Universiteit Maastricht - Faculteit der Rechtsgeleerdheid

Introductie

De Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit Maastricht heeft ongeveer 2500 studenten en 250 stafleden. De Faculteit is gehuisvest in een markant gebouw centraal gelegen in de stad (waar de stadsbus voor de deur stopt) met alle voorzieningen in het gebouw. In de onmiddellijke nabijheid zijn talloze terrasjes en horecagelegenheden maar ook enkele andere faculteiten: een echte binnenstadscampus.

Onderwijs volgens het PGO-systeem

Het onderwijs iskleinschalig van opzet. In het eerste jaar zijner onderwijsgroepenvan maximaal 15 studenten. Dat maakt het onderwijs intensief en individueel gericht. Het onderwijs is gericht op het oplossen van problemen omzokennis op te doen. Deze methode wordt het Probleem Gestuurd Onderwijs (PGO) genoemd, een Maastrichtse uitvinding die veel navolging vindt.PGO vergroot de toepasbare kennis en vooral ook het vermogen om nieuwe problemen, nieuwe regels, nieuwe rechtspraak en nieuwe complexe situaties aan te kunnen. En dat is voor een jurist nu eenmaal een belangrijke eigenschap.

Vaardigheden staan centraal

Een staflidbegeleidt de kleine onderwijsgroep, maareen student is gespreksleider en voorzitter.Iedere bijeenkomst verzorgt een studenteen presentatie en maakt een anderestudentnotulen. Studenten kunnen natuurlijkookdeelektronische leeromgeving gebruiken. Verwerven van kennis en inzicht gaan zo hand in hand met het aanleren van alle benodigde vaardigheden. En dat is de beste manier van leren, en een die in de beroepspraktijk en in vervolgopleidingen zeer wordt gewaardeerd. De kleinschaligheid van onderwijs maakt individuele aandacht voor alle studenten mogelijk.Het begeleiden van studenten die een paper schrijven of een presentatie verzorgen krijgt veel aandacht.

Oefenrechtbank en pleitwedstrijden

In de facultaire Oefenrechtbankbootsen studenten een rechtszaak tot in detailna.De Faculteit is ookzeer actief in talloze nationale en internationale pleitwedstrijden (moot courts), en met veel succes. Stel je eens voor: na enkele jaren studie, pleiten voor het Europese Hof van Justitie in een pleitwedstrijd waaraan faculteiten uit heel Europa en de VS deelnemen. Ieder jaar is zo’n pleitwedstrijd werkelijkheid voor enkele tientallen Maastrichtse studenten.

Een internationale faculteit

In alle bachelor- en masteropleidingen wordtruim aandacht gegeven aan Europees en internationaal recht en aan rechtsvergelijking. De staf iszeer internationaal van samenstelling en ieder jaar verzorgenbuitenlandse gastdocenten onderwijs. Verder heeft de faculteit vele contacten met buitenlandse faculteiten en kan daardoor ruime studiemogelijkheden in het buitenland aanbieden. De faculteit biedt ook mogelijkhedenom als studentassistent te werken voor het onderwijs of voor het onderzoek. Een ideale kans om je extra te bekwamen en nog een aardig zakcentje te verdienen ook.

Onderzoek

Twee onderzoeksscholen verrichten onderzoek: Rechten van de Mens en Ius Commune. Beide scholen zijn door de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) erkend.De zwaartepunten van het onderzoek zijn rechtsvergelijking, het internationale en Europees recht en hun wisselwerking met het nationale recht, en de rechten van de mens. De Faculteit geeft vier keer per jaar de Maastricht Journal on European and Comparative Law uit. Onderzoek op het gebied van het Europees recht en de rechtsvergelijking wordt gepubliceerd in de reeks Ius Commune Europaeum (Intersentia). Verder heeft de Faculteit haar eigen reeks working papers waarin onderzoeksresultaten worden neergelegd. Veel onderzoeksresultaten worden ook op het internet gepubliceerd via SSRN.


De Maastricht Graduate School of Law coördineerthet tweede en derde geldstroom onderzoek, organiseert de opleiding van promovendi, facultaire congressen en publicatiesen coördineertde onderzoeksschool Ius Commune.

Deze school biedt programma's in:
  • Engels

Bekijk MA's » Bekijk Law LLB » Bekijk Law LLM »

Programma's

Deze school biedt ook:


Ma in internationaal en Europees belastingrecht (double degree: american specialisatie)

Campus Voltijd 1 jaar September 2019 Aruba Oranjestad Nederlanden Maastricht +2 more

Ben je gepassioneerd over belastingen? Heeft u een bachelor's degree in financieel recht, economie, bedrijfskunde, of een verwant gebied? En bent u klaar om de volgende stap in je carrière? Dan moet u overwegen het doen van de Amerikaanse specialisatie van de Master in International and European Tax Law. [+]

Ben je gepassioneerd over belastingen? Heeft u een bachelor's degree in financieel recht, economie, bedrijfskunde, of een verwant gebied? En bent u klaar om de volgende stap in je carrière? Dan moet u overwegen het doen van de Amerikaanse specialisatie van de masteropleiding Internationaal en Europees Belastingrecht. programma Deze -jarig master wordt gezamenlijk aangeboden door de Universiteit Maastricht en de Universiteit van Aruba. Het richt zich op de vennootschapsbelasting en internationale fiscale planning met name naar Europa en de Amerika's. U zult juridische en economische benaderingen te combineren met het beleid en de praktijk, en je krijgt inzicht in de onderlinge afhankelijkheid van bedrijfsstructuren, investeringen, grensoverschrijdende tewerkstelling en fiscaal recht. Na het afstuderen, vind je jezelf in een benijdenswaardige positie. Dankzij hun brede kennis van de financiële en zakelijke aangelegenheden, veel van onze afgestudeerden zijn zeer de vraag op de arbeidsmarkt. En de internationale oriëntatie van je opleiding zal leiden tot werkgelegenheid in veel verschillende landen.... [-]


Contact

Faculteit der Rechtsgeleerdheid Universiteit Maastricht

Adres Maastricht University, Faculty of Law Bouillonstraat 1-3
6211 LH Almere, Flevoland, Nederlanden
Website http://www.maastrichtuniversity.nl/law
Telefoon +31 43 388 3259