Lees de Officiële Beschrijving

HET PIET ZWART INSTITUUT: MEESTE STUDIES IN KUNST, DESIGN EN KUNSTONDERWIJS

Het Piet Zwart Instituut huisvest de internationale masteropleidingen van de Willem de Kooning Academie aan de Hogeschool Rotterdam. Sinds 1999 is het gericht op het bevorderen van studie en onderzoek op het gebied van kunst, design en kunsteducatie.

60469_KDH.jpg

Vernoemd naar de baanbrekende Nederlandse ontwerper, Piet Zwart, die experimenteel heeft gewerkt in verschillende media en contexten, biedt het Instituut een rijke combinatie van diepgaande specialisatie en interdisciplinaire uitwisseling binnen een intieme leeromgeving.

De cursussen van het Piet Zwart Instituut bevinden zich in het hart van het centrum van Rotterdam op Karel Doormanhof 45 en Blaak 10. Terwijl studenten en docenten van over de hele wereld komen en een verscheidenheid aan culturele invloeden met zich meebrengen, zijn er ook sterke verbindingen met de stad, haar geschiedenis en de steeds veranderende stedelijke omgeving.

Alle vier masteropleidingen - Fine Art, Interior Architecture: Research + Design, Media Design and Communication en Art Education - delen een interesse in de complexe sociale, culturele en politieke onderbouwing van elke discipline.

Door middel van een uniek aangepast curriculum waarin collectief leren, individuele tutorials, praktijkgericht onderzoek en theoretisch onderzoek gecombineerd worden, leiden onze cursussen professionals op die een kritisch reflecterende, innovatieve, vraagstellende en fantasierijke benadering van hun werk hebben. Onze afgestudeerden zetten zich niet alleen in op hun vakgebied, maar dagen ook uit en definiëren op creatieve wijze de grenzen van hun vakgebied.

Als educatief programma en cultureel centrum is het begrip 'openbaar maken' de kern van onze activiteiten. Tentoonstellingen, programmeren, conferenties en publicaties zijn een middel om ons onderzoek buiten de grenzen van de academische wereld uit te breiden en tegelijkertijd de zeer noodzakelijke speculatieve ruimte voor reflectie en kennisopbouw te waarderen die alleen mogelijk wordt gemaakt door een academisch kader zoals het Piet Zwart Institute.

Opleidingen te volgen in:
Engels

Deze school biedt ook:

Executive opleidingen

Piet Zwart Institute

De Master of Education in Arts-programma verbindt expliciet theorie en praktijk, met de nadruk op hedendaagse kwesties, die verschillende praktijken en discourses (onderw ... [+]

De Master of Education in Arts-programma verbindt expliciet theorie en praktijk, met de nadruk op hedendaagse kwesties, die verschillende praktijken en discourses (onderwijs, pedagogiek, politiek, kunst, design, culturele theorie, digitale didactiek, filosofie, museumonderwijs en 'community arts') omvatten ). Studenten worden aangemoedigd om na te denken over hun positie en onderwijsmethoden binnen sociale, culturele en politieke contexten, en gesubsidieerd een grondig inzicht in de nieuwste ontwikkelingen in kunsteducatie, hedendaagse kunst en design. Door een intensief studieproces versterken ze hun professionele en persoonlijke positie in het veld. Hoewel de algemene focus interdisciplinair is, is het programma gespecialiseerd in kunst en ontwerponderwijs.... [-]

Nederlanden Rotterdam
Vraag informatie aan
Engels
Deeltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands