University of Twente

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Aan de University of Twente zijn wij pioniers om technologie, wetenschap en engineering met sociale wetenschappen te infunderen om de wereld om ons heen te beïnvloeden. Onze drijvende kracht als studenten, wetenschappers en opvoeders is een diep gevoel van verbondenheid met mensen die een nieuwsgierige, ondernemende geest delen.


De uitdagingen van onze tijd zijn groter dan voorheen: wereldwijde veerkracht, de digitalisering van de samenleving, de verbetering en personalisering van de gezondheidszorg, de hervorming van de wereld met slimme materialen en intelligente productie.

Technologie speelt een leidende rol bij het bieden van oplossingen voor complexe maatschappelijke uitdagingen wereldwijd - en alleen mensen kunnen het in die rol laten schitteren. In onze passie voor het begrijpen van onze planeet en het verbeteren van het leven voor iedereen die eraan meedoet, vieren we de band tussen de mensheid en technologie, wetende dat al ons onderzoek en onderwijs gericht is op het maken van een verschil in de huidige maatschappij terwijl we de volgende generatie voor de toekomst oprichten .

In dit streven, leiden de ondernemersmentaliteit en het wereldwijde bewustzijn van onze vele getalenteerde wetenschappers, opvoeders en studenten ons ertoe om verder te gaan dan verschillen, disciplines, grenzen. De multidisciplinaire manier van werken die onze universiteit kenmerkt, opent onverwachte mogelijkheden - met name onderwijsmodel, technische aanpak en open cultuur genereren nieuwe ideeën, nieuwe energie, nieuwe wegen voorwaarts.


Een levendige, slimme campus waar verandering begint

Sinds de oprichting van de University of Twente in 1961 zijn we diep verbonden met het rijke industriële erfgoed van onze regio en het welzijn van zijn bevolking.

Met trots voeren we dat naar voren, zowel thuis als internationaal. Vandaag zijn we een katalysator voor veel hightech gemeenschappen en sectoren met sterke partnerschappen in een breed scala van industrieën en maatschappelijke domeinen. We nemen deel aan baanbrekende, wereldomspannende netwerken en programma's. We onderhouden levenslange verbindingen met meer dan 45.000 alumni wereldwijd.


De University of Twente is een multiculturele gemeenschap van getalenteerde, ambitieuze mensen die studenten, wetenschappers en opleiders van over de hele wereld de best mogelijke voorwaarden biedt:

  • Een innovatieve en levendige campus met faciliteiten van wereldklasse voor het overschrijden van grenzen en het oplossen van complexe problemen - waaronder ultramoderne faciliteiten, zoals ons wereldberoemde NanoLab, ons nieuw gevormde Designlab en een nieuw technisch medisch centrum dat momenteel in aanbouw is .
  • Een technische benadering van maatschappelijke uitdagingen, waarbij fundamenteel technologisch en sociaalwetenschappelijk onderzoek wordt gecombineerd met systematisch ontwerpen van oplossingen.
  • Kerntechnologieën, een van de beste ter wereld, op gebieden zoals nanotechnologie en biomedische technologie, IT, robotica en geo-informatica.
  • Zeer persoonlijke educatie, door studenten gestuurd leren en projectmatig teamwork toe te passen om synergie, (zelf) ontdekking en probleemoplossing te bevorderen.
  • Een uitstekende staat van dienst op het gebied van waardecreatie, het opstarten en wegrennen van nieuwe bedrijven (met tot op heden zo'n 1.000 succesvolle ondernemingen) en het vormgeven van nieuwe uitingen van sociale en industriële betrokkenheid.

In de loop van de tijd hebben inspirerende, nieuwsgierige mensen hun ervaring in technologie, wetenschap en techniek gecombineerd met sociale wetenschappen om verandering, vooruitgang en vernieuwing te initiëren. We noemen dit: 'High Tech Human Touch'. En we geloven dat het vandaag relevanter is dan ooit tevoren.


Onze visie 2020

De University of Twente is aan het accelereren. Als universiteit omarmen we een gedurfde nieuwe reeks ambities en verhogen we de lat nog hoger. Wij zijn de leidende ondernemersuniversiteit. We anticiperen voortdurend op toekomstige ontwikkelingen en reageren snel en effectief op de veranderende wereld om ons heen.

Onze medewerkers zijn experts in hun vakgebied en bepalen de agenda voor het publieke debat. Onze voortdurende interactie met de industrie, onderzoeksinstituten en de overheid genereert baanbrekend onderzoek en innovaties van wereldklasse. We produceren uitstekende afgestudeerden die uitblinken door expertise uit verschillende vakgebieden te combineren bij het ontwerpen van oplossingen die voldoen aan de eisen van de toekomst, in Nederland en de rest van de wereld.

Dat is Vision 2020.

Locaties

Enschede

Address
Universidade de Twente
5, Drienerlolaan, 7522 NB Enschede

Enschede, Overijssel, Nederlanden

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden