Maastricht University, Campus Venlo

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Overzicht

De Universiteit Maastricht (UM) is de meest internationale universiteit van Nederland en groeit met 16.300 studenten en 4.300 medewerkers nog steeds. De universiteit onderscheidt zich door haar innovatieve onderwijsmodel, internationale karakter en multidisciplinaire aanpak van onderzoek en onderwijs.

Dankzij de hoogwaardige onderzoeks- en studieprogramma's en een sterke focus op maatschappelijke betrokkenheid heeft de UM snel een solide reputatie opgebouwd. Tegenwoordig wordt het beschouwd als een van de beste jonge universiteiten ter wereld.

Snelle feiten

  • de jongste en meest internationale universiteit van Nederland
  • 16.300 studenten, 4.300 personeelsleden, 65.000 alumni
  • een van de beste jonge universiteiten ter wereld (THE, QS)
  • de enige Nederlandse universiteit in het Worldwide Universities Network (WUN) en het Young European Research Universities Network (YERUN)

Campus Venlo

Voedsel, voeding en logistiek zijn de drie belangrijkste aandachtspunten op Campus Venlo. Onderzoeks- en onderwijsonderwerpen variëren van voedselinnovatie en de psychologie van eten tot logistieke optimalisatie. Onderzoek op Campus Venlo gebeurt op een interdisciplinaire manier binnen drie onderzoekslijnen. Daarnaast biedt Campus Venlo drie studieprogramma's: één bacheloropleiding en twee masterprogramma's.

Locaties

Venlo

Address
P.O. Box 616
6200 MD Maastricht

Venlo, Limburg, Nederlanden

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden