Sapienza University of Rome

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Sapienza Universiteit van Rome, opgericht in 1303 door paus Bonifatius VIII, is een van de oudste universiteiten in de wereld en een groot performer van de grootste universiteiten in internationale rankings.

Sinds de oprichting meer dan 700 jaar geleden, heeft Sapienza een belangrijke rol gespeeld in de Italiaanse geschiedenis en is direct betrokken bij belangrijke veranderingen en ontwikkelingen in de samenleving, economie en politiek. Het heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van de Italiaanse en de Europese wetenschap en cultuur in alle gebieden van kennis.

De toekomst van de Sapienza begint vandaag dankzij haar rijke verleden en de bijdrage van de hele universitaire gemeenschap, met als voornaamste doelstellingen van onderzoek, onderwijs en opvoeding. Faculteit, studenten, technisch en administratief personeel maken deel uit van deze gemeenschap en dankzij hun respectieve vaardigheden en verantwoordelijkheden, ze dragen allemaal bij aan de reputatie en groei.

De belangrijkste campus, ontworpen door Marcello Piacentini, werd geopend in 1935. Het ligt dicht bij het centrum van de stad, en is de grootste in Europa - een echte stad in een stad waar de onderwijsactiviteiten worden geïntegreerd met bibliotheken, musea en uitgebreide diensten voor studenten. Faculteiten en departementen ook hun activiteiten uitvoeren in gedecentraliseerde locaties in verschillende delen van de stad. Er zijn twee andere universitaire campussen elders in Lazio.

Sapienza biedt een breed scala aan cursussen, waaronder opleidingen, cursussen voor promovendi, 1-2 jaar professionele cursussen en Specialisatie Scholen in vele disciplines, gerund door 63 departementen en 11 faculteiten. Met het academiejaar 2011-2012, de Universiteit ingehuldigd de School for Advanced Studies en evalueert de kandidaten op basis van educatieve verdienste, dat studenten met cursussen en activiteiten die gericht zijn op het stimuleren en ontwikkelen van hun capaciteiten door middel van wetenschappelijke, culturele en interdisciplinaire verrijking biedt.

Het is in elk opzicht een universitair onderzoek en onderwijs: Sapienza voert uitstekende wetenschappelijke onderzoek in de meeste disciplines, het bereiken van indrukwekkende resultaten, zowel op nationaal als internationaal niveau.

Sapienza verbetert ook onderzoek door het aanbieden van mogelijkheden om de academische wereld op een wereldwijde schaal. Dankzij een speciaal programma voor het bezoeken van professoren, veel buitenlandse onderzoekers en docenten regelmatig een bezoek aan de universiteit en een grote bijdrage leveren aan de kwaliteit van het onderwijs- en onderzoeksprogramma's.

Zo'n 8.000 buitenlandse studenten worden regelmatig ingeschreven aan Sapienza. In aanvulling op deze, Sapienza stimuleert internationale uitwisseling: er zijn meer dan 1.100 inkomende en uitgaande uitwisselingsstudenten per jaar, dankzij een aantal mobiliteitsprogramma's.

Missie en Waarden

Sapienza Universiteit van Rome is een gemeenschap waarvan de belangrijkste doelstellingen zijn van onderzoek, onderwijs en opvoeding. Faculteit, studenten, technisch en administratief personeel zijn onderdeel van de gemeenschap en dankzij hun respectieve vaardigheden en verantwoordelijkheden, ze dragen allemaal bij aan de reputatie en groei. Sapienza heeft tot doel een belangrijke bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de kennismaatschappij door middel van onderzoek, onderwijs van hoge kwaliteit en internationale samenwerking. Sapienza is een autonome organisatie, een van de belangrijkste stakeholders in de internationale wetenschappelijke gemeenschap en een fundamentele partner op het gebied van kwaliteit van onderwijs en onderzoek. Bovendien is een cruciaal onderdeel van de lokale en nationale economie.

Fundamentele waarden die Sapienza identiteit te definiëren zijn:

Vrijheid van denken en onderzoek, om pluralistische cultuur garanderen en ideeën; Maatschappelijke verantwoordelijkheid, zodat onderzoek en onderwijs bij te dragen aan de sociale en economische ontwikkeling van de Italiaanse samenleving, haar steden en de natie; Autonomie op het gebied van onderwijs, onderzoek en organisatie; Concurrentie, binnen en buiten de universiteit systeem; Deelname van alle docenten, studenten, technische en administratieve personeel; Nauwe interactie tussen onderwijs en onderzoek om meer te bevorderen integratie; Innovatie in onderzoek en onderwijs als een vorm van toekomstige investeringen; Transparantie, met name tussen de universiteit en haar studenten; Continue verbetering als leidend principe in de organisatie en beheer; Ontwikkeling van professionele vaardigheden door middel van educatieve processen; Effectieve diensten voor studenten en andere leden van de gemeenschap
Deze school biedt programma's in:
  • Engels

Bekijk MA's » Bekijk MSc\'s » Bekijk Master programma's » Bekijk M.D. » Bekijk Bachelor » Bekijk Bachelors »

Programma's

Deze school biedt ook:

MA

Master Of Science In De Architectuur (behoud)

Campus Voltijd 2 jaar October 2018 Italië Rome

Het programma zal aandacht worden besteed: historisch-kritische en historisch-technische analyse van de architectuur, variërend van individuele projecten tot het landschap en milieu in zijn geheel; architecturaal project ontwerp en de uitvoering en het behoud van de bestaande architectonische structuren; specifieke wetenschappelijke kennis en kritische know-how [+]

De Master Program in Architecture (Conservation), die zich vooral richt op de Italiaanse bouwkundig erfgoed, is bedoeld om studenten op te leiden om te consolideren en het behoud van de bestaande architectuur en natuurlijk erfgoed en de ontwikkeling van kwalitatief hoogstaande projecten die rekening houden met de relatie tussen nieuwe projecten, het milieu en de historische stad. Het programma brengt een scala van verschillende disciplines, met inbegrip van geesteswetenschappen en technisch-wetenschappelijke onderwerpen, om studenten voor te bereiden om te werken als architecten met specifieke bevoegdheden in bouwprocessen en het behoud van de bestaande structuren. In het bijzonder zal het tweejarige programma diepgaand verdiepen op de belangrijkste competenties die zijn behaald met de bacheloropleiding, en zal er rekening mee worden gehouden: historisch-kritische en historisch-technische analyse van de architectuur, van individuele projecten tot het landschap en het milieu als geheel; Architectonisch projectontwerp en uitvoering en instandhouding van bestaande architecturale structuren; Specifieke wetenschappelijke kennis en kritische kennis. In aanmerking komende studenten en toelatingsvereisten: Master of Science in "Architecture (Conservation)" geeft studenten toe: - Minstens een driejarige (of vier jaar) bacheloropleiding in de architectuur, civiele en milieutechniek, Projectmanagement en Bouwwetenschappen. - Dat behaalde examens over de volgende disciplines: wiskunde, bouwfysica en bouw van energiesystemen, architectonische geschiedenis, tekening, architectonisch onderzoek, bouwontwerp, architectonisch behoud, structurele mechanica, bouwkunde, architectuur en stadsontwerp, stedenbouwkundige planning, architectonische technologie , Professionele oefening. - Inheemse sprekers Engels of met een goede kennis van gesproken en geschreven Engels. Een certificaat van het Engels talenkennis van B2 niveau dat ten minste nodig zal zijn.... [-]

MSc

Master Of Science In De Economische Wetenschappen

Campus Voltijd 2 jaar October 2018 Italië Rome

De Masters-programma in Economics (LM-27580) biedt studenten de tools die nodig zijn om de economische mechanismen, de financiële markten en organisaties te analyseren en de prognose van de micro- en macro-economische gedrag van individuen en instellingen. [+]

De Masters-programma in Economics (LM-27580) biedt studenten de tools die nodig zijn om de economische mechanismen, de financiële markten en organisaties te analyseren en de prognose van de micro- en macro-economische gedrag van individuen en instellingen. Het programma begint met werk natuurlijk ontworpen om te consolideren en verbeteren van inzicht in de economische beleid en de politieke economie van studenten. Vervolgens heeft de aandacht zich tot specifieke aspecten van de economische studies en kwesties met betrekking tot kwantitatieve methoden, sociologie, rechten en enterprise studies. In het bijzonder, de Masters Programma in Advanced Economie is gericht op economische onderzoekers die zich kunnen ontwikkelen: Identificeren en belangrijke economische aspecten te analyseren; Ontwerpen en ontwikkelen van marktstudies en macro-economische beoordelingen; Plan en beheren van bedrijven strategie (met name in de financiële sector) en openbaar te maken beslissingen over zaken als welzijn en sociale zekerheid; Innoveren en ontwikkelen van de economische analyse-instrumenten; Coördineren interdisciplinaire werkgroepen om de effecten van het economisch beleid op de ontwikkeling van specifieke productieve sectoren te beoordelen; Coördineren en beheren werkgroepen om de nodige sector en de macro-economische scenario's voor de economische keuzes van publieke en private organisaties, zowel op nationaal en internationaal niveau te regelen; Evalueren gedrag en resultaten van de strategieën en objectief oriënteren hun uitkomst. De Masters kan ook podia met overheidsdiensten, particuliere bedrijven en internationale organisaties, alsmede seminars en laboratoria bevatten. Leerdoelen en Professional Profile De Master in Advanced Economics ( "EPOS") staat open voor Italiaanse en internationale studenten. Het is geschikt voor studenten die willen... [-]

Master Of Science In De Ruimte En Astronautische Techniek

Campus Voltijd 2 jaar October 2018 Italië Rome

De Ruimte en Astronautical Techniek Masters Programme (LM 20) biedt studenten met specifieke vaardigheden met betrekking tot ruimtemissie planning en de analyse en het ontwerp van draagraketten, satellieten en remote metering en telemetrie systemen. [+]

[-]

Master of Science in Energy Engineering

Campus Voltijd 2 jaar October 2018 Italië Rome

[+]

Het programma richt zich op de elektrische problemen die verband houden met de omzetting van energie, distributie en opslag en het beheer, design, veiligheid en controle kwesties energiesystemen relevant, technologie voor hernieuwbare energie, zoals windmolens, zonnepanelen, brandstofcellen, marine turbines, biomassa zijn en geo-thermische energie systemen. Bovendien zullen studenten ook studeren energie-systeem integratie, met name met betrekking tot energie-efficiëntie en de distributie in stedelijke gebieden en in het concept van slimme steden.

Specifieke modules zorg kernenergiesystemen. De fundamenten van de atoom- en kernfysica zijn studies, evenals technologische oplossingen voor reactoren, kerncentrales en de nieuwe generatie configuraties. Speciale aandacht wordt besteed aan kwesties in verband met de risicobeoordeling en de controle, veiligheidsprocedures en het beheer van afvalstoffen.... [-]


Masteropleiding In De Informatica

Campus Voltijd 2 jaar October 2018 Italië Rome

De Masters-programma in Computer Science (LM-28225) biedt studenten met een algemene kennis van de informatica, alsmede diepgaande kennis op een aantal specifieke nieuwe toepassingsgebieden. [+]

De Masters-programma in Computer Science (LM-28225) biedt studenten met een algemene kennis van de informatica, alsmede diepgaande kennis op een aantal specifieke nieuwe toepassingsgebieden. Studenten op de Masters programma kan kiezen uit een van de vier curricula: Information Science and Applications De "Information Science and Applications" curriculum biedt studenten met een compleet overzicht van de informatica als een gebied van studie en richt zich op de toepassing van Computer Science aan praktische zaken. Studenten zijn verplicht om drie vakken uit de volgende lijst te selecteren: algoritmiek Berekenbaarheid en complexiteit Computational Complexity Cryptografie Keuzevak in Networking Systems Informatie Theorie en zes vakken uit de volgende lijst: Geavanceerde algoritmen Network Algorithms Big Data Computing Computational eigenzinnigheid Grafentheorie Computationele leertheorie Wiskundige Logica voor Informatica Modellen van Computation Prestaties van computernetwerken Veiligheid in Software Applications Grondslagen van Computer Graphics Computer Vision Vier extra cursussen kunnen vrij worden gekozen uit de volledige lijst van de cursussen in de Master Program. Multimedia Computing en Interactie De "Multimedia Computing en Interactie" curriculum biedt studenten kennis over de fundamentele methoden en technieken die nodig zijn voor de verwerking en de interactie met multimedia-inhoud (dwz afbeeldingen, tekst, audio en video materiaal). Studenten worden opgeleid tot specialisten en professionals die in staat zijn om te ontwerpen, ontwikkelen en multimedia-systemen en software te onderhouden zijn. Studenten zijn verplicht om vijf vakken uit de volgende lijst te selecteren: Computer Vision Grondslagen van Computer Graphics machine Learning Multimodal Interaction Natuurlijke taalverwerking Web en Social Information Extraction web Interaction en vier vakken uit de... [-]

Meesters Van De Wetenschap In Business Management

Campus Voltijd 2 jaar October 2018 Italië Rome

De Masters of Science Programme in Business Management (LM-28234) is bedoeld om studenten te voorzien van de kennis, vaardigheden en know-how die nodig zijn voor management- en ondernemersvaardigheden rollen in bedrijven is, evenals business consultants. [+]

De Masters of Science Programme in Business Management (LM-28234) is bedoeld om studenten te voorzien van de kennis, vaardigheden en know-how die nodig zijn voor management- en ondernemersvaardigheden rollen in bedrijven is, evenals business consultants. Het programma integreert fundamentele en transversale kennis en biedt studenten met een inter-functionele en ondernemend perspectief om hen voor te bereiden op leidinggevende functies. Studenten kunnen ook een aanvraag voor een double degree programma: eerste jaar aan Regent's University, in Londen, en het tweede jaar in Rome bij Sapienza University. Studenten zullen verwerven: Diepgaande kennis van management, economie, wiskunde, statistiek en de wet Probleemoplossende vaardigheden Specifieke competenties in het bestuur, marketing en duurzaamheid Voor het tweede jaar kunnen studenten besluiten om zich te concentreren op: Algemeen Management afzet duurzaam beheer [-]

Meesters Van De Wetenschap In De Techniek In De Informatica

Campus Voltijd 2 jaar October 2018 Italië Rome

De Masters-programma in de ingenieurswetenschappen in Computer Science (LM-28223) richt zich op software engineering specialisten en onderzoekers te ontwikkelen met zowel theoretische en praktische kennis van informatiesystemen. [+]

De Masters-programma in de ingenieurswetenschappen in Computer Science (LM-28223) richt zich op software engineering specialisten en onderzoekers te ontwikkelen met zowel theoretische en praktische kennis van informatiesystemen. Het programma richt zich op onderzoek, ontwerp en ontwikkeling van hardware en software, en biedt het project management en leiderschap vaardigheden die nodig zijn voor een verantwoorde carrière in de techniek in meer detail, zal de Masters Programma in de ingenieurswetenschappen in Computer Science studenten de mogelijkheid om te bieden hun kennis toe te passen op alle aspecten van het computersysteem ontwerp. Dit omvat: Identificeren van de beste ontwerp, het beheer en het onderhoud oplossingen voor IT-systemen en applicaties; Maat op maat en innovatieve IT-architectuur en op basis van geavanceerde technologie toe te passen; Bedenken en ontwerpen van innovatieve IT-producten; Ontwerpen, ontwikkelen en begeleiden IT-strategieën voor organisaties; Ontwerpen, ontwikkelen en begeleiden, in samenwerking met andere professionals, de ontwikkeling van specifieke toepassingen (dat wil zeggen, robotica, telecommunicatie, enterprise management). Aanvragers wordt verwacht dat zij een sterke academische achtergrond in de informatica, elektrotechniek of werktuigbouwkunde hebben. Het programma begint met een kern reeks cursussen en gaat verder met keuzevakken die zich richten op geavanceerde onderwerpen om studenten expertise op specifieke gebieden. Cursus doelstellingen Het doel van de masteropleiding in Computer Science is om software engineering specialisten, professionals en onderzoekers te vormen, met zowel theoretische en praktische kennis van informatiesystemen. De Master of Science in Computer Engineering Degree programma omvat onderzoek, ontwerp en ontwikkeling van computer hardware en software, samen met het project management en leiderschap... [-]

