The International Master’s in Advanced Research in Criminology

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

112517_IMARC.JPG

The International Master's in Advanced Research in Criminology (IMARC) is het enige bestaande 2-jarige programma in criminologie dat zich richt op grensovergang, veiligheid en sociale rechtvaardigheid. Het gezamenlijke programma wordt aangeboden door vier verschillende universiteiten in Europa.

IMARC houdt zich bezig met cruciale kwesties, gaande van de impact van de groeiende instroom van migranten in verband met interne en externe grenscontrole, transnationale georganiseerde misdaad, mensenrechtenkwesties, stedelijke veiligheid en bedreigingen van radicalisering en terrorisme, de rol van cybercriminaliteit, bedrijfsmisdrijven en de toename van haatmisdrijven, racisme en xenofobie. Een belangrijk thema bij het aanpakken van deze actuele problemen is de vraag hoe de veiligheid te organiseren en de mensenrechten te waarborgen. IMARC gaat in op de behoefte aan criminologische expertise in de context van een gemeenschappelijke Europese strafrechtsruimte, gekoppeld aan uitdagingen van interne en externe grenscontrole en bredere internationale ontwikkelingen.

IMARC is een voltijds programma dat studenten voorbereidt op de actuele Europese ontwikkelingen op het gebied van grensovergang, veiligheid en sociale rechtvaardigheid. IMARC wil de capaciteit van studenten vergroten om nieuwe kennis en geavanceerde analytische vaardigheden toe te passen op problemen vanuit een internationaal en interdisciplinair perspectief. Het programma brengt leren, onderzoek en werkwijzen samen door middel van samenwerking met reeds gevestigde partners waaronder overheden, NGO's, bedrijfsactoren en andere universiteiten, wat bijdraagt aan de inzetbaarheid van onze studenten.

De universiteiten die bij het programma zijn betrokken, hebben allemaal een ruime, zij het verschillende onderzoeks- en onderwijsexpertise op het gebied van criminologie, met speciale aandacht voor de grensovergang, veiligheid en sociale rechtvaardigheid. Het hoofddoel van het strategisch partnerschap is om deze expertise bij elkaar te brengen en een uitgebalanceerd en innovatief curriculum te ontwikkelen met een aantal gemeenschappelijke activiteiten en cursussen (voornamelijk op het gebied van wereldwijde criminologie, onderzoeksmethoden en overdraagbare vaardigheden) en optionele cursussen om de mogelijkheid om verschillende tracks te volgen. Daarnaast zal IMARC innovatieve, interactieve lesmethoden bevatten, waarbij de sterke kanten van face-to-face contact tussen studenten, docenten, informeel leren en sociale media worden geoptimaliseerd.

De universiteiten in dit consortium zijn:

  • Erasmus Universiteit Rotterdam, Erasmus School of Law, Criminologie Afdeling (coördinator) (Nederland)
  • Universiteit Gent, Afdeling Criminologie, Strafrecht
  • University of Kent, School voor sociaal beleid, sociologie en sociaal onderzoek (VK)

partners

Het IMARC-programma is ingebed in een breder netwerk van samenwerkende organisaties, dat zorgt voor contact met en toegang tot organisaties die relevant zijn voor het programma, evenals toekomstige werkgelegenheid. Op deze manier draagt IMARC bij aan het verbeteren van de kwaliteit van het hoger onderwijs op het gebied van criminologie en bereidt het u voor op het aangaan van actuele kwesties in beleid en praktijk.

Universiteiten associëren

Naast de vier universiteiten kun je ook geassocieerde universiteiten bezoeken om onderzoek te doen voor je masterproef:

  • Universiteit van Hamburg, Instituut voor Criminologisch Sociaal Onderzoek (IKS) (Duitsland)
  • Eötvös Loránd University (ELTE), Budapest, School of Law (Hongarije)
  • Université Hassan 1er, Settat (Marokko)
  • Koç University (Istanbul), Afdeling Sociologie (Turkije)

Organisaties in het veld

IMARC heeft een groot netwerk met meer dan 40 organisaties op het gebied van grensovergang, veiligheid en sociale rechtvaardigheid opgebouwd. Onder deze organisaties zijn internationale en nationale overheidsinstanties, NGO's en commerciële bedrijven. Deze organisaties werken samen met IMARC door stages aan te bieden en te helpen met onderzoek en gegevensverzameling voor thesisonderzoek, door input te leveren voor het curriculum en te adviseren over de relatie tussen het educatieve programma en het werkveld.

Locaties

Rotterdam

Address
Erasmus University Rotterdam
Burg. Oudlaan 50, 3062 PA Rotterdam
Netherlands

Rotterdam, Zuid Holland, Nederlanden

Gent

Address
University of Ghent
Sint-Pietersnieuwstraat 25
Gent, Belgium

Gent, Vlaanderen, België

Canterbury

Address
SSPSSR, Faculty of Social Sciences, Cornwallis North East, University of Kent, Canterbury, Kent CT2 7NF
Canterbury, Engeland, Verenigd Koninkrijk

Bologna

Address
University of Bologna - Faculty of Law
Via Zamboni, 22, 40126 Bologna BO, Italy

Bologna, Emilia-Romagna, Italië

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden