Lees de Officiële Beschrijving

ONDERZOEKSOPLEIDING IN GENEESKUNDE EN DE GEZONDHEIDSWETENSCHAPPEN

Wat zijn je ambities in dit nieuwe tijdperk van ontdekkingen?

Gezondheid is belangrijk. Voor patiënten en populaties. Het is deze kennis die ons begeleidt bij het voorbereiden van onze studenten op internationale carrières als onderzoekers, leidinggevenden of adviseurs. Wat hun vakgebied ook is - klinische geneeskunde, geneesmiddelenonderzoek, volksgezondheid of de ontwikkeling van gezondheidsbeleid - onze afgestudeerden dienen allemaal een overkoepelende interesse: de gezondheid van mensen.

MSC-PROGRAMMA'S

De kern van deze filosofie is onze drie Master of Science (MSc) -programma's. Twee daarvan zijn bedoeld voor houders van een bachelordiploma: de MSc in de gezondheidswetenschappen (een tweejarig full-time programma met specialisaties in Epidemiologie, Klinische Epidemiologie, Genetische Epidemiologie en Volksgezondheid) en de MSc in Clinical Research. Het derde programma is bedoeld voor masterstudenten en gezondheidswerkers op postdoctoraal niveau. Dit is de MSc in Health Sciences, die wordt aangeboden als een eenjarig full-time programma of een tweejarig part-time programma.

HET ERASMUS ZOMERPROGRAMMA

Elk van deze drie programma's combineert theoretische en praktische onderzoeksopleiding in de geneeskunde en de gezondheidswetenschappen. De programma's starten elk jaar in augustus met het Erasmus Zomerprogramma. Dit drie weken durende, 30-daagse portfolio van state-of-the-art biomedische onderwerpen is ontworpen om volledig tegemoet te komen aan de behoeften van internationale studenten en professionals met een specifieke interesse - zoals klinische geneeskunde, huisartsenpraktijken, volksgezondheid, epidemiologie, genetica of biostatistiek.

Omdat het Zomerprogramma zich richt op de belangrijkste principes en methoden van kwantitatief medisch onderzoek, is het niet alleen toegankelijk voor deelnemers aan de MSc-programma's, maar ook voor alle studenten en gezondheidswerkers. Als je niet bent ingeschreven voor een opleiding maar essentiële updates wilt krijgen in een reeks toegepaste medische en gezondheidszorgdisciplines, kun je dus je eigen persoonlijke trainingsplan opstellen - een ander belangrijk facet van de NIHES filosofie. Als een onafhankelijke student, ben je ook welkom om je in te schrijven voor een deel van ons reguliere najaarscurriculum.

HET ERASMUS WINTERPROGRAMMA

Al deze activiteiten en opties worden uitgebreid in het Erasmus Winterprogramma, dat zich richt op de basisprincipes die alle onderzoeken in de klinische geneeskunde gemeen hebben. Toegewijd aan de principes en methoden van klinisch onderzoek, is het met name bedoeld voor diegenen die geïnteresseerd zijn in klinische proeven, geneesmiddelenveiligheidsonderzoek en besluitvorming in de klinische geneeskunde. Het bevat ook verschillende cursussen in genetica en biostatistiek.

DSC-PROGRAMMA'S

Wil je als onderzoeker een internationale dimensie toevoegen aan je carrière? Om onderzoek en klinisch werk te combineren? Of probeer je je kansen om te kwalificeren voor een promotieonderzoek te maximaliseren via een Doctor of Science (DSc) -programma? Onze onderzoekstraining is ontworpen om u te helpen ze allemaal te doen.

Bij NIHES breiden we ons netwerk van partneruniversiteiten over de hele wereld continu uit. We werken samen met toonaangevende universiteiten binnen door de EU gefinancierde masteropleidingen, gezamenlijke doctoraatsprogramma's en mobiliteitsprogramma's. Dus ongeacht uw ambitie - of u nu van plan bent om als wetenschapper in de academische wereld, de publieke sector of de industrie te werken - wij zullen u de kennis en expertise bieden die u nodig hebt.

Opleidingen te volgen in:
Engels
Nederlands

Deze school biedt ook:

Master

Erasmus MC Netherlands Institute for Health Sciences - Erasmus University Rotterdam

Ben net afgestudeerd met een bachelor in klinische, volksgezondheid of biomedische wetenschappen en wil een substantiële bijdrage gaan leveren aan toekomstige ontwikkelin ... [+]

De Research Master-programma in Health Sciences is bedoeld om studenten te voorzien van een grondig begrip van methoden in zowel klinische of volksgezondheid onderzoek. Specialisaties omvatten klinische epidemiologie, epidemiologie, volksgezondheidsepidemiologie, genetische en moleculaire epidemiologie en gezondheidseconomische analyse. Na afloop hebben de kandidaten de kennis, het inzicht en de vaardigheden om state-of-the-art studies voor te stellen, uitstekende onderzoeksprotocollen te schrijven, het onderzoek uit te voeren, de gegevens te analyseren met behulp van moderne statistische technieken, verdedigbare causale gevolgtrekkingen te maken, tot gerechtvaardigde conclusies te komen, en schrijf uitstekende onderzoeksdocumenten. Afhankelijk van de gekozen specialisatie, zal de kandidaat zich concentreren op bijvoorbeeld klinische proeven, populatieonderzoeken, interventies op het gebied van de volksgezondheid of modelstudies.... [-]

Nederlanden Rotterdam
August 2019
Voltijd
2 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
Erasmus MC
Address
NIHES Educational Support Center Room Fe209 PO Box 2040 3000 CA
Rotterdam, Zuid-Holland, Nederlanden
Website