Lees de Officiële Beschrijving

In de afgelopen 40 jaar heeft de Rotterdam School of Management de Erasmus Universiteit stevig gevestigd als een van Europa's leidende business schools.

Lang voordat 'global' een belangrijke descriptor werd voor bedrijfseducatie, reflecteerden RSM-studenten, docenten en personeel al de diversiteit van de globaliserende wereld.

Net als ons gastland, een van 's werelds meest gerenommeerde internationale handelsnaties, is RSM blijven uitbreiden en internationaliseren, waardoor het zijn status als een van Europa's meest internationale en innovatieve business schools heeft versterkt.

RSM biedt een onderscheidende intellectuele cultuur. Wij geloven dat leiderschap kan worden aangeleerd door een combinatie van een intellectuele en praktische uitdaging. Wij zijn van mening dat de ondervonden moeilijkheden bij het werken in diverse teams bevorderlijk zijn voor creatieve nieuwe benaderingen in het bedrijfsleven. We genieten van een wederkerige, ondersteunende relatie met multinationale bedrijven. En we moedigen een flexibele, brede en soms iconoclastische denkwijze aan in zakelijke praktijken en onderzoek.

Deze specifieke aanpak heeft RSM geholpen bij het opzetten van een portfolio met topprogramma's en een van 's werelds grootste en meest productieve managementfaculteiten.

18626_IMG_0011.jpg

RSM-aanpak

Bij RSM gaat leiderschapsontwikkeling over de realisatie van intellectueel en persoonlijk potentieel. Hier word je intellectueel uitgedaagd door de academische inhoud op het hoogste niveau en onder leiding van de scherpste zakelijke denkers: een faculteit die put uit jarenlange ervaring in het werken voor organisaties, evenals inzichten uit hun eigen onderzoek. Je daagt ons uit: feiten in vraag stellen terwijl ze worden gepresenteerd en kritisch beoordelen van aannames. En je zult jezelf uitdagen: je grenzen confronteren, grenzen verleggen en ontdekken wat je gedrag en dat van anderen echt aandrijft.

Het ontwikkelen van de vaardigheden om leidende ideeën in uitstekende bedrijfsresultaten te kunnen omzetten, vereist actie. Alle programma's bieden studenten de ruimte om te handelen naar hun ideeën in echte of gesimuleerde bedrijfsomgevingen, van associaties met bedrijven en stages tot daadwerkelijke consultancyprojecten, internationale reizen en deelname aan clubs en door studenten beheerde conferenties.

Bij RSM wordt diversiteit niet alleen gewaardeerd, maar ook aangemoedigd en ontwikkeld. In een uniek open en coöperatieve omgeving vindt u de ruimte om nieuwe manieren van denken te verkennen, de inspiratie om ideeën uit te dagen en uiteindelijk de ruimte om uw eigen potentieel als toekomstige leider in het bedrijfsleven te ontwikkelen.

18627_IMG_0435.jpg

feiten

Als een van Europa's grootste internationale business schools bereikt RSM een uitgebreid internationaal publiek van toekomstige en huidige leiders via haar portfolio van programma's, diensten en academische activiteiten.

Medewerkers en faculteit brengen constante nieuwe innovaties naar zowel bedrijfseducatie als kenniscreatie in overeenstemming met onze institutionele missie:

RSM mission

Bij RSM kunnen we met trots zeggen:

  • Meer dan 40 jaar ervaring in bedrijfs- en managementonderwijs.
  • Een van Europa's top 3 onderzoeksfaciliteiten.
  • Een consistente rangorde tussen de Europese topscholen voor bedrijfskunde.
  • Een plaats bij de 1% van de scholen wereldwijd met Triple Crown-accreditatie.
  • De opleiding van meer dan 1200 leidinggevenden per jaar.
  • 7.500 studenten en postdoctorale studenten.
  • 29.000 alumni wereldwijd actief.
  • Een van 's werelds grootste en meest gecertificeerde faculteit voor bedrijfsonderwijs: 250 senior-onderzoekers en 100 Ph.D. studenten.
  • 30 onderzoekscentra en initiatieven.
  • 100 partnerscholen.

18628_rotterdambynight.jpg

Opleidingen te volgen in:
Engels
Nederlands

Deze school biedt ook:

MSc

Rotterdam School of Management | Erasmus University

Een managementperspectief op financiële besluitvorming. De MSc Finance ... [+]

Waarom MSc Finance

Een managementperspectief op financiële besluitvorming. De MSc Finance

Voor wie is dit programma?

Voor recente bachelors in bedrijfskunde, economie, financiën of boekhouding, houdt deze eenjarige (12 maanden) voltijdse MSc-kwalificatie in Finance and Investments zich bezig met financiële besluitvorming vanuit een managementperspectief.

Wat biedt dit programma aan?

Het behandelt een breed scala aan onderwerpen en wordt gegeven door een aantal van Europa's meest gerespecteerde academici op het gebied van een van Europa's meest vooraanstaande business schools. Het programma biedt diepgaande kennis van theoretische en praktische perspectieven. Een ruime keuze aan master keuzevakken biedt ruimte om uw eigen curriculum in te richten naar uw interesses. Na hun afstuderen krijgen studenten de MSc degree in Finance van RSM... [-]

Nederlanden Rotterdam
September 2019
Engels
Voltijd
12 maanden
Campus
Lees meer in Nederlands
Rotterdam School of Management | Erasmus University

In de MSc Global Business ... [+]

Programmabeschrijving

In de MSc Global Business

De MSc Global Business

Voor wie is dit programma?

