MEL Erasmus Center for Maritime Economics & Logistics

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

AACSB Accredited

Rotterdam is 8 grootste haven ter wereld en veruit de onbetwiste Europese kampioen, als een mondiale maritieme hub, maar ook als een grootschalige industriële complex. Door algemene erkenning, Nederland, de toegangspoort tot Europa, is in de voorhoede van de innovatie in transport en logistiek.

Verzending beleid van het land biedt bedrijven een van de meest aantrekkelijke zakelijke omgevingen in Europa, met succes uitdagende alle traditionele scheepvaart centra. Erasmus, eigen universiteit van Rotterdam, is in het centrum van dit alles, het destilleren van kennis infrastructuur van het land in zijn cursus MSc in Maritime Economics and Logistics (MEL); een post-graduate / post-ervaring internationaal programma gericht op het transformeren van veelbelovende jonge professionals in de leiders van morgen in het bedrijfsleven en de overheid. En nu al voor 466 van onze alumni dit heeft bewezen om waar te zijn.

De opleiding bereidt deskundigen met moderne economische en management tools voor efficiënte besluitvorming, hen tegelijkertijd met methoden; concepten; en theorieën om hen in staat te begrijpen en te analyseren, op een holistische en multidisciplinaire manier, de complexiteit van de mondiale maritieme supply chains. Op deze manier worden MEL afgestudeerden naar verwachting in staat om te handelen en beslissen, met leidinggevende stijl en vastberadenheid, onder complexe en onzekere omstandigheden, in een wereldwijde economische en sociale omgeving.

De nadruk van onze cursussen is op fundamentele industriële, economische en management concepten en methoden, van blijvend effect, dat kan worden gebruikt om zakelijke praktijken uit te leggen aan de ene kant, en beleidsvorming processen op de andere. Hiertoe wordt een combinatie van theorie en praktijk vereist. Hoe meer conceptuele zaken worden behandeld door medewerkers van de Universiteit terwijl de praktische aspecten worden besproken door onze partners, zoals Maersk Line; Havenbedrijf Rotterdam; Europe Container Terminals (ECT); BIMCO; DVB Bank; TBA, Rabobank, Stolt Tankers, APMT etc.

Met studenten uit de hele wereld; meer dan 50 academische en professionele medewerkers van het Erasmus faculteiten Economie en Bedrijfskunde; partners uit de industrie; gastprofessoren; en een uitgebreid bedrijfsnetwerk, de MEL-programma aan de Erasmus Universiteit Rotterdam is een speerpunt in de maritieme cluster van Nederland en de ambassadeur van de Nation's leidende rol in de maritieme en havengerelateerde logistieke zaken.

MEL is de enige cursus in zijn soort die, combineert op een holistische manier, scheepvaart, havens, terminal management en maritieme logistiek in de academische omgeving van twee van Europa's top Scholen: De Erasmus School of Economics en de Rotterdam School of Management. Samen met academische uitmuntendheid, MEL streeft naar een goede balans tussen theorie en praktijk te realiseren. Dit wordt gewaarborgd door de keuze van onze partners en de betrokkenheid van onze bedrijfsnetwerk. Door middel van gastcolleges, seminars en bedrijfsbezoeken worden MEL studenten voortdurend geconfronteerd met de vooroordelen van de 'conventionele wijsheid' en leren hoe ze te plaatsen in hun juiste en breder economisch perspectief.

Bovendien, onze uitgebreide corporate Network stelt MEL studenten om de werkgelegenheid te zoeken in de meest prestigieuze 'blue chip' organisaties en, in sommige gevallen, profiteren van hun infrastructuur en informatiesystemen tijdens het schrijven van hun scriptie.

De Universiteit van de lange traditie in het vervoer studies begonnen met het werk op de scheepvaart en scheepsbouw door onze overleden collega, professor Jan Tinbergen, Nobelprijswinnaar in de economie. Deze traditie gaat tegenwoordig door de PhD-programma's in de transport en logistiek bij het Tinbergen Instituut, het Erasmus Research Institute of Management (ERIM), en de Transport, Infrastructuur en Logistiek (TRAIL) onderzoeksscholen. Zo, cutting-edge onderzoek, vaak extern gefinancierd, vindt zijn weg naar de klas in een top-down manier. Nadruk op toegepast onderzoek is gebaseerd op onze overtuiging dat, ondanks het belang van het onderzoek van het belang van het onderzoek ', in een discipline zoals toegepast als transport en logistiek van de waarde van het onderzoek wordt aangetoond door de bereidheid van de maatschappij om het te onderschrijven.

Rotterdam is een jonge dynamische internationale stad, bekend om zijn cultuur en internationaal gerenommeerde architectuur. In 2014 plaatste de New York Times van Rotterdam in de top 10 van de 52 plaatsen in de wereld te bezoeken. Als het economische hart van Nederland, de grootste haven van Europa, en een bruisende stad Rotterdam is de ideale locatie om Maritime Economics and Logistics bestuderen.

Ik vertrouw erop dat deze website beantwoordt uw vragen over MEL, en ik kijk ernaar uit om u te verwelkomen in Rotterdam en aan onze universiteit.

Prof.dr. Bert de Groot MEL Managing Director

Top 10 redenen om MEL Studie

Reputatie van de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Consequent gerangschikt als een van de beste universiteiten in de wereld door The Wall Street Journal, Financial Times, Times Educational Supplement, etc. De EUR is trots op de drie winnaars van de Nobelprijs voor de Economie: Jan Tinbergen (1969), Tjalling Koopmans (1975) en Sir Clive Granger (2003).

Volledig Accredited

Bij besluit van de euro Raad van Bestuur, is de MUL programma gezamenlijk door de Erasmus School of Economics en de Rotterdam School of Management aangeboden. Beide scholen zijn gezamenlijk de graad toekennen lichaam. MEL geniet van een double-accreditatie door de NVAO (Nederland Vlaamse Accreditatie Organisatie) en AACSB (Vereniging voor Advance Collegiate Schools of Business). Dit betekent dat de MEL Degree officieel kan worden gecertificeerd door het Ministerie van Onderwijs van Nederland en het is dan ook wereldwijd een volledig erkend diploma.

Corporate Network

De MEL corporate netwerk bestaat uit meer dan 50 'blue chip' multinationale bedrijven en organisaties. Meest opvallende onder hen zijn het Havenbedrijf Rotterdam; Maersk Line; APM Terminals; BIMCO; Stolt Tankers; Vopak; DVB Bank; en Hutchison Port Holdings (ECT). Bedrijven die het bedrijfsnetwerk mee doen door de erkenning van de rol MEL's in de opvoeding van de top maritieme professionals, in het uitvoeren van onderzoek en wordt een kennis- en excellentiecentrum in de sector. Zakelijke leden van het netwerk bieden peer-advies over de toekomst MEL richting, interactie met MEL studenten door middel van lezingen, sociale evenementen, en werven onder MEL studenten.

Alumni Community

Onze alumni-netwerk is een van onze meest waardevolle activa; volgen we de professionele prestaties van onze afgestudeerden met trots. Als afgestudeerde van MEL kunt u lid worden van de alumni gemeenschap en de toegang tot de MEL alumni-netwerk omgeving te krijgen. Een aantal MEL alumni ook terug naar de klas en zorgen voor de Alumni Lecture Series (ALS). MEL alumni die nu actief zijn professionals delen hun ervaringen sinds afstuderen met de huidige MEL klasse, en bieden de MEL klas met de kans om te leren over hoe MEL geholpen vooruit hun carrière.

Top Docenten

De MEL docenten zijn een mix van de Erasmus Universiteit docenten en succesvolle zakenmannen en vrouwen. Op deze manier zorgen we ervoor dat de MUL leerlingen krijgen de opdracht door zowel ondernemers en academici. Een aantal MEL docenten zijn genomineerd voor en ontvangen awards.

Uitgebreide Curriculum

MEL legt aanzienlijke nadruk op, waaronder het uitzicht, de ervaring en de eisen van de industrie in het ontwerp, de inhoud en de ontwikkeling van de MEL curriculum. Intensieve industrie overleg is succesvol gebleken, niet alleen in het aantrekken van top studenten, maar ook bij het verkrijgen van erkenning van MEL als de toonaangevende MSc in de sector. MEL is het programma dat de term maritieme logistiek bedacht, dat wil zeggen de holistische, geïntegreerde benadering van de studie van het internationaal vervoer, havens, terminals en wereldwijde logistiek. Na uitgebreid overleg met de industrie, heeft MEL een curriculum van 15 modules die gericht zijn samengesteld - door hun filosofie en individuele leerdoelen - bij het samenstellen van een holistische en strak gebreid, geïntegreerde benadering van het begrip en de analyse van de mondiale maritieme supply chains van de productie-transport- distributie, waar de oceaan transport en de haven en de terminal beheer spelen een cruciale rol.

ERIM Research Institute

Op het gebied van onderzoek en onderwijs, de meeste van de MEL Resident faculteit participeert in de Business Processen, Logistiek en informatie programma van het Erasmus Research Institute of Management (ERIM) Systems (LIS). ERIM werd onlangs beoordeeld als een van de top drie van het management scholen in Europa en het is geaccrediteerd door de Koninklijke Nederland Akademie van Wetenschappen (KNAW).

MEL Onderzoek

Al jaren is MEL onderzoek 'gedefinieerd' op het gebied van de maritieme economie en logistiek. De meeste van ons onderzoek is gefinancierd door externe organisaties zoals de Europese Commissie en de Wereldbank. Advieswerk heeft MEL genomen om de vier hoeken van de aarde, van Korea naar Brazilië en Noorwegen naar Griekenland. De wetenschappelijke staf publiceert in toonaangevende tijdschriften. Cutting-edge onderzoek wordt gepresenteerd op wetenschappelijke conferenties.

Verschillende bachelor, majors en vrijwel programma's van onze universiteit alle masteropleidingen worden in het Engels gegeven. In de afgelopen jaren heeft de EUR campus zo internationaal dat wandelen rond deze dagen, u vindt het moeilijk om een ​​andere taal, maar Engels te horen geworden. De MEL klaslokaal heeft meestal onderdanen van tussen de 15 tot 20 verschillende landen.

Rotterdam

Rotterdam is een jonge dynamische internationale stad, bekend om zijn cultuur en internationaal gerenommeerde architectuur. In 2014 plaatste de New York Times van Rotterdam in de top 10 van de 52 plaatsen in de wereld te bezoeken. Als het economische hart van Nederland, de grootste haven van Europa, en een bruisende stad Rotterdam is de ideale locatie om Maritime Economics and Logistics bestuderen.

Deze school biedt programma's in:
  • Engels
  • Nederlands

Bekijk MSc\'s »

Programma's

Deze school biedt ook:

MSc

Msc in de maritieme economie en logistiek (mel)

Campus Voltijd Deeltijd 12 - 24 maanden October 2019 Nederlanden Rotterdam +1 more

De MSc in Maritime Economics and Logistics (MEL) is gericht op het snel volgen van veelbelovende jonge professionals in de leiders van morgen in het bedrijfsleven en de overheid. De opleiding bereidt deskundigen met moderne economische en management tools voor efficiënte besluitvorming, hen tegelijkertijd met methoden, concepten en theorieën om hen in staat te begrijpen en te analyseren, op een holistische en multidisciplinaire manier, de complexiteit van de mondiale maritieme supply chains. [+]

Het programma weerspiegelt MEL's holistische en geïntegreerde aanpak bij het aanpakken van de complexe onderlinge verbondenheid van de mondiale maritieme supply chains. Naast de MEL vakken, het programma legt aanzienlijke nadruk op methoden en analytische vaardigheden ontwikkeling. Ook de MEL thesis speelt een grote rol in het curriculum.

Onderscheidende kenmerken van het programma - Het overbruggen van theorie naar praktijk - worden de MEL Evenementen (sociaal / culturele integratie); Bedrijfsbezoeken (in situ ervaring); Professional Development Courses (praktische toepassingen van de theorie); en de Distinguished Lecture Series.

leerdoelen

De MSc in Maritime Economics and Logistics (MEL) is gericht op het snel volgen van veelbelovende jonge professionals in de leiders van morgen in het bedrijfsleven en de overheid. De opleiding bereidt deskundigen met moderne economische en management tools voor efficiënte besluitvorming, hen tegelijkertijd met methoden, concepten en theorieën om hen in staat te begrijpen en te analyseren, op een holistische en multidisciplinaire manier, de complexiteit van de mondiale maritieme supply chains. Op deze manier worden MEL afgestudeerden naar verwachting in staat om te handelen en beslissingen te nemen, met leidinggevende stijl en vastberadenheid, onder complexe en onzekere omstandigheden, in een wereldwijde economische en sociale omgeving.... [-]


Contact

Center for Maritime Economics and Logistics - Erasmus University Rotterdam

Adres Erasmus University Rotterdam Center for Maritime Economics and Logistics Room H16-02 Burgemeester Oudlaan 50 3062 PA
Rotterdam, Zuid-Holland, Nederlanden