Meesters Van De Wetenschap In De Techniek In Kunstmatige Intelligentie En Robotica

Campus Voltijd 2 jaar October 2018 Italië Rome

De Masters of Science in Engineering in Artificial Intelligence and Robotics (LM-28224) heeft tot doel studenten de kennis en het vermogen om kunstmatige intelligentie en robotica systemen, evenals de interdisciplinaire vaardigheden die essentieel zijn om complexe projecten en het beheer van het ontwerpen en implementeren bieden hun effect op de samenleving. [+]

De Burgerlijk ingenieur in Kunstmatige Intelligentie en Robotica (LM-28224) heeft tot doel studenten de kennis en het vermogen om kunstmatige intelligentie en robotica systemen, evenals de interdisciplinaire vaardigheden die essentieel zijn voor complexe projecten en hun impact op de samenleving te beheren zijn ontwerpen en implementeren bieden. Computer Engineering is een van de snelst groeiende gebieden en biedt ze onbegrensde mogelijkheden op bijna elk gebied. Studenten zullen leren om: Ontwerp en geavanceerde kenniseconomie en multi-agent software systemen te ontwikkelen; Ontwerp en robotsystemen voor diensten en industriële toepassingen, met inbegrip van veiligheid en beveiliging, ruimte, huis, zorg voor ouderen, medicijnen te ontwikkelen; Ontwerp en computeranimatie systemen voor de film en videogame-industrie te ontwikkelen; Ontwerp en videosystemen voor het milieu, productie en service toezicht en controle te ontwikkelen; Componeren en onderzoek en ontwikkeling teams in geavanceerde technologie bedrijven te coördineren; Plan, begeleiden, ontwerpen en implementeren, indien mogelijk door middel van interdisciplinaire teams, innovatieve toepassingen in de informatietechnologie en aanverwante gebieden, zoals automatisering, telecommunicatie, en resource management; Het bevorderen van de technologische overdracht van onderzoeksresultaten en technologische vooruitgang aan openbare en particuliere organisaties; Beheren en te trainen personele middelen voor informatietechnologie. Carrièremogelijkheden Computer Engineering is een van de snelst groeiende gebieden met onbeperkte mogelijkheden in vrijwel elke branche. De Master's degree in Artificial Intelligence and Robotics biedt de kennis en tools om het ontwerp en de implementatie van informatieverwerkende systemen en hun specifieke componenten. Ingenieurs met de kunstmatige intelligentie en robotica graduaat in aanmerking komen voor banen in de informatietechnologie, met de nadruk... [-]

Meesters Van De Wetenschap In Het Productontwerp

Campus Voltijd 2 jaar October 2018 Italië Rome

De Masters-programma in Product Design (LM-27577) is een studio-based programma voor studenten die wensen om hun vermogen om te innoveren te scherpen. [+]

De Masters-programma in Product Ontwerp (LM-27577) is een studio-based programma voor studenten die wensen om hun vermogen om te innoveren te scherpen. Kandidaten moeten geïnteresseerd zijn in de integratie van ontwerp, technologie, cultuur en het bedrijfsleven. Het programma stimuleert creatief denken en kritische reflectie als fundamenteel design tools voor het ontwikkelen van nieuwe objecten en ideeën om het leven van mensen te verbeteren. In het bijzonder, de Masters of Science in Product Ontwerp stimuleert en leidt studenten op tot: Ontdek nieuwe culturele talen Experimenteren met nieuwe technieken en materialen Ontwikkelen van concepten voor innovatie Interageren met verschillende vormen van kennis Samenwerken met internationale bedrijven Leven in een multi-culturele omgeving Maak kennis met creatieve mensen Studenten worden aangemoedigd om hun ideeën en concepten te ontwikkelen door middel van een verscheidenheid van verschillende workshops, zoals: In de buurt van Future Design Workshop Urban Furniture Design Workshop Vloeistoffen Workshop: Beperk & Pour Tijdens het laatste semester worden de studenten betrokken bij een stage in de afdeling onderzoek en ontwikkeling van nationale en internationale bedrijven, buitenlandse universiteiten en onderzoekscentra. didactisch Program De Master wordt georganiseerd in 4 semesters (2 jaar): de eerste is gewijd aan een meer kritische vermogen om eigentijds design talen te verkennen te verbeteren, de tweede is gewijd aan experimenten met innovatieve technologieën en materialen, de derde is gericht om te begrijpen en het ontwikkelen van duurzame productie en consumptie-proces, de laatste is gewijd aan de scriptie waarin de leerlingen betrokken zijn bij een stage binnen de R & D van... [-]