Dit programma is bedoeld voor ambitieuze jonge bachelorstudenten die deel willen uitmaken van de oplossing voor de hedendaagse duurzaamheidsuitdagingen voor het bedrijfsleven en de maatschappij; een nieuwe generatie leiders die kritisch kunnen nadenken over bedrijfsstrategieën en nieuwe duurzame bedrijfsmodellen voor de toekomst kunnen ontwikkelen.

Dit programma brengt studenten in contact met de wereldwijde koplopers in duurzaam ondernemen, met overheidsorganisaties en met de non-profitsector. Onze afgestudeerden zijn uitgerust voor een internationale zakelijke carrière met een betekenisvolle impact in een breed scala van sectoren.... [-]

Nederlanden Rotterdam
September 2019
Engels
Voltijd
12 maanden
Campus
Lees meer in Nederlands
Rotterdam School of Management | Erasmus University

De MSc International Management / CEMS biedt u twee graden in een 18-maanden durend programma van wereldklasse via RSM's samenwerking met de wereldwijde CEMS-organisatie. ... [+]

Waarom CEMS?

De MSc International Management / CEMS biedt u twee graden in een 18-maanden durend programma van wereldklasse via RSM's samenwerking met de wereldwijde CEMS-organisatie. Het biedt een ongeëvenaarde start van je carrière dankzij kwalitatief hoogstaand internationaal onderwijs en uitstekende netwerkvooruitzichten. Je kunt je specialiseren door een zorgvuldige selectie van cursussen en je afstudeeronderwerp, of een traject kiezen voor meer algemene managementstudies.

CEMS, de wereldwijde alliantie in managementeducatie, is een strategische alliantie van top business schools en toonaangevende multinationale organisaties: meer dan 30 academische instellingen van wereldklasse werken samen met meer dan 70 zakelijke partners en 5 ngo's om internationale studenten een unieke mix van hoog te bieden - kwaliteitsonderwijs en professionele ervaring.... [-]

Nederlanden Rotterdam
September 2019
Engels
Voltijd
18 maanden
Campus
Lees meer in Nederlands
Rotterdam School of Management | Erasmus University

De MSc Management of Innovation is toegewijd aan het geïntegreerde en dynamische veld van innovatie. Je onderzoekt innovatiebeheer door een unieke mix van theoretische pe ... [+]

Programmabeschrijving

De MSc Management of Innovation is toegewijd aan het geïntegreerde en dynamische veld van innovatie. Je onderzoekt innovatiebeheer door een unieke mix van theoretische perspectieven, case-analyses en praktische ervaringen. Als innovatieleider kun je creatieve ideeën genereren, opmerken, die ideeën implementeren en organisaties, markten en bedrijfsecosystemen transformeren.

Verander uw manier van denken naar een mentaliteit van innovatie door middel van dit programma. Je ontwikkelt vaardigheden om deze mentaliteit door organisaties te verspreiden, leert weerstand te overwinnen, te onderhandelen en innovatie uit te voeren. Je zult innovatie-uitdagingen onderzoeken met klasgenoten, docenten en vertegenwoordigers van bedrijven. Als onderdeel van de individuele en teamopdrachten, presenteer en voer je je bevindingen regelmatig in de klas of op locatie bij deelnemende bedrijven.... [-]

Nederlanden Rotterdam
September 2019
Engels
Voltijd
12 maanden
Campus
Lees meer in Nederlands
Rotterdam School of Management | Erasmus University

Het MSc Strategic Management-programma is speciaal afgestemd om u te helpen ontwikkelen voor functies als algemeen manager of strategieconsulent. Door te focussen op de g ... [+]

Waarom strategisch management?

Het MSc Strategic Management- programma is speciaal afgestemd om u te helpen ontwikkelen voor functies als algemeen manager of strategieconsulent. Door te focussen op de grotere strategische beslissingen, zul je leren denken als een zakelijk leider in je carrière bij grote multinationale en grote adviesbureaus.

Je zult onderzoeken hoe je complexe strategische beslissingen kunt nemen, de feiten kunt analyseren en strategische opties kunt ontwikkelen en evalueren. Je leert ook hoe je strategische beslissingen moet nemen en uitvoeren.

Tijdens de kerncursussen richt je je op onderwerpen als fusies en overnames, innovatie, het bouwen van allianties en internationale expansie. Na de kerncursussen zul je kunnen kiezen uit een breed scala aan meer gespecialiseerde keuzevakken.... [-]

Nederlanden Rotterdam
September 2019
Engels
Voltijd
12 maanden
Campus
Lees meer in Nederlands

RSM MBA alumni stories:

RSM Corporate video

Highlights of the Full-time MBA

Global Executive OneMBA – European residency

Location address
Burgemeester Oudlaan 50
3062 PA

Rotterdam, Zuid-Holland, NL
Social Media