma

Het curriculum van PNS omvat 30 ec in Filosofie, 36 ec in Neuroscience, 42 ec in Philosophy of Neuroscience, en 12 ec voor het individu masterscriptie, op het totaal van 120 ec. Voor details van het curriculum, dan kunt u de website raadplegen op www.vu.nl/philosophy... [-]

Nederlanden Amsterdam
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
1 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
Vrije Universiteit Amsterdam

programma Deze tweejarige bij Vrije Universiteit Amsterdam bereidt talentvolle studenten voor op een loopbaan als onderzoeker in de geschiedenis. U kunt specialiseren in ... [+]

Master in de Geschiedenis (Research)

programma Deze tweejarige bereidt talentvolle studenten voor op een loopbaan als onderzoeker in de geschiedenis. U kunt specialiseren in het politieke, (post) koloniale geschiedenis, de wereldwijde sociale geschiedenis of culturele geschiedenis. De geschiedenis groep wordt geprezen voor zijn unieke expertise op het gebied van de geschiedenis van de wetenschap en religie, erfgoed studies, emoties studies, materiële cultuur en milieu geesteswetenschappen. U zult het onderzoek van de complexe constellaties waarin mensen, voorwerpen, ruimtes en ideeën kruisen, met een focus op de rol van macht, sociale relaties, religie en emoties. Het programma biedt studenten ook de mogelijkheid om te verkennen en trainen vaardigheden in de digitale analyse en na te denken over de mogelijkheden van de opkomende digitale geesteswetenschappen technieken.... [-]

Nederlanden Amsterdam
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Vrije Universiteit Amsterdam

De Research Master in Critical Studies in Kunst & Cultuur is een tweejarig programma dat u in staat stelt zich te ontwikkelen tot een professionele onderzoeker. Het p ... [+]

Master in Critical Studies in Kunst & Cultuur (Research)

Deze twee-jarige opleiding is uniek in Nederland. Met speciale nadruk op methodologische en theoretische vraagstukken, maar ook verband perspectieven uit de kunstgeschiedenis, mediastudies, ontwerpstudies en architectuurgeschiedenis. Het bevordert het verwerven van kennis, analytische vaardigheden en het vermogen om kritisch te reflecteren op historische en hedendaagse ontwikkelingen in de culturele industrie. Het concentreert zich op de analyse van de "visuele objecten" (van landschappen, steden en gebouwen om kunstwerken in diverse media, film, televisie, design en games) in hun sociale, institutionele, economische en ideologische contexten. Het programma wordt gegeven in het Engels.... [-]

Nederlanden Amsterdam
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Vrije Universiteit Amsterdam

Het zwaartepunt van dit programma aan de Vrije Universiteit Amsterdam is de relatie tussen literatuur en sociale verandering. Fictie is belangrijk omdat het geeft vorm aa ... [+]

Master in Literary Studies (research)

Het zwaartepunt van dit programma is de relatie tussen literatuur en sociale verandering. Fictie is belangrijk omdat het geeft vorm aan de manier waarop we de wereld zien, andere mensen en onszelf. Het is door de fantasie dat we kunnen beginnen met de werkelijkheid te veranderen. In dit programma leert u de vorm, de taal en de materiële aspecten van de teksten te analyseren als dragers van de culturele, ethische, religieuze, wetenschappelijke en politieke systemen van betekenis. Je leert onderzoek dat perspectieven combineert uit literatuurstudies en literaire geschiedenis met andere disciplines, zoals culturele en (post) koloniale geschiedenis, het milieu en de digitale geesteswetenschappen, global history en visuele cultuur.... [-]

Nederlanden Amsterdam
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Vrije Universiteit Amsterdam

De Research Master Linguistics is een tweejarig programma dat u in staat stelt zich te ontwikkelen tot een professionele onderzoeker. Het programma behandelt taalkunde .. ... [+]

Master in Linguistics (Research)

De Research Master Linguistics is een tweejarig programma dat u in staat stelt zich te ontwikkelen tot een professionele onderzoeker. Het programma behandelt de taalkunde in de breedste zin. Alle studenten nemen een algemene opleiding op het gebied van taalkundig onderzoek in het eerste jaar. De cursus, de toepasselijke naam Taalkundig onderzoek, wordt gegeven door drie of vier docenten, van wie elk lezingen over de geschiedenis van het onderzoek op het gebied van de taalkunde vanuit het perspectief van hun eigen specialisatie en op de methoden en technieken die gebruikt worden in hun individuele velden. Daarnaast zal je een gebied waar u zich willen specialiseren selecteren. Tijdens het programma, zult u kiezen uit vier vakken uit een lijst met beschikbare mastervakken. U zult uw keuze baseren op uw eigen belangen en de specialisatie die u wilt nastreven. Onze expertisegebieden omvatten niet alleen fonologie en syntaxis, maar ook onderwerpen zoals tekstuele en / of genre analyse, antropologische linguïstiek, toegepaste taalkunde en sociolinguïstiek. Het programma wordt gegeven in het Engels.... [-]

Nederlanden Amsterdam
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Vrije Universiteit Amsterdam

Onze International Hydrologie masteropleiding is in het Engels en vereist twee jaar van de studie naar de 120 ECTS (European Credit Transfer System) die u verkrijgen ... ... [+]

Master in Hydrologie

Ervoor zorgen dat er voldoende water van goede kwaliteit zijn om aan de behoeften van de groeiende wereldbevolking te voldoen is een enorme uitdaging. De samenleving moet hydrologen om 's werelds waterbronnen te beheren. In de masteropleiding in Hydrologie, zul je de processen die de hoeveelheid en de kwaliteit van het water te regelen als het door de ecosystemen, bodem en rivieren gaat bestuderen. Wij zullen u voorzien van een stevige theoretische basis, gecombineerd met hydrologisch onderzoek in gebieden, variërend van tropische Amazonia naar de permafrost regio van Siberië. Een Master of Science in de Hydrologie stelt u in staat om een ​​professionele of wetenschappelijke carrière in de hydrologie te streven.... [-]

Nederlanden Amsterdam
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Vrije Universiteit Amsterdam

De masteropleiding is bedoeld om u te voorzien van de kennis, ervaring en inzichten die je nodig hebt om een ​​autonome professional op het gebied van c geworden ... [+]

Computerwetenschappen master

De masteropleiding is bedoeld om u te voorzien van de kennis, ervaring en inzichten die u nodig hebt om een ​​zelfstandige professional op het gebied van de informatica geworden. U krijgt een groot deel over de technologie achter de computer-systemen, software, netwerken en online systemen te leren. Het programma is ontworpen om een ​​solide basis te bieden voor een carrière in het bedrijfsleven en ook om je voor te bereiden voor verdere opleiding als wetenschappelijk onderzoeker. Er zijn verschillende onderzoeksgroepen binnen de Vrije Universiteit Amsterdam, waar u de mogelijkheid om uw werk voort te zetten als wetenschappelijk onderzoeker zal hebben. De afdeling Informatica heeft veel verbindingen met nationale en internationale bedrijven, die u een vliegende start kunnen bieden aan uw carrière zodra u uw master hebben afgerond. Computer Science afgestudeerden zijn in hoge vraag en veel van onze studenten vinden werk in hun gekozen gebied van specialisatie.... [-]

Nederlanden Amsterdam
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Vrije Universiteit Amsterdam

Cursussen Onze Master's kunnen veranderen van jaar tot jaar aan de lopende ontwikkelingen en internationale Informatiewetenschappen onderzoek weerspiegelen. Ze kunnen ond ... [+]

Master in Information Sciences

Informatiewetenschappen is het multidisciplinaire gebied verspreid over Informatie en Communicatie Technologie (ICT) en de praktische toepassing ervan in de samenleving. Bent u geïnteresseerd in de manier waarop informatie wordt gemaakt en verwerkt in bedrijven en organisaties? Bent u meer geïnteresseerd in de toepassing van technologie dan de technologie voor zijn eigen belang? Bent u van mening dat het belangrijk is om de rol van mensen, organisaties en culturen bij het ontwerpen, modelleren, communicatie en uitwisseling van informatie te overwegen? Als dat zo is, dan is de masteropleiding Information Sciences aan de Vrije Universiteit Amsterdam is een uitstekende keuze voor jou. Informatica combineert techniek en organisatiekunde enerzijds, met de technologie en cultuur anderzijds. Het beschikt over cursussen die u een voorsprong op het snelle tempo van de ontwikkelingen in deze sector. Het programma richt zich op webapplicaties en internet onderzoek voor de e-samenleving van de toekomst, met inbegrip van gebieden zoals e-business en e-entertainment. De masteropleiding streeft naar wetenschappelijk inzicht en een gevoel van maatschappelijke verantwoordelijkheid te promoten. U wordt verplicht om cursussen te selecteren met een totale waarde van 15 studiepunten uit een lijst van goedgekeurde cursussen die geworteld zijn in ons internationaal onderzoek. Onze masteropleidingen kunnen van jaar tot jaar aan de lopende ontwikkelingen en internationale Informatiewetenschappen onderzoek weerspiegelen. Ze kunnen onder meer gast cursussen, SIKS National Graduate Research School cursussen en cursussen over andere nieuwe onderwerpen onderwezen door de medewerkers van de universiteit. Onze huidige cursussen omvatten Information Retrieval, E-Business Innovation, Software Architectuur, Ontology... [-]

Nederlanden Amsterdam
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
1 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
Vrije Universiteit Amsterdam

De studie van de teksten, literatuur, en de materiële cultuur van het oude Griekenland en Rome biedt een schat aan informatie. Deze informatie is van de hoogste ... ... [+]

Master in Classics

Classics als een discipline is springlevend. De studie van de teksten, literatuur, en de materiële cultuur van het oude Griekenland en Rome biedt een schat aan informatie. Deze informatie is van de hoogste rente op zich, maar is ook zeer relevant voor onze huidige cultuur. Vind je het een uitdaging om het beeld van de Grieks-Romeinse oudheid nuanceren, evenals maak nieuwe verbindingen tussen het heden en het verleden te overwegen? In dat geval wordt de masteropleiding Classics is het programma voor u. Dit masterprogramma combineert taalkunde, letterkunde en cultuurgeschiedenis. De speciale profielen zijn narratologie en discours taalkunde, intertekstualiteit en de receptie, en de oude gedachte. De wereld van de Grieks-Romeinse oudheid heeft vele facetten en dus Classics omarmt vele disciplines. U zult het analyseren van representatieve primaire bronnen veel meer diepgang dan het geval was tijdens de bachelorfase was. Het kiezen van uw eigen gebied van de rente die u zal worden geïntroduceerd in wetenschappelijke debatten en leren om de wetenschappelijke instrumenten omgaan met jezelf een bijdrage leveren aan deze discussies. Daarnaast krijgt u te zien hoe u uw specialist, kritische kennis van de oudheid tot de teksten en andere culturele verschijnselen uit latere perioden betrekking hebben.... [-]

Nederlanden Amsterdam
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
1 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
Vrije Universiteit Amsterdam

De masteropleiding Oude Geschiedenis biedt twee specialisaties. Elke specialisatie bestaat uit twee core modules die u kennismaken met een aantal ... ... [+]

Master in Oude Geschiedenis

De masteropleiding Oude Geschiedenis biedt twee specialisaties. Elke specialisatie bestaat uit twee kernmodules die u presenteren voor een aantal belangrijke debatten op het betreffende gebied ("Grote Debatten in Oude Historische Studies"). Er is ook veel nadruk op interdisciplinair onderzoek.

Oost-West Confrontaties: Er is altijd een meer of mindere mate van wederzijdse culturele interactie tussen het Nabije Oosten en de Griekse wereld. Dit geldt voor religieuze en artistieke motieven, wetenschap, het schrijven van systemen en het openbaar bestuur. De expertise van het onderwijzend personeel is vooral geconcentreerd op de Hellenistische tijdperk (Alexander de Grote in Mesopotamië), hoewel eerdere en latere perioden worden ook behandeld. Religie en cultuur: een van de belangrijkste thema's in deze specialisatie is de cultuur van de Griekse elite in de oostelijke helft van het Romeinse Rijk. ... [-]
Nederlanden Amsterdam
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
1 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
Vrije Universiteit Amsterdam

De masteropleiding in Literary Studies, programma Literatuur in het Engels aan de Vrije Universiteit Amsterdam richt zich op de relatie tussen literatuur en beeldende ... ... [+]

Master in Literatuur in het Engels

De masteropleiding in Literary Studies, programma Literatuur in het Engels aan de Vrije Universiteit Amsterdam richt zich op de relatie tussen literatuur en beeldcultuur. Geworteld in de VU Amsterdam traditie van het bestuderen van de relatie tussen woord en beeld, zal deze gespecialiseerde interdisciplinaire programma leer je de verschillende manieren te analyseren waarop tekstuele en visuele cultuur op elkaar inwerken. De onderwerpen bestudeerd vanuit dit perspectief variëren van de Renaissance podium om scenarioschrijven, uit de relatie tussen poëzie en fotografie tot aanpassingen van gothic novels filmen. De cursussen in dit programma zijn nauw verbonden met het huidige onderzoek van de medewerkers, zodat studenten zijn betrokken bij cutting-edge ontwikkelingen. U wordt aangemoedigd om uw eigen belangen in de diepte met behulp van de tools en theorieën bieden wij u, culminerend in uw eigen onderzoek te verkennen als je je MA-scriptie in het tweede semester te schrijven.... [-]

Nederlanden Amsterdam
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
1 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
Vrije Universiteit Amsterdam

Als afgestudeerde van de masteropleiding in de Politieke Wetenschappen aan de Vrije Universiteit Amsterdam, zult u in staat om effectief te werken in een multidisciplinai ... [+]

Master in de Politieke Wetenschappen: Internationale Betrekkingen en Transnationale Governance

De meesters programma Politicologie is een fulltime programma van één jaar (ongeveer 40 uur studeren per week). Het programma start in september. Na het succesvol afronden, zijn afgestudeerden bekroond met de wettelijk erkende titel Master of Science (MSc) in de Politieke Wetenschappen. Politicologie is een full-time opleiding start in september.

Studieprogramma

Zowel wereldwijd als Europees bestuur zijn intensiveren. Op hetzelfde moment, heeft het nieuwe millennium ook getuige van nieuwe vormen van conflict, evenals de schijnbare heropleving van interstatelijke rivaliteit en geopolitiek, zoals kan worden gezien door de nieuwe wapenwedloop en in de toenemende mate van concurrentie om natuurlijke hulpbronnen. In deze specialisatie maakt u kennis met de verschillende theoretische invalshoeken van waaruit deze internationale dynamiek kunnen worden geanalyseerd worden, en leren om ze toe te passen op een onderwerp van uw interesse. De Master in de politieke wetenschappen is een jaar full-time programma, volledig in het Engels. Het heeft een studielast van 60 ECTS en is voorzien van vier specialisatie streams.... [-]

Nederlanden Amsterdam
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
1 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
Vrije Universiteit Amsterdam

De masteropleiding in de Politieke Wetenschappen geeft je een grondige, brede opleiding in de sociale en politieke wetenschappen methodologie. Het gaat om de toepassing e ... [+]

Master in de Politieke Wetenschappen: Global Environmental Governance

Bijna geen enkele diersoort, landen of delen van de oceaan zijn niet beïnvloed door de enorme ontwikkeling van de menselijke wezens. De master Political Science: Global Environmental Governance richt zich op de politieke aspecten en implicaties van thema's als klimaatverandering, duurzaamheid en de natuur. Ben je geïnteresseerd in deze onderwerpen en heb je doel te studeren met een universitaire masters 'degree? Dan Politieke Wetenschappen van de meesters: Global Environmental Governance aan de Vrije Universiteit Amsterdam kon worden net wat je zoekt.

studieprogramma

De Master in de Politieke Wetenschappen geeft je een grondige, brede opleiding in de sociale en politieke wetenschappen methodologie. Het gaat om de toepassing en het praktische gebruik van een verscheidenheid van politieke onderzoeksmethoden binnen de traditie van positieve theorie ontwikkeling en kritische theorie. Mensen beïnvloeden nu allemaal biologische en fysische systemen op de planeet. De eeuwige vraag is hoe de co-evolutie van samenlevingen en hun omgeving te organiseren. Essentieel voor dit zijn de opkomende structuren van transnationale samenwerking en goed bestuur, die de kern van deze specialisatie. De Master in de politieke wetenschappen is een jaar full-time programma, volledig in het Engels. Het heeft een studielast van 60 ECTS en is voorzien van vier specialisatie streams.... [-]

Nederlanden Amsterdam
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
1 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
Vrije Universiteit Amsterdam

De masteropleiding specialisatie 'Arbeids- en Organisatiepsychologie' richt zich op het menselijk gedrag in organisaties en werksituaties. Sommige van de gestelde vragen ... [+]

De masteropleiding specialisatie 'Arbeids- en Organisatiepsychologie' richt zich op het menselijk gedrag in organisaties en werksituaties. Sommige van de gestelde vragen zijn: Hoe kunnen organisaties trekken competente en betrouwbare medewerkers? Welke rol organisatorische leiders spelen? Hoe komt men invloed groep en organisatorische processen? Het programma biedt cursussen die zijn geworteld in zowel theorie en praktijk en biedt inzicht in de rol van de persoonlijkheid, sociale processen, leiderschap en besluitvorming in organisaties, en wordt gegeven door internationaal gerenommeerde experts.

STRUCTUUR VAN HET PROGRAMMA

In het eerste semester kunnen studenten kiezen voor vijf van de zeven volgende cursussen:... [-]

Nederlanden Amsterdam
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
1 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
Vrije Universiteit Amsterdam

De Master SCA stelt studenten in staat te ontwikkelen en versterken hun onderzoekscapaciteiten, terwijl verankering in de theoretische paradigma van de menselijke veiligh ... [+]

Master in de Sociale en Culturele Antropologie

Bent u geïnteresseerd in Antropologie en onderwerpen zoals ontwikkelingshulp, cultuur, identiteit, religie en duurzame ontwikkeling? Heb je doel om af te studeren met een universitaire masters degree? Toen de meesters 'programma Sociale en Culturele Antropologie kon worden net wat je zoekt. Miljoenen mensen over de hele wereld leeft in armoede en oorlog. Hoe doen ze geven betekenis aan hun bestaan ​​en welke strategieën gebruiken ze om een ​​betere levensstandaard en een gevoel van vrijheid te bereiken? Migratie lijkt een laatste redmiddel voor wanhopige mensen. Wat doen vluchtelingen en asielzoekers vinden in hun nieuwe thuisland en op welke manier worden ze verwelkomd door de lokale bevolking?... [-]

Nederlanden Amsterdam
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
1 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
Vrije Universiteit Amsterdam

Word de beste wetenschapper en geleerde die u kan zijn! Onze masteropleiding Sociale Psychologie is een multidisciplinaire aanpak voor het begrijpen van fundamentele soci ... [+]

Word de beste wetenschapper en geleerde die u kan zijn! Onze masteropleiding Sociale Psychologie is een multidisciplinaire aanpak voor het begrijpen van fundamentele sociale psychologische processen. De achterliggende gedachte is dat de nieuwe inzichten met betrekking tot het menselijk gedrag meer volledig kan worden begrepen door de integratie van de evolutionaire, cognitieve en sociale structurele perspectieven in de studie van de diverse sociale en psychologische verschijnselen. Waaronder zelf processen, interpersoonlijke relaties, en intra- en inter-groep verschijnselen. Sociale psychologie is daarom een ​​belangrijke factor in talloze situaties en instellingen.

Opzet van het programma ... [-]
Nederlanden Amsterdam
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
1 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
Vrije Universiteit Amsterdam

De masteropleiding in de Stochastics and Financial Mathematics aan de Vrije Universiteit Amsterdam leidt je in de volle diepte en de breedte van het veld ... ... [+]

master in de stochastiek en financiële wiskunde

Stochastics onderzoekt fenomenen waarin toeval speelt een centrale rol, zoals het gevolg van een algemene verkiezingen, schommelingen in de aandelenkoersen of de interacties tussen moleculen in een levende cel. Als u kiest voor de masteropleiding in de Stochastics and Financial Mathematics, word je opgeleid tot een wereld-klasse expert in zowel theorie en relevante gebieden van toepassing geworden. De masteropleiding in de Stochastics and Financial Mathematics aan de Vrije Universiteit Amsterdam leidt je in de volle diepte en de breedte van het veld, het uitbreiden van uw vaardigheden en inzichten en het verbeteren van uw kansen op de arbeidsmarkt.... [-]

Nederlanden Amsterdam
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Vrije Universiteit Amsterdam

Master in de taalkunde: Taaladvies en taalkundige documentatie biedt een programma in de algemene taalkunde dat zich richt op de wisselwerking tussen theorie en gegevens ... [+]

Over

Master in de taalkunde: Taaladvies en taalkundige documentatie biedt een programma in de algemene taalkunde dat zich richt op de wisselwerking tussen theorie en gegevens in de onderzoekstradities van antropologische, typologische en beschrijvende linguïstiek. De nadruk op praktisch veldwerk, culturele pragmatiek en antropologische perspectieven maakt dit programma uniek in Nederland. Na zijn afstuderen heeft de student de kennis, vaardigheden en expertise om te functioneren als een taalkundige consultant of taalkundig onderzoeker in veel omgevingen, met name in vertalen, interculturele communicatie en taaldocumentatie:

kennis van actuele ontwikkelingen op het gebied van typologische, beschrijvende en antropologische taalkunde;het vermogen om kritisch te reflecteren op wetenschappelijke publicaties op deze gebieden;de vaardigheden om linguïstisch onderzoek uit te voeren in veldwerk en interculturele linguïstische adviesinstellingen op een methodologisch adequate en systematische manier;het vermogen om de resultaten van zijn of haar onderzoek duidelijk en systematisch over te brengen aan zowel taalkundigen als buiten de academische wereld;het vermogen om een ​​referentie-grammatica van een ondergedocumenteerde taal te schrijven in overeenstemming met de internationale normen van beschrijvende en documentaire linguïstiek.Studieprogramma... [-]
Nederlanden Amsterdam
September 2019
Engels
Voltijd
1 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
Vrije Universiteit Amsterdam

De masteropleiding in de wiskunde aan de Vrije Universiteit Amsterdam biedt u de mogelijkheid zich te specialiseren in een gebied, terwijl verdere verdieping van uw ... ... [+]

Master in de wiskunde

Wiskunde is een levendige, veelzijdige en veelzijdig gebied, waarbij de nadruk ligt op het onderzoek en de ontwikkeling van technieken voor zuivere en toegepaste wiskundige vraagstukken aan te pakken. Vaak is de scheidslijn tussen theorie en praktijk is slechts een illusie. Wiskundige theorie, ontwikkeld voor een specifiek probleem, vindt vaak zijn weg naar onverwachte toepassingen. Dit is de kracht en schoonheid van de wiskunde, een discipline die per definitie oneindig, en waar nieuwe wegen altijd wachten om ontdekt te worden. De masteropleiding in de wiskunde aan de Vrije Universiteit Amsterdam biedt u de mogelijkheid zich te specialiseren in een gebied, terwijl je wiskundige kennis in het algemeen verdere verdieping.... [-]

Nederlanden Amsterdam
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Vrije Universiteit Amsterdam

Als masterstudent bestudeer je hoe de natuur werkt. Zowel een doel op zich en om de instrumenten te voorspellen en bestrijden van problemen veroorzaakt door vervuiling te ... [+]

Master in de ecologie

Ecologen onderzoeken de relaties tussen organismen en hun omgeving. Als student een master bestudeer je hoe de natuur werkt. Zowel een doel op zich en om de instrumenten te voorspellen en bestrijden van problemen veroorzaakt door vervuiling, verlies van biodiversiteit en klimaatverandering te ontwikkelen. U zult Ecologie bestuderen van een plant, dier en systemen perspectief. Ecologische processen worden onderzocht vanuit het moleculaire niveau naar de regionale en wereldwijde schaal, waarbij veldwaarnemingen en experimenten worden gebruikt om patronen en functies van ecosystemen 'te identificeren.

Specialisaties

De ecologie en evolutie specialisatie is een combinatie van de voormalige Ecologie en Evolutie's van beide universiteiten. De baan biedt hetzelfde pakket van cursussen om MSc-studenten van beide universiteiten. Dit betekent dat u lessen en docenten zal delen met studenten van de andere universiteit. Een unieke kans om te profiteren van de diversiteit in de wetenschappelijke expertise, ervaring in lesgeven, onderzoeksapparatuur en alle andere faciliteiten van de twee universiteiten u kan bieden. Om deel te nemen aan dit programma je nodig hebt als een MSc Ecologie student aan de Vrije Universiteit Amsterdam worden geregistreerd. De milieuchemie en Toxicologie is een nieuw programma ontwikkeld aan de VU en de UvA die actief zijn in het multidisciplinaire gebied van ecologie, Analytische Chemie, Biologie, Biomedische Wetenschappen en Human Health Sciences. Om deel te nemen aan dit programma je nodig hebt als een MSc Ecologie student aan de VU te worden geregistreerd. De Limnologie en Oceanografie (UvA) nummer is een bestaand programma bij het ​​bestuderen van... [-]

Nederlanden Amsterdam
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Vrije Universiteit Amsterdam

econometrie ... [+]

De masteropleiding Econometrics and Operations Research aan de VU Campus biedt je de mogelijkheid om je kwantitatieve vaardigheden te ontwikkelen voor hun gebruik in Finance, Marketing, Economics and Business.

Econometrie en Operations Research opent een venster naar een gecompliceerde wereld die inzichten biedt waarop mensen, bedrijven en overheden hun beslissingen baseren. Econometrie is de wetenschap en kunst van het gebruik van statistische methoden voor het analyseren van financiële, marketing- en economische gegevens, tegenwoordig vaak Big Data. Operations Research is de wetenschap en de kunst om betere beslissingen te nemen in economie, management en financiën met behulp van wiskundige methoden.... [-]

Nederlanden Amsterdam
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
1 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
Vrije Universiteit Amsterdam

In onze specialisatie Econometrie en Data Science van het masterprogramma Econometrie en Operations Research verwelkomen wij u in de zich snel ontwikkelende wereld van ec ... [+]

Overzicht

In onze specialisatie Econometrie en Data Science van het masterprogramma Econometrie en Operations Research komen we u tegemoet in de zich snel ontwikkelende wereld van econometrie en data science-methoden voor ultrahoog dimensionale gegevenssets. In deze specialisatie behandelen we de statistische theorie van hoog-dimensionale ruimten, de computerwetenschappelijke vaardigheden van het verwerken van big data, de econometrische methodologie van het identificeren van causale economische relaties in een datarijke omgeving. Je leert verder de praktische vaardigheden van het analyseren, modelleren en voorspellen van de belangrijkste financiële en economische variabelen, met het oog op het verbeteren van beleid en besluitvorming.... [-]

Nederlanden Amsterdam
September 2019
Engels
Voltijd
1 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
Vrije Universiteit Amsterdam

Econometric Theory is een specialisatie van het masterprogramma Econometrics and Operations Research. Dit diepgaande onderzoek naar de fundamenten van econometrische meth ... [+]

Overzicht

Econometric Theory is een specialisatie van het masterprogramma Econometrics and Operations Research. Dit diepgaande onderzoek naar de fundamenten van econometrische methoden biedt je de uitdaging om een actief onderzoeksveld te verkennen en te beheersen dat je vooropstelt in een academische of professionele carrière.

Econometrics sluit aan op vele academische disciplines, waaronder wiskunde, statistiek, economie, financiën en bedrijfskunde, en houdt zich voornamelijk bezig met de wetenschap en de kunst van het gebruik van economische theorie en statistische technieken voor het analyseren van economische / financiële / marketinggegevens. Dit principe kan in zoveel richtingen worden gebruikt dat econometrie als een zeer algemene studie kan worden beschouwd.... [-]

Nederlanden Amsterdam
September 2019
Engels
Voltijd
1 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
Vrije Universiteit Amsterdam

Financial Econometrics is een specialisatie van het masterprogramma Econometrics and Operations Research. Deze praktische studie naar de econometrische methoden die dagel ... [+]

Overzicht

Financial Econometrics is een specialisatie van het masterprogramma Econometrics and Operations Research. Deze praktische studie naar de econometrische methoden die dagelijks in de financiële sector worden gebruikt, laat u de kwantitatieve financiële specialist worden en plaatst u in de voorhoede van een succesvolle professionele carrière.

Financial Econometrics verbindt verschillende academische disciplines, waaronder wiskunde, statistiek, financiën en bedrijfskunde, en houdt zich voornamelijk bezig met het gebruik van financiële economische theorieën en statistische technieken om financiële gegevensreeksen te analyseren. De econometrische methoden kunnen worden gebruikt om financiële risico's, beleggingsstrategieën, financieel economisch beleid, monetair beleid, hoogfrequente handel, kapitaalmarkten, financiële stabiliteit en vele andere onderwerpen te analyseren.... [-]

Nederlanden Amsterdam
September 2019
Engels
Voltijd
1 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
Vrije Universiteit Amsterdam

Uitbreidende markten en de toenemende complexiteit en verscheidenheid van financiële producten hebben geleid tot een groeiende vraag naar bekwame professionals om complex ... [+]

Overzicht

Financial Engineering is een specialisatie van het masterprogramma Econometrics and Operations Research.

Uitbreidende markten en de toenemende complexiteit en verscheidenheid van financiële producten hebben geleid tot een groeiende vraag naar bekwame professionals om complexe derivaten te creëren, te waarderen en af te dekken. De specialisatie in Financial Engineering biedt u geavanceerde kwalificaties in operationeel onderzoek en financiën, van het beheer van financiële portefeuilles tot risicoanalyse in financiële markten. Financial Engineering is de plaats waar onderzoek naar financiën en operaties samenkomt!

Financial Engineering maakt gebruik van technieken uit operationeel onderzoek, zoals simulatie en op simulatie gebaseerde optimalisatie voor het evalueren van opties of portfolio-optimalisatie. Financiële analisten vinden werk bij grote banken, makelaars en institutionele beleggers zoals verzekeringsmaatschappijen.... [-]

Nederlanden Amsterdam
September 2019
Engels
Voltijd
1 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
Vrije Universiteit Amsterdam

Quantitative Economics is een specialisatie van het masterprogramma Econometrics and Operations Research. Dit diepgaande onderzoek naar kruispunten van toegepaste econome ... [+]

Overzicht

Quantitative Economics is een specialisatie van het masterprogramma Econometrics and Operations Research. Dit diepgaande onderzoek naar kruispunten van toegepaste econometrie en economie biedt u de uitdaging om de actieve onderzoeksgebieden van micro-economie, macro-economie en / of microfinanciering te verkennen.

Econometrics sluit aan op vele academische disciplines, waaronder wiskunde, statistiek, economie, financiën en bedrijfskunde, en houdt zich voornamelijk bezig met de wetenschap en de kunst van het gebruik van economische theorie en statistische technieken om economische gegevens te analyseren. Dit programma biedt je de kans om de klassieke en algemene kruising van economie en econometrie te verkennen... [-]

Nederlanden Amsterdam
September 2019
Engels
Voltijd
1 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
Vrije Universiteit Amsterdam

Marketing Data Science is een specialisatie van het masterprogramma Econometrics and Operations Research. Deze praktijkgerichte studie naar econometrische methoden voor h ... [+]

Overzicht

Marketing Data Science is een specialisatie van het masterprogramma Econometrics and Operations Research. Deze praktijkgerichte studie naar econometrische methoden voor het analyseren van marketinggegevens om betere marketingstrategieën mogelijk te maken, laat u de kwantitatieve marketingspecialist worden en plaatst u in de voorhoede van een succesvolle professionele carrière.

Marketing Data Science verbindt vele academische disciplines, waaronder wiskunde, statistiek, economie en marketing, en houdt zich voornamelijk bezig met het gebruik van micro-economie, consumentengedrag en statistische technieken om datasets te analyseren met meerdere hiërarchieën zoals product, merk, locatie, distributie, enz. De econometrische methoden kunnen worden gebruikt voor het analyseren van volumeaandelen, reclame-effecten, verkoopstrategieën, consumentengedrag, merkloyaliteitsregelingen, tv- en sociale media-advertenties en vele andere onderwerpen.... [-]

Nederlanden Amsterdam
September 2019
Engels
Voltijd
1 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
Vrije Universiteit Amsterdam

Als je geïnteresseerd bent in een carrière waarin je de regels van het spel van de industrie en productiepraktijk definieert door een goed begrip van de mogelijkheden van ... [+]

Overzicht

Operations Research Theory is een specialisatie van het masterprogramma Econometrics and Operations Research.

Als je geïnteresseerd bent in een carrière waarin je de regels van het spel van de industrie en productiepraktijk definieert door een goed begrip van de mogelijkheden van de nieuwste technieken, als je een academische carrière wilt nastreven, of als je gewoon van de wiskunde van operationeel onderzoek, dan is de specialisatie Operations Research Theory iets voor u. Het biedt je een diepere kennis van en inzicht in dit onderzoeksgebied en uiteindelijk, via het proefschrift, deel aan het frontlinieonderzoek in operationeel onderzoek.

Vervolgens worden de kerncursussen van het programma verzorgd door het Nederlandse Netwerk voor Wiskunde van Operations Research, een samenwerking van de beste onderzoekers uit heel Nederland. Op deze manier biedt de specialisatie de mogelijkheid om te leren van een breed scala van vooraanstaande onderzoekers in het veld.... [-]

Nederlanden Amsterdam
September 2019
Engels
Voltijd
1 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
Vrije Universiteit Amsterdam

In een onderling verbonden wereld werken organisaties steeds meer samen om hun diensten efficiënt aan klanten te verdelen. Dit vereist de integratie van verschillende sle ... [+]

Overzicht

Supply Chain Management is een specialisatie van het masterprogramma Econometrics and Operations Research.

In een onderling verbonden wereld werken organisaties steeds meer samen om hun diensten efficiënt aan klanten te verdelen. Dit vereist de integratie van verschillende sleutelprocessen binnen organisaties. De specialisatie Supply Chain Management voorziet u van expertise op het gebied van supply chains, evenals de geavanceerde kwantitatieve methoden en tools van optimalisatie, die u nodig hebt om supply chain-processen effectief te ontwerpen, implementeren en beheren.

De kernvakken van dit programma zijn gericht op berekening met een solide basis in de wiskunde. Hiermee kunt u een breed scala aan modellen en oplossingsmethoden onder de knie krijgen en nieuwe methoden ontwerpen en analyseren die van toepassing zijn op nieuwe situaties.... [-]

Nederlanden Amsterdam
September 2019
Engels
Voltijd
1 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
Vrije Universiteit Amsterdam

Dit masterprogramma biedt conceptuele kaders en praktisch inzicht, die beide zijn van vitaal belang voor het grijpen hoe het management en de markten te bedienen ... ... [+]

Programma financiën

Als u geïnteresseerd bent in het verkrijgen van een beter begrip van hoe het financieel beheer en de financiële markten te laten werken zijn, de Master in Finance aan de Vrije Universiteit Amsterdam is een uitstekende plek om te beginnen. Dit masterprogramma biedt conceptuele kaders en praktisch inzicht, die beide zijn van vitaal belang voor het grijpen hoe het management en de markten in de financiële sector.

studieprogramma

Het doel van het programma De masteropleiding in Finance geeft u een gedegen basis voor een goede start als finance professional. De eerste klap is het halve werk. Dit programma verhoogt uw niveau van kennis in investeringen en Corporate Finance, onderwijst over hoe u deze kennis toepassen in de praktijk (gevallen) en traint u in het creëren van nieuwe kennis op het snijvlak van de huidige wetenschappelijke denken. De eerste twee leerdoelen zijn geïntegreerd in vier verplichte vakken (Corporate Finance, Empirical Finance, Asset Pricing & Investments en financiële markten & Instellingen) en twee of meer keuzevakken die u toelaat om verder te specialiseren. Zowel individueel als in teamverband werk je op de academische onderzoeksprojecten beantwoorden van echte vragen in de financiële wereld. Financiën kan alleen uw tweede natuur geworden als je in staat te verwerven, toe te passen en maak kennis tegelijk zijn.... [-]

Nederlanden Amsterdam
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
1 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
Vrije Universiteit Amsterdam

Data science: een schok voor het financiële systeem, of zijn grootste kans? De beschikbaarheid van big data, in combinatie met snel toenemende rekenkracht, onthult mechan ... [+]

Data science: een schok voor het financiële systeem, of zijn grootste kans? De beschikbaarheid van big data, in combinatie met snel toenemende rekenkracht, onthult mechanismen die voorheen niet zichtbaar waren. Blockchain heeft de mogelijkheid om de manier waarop we informatie registreren en beheren fundamenteel te veranderen. Netwerken bieden de mogelijkheid om robuuste en stabiele interacties op te bouwen. Grote uitdagingen liggen voor ons in het begrijpen van wat deze fascinerende nieuwe technologieën betekenen voor onze financiële infrastructuur.

Deze ontwikkelingen vragen om een nieuw type afgestudeerde finance. Het Duisenberg Honours Programme in Finance and Technology leidt u op om traditionele financiële technieken onder de knie te krijgen in combinatie met ontwikkelingen in de data science. Nadat je bent afgestudeerd aan het programma, heb je de mogelijkheid om de gegevenstechnieken te begrijpen, hoe ze kunnen worden toegepast in de financiële sector en hoe ze bedrijven kunnen transformeren. Hoewel u geen specialist in gegevenswetenschap zult zijn, vormt u een brug tussen de programmeur en de manager. U begrijpt de technici, past de technieken in de financiële sector toe en verkoopt ze aan de buitenwereld.... [-]

Nederlanden Amsterdam
September 2019
Engels
Voltijd
1 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
Vrije Universiteit Amsterdam

De Quantitative Finance programma is een 84-credit Honours Track, dat deel uitmaakt van de masteropleiding in Finance. U zult drie kernvakken in te nemen ... ... [+]

Master in Finance: Honours Programme Quantitative Finance

De Quantitative Finance programma is een 84-credit Honours Track, dat deel uitmaakt van het programma van de Master in Finance. U zult drie kernvakken in finance (Investments, Derivaten en Quantitative Risk Management), en drie geavanceerde methodologische kern cursussen in de econometrie en financiële wiskunde te nemen. U kunt drie keuzevakken uit de masteropleidingen in Finance, Econometrie, Wiskunde, Bedrijfskunde, Economie en anderen te selecteren. Deze keuzevrijheid kunt u uw eigen specialisatie kiezen en maak je eigen carrière profiel. Je zult in staat zijn om fundamentele, methodologische onderwerpen te benadrukken of richten zich op de toepassing van geavanceerde methodologie. In de loop van een jaar vindt u lezingen, volledige case study opdrachten te wonen, presentaties geven en uit te voeren uitgebreid onderzoek opdrachten. Het programma wordt gegeven in het Engels. Afgestudeerden krijgen de titel van Master of Finance.... [-]

Nederlanden Amsterdam
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
1 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
Vrije Universiteit Amsterdam

Dit programma bereidt je voor op een carrière als onderzoeker in de filosofie. Het richt zich op centrale vragen over menselijke kennis en moraliteit, en het stelt je in ... [+]

Over

Dit programma bereidt je voor op een carrière als onderzoeker in de filosofie. Het richt zich op centrale vragen over menselijke kennis en moraliteit, en het stelt je in staat je te specialiseren in verschillende richtingen. De combinatie van historische en hedendaagse perspectieven is een belangrijk kenmerk van het hele programma. De doelstellingen van ons programma zijn

Om u te helpen een grondige kennismaking te krijgen met state-of-the-art discussies en kwesties in epistemologie en morele en politieke filosofie, evenals hun historische wortels.Om je onderzoeksvaardigheden te trainen.Om je voor te bereiden op een Ph.D. traject.Om u te helpen de historisch geïnformeerde analyse van de grondslagen van kennis en moraliteit toe te passen op actuele kwesties zoals de aard van nepnieuws en complottheorieën, klimaatscepticisme, de relatie tussen vrijheid en gelijkheid, individuele verantwoordelijkheid voor collectieve uitkomsten of de moraliteit van markten .... [-]
Nederlanden Amsterdam
September 2019
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Vrije Universiteit Amsterdam

In een kleinschalig onderwijs instelling, zullen de studenten in de Research Master in Klinische en Ontwikkelingspsychologie Psychopathologie leren over de etiologie, de ... [+]

Master in de klinische en ontwikkelingspsychopathologie (onderzoek)

In een kleinschalig onderwijs instelling, zullen de studenten in de Research Master in Klinische en Ontwikkelingspsychopathologie leren over het ontstaan, de ontwikkeling en het verloop van psychopathologie en cutting edge psychologisch geïnformeerd methoden voor de preventie en behandeling. De beste onderzoekers op dit gebied zal een hoge kwaliteit van het onderwijs op de nieuwste inzichten over de relatie tussen geestelijke gezondheid, biologische schenkingen en natuurlijke hulpbronnen, de neuropsychologische substraat en menselijke relaties, en adaptieve en maladaptieve ontwikkelingstrajecten presenteren.

Het programma in een notendop... [-]

Nederlanden Amsterdam
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Vrije Universiteit Amsterdam

Als een Master student, zal je leren om op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI) onafhankelijk onderzoek uit te voeren. U zult kennisverwerving en modellering ver ... [+]

Master in Artificial Intelligence

Als een Master student, zal je leren om op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI) onafhankelijk onderzoek uit te voeren. U zult kennisverwerving en modelleren, multi-agent systemen en technieken verkennen internet zoekopdrachten efficiënter en effectiever te maken. Kunstmatige intelligentie is alles over slimme omgevingen die mensen te ondersteunen in een zeer toegewijde manier. Omdat intelligentie is meer dan alleen maar logisch denken, zult u een beroep doen op de kennis uit de hele academische spectrum; uit de filosofie, logica en psychologie, informatie wetenschap, taalkundige analyse en wiskunde.

Het programma in een notendop

... [-]
Nederlanden Amsterdam
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Vrije Universiteit Amsterdam

Voor mijninformatie uit zeer grote repositories van tekst, moet u weten wat u zoekt en hoe u het kunt vinden. Het masterprogramma Text Mining AI traint iedereen met een b ... [+]

Voor mijninformatie uit zeer grote repositories van tekst, moet u weten wat u zoekt en hoe u het kunt vinden. Het masterprogramma Text Mining AI traint iedereen met een bachelor- en of masterdiploma hoe je text mining kunt gebruiken door Artificial Intelligence (AI) -technieken toe te passen. Je leert wat de mogelijkheden en beperkingen zijn en hoe je moet reflecteren op de uitkomsten en de interdisciplinaire aspecten.

Wat is Text Mining AI?

Heb je je ooit afgevraagd waarom er behoefte is aan het vinden van informatie in een tekst met behulp van kunstmatige intelligentie technieken? Wetenschappers en beslissers hebben heel erg behoefte aan informatie die ergens in tekstuele big data moet staan. Een paar voorbeelden:... [-]

Nederlanden Amsterdam
September 2019
Engels
Voltijd
1 semester
Campus
Lees meer in Nederlands
Vrije Universiteit Amsterdam

De masteropleiding biedt de ideale gelegenheid om zich te specialiseren in dit fascinerende gebied van onderzoek, waar een breed scala aan disciplines te ontmoeten ... ... [+]

Master in Management, Policy Analysis en Ondernemerschap in de Health and Life Sciences (MPA)

Nieuwe biomedische innovaties in een wereld die steeds complexer aanleiding geven tot een breed scala van ethische, juridische en maatschappelijke vragen en dilemma's. Is de nieuwe kinkhoest vaccin beter dan de oude? Hoe kunnen we controleren Q-koorts? Hoe moeten we noties van patiëntgerichte zorg te implementeren? Wat zal de impact van de ontwikkelingen in genomics op basisverzekering zijn? Het verstrekken van de best mogelijke antwoorden op deze vragen vraagt ​​om samenwerking tussen verschillende disciplines en actoren in de samenleving, van de overheid, het bedrijfsleven en maatschappelijke instellingen om consumenten en patiënten. De masteropleiding biedt de ideale gelegenheid om zich te specialiseren in dit fascinerende gebied van onderzoek, waar een breed scala aan disciplines te ontmoeten.... [-]

Nederlanden Amsterdam
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Vrije Universiteit Amsterdam

De Master in Marketing programma neemt u mee op een reis waarin je je uitdagen om op het gebied van marketing theorie, marketing research verder ... ... [+]

Master in Marketing

De Master in Marketing programma neemt u mee op een reis waarin je jezelf uitdagen om verder op het gebied van marketing theorie, marktonderzoek en marketing praktijk kijken. Je leert trategically denken, dus begrijpen hoe superieure waarde kan worden gecreëerd voor klanten en andere belanghebbenden terwijl het bereiken van organisatorische doelen.

Eerste semester

De reis begint door te begrijpen hoe een duurzaam concurrentievoordeel wordt verkregen door het creëren van waarde voor klanten en de samenleving. In plaats van zich te concentreren op 'recepten voor succes', ligt de nadruk op het verder te kijken: begrijpen waarom iets werkt. Dit vraagt ​​ook om diepgaand begrip van onderzoeksmethodologie. De reis duurt u ook dieper in de wereld van consumenten en business-tobusiness marketing, ofwel product of dienst, waardoor u marketing uitdagingen in een steeds complexere internationale omgeving. Tweede semester... [-]

Nederlanden Amsterdam
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
1 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
Vrije Universiteit Amsterdam

De masteropleiding Milieu en Resource Management wordt georganiseerd door het Instituut voor Milieuvraagstukken (IVM), dat is een van ... ... [+]

Master in milieu en resource management

De masteropleiding in Milieu en Resource Management wordt georganiseerd door het Instituut voor Milieuvraagstukken (IVM), dat is een van Europa's oudste en meest gerespecteerde onderzoeksinstellingen in de milieuwetenschappen. Het IVM ontvangt hoge evaluaties voor zijn uitstekende kwaliteit van onderzoek door externe kwaliteitsbeoordelingen en scoort ook zeer goed in een citatie-analyse van beoordeeld tijdschriftartikelen. Ons onderzoek projecten variëren van de analyse van de lokale uitdagingen, zoals de financiering van milieudiensten aan de boeren, het gebruik van civiele jury tot inspraak in het waterbeheer, aanpassing aan de klimaatverandering in Nederland te bevorderen, nationale uitdagingen zoals vergroening van het bruto binnenlands product, te mondiale uitdagingen zoals het analyseren van internationale onderhandelingen en Noord-Zuid financiële mechanismen. Het primaire doel van het programma Milieu en Resource Management is een kritische massa in de belangrijkste disciplines en onderzoeksthema's op te bouwen door het trainen van multi-disciplinaire, onafhankelijke en ondernemende onderzoekers met een passie voor het combineren van uitmuntendheid in de wetenschap met maatschappelijke betrokkenheid.... [-]

Nederlanden Amsterdam
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
1 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
Vrije Universiteit Amsterdam

Deze master benadrukt hands-on experimenten met veel software lab cursussen die trein u uitdagend onderzoek problemen op te lossen met behulp van software ... ... [+]

Master in parallelle en gedistribueerde computersystemen

Deze master benadrukt hands-on experimenten, met veel software lab cursussen die train je aan uitdagende onderzoek problemen op te lossen met behulp van software-experimenten. Je werkt op het ontwerp, de implementatie, het testen en prestatie-analyse van complexe systeemsoftware. Die actief zijn in kleine teams, zult u uw gezamenlijk onderzoek vaardigheden te trainen. De cursussen omvatten parallel programmeren en gedistribueerde systemen, Cluster en Grid Computing en Computer Graphics.

Het programma in een notendop

Het curriculum vereist dat je verplichte vakken waard 32 ECTS en keuzevakken waard 27 ECTS nemen. Het accent verschuift geleidelijk van hoorcolleges tot onafhankelijke en onderzoeksgerichte studie met praktisch werk, seminars en de identificatie van de open onderzoeksvragen. Verplichte vakken zijn:... [-]

Nederlanden Amsterdam
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Vrije Universiteit Amsterdam

Het vak Wijsbegeerte van recht en bestuur van de tweejarige masterfilosofie leidt studenten op om filosofisch te reflecteren op de vooronderstellingen en basiskenmerken v ... [+]

Over

Het vak Wijsbegeerte van recht en bestuur van de tweejarige masterfilosofie leidt studenten op om filosofisch te reflecteren op de vooronderstellingen en basiskenmerken van de hedendaagse westerse rechtsstelsels. Het programma is interdisciplinair. Algemene filosofische cursussen en specifieke vakken in de rechtsfilosofie worden gecombineerd met de eigen selectie van juridische cursussen van een student. De studenten van deze track voltooien meestal tegelijkertijd een eenjarige master's degree in de rechten.

Studieprogramma

Wat is een juridisch systeem? Onder welke voorwaarden is de wet rechtvaardig? Zijn burgers van moderne, liberale welvaartsstaten vrij en gelijk? Zijn er natuurlijke rechten? Is internationaal recht legitiem? Geldt sociale rechtvaardigheid buiten de staat? Welk begrip van een persoon ligt ten grondslag aan bio-ethische wetgeving? Vormen nieuwe vormen van technologie en bestuur de normen ondermijnen van wat het is om een ​​autonoom juridisch onderwerp te zijn? Deze en vele andere vragen worden aan de orde gesteld in de tweejarige master Philosophy of Law and Governance.... [-]

Nederlanden Amsterdam
September 2019
Engels
Voltijd
Deeltijd
2 - 4 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Vrije Universiteit Amsterdam

Ben je geïnteresseerd in politiek en wil je je specialiseren in Europese politiek en een vergelijkend perspectief? De éénjarige full-time Engelstalige master Political Sc ... [+]

Over

Ben je geïnteresseerd in politiek en wil je je specialiseren in Europese politiek en een vergelijkend perspectief? De éénjarige full-time Engelstalige master Political Science: European Public Policy is misschien wel de juiste keuze voor jou. In deze master analyseer je hoe sociale, economische en politieke veranderingen van invloed zijn op Europese politieke systemen en bestuursinstellingen op zowel internationaal als nationaal niveau vanuit een vergelijkend perspectief.

Je wordt geïnstrueerd in lopende onderzoeksinspanningen en beleidsdebatten, verken de theoretische perspectieven en ontwikkel geavanceerde onderzoeksvaardigheden, die je gaat toepassen op de twee belangrijkste dimensies in de Europese politiek. Een daarvan is hoe nationaal beleid en politieke structuren omgaan met mondiale sociale en economische veranderingen en supranationale beslissingen. De andere is hoe supranationale instellingen, zoals de EU, op hun beurt worden beïnvloed door nationale belangen en politieke mobilisatie. Door deze twee invalshoeken te integreren, verwerven studenten van de specialisatie Politicologie: Europees openbaar beleid fundamentele kennis en een reeks vaardigheden die een grote behoefte hebben aan besluitvormingsposities op het niveau van Europese en nationale beleidsvorming. Het programma biedt persoonlijke bijscholing door een internationaal gerenommeerd personeel wiens onderzoeksrecord onlangs is beoordeeld als een van de beste van Europa op dit gebied.... [-]

Nederlanden Amsterdam
September 2019
Engels
Voltijd
1 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
Vrije Universiteit Amsterdam

Als professioneel wetenschappelijk bedrijf kan u de kloof tussen onderzoeken in laboratoria en universiteiten overbruggen in grote bedrijfstakken en (kleine) ondernemings ... [+]

Als professioneel wetenschappelijk bedrijf kan u de kloof tussen onderzoeken in laboratoria en universiteiten overbruggen in grote bedrijfstakken en (kleine) ondernemingsbedrijven. Je bent getraind om wetenschappelijke aspecten in een zakelijke en innovatieve context te integreren, rekening houdend met organisatorische, sociale en culturele variabelen. Praktijk en theorie gaan hand in hand in je Master SBI en de SBI cursussen zijn voorzien van echte wereld zaken en technologische zaken die direct van toepassing zijn in je toekomstige carriere.

STRUCTUUR VAN HET PROGRAMMA Aan het begin van het programma kiezen studenten een specialisatie: Energie & Duurzaamheid of Leven & Gezondheid. Het curriculum bestaat uit: • Verplichte bedrijfs- en innovatiecursussen (18 EC) • Specialisatie-gerelateerde vakkundig vakken (12 EC) • Eén specialisatiegerelateerde verplichte integratiecursus (6 EC) • Een van de twee varianten van het wetenschappelijke project ( 24 EC) • Onderzoeksproject (36 EC) • Verplichte onderzoeksmethodencursus (6 EC) • Keuzevakken (18 EC) ... [-]

Nederlanden Amsterdam
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
3 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Vrije Universiteit Amsterdam

De masteropleiding Ancient Studies niet houden aan disciplinaire grenzen. Er is bijna geen enkele vraag die alleen kunnen worden beantwoord vanuit ... ... [+]

Master in het oude studies

De masteropleiding Ancient Studies zich niet houdt aan disciplinaire grenzen. Er is bijna geen enkele vraag die alleen kunnen worden beantwoord vanuit een archeologische of literaire uitkijkpunt. Bij Ancient Studies leer je om te gebruiken wat nodig is, of het nu oude geschiedenis, archeologie, oude talen of Philosophy. Een ideale situatie als je jezelf zowel een historicus en archeoloog te overwegen, en willen literatuur zien als een product van de samenleving. Vragen die je tegenkomt zijn bijvoorbeeld: Rome was een etnische smeltkroes tijdens keizerlijke tijden. Hoe heeft de klassieke dichters reageren op deze, en kan sporen van deze etnische vermenging worden gevonden in studies van de levensomstandigheden en artistieke uitingen? Er zijn een heleboel teksten over dromen die afkomstig zijn van de klassieke wereld (van Mesopotamië naar Rome en Byzantium). Kunnen we leren meer over de mensen uit de oudheid door het bestuderen van deze dromen? En wat is de invloed van de Latijnse literatuur over Nederlandse literatuur? Of: Voor een keer niet te vergelijken Homer met Virgil, maar met het Gilgamesh epos. Core module De kern module van deze opleiding is "grote debatten in het Oude Historische Studies". In deze module, docenten van de Vrije Universiteit Amsterdam en de Universiteit van Amsterdam te maken met een aantal belangrijke thema's uit het gebied van de oude studies die het onderwerp van verhitte debatten zijn geweest. U krijgt een paper te schrijven over een van deze debatten. Afhankelijk van je achtergrond, zal je verder specialiseren in... [-]

Nederlanden Amsterdam
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
1 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
Vrije Universiteit Amsterdam

Geschiedenis zaken. De masteropleiding in de geschiedenis aan de VU leidt je naar een professionele historicus geworden. De cursus is een brede basis en maakt het ook mog ... [+]

Geschiedenis zaken. De masteropleiding in de geschiedenis aan de VU leidt je naar een professionele historicus geworden. De cursus is een brede basis en maakt het ook mogelijk je te specialiseren in een bepaald gebied van de geschiedenis. Elke specialisatie is gebaseerd op een van de stoelen van de afdeling Geschiedenis. De voortgang van je studie wordt persoonlijk begeleid door een hoogleraar. Volgens een student, "Geschiedenis aan de VU onderscheidt zich door de kleine gemeenschap van studenten en de steun van het personeel."

STRUCTUUR VAN HET PROGRAMMA

Alle studenten volgen een aantal basiscursussen. Daarnaast kiest u de brede master curriculum of een van de vijf specialisaties. Als u besluit om de brede master curriculum volgen dan maak je je eigen keuze van de andere vakken aangeboden. Elke specialisatie is verbonden met één of meer van de stoelen van het Department History. De voortgang van je studie wordt persoonlijk begeleid door een lid van de wetenschappelijke staf. Enkele specialisaties zijn in het Engels; anderen zijn in het Nederlands, maar met een aantal cursussen in het Engels.... [-]

Nederlanden Amsterdam
Vraag informatie aan
Voltijd
1 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
Vrije Universiteit Amsterdam

Het programma van de onderzoeksmaster is gericht op goed uitgerust onderzoekers te leveren op het gebied van Ancient Studies. Het richt zich op de culturen en samenleving ... [+]

Master in klassiek en oude beschavingen (onderzoek)

Het onderzoek masteropleiding is gericht op goed uitgerust onderzoekers te leveren op het gebied van Ancient Studies. Het richt zich op de culturen en samenlevingen van het Middellandse-Zeegebied, West-Europa en West-Azië in de periode c. 1.000 voor Christus tot 500 na Chr. Het programma biedt een goede mix van disciplinair en interdisciplinair onderwijs en onderzoek. Disciplinaire omdat het programma bouwt voort op de specialisaties die we in uw bacheloropleiding; interdisciplinaire omdat u gebruik maken van de resultaten van verwante disciplines maken tijdens de zogenaamde 'core modules'. Dit zijn twee interdisciplinaire tutorials, waarin de leden van het onderwijzend personeel uit verschillende disciplines van de afdeling Oudheid en Archeologie je leren hoe je een gedeelde onderzoeksthema benaderen vanuit verschillende perspectieven en de theoretische onderbouwing voor dit thema. De keuze voor het programma van de research master zal u brengen in een inspirerende onderzoeksomgeving. De afdeling Oudheid en Archeologie is uiterst succesvol van de afgelopen jaren is in het creëren van mogelijkheden voor onderzoek voor doctoraal en postdoctoraal onderzoek studenten, waaronder grote thematische projecten die ruimte voor een aantal doctoraal en postdoctoraal onderzoek studenten.... [-]

Nederlanden Amsterdam
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Vrije Universiteit Amsterdam

Het programma Comparative Arts and Media Studies richt zich op intermedialities in relatie tot film, televisie, digitale media, literatuur en beeldende kunst. Intermedial ... [+]

Master in Comparative Arts and Media Studies

Het programma Comparative Arts and Media Studies richt zich op intermedialities in relatie tot film, televisie, digitale media, literatuur en beeldende kunst. Intermedialities zijn cross-overs en de onderlinge relaties tussen de kunsten en de media, maar ook binnen en tussen de verschillende media. Deze zijn versterkt met de komst van digitale media en de "hypermedium" die voortvloeit uit het samenspel op het scherm van woorden, afbeeldingen en geluiden en door de convergentie van film, televisie, radio, journalistiek, e-books en fotografie op het web.

Kern vakken Het programma is gebouwd rond vier hoofdgerechten: Leesbegrippen Intermedialiteit, Cross Media Storytelling, Crossmedial Exhibitions en The Art of Comparison: De Cinematic City. Het eerste semester bestaat uit twee inleidende vakken over kern theoretische kaders van intermediaire studies:... [-]

Nederlanden Amsterdam
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
1 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
Vrije Universiteit Amsterdam

De masteropleiding in Natuur- en Sterrenkunde geeft u tal van mogelijkheden om te studeren en zich bezighouden met grensverleggend fundamenteel onderzoek en de ... ... [+]

Master in de natuurkunde

Natuur- en Sterrenkunde is een onmisbaar onderdeel van de moderne samenleving. Moderne leven geheel andere zonder computer chips, lasers, MRI screening en alle andere voordelen van fysisch onderzoek zou zijn. De masteropleiding in de fysica biedt u tal van mogelijkheden om te studeren en zich bezighouden met grensverleggend fundamenteel onderzoek en de toepassingen ervan. Of u geïnteresseerd bent in de fysieke processen in de cel, het creëren van kunstmatige fotosynthese, astrodeeltjesfysica of testen fundamentele symmetrieën op atomaire schaal, de masteropleiding in de fysica geeft u de mogelijkheden om uw kennis te verdiepen en zich bezighouden met grensverleggend fundamenteel onderzoek.... [-]

Nederlanden Amsterdam
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Vrije Universiteit Amsterdam

Programma Dit eenjarige master gericht op het overbrengen van de studenten de kennis, vaardigheden en inzichten die nodig zijn om te opereren als een professionele of aca ... [+]

Master in de Rechten en Politics of International Security

Programma Dit eenjarige master gericht op het overbrengen van de studenten de kennis, vaardigheden en inzichten die nodig zijn om te opereren als een professionele of academische onderzoeker op het gebied van de internationale vrede van veiligheid. Kwesties van de internationale vrede en veiligheid worden steeds belangrijker in de juridische, politieke en bestuurlijke praktijk. Het concept van 'internationale veiligheid' is niet langer beperkt tot de traditionele vraagstukken van oorlog en vrede, maar nu heeft ook betrekking op onderwerpen zoals terrorisme, het strafrecht, de bescherming van de rechten van de mens en de 'human security'.... [-]

Nederlanden Amsterdam
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
1 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
Vrije Universiteit Amsterdam

Een Master's in Spatial, Transport & Environmental Economics biedt uitstekende carrièremogelijkheden. Veel afgestudeerden een baan vinden als het beleid economen met ... [+]

Master in Spatial, Transport and Environmental Economics (streem)

Het programma biedt u de mogelijkheid om zich te specialiseren in de ruimtelijke, vervoer of milieu-economie. Ruimtelijke Economie: analyseren hoe verschillende krachten bijdragen aan de ruimtelijke dynamiek en ontwikkeling van het netwerk van een voornamelijk micro-economische perspectief; verkennen van het gebruik en de verdere ontwikkeling van verschillende technieken, methoden en instrumenten op dit gebied. Transport Economics: focus op de oorzaken en gevolgen van een groeiende vraag naar mobiliteit vanuit een micro-economisch perspectief; aanpakken van problemen zoals congestie, betrouwbaarheid, veiligheid en milieu externaliteiten. Milieu-economie: focus op economische aspecten van milieuproblemen en het beleid; combineren wetenschappelijke en beleidsmatige deskundigheid; het adres van de noodzaak om de economie te integreren met inzichten uit andere disciplines, met name de milieuwetenschappen. ... [-]

Nederlanden Amsterdam
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
1 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
Vrije Universiteit Amsterdam

De eenjarige masteropleiding Theologie en Religiewetenschappen richt zich op specifieke vakgebieden. In de u zal worden voorbereid op een professionele carrière binnen of ... [+]

Master in de godgeleerdheid en godsdienstwetenschappen

De eenjarige masteropleiding Theologie en Religiewetenschappen richt zich op specifieke vakgebieden. In de u zal worden voorbereid op een professionele carrière binnen of buiten religieuze instellingen deze meester. U kunt kiezen uit verschillende specialisaties die elk focussen op hun eigen vakgebied. Je zult niet alleen volgen cursussen waarin je reflecteren op een specifiek gebied of professionele context; Een stage is een verplicht onderdeel van deze master ook. Natuurlijk zal je een scriptie om uw masteropleiding af te schrijven. Gedurende het programma zal actief worden begeleid in je studie vooruitgang en persoonlijke ontwikkeling. De vijf specialisaties om uit te kiezen zijn:... [-]

Nederlanden Amsterdam
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
1 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
Vrije Universiteit Amsterdam

De Theologie & Religious Studies research master programma biedt studenten de mogelijkheid om de theologie, zowel contextuele en klassiek, studeren aan een ... ... [+]

Master in de godgeleerdheid en godsdienstwetenschappen (Research)

Het programma van de Theologie en Religiewetenschappen research master biedt studenten de mogelijkheid om de theologie, zowel contextuele en klassiek, studeren op een gevorderd niveau. Onze toegewijde onderwijzend personeel bestaat uit vooraanstaande wetenschappers uit binnen de Vrije Universiteit Amsterdam. Ze nemen deel aan nationale en internationale netwerken in hun vakgebied en bieden state of the art expertise om ervoor te zorgen dat u klaar bent om de academische uitdagingen te voldoen. VU kunt u kiezen om theologisch onderzoek in de volgende disciplines doen: Bijbelwetenschappen, Kerkgeschiedenis, Dogmatiek, Oecumenica, World Religions, godsdienstfilosofie, Praktische Theologie en de Sociaal- wetenschappelijke studie van religie. De specialisatie die u kiest zal de inhoud van uw persoonlijke Theologie en Religiewetenschappen (onderzoeks) programma te definiëren.... [-]

Nederlanden Amsterdam
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Vrije Universiteit Amsterdam

Vrije Universiteit Amsterdam is één van de weinige universiteiten in Europa die een volledige master Erfgoed Studies, zelfs met de optie om het programma uit te breiden n ... [+]

Vrije Universiteit Amsterdam is één van de weinige universiteiten in Europa die een volledige master Erfgoed Studies, zelfs met de optie om het programma uit te breiden naar een tweejarige research master. Het personeel van de Heritage Studies programma is goed ingebed in de internationale erfgoed netwerken. Amsterdam, met zijn wereldwijde reikwijdte en vele gerenommeerde erfgoedinstellingen, uitgebreide creatieve industrie, en zijn de grachten die prominent cijfers op de lijst van Werelderfgoed van UNESCO, is de perfecte stedelijke context voor het bestuderen van (transformeren) cultureel erfgoed.

STRUCTUUR VAN HET PROGRAMMA

Het masteropleiding Heritage Studies aan VU Amsterdam is een eenjarig programma van 60 studiepunten. Het omvat een combinatie van lezingen en workshops, met ruimte voor rondetafelgesprekken en debat. Daarnaast zijn lezingen op locatie gehouden tijdens groepsbezoeken aan projecten, instellingen, landschappen en steden. Het onderzoek vormen zijn verbale en mondelinge en presentaties en essays zijn vaak inbegrepen. U zult uw studie met een proefschrift af te ronden.... [-]

Nederlanden Amsterdam
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
1 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
Vrije Universiteit Amsterdam

Hoe gaan we als samenleving om met complexe, collectieve problemen zoals klimaatverandering, terrorisme en stijgende gezondheidszorgkosten? Maatschappelijke Veerkracht is ... [+]

WAAROM STUDIE MAATSCHAPPELIJK VEILIGHEID?

Hoe gaan we als samenleving om met complexe, collectieve problemen zoals klimaatverandering, terrorisme en stijgende gezondheidszorgkosten? Maatschappelijke Veerkracht is het vermogen om te overleven, zich aan te passen en te groeien in het licht van deze stress en schokken. In dit multidisciplinaire Research Master-programma leer je complexe maatschappelijke problemen analyseren, maar ook hoe je big data verzamelt, analyseert en interpreteert, zodat je samen met maatschappelijke stakeholders duurzame oplossingen kunt vinden voor maatschappelijke vraagstukken.

STRUCTUUR VAN HET PROGRAMMA

In het eerste jaar volg je inleidende cursussen over actuele en toekomstige sociale problemen en veerkrachtige reacties, en over grote en kleine gegevens in sociale wetenschappen. Je krijgt ook een opleiding in onderzoeksmethodologie en data-analyse. Het tweede jaar draait om een ​​stage van 24 studiepunten en een afsluitende scriptie van 30 studiepunten. De scriptie is je eigen stukje sociaal wetenschappelijk onderzoek en kan ook worden gebruikt als een eerste wetenschappelijke publicatie voor een toekomstig proefschrift. Parallel aan de cursussen, zul je deelnemen aan een gemeenschap van studenten : het bijwonen van werkgroepen over tutorials, discussies en intervisie, het mede-creëren van kennis met medestudenten en professoren.... [-]

Nederlanden Amsterdam
September 2019
Engels
2 vind je doctoraat rechten
Campus
Lees meer in Nederlands
Vrije Universiteit Amsterdam

De Ondernemerschap specialisatie is een joint degree-opleiding van de Universiteit van Amsterdam en de Vrije Universiteit Amsterdam. Het programma is ... ... [+]

Ondernemingsschap

Er is steeds meer erkenning van het feit dat kleine en jonge ondernemingen zijn goed voor de economische groei en dat ondernemerschap kan een belangrijke bron van innovatie zijn. In het Entrepreneurship specialisatie, zien we ondernemerschap als de processen van het creëren en benutten van kansen door middel van nieuwe combinaties van middelen leiden tot nieuwe (sociale, maatschappelijke en economische) waarde. Creativiteit speelt een belangrijke rol bij deze processen. We bestuderen ondernemende processen in alle contexten waarin ze voorkomen: in nieuwe bedrijven, alsmede bestaande (zowel kleine en grote), en in de institutionele context. Je leert om de complexiteit en de uitdagingen in verband met het zeer lonend ondernemerschap in allerlei bedrijven en instellingen en zelfs daarbuiten waarderen: ondernemerschap als levensstijl.... [-]

Nederlanden Amsterdam
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
1 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands

MA

Vrije Universiteit Amsterdam

Het interdisciplinaire MA-programma Geschiedenis: Geneeskunde en Gezondheid Geesteswetenschappen combineert de geschiedenis van gezondheid en geneeskunde met een breed sc ... [+]

Het interdisciplinaire MA-programma Geschiedenis: Geneeskunde en Gezondheid Geesteswetenschappen combineert de geschiedenis van gezondheid en geneeskunde met een breed scala aan benaderingen van kunst en geesteswetenschappen. Klassen verkennen de verschillende manieren waarop lichamen en geesten zijn onderzocht en begrepen, en hoe deze verschillende manieren van weten vorm geven aan het dagelijks leven, de medische praktijk en het volksgezondheidsbeleid. Deelnemers leren medische ideeën in de tijd en cultuur in een context te plaatsen en een breed scala aan bronnen te analyseren, waaronder historische artefacten, strips en films, medische teksten en gezondheidsjournalistiek. Op basis van methoden uit alle disciplines breiden de studenten hun onderzoekstools uit die verder gaan dan het geschreven woord, om ook de geluiden, geuren en de look en feel van het verleden en de lessen en legaten ervan in de huidige tijd te beschouwen.... [-]

Nederlanden Amsterdam
September 2019
Engels
Voltijd
1 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
Vrije Universiteit Amsterdam

Het MA History-programma Global History and International Studies focust zich op hoe de verspreiding van mensen, goederen en ideeën over de hele wereld zich in de loop va ... [+]

Het MA History-programma Global History and International Studies focust zich op hoe de verspreiding van mensen, goederen en ideeën over de hele wereld zich in de loop van de tijd heeft ontwikkeld en de wereld gevormd zoals we die nu kennen. Cursussen behandelen een reeks onderwerpen, van de 'Grote Divergentie' tussen industriële ontwikkeling in China en Europa tot onvrije arbeid in een mondiaal perspectief, de verspreiding van raciale theorieën en wereldwijde migraties. In gespecialiseerde cursussen leert u van onze experts over de meest recente trends. De onderwerpkeuze voor de masterproef is gratis.

Master: geschiedenisSpecialisatie: Global History and International StudiesSTUDIEPROGRAMMA... [-]
Nederlanden Amsterdam
September 2019
Engels
Voltijd
1 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
Vrije Universiteit Amsterdam

Het MA-geschiedenisprogramma Religie en samenleving richt zich op het begrijpen van de veranderende rol van religie (s) in de samenleving vanaf de oudheid tot het heden. ... [+]

Het MA-geschiedenisprogramma Religie en samenleving richt zich op het begrijpen van de veranderende rol van religie (s) in de samenleving vanaf de oudheid tot het heden. Cursussen behandelen vragen als: wat is de relatie tussen religie, politiek en samenleving sinds de oudheid? Hoe kunnen we de geleidelijke scheiding van kerk en staat en nieuwe vormen van aanbidding, afwijkende meningen en toewijding sinds de westerse Middeleeuwen begrijpen? En wat is de impact geweest van bredere processen zoals secularisatie, globalisering en kolonialisme?

Master: geschiedenisSpecialisatie: religie en maatschappijSTUDIEPROGRAMMA

Langdurige traditie van expertise

De afdeling Geschiedenis van de Vrije Universiteit Amsterdam heeft een sterke traditie in het onderwijzen en analyseren van de rol van religie in de geschiedenis. Religie wordt bestudeerd in haar maatschappelijke en politieke context en vanuit een langetermijnperspectief, wat ons programma uniek maakt. Studenten worden getraind in de nieuwste interdisciplinaire benaderingen om religie te studeren, waaronder geschiedenis, culturele antropologie, archeologie, filologie en digitale humaniora. Ze kunnen hun kennis, netwerk en vaardigheden verbeteren door deel te nemen aan activiteiten van onderzoeksinstituten zoals het Amsterdam Centre for Religious History en CLUE. Het programma heeft grote maatschappelijke relevantie als onderwerpen zoals botsingen tussen religie en secularisme, de verwarde relaties tussen politiek en religie en de toekomst van religieus erfgoed worden besproken.... [-]

Nederlanden Amsterdam
September 2019
Voltijd
1 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
Vrije Universiteit Amsterdam

Contemporary Art History is een specialisatie gericht op visuele, proces-gebaseerde en digitale kunst sinds de jaren zestig. De hedendaagse kunst is niet beperkt tot de k ... [+]

Over

Contemporary Art History is een specialisatie gericht op visuele, proces-gebaseerde en digitale kunst sinds de jaren zestig. De hedendaagse kunst is niet beperkt tot de klassieke kunstvormen van schilderkunst, beeldhouwkunst en grafische kunst, maar omvat ook installatiekunst en site-specifieke projecten, digitale of nieuwe mediakunst (interactieve installaties, locatieve mediakeningen, softwarekunst, genetwerkte kunst, elektronische kunst en videokunst), performatieve en activistische projecten en artistiek onderzoek.

Wat deze kunstvormen verenigt, is dat ze rechtstreeks ingaan op de complexiteit van de hedendaagse maatschappij, waarin informatietechnologieën en globalisering een steeds grotere rol spelen, leidend tot genetwerkte vormen van artistieke praktijk die nationale en culturele grenzen overschrijden. Tegelijkertijd zijn kunstenaars zich zeer bewust van het erfgoed waarop ze voortbouwen, deconstrueren, becommentariëren of passen ze de kunstgeschiedenis toe, wat leidt tot verschillende pogingen om hedendaagse kunst te beschrijven met termen als postmodern, post-conceptueel, post-medium, en meer recent zelfs post-internet en post-digitaal - en post-hedendaags ...... [-]

Nederlanden Amsterdam
September 2019
Engels
Voltijd
1 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
Vrije Universiteit Amsterdam

De MA-programma Design Cultures is alles over de studie van product design, grafisch ontwerp en mode in een brede diverse culturele context. De nadruk ligt op ... ... [+]

Master in Design Cultures

De MA-programma Design Cultures is alles over de studie van product design, grafisch ontwerp en mode in een brede diverse culturele context. De focus ligt op zowel de ontwerper als 'schrijver' en de complexe keten van productie, verkoop, het verbruik en kritiek in welk ontwerp opereert en ontleent zijn veel verschillende betekenissen. Design Cultures herstelt ontwerp als de kern doel van academische interesse, zonder afbreuk te doen aan de culturele en materiële context waarin zij opereert. Het programma combineert een generalist, vergelijkende benadering te ontwerpen met een duidelijke focus op de geschiedenis en theorie.

Carriere vooruitzichten

... [-]
Nederlanden Amsterdam
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
1 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands

MSc

Vrije Universiteit Amsterdam

De Duisenberg honours programma in Financial Markets & Reglement biedt studenten een brede kijk op hoe de financiële markten werken. Dit programma combineert de disci ... [+]

De Duisenberg honours programma in Financial Markets & Reglement biedt studenten een brede kijk op hoe de financiële markten werken. Dit programma combineert de disciplines finance, accounting, wet- en regelgeving. Het doel van het programma is om u een stevige basis in deze disciplines geven. Dit zal u toelaten om een ​​snelle start te maken als een allround finance professional. Multidisciplinair opgeleide finance professionals hebben een goede positie op de arbeidsmarkt. Dit honours programma is een uitdaging vanwege de extra disciplines, extra vakken, extra uitdagende opdrachten en een extra leiderschapsprogramma.

SPECIFIEKE TOELATINGSVEREISTEN

U moet minimaal een erkende Bachelor's degree (gelijkwaardig aan een Nederlandse universitaire bachelordiploma), met inbegrip van geavanceerde cursussen in Corporate Finance, Financial Management, Financiële markten en instellingen, Business Statistiek en Accounting bezitten. Aangezien dit programma is selectief bovengemiddelde prestaties in voorgaande bacheloropleiding is vereist.... [-]

Nederlanden Amsterdam
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
1 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
Vrije Universiteit Amsterdam

De unieke masteropleiding International Crimes and Criminology leert een kleine groep van ongeveer 25 studenten de nodige intellectuele vaardigheden om ... ... [+]

Master in International Crimes and Criminology (MSc)

De unieke masteropleiding International Crimes and Criminology leert een kleine groep van ongeveer 25 studenten de nodige intellectuele vaardigheden om deze aanpak te nemen en traint ze hoe ze de kennis en expertise van toepassing zijn op real-world situaties.

Het programma in een notendop

International Crimes and Criminology is een eenjarige, full-time programma. Het is volledig in het Engels gegeven. Het programma gaat over internationale misdrijven in een breed kader. De focus ligt op de rol van individuen, groepen, staten en de internationale gemeenschap. U krijgt inzicht in de psychologie van de daders, kennis te maken met criminologische theorieën over de organisatorische processen en bespreken politieke kwesties in de internationale arena. Onderwerpen zoals marteling, verkrachting en genocide worden tijdens de les besproken. Dit kan emotioneel veeleisend, maar ons uiteindelijke doel is om een ​​wetenschappelijke benadering van deze onderwerpen te nemen om maatregelen die kunnen helpen bij het voorkomen van dit soort misdaden in de toekomst op te stellen. Je leert om te analyseren wat mensen martelen (etiologie), worden getraind hoe om te meten en deze misdaden (prevalentie) onderzoeken en uitgedaagd om kritisch te reflecteren op de vormen van transitional justice (reactie). U doet dit door het bespreken van belangrijke concepten van het internationaal strafrecht en het toepassen van criminologische, sociologische en psychologische theorieën internationale misdrijven. Het programma leidt studenten op voor zowel academici en professionals. Na het afronden van het programma, zult u in staat om objectief te beoordelen empirische gegevens en kritisch... [-]

Nederlanden Amsterdam
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
1 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
VU University Amsterdam
Address
Main building Vrije Universiteit Amsterdam De Boelelaan 1105
1081 HV Amsterdam, Noord-Holland, Nederlanden
Website
Telefoonnr.
+31 20 598 9898