Meesters Van De Wetenschap In Regeltechniek

Campus Voltijd 2 jaar October 2018 Italië Rome

De Master of Science in Regeltechniek volgt meestal een van drie jaar (of vier jaar) bachelor, zoals de BSE in Computer Science en regeltechniek uitgegeven tegen DIAG, Sapienza (verkrijgbaar in soortgelijke vorm ook in andere Italiaanse of buitenlandse universiteiten) . [+]

De Master of Science in Regeltechniek meestal volgt op een drie jaar (of vier jaar) bachelor, zoals de BSE in Computer Science en regeltechniek uitgegeven tegen DIAG, Sapienza (verkrijgbaar in soortgelijke vorm ook in andere Italiaanse of buitenlandse universiteiten). Vanwege het interdisciplinaire karakter en methodologische aanpak, deze master opleiding is ook een perfecte pasvorm voor een grote verscheidenheid aan studenten die een bachelor diploma met technische / wetenschappelijke achtergrond op het gebied van informatie-engineering, industriële engineering, informatica, wiskunde, of natuurkunde. Doelstellingen De Master of Science in Regeltechniek introduceert de student aan de fundamentele methoden van Automatic Control, zoals modellering en karakterisatie van dynamische systemen meting verwerking en online filteren van sensorgegevens algemene gebruik van feedback om het gedrag van een proces stabiliseren en verbetert de prestaties geïntegreerd ontwerp van het systeem van automatische controle. Deze methoden zijn alomtegenwoordig in verschillende technische gebieden en vaak noodzakelijk om de kracht van andere technologieën maken bij de behandeling van geavanceerde toepassingen, zowel in de industrie en dienstverlening automatisering. De twee belangrijkste aspecten van een formatie meester-niveau in Regeltechniek zijn een algemene oriëntatie aan de analyse en ontwerp van complexe automatische controlesystemen het vermogen van de uitvoering van dergelijke automatische systemen door het houden rekening met de specifieke aard van de beoogde toepassingen. Afgezien van de specifieke technische know-how in Regeltechniek, zal deze studie tools bieden voor het beschrijven en begrijpen van de belangrijkste kwesties in technische problemen, zal de capaciteiten te ontwikkelen voor het creëren, planning, het ontwerpen en het uitvoeren van automatische... [-]

Master

Meesters In Archeologische Materiaalkunde (archmat)

Campus Voltijd 2 jaar September 2018 Italië Rome

ARCHMAT is een 2-jarige Erasmus Mundus Master Cursus (120 European Credit Transfer Scheme - ECTS) binnen een consortium van 3 HEI (Evora-UE, Rome-UNIROMA1, Thessaloniki-AUTH) als volledige partners, 7 HEI (Avignon-UA, Palermo -UNIPA, Zaragoza-UNIZAR-ICMA, Fez-UF, Rio de Janeiro-UERJ, Polytechnische universiteit van Turijn - POLITO en Universidad de Burgos - UBU) en 3 niet-HEI-onderzoekscentra (Laboratorio Jose Figueiredo / Instituto dos Museus e da Conservasca- IMC, Wetenschappelijk Laboratorium Musei Vaticani-MV, Archeologisch Museum van AIANI) als geassocieerde leden, studenten voorzien van gespecialiseerde vaardigheden in archeologie en analytische charaterisatie van materialen uit de prehistorie (megalithisch) tot klassieke tijden (Grieks en Romeins). [+]

ARCHMAT is een 2-jarige Erasmus Mundus Master Cursus (120 European Credit Transfer Scheme - ECTS) binnen een consortium van 3 HEI (Evora-UE, Rome-UNIROMA1, Thessaloniki-AUTH) als volledige partners, 7 HEI (Avignon-UA, Palermo -UNIPA, Zaragoza-UNIZAR-ICMA, Fez-UF, Rio de Janeiro-UERJ, Polytechnische universiteit van Turijn - POLITO en Universidad de Burgos - UBU) en 3 niet-HEI-onderzoekscentra (Laboratorio Jose Figueiredo / Instituto dos Museus e da Conservasca- IMC, Wetenschappelijk Laboratorium Musei Vaticani-MV, Archeologisch Museum van AIANI) als geassocieerde leden, studenten voorzien van gespecialiseerde vaardigheden in archeologie en analytische charaterisatie van materialen uit de prehistorie (megalithisch) tot klassieke tijden (Grieks en Romeins)... [-]


Masters-programma In Wetenschap En Technologie Voor De Instandhouding Van Het Cultureel Erfgoed

Campus Voltijd 2 jaar October 2018 Italië Rome

[+]

Het Masters-programma in wetenschap en technologie voor het behoud van cultureel erfgoed leidt deskundigen op in archeometrie en instandhoudingswetenschap. Het programma biedt studenten met specialistische vaardigheden in de multi-analytische karakterisering van een breed scala aan materialen met betrekking tot archeologie en cultureel erfgoed, wetenschappelijke methoden en geavanceerde technologieën in de studie van het behoud.

6 ECTS in humaniora en economische disciplines (bijv. Museologie, geschiedenis van restauratie en technieken van artistieke productie, en wetgeving inzake cultureel erfgoed)

De vereiste minimale Engelse taal is niveau B2 (IELTS).... [-]


Master In De Economie En Communicatie Voor Het Beheer En Innovatie

Campus Voltijd 2 jaar October 2018 Italië Rome

De Masters in Economie en Communicatie voor Management en Innovatie is een multidisciplinair programma dat specifiek op basis van de behoeften van de ondernemingen en Confindustria, de belangrijkste Italiaanse Vereniging van Ondernemers. [+]

De Masters in Economie en Communicatie voor Management en Innovatie is een multidisciplinair programma dat specifiek op basis van de behoeften van de ondernemingen en Confindustria, de belangrijkste Italiaanse Vereniging van Ondernemers. Het programma is gebaseerd op enterprise wetenschap, digitale communicatie en toegepaste informatica. Het doel is om professionals die in staat zijn om de multi-disciplinaire eisen van de moderne onderneming te voldoen, de uitbreiding van de traditionele curricula van de single-faculteit programma's en gieten economie, informatica en sociale wetenschappen zullen trainen. Het programma zal studenten met vaardigheden in enterprise communicatie, innovatie process management vaardigheden, en enterprise strategieën en instrumenten voor innovatieve en internationale context. De Masters in Economie en Communicatie voor Management en Innovatie is een beperkte toegang diploma en studenten moeten een selectieproces om toegang te krijgen tot het programma passeren. In de loop van het tweede jaar, zullen de studenten deelnemen aan stages om hun vaardigheden aan te scherpen in een echte werkomgeving. Leerresultaten Managementvaardigheden om enterprise overheid en het beheer van het gezicht; Kennis om correct te interpreteren en het beheer van enterprise ontwikkeling van een strategische, organisatorische, markt- en financieel oogpunt, maar ook vanuit een internationaal en intercultureel toekomstige; Uitstekende beheersing van het Engels; Enterprise overheid en managementvaardigheden voor innovatieve en internationale context, met inbegrip van enterprise strategie, communicatie en het bedrijfsleven, financiën en innovatiemanagement; Inzicht in algemene enterprise economie, wettelijk kader, en kwantitatieve, wiskundige en statistische methoden om beslissingen en interpretaties van de macro-omgeving te ondersteunen; De mogelijkheid om te coördineren, organiseren en beheren... [-]

Master Of Science In De Nanotechnologie Techniek

Campus Voltijd 2 jaar October 2018 Italië Rome

Het Masters Degree Program in Nanotechnology Engineering leidt ingenieurs op bij het ontwerpen, ontwikkelen en beheersen van complexe systemen op basis van nanotechnologie. [+]

Het Masters Degree Program in Nanotechnology Engineering leidt ingenieurs op bij het ontwerpen, ontwikkelen en beheersen van complexe systemen op basis van nanotechnologie. Vertrekkend vanuit hun basale ingenieursachtergrond, zullen studenten kennismaken met de basisinstrumenten die nodig zijn om op nanoschaal werkende systemen onder de knie te krijgen met als doel het bedenken, ontwerpen en karakteriseren van micro- en nano-apparaten.

[-]

Masteropleiding In De Machinebouw

Campus Voltijd 2 jaar October 2018 Italië Rome

Het Masters-programma in Mechanical Engineering (LM-27596) omvat een tweejarig Masters of Science-programma in Mechanical Engineering Design. [+]

Het Masters-programma in Mechanical Engineering (LM-27596) omvat een tweejarig Masters of Science-programma in Mechanical Engineering Design.

Het programma is bedoeld om jonge ingenieurs te voorzien van hoogwaardig universitair onderwijs over R & D-ontwerpprocessen en de ontwikkeling van innovatieve technische oplossingen door middel van een interdisciplinaire aanpak en probleemoplossing.

Studenten kunnen ook geavanceerde cursussen volgen over kernthema's zoals: turbo-machines ontwerpen, energiecentrales en hernieuwbare energiesystemen, CAD-CAE-methoden, productiesystemen en operationeel beheer, en controlesystemen en dynamica.

Van aanvragers wordt verwacht dat ze een sterke academische achtergrond hebben in de werktuigbouw (een bachelors degree in mechanical engineering heeft de voorkeur) en geavanceerde kennis van wiskunde en natuurkunde.... [-]


Masteropleiding In Ontwikkeling En Internationale Samenwerking

Campus Voltijd 2 jaar October 2018 Italië Rome

De Masters-programma in ontwikkeling en internationale samenwerking - Economics for Development (LM-28209) biedt studenten met een gevorderd begrip van een scala van gebieden (met inbegrip van de sociologie, economie, politieke wetenschappen, geschiedenis en rechten) en de tools die nodig zijn om te analyseren zijn en interpreteren van de sociale, economische, juridische en institutionele context dat de ontwikkelingslanden te karakteriseren. [+]

De Masters-programma in ontwikkeling en internationale samenwerking - Economics for Development (LM-28209) biedt studenten met een gevorderd begrip van een scala van gebieden (met inbegrip van de sociologie, economie, politieke wetenschappen, geschiedenis en rechten) en de instrumenten die nodig zijn om te analyseren en interpreteren van de sociale, economische, juridische en institutionele context dat de ontwikkelingslanden te karakteriseren. Het programma richt zich op de evaluatie en het beheer van internationale samenwerkingsprogramma's op het gebied van politiek, economie, financiën, gezondheid en recht. Politieke en economische globalisering vraagt ​​om nieuwe professionele cijfers die in staat van begrip zijn, beoordelen en beheren van de sociale, culturele en economische uitdagingen die ons te wachten staan. De competenties en tools die nodig zijn om te analyseren en te werken in deze context vereisen een enorme multi-disciplinair inzicht in de internationale scenario.The Masters-programma richt zich ook op de methoden in dienst van bi- en multilaterale organisaties samenwerking om programma's en vredesmissies te ontwikkelen. Het programma biedt studenten de competenties die nodig zijn om: Bedenken, ontwerp, implementatie en directe geïntegreerde samenwerkingsprogramma's en projecten voor de ontwikkeling; Monitoren en evalueren van projecten en programma's; Werk in vloeiend Engels (zowel mondeling als schriftelijk) en zorgt voor een goede kennis van het Frans, Spaans, Chinees of Arabisch; Dienst communicatie en informatiemanagement tools.onceive, ontwerp, implementatie en direct geïntegreerd samenwerkingsprogramma's en projecten voor de ontwikkeling; Monitoren en evalueren van projecten en programma's; Werk in vloeiend Engels (zowel mondeling als schriftelijk) en zorgt voor een goede kennis van het Frans, Spaans, Chinees of... [-]

Masterprogramma In Europese Studies

Campus Voltijd 2 jaar October 2018 Italië Rome

Het Masters-programma in Europese Studies (LM-90) heeft als doel hooggeschoolde professionals op te leiden die zullen werken in het internationale kader en in toenemende mate mondiale economische en juridische context die zich ontwikkelt door het proces van Europese integratie. [+]

Het Masters-programma in Europese Studies (LM-90) heeft als doel hooggeschoolde professionals op te leiden die zullen werken in het internationale kader en in toenemende mate mondiale economische en juridische context die zich ontwikkelt door het proces van Europese integratie.

Het programma biedt studenten geavanceerde kennis en vaardigheden met betrekking tot methodologieën, culturele aspecten en professionele vereisten die hen in staat zullen stellen om originele oplossingen te ontwikkelen voor de juridische, economische, sociale en historische problemen die zich voordoen in de nieuwe Europese en internationale scenario's.

[-]

Masters Degree In Data Science

Campus Voltijd 2 jaar October 2018 Italië Rome

Het Masters-programma in Data Science (LM-28176) is een nieuw programma dat volledig in het Engels wordt onderwezen. [+]

Het Masters-programma in Data Science (LM-28176) is een nieuw programma dat volledig in het Engels wordt onderwezen. Het is een gezamenlijk initiatief van de i3S-faculteit waarbij de expertise van vier afdelingen wordt gecombineerd:

Informatica (DI) Computer Science (DIAG) Information Engineering, Elektronica en Telecommunicatie (DIEET) Statistieken (DSS)

De opmerkelijke toename van het volume en de complexiteit van beschikbare gegevens - en de nieuwe technologie die is ontwikkeld om deze te verwerken - vereist een gecombineerde multidisciplinaire aanpak voor het ontwerpen van een algemene strategie om gegevens om te zetten in bruikbare informatie.

Belangrijke ingrediënten voor het ontwikkelen van een succesvolle strategie onder meer data manipulatie en visualisatie, grootschalige computing, statistische modellen, leertechnieken en algoritmische denken.... [-]


Masters Degree In De Transport Systems Engineering

Campus Voltijd 2 jaar October 2018 Italië Rome

De Master Degree in Transport Systems Engineering is gericht op het verstrekken van studenten met een hoog niveau kwalificaties, om hen in staat stellen om een ​​breed scala aan activiteiten die verband houden met de planning, de programmering, de exploitatie uit te voeren en te beheren, monitoren transportsystemen en hun componenten. [+]

De Master Degree in Transport Systems Engineering is gericht op het verstrekken van studenten met een hoog niveau kwalificaties, om hen in staat stellen om een ​​breed scala aan activiteiten die verband houden met de planning, de programmering, de exploitatie uit te voeren en te beheren, monitoren transportsystemen en hun componenten. De professionele vaardigheden van een Transport Systems Engineer zijn onder meer: methoden voor het transport systemen te ontwerpen: formulering van dimensionale en prestaties specificaties van systeemcomponenten; modellen voor de mobiliteit van personen en goederen, voor het vervoer aanbod op multimodale netwerken, vraag / aanbod interactie en evenwicht berekening; ontwerp en implementatie van transportsystemen (technische en economische aspecten), transport en mobiliteit plannen op verschillende niveaus; on-line en off-line modellen voor vervoer operaties en beheer; monitoring en ex-ante / ex-post evaluatie van de mobiliteitsoplossingen van de technische, economische en milieu-oogpunt. Studie Programma Het programma is onderverdeeld in modules. Het bestaat uit 120 ECTS als volgt: 4 modules met betrekking tot de kenmerkende disciplines (48 ECTS); 4 modules met betrekking tot het kenmerkende disciplines gekozen door de student in een optionele groep (24/48 ECTS); 2 modules met betrekking tot integratieve disciplines (12 ECTS); 2 modules door de student met suggesties in samenhang met de educatieve doeleinden van de Master Degree (12 ECTS) vrij gekozen: Andere onderwijs activiteiten door de student (3 ECTS) voorgesteld; Proefschrift (21 ECTS) Toelatingsvoorwaarden De Master is direct toegankelijk voor studenten met een engineering bachelor's degree. [-]

Masters Degree in Particle and Astroparticle Physics

Campus Voltijd October 2018 Italië Rome

[+]

