University of Amsterdam

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

De University of Amsterdam

De University of Amsterdam is een intellectueel centrum met meer dan 30.000 studenten, 3.000 PhD-onderzoekers, 6.000 medewerkers en 100 verschillende nationaliteiten. Onze missie is om de leiders van morgen op te leiden, baanbrekend onderzoek te doen en onze onderzoeksresultaten te vertalen naar toepassingen die de maatschappij ten goede kunnen komen.

Sinds 1632

De open, tolerante en internationale academische traditie van de University of Amsterdam dateert van 1632 toen haar voorganger, het Athenaeum Illustre, werd opgericht door twee vooraanstaande academici. Sindsdien is de UvA uitgegroeid tot een internationale onderzoeksuniversiteit van wereldklasse.

Top 100 universiteit

De UvA behoort tot de 20 beste universiteiten van Europa en scoort consequent in de top 100 van wereldwijde ranglijsten, waaronder de Times Higher Education World University Rankings, QS World University Rankings, de Academic Ranking of World Universities (ShanghaiRanking) en de CWTS Leiden Ranking.

Amsterdam

We denken dat Amsterdam een ​​geweldige plek is om te wonen en te werken. Dit is waarom:

  • Amsterdam is een van 's werelds beste plekken om te wonen (Mercer's Quality of Living Survey 2017)
  • Amsterdam is de 4e beste studentenstad van Europa (The Class of 2020)
  • Amsterdam staat op de derde plaats in de EU en 7e wereldwijd voor aantrekkelijkheid voor nieuwe bedrijven en talent (Global Power City Index 2017)
  • Amsterdam is de veiligste stad van Europa en de zesde veiligste ter wereld (Safe Cities Index 2017)
  • De stad is ook de 1e voor Engelse taalvaardigheid, de 3e voor innovatie en de zesde voor geluk. Lees meer in I Amsterdam's overzicht van internationale enquêtes.

Meer dan 100 nationaliteiten

Met meer dan 100 nationaliteiten vertegenwoordigd onder onze studenten en medewerkers, is de UvA echt internationaal. We bieden 200 Engelstalige masteropleidingen en een groeiend aantal bachelor's. Ongeveer 35% van het personeel is internationaal. De UvA is een tweetalige universiteit naar keuze. Zowel Nederlands als Engels worden gesproken. Engels is de lingua franca voor veel mensen die in onderzoek werken.

Op onderzoek gebaseerde universiteit

De UvA is een toonaangevende internationale onderzoeksinstelling die excellent onderzoek waardeert, promoot en beloont. De UvA is de thuisbasis van 21 onderzoeksinstituten, de leidende organisatie voor 12 nationale onderzoeksscholen en een trots lid van LERU, een netwerk van prestigieuze Europese universiteiten.

In het afgelopen decennium heeft de UvA meer dan 100 beurzen ontvangen van de European Research Council, meer dan enige andere Nederlandse universiteit, en meer dan 400 beurzen van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek.

Als onderzoeksuniversiteit hebben onze studieprogramma's een sterke theoretische focus en bereiden ze studenten voor op onderzoek. Elke student aan de UvA krijgt de kans om van onderzoek te leren en te doen.

Uitgebreide universiteit

De UvA is de grootste universiteit van Nederland, zowel qua studentaantal als qua studiekeuze. We bieden tientallen verschillende bacheloropleidingen en honderden masteropleidingen, waaronder onderzoeksmasters, duale masteropleidingen en masteropleidingen, op een groot aantal gebieden. Studenten kunnen kiezen uit de menswetenschappen, sociale en gedragswetenschappen, medische, fysische en biologische wetenschappen en interdisciplinaire gebieden zoals logica en berekening, digitale menswetenschappen en toekomstige planeetstudies.

Deze school biedt programma's in:
  • Engels

Bekijk MA's » Bekijk MSc\'s » Bekijk Master programma's » Bekijk Health MSc » Bekijk BA's » Bekijk BSc's » Bekijk Law LLM » Bekijk Bachelors » Bekijk MBA's »

Programma's

Deze school biedt ook:

MA

Duale Master of Arts in erfgoedstudies (behoud en presentatie van het bewegende beeld)

Campus Voltijd 18 maanden September 2019 Nederlanden Amsterdam

Het Dual Master-programma van anderhalf jaar in het behoud en de presentatie van het bewegende beeld nodigt studenten uit kritisch in contact te komen met de huidige praktijken van verzamelen en selecteren, behouden en herstellen en het toegankelijk maken van bewegende beelden en geluid. [+]

Het Dual Master-programma van anderhalf jaar in het behoud en de presentatie van het bewegende beeld nodigt studenten uit kritisch in contact te komen met de huidige praktijken van verzamelen en selecteren, behouden en herstellen en het toegankelijk maken van bewegende beelden en geluid.

Efemere culturele erfenis

Bewegende beelden en geluid maken deel uit van ons meest gekoesterde culturele erfgoed. Ze leggen tijd en plaats vast en geven vorm aan herinnering en geschiedenis. Ze zijn ook vluchtig: ze ontvouwen zich in de tijd en worden beïnvloed door de tijd. Omgevingsfactoren, materiële ontbinding en in toenemende mate ook technologische veroudering bedreigen de vervoerders waarop ze worden vastgehouden en brengen daardoor hun toegankelijkheid in gevaar.... [-]


Dual Master in Curating Art and Cultures (erfgoedstudies)

Campus Voltijd 24 maanden September 2019 Nederlanden Amsterdam

Curating Art and Cultures is een unieke, professionele master die is ontworpen om de curatoren van de toekomst te trainen. Het programma wordt gezamenlijk aangeboden door de UvA, de Vrije Universiteit en toonaangevende musea in Nederland. [+]

Curating Art and Cultures is een unieke, professionele master die is ontworpen om de curatoren van de toekomst te trainen. Het programma wordt gezamenlijk aangeboden door de UvA, de Vrije Universiteit en toonaangevende musea in Nederland.

Een academische benadering van curating

De Dual Master's in Curating Art and Cultures spelen zich af in zowel de collegezaal als de tentoonstellingsruimte en beantwoorden aan de groeiende vraag naar academisch gegronde curatorprofessionals met een uitstekende (inter) disciplinaire en theoretische achtergrond. Het programma leert je om te gaan met cruciale theoretische concepten en hedendaagse kwesties met betrekking tot het verzamelen en tonen van kunstvoorwerpen en culturele artefacten. Het moedigt je ook aan om je disciplinaire kennis te verdiepen en je onderzoeksvaardigheden te ontwikkelen.... [-]


Dual Master in discours en communicatiewetenschappen

Campus Voltijd 18 maanden September 2019 Nederlanden Amsterdam

Deze selectieve master van 18 maanden combineert een rigoureuze academische cursus in discoursanalyse en argumentatietheorie met een stage om je communicatievaardigheden in Nederland of in het buitenland te ontwikkelen. [+]

Deze selectieve master van 18 maanden combineert een rigoureuze academische cursus in discoursanalyse en argumentatietheorie met een stage om je communicatievaardigheden in Nederland of in het buitenland te ontwikkelen.

Taal en argumentatie

De Master's in Discourse and Communication Studies biedt studenten een solide theoretische en methodologische basis voor het begrijpen van de manier waarop taal wordt gebruikt voor informatieve en argumentatieve doeleinden. Je leert hoe je verbale communicatie in gangbare genres kunt analyseren vanuit het politieke, juridische, gezondheids- en academische domein.

Het programma biedt inzicht in de verbale communicatie in een reeks praktische situaties, waaronder parlementaire debatten, politieke toespraken, juridische beslissingen, wetgevingsdebatten, drugsadvertenties, arts-patiënt-overleg, bemiddeling, onderhandelingen en academische onderzoekspapieren, en stelt u in staat om gespecialiseerd in één type genre. Je bent getraind in het analyseren en evalueren van het discours in deze genres met behulp van inzichten uit discourse-analyse, argumentatietheorie, retorica, genrtheorie en stilistiek.... [-]


Dual Master of Arts in Heritage Studies: archivering en informatiestudies

Campus Voltijd Deeltijd 18 maanden September 2019 Nederlanden Amsterdam +1 more

Het duale masterprogramma Archivistiek en informatiekunde concentreert zich op archivalistiek, behandelt hedendaagse archivalische theorie en praktijk, traint archivarissen in de wetenschap en het ambacht van het bijhouden van documenten en geeft inzicht in de archieven van het verleden en de toekomst. [+]

Het duale masterprogramma Archivistiek en informatiekunde concentreert zich op archivalistiek, behandelt de hedendaagse archivalische theorie en praktijk, traint archivarissen in de wetenschap en het ambacht van het bijhouden van documenten en geeft inzicht in de archieven van het verleden en de toekomst.

Archivering van het alledaagse

De computationele wending heeft de manier waarop mensen en instellingen informatie produceren, gebruiken, verzamelen, delen en bewaren fundamenteel veranderd. Data is de essentiële brandstof voor een groeiend aantal toepassingen in het dagelijks leven en is een fundamentele menselijke hulpbron geworden, vergelijkbaar met voedsel, energie of transport. Het resultaat is een fragmentatie en personalisatie van gegevenscreatie en gebruik van gegevens.... [-]


Master of Arts in American Studies (geschiedenis)

Campus Voltijd Deeltijd 12 maanden September 2019 Nederlanden Amsterdam +1 more

In de eenjarige masteropleiding American Studies onderzoek je de geschiedenis van de Verenigde Staten en haar politieke, culturele, economische en militaire aanwezigheid in de wereld, met het oog op Amerika in de wereld van vandaag. [+]

In de eenjarige masteropleiding American Studies onderzoek je de geschiedenis van de Verenigde Staten en haar politieke, culturele, economische en militaire aanwezigheid in de wereld, met het oog op Amerika in de wereld van vandaag.

Interdisciplinaire Amerikaanse studies

De Master's in American Studies aan de University of Amsterdam is een interdisciplinair, een jaar durend programma dat uitsluitend in het Engels wordt gegeven. Het programma trekt studenten aan met een breed scala aan academische achtergronden: geschiedenis, culturele studies, literaire kritiek, mediastudies en sociale wetenschappen. De docenten zijn niet alleen gespecialiseerd op het gebied van American Studies, maar hebben ook een zeer breed scala aan academische achtergronden om ervoor te zorgen dat de cursussen zeer interdisciplinair zijn. Begeleid door het academisch personeel, zullen de studenten een originele scriptie schrijven die gebaseerd is op hun eigen interesses en expertise.... [-]


Master of Arts in Archaeology (Mediterrane archeologie)

Campus Voltijd 12 maanden September 2019 Nederlanden Amsterdam

In de eenjarige Master's in Mediterrane Archeologie, verken je de lange geschiedenis van interconnecties en culturele uitwisselingen in het Middellandse Zeegebied vanaf ongeveer 2000 voor Christus en verder, terwijl je steeds rekening houdt met tal van aspecten van de materiële cultuur. [+]

In de eenjarige Master's in Mediterrane Archeologie, verken je de lange geschiedenis van interconnecties en culturele uitwisselingen in het Middellandse Zeegebied vanaf ongeveer 2000 voor Christus en verder, terwijl je steeds rekening houdt met tal van aspecten van de materiële cultuur.

Mediterrane archeologie

In de master Mediterrane archeologie worden de lange en rijke tradities van zowel de University of Amsterdam als de Vrije Universiteit Amsterdam gecombineerd met innovatieve benaderingen van de 21ste-eeuwse archeologie. Je ontdekt de mediterrane connectiviteit, met name van Italië en Griekenland, de rol van keramiek in de archeologie en culturele interpretaties op basis van archeologische materialen.... [-]


Master of Arts in Archeology (Archaeology of Northwestern Europe)

Campus Voltijd 12 maanden September 2019 Nederlanden Amsterdam

In deze master in archeologie onderzoek je meer dan 2000 jaar Europese geschiedenis en specialiseer je je in een van de twee belangrijkste Europese tijdperken: late prehistorische en Romeinse archeologie of de archeologie van de middeleeuwse en vroegmoderne wereld. [+]

In deze master in archeologie onderzoek je meer dan 2000 jaar Europese geschiedenis en specialiseer je je in een van de twee belangrijkste Europese tijdperken: late prehistorische en Romeinse archeologie of de archeologie van de middeleeuwse en vroegmoderne wereld.

Archeologie van Noordwest-Europa

Het programma biedt je de zeldzame mogelijkheid om meer dan twee millennia van Europese archeologie te onderzoeken door de studie van landschappen, materiële cultuur en documentaire bronnen. De combinatie van theoretische en thematische benaderingen, inclusief kansen praktisch veldwerk, stelt u in staat u te specialiseren in een van de twee regionale archeologische tijdperken.

De specialisatie Globalisering en Interconnectiviteit in het Late Prehistorische en Romeinse Europa onderzoekt de integratie van Keltische / Germaanse samenlevingen uit de IJzertijd in het Romeinse Rijk, terwijl de Middeleeuwse en Vroegmoderne Wereld zich toespitsen op de oorsprong en ontwikkeling van middeleeuwse handel en uitwisseling, de groei van Amsterdam en de uitbreiding van het Europese kapitalisme met de kolonisatie van de Nieuwe Wereld.... [-]


Master of Arts in Archeology (Landscape and Heritage)

Campus Voltijd 12 maanden September 2019 Nederlanden Amsterdam

In het eenjarige masterprogramma Landschap en Erfgoed, bestudeer je het dynamische verleden van zowel hedendaagse als historische landschappen, en onderzoek je de manieren waarop ze worden bewaard en onderhouden als archeologisch erfgoed. [+]

In het eenjarige masterprogramma Landschap en Erfgoed, bestudeer je het dynamische verleden van zowel hedendaagse als historische landschappen en onderzoek je de manieren waarop ze worden bewaard en onderhouden als archeologisch erfgoed.

Landschaps- en erfgoedarcheologie

Het masterprogramma Landschap en Erfgoed richt zich op de betekenis van historische landschappen en materialen in zowel latere perioden als de moderne wereld. Natuurlijke landschapskenmerken, archeologische vindplaatsen en objecten uit het verleden spelen een actieve rol bij het creëren van sociale en collectieve herinneringen. Het programma legt een nauw verband tussen onderwijs en lopend onderzoek, waarvan de toepassing van op GIS gebaseerde modellering slechts één voorbeeld is. Het programma heeft ook sterke banden gesmeed met een aantal archeologische instellingen, zoals de Allard Pierson.... [-]


Master of Arts in Arts and Culture (Comparative Cultural Analysis)

Campus Voltijd Deeltijd 12 maanden September 2019 Nederlanden Amsterdam +1 more

In het masterprogramma Comparative Cultural Analysis onderzoek je kunstwerken en literatuur, film en nieuwe media, maar ook academische en populaire cultuur in relatie tot hedendaagse kwesties zoals globalisering, mobiliteit, genderidentiteiten en sociale en culturele conflicten. [+]

In het masterprogramma Comparative Cultural Analysis onderzoek je kunstwerken en literatuur, film en nieuwe media, maar ook academische en populaire cultuur in relatie tot hedendaagse kwesties zoals globalisering, mobiliteit, genderidentiteiten en sociale en culturele conflicten.

Cultuur verkennen in de breedste zin van het woord

Het masterprogramma Comparative Cultural Analysis is gewijd aan het verkennen van een breed scala aan culturele fenomenen vanuit een theoretisch, interdisciplinair en intercultureel perspectief. Kunst en literatuur, film en nieuwe media, maar ook academische en populaire cultuur, worden onderzocht in relatie tot hedendaagse kwesties zoals globalisering, mobiliteit, genderidentiteiten en sociale en culturele conflicten.... [-]


Master of Arts in Arts and Culture (Internationale Dramaturgie)

Campus Voltijd 18 maanden September 2019 Nederlanden Amsterdam

Het anderhalf jaar durende Dual Master programma International Dramaturgy heeft als doel toekomstige generaties dramaturgen op te leiden die over culturele, taalkundige, sociale of nationale grenzen heen kunnen werken. [+]

Deze selectieve masteropleiding van 18 maanden traint toekomstige generaties dramaturgen om te werken in theatrale omgevingen over culturele, taalkundige, sociale en nationale grenzen heen. Je combineert rigoureuze academische cursussen met een stage in Nederland of in het buitenland om je te helpen bij het ontwikkelen van je praktische dramaturgische vaardigheden.

Werken in een internationale culturele en artistieke sfeer

Het theater en de uitvoeringspraktijk van vandaag worden steeds meer gekenmerkt door internationale en interculturele samenwerkingsverbanden. Het podium op festivals en optredens, waar artiesten en groepen van over de hele wereld samenkomen, zijn de dramaturgen van tegenwoordig nodig om theatrale processen te historiciseren, interpreteren en vertalen op een breed scala van culturele en artistieke gebieden. Tijdens dit masterprogramma in internationale dramaturgie, ontwikkel je zowel praktische als theoretische vaardigheden om deze nieuwe interculturele prestatiecontexten aan te gaan. Het programma biedt een grondige training in culturele vertaling, aanpassing en bemiddeling voor een schat aan internationale uitvoeringspraktijken van de 21e eeuw.... [-]


Master of Arts in Arts and Culture (muziekwetenschappen)

Campus Voltijd Deeltijd 12 maanden September 2019 Nederlanden Amsterdam +1 more

De eenjarige masteropleiding Music Studies stelt je in staat je te specialiseren in historische, culturele of cognitieve muziekwetenschap of een combinatie van de drie. [+]

De eenjarige masteropleiding Music Studies stelt je in staat je te specialiseren in historische, culturele of cognitieve muziekwetenschap of een combinatie van de drie.

Muziek als kunst. Muziek als performance. Muziek als ervaring.

De University of Amsterdam biedt een rijke combinatie van musicologische benaderingen met sterke banden met andere wetenschappelijke disciplines. Functionerend binnen het rijk van de geesteswetenschappen, de wetenschappen en de sociale wetenschappen, benadrukt het masterprogramma in muziekwetenschappen de veelzijdige manieren waarop muziek kan worden waargenomen en begrepen, en koestert de vele historische, culturele en cognitieve muzikale ervaringen die staf en studenten met zich meebrengen. ze uit vele verschillende delen van de wereld.... [-]


Master of Arts in Arts and Culture (Theaterwetenschappen)

Campus Voltijd Deeltijd 12 maanden September 2019 Nederlanden Amsterdam +1 more

De masteropleiding Theaterwetenschap biedt je de mogelijkheid om je te specialiseren in theater en performance in een van 's werelds meest levendige theatersteden. [+]

De masteropleiding Theaterwetenschap biedt je de mogelijkheid om je te specialiseren in theater en performance in een van 's werelds meest levendige theatersteden.

Onderzoek naar de podiumkunsten

The Theater Studies programma houdt zich bezig met theater en performance in termen van hun rijke geschiedenis en legaten, evenals hun verwikkelingen met hedendaagse sociale, politieke en culturele debatten. Het leert onderzoeksmethoden om je uit te rusten met het vermogen om kritisch en overtuigend na te denken over de podiumkunsten.

Waarom Theaterwetenschap studeren aan de University of Amsterdam ?De UvA heeft de enige speciale afdeling Theaterwetenschap in Nederland met undergraduate en graduate programma's en een sterke band met culturele locaties en praktijkmensen in de stad.De mogelijkheid om in Amsterdam te studeren, een levendige en creatieve culturele hub en de hotspot voor theater en podiumkunsten in Nederland.Je profiteert van facultaire expertise op vier hoofdgebieden: theatergeschiedenis en historiografie, theater in onderwijs en sociologie, toegepast en community arts-onderzoek en performance-theorie.Voorbereiding op een breed scala aan loopbanen in theater en performance: van wetenschappelijk onderzoek, kunstadministratie of theater in het onderwijs tot archiefwerk, culturele programmering en meer.Een programma dat zich richt op het verhogen van de gevoeligheden in het vakgebied met vragen over kolonialisme, ras, gender en seksualiteit, evenals ongelijkheden op wereldschaal.Rigoureus mentorschap en voortdurende begeleiding in alle stadia van uw proefschriftonderzoek.Student profiel... [-]

Master of Arts in Classics and Ancient Civilizations (Ancient History)

Campus Voltijd Deeltijd 12 maanden September 2019 Nederlanden Amsterdam +1 more

In het masterprogramma Oude Geschiedenis, verken je de rijke en levendige geschiedenis van de mediterrane wereld tijdens de Klassieke Oudheid. [+]

In het masterprogramma Oude Geschiedenis, verken je de rijke en levendige geschiedenis van de mediterrane wereld tijdens de Klassieke Oudheid.

Bestudeer de Griekse en Romeinse oudheid aan de UvA

De masteropleiding Ancient History biedt studenten een stimulerende omgeving om een ​​breed scala aan historische vraagstukken met betrekking tot de antieke wereld te bestuderen. De cursus is uniek omdat het een joint degree-programma biedt waarin de University of Amsterdam en de Vrije Universiteit samenwerken, waardoor studenten kennis kunnen maken met de specialisaties van een breed scala van medewerkers van beide universiteiten. Studenten volgen een gericht programma van cursussen en kunnen hun eigen interesses ontwikkelen binnen het veld van de Griekse en Romeinse oudheid.... [-]


Master of Arts in Classics and Ancient Civilizations (antieke studies)

Campus Voltijd Deeltijd 12 maanden September 2019 Nederlanden Amsterdam +1 more

In het masterprogramma Ancient Studies, verken je de Griekse en Romeinse oudheid door een unieke combinatie van historische, literaire en archeologische benaderingen. [+]

In het masterprogramma Ancient Studies, verken je de Griekse en Romeinse oudheid door een unieke combinatie van historische, literaire en archeologische benaderingen.

Overschrijden van disciplinaire grenzen

De master in Ancient Studies is een multidisciplinair, eenjarig programma dat de grenzen van geschreven bronnen en archeologisch materiaal overschrijdt om de oude samenleving en cultuur als geheel te verkennen. Het biedt een unieke combinatie van historische, literaire en archeologische benaderingen waaruit de student een keuze kan maken. Daarnaast kun je je specialiseren in oude filosofie of religie, en de studie van een van de klassieke talen of Neo-Assyrisch en Neo-Babylonisch kan worden opgenomen in het programma.... [-]


Master of Arts in Classics and Ancient Civilizations (Classics)

Campus Voltijd 1 jaar September 2019 Nederlanden Amsterdam

In het masterprogramma in klassiekers, combineer je taalkunde, literatuur en cultuurgeschiedenis om de taal, literatuur en materiële cultuur van het oude Griekenland en Rome te bestuderen. [+]

In het masterprogramma in klassiekers, combineer je taalkunde, literatuur en cultuurgeschiedenis om de taal, literatuur en materiële cultuur van het oude Griekenland en Rome te bestuderen.

Klassiekers: Talen en culturen van de Grieks-Romeinse oudheid

De Master's in Classics biedt een interdisciplinair programma dat de vele facetten van de wereld van de Grieks-Romeinse oudheid omvat. Als student van de klassiekers analyseer je representatieve primaire bronnen veel grondiger dan tijdens de bachelorfase van je studie. Als u uw eigen interessegebieden kiest, onderzoekt u een breed scala aan wetenschappelijke debatten en leert u om te gaan met de academische instrumenten waarmee u kunt bijdragen aan relevante discussies. Daarnaast wordt u getoond hoe u uw specialistische, kritische kennis van de klassieke oudheid kunt toepassen op teksten en andere culturele verschijnselen uit latere perioden.... [-]


Master of Arts in Conservation and Restoration of Cultural Heritage

Campus Voltijd 2 jaar September 2019 Nederlanden Amsterdam

Het masterprogramma voor behoud en restauratie van cultureel erfgoed zal u kennis laten maken met de theorie en praktijk van natuurbehoud en biedt negen specifieke natuurbehoudspecialisaties. [+]

Het masterprogramma voor behoud en restauratie van cultureel erfgoed zal u kennis laten maken met de theorie en praktijk van natuurbehoud en biedt negen specifieke natuurbehoudspecialisaties.

Het Conservation and Restoration of Cultural Heritage-programma zal u kennis laten maken met de theorie en praktijk van conservering. Naast negen conserveringsspecialisaties, gespecificeerd onder ' Studieprogramma ', bieden we een track in Technical Art History. Onze curricula combineren theorie met praktijk en geesteswetenschappen met wetenschap.

De conservator-restaurator

Een conservator-restaurator werkt aan het behoud en behoud van cultureel erfgoed, een domein waarin conservatoren en technische kunsthistorici, maar ook wetenschappers, archeologen, kunsthistorici en antropologen een sleutelrol spelen. De conservator-restaurator vormt een essentiële link met het object of kunstwerk binnen multidisciplinaire samenwerkingsprojecten. Om conservator te worden in een van de negen natuurbeschermingsdisciplines, moet je zowel ons masterprogramma als het postmasterprogramma voltooien.... [-]


Master of Arts in de theologie en religiewetenschappen (religieuze diversiteit in Europa)

Campus Voltijd Deeltijd 12 maanden September 2019 Nederlanden Amsterdam +1 more

De culturele geschiedenis van Europa wordt gekenmerkt door religieuze uitwisselingen, aanpassingen en conflicten binnen een mondiale context. In deze master onderzoek je de religieuze diversiteit in het verleden en heden binnen en buiten hun Europese context. [+]

De culturele geschiedenis van Europa wordt gekenmerkt door religieuze uitwisselingen, aanpassingen en conflicten binnen een mondiale context. In deze master onderzoek je de religieuze diversiteit in het verleden en heden binnen en buiten hun Europese context.

De culturele geschiedenis van religieuze diversiteit

In de master Religieuze diversiteit in Europa, zal je het religieuze veld bestuderen vanuit zowel een historisch als een sociaalwetenschappelijk perspectief. Door de huidige situatie als een vertrekpunt te nemen, reflecteer je op de veelvoudige verwikkelingen van religie in geschiedenis, cultuur, maatschappij en het individu. Als zodanig biedt het programma interessante mogelijkheden voor studenten die graag religieuze teksten, tradities en praktijken bestuderen, en theoretische kwesties die verband houden met religieuze diversiteit in Europa.... [-]


Master of Arts in European Studies (European Policy)

Campus Voltijd 1 jaar September 2019 Nederlanden Amsterdam

In het eenjarige programma Europees beleid, bestudeer je het hedendaagse Europese en EU-beleid en leer je je kennis en vaardigheden toe te passen in een beleidsomgeving. Het programma is bedoeld voor studenten die geïnteresseerd zijn in het begrijpen van en bijdragen aan Europese en EU-aangelegenheden. [+]

In het eenjarige masterprogramma European Policy bestudeer je hedendaags Europees en EU-beleid en leer je je kennis en vaardigheden toe te passen in een beleidsmakende omgeving.

Beleidsvorming in het hedendaagse Europa

In het eenjarige programma Europees beleid, bestudeer je het hedendaagse Europese en EU-beleid en leer je je kennis en vaardigheden toe te passen in een beleidsomgeving. Het programma is bedoeld voor studenten die geïnteresseerd zijn in het begrijpen van en bijdragen aan Europese en EU-aangelegenheden. Hiermee kunt u de verschillende politieke, wettelijke en economische patronen ontrafelen die van invloed zijn op het hedendaagse internationale beleid in Europa en de EU en haar grensregio's. Het programma biedt u de kennis en analytische vaardigheden die essentieel zijn in onderzoeks- of beleidsomgevingen.... [-]


Master of Arts in European Studies (Governing Europe)

Campus Voltijd 12 maanden September 2019 Nederlanden Amsterdam

Deze European Studies Master biedt een unieke combinatie van sociale wetenschappen en humanistische benaderingen voor het begrijpen en analyseren van de manieren waarop het hedendaagse Europa en de EU worden bestuurd en de vele uitdagingen waarmee zij worden geconfronteerd. [+]

Deze European Studies Master biedt een unieke combinatie van sociale wetenschappen en humanistische benaderingen voor het begrijpen en analyseren van de manieren waarop het hedendaagse Europa en de EU worden bestuurd en de vele uitdagingen waarmee zij worden geconfronteerd.

Hedendaags Europa en de EU

Europa wordt vandaag geconfronteerd met een groeiend aantal 'crises' - economisch, politiek maar ook cultureel. Recente reacties op deze crises hebben zowel de steun voor het Europese project als de trans-Europese solidariteit ernstig onder druk gezet. De opkomst van populistische en anti-immigrantenbewegingen is slechts één voorbeeld van deze verschuiving, maar dat geldt ook voor institutionele uitdagingen om de Europese integratie te bevorderen en voorstellen voor een 'multi-speed Europa'. Deze master combineert sociale wetenschappen en menswetenschappelijke benaderingen om deze complexe omgeving te begrijpen en te analyseren, waarbij de verschillende politieke, juridische en economische ontwikkelingen van het hedendaagse Europa worden gerelateerd aan inzichten uit de geesteswetenschappen.... [-]


Master of Arts in European Studies (identiteit en integratie)

Campus Voltijd 12 maanden September 2019 Nederlanden Amsterdam

In de eenjarige masteropleiding Identity and Integration bestudeer je Europa's hedendaagse uitdagingen van culturele diversiteit en identiteit door te kijken naar de complexe politieke, ideologische en culturele geschiedenis van het continent. [+]

In de eenjarige masteropleiding Identity and Integration bestudeer je Europa's hedendaagse uitdagingen van culturele diversiteit en identiteit door te kijken naar de complexe politieke, ideologische en culturele geschiedenis van het continent.

Europa in zijn geheel verkennen

In de eenjarige masteropleiding Identity and Integration bestudeer je Europa's hedendaagse uitdagingen van culturele diversiteit en identiteit door te kijken naar de complexe politieke, ideologische en culturele geschiedenis van het continent. Je zult het kruispunt verkennen tussen cultuur en politiek, nationale en Europese identiteiten, culturele diversiteit en het verleden van Europa, en dit alles vanuit een transnationaal en vergelijkend perspectief. Het unieke perspectief van het programma op Europese aangelegenheden wordt aangeleerd door vooraanstaande deskundigen uit het veld en de resulterende expertise is van groot belang voor vele delen van de hedendaagse politieke, bestuurlijke en zakelijke omgeving van Europa.... [-]


Master of Arts in European Studies (Oost-Europese Studies)

Campus Voltijd 12 maanden September 2019 Nederlanden Amsterdam

In de eenjarige masteropleiding East European Studies ontwikkel je een grondig begrip van de geschiedenis van Oost-Europese landen (inclusief Rusland) en inzicht in recente ontwikkelingen in de regio. [+]

In de eenjarige masteropleiding East European Studies ontwikkel je een grondig begrip van de geschiedenis van Oost-Europese landen (inclusief Rusland) en inzicht in recente ontwikkelingen in de regio.

De politiek en cultuur van Oost-Europa

De uitgestrekte en open grensregio van Europa in het oosten - van Polen en de Balkan tot de Oeral en de Kaukasus - is de basis geweest van enkele van de meest radicale transformaties en dramatische conflicten die de moderne tijd hebben gevormd. De eenjarige master in East European Studies biedt je een fascinerende, onderzoeksgerichte reis naar de politiek en cultuur van deze regio in de 20e en 21e eeuw. Je onderzoekt de relatie tussen Oost en West, populaire cultuur en het dagelijks leven en het samenspel tussen krachtcentra en periferieën. Je zoomt in op natieopbouw en conflicten in subregio's zoals de Kaukasus, Oekraïne / de Krim, of de Balkan, en op de relatie tussen nationalisme en politieke islam of christelijke orthodoxie.... [-]


Master of Arts in Heritage Studies (archief- en informatiestudies)

Campus Voltijd Deeltijd 12 - 18 maanden September 2019 Nederlanden Amsterdam +1 more

In de eenjarige masteropleiding Archivistiek en Informatiewetenschappen concentreer je je op Informatiestudies en ontwikkel je de vaardigheden, competenties en inzichten die nodig zijn om een ​​informatiespecialist te worden in de dynamische digitale wereld van vandaag. [+]

In de eenjarige masteropleiding Archivistiek en Informatiewetenschappen, concentreer je je op Informatiestudies, en ontwikkel je de vaardigheden, competenties en inzichten die nodig zijn om een ​​informatiespecialist te worden in de dynamische digitale wereld van vandaag.

Ons nieuwe en dynamische digitale tijdperk

Informatie, data, media en digitaliteit zijn alomtegenwoordige kenmerken van ons sociale, economische en politieke leven geworden. De hele wereld is verbonden en media- en computertechnologieën zijn al samengevoegd tot een klein apparaat dat we in onze eigen zak hebben. Nieuws wordt gesampled in plaats van uitgezonden. We converseren via fragmenten van informatie die via rommelradio's wordt gedeeld met een wereldwijde kliek. Dit digitale hyperarchief van informatie is niet alleen een bron die moet worden geraadpleegd en geraadpleegd, maar als nooit tevoren de samenstellende gegevens voor nieuwe vragen, nieuwe vragen en nieuwe intrusies in ons sociale en politieke leven. De methoden van de vorige leeftijd, methoden van representatie en vaste associatie zijn niet langer van toepassing op deze nieuwe, dynamische, digitale informatiewereld.... [-]


Master of Arts in Heritage Studies (Museumstudies)

Campus Voltijd 18 maanden September 2019 Nederlanden Amsterdam

De master in Museum Studies is een uniek, anderhalf jaar durend professioneel programma dat zich richt op het museologische vakgebied en een intensieve stage van 6 maanden omvat. [+]

De master in Museum Studies is een uniek, anderhalf jaar durend professioneel programma dat zich richt op het museologische vakgebied en een intensieve stage van 6 maanden omvat.

Een solide basis om in een museum te werkenDe masteropleiding Museumstudies bereidt je voor op een positie in het bredere veld van museumberoepen. Je zult uit de eerste hand ervaring opdoen in de sector tijdens je studie wanneer je een intensieve stage bij een Nederlands of een Buitenlands museum voltooit.De museale wereld is constant in beweging. Belangrijke historische gebeurtenissen worden gevolgd door grote maatschappelijke verschuivingen. Musea weerspiegelen dit door middel van tentoonstellingen, veranderingen in acquisitiebeleid en architectonische innovatie. Tegelijkertijd vereisen internationalisering en globalisering een constante herpositionering. Het UvA-masterprogramma in Museumstudies legt de nadruk op het publieke gezicht van het museum: waar de bezoekers binnenkomen en waar de collecties hun verhaal vertellen.Musea regelen hun collecties om het verhaal te weerspiegelen dat ze willen vertellen. Dit concept is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek naar tentoonstellingen, maar is ook gekoppeld aan ideologie en politieke, religieuze en economische macht. De vraag welke verhalen worden verteld door welke objecten voortdurend onderhevig zijn aan verandering. Museum Studies onderzoekt de dynamiek en bestaansredenen van erfgoedmusea, zoals die gericht op oudheden, archeologie, etnologie en geschiedenis en kunstmusea. Dit gebeurt altijd vanuit een solide cultuurhistorische basis en in een internationale context.Of je nu tentoonstellingen wilt organiseren, educatieve projecten wilt opzetten, musea wilt beheren, beleid wilt maken, wetenschappelijk onderzoek wilt doen of beoordelingen wilt schrijven: het begint allemaal met een solide basis van kennis,... [-]

Master of Arts in het Engels

Campus Voltijd 12 maanden September 2019 Nederlanden Amsterdam

Met een bachelor in het Engels kun je je studie van de taal, literatuur en cultuur van de Engelstalige wereld voortzetten via een van de volgende masteropleidingen. [+]

Met een bachelor in het Engels kun je je studie van de taal, literatuur en cultuur van de Engelssprekende wereld voortzetten via een van de volgende masteropleidingen.

Engels studeren aan de University of Amsterdam

De Graduate School of Humanities biedt verschillende eenjarige master waarin je Engels kunt studeren als een track binnen het programma. Elke Engelsman met een unieke focus - of het nu literatuur, taalkunde, onderwijs of cultuur is - deze master stelt je in staat om het programma aan te passen aan je interesses.

Engelse taal en cultuur

Dit literatuurwetenschapprogramma onderzoekt de geschiedenis en theorie van de Engelse literatuur en bestudeert de relatie met andere media, terwijl belangrijke vraagstukken van intellectueel belang in de samenleving, politiek en cultuur worden betrokken.... [-]


Master of Arts in het Frans

Campus Voltijd 12 maanden September 2019 Nederlanden Amsterdam

Met een bachelor in het Frans kun je je studie van de taal, literatuur en cultuur van de Franstalige wereld voortzetten via een van de volgende masteropleidingen. [+]

Met een bachelor in het Frans kun je je studie van de taal, literatuur en cultuur van de Franstalige wereld voortzetten via een van de volgende masteropleidingen.

Frans studeren aan de University of Amsterdam

De Graduate School of Humanities biedt verschillende eenjarige master aan waarin je je kunt specialiseren in het Frans als een track binnen het programma. Elke Fransman met een unieke focus - of het nu literatuur, taalkunde, onderwijs of cultuur is - deze master stelt je in staat om het programma aan te passen aan je interesses.

Taal en maatschappij

In dit Linguïstiek-programma onderzoek je taal vanuit een (socio) linguïstisch en pragmatisch perspectief en ontwikkel je de kennis en vaardigheden om Frans te analyseren binnen zijn unieke sociale context.... [-]


Master of Arts in History (Holocaust and Genocide Studies)

Campus Voltijd Deeltijd 1 jaar September 2019 Nederlanden Amsterdam +1 more

De eenjarige masteropleiding Holocaust and Genocide Studies onderzoekt 20e-eeuwse volkerenmoord vanuit verschillende invalshoeken. [+]

De eenjarige masteropleiding Holocaust and Genocide Studies onderzoekt 20e-eeuwse volkerenmoord vanuit verschillende invalshoeken.

Het ondenkbare begrijpen

Genocide en massale gruweldaden worden vaak gepresenteerd op een manier die geweld onverklaarbaar lijkt en dus onverbiddelijk lijkt. Op dezelfde manier worden daders geportretteerd als acteurs die alleen gemotiveerd zijn door een irrationele haat. En toch is genocide een terugkerend en hedendaags historisch dilemma. Hoe kunnen we deze discrepantie verklaren? In het masterprogramma Holocaust and Genocide Studies proberen we de genocide te demystificeren door een interdisciplinaire, wetenschappelijke benadering te volgen van het begrijpen van genocide en massale gruweldaden.... [-]


Master of Arts in Latijns-Amerikaanse studies

Campus Voltijd 15 maanden September 2019 Nederlanden Amsterdam

In de master in Latijns-Amerikaanse studies, zul je sociale transformaties in Latijns-Amerika bestuderen vanuit geografische, historische, economische, culturele, sociale, politieke en ecologische perspectieven. Je ontwerpt je eigen onderzoeksplan, doet veldwerk in deze opwindende regio en wordt een kritische academicus. [+]

In de master in Latijns-Amerikaanse studies, zul je sociale transformaties in Latijns-Amerika bestuderen vanuit geografische, historische, economische, culturele, sociale, politieke en ecologische perspectieven. Je ontwerpt je eigen onderzoeksplan, doet veldwerk in deze opwindende regio en wordt een kritische academicus.

De master in Latijns-Amerikaanse studies biedt een research-driven programma met een internationale focus. Je onderzoekt sociale transformaties in de regio vanuit een multidisciplinair en sociaalwetenschappelijk perspectief. Het programma biedt je kritische kennis, academische vaardigheden en een diepgaand inzicht in de academische literatuur. Je bent getraind om een ​​autonome onderzoeker te worden met alle onderzoeksinstrumenten die tot je beschikking staan ​​om op het veldwerk in Latijns-Amerika te gaan en nieuwe fenomenen in het gebied te onderzoeken.... [-]


Master of Arts in Linguistics (General Linguistics)

Campus Voltijd Deeltijd 12 maanden September 2019 Nederlanden Amsterdam +1 more

De eenjarige masteropleiding General Linguistics heeft een typologische focus: je zult onderzoeken hoe de systemen van de talen van de wereld kunnen variëren en in hoeverre deze variatie beperkt is. [+]

De eenjarige masteropleiding General Linguistics heeft een typologische focus: je zult onderzoeken hoe de systemen van de talen van de wereld kunnen variëren en in hoeverre deze variatie beperkt is.

Word een brede en gerichte taalkundige

In de master Algemene Linguïstiek zul je eerst begrijpen hoe menselijke taal werkt door zoveel mogelijk taalsystemen te vergelijken, inclusief gesproken talen uit alle continenten, gebarentalen, kindertaal en taal zoals gebruikt door mensen met een ontwikkelings- of verworven taal. wanorde. Je hebt dan de mogelijkheid om je te specialiseren in een van de vier taalonderverdelingen: fonetiek

Een programma van wereldklasse

Het Linguistics-programma van de University of Amsterdam behoort tot de toonaangevende instellingen ter wereld. Het programma was het hoogst beoordeeld in continentaal Europa en 17e in de wereld in de QS World University Rankings per onderwerp in 2017.... [-]


Master of Arts in Linguistics (taal en onderwijs)

Campus Voltijd Deeltijd 12 maanden September 2019 Nederlanden Amsterdam +1 more

In de master Taal en onderwijs studeer je taal- en literatuuronderwijs vanuit een acquisitie, pragmatisch en onderwijskundig perspectief, terwijl je je specialiseert in een van de zeven grote Europese talen of taalfamilies. [+]

In de master Taal en onderwijs studeer je taal- en literatuuronderwijs vanuit een acquisitie, pragmatisch en onderwijskundig perspectief, terwijl je je specialiseert in een van de zeven grote Europese talen of taalfamilies.

Taal en literatuur in een educatieve context

Het masterprogramma Taal en onderwijs biedt een unieke, interdisciplinaire benadering van de studie van het leren van talen en literatuur. Op basis van onderzoek en praktijk volg je cursussen in zowel taal- als letterkunde. De taalkundige component van het programma is gericht op taalgebruik, taalvariatie en (buitenlandse) taalverwerving en -onderwijs, terwijl de literaire component betrekking heeft op de praktische en conceptuele banden tussen literatuur en onderwijs, waarbij vragen worden behandeld zoals: Hoe kan iemand 'lesgeven' literatuur? Wat leert de literatuur ons? En wat is de relatie tussen literatuur en sociale ontwikkeling en verandering?... [-]


Master of Arts in Literary Studies (Comparative Literature)

Campus Voltijd Deeltijd 1 jaar September 2019 Nederlanden Amsterdam +1 more

De Literaire literatuur van één jaar, gebaseerd op literatuur en literatuur, leidt je op om culturele fenomenen (zowel westerse als niet-westerse) te analyseren binnen een interdisciplinair theoretisch kader en een geglobaliseerde context. [+]

De Literaire literatuur van één jaar, gebaseerd op literatuur en literatuur, leidt je op om culturele fenomenen (zowel westerse als niet-westerse) te analyseren binnen een interdisciplinair theoretisch kader en een geglobaliseerde context.

Vergelijkende literatuur in de breedste zin van het woord

De masteropleiding Comparative Literature heeft een theoretisch karakter. Het maakt gebruik van methoden zoals tekstanalyse, deconstructie en nauwlettende lectuur om een ​​verscheidenheid aan kwesties aan te pakken, waaronder post / decolonialisme, wereldwijde geletterdheid, ras en geslacht. Dit programma past bij studenten die een beter inzicht willen krijgen in de dynamiek tussen het literaire en het politieke.... [-]


Master of Arts in Literary Studies (Engelse literatuur en cultuur)

Campus Voltijd Deeltijd 1 jaar September 2019 Nederlanden Amsterdam +1 more

In het eenjarige masterprogramma Engelse literatuur en cultuur, verken je de geschiedenis en theorie van de literatuur in het Engels, en bestudeer je de relatie met andere media, terwijl je je bezighoudt met belangrijke kwesties van intellectuele betrokkenheid in de samenleving, politiek en cultuur. [+]

In het eenjarige masterprogramma Engelse literatuur en cultuur, verken je de geschiedenis en theorie van de literatuur in het Engels en bestudeer je de relatie met andere media, terwijl je je bezighoudt met belangrijke kwesties van intellectueel belang in de samenleving, politiek en cultuur.

Engelse literatuur vanuit een breed perspectief

Het masterprogramma English Literature and Culture richt zich op studenten wiens interesses en academische achtergronden liggen in literaire studies en Europese cultuur in brede zin, en Engelse literatuur en cultuur en wereldliteratuur in het Engels in het bijzonder. Het programma biedt je ook de mogelijkheid om de onderlinge relaties van literatuur met andere soorten culturele objecten, zoals films, digitale media en de beeldende kunst te onderzoeken.... [-]


Master of Arts in Literary Studies (Literatuur, Cultuur en Samenleving)

Campus Voltijd Deeltijd 12 maanden September 2019 Nederlanden Amsterdam +1 more

De Master in Literatuur, Cultuur en Samenleving baseert zich op het gebied van literatuur, culturele studies en intellectuele geschiedenis, en biedt je de kennis en vaardigheden die nodig zijn om je te specialiseren in een grote Europese literatuur in zijn bredere interculturele context. [+]

De Master in Literatuur, Cultuur en Samenleving baseert zich op het gebied van literatuur, culturele studies en intellectuele geschiedenis, en biedt je de kennis en vaardigheden die nodig zijn om je te specialiseren in een grote Europese literatuur in zijn bredere interculturele context.

Literatuur en cultuur vanuit een Europees perspectief

Eeuwenlang heeft literatuur een belangrijke rol gespeeld - en blijft spelen - in ons begrip van hoe de maatschappij voortdurend wordt vormgegeven en hervormd. Literatuur wordt vaak geassocieerd met intellectuele training en vaardigheden, Bildung en (wereldwijd) burgerschap. In dit programma wordt u aangemoedigd om creatief het veld van Europese literatuur en cultuur in brede zin te verkennen. We bespreken de rol die deze literatuur speelt in steeds meer geglobaliseerde en transculturele contexten. Europa is in deze zin niet alleen een aangewezen continent, maar eerder een specifieke lens op een reeks wereldwijde relaties.... [-]


Master of Arts in Literary Studies (literatuur en onderwijs)

Campus Voltijd Deeltijd 12 maanden September 2019 Nederlanden Amsterdam +1 more

In de master in literatuur en onderwijs, studeer je het leren van vreemde talen en literatuur vanuit een acquisitie, pragmatisch en onderwijskundig perspectief, terwijl je je specialiseert in een van de zeven grote Europese talen of taalfamilies. [+]

In de master in literatuur en onderwijs, studeer je het leren van vreemde talen en literatuur vanuit een acquisitie, pragmatisch en onderwijskundig perspectief, terwijl je je specialiseert in een van de zeven grote Europese talen of taalfamilies.

Taal en literatuur in een educatieve context

De masteropleiding Literatuur en onderwijs biedt een unieke, interdisciplinaire benadering van de studie van het leren van talen en literatuur. Op basis van onderzoek en praktijk volg je cursussen in zowel taal- als letterkunde. De taalkundige component van het programma is gericht op taalgebruik, taalvariatie en (buitenlandse) taalverwerving en -onderwijs, terwijl de literaire component betrekking heeft op de praktische en conceptuele banden tussen literatuur en onderwijs, waarbij vragen worden behandeld zoals: Hoe kan iemand 'lesgeven' literatuur? Wat leert de literatuur ons? En wat is de relatie tussen literatuur en sociale ontwikkeling en verandering?... [-]


Master of Arts in mediastudies

Campus Voltijd 12 - 24 maanden September 2019 Nederlanden Amsterdam

In een wereld waar de transformatie van de mediacultuur een enorme impact heeft op de mediaomgeving, evenals onze cultuur, politiek en het dagelijks leven, is het van vitaal belang dat we deze aan de gang zijnde transformaties grondig begrijpen en evalueren. [+]

In een wereld waar de transformatie van de mediacultuur een enorme impact heeft op de mediaomgeving, evenals onze cultuur, politiek en het dagelijks leven, is het van vitaal belang dat we deze aan de gang zijnde transformaties grondig begrijpen en evalueren.

Mediastudies aan de University of Amsterdam

De University of Amsterdam herbergt vijf unieke en innovatieve masteropleidingen op het gebied van mediastudies. Van film- en televisiestudies tot journalistiek, nieuwe media en digitale cultuur, de programma's bieden diepte en diversiteit in hun benadering van de studie van media, leren je de belangrijkste dynamiek van onze mediacultuur en hoe je ze op een kritische en zinvolle manier kunt conceptualiseren . Onze Media Studies-programma's bouwen voort op baanbrekend onderzoek en trainen u om kritisch en effectief in te spelen op de snelle transformatie van de hedendaagse mediacultuur.... [-]


Master of Arts in Media Studies (filmstudies)

Campus Voltijd 12 maanden September 2019 Nederlanden Amsterdam

De eenjarige masteropleiding Filmstudies benadert de studie van film als een veelzijdig fenomeen en leidt studenten op om kritisch en effectief om te gaan met belangrijke verschuivingen in de film- en filmcultuur. [+]

De eenjarige masteropleiding Filmstudies benadert de studie van film als een veelzijdig verschijnsel en leidt studenten op om kritisch en effectief om te gaan met belangrijke verschuivingen in de film- en filmcultuur.

Van celluloid tot digitaal

De Master's in Film Studies aan de University of Amsterdam is een uniek eenjarig programma dat een theoretisch nauwgezette betrokkenheid biedt op het gebied van filmstudies en visuele cultuur. Het programma benadert de studie van film als een veelzijdig fenomeen, een fenomeen dat een vitale en steeds veranderende rol speelt in de hedendaagse digitale mediacultuur. Film Studies is gevestigd in de internationaal gerangschikte afdeling Media Studies van de University of Amsterdam , die gerenommeerde wetenschappers uit verschillende media en theoretische perspectieven bij elkaar brengt.... [-]


Master of Arts in Media Studies (nieuwe media en digitale cultuur)

Campus Voltijd 12 maanden September 2019 Nederlanden Amsterdam

De eenjarige masteropleiding Nieuwe media en digitale cultuur bouwt voort op de baanbrekende nieuwe mediascène en stelt studenten in staat een bijdrage te leveren aan het discours rond de kritische mediatheorie. [+]

De eenjarige masteropleiding Nieuwe media en digitale cultuur bouwt voort op de baanbrekende nieuwe mediascène en stelt studenten in staat een bijdrage te leveren aan het discours rond de kritische mediatheorie.

Een grondige verkenning van mediatheorie

Het masterprogramma Nieuwe media en digitale cultuur biedt een uitgebreide en kritische benadering van nieuw mediaonderzoek, -praktijken en -theorie. Het is een internationaal vermaard programma in de kritische mediatheorie, gewijd aan de studie van de sociale transformaties teweeggebracht door de digitale cultuur. Het programma biedt je een grondige training in de nieuwste digitale onderzoeksmethoden en de mogelijkheid om deel te nemen aan datasprints en om samen te werken met internationale onderzoekers. Het bevindt zich in een baanbrekende nieuwe culturele media-scene in Amsterdam en een academische omgeving die tot de top 6 van universiteiten wereldwijd behoort (QS World University Rankings per Subject 2017: Communication... [-]


Master of Arts in Middle Eastern Studies (Hebreeuwse en Joodse studies)

Campus Voltijd 12 maanden September 2019 Nederlanden Amsterdam

De eenjarige master Hebreeuwse en Joodse studie richt zich op de joodse cultuur en het intellectuele leven van de oudheid tot heden. [+]

De eenjarige master Hebreeuwse en Joodse studie richt zich op de joodse cultuur en het intellectuele leven van de oudheid tot heden.

Een programma op maat

Na een algemeen theoretisch en methodologisch seminar volg je zelfstudies en / of keuzevakken op onderwerpen die betrekking hebben op jouw gewenste expertisegebied. Samen met de studieadviseur en -begeleiders stel je je eigen traject op. Het personeel dat deelneemt aan het programma bestrijkt een breed scala aan onderwerpen, perioden en benaderingen: Tweede Tempelperiode en oud rabbijns jodendom, middeleeuwse cultuur, met bijzondere nadruk op filosofie en geschiedenis van de wetenschappen, vroegmoderne en moderne culturele en intellectuele geschiedenis (inclusief Amsterdams Joods verleden), boekgeschiedenis, moderne Hebreeuwse en Israëlische literatuur en cultuur, en Jiddische studies.... [-]


Master of Arts in Philosophy

Campus Voltijd 12 maanden September 2019 Nederlanden Amsterdam

In de eenjarige masteropleiding Filosofie, verwerf je de vaardigheden om filosofische problemen te formuleren, te analyseren en te bespreken. Het stelt je in staat om een ​​of meer deelgebieden van de filosofie te verkennen, door zowel de Angelsaksische als de Europese filosofie te bestuderen. [+]

In de eenjarige masteropleiding Filosofie, verwerf je de vaardigheden om filosofische problemen te formuleren, te analyseren en te bespreken. Het stelt je in staat om een ​​of meer deelgebieden van de filosofie te verkennen, door zowel de Angelsaksische als de Europese filosofie te bestuderen.

Inclusief en breed

De masteropleiding Filosofie is de meest inclusieve in zijn soort in Nederland. Het behandelt een breed scala aan onderwerpen en heeft een sterke internationale focus. Het programma maakt studenten bekend met een of meer deelgebieden van de filosofie en verkent zowel de Angelsaksische als de Europese filosofie. Je verwerft de vaardigheden om filosofische problemen te formuleren, analyseren en bespreken, en om gerichte onderzoeksvragen te formuleren en te presenteren binnen een breder onderzoeksplan.... [-]


Master of Arts in televisie en crossmediale cultuur

Campus Voltijd 12 maanden September 2019 Nederlanden Amsterdam

De éénjarige masteropleiding Televisie en Cross-Media Culture biedt je de vaardigheden, kennis en hulpmiddelen om de voortdurende transformatie van mediacultuur te begrijpen en te evalueren. [+]

De éénjarige masteropleiding Televisie en Cross-Media Culture biedt je de vaardigheden, kennis en hulpmiddelen om de voortdurende transformatie van mediacultuur te begrijpen en te evalueren.

Televisie en crossmediale cultuur

De master in televisie en crossmediale cultuur verkent de hedendaagse mediacultuur vanuit een kritisch perspectief. Het programma biedt u de tools om de voortdurende transformatie van de mediacultuur en de impact ervan op cultuur, politiek en het dagelijks leven te begrijpen en te evalueren. Door televisie als uitgangspunt te nemen, brengt het de conceptuele, sociale en culturele uitdagingen in kaart die gepaard gaan met digitale, mobiele en sociale media.... [-]


Master of Arts in Theologie en Religiewetenschappen (Godsdienstwetenschappen)

Campus Voltijd Deeltijd 12 maanden September 2019 Nederlanden Amsterdam +1 more

De eenjarige master Religiewetenschappen richt zich op de historische wortels van religieus pluralisme in Europa en de Middellandse Zee. Je verkent religieuze teksten, tradities en praktijken en bestudeert de theoretische kwesties met betrekking tot religieuze diversiteit. [+]

Vanaf het academische jaar 2018-2019 biedt de University of Amsterdam drie eenjarige master in theologie en godsdienstwetenschappen:

Religieuze diversiteit in Europa

De culturele geschiedenis van Europa wordt gekenmerkt door religieuze uitwisselingen, aanpassingen en conflicten binnen een mondiale context. In deze master onderzoek je de religieuze diversiteit in het verleden en heden binnen en buiten hun Europese context.

Islam in de moderne wereld

De master in de islam in de moderne wereld biedt je een diepgaand interdisciplinair academisch kader om deel te nemen aan onderwerpen en debatten over islam en moderniteit, zowel in Europa als in de moslimwereld.

Westers esoterisme... [-]


Master of Arts in Theologie en Religiewetenschappen (Islam in de moderne wereld)

Campus Voltijd Deeltijd 12 maanden September 2019 Nederlanden Amsterdam +1 more

De master in de islam in de moderne wereld biedt je een diepgaand interdisciplinair academisch kader om deel te nemen aan onderwerpen en debatten over islam en moderniteit, zowel in Europa als in de moslimwereld. [+]

De master in de islam in de moderne wereld biedt je een diepgaand interdisciplinair academisch kader om deel te nemen aan onderwerpen en debatten over islam en moderniteit, zowel in Europa als in de moslimwereld.

De islam bestuderen in de hedendaagse maatschappij

De master in de islam in de moderne wereld biedt geavanceerde kennis op het gebied van islamitische studies en inzicht in hedendaagse kwesties met betrekking tot de islam. Het programma biedt een unieke voorbereiding voor het aangaan van debatten en beleid met betrekking tot de processen die de plaats bepalen van moslims en de islam in moderne samenlevingen en is ingebed in een breed scala van onderzoeksprojecten gerelateerd aan de islam in Europa, de historische traditie, het reformisme en de moderniteit, zoals en de geschiedenis van het oriëntalisme.... [-]


Master of Arts in Theologie en Religiewetenschappen (Westers Esotericisme)

Campus Voltijd Deeltijd 12 maanden September 2019 Nederlanden Amsterdam +1 more

Het masterprogramma Westers Esotericisme plaatst je aan de voorhoede van een nieuwe en opwindende ontwikkeling in de studie van de westerse cultuur en religie, met name gericht op de kritische historische en analytische studie van zijn esoterische bewegingen. [+]

Het masterprogramma Westers Esotericisme plaatst je aan de voorhoede van een nieuwe en opwindende ontwikkeling in de studie van de westerse cultuur en religie, met name gericht op de kritische historische en analytische studie van zijn esoterische bewegingen.

Esoterische bewegingen in de westerse cultuur

Het masterprogramma Western Esotericism richt zich op de kritische historische en analytische studie van esoterische bewegingen in de westerse cultuur. Tegen de achtergrond van de gnostische en hermetische stromingen van de late oudheid en de geschiedenis van de zogenaamde 'occulte wetenschappen' (met name astrologie, alchemie, magie), zult u de opwekking van de hermetische filosofie tijdens de vroege Renaissance, de zogenaamde 'occulte filosofie' en de latere uitlopers ervan (alchemie, paracelsianisme en rosicrucisme). Het programma zal je ook laten kennismaken met de joodse en christelijke kabbala en de bewegingen die daaruit voortkomen, theosofische en illuministische stromingen, en de verschillende vormen van occultisme en verwante bewegingen in de 19e en 20e eeuw, inclusief de New Age-beweging.... [-]


Onderzoeksmaster in Kunst en Cultuur (Kunst van Nederland)

Campus Voltijd 24 maanden September 2019 Nederlanden Amsterdam

De tweejarige Research Master-programma Arts of the Netherlands richt zich op de artistieke traditie van Nederland van circa 1400-1900, bestaande uit de velden van de vroege Nederlandse kunst, Nederlandse en Vlaamse kunst van de Gouden Eeuw, en moderne kunst uit de 19e en vroege 20e eeuw. [+]

De tweejarige Research Master-opleiding Arts of the Netherlands richt zich op de artistieke traditie van Nederland van circa 1400-1900, bestaande uit de velden van de vroege Nederlandse kunst, de Nederlandse en Vlaamse kunst van de Gouden Eeuw, en moderne kunst uit de 19e en begin 20e eeuw.

De kunst van Nederland bestuderen

Tijdens de periode van de Kunst der Nederlanden bloeide de kunst in steden als Brugge, Gent, Antwerpen, Haarlem, Delft en Amsterdam, terwijl de Nederlandse traditie werd vormgegeven door wereldberoemde kunstenaars als Jan van Eyck en Rogier van der Weyden , Jheronimus Bosch en Pieter Bruegel, Rubens, Jordaens en Van Dyck, Frans Hals, Rembrandt en Vermeer, en Vincent van Gogh en Piet Mondriaan.... [-]


Onderzoeksmaster of Arts in Arts and Culture (Artistic Research)

Campus Voltijd 24 maanden September 2019 Nederlanden Amsterdam

De tweejarige Research Master-opleiding Artistic Research overbrugt de kloof tussen professionele kunstopleiding en academisch onderzoek, en neemt een experimentele benadering van de studie van kunstvoorwerpen, evenals bredere artistieke concepten en interpretaties. [+]

De tweejarige Research Master-opleiding Artistic Research overbrugt de kloof tussen professionele kunstopleiding en academisch onderzoek en neemt een experimentele benadering van de studie van kunstvoorwerpen, evenals bredere artistieke concepten en interpretaties.

Kunst en onderzoek overbruggen

De Research Master-programma Artistic Research wil een brug slaan tussen kunst en standaard wetenschappelijk onderzoek door inzicht in en training in nieuwe vormen van onderzoek. Deze nieuwe vormen bieden een alternatief voor bestaande benaderingen, met nadruk op toegepast, praktisch onderzoek in tegenstelling tot fundamenteel, theoretisch onderzoek.

De Research Master in Artistic Research neemt een experimentele benadering van zowel specifieke kunstobjecten als bredere artistieke concepten en opent deze voor interpretatie. Onderwerpen en strategieën die relevant zijn voor de huidige wetenschappelijke debatten en de hedendaagse artistieke praktijk vormen de kerncomponenten van het programma.... [-]


Onderzoeksmaster of Arts in Arts and Culture (Cultural Analysis)

Campus Voltijd 24 maanden September 2019 Nederlanden Amsterdam

De tweejarige Research Master-opleiding Cultural Analysis richt zich op de interdisciplinaire analyse van cultuur in het algemeen, waaronder kunst, literatuur, film en nieuwe media. [+]

De tweejarige Research Master-opleiding Cultural Analysis richt zich op de interdisciplinaire analyse van cultuur in het algemeen, waaronder kunst, literatuur, film en nieuwe media.

Een interdisciplinaire analyse van cultuur

Sinds het begin in 2001 heeft de Research Master-programma Cultural Analysis snel een vooraanstaande reputatie verworven in het veld en trekt het voortdurend groeiende aantallen aanvragers van hoog niveau uit de hele wereld. Het programma is gewijd aan de interdisciplinaire analyse van cultuur in het algemeen. Culturele fenomenen zoals kunst en literatuur, film en nieuwe media, populaire cultuur, evenals sociale overtuiging en waardensystemen worden onderzocht en geanalyseerd. De nadruk ligt op tekstuele, visuele en historische details in de context van de sociale, politieke of esthetische bewegingen die daaraan ten grondslag liggen. Hun impliciete normativiteit en de manieren waarop identiteit, verschil en andersheid over het culturele spectrum worden onderhandeld, worden in vraag gesteld.... [-]


Onderzoeksmaster of Arts in Heritage Studies: Heritage and Memory Studies

Campus Voltijd 18 maanden September 2019 Nederlanden Amsterdam

De Dual Master's in Heritage and Memory Studies worden gegeven door cultuurhistorici, kunsthistorici, architectuurhistorici, archeologen en sociologen en bieden een professioneel, interdisciplinair programma waarin je erfgoed en herinnering onderzoekt vanuit een kritisch, cultuurhistorisch en ruimtelijk perspectief. [+]

De Dual Master's in Heritage and Memory Studies worden gegeven door cultuurhistorici, kunsthistorici, architectuurhistorici, archeologen en sociologen en bieden een professioneel, interdisciplinair programma waarin je erfgoed en herinnering onderzoekt vanuit een kritisch, cultuurhistorisch en ruimtelijk perspectief.

Onderzoek naar het verleden in het heden

Over de hele wereld heeft een opmerkelijke verandering plaatsgevonden in de kunst- en cultuursector. Terwijl de sector ooit voornamelijk gericht was op musea, theaters en concertzalen, zijn we nu getuige van een doordringende musealisatie en Disneyficatie van landschappen, stedelijke gebieden en gebouwen, en zelfs van immateriële uitingen van de alledaagse cultuur. Dit maakt onze stedelijke en landelijke omgeving steeds meer georganiseerd en nostalgisch.... [-]


Onderzoeksmaster of Arts in Philosophy

Campus Voltijd 24 maanden September 2019 Nederlanden Amsterdam

Het tweejarige onderzoeksmaster Filosofie maakt je bekend met een of meer deelgebieden van de filosofie. Je kunt ervoor kiezen om je te specialiseren in filosofische traditie in context, kritische culturele theorie, filosofie en publieke zaken, en logica en taal. [+]

Het tweejarige onderzoeksmaster Filosofie maakt je bekend met een of meer deelgebieden van de filosofie. Je kunt ervoor kiezen om je te specialiseren in filosofische traditie in context, kritische culturele theorie, filosofie en publieke zaken, en logica en taal.

Een sterke internationale focus

Het onderzoeksmaster Filosofie maakt studenten bekend met een of meer deelgebieden van de filosofie en biedt een uitstekende gelegenheid voor studenten die geïnteresseerd zijn in het volgen van een doctoraat in de wijsbegeerte. Het programma omvat een breed scala aan onderwerpen en perspectieven en heeft een sterke internationale focus. Zowel de Angelsaksische als de Europese filosofie worden bestudeerd. Studenten kunnen ervoor kiezen zich te specialiseren in een van de volgende gebieden:... [-]


Research Master of Arts in Arts and Culture (kunstwetenschappen)

Campus Voltijd 12 - 24 maanden September 2019 Nederlanden Amsterdam

De tweejarige Research Master Art Studies is een intensief academisch programma waarmee je dieper kunt graven in het deel van de (kunst) wereld dat jou het meest interesseert. [+]

De tweejarige Research Master Art Studies is een intensief academisch programma waarmee je dieper kunt graven in het deel van de (kunst) wereld dat jou het meest interesseert.

Kunst en onderzoek overbruggen

De veelheid aan theaters, galerijen, musea en concertlocaties zetten Amsterdam in het hart van kunst en cultuur in Nederland. Het tweejarige onderzoeksprogramma Art Studies laat je dieper graven in het deel van de (kunst) wereld waar jouw interesses liggen. Het is een intensief academisch programma dat je de vrijheid geeft om je eigen studierichting te volgen.

leerplan

Studenten dienen vóór de start van het programma een onderzoeksvoorstel in. Dit vormt samen met discussies met de programmadirecteur de basis voor de studierichting. In het onderzoeksvoorstel noteren studenten hun ideeën voor zelfstudies, een proefschrift en de drie keuzevakken die ze wensen te volgen. De keuzevakken kunnen gekozen worden uit de programma Cultural Studies (Algemene Cultuurwetenschappen), Kunstgeschiedenis (Kunstgeschiedenis), Muziekwetenschap (Muziekwetenschap) of Theater Studies (Theaterwetenschap). Alle studenten volgen drie kerncursussen die een theoretische achtergrond bieden in kunststudies.... [-]


Research Master of Arts in communicatie- en informatiestudies: argumentatie, retoriek en communicatie

Campus Voltijd 24 maanden September 2019 Nederlanden Amsterdam

In dit onderzoeksmaster ontwikkel je een grondig begrip van de manieren waarop taal wordt gebruikt om anderen te overtuigen, argumentatie en retoriek te bestuderen in een reeks communicatieve contexten. [+]

In dit onderzoeksmaster ontwikkel je een grondig begrip van de manieren waarop taal wordt gebruikt om anderen te overtuigen, argumentatie en retoriek te bestuderen in een reeks communicatieve contexten.

De Research Master-programma Argumentation, Rhetoric, and Communication richt zich op de studie van argumentatie en retoriek in een reeks van communicatieve contexten, waaronder politiek, recht, gezondheidszorg en wetenschap. Je zal:

Leren reflecteren op de belangrijkste methoden en benaderingen voor de analyse en evaluatie van retorische en argumentatieve kenmerken;Verken belangrijke ontwikkelingen op het gebied van communicatie en discoursonderzoek;Bespreek en onderzoek cruciale concepten uit de retorica en argumentatietheorie als ze van toepassing zijn op argumentatieve discoursanalyse, evaluatie en productie;Gebruik inzichten uit de filosofie van taal en pragmatiek, relevantietheorie, discoursanalyse, cognitieve linguïstiek en metafoorentheorie als een raamwerk voor je studies.Ontwikkel de methoden en technieken van kwalitatief en kwantitatief empirisch onderzoek;Voer grondige en theoretisch verantwoorde analyses uit, casestudy's, corpusonderzoek en andere soorten onderzoeken van real-life discussies en teksten.Argumentatie, retorica en communicatie aan de University of Amsterdam... [-]

Research Master of Arts in Erfgoed, Geheugen en Archeologie

Campus Voltijd 2 jaar September 2019 Nederlanden Amsterdam

Het innovatieve interdisciplinaire tweejarige onderzoeksmaster Erfgoed, Geheugenkunde en Archeologie onderzoekt de manieren waarop we omgaan met tastbare en ontastbare overblijfselen en verhalen uit het verleden, evenals het opnieuw maken van het verleden in erfgoed, herinnering en materiële cultuur in de aanwezig. [+]

Het innovatieve interdisciplinaire tweejarige onderzoeksmaster Erfgoed, Geheugenkunde en Archeologie onderzoekt de manieren waarop we omgaan met tastbare en ontastbare overblijfselen en verhalen uit het verleden, evenals het opnieuw maken van het verleden in erfgoed, herinnering en materiële cultuur in de aanwezig.

Een unieke combinatie van wetenschappelijke tradities

Het tweejarige onderzoeksmaster Erfgoed, Geheugen en Archeologie leidt je op om kritisch na te denken over hoe menselijke samenlevingen in de pre-moderne tijd met het verleden hebben omgegaan, en over de diverse en tegenstrijdige manieren waarop het verleden wordt geïnterpreteerd en ter discussie wordt gesteld. gebruik in de wereld van vandaag.... [-]


Research Master of Arts in Linguistics

Campus Voltijd 24 maanden September 2019 Nederlanden Amsterdam

De tweejarige Research Master-opleiding Taalkunde stelt je in staat je te specialiseren in een breed scala aan linguïstische subdisciplines en legt een sterke focus op methodologische kwesties. [+]

De tweejarige Research Master-opleiding Taalkunde stelt je in staat je te specialiseren in een breed scala aan linguïstische subdisciplines en legt een sterke focus op methodologische kwesties.

De taalkundige gemeenschap is verenigd binnen het Amsterdams Centrum voor Taal en Communicatie (ACLC), en omvat ook leden van het Instituut voor Logica, Taal en Communicatie (ILLC) en de Amsterdam Brain and Cognition (ABC). Taalkunde aan de UvA scoort sinds 2012 het hoogst in continentaal Europa in de QS World University Rankings per Subject. Deze rijke onderzoeksomgeving is een broedplaats voor jong en nieuw talent in het veld. De Research Master in Linguistics biedt het kader waarin dit talent kan worden gevoed en opgeleid, resulterend in taalkundigen die klaar zijn om een ​​PhD-project in Nederland of in het buitenland te starten of een baan in het onderwijs of industrieën die sterke methodologische en analytische vaardigheden vereisen.... [-]


Research Master of Arts in Literary Studies

Campus Voltijd 24 maanden September 2019 Nederlanden Amsterdam

In dit onderzoek-intensieve programma, zul je literatuur bestuderen als een culturele praktijk die in staat is om de wereld te (her) vormen. Literatuur biedt kritiek en biedt creatieve antwoorden op nieuwe en oude vragen. Je onderzoekt literaire teksten en literaire cultuur vanuit een transnationaal, theoretisch en historisch perspectief. [+]

In dit onderzoek-intensieve programma, zul je literatuur bestuderen als een culturele praktijk die in staat is om de wereld te (her) vormen. Literatuur biedt kritiek en biedt creatieve antwoorden op nieuwe en oude vragen. Je onderzoekt literaire teksten en literaire cultuur vanuit een transnationaal, theoretisch en historisch perspectief.

Literatuur als een dynamisch cultureel proces

De Research Master's Literary Studies zijn geworteld in baanbrekend onderzoek naar literaire studies en de tools die dit veld biedt. Het onderzoekt de culturele relevantie van metaforen, symbolen, esthetische ervaring, verhalend en perspectief. Je analyseert hoe literatuur werkt in de samenleving en onderzoekt waarom betekenissen met bepaalde sociale en politieke implicaties worden toegeschreven aan literaire teksten. We richten ons op de dynamische culturele processen waarin mensen belangrijke zaken bespreken, zoals identiteit, moraliteit, rechtvaardigheid en verbondenheid, en je zult bestuderen hoe deze processen nieuwe verbanden leggen tussen verschillende soorten literatuur en vertogen.... [-]


Research Master of Arts in mediastudies

Campus Voltijd 24 maanden September 2019 Nederlanden Amsterdam

Met wortels in filosofie, geschiedenis en discoursanalyse onderzoekt de tweejarige Research Master in Media Studies pertinente theoretische benaderingen van de studie van media in de hedendaagse cultuur. [+]

Met wortels in filosofie, geschiedenis en discoursanalyse onderzoekt de tweejarige Research Master in Media Studies pertinente theoretische benaderingen van de studie van media in de hedendaagse cultuur.

Een interdisciplinaire benadering van mediastudies

De tweejarige opleiding Media Studies Research biedt een interdisciplinaire, menswetenschappelijke benadering van media. Het beschouwt media als culturele vertogen en praktijken, technologische infrastructuren, evenals krachtige politiek-economische actoren.

Met wortels in filosofie, geschiedenis en literaire studies, evenals in wetenschappelijke en technologische studies, sociologie en politieke wetenschappen, heeft deze discipline pertinente theoretische benaderingen ontwikkeld voor de studie van media in de hedendaagse cultuur. Het programma leert studenten om zich bezig te houden met cruciale theoretische concepten en actuele problemen en om hun eigen onderzoekspraktijken te ontwikkelen, uitmondend in de Research Master's thesis.... [-]


Research Master of Arts in Theologie en Religiewetenschappen

Campus Voltijd 24 maanden September 2019 Nederlanden Amsterdam

De tweejarige Research Master's in Religious Studies biedt een unieke onderzoeksomgeving waarin je de onderzoeksvaardigheden ontwikkelt om je eigen onderzoeksproject op het gebied van religieuze studies uit te voeren. Je onderzoekt belangrijke kwesties, theoretische perspectieven en methodologische vragen op het gebied van religieuze studies, en doe mee aan lopend onderzoek met docenten. [+]

De tweejarige Research Master's in Religious Studies biedt een unieke onderzoeksomgeving waarin je de onderzoeksvaardigheden ontwikkelt om je eigen onderzoeksproject op het gebied van religieuze studies uit te voeren. Je onderzoekt belangrijke kwesties, theoretische perspectieven en methodologische vragen op het gebied van religieuze studies, en doe mee aan lopend onderzoek met docenten.

Religieuze pluraliteit in de westerse wereld

De onderzoeksmaster Religiewetenschappen richt zich op de geschiedenis en de aanwezigheid van religieuze diversiteit in Europa en in de bredere Mediterrane, Euraziatische en Transatlantische context. Het programma benadrukt de processen van religieuze diversificatie in verschillende sociaal-culturele contexten. Het leidt je zowel op in de historische als de empirische studie van religieuze culturen en tegenculturen, inclusief de interdisciplinaire studie van ideeën, verhalen, praktijken, instellingen en hun interacties.... [-]


MSc

Erasmus Mundus Master of Science in Journalistiek, Media en Globalisering (joint degree)

Campus Voltijd 24 maanden September 2019 Nederlanden Amsterdam

Het tweejarige internationale Erasmus Mundus Masterprogramma Journalistiek, Media en Globalisering biedt aspirant en praktiserend journalisten een meer kritisch inzicht in hun vakgebied, om meer academisch solide, kritische en wereldwijd gerichte mediaprofessionals te creëren. [+]

Het tweejarige internationale Erasmus Mundus Masterprogramma Journalistiek, Media en Globalisering biedt aspirant en praktiserend journalisten een meer kritisch inzicht in hun vakgebied, om meer academisch solide, kritische en wereldwijd gerichte mediaprofessionals te creëren.

Het programma biedt studenten de unieke ervaring van studeren in twee Europese landen. Studenten brengen het eerste jaar door in Aarhus, Denemarken, en gaan vervolgens naar een andere universiteit om zich te specialiseren in een van de vier verschillende gebieden van journalistiek en mediastudies: Media en politiek ( University of Amsterdam , Nederland), Oorlog en Conflict (Universiteit van Swansea, UK), Business and Finance Journalism (City University London, UK) of Comparative and Transcultural Approaches (University of Hamburg, Duitsland). Een selecte groep studenten heeft ook de mogelijkheid om tijd door te brengen aan een derde universiteit, aan de University of California, Berkeley (VS), de University of Technology, Sydney (Australië), of La Pontificia Universidad Católica, Santiago (Chili).... [-]


Executive Master of Science in International Finance (MIF)

Campus Voltijd Deeltijd 12 - 24 jaar September 2019 Nederlanden Amsterdam +1 more

Executive Master of International Finance-programma biedt u de beste skillset die nodig is om uit te blinken in een internationale carrière als professional in Finance. We voorzien u van de kennis die nodig is om een ​​koploper in Finance te worden. [+]

Executive Master of International Finance-programma biedt u de beste skillset die nodig is om uit te blinken in een internationale carrière als professional in Finance. We voorzien u van de kennis die nodig is om een ​​koploper in Finance te worden. We onderzoeken en passen de nieuwste ontwikkelingen toe in de financiële sector zoals Fintech / Blockchain en Behavioral Finance. We stimuleren kritisch denken om je voor te bereiden op de volgende stap in je carrière. Dit alles in overeenstemming met de ondernemersgeest en onafhankelijk denken van Amsterdam.

Geloofwaardigheid

Onze MIF is internationaal bekend en speelt in op de kernvaardigheden van ABS op het gebied van bedrijfsfinanciering, bankieren en vermogensbeheer; 90% van onze studenten wordt aangenomen door de 100 beste bedrijven voor hun afstuderen. We staan ​​op nummer 5 van 's werelds beste internationale meesters in financiën volgens de recente Financial Times-ranglijst.... [-]


Executive Master of Science in International Finance (MIF): financiën en technologie

Campus Voltijd Deeltijd 12 - 24 maanden September 2019 Nederlanden Amsterdam +1 more

Technologie verandert de financiële sector zoals we die kennen grondig en daarmee ook de vaardigheden die nodig zijn om te slagen in de sector. Deze nieuwe track is bedoeld om de twee gebieden van financiën en IT bij elkaar te brengen om u in staat te stellen te begrijpen hoe technologie de financiële sector van de toekomst beïnvloedt. [+]

Technologie verandert de financiële sector zoals we die kennen grondig en daarmee ook de vaardigheden die nodig zijn om te slagen in de sector. Deze nieuwe track is bedoeld om de twee gebieden van financiën en IT bij elkaar te brengen om u in staat te stellen te begrijpen hoe technologie de financiële sector van de toekomst beïnvloedt.

Je krijgt een gedegen financiële opleiding gecombineerd met uitgebreide vaardigheden in programmeren, machine learning en big data. Daarnaast leer je hoe deze concepten in de financiële wereld kunnen worden geïmplementeerd.

Doelgroep

Deze baan is geschikt voor professionals met minimaal twee jaar ervaring op relevante gebieden.

Als je een minimum bachelor Economie of Financiën hebt of een technologische achtergrond hebt en je carrièremogelijkheden in de financiële sector een boost wilt geven, dan is deze track iets voor jou.... [-]


Master of Science in Aardwetenschappen

Campus Voltijd 24 maanden February 2019 Nederlanden Amsterdam

Wereldwijde verandering, de toenemende vraag naar schaarse hulpbronnen en de degradatie en vervuiling van landschap, bodem en water betekent dat we nu meer dan ooit bekwame professionals van de aardwetenschappen nodig hebben. Professionals die de aarde als een complex systeem begrijpen en de weg naar een meer duurzame toekomst kunnen leiden. [+]

Wereldwijde verandering, de toenemende vraag naar schaarse hulpbronnen en de degradatie en vervuiling van landschap, bodem en water betekent dat we nu meer dan ooit bekwame professionals van de aardwetenschappen nodig hebben. Professionals die de aarde als een complex systeem begrijpen en de weg naar een meer duurzame toekomst kunnen leiden.

Wat je van Earth Sciences aan de UvA mag verwachten

Bij ons studeer je in een inspirerende omgeving waar wetenschappers werken in een stimulerende interdisciplinaire setting op het snijvlak van fysische geografie, ecologie, hydrologie en milieuchemie.

In het Instituut voor Biodiversiteit en Ecosysteem Dynamica (IBED) bieden wij u een breed scala aan gloednieuwe en state-of-the-art faciliteiten (e-science labs inclusief GIS, teledetectie en geo-ecologische modellering, bodem- en milieuchemie en erosielabs ) om u in staat te stellen uw cursussen te laten voldoen aan de nieuwste wetenschappelijke normen.... [-]


Master of Science in Accountancy

Campus Voltijd Deeltijd 12 maanden September 2019 Nederlanden Amsterdam +1 more

The Master (MSc) Accountancy [+]

The Master (MSc) Accountancy

Het controletraject van de Accountancy en Control Master-programma houdt zich bezig met financiële informatie en besluitvorming in het beheer van organisaties. Het biedt je het brede scala aan vaardigheden, de diepgaande kennis en de internationale expertise die je nodig hebt als controller of financiële professional in de bedrijfswereld of de publieke sector.

Bereid je voor op een carrière in een financiële functie;uw financiële expertise ontwikkelen door zowel conceptuele kennis van als technische vaardigheden te verwerven in Accountancy en Control;volg ons multidisciplinaire programma en kwalificeer je voor post-masterprogramma's op het hoogste niveau.na het voltooien van het programma komt u in aanmerking voor vrijstellingen voor maximaal zeven papers naar de internationale ACCA-accreditatie.... [-]

Master of Science in Accountancy

Campus Voltijd Deeltijd 12 maanden September 2019 Nederlanden Amsterdam +1 more

The Master (MSc) Accountancy [+]

The Master (MSc) Accountancy

De accountancy track in de Accountancy en Control Master is voor jou als je een carrière zoekt in een financiële functie, als auditor, maar ook als een financiële professional in de bedrijfswereld of in non-profit organisaties. Het programma biedt u diepgaande kennis van financiële informatiestromen en hun rol in financieel management, evenals de professionele vaardigheden om deze kennis toe te passen in de praktische wereld van het bedrijfsleven of de publieke sector.

Bereid je voor op een carrière als auditor of financiële professional;uw financiële expertise ontwikkelen door zowel conceptuele kennis van als technische vaardigheden in boekhouding en controle te verwerven;ons multidisciplinair programma volgen en kwalificeren voor post-masterprogramma's op het hoogste niveau;na het voltooien van het programma komt u in aanmerking voor vrijstellingen voor maximaal zeven papers naar de internationale ACCA-accreditatie.... [-]

Master of Science in Accountancy en Control

Campus Voltijd Deeltijd 12 maanden September 2019 Nederlanden Amsterdam +1 more

De masteropleiding Accountancy [+]

De masteropleiding Accountancy

boekhoudingControle

Beide tracks bieden een gemeenschappelijke kennisbasis in Accountancy en Control, evenals diepgaande gespecialiseerde cursussen en onderwerpen.

Mate

Na het succesvol afronden van dit programma ontvangt u een geaccrediteerde master in Accountancy and Control en de titel Master of Science (MSc).

Rankings en reputatie

De Amsterdam Business School (ABS) aan de University of Amsterdam (UvA) heeft een uitstekende reputatie, met een internationale focus en vele zeer gerenommeerde onderzoekers en docenten. Lees meer over onze ranglijst en reputatie.

De Accountancy-track in de Accountancy en Control Master-programma is voor jou als je een carrière zoekt in een financiële functie, als auditor, maar ook als een financiële professional in de bedrijfswereld of in non-profit organisaties.... [-]


Master of Science in Actuarial Science and Mathematical Finance

Campus Voltijd 12 maanden September 2019 Nederlanden Amsterdam

Dit programma is uw ticket voor uitstekende carrièremogelijkheden. Onze alumni vinden werk als een risicomanager voor een grote verscheidenheid aan instellingen. Hun carrièreperspectief is een van de allerbeste op de huidige arbeidsmarkt, zowel qua tevredenheid als qua voordelen. [+]

Dit programma is uw ticket voor uitstekende carrièremogelijkheden. Onze alumni vinden werk als een risicomanager voor een grote verscheidenheid aan instellingen. Hun carrièreperspectief is een van de allerbeste op de huidige arbeidsmarkt, zowel qua tevredenheid als qua voordelen. We bieden de volgende twee tracks:

Actuariële wetenschappen en wiskundige financiën: algemeenActuariële wetenschappen en wiskundige financiën: kwantitatief risicobeheer

Mate

Na succesvolle afronding van dit programma, ontvangt u een geaccrediteerde master in Actuarial Science and Mathematical Finance, en de titel Master of Science (MSc).

Rankings en reputatie

De Amsterdam School of Economics (ASE) van de University of Amsterdam is een uitstekend gerangschikte school met een internationale focus en zeer gewaardeerde onderzoekers en docenten. Lees meer over onze ranglijst en reputatie.... [-]


Master of Science in Actuarial Science and Mathematical Finance (algemeen)

Campus Voltijd 12 maanden September 2019 Nederlanden Amsterdam

Het algemene traject in het ASMF-masterprogramma biedt een uitstekende basis voor je carrière als actuaris of risicomanager. Wat dit eenjarige programma uniek maakt, is het cursusaanbod, waarin de nieuwste internationale ontwikkelingen zijn verwerkt, denk aan Big Data Science, Market-Consistent Pricing, Systemic Risk Modeling, en Behavioral Insurance and Finance - en de meest up-to-date -Technische technieken, werkwijzen en inzichten die je nodig hebt om je carrière te beginnen. [+]

Het algemene traject in het ASMF-masterprogramma biedt een uitstekende basis voor je carrière als actuaris of risicomanager. Wat dit eenjarige programma uniek maakt, is het cursusaanbod, waarin de nieuwste internationale ontwikkelingen zijn verwerkt, denk aan Big Data Science, Market-Consistent Pricing, Systemic Risk Modeling, en Behavioral Insurance and Finance - en de meest up-to-date -Technische technieken, werkwijzen en inzichten die je nodig hebt om je carrière te beginnen.

Dit nummer in het kort

De University of Amsterdam heeft een uitzonderlijk sterke traditie in het domein Actuariële Wetenschappen en Kwantitatief Risicomanagement die ongeëvenaard is in Nederland. Internationaal toonaangevende experts voeren hier onderzoek van wereldklasse uit; we zijn trots op onze sterke banden met en ondersteuning van de verzekerings- en financiële instellingen van de wereld.... [-]


Master of Science in Actuariële Wetenschappen en Wiskundige Financiën (Quantitative Risk Management)

Campus Voltijd 12 maanden September 2019 Nederlanden Amsterdam

Zijn complexe mathematische modellen van realiteit en toeval een sensatie voor jou? Wil je een ervaren professional worden in risicobeheer? Dan is de Quantitative Risk Management-track iets voor u. Dit programma biedt een gebalanceerde en grondige training in de financiële en mathematische analyse van complexe risicobeheer- en verzekeringsvraagstukken. Het MSc-programma is uniek omdat het de nieuwste internationale ontwikkelingen omvat van domeinen zoals financieel en solvabiliteitsrisicobeheer, regulering en toezicht, maar ook big data, marktconforme prijzen en duurzaamheid van pensioensystemen. [+]

Zijn complexe mathematische modellen van realiteit en toeval een sensatie voor jou? Wil je een ervaren professional worden in risicobeheer? Dan is de Quantitative Risk Management-track iets voor u. Dit programma biedt een gebalanceerde en grondige training in de financiële en mathematische analyse van complexe risicobeheer- en verzekeringsvraagstukken. Het MSc-programma is uniek omdat het de nieuwste internationale ontwikkelingen omvat van domeinen zoals financieel en solvabiliteitsrisicobeheer, regulering en toezicht, maar ook big data, marktconforme prijzen en duurzaamheid van pensioensystemen.

Ontwikkel uw expertise in financieel en bankrisicobeheer zowel binnen als buiten het verzekeringsgebied.Pas uw programma aan met een optionele ruimte van twee specialisatiemodules.Verbeter uw analytische vaardigheden met een aantal van de scherpste geesten in kwantitatieve wetenschap en risicobeheer van over de hele wereld.... [-]

Master of Science in Artificial Intelligence

Online Campus Voltijd 24 - 48 maanden September 2019 Nederlanden Amsterdam +1 more

Artificial Intelligence (AI) is een veld dat intelligente algoritmen en machines ontwikkelt. Voorbeelden zijn: zelfrijdende auto's, slimme camera's, bewakingssystemen, robotfabricage, machinevertalingen, zoekopdrachten op internet en productaanbevelingen. Moderne AI omvat vaak zelflerende systemen die getraind zijn op enorme hoeveelheden gegevens ("Big Data"), en / of interactieve intelligente agents die gedistribueerd redeneren en rekenen uitvoeren. AI verbindt sensoren met algoritmen en mens-computerinterfaces en breidt zichzelf uit naar grote netwerken van apparaten. AI heeft talloze toepassingen gevonden in de industrie, de overheid en de samenleving en is een van de drijvende krachten achter de hedendaagse economie. [+]

Artificial Intelligence (AI) is een veld dat intelligente algoritmen en machines ontwikkelt. Voorbeelden zijn zelfrijdende auto's, slimme camera's, bewakingssystemen, robotfabricage, machinevertalingen, zoekopdrachten op internet en productaanbevelingen. Moderne AI omvat vaak zelflerende systemen die getraind zijn op enorme hoeveelheden gegevens ("Big Data"), en / of interactieve intelligente agents die gedistribueerd redeneren en rekenen uitvoeren. AI verbindt sensoren met algoritmen en mens-computerinterfaces en breidt zichzelf uit naar grote netwerken van apparaten. AI heeft talloze toepassingen gevonden in de industrie, de overheid en de samenleving en is een van de drijvende krachten achter de hedendaagse economie.... [-]


Master of Science in bedrijfsbeheer (strategie)

Campus Voltijd 1 jaar September 2019 Nederlanden Amsterdam

De MSc in Business Administration wil de toegangspoort zijn voor ambitieuze studenten met een ondernemende, mondiale mindset voor een internationale carrière in het bedrijfsleven. U krijgt een goed begrip van het management in een van de zeven specialisaties waaruit u kunt kiezen. Je wordt uitgedaagd om realistische cases van onze zakelijke partners op te lossen. [+]

De MSc in Business Administration wil de toegangspoort zijn voor ambitieuze studenten met een ondernemende, mondiale mindset voor een internationale carrière in het bedrijfsleven. U krijgt een goed begrip van het management in een van de zeven specialisaties waaruit u kunt kiezen. Je wordt uitgedaagd om realistische cases van onze zakelijke partners op te lossen.

Strategie

De Strategietrack is een van de zeven mogelijke specialisatiepaden in het masterprogramma Bedrijfskunde. Het is ontworpen voor studenten die gefascineerd zijn door de belangrijke keuzes die worden gemaakt door algemene managers en strategieconsultants, zoals welke markten te betreden zijn, hoe een bedrijf te onderscheiden van zijn concurrenten en hoe het best ontwerpstructuren en managementsystemen te ontwerpen.... [-]


Master of Science in bedrijfseconomie

Campus Voltijd 12 maanden September 2019 Nederlanden Amsterdam

Deze academische masteropleiding leert studenten om het functioneren van bedrijven en andere organisaties te analyseren vanuit een duidelijk micro-economisch perspectief, zowel intern als in de marktcontext waarin ze opereren. Het programma legt een sterke nadruk op een analytische en kwantitatieve benadering en manier van denken, zodat afgestudeerden in staat zijn om onderzoek te doen in onderwerpen van Bedrijfseconomie. [+]

Deze academische masteropleiding leert studenten om het functioneren van bedrijven en andere organisaties te analyseren vanuit een duidelijk micro-economisch perspectief, zowel intern als in de marktcontext waarin ze opereren. Het programma legt een sterke nadruk op een analytische en kwantitatieve benadering en manier van denken, zodat afgestudeerden in staat zijn om onderzoek te doen in onderwerpen van Bedrijfseconomie.

Eén masterprogramma, drie tracks

De master in bedrijfseconomie bestaat uit drie academische sporen van topniveau in een van de volgende disciplines. Zie de afzonderlijke trackprogramma's voor meer informatie over de tracks:

Managementeconomie en strategieMededingingsrecht en economieNeuroeconomicsMate... [-]

Master of Science in Bedrijfskunde

Campus Voltijd 1 jaar February 2019 Nederlanden Amsterdam

De MSc in Business Administration is de toegangspoort voor ambitieuze studenten met een ondernemende, mondiale mindset voor een internationale carrière in het bedrijfsleven. U krijgt een goed begrip van het management in een van de zeven nummers waaruit u kunt kiezen. Je wordt uitgedaagd om realistische cases van onze zakelijke partners op te lossen. [+]

De MSc in Business Administration is de toegangspoort voor ambitieuze studenten met een ondernemende, mondiale mindset voor een internationale carrière in het bedrijfsleven. U krijgt een goed begrip van het management in een van de zeven nummers waaruit u kunt kiezen. Je wordt uitgedaagd om realistische cases van onze zakelijke partners op te lossen.

Over deze meester

Hoe moeten bedrijven inspelen op de kansen van nieuwe technologie, digitale marketing en globalisering? Waarom zijn sommige startups succesvol in het ontwikkelen van nieuwe producten en markten, terwijl andere niet? Hoe reageren multinationals op mondiale uitdagingen terwijl ze over de hele wereld zaken doen? Welke bedrijfsmodellen zullen succesvol zijn in het digitale tijdperk?... [-]


Master of Science in beveiliging en netwerktechniek

Campus Voltijd Deeltijd 12 maanden September 2019 Nederlanden Amsterdam +1 more

De master Security and Network Engineering (SNE, voorheen System and Netwerk Engineering) is een tijdrovend éénjarig programma aan de University of Amsterdam (UvA). Het stelt studenten in staat zich te specialiseren in Security en Network Engineering op een meer theoretisch niveau. Met de veiligheid als een centraal punt in het programma voor de laatste dertien jaar, bereidt het studenten voor op realistische situaties buiten de academische wereld. [+]

De master Security and Network Engineering (SNE, voorheen System and Netwerk Engineering) is een tijdrovend éénjarig programma aan de University of Amsterdam (UvA). Het stelt studenten in staat zich te specialiseren in Security en Network Engineering op een meer theoretisch niveau. Met de veiligheid als een centraal punt in het programma voor de laatste dertien jaar, bereidt het studenten voor op realistische situaties buiten de academische wereld.

Beveiliging en netwerkingenieurs

In een wereld die steeds meer gebruik maakt van en afhankelijk is van de technische ICT-infrastructuur, en waar (cyber) beveiliging een groeiend probleem is, zijn beveiliging en netwerkingenieurs onmisbaar bij het efficiënt en effectief functioneren en de innovatie van deze infrastructuur. Hun expertise in technische details en begrip van de doelen en behoeften van organisaties en de maatschappij zorgen voor een correct beheer van de infrastructuur.... [-]


Master of Science in Biological Sciences

Campus Voltijd 24 maanden September 2019 Nederlanden Amsterdam

Biological Sciences aan de UvA is een uitdagend masterprogramma met wereldberoemd onderzoek naar planten- en diersoorten en de ecosystemen waartoe zij behoren. Het nodigt u uit om de opties te verkennen om de biodiversiteit op aarde duurzaam te gebruiken en te beschermen. Je masterdiploma komt in aanmerking voor uitstekende functies zowel binnen als buiten de academische wereld, waar ook ter wereld. [+]

Biological Sciences aan de UvA is een uitdagend masterprogramma met wereldberoemd onderzoek naar planten- en diersoorten en de ecosystemen waartoe zij behoren. Het nodigt u uit om de opties te verkennen om de biodiversiteit op aarde duurzaam te gebruiken en te beschermen. Je masterdiploma komt in aanmerking voor uitstekende functies zowel binnen als buiten de academische wereld, waar ook ter wereld.

De masteropleiding Biological Sciences aan de UvA biedt gespecialiseerde tracks in:

Ecologie en evolutie

Voor deskundige training in biodiversiteitswetenschap kiest u het spoor Ecologie en Evolutie en wordt u specialist in onderwerpen als oorsprong en evolutie van soorten, modellering van gemeenschapsdynamiek, verandering van biodiversiteit op mondiale en geologische tijdschalen (vogelmigratie, het effect van klimaatverandering), stedelijk ecologie en natuurbehoud.... [-]


Master of Science in Biological Sciences (Algemene biologie)

Campus Voltijd 24 maanden September 2019 Nederlanden Amsterdam

Het tweejarige traject General Biology in de masteropleiding Biological Sciences is bedoeld voor studenten die hun aandacht niet willen beperken tot één vak op het gebied van biologie. Je studie kan betrekking hebben op onderwerpen zoals de moleculaire mechanismen van een virus of de populatiedynamica van Afrikaanse olifanten. [+]

Het tweejarige traject General Biology in de masteropleiding Biological Sciences is bedoeld voor studenten die hun aandacht niet willen beperken tot één vak op het gebied van biologie. Je studie kan betrekking hebben op onderwerpen zoals de moleculaire mechanismen van een virus of de populatiedynamica van Afrikaanse olifanten.

Is General Biology aan de UvA de studie voor jou?

Het is, als je:

hebben een stevige achtergrond in de biologievan plan om te werken in gebieden waar een brede kennis van de biologie nuttig zal zijnwil leren om problemen van mondiaal belang aan te pakkenzoeken specifiek naar veel vrijheid om je eigen programma samen te stellenwil de voordelen van een kleinschalig programma, waarbij studenten en medewerkers elkaar kennen.Wat heeft General Biology aan de UvA te bieden?... [-]

Master of Science in Biological Sciences (ecologie en evolutie)

Campus Voltijd 24 maanden September 2019 Nederlanden Amsterdam

Het doel van het tweejarige traject Ecologie en Evolutie in het masterprogramma Biologische wetenschappen is het vergroten van het begrip van de relaties tussen levende organismen, de evolutie van soorten en de functie van ecosystemen, om zo bij te dragen aan meer duurzaamheid op aarde. [+]

Het doel van het tweejarige traject Ecologie en Evolutie in het masterprogramma Biologische wetenschappen is het vergroten van het begrip van de relaties tussen levende organismen, de evolutie van soorten en de functie van ecosystemen, om zo bij te dragen aan meer duurzaamheid op aarde.

Ecologie en Evolutie aan de UvA is de studie voor jou, als jijzijn op zoek naar deskundige training om grondig te begrijpen hoe plant- en diersoorten ontstaan ​​en vormen samen gemeenschappen die de ecosystemen op onze planeet bevolkenwil de opties verkennen om de biodiversiteit van de aarde te verbeteren en te beschermenzijn geïnteresseerd in een ruime keuze aan cursussen en stages in Nederland, Europa of waar ook ter wereld.Wat heeft Ecology and Evolution aan de UvA te bieden?... [-]

Master of Science in Biological Sciences (Green Life Sciences)

Campus Voltijd 24 maanden September 2019 Nederlanden Amsterdam

De tweejarige track Green Life Sciences in de masteropleiding Biological Sciences is een onderzoeksgericht programma dat zich richt op het bestuderen van planten en hun interacties met de omgeving op moleculair niveau. De opleiding biedt je de mogelijkheid om fundamentele en toegepaste opleidingen te combineren in moleculaire biologie, chemische ecologie, ecogenomica, biotechnologie, plantenveredeling, fytopathologie, ongediertebestrijding, cel- en populatiebiologie. Hiermee kunt u een geïntegreerd beeld van het functioneren van planten ontwikkelen en vaardigheden verwerven die vereist zijn voor modern onderzoek. [+]

De tweejarige track Green Life Sciences in de masteropleiding Biological Sciences is een onderzoeksgericht programma dat zich richt op het bestuderen van planten en hun interacties met de omgeving op moleculair niveau. De opleiding biedt je de mogelijkheid om fundamentele en toegepaste opleidingen te combineren in moleculaire biologie, chemische ecologie, ecogenomica, biotechnologie, plantenveredeling, fytopathologie, ongediertebestrijding, cel- en populatiebiologie. Hiermee kunt u een geïntegreerd beeld van het functioneren van planten ontwikkelen en vaardigheden verwerven die vereist zijn voor modern onderzoek.

Is Green Life Sciences aan de UvA de studie voor jou?

Het is, als je:

zijn geïnteresseerd in hoe organismen functioneren op een genetisch, biochemisch en cellulair niveau en hoe dit zich vertaalt naar hun ecologie, evolutie en gebruik.willen leren hoe planten omgaan met abiotische stress zoals droogte of hoge zoutgehaltes in de bodem, wat een groeiend probleem is in de landbouw.willen onderzoeken hoe ziekteverwekkers en plagen (insecten, mijten) het immuunsysteem van planten aantasten.willen bestuderen hoe uitbarstingen van ongedierte kunnen worden voorspeld en omzeild, en hoe natuurlijke vijanden kunnen worden gebruikt voor ongediertebestrijding.wil onderzoek doen naar de onderliggende mechanismen die leiden tot een enorme diversiteit aan bloeiwijzen en bloemarchitecturen in de natuur, wat in schril contrast staat met de hoge conservering van gen- en genoomsequenties.zijn geïnteresseerd in de rol van epigenetische mechanismen en chromatinestructuur in gen / genoomregulatie.wil een onafhankelijke onderzoeker worden door deel te nemen aan stages bij internationaal gerenommeerde wetenschappers.hebben de ambitie om door te dringen tot de kern van een wetenschappelijk probleem en staan ​​te popelen om dit op het hoogste... [-]

Master of Science in Biological Sciences (Zoetwater en Zeebiologie)

Campus Voltijd 24 maanden September 2019 Nederlanden Amsterdam

Water bedekt ongeveer 70% van onze planeet en onderscheidt zich van elke andere planeet die we kennen. Water speelt een belangrijke rol in het wereldwijde klimaat en is een bron van voedsel, mineralen, energie en recreatie. Aquatische ecosystemen wemelen van organismen, van klein fytoplankton en zoöplankton tot koraal, vissen en walvissen. Helaas worden aquatische ecosystemen ook gebruikt als 'dumpinggronden' voor veel van de afval van de samenleving en worden diep geraakt door wereldwijde veranderingen. In de tweejarige track Freshwater [+]

Water bedekt ongeveer 70% van onze planeet en onderscheidt zich van elke andere planeet die we kennen. Water speelt een belangrijke rol in het wereldwijde klimaat en is een bron van voedsel, mineralen, energie en recreatie. Aquatische ecosystemen wemelen van organismen, van klein fytoplankton en zoöplankton tot koraal, vissen en walvissen. Helaas worden aquatische ecosystemen ook gebruikt als 'dumpinggronden' voor veel van de afval van de samenleving en worden diep geraakt door wereldwijde veranderingen. In de tweejarige track Freshwater

Zoetwaterhebben een stevige achtergrond in de biologiestaan ​​te popelen om je kennis en vaardigheden uit te breiden in zoetwater- of mariene ecosystemenwil leren om problemen van mondiaal belang aan te pakkenzijn op zoek naar de vrijheid om uw eigen programma samen te stellenwil de voordelen van een kleinschalig programma, waarbij studenten en medewerkers elkaar kennen en je de kans hebt om deel uit te maken van het nationale en internationale onderzoeksnetwerk van het personeel.Wat doet Zoetwater... [-]

Master of Science in Brain and Cognitive Sciences

Campus Voltijd 24 maanden September 2019 Nederlanden Amsterdam

Het masterprogramma heeft tot doel studenten op te leiden tot experts in hun specifieke deelgebied van de Hersenen en Cognitieve Wetenschappen, maar met een duidelijk begrip en waardering voor de bijdrage die door de andere subvelden wordt geleverd. Alle studenten vullen een kerncurriculum in naast hun gekozen richting binnen het onderzoeksmasterprogramma Brain and Cognitive Sciences. Het kerncurriculum van dit programma integreert verschillende perspectieven vanuit het vakgebied en omvat een wekelijkse journalclub en een jaarlijkse zomerschool, die beide zich richten op de meest geavanceerde onderwerpen in een intensief interdisciplinaire setting. [+]

Het masterprogramma heeft tot doel studenten op te leiden tot experts in hun specifieke deelgebied van de Hersenen en Cognitieve Wetenschappen, maar met een duidelijk begrip en waardering voor de bijdrage die door de andere subvelden wordt geleverd. Alle studenten vullen een kerncurriculum in naast hun gekozen richting binnen het onderzoeksmasterprogramma Brain and Cognitive Sciences. Het kerncurriculum van dit programma integreert verschillende perspectieven vanuit het vakgebied en omvat een wekelijkse journalclub en een jaarlijkse zomerschool, die beide zich richten op de meest geavanceerde onderwerpen in een intensief interdisciplinaire setting.

Disciplinaire kwaliteit en interdisciplinaire inzichten... [-]

Master of Science in Business Administration (Digital Business)

Campus Voltijd 12 maanden September 2019 Nederlanden Amsterdam

De MSc in Business Administration wil de toegangspoort zijn voor ambitieuze studenten met een ondernemende, mondiale mindset voor een internationale carrière in het bedrijfsleven. U krijgt een goed begrip van het management in een van de zeven specialisaties waaruit u kunt kiezen. Je wordt uitgedaagd om realistische cases van onze zakelijke partners op te lossen. [+]

De MSc in Business Administration wil de toegangspoort zijn voor ambitieuze studenten met een ondernemende, mondiale mindset voor een internationale carrière in het bedrijfsleven. U krijgt een goed begrip van het management in een van de zeven specialisaties waaruit u kunt kiezen. Je wordt uitgedaagd om realistische cases van onze zakelijke partners op te lossen.

Bedrijfskunde (MSc): Digital Business

In veel sectoren, waaronder banken, winkels, muziek en boekingen, zijn de producten, diensten en marketing steeds meer digitaal geworden. Deze digitale revolutie heeft de aard van deze industrieën en de manier waarop ze concurreren getransformeerd. Toekomstige managers moeten de economie, bedrijfspraktijken en de basis van de technologie begrijpen om succesvol te zijn. Als je je carrière wilt beginnen als een spaaksleutel tussen de ontwikkelaars van apps en andere online services en commerciële en marketingactiviteiten, is deze track een goede keuze.... [-]


Master of Science in Business Administration (internationaal management)

Campus Voltijd 1 jaar February 2019 Nederlanden Amsterdam

De International Management (IM) track is een van de zeven tracks binnen de Master in Business Administration. Je zult vertrouwd raken met de belangrijkste theorieën en principes en worden blootgesteld aan echte uitdagingen waarmee multinationals te maken hebben. Hiertoe volgen verschillende cursussen een casestudyaanpak om uw actieve betrokkenheid bij real-world internationale managementscenario's te vergemakkelijken. Hiermee kunt u basiscursussen in IM combineren met uw persoonlijke selectie Business Lab-cursussen. [+]

De International Management (IM) track is een van de zeven tracks binnen de Master in Business Administration. Je zult vertrouwd raken met de belangrijkste theorieën en principes en worden blootgesteld aan echte uitdagingen waarmee multinationals te maken hebben. Hiertoe volgen verschillende cursussen een casestudyaanpak om uw actieve betrokkenheid bij real-world internationale managementscenario's te vergemakkelijken. Hiermee kunt u basiscursussen in IM combineren met uw persoonlijke selectie Business Lab-cursussen.

Word een specialist in internationaal management

De relevantie van multinationale ondernemingen en de verwevenheid tussen landen is de afgelopen jaren enorm toegenomen. Tegelijkertijd blijven landen verschillen in een breed scala van dimensies en worden multinationals geconfronteerd met voortdurende uitdagingen bij het nastreven van hun internationale activiteiten over de hele wereld. Hoe reageren multinationals op de Brexit? Hoe beïnvloedt de invoering van handelstarieven de internationale strategieën van bedrijven? Hoe kunnen politieke kwesties de activiteiten van multinationals in een bepaald land beïnvloeden? Dit zijn slechts enkele van de belangrijkste vragen die rijzen bij het onderzoeken van het internationale zakelijke landschap. De IM-track is ontworpen om u een solide basis te bieden in de theorie en praktijk van internationaal management waarmee u een rigoureus en relevant antwoord op dergelijke vragen kunt geven.... [-]


Master of Science in Business Administration (leiderschap en management)

Campus Voltijd 1 jaar September 2019 Nederlanden Amsterdam

De MSc in Business Administration wil de toegangspoort zijn voor ambitieuze studenten met een ondernemende, mondiale mindset voor een internationale carrière in het bedrijfsleven. U krijgt een goed begrip van het management in een van de zeven specialisaties waaruit u kunt kiezen. Je wordt uitgedaagd om realistische cases van onze zakelijke partners op te lossen. [+]

De MSc in Business Administration wil de toegangspoort zijn voor ambitieuze studenten met een ondernemende, mondiale mindset voor een internationale carrière in het bedrijfsleven. U krijgt een goed begrip van het management in een van de zeven specialisaties waaruit u kunt kiezen. Je wordt uitgedaagd om realistische cases van onze zakelijke partners op te lossen.

Leiderschap en management

Het Leadership and Management-traject is een van de zeven mogelijke specialisatiepaden in het masterprogramma Bedrijfskunde. Na voltooiing bent u klaar om de arbeidsmarkt te betreden met een gedegen theoretisch en praktisch begrip van leiderschap en management. Je hebt de vaardigheden om invloed uit te oefenen op de prestaties van organisaties, teams en individuele personen, alsook op persoonlijke ambities en welzijn.... [-]


Master of Science in Business Administration (marketing in het digitale tijdperk)

Campus Voltijd 1 jaar February 2019 Nederlanden Amsterdam

De MSc in Business Administration wil de toegangspoort zijn voor ambitieuze studenten met een ondernemende, mondiale mindset voor een internationale carrière in het bedrijfsleven. U krijgt een goed begrip van het management in een van de zeven nummers waaruit u kunt kiezen. Je wordt uitgedaagd om realistische cases van onze zakelijke partners op te lossen. [+]

De MSc in Business Administration wil de toegangspoort zijn voor ambitieuze studenten met een ondernemende, mondiale mindset voor een internationale carrière in het bedrijfsleven. Je krijgt een goed begrip van het management in een van de zeven tracks die je kunt kiezen voor mindset. Je wordt uitgedaagd om realistische cases van onze zakelijke partners op te lossen.

afzet

Marketing in het digitale leeftijdsspoor is een van de zeven mogelijke tracks in het masterprogramma Bedrijfskunde. Het uitgangspunt van de track om het creëren en vastleggen van klantwaarde in een snel veranderende marketingomgeving te verkennen. Binnen het marketingtraject kunt u verder kiezen tussen twee verschillende specialisaties: Digital Marketing en Marketing Management. Beide specialisaties binnen het marketingtraject zullen u voorzien van een solide basis in de wetenschap en modellen van hedendaags marketingdenken en -beheer, waardoor u in staat bent relevante en effectieve (strategische en tactische) marketingbeslissingen te nemen.... [-]


Master of Science in Business Administration (ondernemerschap en innovatie)

Campus Voltijd 1 jaar September 2019 Nederlanden Amsterdam

De MSc in Business Administration wil de toegangspoort zijn voor ambitieuze studenten met een ondernemende, mondiale mindset voor een internationale carrière in het bedrijfsleven. U krijgt een goed begrip van het management in een van de zeven specialisaties waaruit u kunt kiezen. Je wordt uitgedaagd om realistische cases van onze zakelijke partners op te lossen. [+]

De MSc in Business Administration wil de toegangspoort zijn voor ambitieuze studenten met een ondernemende, mondiale mindset voor een internationale carrière in het bedrijfsleven. U krijgt een goed begrip van het management in een van de zeven specialisaties waaruit u kunt kiezen. Je wordt uitgedaagd om realistische cases van onze zakelijke partners op te lossen.

Ondernemerschap en innovatie

Het traject Ondernemerschap en Innovatie is een van de zeven mogelijke specialisatieporen in het masterprogramma Bedrijfskunde. Als u een dynamisch en creatief persoon bent en wiens ambitie het is om deze vaardigheden in een zakelijke omgeving toe te passen, dan is de baan Ondernemerschap en innovatie aan de Amsterdam Business School (ABS) de ideale uitlaatklep voor uw creativiteit.... [-]


Master of Science in Business Administration (Ondernemerschap en management in de Creatieve Industrieën)

Campus Voltijd 1 jaar September 2019 Nederlanden Amsterdam

De track Entrepreneurship and Management in the Creative Industries (EMCI) is ontworpen voor twee groepen: zij die geïnteresseerd zijn in de creatieve industrie omdat ze zelf bij deze industrieën betrokken willen zijn; en degenen die bereid zijn om te gaan met uitdagingen in elke sector waar creativiteit en innovatie een centrale rol spelen. [+]

Het spoor 'ondernemerschap en management in de creatieve industrie' (EMCI) is ontworpen voor twee groepen: zij die geïnteresseerd zijn in de creatieve industrie omdat ze zelf bij deze industrieën betrokken willen zijn; en degenen die bereid zijn om te gaan met uitdagingen in elke sector waar creativiteit en innovatie een centrale rol spelen.

Eén masterprogramma, zeven tracks

Met de Master in Business Administration kun je een academische specialisatiepiste op het hoogste niveau kiezen in een van de zeven disciplines.

Naast een voorkeursparcours kunt u kiezen uit een breed scala aan keuzevakken, zoals Branding, Leiderschap, Management Consulting of Duurzaamheid. Dit geeft u de mogelijkheid om het programma precies aan uw persoonlijke voorkeuren en vaardigheden aan te passen.... [-]


Master of Science in Chemistry (joint degree UvA / VU)

Campus Voltijd Deeltijd 24 maanden February 2019 Nederlanden Amsterdam +1 more

De masteropleiding Scheikunde, een joint degree met de Vrije Universiteit Amsterdam, biedt je een hooggekwalificeerde achtergrond van theorie en praktijk in de chemie en voldoende specialisatie in een specifiek vakgebied. Het legt je bloot aan onderzoek in de frontlinie van deze spannende, veelzijdige discipline die de brug vormt tussen biologie aan de ene kant van het spectrum, en fysica en wiskunde aan de andere kant. Wereldwijd wordt chemie erkend als een sleutelrol in de sociale en economische vooruitgang. [+]

De masteropleiding Scheikunde, een joint degree met de Vrije Universiteit Amsterdam, biedt je een hooggekwalificeerde achtergrond van theorie en praktijk in de chemie en voldoende specialisatie in een specifiek vakgebied. Het legt je bloot aan onderzoek in de frontlinie van deze spannende, veelzijdige discipline die de brug vormt tussen biologie aan de ene kant van het spectrum, en fysica en wiskunde aan de andere kant. Wereldwijd wordt chemie erkend als een sleutelrol in de sociale en economische vooruitgang.

Joint degree-programma met VU Amsterdam

Chemie is een joint degree-programma van de University of Amsterdam en de Vrije Universiteit Amsterdam. Cursussen worden gegeven op locaties van beide universiteiten. De UvA en de VU geven gezamenlijk een getuigschrift af aan afgestudeerden. Als student Scheikunde in Amsterdam profiteert u van expertise, netwerken en onderzoeksprojecten aan beide universiteiten en aanverwante onderzoeksinstituten.... [-]


Master of Science in Child Development and Education (door Research)

Campus Voltijd 24 maanden September 2019 Nederlanden Amsterdam

De Research Master's in Child Development and Education is een intensief, selectief tweejarig programma dat studenten opleidt tot onderzoekers op het gebied van opvoeding, onderwijs en ontwikkeling van het kind. [+]

De Research Master's in Child Development and Education is een intensief, selectief tweejarig programma dat studenten opleidt tot onderzoekers op het gebied van opvoeding, onderwijs en ontwikkeling van het kind.

Studeren aan de ontwikkeling en opleiding van het kind aan de University of Amsterdam

De Research Master's programma in Child Development and Education leidt studenten op tot het bedenken, ontwerpen, uitvoeren en rapporteren van kwalitatief hoogstaand onderzoek op het gebied van de ontwikkeling van het kind en het onderwijs. Het programma is ontwikkeld voor excellente studenten die gemotiveerd zijn om onderzoek te doen en die van plan zijn een academische onderzoeksloopbaan te volgen in de ontwikkeling en het onderwijs van kinderen. Onderzoek Masterstudenten verwerven diepgaande disciplinaire kennis, bekendheid met relevante onderzoeksmethoden en praktische ervaring bij het uitvoeren van onderzoek. Het programma duurt twee jaar om te voltooien. In beide jaren volgen studenten vakken en doen ze ervaring op in het uitvoeren van onderzoek.... [-]


Master of Science in Communicatiewetenschap (Amusementscommunicatie)

Campus Voltijd Deeltijd February 2019 Nederlanden Amsterdam +1 more

Deze track richt zich op de ervaring, rol en impact van entertainmentmedia op een reeks verschillende groepen en individuen. Jongeren behoren tot de vroegste adoptanten van nieuwe technologieën. Of het nu gaat om het delen van video's op Vine, het plaatsen van afbeeldingen op Instagram of het streamen van films op Netflix, jonge mensen hebben entertainmentmedia naadloos geïntegreerd in hun dagelijkse activiteiten. Als zodanig wordt speciale aandacht besteed aan dit kritieke publiek gedurende de gehele amusementsacademie. [+]

Veel organisaties in de samenleving, waaronder commerciële bedrijven, omroepen, overheden en onderwijsinstellingen, hebben een echte behoefte aan kennis van entertainmentmedia. Met de groei van nieuwe media werken gebruikers nu en overal met entertainmentmedia. Dat is de reden waarom adverteerders, de creatieve industrie en omroepen zich steeds meer genoodzaakt voelen om hun producten aan te passen en willen up-to-date wetenschappelijke kennis over mediavoorkeuren. De baan Entertainmentcommunicatie, met haar wortels in de mediapsychologie, leidt u op om aan deze groeiende behoefte aan kennis en advies te voldoen.

Deze track richt zich op de ervaring, rol en impact van entertainmentmedia op een reeks verschillende groepen en individuen. Jongeren behoren tot de vroegste adoptanten van nieuwe technologieën. Of het nu gaat om het delen van video's op Vine, het plaatsen van afbeeldingen op Instagram of het streamen van films op Netflix, jonge mensen hebben entertainmentmedia naadloos geïntegreerd in hun dagelijkse activiteiten. Als zodanig wordt speciale aandacht besteed aan dit kritieke publiek gedurende de gehele amusementsacademie.... [-]


Master of Science in Communicatiewetenschap (persuasieve communicatie)

Campus Voltijd 12 maanden February 2019 Nederlanden Amsterdam

De track Persuasive Communication van de master Communicatiewetenschappen behandelt communicatieprocessen die bedoeld zijn om specifieke overtuigende doelen te bereiken in marketing en gezondheidscommunicatie. [+]

De track Persuasive Communication van de master Communicatiewetenschappen behandelt communicatieprocessen die bedoeld zijn om specifieke overtuigende doelen te bereiken in marketing en gezondheidscommunicatie.

In deze master zul je verschillende marketing- en gezondheidscommunicatietheorieën bestuderen en leren hoe je deze theorieën kunt toepassen op de uitdagende problemen van consumenten- en gezondheidsgerelateerd gedrag. Door de nieuwste wetenschappelijke inzichten te gebruiken, leer je hoe en onder welke voorwaarden communicatie kan worden gebruikt als een strategisch hulpmiddel om mensen te informeren en beïnvloeden. Bijzondere aandacht wordt besteed aan communicatie via nieuwe media en technologieën, inclusief interactieve en sociale media.... [-]


Master of Science in Communicatiewetenschap (politieke communicatie)

Campus Voltijd 1 jaar February 2019 Nederlanden Amsterdam

De specialisatie "Politieke communicatie" gaat over kwesties die de kern vormen van onze democratieën. Het geeft inzicht in de rol en betekenis van media, journalistiek en informatie bij het vormgeven van de publieke opinie. [+]

De specialisatie "Politieke communicatie" gaat over kwesties die de kern vormen van onze democratieën. Het geeft inzicht in de rol en betekenis van media, journalistiek en informatie bij het vormgeven van de publieke opinie.

In deze master onderzoek je hoe interacties tussen (niet-) gouvernementele actoren, politici, journalisten en burgers vorm krijgen, en welke kenmerken en effecten ze hebben. Door de nieuwste wetenschappelijke inzichten te gebruiken, leer je hoe (sociale) media de politieke betrokkenheid beïnvloeden en hoe het mediagebruik van burgers verandert. Je zult bespreken wie het nieuws probeert te beïnvloeden, hoe krachtig de media zijn, en hoe dit verschilt in verschillende landen.... [-]


Master of Science in Communicatiewetenschappen (bedrijfscommunicatie)

Campus Voltijd 1 jaar February 2019 Nederlanden Amsterdam

Het traject Bedrijfscommunicatie binnen de master Communicatiewetenschap geeft een breed inzicht in de communicatie van commerciële en non-profitorganisaties met hun omgeving en samenleving. [+]

Het traject Bedrijfscommunicatie binnen de master Communicatiewetenschap geeft een breed inzicht in de communicatie van commerciële en non-profitorganisaties met hun omgeving en samenleving.

Een belangrijke vraag binnen Corporate Communication is: Hoe worden communicatiestrategieën ontwikkeld, goedgekeurd, geïmplementeerd en wat zijn de effecten van die strategieën op het publiek? Aan de ene kant richt de track zich op externe communicatie en leert je hoe je een bedrijfsimago, reputatie en identiteit kunt opbouwen en onderhouden. Een belangrijk aspect om op te merken is bovendien de publieke verantwoordelijkheid van organisaties, vooral met betrekking tot de publieke opinie en het publieke debat in de traditionele en sociale media. De relatie met de pers, het publiek, media en belanghebbenden wordt uitvoerig besproken en crisiscommunicatie wordt aangesproken in overeenstemming met deze relaties.... [-]


Master of Science in Computational Science (joint degree UvA / VU)

Campus Voltijd 24 maanden September 2019 Nederlanden Amsterdam

Zou je een tornado in virtuele realiteit willen confronteren en het pad van vernietiging voorspellen? Of begrijpt u het gedrag van financiële markten? Wat als u de uitkomst van een chirurgische ingreep zou kunnen simuleren voordat deze bij een patiënt wordt gebruikt? Of voorspellen hoe een menigte zich zou gedragen in het geval van een ramp? [+]

In het masterprogramma Computational Science leer je computationele modellen te ontwikkelen op basis van observaties en data van fysieke, sociale, aardse, economische en levenswetenschappen. In deze joint degree van UvA en VU kun je je specialiseren in onderwerpen die door beide universiteiten worden aangeboden.

Zou je een tornado in virtuele realiteit willen confronteren en het pad van vernietiging voorspellen? Of begrijpt u het gedrag van financiële markten? Wat als u de uitkomst van een chirurgische ingreep zou kunnen simuleren voordat deze bij een patiënt wordt gebruikt? Of voorspellen hoe een menigte zich zou gedragen in het geval van een ramp?

Wat is computationele wetenschap?... [-]

Master of Science in Computer Science (joint degree UvA / VU)

Campus Voltijd 24 maanden February 2019 Nederlanden Amsterdam

In het masterprogramma Computer Science wordt u onderwezen door wetenschappers met een reputatie voor onderzoek van wereldklasse op het gebied van computersystemen, software, netwerken en online systemen. Als joint degree-programma van de UvA en de VU profiteert u van de expertise van beide onderzoeksgroepen bij beide instellingen en hun internationale contacten. [+]

In het masterprogramma Computer Science wordt u onderwezen door wetenschappers met een reputatie voor onderzoek van wereldklasse op het gebied van computersystemen, software, netwerken en online systemen. Als joint degree-programma van de UvA en de VU profiteert u van de expertise van beide onderzoeksgroepen bij beide instellingen en hun internationale contacten.

Waarom studeren informatica in Amsterdam?U bent geïnteresseerd in de technieken achter computersystemen, programma's en internet.Je hebt de ambitie om door te dringen tot de kern van een wetenschappelijk computerprobleem en je wilt dit graag op het hoogste niveau bespreken met je collega's.U wilt bijvoorbeeld leren wat technisch mogelijk is op internet, nu en in de toekomst, of leren om intelligente computerprogramma's te ontwerpen.Je wilt een goed opgeleide onderzoeker worden door deel te nemen aan onderzoek met gerenommeerde wetenschappers van zowel de VU Amsterdam als de University of Amsterdam .Wat kun je verwachten van het Computer Science-programma in Amsterdam?State-of-the-art onderwijsfaciliteiten en computerinfrastructuren;onderwijs van internationaal gerenommeerde wetenschappers;interactieve lesmethoden, individuele begeleiding en onderzoeksoriëntatie.Het Computer Science-studieprogramma... [-]

Master of Science in Conflict Resolution en Governance

Campus Voltijd 12 maanden September 2019 Nederlanden Amsterdam

De master in Conflict Resolution en Governance biedt je onderwijs over het brede spectrum van conflictoplossingsleer, onderzoek en praktijk. De oorzaken, kenmerken, betekenis en gevolgen van conflicten worden bestudeerd in relatie tot de dynamiek van openbaar bestuur. Je leert hoe je conflicten analyseert, onderhandelt over hun oplossing en conflictonderzoek koppelt aan zijn praktijk. [+]

De master in Conflict Resolution en Governance biedt je een opleiding over het brede spectrum van conflictoplossingsleer, onderzoek en praktijk. De oorzaken, kenmerken, betekenis en gevolgen van conflicten worden bestudeerd in relatie tot de dynamiek van openbaar bestuur. Je leert hoe je conflicten analyseert, onderhandelt over hun oplossing en conflictonderzoek koppelt aan zijn praktijk.

Wilt u meer weten over conflicten? Hun verschuivingen in karakter en betekenis? De mogelijkheden voor acties in real-life situaties? En hoe conflict om te zetten in een middel voor democratisch bestuur?

Het programma Conflict Resolution and Governance biedt u een fundament in theorie en onderzoek dat u helpt bij het analyseren van conflicten en inspanningen voor conflictoplossing in relatie tot de dynamiek van openbaar bestuur.... [-]


Master of Science in culturele en sociale antropologie

Campus Voltijd 1 jaar February 2020 Nederlanden Amsterdam

De masteropleiding Culturele en Sociale Antropologie aan de UvA is een breed gerichte eenjarige masteropleiding waarin je kwalitatief antropologisch onderzoek ontwerpt en uitvoert. Vragen van globalisering, identiteit en authenticiteit, migratie, burgerschap, maar ook van transnationale relaties, ontwikkeling en mythen over vooruitgang staan ​​centraal in dit programma. [+]

De masteropleiding Culturele en Sociale Antropologie aan de UvA is een breed gerichte eenjarige masteropleiding waarin je kwalitatief antropologisch onderzoek ontwerpt en uitvoert. Vragen van globalisering, identiteit en authenticiteit, migratie, burgerschap, maar ook van transnationale relaties, ontwikkeling en mythen over vooruitgang staan ​​centraal in dit programma.

Hedendaagse culturele en sociale antropologie is bedoeld om bepaalde manieren van leven en gedragen in samenlevingen over de hele wereld, tussen verschillende groepen mensen, te begrijpen en te verklaren. Hoe verhouden mensen zich tot elkaar en hun sociale en materiële omgeving?

De master Culturele en Sociale Antropologie is een breed programma van één jaar waarin je je eigen hoogwaardige antropologische onderzoek ontwerpt en uitvoert. Na het voltooien van een periode van twaalf weken veldwerk, wordt van u verwacht dat u een goed beargumenteerde stelling schrijft. Dit programma is ontworpen om je te transformeren in een actieve deelnemer in de productie van antropologische kennis en de principes en praktijken van de discipline. Een onderscheidend kenmerk van dit programma is de relatieve vrijheid bij het kiezen van het onderwerp voor uw masterproef. In termen van regionale focus zijn er ook veel opties, omdat er een breed scala aan regionale specialisaties bestaat onder de medewerkers van de Culturele en Sociale Antropologie, die je project kunnen ondersteunen en superviseren.... [-]


Master of Science in de bedrijfseconomie (managementeconomie en -strategie)

Campus Voltijd 1 jaar September 2019 Nederlanden Amsterdam

De Master (Bedrijfskunde) aan de University of Amsterdam (UvA) leert u hoe u de juiste organisatorische en financiële beslissingen kunt nemen voor organisaties. Het is een gespecialiseerd programma voor studenten met een achtergrond in bedrijfseconomie en zich willen concentreren op organisatorische kwesties, met behulp van een kwantitatieve en analytische aanpak. [+]

De Master (Bedrijfskunde) aan de University of Amsterdam (UvA) leert u hoe u de juiste organisatorische en financiële beslissingen kunt nemen voor organisaties. Het is een gespecialiseerd programma voor studenten met een achtergrond in bedrijfseconomie en zich willen concentreren op organisatorische kwesties, met behulp van een kwantitatieve en analytische aanpak.

De Management Economie en Strategie track van de Masteropleiding Bedrijfseconomie richt zich op de economische prestaties van organisaties. Het biedt je het brede scala aan vaardigheden, de diepgaande kennis en de internationale expertise die je nodig hebt in je carrière. Je krijgt de kennis die je nodig hebt om het ontwerp van bedrijven en andere soorten organisaties te begrijpen.... [-]


Master of Science in de bedrijfseconomie (mededingingsrecht en economie)

Campus Voltijd 1 jaar September 2019 Nederlanden Amsterdam

Dit eenjarige, op onderzoek gebaseerde Master-programma heeft een sterke internationale focus op het functioneren van organisaties in gereguleerde concurrerende omgevingen. [+]

Dit eenjarige, op onderzoek gebaseerde Master-programma heeft een sterke internationale focus op het functioneren van organisaties in gereguleerde concurrerende omgevingen.

Concurrentie is een van de belangrijkste organiserende principes van een markteconomie. Bedrijven presteren er beter door; wetten beschermen haar processen en internationale instellingen handhaven deze wetten wanneer de concurrentie wordt bedreigd. In de titel Competitie Recht en Economie leren studenten van de masteropleiding Bedrijfseconomie de complexiteit van concurrentie en de regelgeving die deze beheersen te begrijpen. Een track voor toekomstige bedrijfsleiders en beleidsmakers die graag zouden willen werken in en met concurrerende markten.... [-]


Master of Science in de bedrijfseconomie (Neuroeconomics)

Campus Voltijd 1 jaar September 2019 Nederlanden Amsterdam

Het doel van deze master is inzicht verschaffen in recente wetenschappelijke ontwikkelingen op het gebied van neuro-economie en actuele maatschappelijke uitdagingen identificeren die kunnen profiteren van de inzichten die verkregen zijn door inzicht in de neurobiologische basis van sociale en economische besluitvorming en de emotionele en cognitieve processen die ondersteuning bieden. keuze. [+]

Het doel van deze master is inzicht verschaffen in recente wetenschappelijke ontwikkelingen op het gebied van neuro-economie en actuele maatschappelijke uitdagingen identificeren die kunnen profiteren van de inzichten die verkregen zijn door inzicht in de neurobiologische basis van sociale en economische besluitvorming en de emotionele en cognitieve processen die ondersteuning bieden. keuze. Interdisciplinaire gebieden, zoals Neuroeconomics, stellen onderzoekers in staat om wetenschappelijke vragen vanuit een breder perspectief te benaderen en bieden daardoor unieke voordelen die het wetenschappelijke proces verrijken door het aanbieden van meerdere niveaus van analyse. Deze mogelijkheid brengt echter een specifieke uitdaging met zich mee: inzicht in de verschillende onderzoeksmethoden en theoretische perspectieven die in verschillende disciplines worden gebruikt. Om studenten in staat te stellen de disciplines te overbruggen die samen Neuroeconomics vormen, zal een diepgaande opleiding worden gegeven in Economie, Cognitieve Neurowetenschap en Psychologie.... [-]


Master of Science in de biowetenschappen - Bioinformatica en systeembiologie

Campus Voltijd 24 maanden September 2019 Nederlanden Amsterdam

Zowel bioinformatica als systeembiologie zijn sterk interdisciplinaire gebieden. Deze master combineert moleculaire en celbiologie, computerwetenschappen en wiskundige modellering om enorme hoeveelheden biologische gegevens te integreren in fundamentele kennis. Je ontwikkelt een sterk gevoel voor wetenschappelijk onderzoek en een hoog niveau van abstractie, en leert de snelle ontwikkelingen op deze gebieden te combineren. [+]

Zowel bioinformatica als systeembiologie zijn sterk interdisciplinaire gebieden. Deze master combineert moleculaire en celbiologie, computerwetenschappen en wiskundige modellering om enorme hoeveelheden biologische gegevens te integreren in fundamentele kennis. Je ontwikkelt een sterk gevoel voor wetenschappelijk onderzoek en een hoog niveau van abstractie, en leert de snelle ontwikkelingen op deze gebieden te combineren.

De eenvoud van het leven ontdekken

Er zijn enorme hoeveelheden gegevens verzameld via genomics-initiatieven. Ze bieden een gouden kans om de geheimen van het leven te onderzoeken, meer van zijn complexiteit te begrijpen, de kwaliteit van leven te verbeteren en belangrijke ziekten te overwinnen. Het omzetten van deze enorme hoeveelheid gegevens naar echt begrip is de basisuitdaging van Bioinformatics-onderzoek.... [-]


Master of Science in de chemie (analytische wetenschappen)

Campus Voltijd Deeltijd 24 maanden February 2019 Nederlanden Amsterdam +1 more

In het tweejarige track Analytical Sciences van de masteropleiding Chemistry, een joint degree-programma met de Vrije Universiteit Amsterdam, richt je je louter op aspecten van analytische chemie, zoals moderne analytische technieken, algemene concepten en strategieën voor analyse en verschillende toepassingsgebieden. [+]

In het tweejarige track Analytical Sciences van de masteropleiding Chemistry, een joint degree-programma met de Vrije Universiteit Amsterdam, richt je je louter op aspecten van analytische chemie, zoals moderne analytische technieken, algemene concepten en strategieën voor analyse en verschillende toepassingsgebieden.

Analytische chemie speelt een cruciale rol op veel gebieden van wetenschap en samenleving. Chemische verbindingen in een verscheidenheid aan materialen en omgevingen moeten worden geïdentificeerd en gekwantificeerd voor bijvoorbeeld:

de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelenhet ontrafelen van complexe biologische systemenhet ontwerp van nieuwe duurzame materialen en chemische processen... [-]

Master of Science in de chemie (moleculaire wetenschappen)

Campus Voltijd Deeltijd 24 maanden February 2019 Nederlanden Amsterdam +1 more

De tweejarige track Molecular Sciences in the Chemistry master, een joint degree-programma met de Vrije Universiteit Amsterdam, omvat gebieden in de chemie die traditioneel geassocieerd worden met organische en anorganische chemie, katalyse, fysische chemie en theoretische chemie. [+]

De tweejarige track Molecular Sciences in the Chemistry master, een joint degree-programma met de Vrije Universiteit Amsterdam, omvat gebieden in de chemie die traditioneel geassocieerd worden met organische en anorganische chemie, katalyse, fysische chemie en theoretische chemie.

Organische chemie, biochemie en organometaalchemie vormen de basis voor een fundamenteel begrip van de relatie tussen moleculaire structuur en prestaties. Dit veld levert de maatschappij de moleculen en materialen die we nodig hebben voor onze gezondheid, transport, energie, landbouw en communicatie. Begrijpen hoe moleculen functioneren is een van de belangrijkste wereldwijde uitdagingen in de chemie

Is Molecular Sciences in Amsterdam het nummer voor mij?... [-]

Master of Science in de culturele en sociale antropologie (toegepaste antropologie)

Campus Voltijd 12  September 2019 Nederlanden Amsterdam

Voor studenten die onderzoek willen doen met een toegepast karakter gericht op het oplossen van problemen of het bijdragen aan begrip waar dit direct nodig is, bieden we de mogelijkheid om ons te specialiseren in Toegepaste Antropologie. In dit soort onderzoek worden de methoden en theorieën van antropologisch onderzoek gebruikt om inzichten en suggesties te geven voor praktische problemen waarmee niet-antropologische partijen zoals overheden, bedrijven, NGO's of andere organisaties worden geconfronteerd. Studenten voeren onderzoek uit in samenwerking met dergelijke organisaties. Als onderdeel van het beantwoorden van hun onderzoeksvragen bestuderen studenten zowel het probleem als de organisatie: een diepgaand begrip van de belangen, cultuur en moraal van de organisatie is nodig om te begrijpen hoe haar leden het probleem ervaren dat ze willen oplossen. [+]

Voor studenten die onderzoek willen doen met een toegepast karakter gericht op het oplossen van problemen of het bijdragen aan begrip waar dit direct nodig is, bieden we de mogelijkheid om ons te specialiseren in Toegepaste Antropologie. In dit soort onderzoek worden de methoden en theorieën van antropologisch onderzoek gebruikt om inzichten en suggesties te geven voor praktische problemen waarmee niet-antropologische partijen zoals overheden, bedrijven, NGO's of andere organisaties worden geconfronteerd. Studenten voeren onderzoek uit in samenwerking met dergelijke organisaties. Als onderdeel van het beantwoorden van hun onderzoeksvragen bestuderen studenten zowel het probleem als de organisatie: een diepgaand begrip van de belangen, cultuur en moraal van de organisatie is nodig om te begrijpen hoe haar leden het probleem ervaren dat ze willen oplossen.... [-]


Master of Science in de econometrie

Campus Voltijd 1 jaar September 2019 Nederlanden Amsterdam

De Master in Econometrics (MSc) aan de University of Amsterdam (UvA) behandelt statistische modellering, schatting en testen van economische modellen aan de hand van economische en financiële tijdreeksgegevens. [+]

De Master in Econometrics (MSc) aan de University of Amsterdam (UvA) behandelt statistische modellering, schatting en testen van economische modellen aan de hand van economische en financiële tijdreeksgegevens.

Ontrafelen van economische complexiteit in data, theorieën en markten

UvA Econometrics biedt vier tracks waarmee je verschillende specialisaties in Econometrics kunt verkennen. Het Econometrics-spoor verkent economische complexiteit met behulp van echte gegevens en statistische hulpmiddelen om economische of bedrijfsproblemen te analyseren, Data Science en Business Analytics (Big Data) duikt in het correleren en interpreteren van de petabytes aan gegevens die elke dag door sociale media en internet worden gegenereerd, Financial Econometrics-studies de technieken die worden gebruikt om financiële markten te analyseren, en Complexiteit en economisch gedrag kijken naar de complexe berekeningen van markten en prijsstructuren... [-]


Master of Science in de econometrie: complexiteit en economisch gedrag

Campus Voltijd 12 maanden September 2019 Nederlanden Amsterdam

De Master in Econometrics (MSc) aan de University of Amsterdam (UvA) behandelt statistische modellering, schatting en testen van economische modellen aan de hand van economische en financiële tijdreeksgegevens. [+]

De Master in Econometrics (MSc) aan de University of Amsterdam (UvA) behandelt statistische modellering, schatting en testen van economische modellen aan de hand van economische en financiële tijdreeksgegevens.

Focus op de complexe berekeningen die de markten van vandaag bepalen

Het traject 'Complexiteit en economisch gedrag' van het masterprogramma Econometrics is gewijd aan de economische theorie en richt zich op de complexe berekeningen die de geavanceerde marktconfiguraties en prijsstructuren van vandaag bepalen. Met een uitstekend onderwijzend personeel en een hoge achting voor kritisch denken, zult u zeker uitdagende discussies vinden, onderzoek belonen en een algeheel onvergetelijke ervaring beleven.... [-]


Master of Science in de econometrie: Data Science

Campus Voltijd 1 jaar September 2019 Nederlanden Amsterdam

De gegevenswetenschap [+]

De gegevenswetenschap

Bereid je voor op een carrière als Big Data-specialist in de economie en zakelijke omgeving;Verwerven van een diep inzicht in ontwikkelingen die een revolutie teweegbrengen in de hedendaagse economie;Word een expert op een nieuw gebied dat inspeelt op de golf van consumentengegevens.

Eén masterprogramma, vier tracks

De Master in Econometrics biedt je de mogelijkheid om een ​​van de vier academische specialisatiesporen van het hoogste niveau te kiezen:

Complexiteit en economisch gedragData ScienceeconometrieFinanciële Econometrie

Elke track biedt keuzevakken evenals veldwerkcursussen waaruit u kunt kiezen.

Mate

Na succesvolle afronding van dit programma, ontvangt u een officieel geaccrediteerde master in Econometrics en de titel Master of Science (MSc).... [-]


Master of Science in de econometrie: econometrie

Campus Voltijd 1 jaar September 2019 Nederlanden Amsterdam

De Master in Econometrics (MSc) aan de University of Amsterdam (UvA) behandelt statistische modellering, schatting en testen van economische modellen aan de hand van economische en financiële tijdreeksgegevens. [+]

De Master in Econometrics (MSc) aan de University of Amsterdam (UvA) behandelt statistische modellering, schatting en testen van economische modellen aan de hand van economische en financiële tijdreeksgegevens.

Ontrafel economische complexiteiten met geavanceerde wiskunde

In de Econometrics-track van het econometrics-masterprogramma duik je in de geavanceerde wiskunde achter economische complexiteit. Deze track gaat over het modelleren, schatten en testen van economische modellen met behulp van micro-, macro- en financiële gegevens, evenals parametrische en niet-parametrische technieken die geschikt zijn voor doorsneden, tijdreeksen en panels.

Bereid je voor op een carrière in een van de meest gewilde beroepen in de wereld van vandaag;Word vloeiend in de toepassing van geavanceerde wiskundige en statistische methoden;Gespecialiseerd in econometrische theorie, paneldata en micro- en financiële econometrie.Eén masterprogramma, vier tracks... [-]

Master of Science in de econometrie: financiële econometrie

Campus Voltijd 12 maanden September 2019 Nederlanden Amsterdam

De Master in Econometrics (MSc) aan de University of Amsterdam (UvA) behandelt statistische modellering, schatting en testen van economische modellen aan de hand van economische en financiële tijdreeksgegevens. [+]

De Master in Econometrics (MSc) aan de University of Amsterdam (UvA) behandelt statistische modellering, schatting en testen van economische modellen aan de hand van economische en financiële tijdreeksgegevens.

In de Financial Econometrics-track van het econometrics-masterprogramma bestudeer je de econometrische technieken die zijn ontwikkeld voor de analyse van financiële markten. Het programma leert u over (multivariate) modellering van volatiliteit, Value at Risk en asset pricing. Met een uitstekend onderwijzend personeel en een hoge achting voor kritisch denken, zult u zeker uitdagende discussies vinden, onderzoek belonen en een algeheel onvergetelijke ervaring beleven.

Maak uzelf vertrouwd met de toepassing van econometrische technieken op empirische gegevens;de resultaten interpreteren vanuit een financieel perspectief;een expert worden in de complexe wiskunde van de financiële economie.... [-]

Master of Science in de fysica en de sterrenkunde: Advanced Matter and Energy Physics

Campus Voltijd 24 maanden September 2019 Nederlanden Amsterdam

Het tweejarig traject Advanced Matter and Energy Physics in de master Physics and Astronomy, een joint degree met de Vrije Universiteit Amsterdam, behoort tot de beste experimentele natuurkundeprogramma's ter wereld. [+]

Het tweejarig traject Advanced Matter and Energy Physics in de master Physics and Astronomy, een joint degree met de Vrije Universiteit Amsterdam, behoort tot de beste experimentele natuurkundeprogramma's ter wereld. Het biedt je uitdagende cursussen en onderzoeksmogelijkheden in spannende onderwerpen in laboratoria over de hele wereld en bereidt je voor op een opwindende carrière in onderzoek.

Is Advanced Matter and Energy Physics in Amsterdam het nummer voor mij?

Als je de uitdaging van fundamenteel experimenteel onderzoek leuk vindt en altijd een oogje open houdt voor mogelijke toepassingen van je resultaten, dan zijn Advanced Matter en Energy Physics misschien het juiste pad voor jou. Verder, jij:... [-]


Master of Science in de fysica en de sterrenkunde: astronomie en astrofysica

Campus Voltijd 24 maanden September 2019 Nederlanden Amsterdam

Het tweejarig traject Astronomie en Astrofysica in de master Physics and Astronomy, een joint degree met de Vrije Universiteit Amsterdam, biedt u een grondige training in zowel de observationele als de theoretische aspecten van moderne astronomie en astrofysica. Het dynamische veld van astronomie en astrofysica wordt momenteel wereldwijd steeds belangrijker. Nieuwe generaties instrumenten - gelegen op het aardoppervlak en in de ruimte - stellen ons in staat om de oorsprong, de structuur en de evolutie van planeten, sterren, sterrenstelsels en het universum op een diepgaandere manier te bestuderen dan ooit tevoren. [+]

Het tweejarig traject Astronomie en Astrofysica in de master Physics and Astronomy, een joint degree met de Vrije Universiteit Amsterdam, biedt u een grondige training in zowel de observationele als de theoretische aspecten van moderne astronomie en astrofysica. Het dynamische veld van astronomie en astrofysica wordt momenteel wereldwijd steeds belangrijker. Nieuwe generaties instrumenten - gelegen op het aardoppervlak en in de ruimte - stellen ons in staat om de oorsprong, de structuur en de evolutie van planeten, sterren, sterrenstelsels en het universum op een diepgaandere manier te bestuderen dan ooit tevoren.

Is Astronomie en Astrofysica in Amsterdam het nummer voor mij?

Als je graag wilt ontdekken hoe de wetten van de natuurkunde in het universum uitkomen, zijn astronomie en astrofysica wellicht het juiste pad voor jou. Vanzelfsprekend moet je een stevige achtergrond hebben op het gebied van natuurkunde en wiskunde op bachelorniveau (met op zijn minst enige basiskennis van de astronomie). Verder heb je een sterke interesse in:... [-]


Master of Science in de fysica en de sterrenkunde: biofysica en biofotonica

Campus Voltijd 24 maanden September 2019 Nederlanden Amsterdam

In de tweejarige track Biophysics and Biophotonics in de master Physics and Astronomy, een joint degree met de Vrije Universiteit Amsterdam, gebruik je de taal van de fysica om de geheimen van levensprocessen te verkennen. Het parcours van deze meester was voorheen bekend als Physics of Life and Health. [+]

In de tweejarige track Biophysics and Biophotonics in de master Physics and Astronomy, een joint degree met de Vrije Universiteit Amsterdam, gebruik je de taal van de fysica om de geheimen van levensprocessen te verkennen. Het parcours van deze meester was voorheen bekend als Physics of Life and Health.

Het programma

Ondersteund door de geavanceerde technologieën die beschikbaar zijn in onze laboratoria en door een reeks theoretische lessen die door onze enthousiaste personeelsleden worden gegeven, kunt u een duik nemen in de fascinerende wereld van DNA-ontvouwing, eiwitfunctie, celmechanica, weefseltechnologie en orgaanfunctie. Je leert over fotonica en het gebruik ervan bij de ontwikkeling van nieuwe beeldvormingstechnieken; of je kunt ervoor kiezen om je kennis te verdiepen in de toepassing van fysica op het gebied van biomedische beeldvorming en therapie, in nauwe samenwerking met de artsen van de twee academische medische centra van Amsterdam. Na dit programma kun je een opwindende carrière voortzetten in een academisch onderzoeksinstituut, een post-graduatietraining volgen om een ​​klinisch fysicus te worden, te werken in ziekenhuizen, scholen of de privésector.... [-]


Master of Science in de logica

Campus Voltijd Deeltijd 24 maanden February 2019 Nederlanden Amsterdam +1 more

De MSc Logic geniet een sterke internationale reputatie als een uitstekend onderzoekstrainingsprogramma. Afgestudeerden van het programma worden vaak belangrijke spelers in de internationale logische onderzoeksgemeenschap. [+]

Logica is een interdisciplinaire en internationale tweejarige masteropleiding die zich richt op de centrale rol van logica als bemiddelaar tussen de wetenschappen en de geesteswetenschappen. De MSc Logic geniet een sterke internationale reputatie als een uitstekend onderzoekstrainingsprogramma. Afgestudeerden van het programma worden vaak belangrijke spelers in de internationale logische onderzoeksgemeenschap.

Vraag brochure aan

Het programma werd in 1995 opgericht door het Instituut voor Logica, Taal en Computatie (ILLC) en blijft stevig ingebed in dit onderzoeksinstituut, met stafleden op het gebied van computerwetenschappen, filosofie, cognitieve wetenschappen, (computationele) taalkunde en wiskunde. Het doel en de onderliggende geest van de MSc Logic is om traditioneel fundamenteel onderzoek in de formele wetenschappen te verbinden met een breed scala aan toepassingen die variëren van informatiewetenschappen tot taalwetenschap en filosofie.... [-]


Master of Science in de natuurkunde en de sterrenkunde: theoretische natuurkunde

Campus Voltijd 24 maanden September 2019 Nederlanden Amsterdam

Einstein, Bohr, Feynman, Hawking ... Theoretische fysica heeft de verbeelding vele generaties lang gevangen. Het tweejarig traject Theoretical Physics in de master Physics and Astronomy, een joint degree met de Vrije Universiteit Amsterdam, biedt onderwijs en training van onderzoekers van een van Europa's toonaangevende instituten in dit uitdagende en opwindende vakgebied. Het vereist een hoog niveau van conceptuele en technische verfijning en probeert diepzinnige fundamentele vragen te beantwoorden, zoals: waaruit is materie gemaakt? Wat is de aard van ruimte en tijd? [+]

Einstein, Bohr, Feynman, Hawking ... Theoretische fysica heeft de verbeelding vele generaties lang gevangen. Het tweejarig traject Theoretical Physics in de master Physics and Astronomy, een joint degree met de Vrije Universiteit Amsterdam, biedt onderwijs en training van onderzoekers van een van Europa's toonaangevende instituten in dit uitdagende en opwindende vakgebied. Het vereist een hoog niveau van conceptuele en technische verfijning en probeert diepzinnige fundamentele vragen te beantwoorden, zoals: waaruit is materie gemaakt? Wat is de aard van ruimte en tijd?

Is Theoretical Physics in Amsterdam de studie voor mij?

Als je gefascineerd bent door natuurkunde en de wetten van de wetenschap, dan is Theoretical Physics misschien de weg voor jou. Je moet een grondige kennis hebben van de speciale relativiteitstheorie, kwantummechanica, statistische fysica, elektrodynamica, calculus en lineaire algebra (een basiskennis van gecondenseerde materie en deeltjesfysica is een voordeel). Verder, jij:... [-]


Master of Science in de natuurkunde en sterrenkunde (joint degree UvA / VU)

Campus Voltijd 24 maanden September 2019 Nederlanden Amsterdam

Het masterprogramma Natuurkunde en Sterrenkunde richt zich zowel op fundamenteel onderzoek als op de toepassingen ervan. Je leert theorieën over fysieke verschijnselen testen, verklaren en ontwikkelen, om experimenten en astronomische observaties uit te voeren en te evalueren, en om problemen te analyseren en op te lossen met behulp van wetenschappelijke methoden. Het programma combineert een breed begrip van fysica en astronomie in het algemeen met een grondige kennis van specifieke natuurkundige gebieden. [+]

Het masterprogramma Natuurkunde en Sterrenkunde richt zich zowel op fundamenteel onderzoek als op de toepassingen ervan. Je leert theorieën over fysieke verschijnselen testen, verklaren en ontwikkelen, om experimenten en astronomische observaties uit te voeren en te evalueren, en om problemen te analyseren en op te lossen met behulp van wetenschappelijke methoden. Het programma combineert een breed begrip van fysica en astronomie in het algemeen met een grondige kennis van specifieke natuurkundige gebieden.

Internationaal bekend

De UvA en de VU zijn internationaal bekend om hun natuurkundig en astronomisch onderzoek. Onder de huidige en vorige professoren zijn verschillende winnaars van de Spinozapremie - vaak de Nederlandse Nobelprijs genoemd: Ed van den Heuvel (Astronomie, 1995), Robbert Dijkgraaf (Mathematical Physics, 2003), Michiel van der Klis (Astronomy, 2004) en Erik Verlinde (Theoretical Physics, 2011).... [-]


Master of Science in de natuurkunde en sterrenkunde: wetenschap voor energie en duurzaamheid

Campus Voltijd 24 maanden September 2019 Nederlanden Amsterdam

Science for Energy and Sustainability (SES) is een interdisciplinaire 'track' of specialisatie binnen de UvA-masteropleidingen Scheikunde en Natuurkunde en Sterrenkunde. Het is een joint degree-programma van de University of Amsterdam en de Vrije Universiteit Amsterdam. [+]

Science for Energy and Sustainability (SES) is een interdisciplinaire 'track' of specialisatie binnen de UvA-masteropleidingen Scheikunde en Natuurkunde en Sterrenkunde. Het is een joint degree-programma van de University of Amsterdam en de Vrije Universiteit Amsterdam.

Gezamenlijke opleiding met de Vrije Universiteit Amsterdam

Cursussen worden gegeven op locaties van beide universiteiten. De UvA en de VU geven gezamenlijk een diploma in natuurkunde en sterrenkunde af aan afgestudeerden. Als student Natuur- en Sterrenkunde in Amsterdam profiteer je van expertise, netwerken en onderzoeksprojecten aan beide universiteiten en aanverwante onderzoeksinstituten.

Wat heeft Science for Energy en Sustainability in Amsterdam te bieden?... [-]

Master of Science in de sociologie

Campus Voltijd 1 jaar September 2019 Nederlanden Amsterdam

De master Sociologie aan de University of Amsterdam biedt een uitgebreid programma dat zich richt op actuele maatschappelijke vraagstukken. [+]

De master Sociologie aan de University of Amsterdam biedt een uitgebreid programma dat zich richt op actuele maatschappelijke vraagstukken. Het masterprogramma in Sociology leert je onafhankelijk over sociologische kwesties nadenken en biedt een goed begrip van sociologische theorieën en methoden.

In dit programma verwerf je intellectuele en praktische vaardigheden die je in staat stellen om problemen, structuren en processen met betrekking tot het naast elkaar bestaan ​​van mensen te analyseren.

Met een breed aanbod aan cursussen biedt de Master in Sociology u de mogelijkheid om uw eigen curriculum samen te stellen binnen een breed sociologisch spectrum.

Student profiel... [-]

Master of Science in de wiskunde

Campus Voltijd 24 maanden February 2019 Nederlanden Amsterdam

Wiskunde is een levendig en veelzijdig veld, waarin de scheidslijn tussen theorie en praktijk vaak slechts een illusie is. Per definitie oneindig, de wiskunde vindt zijn weg naar onverwachte toepassingen, met nieuwe paden die altijd wachten om ontdekt te worden. [+]

Wiskunde is een levendig en veelzijdig veld, waarin de scheidslijn tussen theorie en praktijk vaak slechts een illusie is. Per definitie oneindig, de wiskunde vindt zijn weg naar onverwachte toepassingen, met nieuwe paden die altijd wachten om ontdekt te worden.

Is wiskunde aan de UvA de studie voor mij?

Het is, als je:

zijn een analytische denkereen grondige kennis hebben van calculus, analyse, topologie, algebra en statistiek (en basiskennis van geavanceerde onderwerpen zoals functionele analyse, dynamische systemen en algebraïsche topologie wordt aanbevolen)geniet van het analyseren en ontwikkelen van pure en toegepaste wiskundige vragenzoek een nauwkeurig en volledig begrip van de wiskundewil de voordelen van een kleinschalig programma, waarbij studenten en medewerkers elkaar kennen.Wat heeft wiskunde aan de UvA mij te bieden?... [-]

Master of Science in Earth Sciences (Future Planet Ecosystem Science)

Campus Voltijd 24 maanden September 2019 Nederlanden Amsterdam

In de tweejarige track Future Planet Ecosystem Science van het masterprogramma Aardwetenschappen leer je kwantitatieve methoden en krijg je een diepgaand begrip van concepten van geo-ecologische systemen, essentieel om de grote uitdagingen met betrekking tot wereldwijde verandering, het beheer van ecosystemen en hun diensten waarop de mens vertrouwt. [+]

In het tweejarig traject Future Planet Ecosystem Science van het masterprogramma Aardwetenschappen, leer je kwantitatieve methoden en krijg je een diepgaand begrip van concepten van geo-ecologische systemen, essentieel om de grote uitdagingen aan te gaan met betrekking tot de wereldwijde verandering, het management van ecosystemen en hun diensten waarop de mens vertrouwt.

Waarom specialiseren in Future Planet Ecosystem Science?

De menselijke impact op onze planeet heeft ongekende proporties aangenomen. Dit heeft ernstige gevolgen voor de biodiversiteit, geo-ecosystemen en de diensten die zij de mensheid bieden. We hebben dringend behoefte aan een diepgaand inzicht in het functioneren van geo-ecosystemen, om de effecten van lokale en wereldwijde veranderingen (verandering in landgebruik, eutrofiëring, vervuiling, klimaatverandering) te voorspellen en om de systemen van de aarde met succes te beheren (bijvoorbeeld door geïntegreerd landbeheer, ruimtelijke ordening, natuur en bodembescherming). Alleen dan kunnen we op een duurzame manier vertrouwen op het gebruik van ecosysteemdiensten.... [-]


Master of Science in Earth Sciences (Geo-ecologische dynamiek)

Campus Voltijd 2 jaar September 2019 Nederlanden Amsterdam

In het traject Geo-ecologische Dynamica verdiep je je in de verschillende processen die een belangrijke rol spelen in het functioneren van geo-ecologische systemen die sterk worden beïnvloed door wereldwijde veranderingen. Op schalen variërend van het molecuul tot de aarde, bestudeer je de dynamiek van landschappen en geo-ecosystemen van terrestrische omgevingen en aangrenzende aquatische systemen op basis van veldwerk, in het laboratorium, met computationele methoden, of een combinatie hiervan. [+]

In het traject Geo-ecologische Dynamica verdiep je je in de verschillende processen die een belangrijke rol spelen in het functioneren van geo-ecologische systemen die sterk worden beïnvloed door wereldwijde veranderingen. Op schalen variërend van het molecuul tot de aarde, bestudeer je de dynamiek van landschappen en geo-ecosystemen van terrestrische omgevingen en aangrenzende aquatische systemen op basis van veldwerk, in het laboratorium, met computationele methoden, of een combinatie hiervan.

Waarom specialiseren in Geo-ecologische Dynamics?

Complexe geo-ecosystemen bestaande uit het landschap, de bodem, het water en biologische systemen worden ernstig beïnvloed door wereldwijde verandering en menselijke interactie. Gedetailleerde kennis van geo-ecosysteemprocessen is cruciaal voor het begrijpen van onze vroegere, huidige en toekomstige omgevingen. Dit betekent dat ruimtelijke en processtudies van de dynamiek en eigenschappen van landschappen, landgebruik (verandering), bodemdegradatie en verwoestijning, vervuiling, biogeochemische cycli en eutrofiëring (bijvoorbeeld koolstof, stikstof en fosfor) en het klimaat moeten worden meegenomen.... [-]


Master of Science in Earth Sciences (milieubeheer)

Campus Voltijd 2 jaar September 2019 Nederlanden Amsterdam

Deze master combineert een opleiding in geo-ecologische wetenschap met interdisciplinaire vaardigheden. Je leert je kennis van aardwetenschappen in een professionele setting toepassen en bent getraind om milieuproblemen aan te pakken terwijl je in teams met andere specialisten werkt. [+]

Deze master combineert een opleiding in geo-ecologische wetenschap met interdisciplinaire vaardigheden. Je leert je kennis van aardwetenschappen in een professionele setting toepassen en bent getraind om milieuproblemen aan te pakken terwijl je in teams met andere specialisten werkt.

Waarom zijn we gespecialiseerd in milieubeheer?

Onze omgeving wordt in toenemende mate beïnvloed door menselijke impact. Om dit te beschermen, hebben we bekwame professionals nodig die landschappen en geo-ecosystemen kunnen beheren ten behoeve van toekomstige generaties. Dit vereist een grondige kennis van milieusystemen en het vermogen om samen te werken in interdisciplinaire teams en om te gaan met transities in verband met wereldwijde verandering.... [-]


Master of Science in Economics

Campus Voltijd 1 jaar September 2019 Nederlanden Amsterdam

De Master in Economics (MSc) aan de University of Amsterdam (UvA) biedt de volgende specialisaties: Gedragseconomie [+]

De Master in Economics (MSc) aan de University of Amsterdam (UvA) biedt de volgende specialisaties: Gedragseconomie

De Master of Science in Economics heeft een sterke internationale nadruk en biedt een breed scala aan specialisaties, variërend van theoretisch tot toegepast.

One Master's, six tracks

De masteropleiding Economie biedt zes fascinerende academische specialisatie tracks:

Markten en regelgeving;Ontwikkelingseconomie;Publiek beleid;Monetair beleidInternationale economieGedragseconomie

Het programma in Economie biedt u een gevorderd niveau van kennis van de kern van de economie (micro-economie, macro-economie en econometrie) in combinatie met een hoogstaand niveau van inzicht in uw gekozen specialisatie.... [-]


Master of Science in Economics: Behavioral Economics and Game Theory

Campus Voltijd 1 jaar September 2019 Nederlanden Amsterdam

De gedragseconomie [+]

De gedragseconomie

One Master's, six tracks

De masteropleiding Economie biedt zes fascinerende academische specialisatie tracks:

Markten en regelgeving;Ontwikkelingseconomie;Publiek beleid;Monetair beleidInternationale economieGedragseconomie

Elke track biedt je een gevorderd niveau van kennis van de kern van de economie (micro-economie, macro-economie en econometrie) in combinatie met een hoogstaand niveau van inzicht in de door jou gekozen specialisatie.

Mate

Na succesvolle afronding van het programma, ontvangt u een geaccrediteerde master in Economie en de titel Master of Science (MSc).

Rankings en reputatie

De Amsterdam School of Economics (ASE) van de University of Amsterdam is een uitstekend gerangschikte school met een internationale focus en zeer gewaardeerde onderzoekers en docenten.... [-]


Master of Science in Economics: Development Economics

Campus Voltijd 1 jaar September 2019 Nederlanden Amsterdam

De Development Economics-track van het masterprogramma in Economics geeft je de diepgaande kennis en expertise om de groei in opkomende economieën te stimuleren. Leer hoe u opkomende markten vormgeeft, formuleer uw gebalanceerde en kritische opvattingen over beleidskwesties en ontdek complexe onderlinge afhankelijkheden. [+]

De Development Economics-track van het masterprogramma in Economics geeft je de diepgaande kennis en expertise om de groei in opkomende economieën te stimuleren. Leer hoe u opkomende markten vormgeeft, formuleer uw gebalanceerde en kritische opvattingen over beleidskwesties en ontdek complexe onderlinge afhankelijkheden.

One Master's, six tracks

De masteropleiding Economie biedt zes fascinerende academische specialisatie tracks:

Markten en regelgeving;Ontwikkelingseconomie;Publiek beleid;Monetair beleidInternationale economieGedragseconomie

Elke track biedt je een gevorderd niveau van kennis van de kern van de economie (micro-economie, macro-economie en econometrie) in combinatie met een hoogstaand niveau van inzicht in de door jou gekozen specialisatie.... [-]


Master of Science in Economics: Internationale economie

Campus Voltijd 1 jaar September 2019 Nederlanden Amsterdam

Het nummer Internationale Economie [+]

Het nummer Internationale Economie

One Master's, six tracks

De masteropleiding Economie biedt zes fascinerende academische specialisatie tracks:

Markten en regelgeving;Ontwikkelingseconomie;Publiek beleid;Monetair beleidInternationale economieGedragseconomie

Elke track biedt je een gevorderd niveau van kennis van de kern van de economie (micro-economie, macro-economie en econometrie) in combinatie met een hoogstaand niveau van inzicht in de door jou gekozen specialisatie.

Mate

Na succesvolle afronding van het programma, ontvangt u een geaccrediteerde master in Economie en de titel Master of Science (MSc).

Rankings en reputatie

De Amsterdam School of Economics (ASE) van de University of Amsterdam is een uitstekend gerangschikte school met een internationale focus en zeer gewaardeerde onderzoekers en docenten.... [-]


Master of Science in Economics: markten en regelgeving

Campus Voltijd 12 maanden September 2019 Nederlanden Amsterdam

Dit eenjarige, op onderzoek gebaseerde Master-programma heeft een sterke internationale focus op het functioneren van markten en hun regulering. [+]

Dit eenjarige, op onderzoek gebaseerde Master-programma heeft een sterke internationale focus op het functioneren van markten en hun regulering.

De markten

Op basis van een gemeenschappelijke kern in micro-, macro- en econometrie volgen studenten specialisatiecursussen, waaronder Advanced Industrial Organisation, Regulation, Empirical Market Analysis en Competition Policy. Origineel onderzoek in het tweede semester culmineert in een masterscriptie die toegepaste theorie en econometrie combineert met geavanceerde marktkwesties.

One Master's, six tracks

De masteropleiding Economie biedt zes fascinerende academische specialisatie tracks:

Markten en regelgeving;Ontwikkelingseconomie;Publiek beleid;Monetair beleidInternationale economieGedragseconomie... [-]

Master of Science in Economics: monetair beleid en bankwezen

Campus Voltijd 1 jaar September 2019 Nederlanden Amsterdam

Hoogleraren van de Amsterdam School of Economics combineren uitstekende didactische vaardigheden met een actieve onderzoeksagenda en hands-on ervaring. Dit resulteert in een programma dat zowel kennisintensief als op onderzoek gebaseerd is, waardoor u op de hoogte bent van financiële stabiliteit, monetaire theorie en regelgeving. Na het afronden van dit programma bent u een waardevolle medewerker voor bedrijven die actief zijn in de financiële sector, centrale banken, toezichthouders en beleidsmakers. [+]

Hoogleraren van de Amsterdam School of Economics combineren uitstekende didactische vaardigheden met een actieve onderzoeksagenda en hands-on ervaring. Dit resulteert in een programma dat zowel kennisintensief als op onderzoek gebaseerd is, waardoor u op de hoogte bent van financiële stabiliteit, monetaire theorie en regelgeving. Na het afronden van dit programma bent u een waardevolle medewerker voor bedrijven die actief zijn in de financiële sector, centrale banken, toezichthouders en beleidsmakers.

One Master's, six tracks

De masteropleiding Economie biedt zes fascinerende academische specialisatie tracks:

Markten en regelgeving;Ontwikkelingseconomie;Publiek beleid;Monetair beleidInternationale economieGedragseconomie... [-]

Master of Science in Economics: Public Policy

Campus Voltijd 1 jaar September 2019 Nederlanden Amsterdam

De track Public Policy in de masteropleiding Economics is een fascinerende eenjarige analyse van hoe overheden ingrijpen in de economie. Evalueer de veilingen van miljarden euro's van telecommunicatiefrequenties; de verdiensten van publiek-private samenwerking analyseren; leer alles over de huidige debatten en formuleer uw eigen posities, op basis van zowel literatuur als veldonderzoek. [+]

De track Public Policy in de masteropleiding Economics is een fascinerende eenjarige analyse van hoe overheden ingrijpen in de economie. Evalueer de veilingen van miljarden euro's van telecommunicatiefrequenties; de verdiensten van publiek-private samenwerking analyseren; leer alles over de huidige debatten en formuleer uw eigen posities, op basis van zowel literatuur als veldonderzoek.

One Master's, six tracks

De masteropleiding Economie biedt zes fascinerende academische specialisatie tracks:

Markten en regelgeving;Ontwikkelingseconomie;Publiek beleid;Monetair beleidInternationale economieGedragseconomie

Elke track biedt je een gevorderd niveau van kennis van de kern van de economie (micro-economie, macro-economie en econometrie) in combinatie met een hoogstaand niveau van inzicht in de door jou gekozen specialisatie.... [-]


Master of Science in Finance

Campus Voltijd 12 maanden September 2019 Nederlanden Amsterdam

Dit programma concentreert zich op financiële markten en de financiële besluitvorming van bedrijven en investeerders. Het biedt je het brede scala aan vaardigheden, de diepgaande kennis en de internationale expertise die je nodig hebt in je carrière. [+]

De MSc Finance concentreert zich op de vele aspecten van het financiële domein, zoals financiële markten en de financiële besluitvorming van bedrijven en investeerders. Het biedt je het brede scala aan vaardigheden, de diepgaande kennis en de internationale expertise die je nodig hebt in je financiële carrière. Krijg een goed begrip van de financiële besluitvorming en markten door een van de vijf sporen van dit fascinerende masterprogramma te kiezen en een financieel expert te worden.

Bereid je voor op een carrière in de financiële of zakelijke wereld;profiteren van studeren in een faculteit met grote sterke punten in de wereld van financiën.Eén masterprogramma, vijf tracks

Het Finance-masterprogramma bestaat uit vijf academische specialisatietrajecten van topniveau die voortbouwen op de sterke punten van de Finance Group:... [-]


Master of Science in Finance: Asset Management

Campus Voltijd 12 maanden September 2019 Nederlanden Amsterdam

Hoe moeten institutionele beleggers het geld van hun klanten investeren? Hoe kunnen pensioenfondsen hun beleggingsportefeuille structureren om optimale structuren voor activa-passiva te bereiken? Moet u het valutarisico afdekken? Hoe prijzen we effecten? Wat is het effect van hoogfrequente handel op financiële markten? Asset management (of beleggingsbeheer) bestudeert portefeuilles van activa, meestal inclusief aandelen, obligaties en contanten, voor particulieren of bedrijven. [+]

Hoe moeten institutionele beleggers het geld van hun klanten investeren? Hoe kunnen pensioenfondsen hun beleggingsportefeuille structureren om optimale structuren voor activa-passiva te realiseren? Moet u het valutarisico afdekken? Hoe prijzen we effecten? Wat is het effect van hoogfrequente handel op financiële markten? Asset management (of beleggingsbeheer) bestudeert portefeuilles van activa, meestal inclusief aandelen, obligaties en contanten, voor particulieren of bedrijven.

Wil je werken in een omgeving met professionele beleggers zoals beleggingsfondsen, pensioenfondsen of hedgefondsen? Bent u geïnteresseerd in asset pricing en portfoliomanagement? Dan is dit nummer in het Finance Master-programma misschien iets voor jou.... [-]


Master of Science in Finance: bankieren en reguleren

Campus Voltijd 12 maanden September 2019 Nederlanden Amsterdam

Hoe moeten banken worden beheerd? Wat is het echte doel van banken? Hoe moeten we de banksector reguleren? Deze vragen vormen de kern van het spoor Bank en regelgeving in het Finance Master-programma. [+]

Hoe moeten banken worden beheerd? Wat is het echte doel van banken? Hoe moeten we de banksector reguleren? Deze vragen vormen de kern van het spoor Bank en regelgeving in het Finance Master-programma. De wereldwijde financiële crisis van 2008 resulteerde in een sterke vraag naar academici, beleidsmakers en praktijkmensen om micro- en macroprudentiële regulering van de moderne banksector te helpen veiligstellen.

Heeft u wat nodig is om orde te houden in de snel veranderende wereld van hoge financiën, om een ​​specialist te worden in financiële regelgeving, bankieren en internationaal corporate governance? Dan is dit nummer waar je carrière begint.

Bereid je voor op een carrière in bankieren, bankregulering of consultancyword een expert in bank- en financiële regelgevingstuderen aan een faculteit met grote sterktes in de financiële wereldEén masterprogramma, vijf tracks... [-]

Master of Science in Finance: bedrijfsfinanciering

Campus Voltijd 12 maanden September 2019 Nederlanden Amsterdam

Bedrijven van elke omvang worden voortdurend geconfronteerd met financiële beslissingen. De Corporate Finance-track van de Master in Finance verkent dergelijke beslissingen uitvoerig: van fusies [+]

Bedrijven van elke omvang worden voortdurend geconfronteerd met financiële beslissingen. De Corporate Finance-track van de Master in Finance verkent dergelijke beslissingen uitvoerig: van fusies

Bereid je voor op een carrière in de financiële, consulting- of bedrijfswereld;leer complexe financiële beslissingen te analyseren om de onderliggende krachten bloot te leggen;profiteren van studeren in een faculteit met grote sterke punten in de wereld van financiën.

Dit programma is ideaal voor iedereen die geïnteresseerd is in het nastreven van een carrière in Corporate Finance. Dit kan bij een investeringsbank of een commerciële bank, als consultant of bij een niet-financiële onderneming zijn. Op het gebied van Corporate Finance bieden we een kader voor financiële beslissingen van bedrijven met betrekking tot waardering, financiering, bedrijfsreorganisaties en corporate governance.... [-]


Master of Science in Finance: Quantitative Finance

Campus Voltijd 12 maanden September 2019 Nederlanden Amsterdam

De Quantitative Finance-track is bedoeld voor studenten in Finance met sterke analytische vaardigheden en interesse in (Big) data-analyse en -applicaties in Finance. [+]

De Quantitative Finance-track is bedoeld voor studenten in Finance met sterke analytische vaardigheden en interesse in (Big) data-analyse en -applicaties in Finance. De vaardigheden en theorie die u hier zult vinden, zijn zeer relevant voor financiële disciplines zoals risicobeheer, activabeheer en investment banking. Er is een grote en groeiende vraag naar dergelijke analytische vaardigheden in de financiële wereld. Heb je zin voor wiskunde en interesse in data-gedreven analyse toegepast op financiële besluitvorming? Dit is misschien wel het nummer voor jou.

Word vloeiend in complexe risicomodellering voor regelgevende regimes zoals Basel III;de rol van big data in finance begrijpen en helpen ontwikkelen;start je carrière bij een faculteit met een goede reputatie in financiën, big data en econometrie.Eén masterprogramma, vijf tracks... [-]

Master of Science in Finance: vastgoedfinanciering

Campus Voltijd 12 maanden September 2019 Nederlanden Amsterdam

De track Real Estate Finance in de masteropleiding Finance biedt een diepgaand inzicht in onroerend goed in de context van internationale financiering. [+]

De track Real Estate Finance in de masteropleiding Finance biedt een diepgaand inzicht in onroerend goed in de context van internationale financiering. Degenen met ambities op het gebied van financiën of beleggingsbeheer moeten weten hoe vastgoedbeleggingen moeten worden beoordeeld op aandelen, vastrentende waarden en andere financiële derivaten. Het programma is ook relevant voor een loopbaan binnen de financiële en vastgoedsector in het algemeen. Je verwerft de belangrijkste toegepaste, kwantitatieve en conceptuele vaardigheden die nodig zijn om complexe beslissingen te nemen die vereist zijn in moderne vastgoedfinanciering en investeringen.

Bereid je voor op een carrière in internationale financiële of vastgoedkantoren;profiteren van studeren aan een faculteit met grote sterktes in de financiële wereld;leren begrijpen en substantiële vastgoedbeslissingen nemen.Eén masterprogramma, vijf tracks... [-]

Master of Science in Forensic Science

Campus Voltijd 24 maanden September 2019 Nederlanden Amsterdam

De masteropleiding Forensic Science is uniek in Nederland. Het programma onderscheidt zich van de meeste internationale masteropleidingen in Forensic Science door voort te bouwen op een reeks wetenschappelijke achtergronden en disciplines, zoals informatica, natuurkunde, scheikunde, biologische wetenschappen en wiskunde. [+]

De masteropleiding Forensic Science is uniek in Nederland. Het programma onderscheidt zich van de meeste internationale masteropleidingen in Forensic Science door voort te bouwen op een reeks wetenschappelijke achtergronden en disciplines, zoals informatica, natuurkunde, scheikunde, biologische wetenschappen en wiskunde.

Het doel van het programma is om goede wetenschappers te trainen, gewapend met forensische kennis en professionele vaardigheden. Wil je je wetenschappelijke kennis maatschappelijk relevant maken binnen de context van orde en wet? Dan moet je Forensic Science aanvragen.

Het forensische veld is complex en wordt steeds meer elke dag. Forensische wetenschap is het gebied van de wetenschap dat zich bezighoudt met de analyse van sporen achtergelaten in een (misdaad) scène. Om gebeurtenissen uit het verleden te reconstrueren, moeten forensische vragen worden beantwoord met behulp van informatie die kan worden verkregen uit een groot aantal verschillende sporen, zoals DNA, digitale sporen, vingerafdrukken, explosieven, enz. De bewijskracht van deze sporen wordt bepaald door het gebruik van statistische methoden. Het aantal disciplines dat bij elkaar komt, zowel op de plaats delict als tijdens het daaropvolgende onderzoek, wordt groter en de vereiste competenties worden steeds gespecialiseerder. De behoefte aan overzicht en begeleiding van het totale proces neemt evenredig toe.... [-]


Master of Science in Human Geography

Campus Voltijd 12 maanden September 2019 Nederlanden Amsterdam

De Master Human Geography aan de University of Amsterdam heeft een focus op stedelijke en politieke geografieën. Het programma biedt vier specialisaties: economische geografie, milieu-geografie, politieke geografie en stedelijke geografie. [+]

De Master Human Geography aan de University of Amsterdam heeft een focus op stedelijke en politieke geografieën. Het programma biedt vier specialisaties: economische geografie, milieu-geografie, politieke geografie en stedelijke geografie.

Geografie gaat over het bestuderen van mensen, ruimte en plaats - en Amsterdam is de perfecte plek om dat te doen. Allereerst is de stad Amsterdam zelf de perfecte locatie en knooppunt om te studeren, te verkennen en aardrijkskunde te ervaren. Ten tweede biedt de University of Amsterdam , een grote onderzoeksuniversiteit, een masteropleiding aan die wordt gegeven door een van de hoogste geografische afdelingen in continentaal Europa. Last but not least, de Graduate School of Social Sciences (GSSS) van Amsterdam biedt een levendige en internationale academische gemeenschap. De GSSS waardeert diversiteit in zowel onderzoek als academische inhoud, academisch personeel en studentenpopulatie.... [-]


Master of Science in Human Geography: Economische geografie

Campus Voltijd 1 jaar September 2019 Nederlanden Amsterdam

De Master Economic Geography concentreert zich op hoe de geglobaliseerde economie het leven van mensen in verschillende delen van de wereld heeft beïnvloed. Processen van globalisering zijn diep verweven met veranderingen in communicatie- en transporttechnologieën en met beleid van de- en herregulering. [+]

De Master Economic Geography concentreert zich op hoe de geglobaliseerde economie het leven van mensen in verschillende delen van de wereld heeft beïnvloed. Processen van globalisering zijn diep verweven met veranderingen in communicatie- en transporttechnologieën en met beleid van de- en herregulering. We zullen niet alleen de economische aspecten van steeds meer geglobaliseerde productienetwerken onderzoeken, maar ook hun sociale impact.

Wereldwijde economische integratie heeft het leven van steeds meer mensen over de hele wereld ingrijpend beïnvloed, van Amsterdam tot Phnom Penh en Mumbai tot New York. Economische geografie aan de UvA benadrukt de rol van het institutionele kader en zijn onderscheidende set van sociale en politieke relaties om de snel veranderende wereldwijde arbeidsdeling en de voortdurende strijd om macht, winst en sociaaleconomische rechten te begrijpen. De master in economische geografie kiest voor een multi-scalaire benadering van wereldwijde productienetwerken - het verkennen van het lokale, nationale en mondiale niveau van dynamische interconnecties mogelijk gemaakt door communicatie- en transporttechnologieën, arbeidsmigratie en outsourcing, evenals overheidsbeleid van de- en re- regulatie.... [-]


Master of Science in Human Geography: Environmental Geography

Campus Voltijd 1 jaar September 2019 Nederlanden Amsterdam

De Master Environmental Geography concentreert zich op de relatie tussen de mens en zijn ecosysteem. Milieu-uitdagingen kunnen worden benaderd vanuit verschillende perspectieven, die worden geanalyseerd terwijl rekening wordt gehouden met de ruimtelijke dynamiek. Je onderzoekt de gevolgen van milieuveranderingen voor zowel lokale als mondiale economieën en onderzoekt de internationale governance van klimaatverandering. [+]

De Master Environmental Geography concentreert zich op de relatie tussen de mens en zijn ecosysteem. Milieu-uitdagingen kunnen worden benaderd vanuit verschillende perspectieven, die worden geanalyseerd terwijl rekening wordt gehouden met de ruimtelijke dynamiek. Je onderzoekt de gevolgen van milieuveranderingen voor zowel lokale als mondiale economieën en onderzoekt de internationale governance van klimaatverandering.

De Master in Environmental Geography richt zich op interacties tussen mens en ecosysteem en is goed geplaatst om licht te werpen op de enorme milieu-uitdagingen waarmee onze planeet wordt geconfronteerd. Er zou kunnen worden beweerd dat we het draagvermogen van de aarde hebben overschreden en planetaire grenzen naderen. Andere argumenten zijn dat menselijke vindingrijkheid ons zal toerusten om nieuwe uitdagingen in de toekomst aan te gaan. Dit programma richt zich op de relatie tussen mensen en hun ecosystemen. Dit gebeurt door een sterk ruimtelijk perspectief te nemen en onderzoek te doen naar de impact van zowel mondiale als lokale veranderingen in het milieu op mensen.... [-]


Master of Science in Human Geography: Political Geography

Campus Voltijd 12 maanden September 2019 Nederlanden Amsterdam

De Master Political Geography richt zich op drie kernthema's: geopolitiek, globalisering en bestuur. Door deze concepten te onderzoeken, worden politieke geografieën in onze huidige geglobaliseerde wereld geanalyseerd en onderzocht. Theorieën en methoden in de politieke geografie worden grondig bestudeerd voordat een proefschrift in het veld wordt uitgevoerd. [+]

De Master Political Geography richt zich op drie kernthema's: geopolitiek, globalisering en bestuur. Door deze concepten te onderzoeken, worden politieke geografieën in onze huidige geglobaliseerde wereld geanalyseerd en onderzocht. Theorieën en methoden in de politieke geografie worden grondig bestudeerd voordat een proefschrift in het veld wordt uitgevoerd.

Politieke geografie: geopolitiek, globalisering en bestuur

De master Politieke geografie concentreert zich op drie kernbegrippen (geopolitiek, globalisering en bestuur) om de politieke geografieën van onze globaliserende wereld te verkennen. Deze hebben betrekking op de dynamiek van de ruimtelijkheden van de politiek, waaronder binnenlandse politiek, internationale betrekkingen en transnationale politiek, en hoe ze kunnen worden begrepen door middel van belangrijke geografische concepten zoals territorium, plaats, schaal en netwerk.... [-]


Master of Science in Human Geography: Urban Geography

Campus Voltijd 12 maanden September 2019 Nederlanden Amsterdam

De Master in Urban Geography biedt studenten een beter inzicht in de mondiale en lokale processen die steden vandaag vorm geven. De 21ste eeuw zal ongetwijfeld een stedelijk tijdperk zijn. [+]

De Master Urban Geography biedt studenten een dieper inzicht in globale en lokale processen die steden over de hele wereld vormen. In ons programma bestuderen we verstedelijkingsprocessen, stedelijke ongelijkheid en het dagelijks leven in de stad met een geografische lens, onderzoeken hoe ogenschijnlijk globale fenomenen plaatsspecifieke vormen aannemen en bijdragen aan plaatsspecifieke sociale en ruimtelijke uitdagingen. Je leert zo steden te bestuderen, niet alleen vanuit het perspectief van de wereld, maar ook vanuit het perspectief van de lokale.

De 21ste eeuw zal ongetwijfeld een stedelijk tijdperk zijn. Steden worden gevierd als belangrijke motoren voor innovatie en economische groei in de wereldeconomie en zijn ook herontdekt als aantrekkelijke plekken om te wonen, werken en spelen. Lokale woningmarkten trekken internationale investeringen aan en gentrificatie revitaliseert voorheen vervallen stedelijke gebieden. Toch is deze representatie van het stadsleven en steden als plaatsen van oneindige kansen slechts één kant van het verhaal. Het wordt steeds duidelijker dat niet alle steden delen in dit succesverhaal. Verstedelijking is in feite zeer ongelijk en de economische groei van steden zelfs nog sterker. Bovendien zien we groeiende ongelijkheden binnen steden. Processen van polarisatie, segregatie, fragmentatie en privatisering van het stedelijk landschap vormen substantiële politieke en sociale uitdagingen voor stedelijke overheden en omwonenden.... [-]


Master of Science in informatiestudies

Campus Voltijd Deeltijd 12 maanden September 2019 Nederlanden Amsterdam +1 more

Informatiestudies zijn een breed en interdisciplinair gebied, voornamelijk gericht op de analyse, verzameling, classificatie, manipulatie, opslag, terugzoeken en verspreiding van informatie. Het onderzoekt de interactie tussen mensen, organisaties en bestaande informatiesystemen, met het doel om informatiesystemen te creëren, te vervangen, te verbeteren of te begrijpen. [+]

Informatiestudies zijn een breed en interdisciplinair gebied, voornamelijk gericht op de analyse, verzameling, classificatie, manipulatie, opslag, terugzoeken en verspreiding van informatie. Het onderzoekt de interactie tussen mensen, organisaties en bestaande informatiesystemen, met het doel om informatiesystemen te creëren, te vervangen, te verbeteren of te begrijpen.

Informatiestudies pakken eerst systeemproblemen aan in plaats van afzonderlijke stukjes technologie binnen dat systeem: het richt zich op het begrijpen van informatieproblemen vanuit het perspectief van de betrokken stakeholders en vervolgens het toepassen van technologieën waar nodig. Niet alleen aspecten van de informatica zijn opgenomen, maar ook aspecten van onderzoeksveld zoals cognitieve wetenschap, commercie, communicatie, management, filosofie, openbaar beleid en sociale wetenschappen.... [-]


Master of Science in informatiestudies: gegevenswetenschap

Campus Voltijd Deeltijd 12 maanden September 2019 Nederlanden Amsterdam +1 more

In een datarijke wereld neemt data science een centrale positie in met een toenemende potentiële waarde voor bedrijven, wetenschap en samenleving. Gegevenswetenschappers zijn nodig om betekenis te geven aan de zee van gegevens die ons omringen. Met het innovatieve en interdisciplinaire Data Science-traject in het masterprogramma Informatiestudies, maakt de UvA het u mogelijk een vaardige deskundige op dit gebied te worden. [+]

In een datarijke wereld neemt data science een centrale positie in met een toenemende potentiële waarde voor bedrijven, wetenschap en samenleving. Gegevenswetenschappers zijn nodig om betekenis te geven aan de zee van gegevens die ons omringen. Met het innovatieve en interdisciplinaire Data Science-traject in het masterprogramma Informatiestudies, maakt de UvA het u mogelijk een vaardige deskundige op dit gebied te worden.

Dit masterprogramma is ontwikkeld in samenwerking met Amsterdam Data Science (ADS). Cursussen worden gegeven door een internationaal team van topwetenschappers en experts van alle samenwerkende instellingen.

Tijdens deze eenjarige masteropleiding in Data Science zul je:... [-]


Master of Science in informatiestudies: informatiesystemen

Campus Voltijd Deeltijd 12 maanden September 2019 Nederlanden Amsterdam +1 more

Het informatiesysteem (IS) in het masterprogramma Informatiestudies is ontworpen om u de tools te geven voor het analyseren en creëren van systemen voor de levering, opslag en communicatie van informatie. IS is gebaseerd op intelligente communicatie tussen mensen en informatiesystemen. [+]

Het informatiesysteem (IS) in het masterprogramma Informatiestudies is ontworpen om u de tools te geven voor het analyseren en creëren van systemen voor de levering, opslag en communicatie van informatie. IS is gebaseerd op intelligente communicatie tussen mensen en informatiesystemen.

Information Systems is voor jou als:

je bent geïnteresseerd in de manieren waarop mensen omgaan met (nieuwe) technologie en media, en hoe ze worden ondersteund, belemmerd en beïnvloed door henu wilt systemen analyseren voor de levering, opslag en communicatie van informatieje wilt verbindingen leggen tussen de mensen die verantwoordelijk zijn voor het ontwikkelen van technologische oplossingen en het bedrijfsmanagementje wilt gebruikerseisen vertalen naar innovatieve oplossingen... [-]

Master of Science in internationale ontwikkelingsstudies

Campus Voltijd 12 maanden September 2019 Nederlanden Amsterdam

In deze master onderzoek je globale ongelijkheden, variërend van hun oorzaken, kenmerken en mogelijke oplossingen. International Development Studies houdt zich bezig met een breed scala aan onderwerpen zoals armoede, conflict, veiligheid, sociale en genderongelijkheid, duurzaamheid, onderwijs, het milieu en de relatie tussen lokale, nationale en mondiale processen. [+]

In deze master onderzoek je globale ongelijkheden, variërend van hun oorzaken, kenmerken en mogelijke oplossingen. International Development Studies houdt zich bezig met een breed scala aan onderwerpen zoals armoede, conflict, veiligheid, sociale en genderongelijkheid, duurzaamheid, onderwijs, het milieu en de relatie tussen lokale, nationale en mondiale processen.

Waarom is een Master International Development Studies nodig?

In de hedendaagse mondiale setting zijn het Global North en het Global South verweven door ideeën, economie, instellingen, waardeketens en meer. Tegelijkertijd staat de wereld collectief onder toenemende onzekerheid als gevolg van klimaatverandering, financiële volatiliteit, toenemende ongelijkheid, migratiebewegingen, veranderende politieke landschappen en conflicten. Toenemende mondiale integratie door geïntensiveerde vormen van communicatie, gedeelde interesses en gedeelde uitdagingen, samen met groeiende economieën en ICT-ontwikkelingen creëert nieuwe realiteiten voor het sociale leven, waarin de ontwikkelingskwesties van het mondiale Zuiden - traditioneel beschouwd als het juiste domein voor ontwikkelingsstudies - dichter bij en verweven raken met sociale, economische en politieke uitdagingen in het wereldwijde Noorden. Gecontextualiseerd door voortdurende tendensen om gevestigde economische en politieke belangen te beschermen, resulterend in toenemende uitsluiting en ongelijkheid binnen en tussen bevolkingsgroepen in het zuiden en het noorden, veranderen de eisen om te begrijpen wat ontwikkeling betekent en wie het beïnvloedt. In deze context is actuele expertise nodig in de brede arena van internationale ontwikkeling die bestaande kennisclaims kan uitdagen, nieuwe ideeën en kennis kan ontdekken; en bijdragen aan nieuwe vormen van pro-actief bestuur die de belangen beschermen van degenen die buitengesloten zijn en / of op een negatieve manier zijn opgenomen in de huidige ontwikkelingsprocessen... [-]


Master of Science in medische antropologie en sociologie

Campus Voltijd 12 maanden September 2019 Nederlanden Amsterdam

De masteropleiding Medische Antropologie en Sociologie richt zich op gezondheid en gezondheidszorg in een politieke, economische en culturele context. In het masterprogramma Medische antropologie en sociologie, gebruik je sociaalwetenschappentheorie en methoden om gezondheidskwesties in een globaliserende wereld kritisch te analyseren. [+]

De masteropleiding Medische Antropologie en Sociologie richt zich op gezondheid en gezondheidszorg in een politieke, economische en culturele context. In het masterprogramma Medische antropologie en sociologie, gebruik je sociaalwetenschappentheorie en methoden om gezondheidskwesties in een globaliserende wereld kritisch te analyseren.

Ziekten verplaatsen zich over de landsgrenzen heen, evenals patiënten, artsen en medicijnen. Gezondheid en gezondheidszorg zijn vaak ook een kwestie van politiek, economie en cultuur. De masteropleiding Medische Antropologie en Sociologie (MAS) leidt je op vanuit een sociaalwetenschappelijk perspectief om gezondheid, ziekte en het lichaam te begrijpen. Tijdens het programma kijk je naar hedendaagse mondiale en lokale gezondheidsproblemen, evenals naar belangrijke onderwerpen in de sociale wetenschappen. Het stelt je in staat om je kennis van antropologie en sociologie te verdiepen, terwijl je tegelijkertijd een specialisatie in een gezondheidsgerelateerd onderwerp verwerft.... [-]


Master of Science in ondernemerschap

Campus Voltijd 1 jaar September 2019 Nederlanden Amsterdam

Ondernemerschap is een volwassen academische discipline geworden. De UvA en de Vrije Universiteit Amsterdam hebben hun expertise op dit gebied gebundeld om een ​​internationaal relevante masteropleiding te creëren. Dit programma zal je blootstellen aan twee verschillende academische culturen, wat je uitdaagt verder te kijken en je voorbereidt op de eisen van ondernemerspraktijk. [+]

Ondernemerschap is een volwassen academische discipline geworden. De UvA en de Vrije Universiteit Amsterdam hebben hun expertise op dit gebied gebundeld om een ​​internationaal relevante masteropleiding te creëren. Dit programma zal je blootstellen aan twee verschillende academische culturen, wat je uitdaagt verder te kijken en je voorbereidt op de eisen van ondernemerspraktijk.

Dit eenjarige programma bestudeert twee vormen van ondernemerschap grondig: nieuwe commerciële ondernemingen en ondernemersactiviteiten binnen organisaties. Je kijkt naar de multidisciplinaire aspecten van ondernemerschap, de collaboratieve en sociale aard ervan, en de vele praktische zaken (bijv. Financiën) die het beïnvloeden. Specialisatiecursussen stellen u in staat om diepgaande kennis van ondernemerschap in specifieke contexten te vergaren. Het programma culmineert in een proefschrift.... [-]


Master of Science in Pedagogical Sciences: Youth at Risk

Campus Voltijd 12 maanden September 2019 Nederlanden Amsterdam

Bent u geïnteresseerd in hoe sociale contexten de ontwikkeling van kinderen, adolescenten en jonge volwassenen beïnvloeden? Wil je een verschil maken in het welzijn van jonge mensen? De master Track Youth at Risk bereidt je voor om een ​​wetenschapper-practitioner te worden op het gebied van preventieve jeugdzorg, opvoeding en onderwijs, om de ontwikkeling van risicojongeren te verbeteren. [+]

Bent u geïnteresseerd in hoe sociale contexten de ontwikkeling van kinderen, adolescenten en jonge volwassenen beïnvloeden? Wil je een verschil maken in het welzijn van jonge mensen? De master Track Youth at Risk bereidt je voor om een ​​wetenschapper-practitioner te worden op het gebied van preventieve jeugdzorg, opvoeding en onderwijs, om de ontwikkeling van risicojongeren te verbeteren.

Sleutelonderwerpen In dit mastertrajectindividuele gevoeligheid voor risico (genen, neurobiologie, persoonlijkheid en cognitieve vaardigheid)oppositioneel, opstandig en antisociaal of delinquent gedrag bij jongerenpsychosociale problemen, (sociale) angst en depressieve stemmingenkindermishandeling en familieopstellingen bevorderenleerstoornissen, spijbelen, drop-out, en school en leraar ondersteuning factoreningrijpende (geïnduceerde) effecten, effectieve elementen en uitvoeringspraktijkenEen meester over sociale contexten en jeugdontwikkeling... [-]

Master of Science in Political Science: Europese politiek en externe betrekkingen

Campus Voltijd 12 maanden September 2019 Nederlanden Amsterdam

In de master in European Politics and External Relations analyseer je de politiek en de macht in Europa. Het programma richt zich op de uitdagingen van Europa als onderdeel van een steeds meer onderling afhankelijke, geglobaliseerde en multipolaire wereld. U krijgt de analytische, theoretische en empirische instrumenten om een ​​dieper inzicht in de rol van de EU als internationale actor te ontwikkelen. [+]

In de master in European Politics and External Relations analyseer je de politiek en de macht in Europa. Het programma richt zich op de uitdagingen van Europa als onderdeel van een steeds meer onderling afhankelijke, geglobaliseerde en multipolaire wereld. U krijgt de analytische, theoretische en empirische instrumenten om een ​​dieper inzicht in de rol van de EU als internationale actor te ontwikkelen. Je zult ook kennis opdoen over zowel interne als externe dimensies van EU-beleid, zoals bijvoorbeeld de economische crisis, uitdagingen rond veiligheid, het milieu, de vluchtelingencrisis, de opkomst van populisme, handel en de rol van de EU in haar onmiddellijke omgeving en de wereld en nog veel meer onderwerpen. Ons onderwijs is onderzoeksgestuurd en ons programma biedt toegang tot seminars en debatten van de onderzoeksgemeenschap van ACCESS Europe. Gedurende de afgelopen jaren kregen de Europese Politiek en Externe Betrekkingen volgen studenten de kans om een ​​studiereis naar Brussel bij te wonen, die vergaderingen en discussies in belangrijke EU-instellingen omvatte.... [-]


Master of Science in Political Science: publiek beleid en bestuur

Campus Voltijd 12 maanden September 2019 Nederlanden Amsterdam

In de master 'Public Policy and Governance' leer je het overheidsbeleid kritisch analyseren in vaak controversiële politieke situaties. Het programma richt zich op zowel onderzoek als de praktijk en verbindt theorie en praktijk door interessante cases te onderzoeken en inspirerende gastsprekers uit te nodigen. [+]

In de master 'Public Policy and Governance' leer je het overheidsbeleid kritisch analyseren in vaak controversiële politieke situaties. Het programma richt zich op zowel onderzoek als de praktijk en verbindt theorie en praktijk door interessante cases te onderzoeken en inspirerende gastsprekers uit te nodigen.

Het Public Policy and Governance-traject bereidt studenten voor op het voldoen aan de vraag naar effectieve en legitieme publieke actie in complexe en vaak controversiële politieke situaties. Het programma helpt studenten zich te ontwikkelen als kritische analisten en innovatieve ontwerpers door onderzoek en praktijk, theorie en actie op de 'werkvloer' te koppelen op lokaal, nationaal, Europees en internationaal niveau. Er worden mogelijkheden geboden om beleidswerk op en over deze niveaus te bestuderen.... [-]


Master of Science in Politicologie

Campus Voltijd 12 maanden September 2019 Nederlanden Amsterdam

Politicologie aan de University of Amsterdam onderzoekt hoe doorgaande sociale, economische en politieke transformaties van invloed zijn op lokaal, nationaal, Europees en wereldwijd bestuur. Politicologie biedt vijf verschillende specialisaties: internationale betrekkingen, openbaar beleid en bestuur, politieke economie, politieke theorie en Europese politiek en externe betrekkingen. [+]

Politicologie aan de University of Amsterdam onderzoekt hoe doorgaande sociale, economische en politieke transformaties van invloed zijn op lokaal, nationaal, Europees en wereldwijd bestuur. Politicologie biedt vijf verschillende specialisaties: internationale betrekkingen, openbaar beleid en bestuur, politieke economie, politieke theorie en Europese politiek en externe betrekkingen.

We bestuderen de politiek in brede zin en richten zich op interacties tussen het politieke systeem, de economie en het maatschappelijk middenveld. Een kernthema van het onderwijscurriculum van het departement is Transnationale politiek.

Op de Graduate School of Social Sciences bieden we de volgende tracks aan in de master Politieke wetenschappen:... [-]


Master of Science in Politicologie: internationale betrekkingen

Campus Voltijd 12 maanden September 2019 Nederlanden Amsterdam

Het programma Internationale Betrekkingen biedt u inzicht in fundamentele vragen over oorlog en vrede, de wereldeconomie, maar ook over rechtvaardigheid en identiteit over de hele wereld. Het analyseert interacties tussen staten, internationale organisaties, burgers en andere niet-statelijke actoren op lokaal, nationaal en supranationaal niveau. [+]

Het programma Internationale Betrekkingen biedt u inzicht in fundamentele vragen over oorlog en vrede, de wereldeconomie, maar ook over rechtvaardigheid en identiteit over de hele wereld. Het analyseert interacties tussen staten, internationale organisaties, burgers en andere niet-statelijke actoren op lokaal, nationaal en supranationaal niveau.

Wilt u het snel veranderende karakter van de wereldpolitiek beter begrijpen? We bieden een onderscheidend programma dat is:

Uitgebreid in de berichtgeving over thema's en regio's in de wereld. We bieden meerdere cursussen met betrekking tot vrede en veiligheid, internationale politieke economie, mensenrechten, migratie en, wereldwijde milieukwesties, naast vele anderen. Onze cursussen bestrijken alle regio's in de wereld en / of relaties tussen regio's.Gebaseerd in de IR van de 21e eeuw: ons programma onderscheidt zich door de nadruk op transnationale processen en instellingen. Het is gebaseerd op interdisciplinaire inzichten en zet zich in voor een breed scala van theoretische en methodologische benaderingen binnen de discipline Internationale Betrekkingen.Onderzoeksgestuurd: ons grote internationale onderwijzend personeel bestaat uit toegewijde onderzoekers die hun eigen werk gebruiken om te leren hoe ze empirisch onderzoek moeten doen en theoretisch inzicht kunnen ontwikkelen. Het programma reflecteert expliciet op de relatie tussen academisch werk en politieke praktijk en omvat cursussen die mede worden gegeven door academisch personeel en beleidsmakers.Student profiel... [-]

Master of Science in Politicologie: politieke economie

Campus Voltijd 12 maanden September 2019 Nederlanden Amsterdam

Hoe bepalen mondiale economische en politieke krachten het leven en de toekomst van burgers, bedrijven en het maatschappelijk middenveld? Van politiek conflict en regering? Je Master-programma Politieke Economie leert je om deze vragen te beantwoorden. [+]

Hoe bepalen mondiale economische en politieke krachten het leven en de toekomst van burgers, bedrijven en het maatschappelijk middenveld? Van politiek conflict en regering? Je Master-programma Politieke Economie leert je om deze vragen te beantwoorden. Het programma behandelt de basis van 'economie voor niet-economen' tot begrip van hoe de 'spelregels' worden gevormd, tot het denken over 'winnaars' en 'verliezers' van een open wereldeconomie en hoe dat leidt tot 'nieuw' conflicten en een golf van antiglobaliseringspolitieke bewegingen. Je zult in globale en vergelijkende termen de kritieke problemen aanpakken waarmee de ontwikkelde en ontwikkelende werelden geconfronteerd worden, van Azië tot Europa tot de Amerika's - hedendaagse uitdagingen zoals migratie, de strijd voor ontwikkeling of beter bestuur op de financiële markten.... [-]


Master of Science in Politicologie: politieke theorie

Campus Voltijd 12 maanden September 2019 Nederlanden Amsterdam

De masteropleiding Politieke theorie leert je politieke theorie en past filosofie toe op een theoretische, praktische en analytische manier. Je wordt uitgedaagd om kritisch te analyseren en na te denken over de huidige politieke context en sociale en politieke gedachten. [+]

De masteropleiding Politieke theorie leert je politieke theorie en past filosofie toe op een theoretische, praktische en analytische manier. Je wordt uitgedaagd om kritisch te analyseren en na te denken over de huidige politieke context en sociale en politieke gedachten.

De track Politieke theorie biedt studenten de conceptuele toolkits om de complexe normatieve en methodologische kwesties van het hedendaagse politieke leven te analyseren. Studenten worden aangemoedigd om een ​​actieve rol te spelen in kritische reflectie op politieke praktijken, institutionele regelingen en sociaalwetenschappelijke methoden door voort te bouwen op een solide basis in sociaal en politiek denken. Het spoor combineert analytische nauwkeurigheid met beleidsrelevantie.... [-]


Master of Science in Psychology: Behavioral Data Science

Campus Voltijd Deeltijd 12 maanden February 2019 Nederlanden Amsterdam +1 more

Het begrijpen van gegevens over menselijk gedrag is een belangrijke en waardevolle vaardigheid in de huidige samenleving. Bedrijven, openbare instellingen en overheidsorganisaties - ze gebruiken allemaal de continue stroom van big data om menselijk gedrag te beschrijven en te voorspellen. [+]

Het begrijpen van gegevens over menselijk gedrag is een belangrijke en waardevolle vaardigheid in de huidige samenleving. Bedrijven, openbare instellingen en overheidsorganisaties - ze gebruiken allemaal de continue stroom van big data om menselijk gedrag te beschrijven en te voorspellen.

Behavioral Data Science

De politie gebruikt gegevens om het risico op inbraak te voorspellen per regio en week van het jaar, verzekeringsmaatschappijen passen hun prijzen aan op basis van klantgegevens en scholen passen educatieve programma's aan op basis van wat bekend is over de voortgang van studenten.

Gebruikmakend van het volledige potentieel van deze enorme hoeveelheden gedragsgegevens ten behoeve van deze doelen profiteert enorm van een grondig begrip van technieken voor gegevenswetenschap en modellering van menselijk gedrag. Het mastertraject Behavioral Data Science wil deze twee combineren. Het programma veronderstelt kennis van psychologie, onderzoeksmethodologie en toegepaste statistiek op een niet-gegradueerd niveau, en gaat verder met training over geavanceerde (grote) gegevenstechnieken, academische vaardigheden, evenals praktische en professionele vaardigheden.... [-]


Master of Science in Psychology: coaching

Campus Voltijd 12 maanden September 2019 Nederlanden Amsterdam

Het traject richt zich op de arbeidsgezondheidspsychologie, meer bepaald de psychologie van interventies die het welzijn en de werking van mensen op het werk bevorderen. [+]

Het traject richt zich op de arbeidsgezondheidspsychologie, meer bepaald de psychologie van interventies die het welzijn en de werking van mensen op het werk bevorderen. De achtergrond, ontwikkeling en toepassing van werkgerelateerde coaching en andere interventies (inclusief mindfulness) spelen een sleutelrol in dit nummer. Studenten leren ook hoe ze evidence-based benaderingen kunnen ontwikkelen, interventies kunnen introduceren en coachingstechnieken kunnen toepassen.

Welke proactieve en preventieve stappen kunt u nemen om een ​​"gezonde" loopbaanontwikkeling te waarborgen?Wat kunnen organisaties doen om bij te dragen aan de arbeidssatisfactie en de gezondheid en het welzijn van hun werknemers op lange termijn te bevorderen?Hoe kunt u succesvol en effectief terugkeren naar uw werk nadat u afwezig was vanwege arbeidsgerelateerde gezondheidsproblemen?... [-]

Master of Science in Psychology: Consultancy en organisatieontwikkeling

Campus Voltijd 12 maanden September 2019 Nederlanden Amsterdam

Het nummer richt zich op de organisatiepsychologie; deze discipline bestudeert de relatie tussen werknemers en hun sociale werkomgeving (bijv. collega's, supervisors, teams, organisatie als geheel). [+]

Hoe kunt u met succes organisatorische veranderingen begeleiden?Hoe ga je om met conflicten in organisaties?Hoe creëer je effectieve teams?Hoe ontwikkel je een lerende organisatie?Hoe kunt u het individuele potentieel van medewerkers benutten wanneer u in teams werkt?

Deze vragen worden onderzocht in de Consultancy

Het nummer richt zich op de organisatiepsychologie; deze discipline bestudeert de relatie tussen werknemers en hun sociale werkomgeving (bijv. collega's, supervisors, teams, organisatie als geheel).

Belangrijke onderwerpen op dit gebied zijn:

Organisatiecultuur en organisatorische veranderingSamenwerking binnen teamsLeiderschapSociale interactiesConflicthantering door onderhandelingBesluitvormingsprocessenTeam- en organisatieontwikkeling... [-]

Master of Science in Psychology: Cultural Psychology

Campus Voltijd 12 maanden September 2019 Nederlanden Amsterdam

De afdeling Sociale Psychologie biedt vanaf september 2017 een Engelstalige master in Culturele Psychologie. We nodigen ambitieuze Nederlandse en internationale studenten met een oprechte interesse in (cross-) culturele psychologie uit om een ​​aanvraag in te dienen voor dit selectieve, eenjarige programma. [+]

Het Departement Sociale Psychologie biedt een Engelssprekende masteropleiding in Culturele Psychologie. We nodigen ambitieuze Nederlandse en internationale studenten met een oprechte interesse in (cross-) culturele psychologie uit om dit selectieve, eenjarige programma aan te vragen.

Programma beschrijving

Het programma combineert benaderingen uit culturele en interculturele psychologie en behandelt drie centrale kwesties:

1) Hoe beïnvloedt cultuur ons psychisch functioneren? 2) Wat zijn de consequenties van culturele overeenkomsten en / of verschillen voor het individu, de groep en voor intergroepsrelaties, 3) Hoe kunnen we interventies en programma's ontwerpen die cultureel gevoelig zijn?... [-]


Master of Science in Psychology: Development and Health Psychology

Campus Voltijd 12 maanden September 2019 Nederlanden Amsterdam

Dit masterprogramma combineert theorie met praktische toepassingen, met een open oog voor de mogelijkheden om moderne technologie te gebruiken (bijv. E-health). Het combineert elementen van sociale, ontwikkelings- en experimentele psychologie met toepassingen voor gezondheidsproblemen die momenteel bovenaan onze lijst staan ​​in onze samenleving. Studenten zullen leren om verschillende gezondheidsproblemen systematisch te analyseren, te selecteren, aan te passen of te ontwerpen en geschikte interventies uit te voeren en de effectiviteit ervan te analyseren. [+]

Bijna alle kinderen haten roken, maar ongeveer een kwart van de jongvolwassenen gaat roken. Wat is er veranderd tussen kindertijd en volwassenheid en wat kunnen we doen om dit gedrag te voorkomen?

Vergelijkbare vragen kunnen worden gesteld voor alcoholmisbruik, problematisch drugsgebruik en activiteiten die als onschuldig plezier zijn begonnen, zoals gamen, maar die verslavend zijn geworden. Verder is overgewicht en obesitas, zelfs bij jonge kinderen, een van de belangrijkste gezondheidsproblemen in de westerse wereld met een enorme sociaaleconomische impact. Wat kunnen we daaraan doen?

Psychologie: ontwikkeling en gezondheid - roken en drinken

Een ander belangrijk onderwerp voor gezondheid is de rol van stress in de ontwikkeling van dit gedrag, omdat stress algemeen wordt erkend als een van de belangrijkste oorzaken van het ontwikkelen van verslavend gedrag en obesitas. Stress is ook gerelateerd aan werkonderbreking en afname van het algemene welzijn.... [-]


Master of Science in Psychology: hersenen

Campus Voltijd 12 maanden September 2019 Nederlanden Amsterdam

Pas kennis uit het vakgebied van Brain and Cognitive Sciences toe om belangrijke maatschappelijke vragen te beantwoorden. Studenten leren toegepaste experimenten op te zetten en empirische bevindingen te vertalen naar praktisch advies. [+]

Pas kennis uit het vakgebied van Brain and Cognitive Sciences toe om belangrijke maatschappelijke vragen te beantwoorden. Studenten leren toegepaste experimenten op te zetten en empirische bevindingen te vertalen naar praktisch advies.

Het brein en de geest

De belangstelling van de maatschappij voor hersenen en geest is de afgelopen jaren explosief toegenomen. Dit is deels te wijten aan de toegenomen wetenschappelijke kennis over de relatie tussen cognitieve functies, zoals aandacht en geheugen, en prestaties in het dagelijks leven, evenals aan technologische ontwikkelingen die een ongekend inzicht hebben gegeven in de werking van de hersenen en nieuwe methoden die continue bewaking van gedrag of cognitieve en lichamelijke functies (bijv. internet, wearables, smartphone-apps). De primaire focus in het curriculum van het mastertraject Hersenen en Cognitie in de samenleving ligt op de vraag hoe theoretische en methodologische kennis uit het veld van hersenen en cognitie kan bijdragen aan het beantwoorden van maatschappelijke vragen.... [-]


Master of Science in Psychology: Human Resource and Career Management

Campus Voltijd 12 maanden September 2019 Nederlanden Amsterdam

Deze track richt zich op personeelspsychologie, de discipline die individuele processen binnen de organisatie onderzoekt. Het is de studie van hoe organisaties de juiste mensen inhuren en behouden voor de juiste baan. [+]

Deze track richt zich op personeelspsychologie, de discipline die individuele processen binnen de organisatie onderzoekt. Het is de studie van hoe organisaties de juiste mensen inhuren en behouden voor de juiste baan.

Hoe rekruteer en selecteer je de juiste mensen voor de juiste baan?Wat zijn de beste manieren om mensen te behouden, belonen en beoordelen?Heb je invloed op je loopbaankeuzes of worden ze bepaald door anderen?Wat is er tegenwoordig nodig voor een succesvolle carrière en hoe kun je mensen helpen dat te bereiken?

Vragen zoals deze worden onderzocht in de Human Resource

Belangrijke onderwerpen op dit gebied zijn:

WervingPsychologische beoordeling en personeelsselectieBewaring van werknemersBeoordeling van prestatiesVergoedingCarrièreontwikkelingCarriere planningArbeidsmarkt vaardighedencursussen... [-]

Master of Science in Psychology: Social Influence

Campus Voltijd 12 maanden September 2019 Nederlanden Amsterdam

Social Influence is een Engelstalige masteropleiding aangeboden door de afdeling Sociale Psychologie. [+]

Veel organisaties en bedrijven profiteren van een effectieve beïnvloeding van het gedrag van burgers of consumenten: politici proberen stemmen te winnen, reclamebureaus proberen de verkoop van een bepaald product te vergroten en gemeenten proberen het fietsen in voetgangersgebieden te ontmoedigen. Maar wat is de beste manier om dit te benaderen?

Social Influence is een Engelstalige masteropleiding aangeboden door de afdeling Sociale Psychologie.

Waarom zijn sommige advertentiecampagnes effectief en andere niet?Hoe stimuleren we minder mensen om in voetgangersgebieden te fietsen?Hoe bestuderen we de effectiviteit van maatregelen om belastingontduiking te voorkomen?Een evidence-based benadering... [-]

Master of Science in Sociology: Comparative Organisation and Labor Studies

Campus Voltijd 12 maanden September 2019 Nederlanden Amsterdam

De MSc in Comparative Organisation and Labor Studies behandelt het sociologische en interdisciplinaire begrip van arbeidsverhoudingen, de organisatie van werkprocessen en de positie van arbeid in de bredere samenleving. [+]

De MSc in Comparative Organisation and Labor Studies behandelt het sociologische en interdisciplinaire begrip van arbeidsverhoudingen, de organisatie van werkprocessen en de positie van arbeid in de bredere samenleving.

Het programma in Comparative Organisation and Labor Studies heeft twee onderscheidende kenmerken: (i) een sterke focus op vergelijkende analyse van kwesties met betrekking tot arbeid en organisatie; en (ii) een speciale nadruk op integratie- en convergentieprocessen op de wereldmarkten van zowel arbeidsverhoudingen als organisatiebeleid.

Het programma

Het programma biedt een sociologische benadering van de studie van het moderne kapitalisme door onderzoek te doen naar internationale verschillen binnen het institutionele kader van markteconomieën. Het draagt ​​bij tot een beter begrip van de veranderende wereld van arbeidsmarktinstellingen, variërend van werkplekoefeningen, over onderhandeling tussen werkgever en werkgever tot nationale welvaartsstaten en Europees sociaal beleid. Dergelijke instellingen zijn van fundamenteel belang voor de rijkdom, macht en patronen van ongelijkheid in de wereldeconomie. Het programma onderzoekt ook de institutionele, culturele, sociale en historische determinanten van economisch gedrag door te kijken naar kwesties zoals de regelgeving en normen op de arbeidsmarkt, informele normen in bedrijven en het effect van institutionele padafhankelijkheid op sociaal kapitaal, vertrouwen en netwerken.... [-]


Master of Science in Sociology: Cultural Sociology

Campus Voltijd 12 maanden September 2019 Nederlanden Amsterdam

De masteropleiding Cultural Sociology onderzoekt hoe populaire cultuur en de globalisering van media bedreigingen vormen voor nationale en lokale culturen. Je leert ook hoe je cultuur onderzoekt in een breed perspectief, evenals de specifieke aspecten ervan. [+]

De masteropleiding Cultural Sociology onderzoekt hoe populaire cultuur en de globalisering van media bedreigingen vormen voor nationale en lokale culturen. Je leert ook hoe je cultuur onderzoekt in een breed perspectief, evenals de specifieke aspecten ervan.

Wil je weten of de wereldwijde uitwisseling van mediaproducten - Disneyfilms, modetijdschriften, populaire muziek - een bedreiging vormt voor lokale en nationale culturen? Of kiezen we voor de ontwikkeling van kunstmarkten in Rusland, China, Brazilië en India voor westerse modellen en instellingen?

In Culturele Sociologie zul je niet alleen cultuur vanuit een breed perspectief (collectieve mentaliteiten, ideologieën, religieuze oriëntaties, deskundige en lekenkennis) bekijken, maar je zult ook kijken naar de meer specifieke kenmerken van cultuur (kunst, media, populaire cultuur). Je gaat je concentreren op hoe symbolische goederen zoals boeken, kunstwerken en mode worden geproduceerd, gedistribueerd en ontvangen. Daarnaast onderzoekt het curriculum hoe bredere culturele opvattingen zijn ingebed in sociale relaties, en hoe ze in de loop van de tijd veranderen en variëren in sociale groepen.... [-]


Master of Science in Sociology: Gender, Sexuality and Society

Campus Voltijd 12 maanden September 2019 Nederlanden Amsterdam

In het masterprogramma Gender, seksualiteit en samenleving onderzoek je de verschillen in groepen mannen, groepen vrouwen en verschillen tussen deze groepen. Dit zal worden geplaatst in een breder perspectief van sociale identiteiten, politieke macht en processen van uitsluiting en inclusie. [+]

In het masterprogramma Gender, seksualiteit en samenleving onderzoek je de verschillen in groepen mannen, groepen vrouwen en verschillen tussen deze groepen. Dit zal worden geplaatst in een breder perspectief van sociale identiteiten, politieke macht en processen van uitsluiting en inclusie.

Het is algemeen aanvaard dat verschillen tussen arm en rijk, jong en oud, tussen huidskleuren, of tussen christenen en moslims onbetwistbare factoren zijn in het leven van mensen. Functioneren als een vrouw of een man, met bepaalde seksuele oriëntaties, heeft vergelijkbare betekenis. Gender, seksualiteit en samenleving zijn toegewijd aan het vergroten van ons begrip van de verschillen tussen groepen vrouwen en groepen mannen, evenals tussen vrouwen en mannen. In een tijdperk van globalisering en transnationale migratie zien we dat nieuwe seksuele handelingen en praktijken ontstaan ​​binnen de fragmentarische culturele landschappen van geslacht, geslacht, klasse en nationaliteit.... [-]


Master of Science in Sociology: Migration and Ethnic Studies

Campus Voltijd 12 maanden September 2019 Nederlanden Amsterdam

De Master's Migration and Ethnic Studies onderzoekt de dynamiek van menselijke mobiliteit in de tweevoudige context van globalisering en het voortbestaan ​​van nationale grenzen. Het onderzoekt hoe deze dynamiek zich vertaalt in etnische stratificatie, economische ongelijkheid en culturele diversiteit in zowel de landen van vertrek als de landen van bestemming. [+]

De Master's Migration and Ethnic Studies onderzoekt de dynamiek van menselijke mobiliteit in de tweevoudige context van globalisering en het voortbestaan ​​van nationale grenzen. Het onderzoekt hoe deze dynamiek zich vertaalt in etnische stratificatie, economische ongelijkheid en culturele diversiteit in zowel de landen van vertrek als de landen van bestemming.

De kern- en keuzevakken van het masterprogramma Migratie en Etnische Studies bespreken een breed scala aan onderwerpen, waaronder:

Nation-state formatie, grenzen, migratie-industrie en de politiek van migratiecontroleMigratiebeslissingen, netwerken en bewegingenVluchtelingen en asiel in een tijd van meerdere crisesBurgerschap, migrerende (il) legaliteit en regularisatieMigranten op de arbeidsmarkt en in arbeidsbewegingen; migrantenondernemerschapHoe immigranten en hun afdalingen steden veranderen; migranten in de stedelijke ruimte, huisvesting en onderwijsTransnationale identiteiten, geslacht, seksualiteit en klasse; huwelijksmigratie.Ethno-raciale categorisering, racisme en discriminatie.Culturele, religieuze en etnische diversiteit... [-]

Master of Science in Sociology: Social Problems and Social Policy

Campus Voltijd 12 maanden September 2019 Nederlanden Amsterdam

Sociale problemen en sociaal beleid biedt studenten inzicht in de manier waarop sociale problemen worden gedefinieerd en aangepakt binnen de hedendaagse verzorgingsstaten, waarbij de rollen worden geanalyseerd die aan burgers, professionals en andere belanghebbenden in deze processen worden toegeschreven. Het beschouwt de recente geschiedenissen van verschillende beleidsbenaderingen en plaatst deze in een vergelijkende Europese context. [+]

Sociale problemen en sociaal beleid biedt studenten inzicht in de manier waarop sociale problemen worden gedefinieerd en aangepakt binnen de hedendaagse verzorgingsstaten, waarbij de rollen worden geanalyseerd die aan burgers, professionals en andere belanghebbenden in deze processen worden toegeschreven. Het beschouwt de recente geschiedenissen van verschillende beleidsbenaderingen en plaatst deze in een vergelijkende Europese context.

Sociale problemen en sociaal beleid combineert een brede basis van sociologische theorieën en methoden van onderzoeksmethoden met een meer specifieke focus op de constructie van sociale problemen en pogingen van beleidsmakers om deze op te lossen. De verschillende componenten van het programma combineren om je vaardigheden te verbeteren in het toepassen van sociale theorieën om hedendaagse sociale kwesties te deconstrueren vanuit een reeks van kritische perspectieven.... [-]


Master of Science in Sociology: Urban Sociology

Campus Voltijd 12 maanden September 2019 Nederlanden Amsterdam

Urban Sociology track biedt afgestudeerden een diepgaand, op onderzoek gebaseerd en theoretisch gestuurd begrip van de stedelijke samenleving. Wat is urban aan sneakers? Waarom is de stad een toevluchtsoord voor homoseksuelen? Hoeveel zegt Instagram over een stad? Wat zijn de politiek van het bouwen van een moskee, een kerk en een boeddhistische tempel? Wat is participatief aan het participatieve ontwerp? Master Program in Urban Sociology gaat over hands-on onderzoek naar de onderwerpen die het meest actueel zijn in het hedendaagse denken over verstedelijking. Het deel uitmaken betekent de stad bestuderen als een ruimte van innovatie (voor nieuwe ideeën, mode, muziekgenres, levensstijlen), een plaats van strijd en politieke mobilisatie, en een domein voor beleidsinterventies. [+]

Urban Sociology track biedt afgestudeerden een diepgaand, op onderzoek gebaseerd en theoretisch gestuurd begrip van de stedelijke samenleving. Wat is urban aan sneakers? Waarom is de stad een toevluchtsoord voor homoseksuelen? Hoeveel zegt Instagram over een stad? Wat zijn de politiek van het bouwen van een moskee, een kerk en een boeddhistische tempel? Wat is participatief aan het participatieve ontwerp? Master Program in Urban Sociology gaat over hands-on onderzoek naar de onderwerpen die het meest actueel zijn in het hedendaagse denken over verstedelijking. Het deel uitmaken betekent de stad bestuderen als een ruimte van innovatie (voor nieuwe ideeën, mode, muziekgenres, levensstijlen), een plaats van strijd en politieke mobilisatie, en een domein voor beleidsinterventies.... [-]


Master of Science in Software Engineering

Campus Voltijd Deeltijd 12 maanden September 2019 Nederlanden Amsterdam +1 more

Je weet al hoe je moet coderen. En door de jaren heen hebt u de nodige theoretische en praktische ervaring opgedaan. Maar je wilt meer. Je wilt je kwaliteiten als software-engineer naar een hoger niveau tillen. Om met andere software-engineers te werken aan realistische, gecompliceerde problemen. Om geïsoleerde technische problemen op te lossen, maar ook om te opereren binnen het hele dynamische en uitgebreide veld dat software engineering is. Om niet alleen te weten hoe, maar om te begrijpen waarom. [+]

Je weet al hoe je moet coderen. En door de jaren heen hebt u de nodige theoretische en praktische ervaring opgedaan. Maar je wilt meer. Je wilt je kwaliteiten als software-engineer naar een hoger niveau tillen. Om met andere software-engineers te werken aan realistische, gecompliceerde problemen. Om geïsoleerde technische problemen op te lossen, maar ook om te opereren binnen het hele dynamische en uitgebreide veld dat software engineering is. Om niet alleen te weten hoe, maar om te begrijpen waarom.

Is Software Engineering aan de UvA de studie voor mij?

Het is, als je:

hebben een solide technologische basis en een fundamenteel begrip van informatica en softwarewil software-engineering studeren op academisch niveauzijn nieuwsgierig en vinden het leuk om uitgedaagd te worden door complexe softwareproblemenwillen leren hoe je gedegen strategische beslissingen kunt nemenwillen leren samenwerken en effectief onderhandelenzijn kritisch, maar ook innovatief en open voor discussieWat heeft Software Engineering aan de UvA mij te bieden?... [-]

Master of Science in stedelijke en regionale planning

Campus Voltijd 12 maanden September 2019 Nederlanden Amsterdam

Het masterprogramma voor stedelijke en regionale planning biedt u een brede opleiding in stedelijke en regionale planning, met een focus op strategische planning, klimaatbestendige steden, mobiliteit in transformatieve ruimten en stadsplanning en projectgestuurde ontwikkeling. Tijdens het programma richt je je op innovatieve vormen van planning gericht op het oplossen van problemen van collectieve actie in grootstedelijke gebieden. [+]

Nieuwe omstandigheden in de netwerksamenleving en relationele geografie hebben de stedelijke en regionale ontwikkeling snel beïnvloed. Het masterprogramma voor stedelijke en regionale planning biedt u een brede opleiding in stedelijke en regionale planning, met een focus op strategische planning, klimaatbestendige steden, mobiliteit in transformatieve ruimten en stadsplanning en projectgestuurde ontwikkeling. Tijdens het programma richt je je op innovatieve vormen van planning gericht op het oplossen van problemen van collectieve actie in grootstedelijke gebieden.

Het programma voor stedelijke en regionale planning biedt u een grondig inzicht in geavanceerde theorieën en methodologieën voor stedelijke en regionale planning, met een focus op stedelijke en grootstedelijke gebieden. Kernelementen zijn het opstellen van ruimtelijke plannen, beleid en projecten (ruimtelijke interventies), het begrijpen van actorconstellaties, het kennen van de institutionele omstandigheden van ruimtelijke interventies en de internationale vergelijking van ruimtelijke planningstradities en grootstedelijk bestuur.... [-]


Master of Science in Stochastics and Financial Mathematics

Campus Voltijd 24 maanden September 2019 Nederlanden Amsterdam

Stochastics onderzoekt verschijnselen waarin toeval een centrale rol speelt, zoals verkiezingsresultaten, fluctuaties in aandelenprijzen of moleculaire interacties in een levende cel. Het kan worden onderverdeeld in statistieken, kansrekening en onderzoek naar stochastische operaties. [+]

Stochastics onderzoekt verschijnselen waarin toeval een centrale rol speelt, zoals verkiezingsresultaten, fluctuaties in aandelenprijzen of moleculaire interacties in een levende cel. Het kan worden onderverdeeld in statistieken, kansrekening en onderzoek naar stochastische operaties. Financiële wiskunde is een belangrijk gebied in de toepassing van stochastiek en biedt fascinerende onderzoeksmogelijkheden. De masteropleiding Stochastics en Financial Mathematics traint u op de volledige diepte en breedte van deze velden, zowel in theorie als in toepassingen.

Er is een breed scala aan specialisaties beschikbaar, gebaseerd op de vele gebieden waarop stochastiek wordt toegepast, hun reikwijdte en de uitdagende problemen die zij vormen. Zowel theoretisch ingestelde als meer praktisch georiënteerde studenten kunnen specifieke cursussen kiezen die passen bij hun persoonlijke interesses.... [-]


Onderzoeksmaster in Communicatiewetenschappen (Toegepast)

Campus Voltijd 2 jaar September 2019 Nederlanden Amsterdam

Wilt u communicatie-uitdagingen in de praktijk oplossen in plaats van ze gewoon bestuderen? De Research Master (Toegepaste track) in Communicatiewetenschappen is een tweejarige MSc-opleiding voor studenten die graag op de voorgrond willen staan ​​van de nieuwste ontwikkelingen in het begrijpen van de rol van communicatie en media in een toegepaste context. [+]

Wilt u communicatie-uitdagingen in de praktijk oplossen in plaats van ze gewoon bestuderen? De Research Master (Toegepaste track) in Communicatiewetenschappen is een tweejarige MSc-opleiding voor studenten die graag op de voorgrond willen staan ​​van de nieuwste ontwikkelingen in het begrijpen van de rol van communicatie en media in een toegepaste context.

Hou me op de hoogte

Disclaimer: dit programma wordt in september 2019 gelanceerd, de inhoud op deze pagina kan dus worden gewijzigd.

De toenemende pervasiviteit van media en communicatie in ons leven, vormt vele fascinerende uitdagingen. Oudere ideeën over media en communicatie moeten opnieuw worden bekeken, de nieuwe mediaomgeving moet in kaart worden gebracht en de gevolgen van de snelle veranderingen in nieuwe media en digitale technologieën moeten worden begrepen. Dit vormt de kern van het onderzoeksmasterprogramma Communicatiewetenschappen.... [-]


Onderzoeksmaster of Science in Psychology

Campus Voltijd 24 maanden September 2019 Nederlanden Amsterdam

De University of Amsterdam biedt een uitstekende tweejarige Research Master's programma in psychologie. Dit programma is bedoeld voor excellente en gemotiveerde studenten met een oprechte interesse in psychologisch onderzoek, die geïnteresseerd zijn in een carrière in academisch of toegepast (industrie) onderzoek. [+]

De University of Amsterdam biedt een uitstekende tweejarige Research Master's programma in psychologie. Dit programma is bedoeld voor excellente en gemotiveerde studenten met een oprechte interesse in psychologisch onderzoek, die geïnteresseerd zijn in een carrière in academisch of toegepast (industrie) onderzoek.

Experimentele aanpak

De Research Master-programma is stevig verankerd in de experimentele benadering van psychologie die kenmerkend is voor het psychologieprogramma aan de University of Amsterdam . Gespecialiseerde cursussen worden gegeven in informele, zeer interactieve instellingen voor kleine groepen. Naast inhoudelijke cursussen die alle aspecten van de psychologie behandelen, biedt het programma een reeks geavanceerde cursussen over onderzoeksmethoden en -statistieken, programmeren en computervaardigheden en schrijf- en presentatievaardigheden. Centraal in de Research Master-programma staan ​​twee afzonderlijke onderzoeksprojecten (stage en scriptie). In principe moeten papers op basis van deze onderzoeksprojecten in aanmerking komen voor publicatie in internationale wetenschappelijke tijdschriften.... [-]


Research Master in Business in Society (joint degree VU en UvA)

Campus Voltijd 24 maanden September 2019 Nederlanden Amsterdam

De Research Master Business in Society heeft als doel getalenteerde studenten op te leiden voor onderzoeksgerichte loopbanen zoals een PhD, strategieconsultant, beleidsmaker of denktankdeelnemer, hetzij in de academische wereld, overheid, non-profitorganisaties en commerciële bedrijven. [+]

De Research Master Business in Society heeft als doel getalenteerde studenten op te leiden voor onderzoeksgerichte loopbanen zoals een PhD, strategieconsultant, beleidsmaker of denktankdeelnemer, hetzij in de academische wereld, overheid, non-profitorganisaties en commerciële bedrijven.

Dit uitdagende programma gaat verder dan specialisten op het gebied van training van een klein deelgebied in de bedrijfskunde. Ons doel is om het vermogen van onze studenten te ontwikkelen om de ingewikkelde relaties tussen het bedrijfsleven en de samenleving te begrijpen, om hen in staat te stellen de grote uitdagingen aan te gaan zoals de financiële crisis, de maatschappelijke vraag naar ethisch leiderschap en maatschappelijk verantwoord ondernemen, en de noodzaak voor duurzaamheid.... [-]


Research Master in Communicatiewetenschap (Academisch)

Campus Voltijd 2 jaar February 2019 Nederlanden Amsterdam

Zou je graag nieuwe kennis willen creëren in plaats van het alleen te bestuderen? De Research Master in Communicatiewetenschap is een tweejarige MSc-opleiding voor studenten die graag in de voorhoede willen staan ​​van de nieuwste ontwikkelingen in het begrijpen van de rol van communicatie en media in de samenleving. [+]

Zou je graag nieuwe kennis willen creëren in plaats van het alleen te bestuderen? De Research Master in Communicatiewetenschap is een tweejarige MSc-opleiding voor studenten die graag in de voorhoede willen staan ​​van de nieuwste ontwikkelingen in het begrijpen van de rol van communicatie en media in de samenleving.

De toenemende pervasiviteit van media en communicatie in ons leven, vormt vele fascinerende uitdagingen. Oudere ideeën over media en communicatie moeten opnieuw worden bekeken, de nieuwe mediaomgeving moet in kaart worden gebracht en de gevolgen van de snelle veranderingen in nieuwe media en digitale technologieën moeten worden begrepen. Dit vormt de kern van het onderzoeksmasterprogramma Communicatiewetenschappen.... [-]


Research Master of Science in de sociale wetenschappen

Campus Voltijd 24 maanden September 2019 Nederlanden Amsterdam

De tweejarige onderzoeksmaster in sociale wetenschappen biedt je geavanceerde opleidingen in de huidige sociale wetenschappen en innovatieve methodologieën in een rigoureuze en multidisciplinaire omgeving voor onderzoek naar sociale wetenschappen. [+]

De tweejarige onderzoeksmaster in sociale wetenschappen biedt je geavanceerde opleidingen in de huidige sociale wetenschappen en innovatieve methodologieën in een rigoureuze en multidisciplinaire omgeving voor onderzoek naar sociale wetenschappen.

Ben je geïnteresseerd in sociaalwetenschappelijk onderzoek en wil je carrière maken in academische of niet-academische onderzoeksomgevingen? De Research Master's Social Sciences (RMSS) is ontworpen voor excellente studenten met interesse in onderzoek vanuit verschillende sociaalwetenschappelijke perspectieven. Vanwege een uitgebreide focus op geavanceerde kwantitatieve en kwalitatieve onderzoeksvaardigheden, zullen studenten die klaar zijn met de RMSS zelfstandig hoogstaand wetenschappelijk onderzoek kunnen uitvoeren.... [-]


Research Master of Science in internationale ontwikkelingsstudies

Campus Voltijd 24 maanden September 2019 Nederlanden Amsterdam

De tweejarige Research Master in International Development Studies concentreert zich op ontwikkelingsprocessen en transformaties en verschuivende machtsbalansen in het Globale Zuiden. Tijdens het programma bespreek je maatschappelijke transformatie- en ontwikkelingstrajecten. [+]

De tweejarige Research Master in International Development Studies concentreert zich op ontwikkelingsprocessen en transformaties en verschuivende machtsbalansen in het Globale Zuiden. Tijdens het programma bespreek je maatschappelijke transformatie- en ontwikkelingstrajecten.

In dit programma zal de onderliggende wisselwerking tussen sociale, politieke, economische, ecologische en culturele factoren, op meerdere bestuursniveaus, worden besproken, met aandacht voor ongelijkheden en sociale rechtvaardigheid in actuele kwesties. Als een theoretische en empirische wetenschap onderzoekt IDS ontwikkeling als een fenomeen dat het resultaat is van de interactie tussen diverse lokale en internationale actoren en processen, binnen contextspecifieke institutionele omgevingen. De verschuivende machtssaldi hebben geresulteerd in een multi-polaire, polycentrische wereld, waar opkomende economieën zoals China en Brazilië mondiale spelers zijn geworden, en waar regeringen steeds vaker samenwerken met andere actoren bij het vormgeven van ontwikkelingsprocessen. Dit heeft geleid tot een behoefte aan goed afgeronde professionals met een diepgaand inzicht in de complexiteit van lokale tot globale ontwikkelingsprocessen en met een specifiek begrip van theorieën en perspectieven uit het Globale Zuiden. .... [-]


Research Master of Science in Urban Studies

Campus Voltijd 24 maanden September 2019 Nederlanden Amsterdam

De tweejarige Research Master in Urban Studies behandelt vragen over de toenemende verstedelijking van de wereld van vandaag. Steden worden gekenmerkt door economische, sociale, politieke en culturele kansen, maar dragen ook risico's van sociale problemen, ongelijkheid en veiligheidskwesties met zich mee. In dit programma leer je deze uitdagingen onderzoeken en analyseren. [+]

De tweejarige Research Master in Urban Studies behandelt vragen over de toenemende verstedelijking van de wereld van vandaag. Steden worden gekenmerkt door economische, sociale, politieke en culturele kansen, maar dragen ook risico's van sociale problemen, ongelijkheid en veiligheidskwesties met zich mee. In dit programma leer je deze uitdagingen onderzoeken en analyseren.

De 21ste eeuw zal een stedelijke eeuw zijn. Sinds 2008 woont meer dan de helft van de wereldbevolking in stedelijke gebieden, en dit zal naar verwachting oplopen tot zestig procent in 2030. Steden worden tegelijkertijd beschouwd als motoren van economische groei en sociale, culturele en politieke kansen, evenals plaatsen waar problemen en kwetsbaarheden zoals onveiligheid en ongelijkheid zich concentreren. Daarom hebben we academici nodig die kennis van de stedelijke verandering kunnen begrijpen en ontwikkelen. Het aanpakken van stedelijke vraagstukken en processen als ze zich voordoen op meerdere en elkaar kruisende academische domeinen, vereist een multidisciplinaire aanpak. De Research Master in Urban Studies (RMUS) combineert de disciplines stedelijke geografie, economische geografie, stedelijke en regionale planning en stedelijke sociologie om een ​​multidisciplinaire en alomvattende aanpak te bieden voor het bestuderen van stedelijke verandering, evenals de kansen en uitdagingen die dit oplevert. Je leert over hedendaagse stedelijke fenomenen en zult worden opgeleid in verschillende onderzoeksmethoden en -technieken om deze vanuit een kritisch perspectief te begrijpen. Een belangrijk thema gedurende het hele programma is de internationale vergelijking van kritieke stedelijke verschijnselen, zoals geïllustreerd door de eis van een internationale vergelijking in je masterscriptie. Een substantieel deel van het programma (72/120 ECTS) bestaat uit methodologische... [-]


Master

Executive Master of Science in Management Studies

Campus Deeltijd 18 maanden February 2019 Nederlanden Amsterdam

In 1,5 jaar kun je de Master of Science (MSc) -graad van de University of Amsterdam behalen in het parttime Executive Programme in Management Studies aan de Amsterdam Business School, kies je voor Digital Business, Strategy of Leadership and Management als een track in de programma. Dit deelprogramma is bedoeld voor studenten die in Nederland wonen en werken. [+]

Verdien de Master of Science (MSc) -graad van de University of Amsterdam in het parttime Executive Programme in Management Studies aan de Amsterdam Business School en boost je carrière. Breid uw professionele netwerk uit en kies voor Strategie, Leiderschap en Management of Digital Business als een track in het programma. Dit deelprogramma is bedoeld voor studenten die in Nederland wonen en werken. Lezingen worden op vrijdag tijdens kantooruren georganiseerd.

Begin in februari 2019

Ons programma start in februari en september. Neem contact met ons op of stuur ons een CV Quicks Scan om meer te weten te komen over het programma dat we u kunnen bieden.

Master of Science (MSc) diploma in managementstudies... [-]

Master of Arts in het Duits

Campus Voltijd 12 maanden September 2019 Nederlanden Amsterdam

Met een Bachelor in het Duits kun je je studie van de taal, literatuur en cultuur van de Duitstalige wereld voortzetten via een van de volgende masteropleidingen. [+]

Met een Bachelor in het Duits kun je je studie van de taal, literatuur en cultuur van de Duitstalige wereld voortzetten via een van de volgende masteropleidingen.

Duits studeren aan de University of Amsterdam

De Graduate School of Humanities biedt verschillende eenjarige master aan waarin je je kunt specialiseren in het Duits als een track binnen het programma. Elke naderende Duitser met een unieke focus - of het nu literatuur, taalkunde, onderwijs of cultuur is - deze master stelt je in staat om het programma aan te passen aan je interesses.

Taal en maatschappij

In dit Linguïstiek-programma onderzoek je taal vanuit een (socio) linguïstisch en pragmatisch perspectief en ontwikkel je de kennis en vaardigheden om Duits te analyseren binnen zijn unieke sociale context.... [-]


Master of Arts in het Italiaans

Campus Voltijd 12 maanden September 2019 Nederlanden Amsterdam

Met een bachelor in Italiaanse taal en cultuur, kun je je verder specialiseren in Italiaanse taal en literatuur in de volgende drie masterprogramma's, elk met een andere focus. [+]

Met een bachelor in het Italiaans kun je je studie van de taal, literatuur en cultuur van Italië voortzetten via een van de volgende masteropleidingen.

Italiaans studeren aan de University of Amsterdam

De Graduate School of Humanities biedt verschillende eenjarige master aan waarin je je kunt specialiseren in het Italiaans als een track binnen het programma. Elke benaderende Italiaan met een unieke focus - of het nu gaat om literatuur, taalkunde, onderwijs of cultuur - deze master stelt je in staat om het programma aan te passen aan je interesses.

Taal en maatschappij

In dit taalkundig programma onderzoek je taal vanuit een (socio) linguïstisch en pragmatisch perspectief en ontwikkel je de kennis en vaardigheden om het Italiaans te analyseren binnen zijn unieke sociale context.... [-]


Master of Arts in het Spaans

Campus Voltijd 12 maanden September 2019 Nederlanden Amsterdam

Met een bachelor Spaans kun je je studie van de taal, literatuur en cultuur van de Spaanssprekende wereld voortzetten via een van de volgende masteropleidingen. [+]

Met een bachelor Spaans kun je je studie van de taal, literatuur en cultuur van de Spaanssprekende wereld voortzetten via een van de volgende masteropleidingen.

Spaans studeren aan de University of Amsterdam

De Graduate School of Humanities biedt verschillende eenjarige master aan waarin je je kunt specialiseren in Spaans als een track binnen het programma. Bij elke nadering Spaans met een unieke focus - of het nu gaat om literatuur, taalkunde, onderwijs of cultuur - stellen deze masterprogramma's je in staat om het programma aan jouw interesses aan te passen.

Taal en maatschappij

In dit taalkundig programma onderzoek je taal vanuit een (socio) linguïstisch en pragmatisch perspectief en ontwikkel je de kennis en vaardigheden om Spaans te analyseren binnen zijn unieke sociale context.... [-]


Master of Arts in Linguistics (taal en maatschappij)

Campus Voltijd Deeltijd 12 maanden September 2019 Nederlanden Amsterdam +1 more

Taal verkennen vanuit een (socio) linguïstisch en pragmatisch perspectief en tegelijkertijd vaardigheid verwerven in een van de zeven Europese talen. In de eenjarige masteropleiding Taal en Samenleving, ontwikkel je de kennis en vaardigheden om je doeltaal te analyseren binnen zijn unieke sociale context. [+]

Taal verkennen vanuit een (socio) linguïstisch en pragmatisch perspectief en tegelijkertijd vaardigheid verwerven in een van de zeven Europese talen. In de eenjarige masteropleiding Taal en Samenleving, ontwikkel je de kennis en vaardigheden om je doeltaal te analyseren binnen zijn unieke sociale context.

Taal verkennen binnen de context van de samenleving

In het masterprogramma Taal en samenleving onderzoek je de rol van taal in een samenleving en hoe een samenleving op haar beurt weer een taal kan vormen. Het programma biedt voorbeelden uit de echte wereld van kernwetenschappelijke concepten en theorie en richt zich op de analyse van taalgebruik en -variatie. Je zult onderzoeken hoe en waarom talen variëren binnen bepaalde gemeenschappen, verschillen in taalgebruik en beleid, en de invloed van kwesties zoals meertaligheid en computer-gemedieerde communicatie.... [-]


Master of Arts in Scandinavische talen

Campus Voltijd 12 maanden September 2019 Nederlanden Amsterdam

Met een bachelor in Scandinavische taal en cultuur, kun je je verder specialiseren in Scandinavische taal en literatuur binnen de volgende vier masterprogramma's, elk met een andere focus. [+]

Met een bachelor in het Deens, Zweeds of Noors kun je je studie van de taal, literatuur en cultuur van de Scandinavische wereld voortzetten via een van de volgende masteropleidingen.

Deens, Zweeds en Noors studeren aan de University of Amsterdam

De Graduate School of Humanities biedt verschillende eenjarige master waarin je je kunt specialiseren in Deens, Zweeds en Noors als een track binnen het programma. Elke naderende taal met een unieke focus - of het nu literatuur, taalkunde, onderwijs of cultuur is - deze master stelt je in staat om het programma aan te passen aan je interesses.

Taal en maatschappij

In dit taalkundig programma onderzoek je taal vanuit een (socio) linguïstisch en pragmatisch perspectief en ontwikkel je de kennis en vaardigheden om Deens, Zweeds of Noors te analyseren in hun unieke sociale context.... [-]


Master of Arts in Slavische talen

Campus Voltijd 12 maanden September 2019 Nederlanden Amsterdam

Met een bachelor in de Slavische taal en cultuur, kun je je verder specialiseren in Slavische taal en literatuur in de volgende vier masterprogramma's, elk met een andere focus. [+]

Met een bachelor in een van de Slavische talen, kun je je studie van de taal, literatuur en cultuur van de Slavisch sprekende wereld voortzetten via een van de volgende masteropleidingen.

Studeert Russisch, Pools en Tsjechisch aan de University of Amsterdam

De Graduate School of Humanities biedt verschillende eenjarige master aan waarin je je kunt specialiseren in Russisch, Pools en Tsjechisch als een track binnen het programma. Elk van hen benadert de Slavische talen met een unieke focus - of het nu gaat om literatuur, taalkunde, onderwijs of cultuur - met deze master kun je het programma afstemmen op je interesses.

Taal en maatschappij

In dit Linguïstiek-programma onderzoek je taal vanuit een (socio) linguïstisch en pragmatisch perspectief en ontwikkel je de kennis en vaardigheden om Russisch, Pools en Tsjechisch te analyseren binnen hun unieke sociale context.... [-]


Master of Science in Chemistry (Wetenschap voor energie en duurzaamheid)

Campus Voltijd 24 maanden September 2019 Nederlanden Amsterdam

Science for Energy and Sustainability (SES) is een tweejarig interdisciplinair traject binnen de masteropleidingen Scheikunde en Natuurkunde en Sterrenkunde. Het combineert 'hard' wetenschappelijk onderzoek met de analyse van maatschappelijke vraagstukken, bedrijfsmodellen en overheidsvoorschriften. Het is een joint degree-programma met de Vrije Universiteit Amsterdam, zodat u kunt profiteren van de expertise, netwerken en onderzoeksprojecten aan beide universiteiten. [+]

Science for Energy and Sustainability (SES) is een tweejarig interdisciplinair traject binnen de masteropleidingen Scheikunde en Natuurkunde en Sterrenkunde. Het combineert 'hard' wetenschappelijk onderzoek met de analyse van maatschappelijke vraagstukken, bedrijfsmodellen en overheidsvoorschriften. Het is een joint degree-programma met de Vrije Universiteit Amsterdam, zodat u kunt profiteren van de expertise, netwerken en onderzoeksprojecten aan beide universiteiten.

Is Science for Energy and Sustainability in Amsterdam het nummer voor mij?

Het is, als je:

zijn geïnteresseerd in duurzame chemie en katalysewil (meer) bewust worden van de wetenschappelijke, technologische en maatschappelijke uitdagingen voor onze toekomstwillen leren hoe ze hernieuwbare energiebronnen kunnen bevorderen, duurzame ontwikkeling kunnen bevorderen en hulpbronnen efficiënter kunnen gebruikenwillen de ontwikkeling van technologische oplossingen voor wereldwijde energie- en duurzaamheidsproblemen bestuderen, evenals de maatschappelijke context van mondiale ontwikkelingen op dit gebiedwillen een carrière nastreven die zich richt op het ontwikkelen van duurzame oplossingen voor onze huidige urgente mondiale situatie met betrekking tot energie, klimaat en duurzaamheid.Wat heeft Science for Energy en Sustainability in Amsterdam te bieden?... [-]

Master of Science in de fysica en de sterrenkunde: gravitatie, astro- en deeltjesfysica (track)

Campus Voltijd 24 maanden September 2019 Nederlanden Amsterdam

Het tweejarig traject Gravitatie, Astro- en Deeltjesfysica (GRAPPA) in de master Physics and Astronomy, een joint degree met de Vrije Universiteit Amsterdam, staat op het kruispunt van theoretische fysica, experimentele (astro) deeltjesfysica en astrofysica. Studenten profiteren van een zeer collaboratieve internationale onderzoeksomgeving. Huidige onderzoeksthema's omvatten zwaartekrachtgolven, op collider gebaseerde deeltjesfysica-experimenten en detectie van donkere materie, en het personeel is betrokken bij verschillende grote internationale onderzoeksprojecten. [+]

Het tweejarig traject Gravitatie, Astro- en Deeltjesfysica (GRAPPA) in de master Physics and Astronomy, een joint degree met de Vrije Universiteit Amsterdam, staat op het kruispunt van theoretische fysica, experimentele (astro) deeltjesfysica en astrofysica. Studenten profiteren van een zeer collaboratieve internationale onderzoeksomgeving. Huidige onderzoeksthema's omvatten zwaartekrachtgolven, op collider gebaseerde deeltjesfysica-experimenten en detectie van donkere materie, en het personeel is betrokken bij verschillende grote internationale onderzoeksprojecten.

Is GRAPPA in Amsterdam het nummer voor mij?

De GRAPPA-track is voor ambitieuze studenten die geïnteresseerd zijn in zwaartekracht, astrodeeltjes en deeltjesfysica. Je bent geïntrigeerd door zowel de subatomaire schaal (bijv. Het standaardmodel, deeltjes-interacties) en de grootste schalen (bijv. Astrofysische objecten, het universum), en bent vooral geïnteresseerd in het combineren van de twee om enkele van de grootste puzzels in de wetenschap aan te pakken. Verder, jij:... [-]


Tinbergen Instituut Master of Philosophy in Economics (door Research)

Campus Voltijd 24 maanden September 2019 Nederlanden Amsterdam

De MPhil in Economics is een intensieve tweejarige Research Master-opleiding in economie, econometrie en financiën. [+]

De Research Master in Economics is een intensief tweejarig programma in economie, econometrie en financiën. Het programma wordt uitgevoerd in het Tinbergen Instituut (TI), waardoor studenten de kans krijgen om een ​​grondige basis te leggen in de economie en om hun eigen projecten te ontwikkelen in een geëngageerde, onderzoeksgerichte omgeving. De Research Master in Economics bereidt studenten voor op een doctoraat, bij voorkeur bij een van de faculteiten die samenwerkt met TI.

Tinbergen Instituut

Het Tinbergen Instituut (TI) is een school voor onderzoek en graduate education die gezamenlijk wordt geleid door de faculteiten Economie van de University of Amsterdam (UvA), de Vrije Universiteit Amsterdam en de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR).... [-]


Videos

UvA International

Contact

University of Amsterdam

Adres University of Amsterdam (UvA) Roetersstraat 31
1018 WB Amsterdam, Noord-Holland, Nederlanden
Website http://www.uva.nl/en/education/education.html
Telefoon +31(0)20-5258080