Utrecht University

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Utrecht University

De Utrecht University , opgericht in 1636, is een gewaardeerde internationale onderzoeksuniversiteit, consequent nummer één in Nederland, 14e in continentaal Europa en de wereldwijde top 100 van internationale rankings, en lid van de gerenommeerde European League of Research Universities.

Innovatieve en internationaal georiënteerde academische gemeenschap

Als je als student bij Utrecht University komt, maak je deel uit van een innovatieve en internationaal georiënteerde academische gemeenschap - die maar liefst 12 Nobelprijswinnaars naar voren bracht - die zich bezighouden met baanbrekend en multidisciplinair onderwijs en onderzoek. Utrechtse wetenschappers die een bijzondere bijdrage hebben geleverd aan de samenleving zijn onder meer Nobelprijswinnaar Christiaan Eijkman, een van de ontdekkers van vitamine; neurofarmacoloog David de Wied, die nationaal en internationaal werd geprezen voor zijn ontdekking dat neuropeptiden (kleine eiwitten) de hersenactiviteit en het gedrag regelen; en de nieuwste Nobelprijswinnaar Gerard 't Hooft, een vooraanstaande wetenschapper op het gebied van theoretische natuurkunde. Onder hen ook Johanna Westerdijk, de eerste vrouwelijke hoogleraar in Nederland.

Persoonlijk en interactief lesgeven

Aan Utrecht University ervaar je een model van kwaliteitsonderwijs dat staat voor persoonlijk en interactief onderwijs gebaseerd op kritische reflectie en debat, flexibiliteit en keuzeniveau voor studenten, maar ook permanente professionele ontwikkeling voor docenten.

Studenten en programma's

Utrecht University telt meer dan 30.000 studenten uit 118 landen. Je kunt kiezen uit 10 Engelstalige bacheloropleidingen en bijna 100 Engelstalige masteropleidingen - het grootste aanbod aan Engelstalige masteropleidingen in Nederland. Bacheloropleidingen zijn 3-jarige opleidingen die leiden tot een Bachelor of Arts degree (BA) of Bachelor of Science degree (BSc). Masteropleiding aan Utrecht University is een 1- of 2-jarige opleiding die leidt tot een bachelordiploma Science (MSc), Arts (MA) of Laws (LLM). Naast een masteropleiding kun je deelnemen aan het Young Innovators Program: een selectieve 15 ECTS honours-cursus op graduate niveau.

Beroepsveld

De verbinding met het werkveld is consistent ingebed in de curricula van de UU-masteropleidingen. Een Career Services centrum ondersteunt je bij de transitie naar de Nederlandse of internationale postdoctorale arbeidsmarkt.

Top 5 gelukkigste plekken om te wonen

In Nederland wordt veel Engels gesproken. Utrecht is een prachtige middeleeuwse stad, centraal gelegen in Nederland. Amsterdam en Schiphol liggen op minder dan een half uur rijden en er zijn gemakkelijke treinverbindingen door heel Europa. Niet voor niets plaatste BBC Travel Utrecht in de "top 5 gelukkigste plekken om te leven".

Hoe aanvragen?

Ons aanmeldingsproces gebeurt online. Bezoek onze website voor meer informatie over het aanvraagproces.

Neem contact met ons op

Neem gerust contact met ons op als u vragen heeft over onze programma's. Utrecht University Student Services, (maandag t / m vrijdag 10.00-16.00 uur)

Tel: +31 30253 7000
E-mail: study@uu.nl.
Bezoekadres: UU voor U, Studentenvoorzieningen, Heidelberglaan 6, de Uithof / Utrecht

Locaties

Utrecht

Utrecht University

Address
Domplein,29
3512 JE Utrecht, Utrecht, Nederlanden
Telefoonnr.
+31 30 253 3550

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Opleidingen

MA