De ranglijsten van universiteitsuniversiteiten erkennen de voortreffelijkheid van de afdeling Sapienza Physics en de superieure kwaliteit van onze les- en laboratoriumtraining. [-]

Masters in Atomic Scale Modelling of Physical, Chemical and Bio-Molecular Systems
 (ATOSIM)

Campus Voltijd 2 jaar October 2018 Italië Rome Nederlanden Amsterdam Frankrijk Lyon +4 more

AtoSiM is een tweejarige opleiding tot master in de fysica of chemie gericht op computermodellering van fysische, chemische en biomoleculaire systemen. [+]

AtoSiM is een tweejarige opleiding tot master in de fysica of chemie gericht op computermodellering van fysische, chemische en biomoleculaire systemen. AtoSiM wordt gezamenlijk beheerd door:

Ecole normale supérieure de Lyon, Frankrijk Universiteit van Amsterdam, Nederland Vrije Universiteit Amsterdam, Nederland Università degli studi di Roma, "la Sapienza", Italië

Deze tweejarige opleiding biedt een kwalificatie op hoog niveau op het snel groeiende gebied van computermodellen in fysische, chemische en bio-moleculaire wetenschappen. Deze sterk geïntegreerde cursus bestrijkt een hele reeks technieken: van kwantummechanische atomistische beschrijvingen tot grofkorrelige mesoscopische modellen. Bijzondere toepassingsgebieden zijn onder meer gecondenseerde materie en statistische fysica, chemie, fysische chemie, materiaalkunde en theoretische biomoleculaire wetenschap. De opleiding is opgedeeld in vier delen. Alle studenten volgen eerst cursussen in Amsterdam, vervolgens in Rome en uiteindelijk in Lyon om een ​​drievoudig diploma te behalen. ... [-]


Masters in Sustainable Transportation and Electrical Power Systems (STEPS)

Campus Voltijd 2 jaar October 2018 Italië Rome

[+]

[-]

Masters Programme in Cognitive Neuroscience

Campus Voltijd October 2018 Italië Rome

The Masters Programme in Cognitive Neuroscience (LM-51) offers an understanding of the neural correlates of cognitive processes as well as the relationship between the development of the mind and the brain. [+]

The Masters Programme in Cognitive Neuroscience (LM-51) offers an understanding of the neural correlates of cognitive processes as well as the relationship between the development of the mind and the brain. This programme, which is held in English, aims to train psychologists to identify specific cognitive deficits, evaluate their impact on emotional states and quality of patient life, and adopt appropriate rehabilitative action.

Students conduct supervised research and other educational projects in neuropsychology, cognitive psychology, psychobiology and physiological psychology and can complete their experimental thesis at the Department research labs or at partner labs, including IRCCS Santa Lucia Foundation, CNR Institute of Sciences and Technologies of Cognition, and the Institute of Cellular Biology and Neurobiology.... [-]


Masters Programme in Genetics and Molecular Biology

Campus Voltijd 2 jaar October 2018 Italië Rome

[+]

Inzicht in genetische en moleculaire concepten toegepast op de diagnose en behandeling van genetische ziekten; [-]

Meestersprogramma In De Mode

Campus Voltijd 2 jaar October 2018 Italië Rome

Het Masters Programme in Fashion (LM-65) bereidt studenten voor op hoge verantwoordelijkheden in de modewereld, evenals de relaties met figuratieve kunst, communicatie en entertainment, of voor onafhankelijke carrières in de mode-industrie en een breed scala aan gerelateerde velden. [+]

Instrumenten om de menselijke, historische en culturele invloeden te analyseren die een rol spelen bij de productie, het gebruik en de commercialisering van kleding, zowel in termen van historische / antropologische symbologie als dynamiek van de ondernemende markt. Communicatieve vaardigheden, taalkundige en technologische media, kennisverwerving en transmissiesystemen; Mode-industrie geschiedenis en kleding trends. [-]

Speciale Masters Degree In De Lucht- En Ruimtevaart

Campus Voltijd 1 - 2 jaar October 2018 Italië Rome

De Special Degree in Aerospace Engineering (Code LM-28400) is bedoeld om deskundigen die kunnen worden gebruikt in geavanceerd onderzoek en ruimtevaart ontwikkeling centra te ontwikkelen. [+]

De Special Degree in Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek (Code LM-28400) heeft tot doel experts te ontwikkelen die kunnen worden ingezet in geavanceerde onderzoeks- en ontwikkelingscentra voor lucht- en ruimtevaart. Studenten ervaren een systeemgerichte aanpak van de lucht- en ruimtevaart, dat is niet gebruikelijk in de industrie als de complexiteit van elk subsysteem drijft ingenieurs te concentreren op enkele aspecten.

De speciale master Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek is een tweejarig programma bedoeld voor studenten met een Italiaanse masters (Laurea Magistrale) in een ingenieursdiscipline, behaald na 5 jaar studie of een gelijkwaardig diploma behaald in het buitenland. Het kan echter worden teruggebracht tot één jaar voor studenten met een Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek die zijn behaald aan het einde van 5 jaar universitaire studieprogramma's..... [-]


Videos

Presentation Sapienza University of Rome

Contact

Sapienza University of Rome

Adres Università degli Studi di Roma "La Sapienza" Piazzale Aldo Moro 5,
00185 Rome, Italië
Website http://www.uniroma1.it/
Telefoon +39 06 49911