Lees de Officiële Beschrijving

over ISS

ISS is een internationale graduate school van beleidsgerichte kritieke sociale wetenschappen. Het brengt studenten en docenten van het Zuiden en het Noorden in een Europese omgeving. Opgericht in 1952 als het Internationaal Instituut voor Sociale Studies van Nederlandse universiteiten en Nederland Ministerie van Onderwijs doet onderzoek, onderwijs en openbare dienstverlening op het gebied van ontwikkelingsstudies en internationale samenwerking. Wij zijn gevestigd in Den Haag, bekend als 'The World Legal Capital'.

ISS / EUR

Op 1 juli 2009 werd het ISS een Universitair Instituut van de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR). Deze unieke structuur, waarin ISS behoudt zijn missie, de locatie en relatieve autonomie, terwijl profiteren van de beschikbaar van een internationaal gerenommeerde universiteit hulpbronnen, kwam tot stand na een zorgvuldig proces van onderhandelingen. Als Universitair Instituut, ISS is in staat om innovatief onderzoek in samenwerking met andere faculteiten EUR betere toegang tot de Nederlandse en internationale financiering van onderzoek en ontwikkeling te hebben. Studenten die afstuderen van ISS ontvangt diploma's en graden waarin de namen van zowel de ISS en EUR dragen. ISS zal in Den Haag blijven al zijn alle medewerkers en studenten toegang tot EUR faciliteiten en middelen zal hebben.

Onderzoek

Onderzoek bij ISS ​​richt zich op de ontwikkeling van studies. Deze transdisciplinaire vakgebied wil fenomenen van onderontwikkeling, ontwikkeling en verandering te begrijpen, met speciale aandacht voor landen met lage inkomens. Armoede, globalisering, geslacht en ongelijkheid zijn sleutelwoorden in de meeste van onze programma's.

onderwijs

Wij bieden een vier jaar PhD-programma en een geaccrediteerde 15,5 maanden MA in Development Studies met diverse specialisaties voor deelnemers uit meer dan 50 landen. Daarnaast bieden wij postgraduate diploma's en korte cursussen. De graden, met inbegrip van de PhD, zijn internationaal en door de Nederlandse wetgeving erkend. Onze meer dan 11.000 alumnus functioneren op alle niveaus van de overheid, het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties in Afrika, Azië en Latijns-Amerika.

Accreditatie

Het ISS MA Degree in Development Studies wordt algemeen erkend, geaccrediteerd door de Vlaamse Nederland accredication organisatie NVAO en voorziet in aanmerking te komen voor de toegang tot PhD-programma's in Nederland en andere landen wereldwijd.

Openbare dienst

Onze medewerkers afkomstig uit vele landen en is een bron van kennis en heeft ruime ervaring in de internationale ontwikkeling. We stimuleren publieke debat over actuele onderwerpen, belangrijk voor de uitwisseling van kennis en voor het vergroten van het publieke bewustzijn. ISS organiseert een breed scala aan evenementen, van grote conferenties tot kleine rondetafelbijeenkomsten voor geselecteerde groepen. Het personeel is ook betrokken bij de institutionele capaciteitsopbouw, contractonderzoek en adviesdiensten voor internationale organisaties en nationale overheden.

ISS in een notendop

Het International Institute of Social Studies (ISS) in Den Haag is onderdeel van de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR).

Het is een Graduate Institute van beleidsgerichte kritische sociale wetenschappen, opgericht in 1952 en in staat gebruik te maken van zestig jaar ervaring.

ISS is een zeer divers internationale gemeenschap van wetenschappers en studenten uit het Zuiden en het Noorden, waar mensen, ideeën en inzichten in een multidisciplinaire setting die voedt, stimuleert en bevordert kritisch denken en verricht innovatief onderzoek naar de fundamentele sociale problemen bij elkaar brengt.

Sleutel tot het ISS de filosofie en de praktijk is de wens om een ​​bijdrage aan het bereiken van sociale rechtvaardigheid en gelijkheid op mondiaal niveau te maken. De sterke partnerships met organisaties en individuen in ontwikkelingslanden vormen een netwerk waarin de co-creatie van kennis en een geïntegreerde benadering van onderzoek en onderwijs kunnen bloeien en maatschappelijk relevant blijven.

ISS deelt kennis met een breder publiek door het leveren van high-level beleidsadvies, die als een platform voor discussie en het uitwisselen van ideeën en het aangaan van consultancy.

Opleidingen te volgen in:
  • Engels

Deze school biedt ook:

MA

Institute Of Social Studies - Erasmus University Rotterdam

De Master of Arts in Development Studies biedt een solide academische en professioneel relevante opleiding in theorie en methoden voor de ontwikkeling studies. Het is ont ... [+]

De Master of Arts in Development Studies biedt een solide academische en professioneel relevante opleiding in theorie en methoden voor de ontwikkeling studies. Het is ontworpen voor degenen die willen starten of hun professionele carrière voort te zetten op het gebied van ontwikkeling. In de MA-programma leer je over de meest recente theorieën en debatten. U leert ook om deze kennis toe te passen op praktische vraagstukken van ontwikkeling en sociale verandering.

Kritisch denken

MA studenten worden aangemoedigd om een ​​kritisch inzicht in de grote debatten, theorieën en strategische interventies en van de vaardigheden te ontwikkelen om de problemen te analyseren en om interventies gericht op het aanpakken van deze problemen te ontwerpen en te beoordelen. Een essentieel onderdeel van dit proces is om vaardigheden in onderzoeksmethodologie, die in een research paper bereid als een vereiste voor de masteropleiding zal worden toegepast ontwikkelen.... [-]

Nederlanden Den Haag
September 2020
Engels
Voltijd
15 - 16 maanden
Campus
Lees meer in Nederlands