Radboud University

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Aan de Radboud University in Nederland kun je een hoogwaardig en internationaal geaccrediteerd masterdiploma behalen. Vooraanstaande academici en excellente professoren bieden je wat je nodig hebt in een ondersteunende en innovatieve omgeving.

Een breed scala aan Engelstalige masteropleidingen
We bieden 14 Engelstalige bacheloropleidingen en 35 Engelstalige masteropleidingen met veel specialisaties, die je de nodige vaardigheden en inzichten geven in onderzoek en praktijk binnen je eigen vakgebied. Bacheloropleidingen duren drie jaar, masteropleidingen een of twee jaar. Al onze opleidingen zijn fulltime en staan open voor zowel internationale als Nederlandse studenten.

Prestigieuze universiteit
Als je besluit om naar de Radboud University te komen, studeer je aan de beste traditionele universiteit van Nederland, waarbij veel van onze opleidingen worden erkend als topopleidingen of als de beste in hun vakgebied. We zijn de thuisbasis van veel internationaal geprezen onderzoeksinstituten en in 2010 werd de Nobelprijs voor de natuurkunde toegekend aan een professor en promovendus van de Radboud University . Als u zich inschrijft bij een werkelijk uitstekende instelling, krijgt u gegarandeerd onderwijs van hoge kwaliteit.

Over de Radboud University
De Radboud University , opgericht in 1923 en gelegen in Nijmegen, de oudste stad van Nederland, heeft zeven faculteiten en telt meer dan 20.000 studenten. Onze persoonlijke benadering van lesgeven - die volop mogelijkheden biedt om nauw samen te werken met professoren en medestudenten in kleine seminars - zorgt ervoor dat de universiteit niet zomaar een 'graadfabriek' wordt en plaatst ons in de top 25 van European Teaching Rankings (2019, Times Hoger onderwijs).

Nijmegen, een studentvriendelijke stad
Nijmegen is een echte universiteitsstad. Het is de thuisbasis van 2 hogescholen en een onderzoeksuniversiteit ( Radboud ) en telt ongeveer 165.000 inwoners, van wie 30.000 studenten. Hoewel Nijmegen de oudste stad van Nederland is en dateert uit de Romeinse tijd, heeft Nijmegen een jonge en levendige sfeer met een verscheidenheid aan restaurants, bars en cafés. Ook cultureel centrum LUX - de grootste arthousebioscoop van Nederland - biedt theater, muziek en multimedia.

Studenten waarderen de vele mogelijkheden die de stad biedt voor ontspanning en vermaak. Nijmegen biedt vele culturele activiteiten, van talrijke musea, galeries, theaters, een concertzaal en bioscopen tot evenementen zoals de Internationale Vierdaagse met het Internationaal Zomerfestival, het Limburgs Middeleeuws Festival, het Samba en Salsa Festival, Rockin 'Park Festival en veel meer. Bovenal is het een veilige en vriendelijke plek om te wonen en studeren.

Ondersteuning bij accommodatie en visumaanvraag
Internationale studenten kunnen een warm welkom verwachten. Radboud University biedt ondersteuning bij huisvesting en visumaanvragen voor internationale studenten die zich vóór de aanmelddeadline aanmelden.

Collegegeld en kosten van levensonderhoud
De kosten van levensonderhoud in Nijmegen zijn relatief laag in vergelijking met Amsterdam of andere steden in West-Europa. Verwacht minimaal € 800 per maand aan levensonderhoud te besteden. Een gemeubileerde studentenhuisvesting kost tussen de € 360 en € 450 inclusief gas, elektra en internet. Reken op € 400 voor eten, kleding, persoonlijke verzorging en reizen en 30 euro voor je telefoonrekening. Boeken en fotokopieën kosten ongeveer € 200 tot € 300 per semester.

Het collegegeld is afhankelijk van je nationaliteit en het programma van je keuze: € 2.168 per jaar voor EU / EER-studenten, tussen € 12.500 en € 16.500 per jaar voor niet-EER masterstudenten. Er zijn beurzen beschikbaar voor studenten uit niet-EER-landen.

Locaties

Nijmegen

Address
Houtlaan 4
6525 XZ Nijmegen, Gelderland, Nederlanden

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden