IHS, Institute For Housing and Urban Development Studies of Erasmus University Rotterdam

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Over IHS

IHS is opgericht in 1958 en is het internationale instituut voor huisvesting en stedelijke ontwikkeling van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Al meer dan 60 jaar is het onze missie om menselijke en institutionele capaciteiten te ontwikkelen, armoede te verminderen en de levenskwaliteit in steden te verbeteren. We bieden master-, PhD- en korte cursusprogramma's over verschillende stedelijke onderwerpen, waaronder sociaal-ruimtelijke dynamiek in planning, klimaatbestendigheid, lokale economische innovatie, huisvesting vanuit een mensenrechten- en genderperspectief, duurzaamheid en groene steden (infrastructuur, energie en water), land wet en financiën, en regeneratief beheer van natuurlijke hulpbronnen.

120113_commonstudentheaderErasmus.jpg

Les- en leermethoden

Onze onderwijs- en leermethoden zijn verankerd in de unieke IHS-benadering van kruisbestuiving van onderwijs, advies en onderzoek. De IHS-benadering is bedoeld om studenten uit te rusten om multidimensionale oplossingen te vormen om armoede te verminderen en de kwaliteit van het leven in steden te verbeteren. Ons academisch personeel is te allen tijde betrokken bij internationale onderwijs- en trainingsmissies, voortdurend bezig met de ontwikkeling van innovatieve stedelijke oplossingen. We zijn trots op onze interdisciplinaire benadering van onderwijs, waardoor we ervoor zorgen dat echte stedelijke problemen en oplossingen aan bod komen in ons curriculum.

120112_Renownedprofessors.jpg

begeleiders

IHS werkt samen met wereldleiders op het gebied van stedelijke ontwikkeling, waaronder UN-Habitat, Cities Alliance en ICLEI. IHS werkt ook samen met vooraanstaande Nederlandse universiteiten in Nederland en de rest van de wereld om een volledig inzicht in stedelijke ontwikkeling te bieden. Amsterdam, Groningen en TU-Delft zijn enkele van de universiteiten die gastcolleges geven over city branding, stedelijke economie, logistiek, transport, erfgoedbehoud. Dit is slechts een kleine greep uit de aanvullende academische bronnen die IHS onze studenten elk jaar biedt.

studenten

Het IHS-klaslokaal bestaat uit professionals uit het middenniveau met rijke en gevarieerde ervaringen uit meer dan 45 landen. Typische achtergronden zijn architectuur, engineering, planning, economie, sociale wetenschappen, milieuwetenschappen en huisvesting.

IHS-afgestudeerden hebben enorm bijgedragen aan het vervullen van onze missie om armoede te verminderen en de kwaliteit van leven in steden over de hele wereld te verbeteren. Ze nemen verschillende posities in in private, overheids- en academische sectoren. Hier zijn enkele voorbeelden van functies die door onze afgestudeerden zijn ingenomen:

● Projectmanager circulaire economie bij Philips

● Stedelijk bestuur en beleidsspecialist bij UN-Habitat

● Architectural consultant bij Asian Development Bank

● Ruimtelijke planningsadviseur bij GIZ

● Senior inspecteur bij het ministerie van lokaal bestuur en regionale ontwikkeling

● Directeur bij Centre for Environmentally Sustainable Transport and Climate Change

● Hoogleraar aan Pontificia Universidad Javeriana

120110_getadiplomafromatop100university.jpg

stad

IHS is gevestigd op de campus van de Erasmus Universiteit, Woudestein , in de iconische stad Rotterdam. Gedurfde architectuurstijl, baanbrekende stadsplanning en een gevierde multiculturele bevolking hebben Rotterdam vooropgezet in innovatie en teelt in de stedelijke wereld. IHS is trots op zijn Rotterdamse geschiedenis en helpt de stad opnieuw op te bouwen en opnieuw uit te vinden na de verwoesting veroorzaakt door de Tweede Wereldoorlog. Tegen een indrukwekkende skyline, is Rotterdam gevuld met uitstekende lokale en internationale vervoersverbindingen, waardoor het de perfecte uitvalsbasis is om alles wat Nederland en de rest van Europa te bieden heeft te verkennen. Er zijn goed verbonden transportsystemen en veilige fietspaden, waardoor reizen in de stad zeer aangenaam is. Het is een stad doordrenkt van diversiteit met 175 verschillende nationaliteiten die samen de 600.000 inwoners van Rotterdam vormen. Bovendien is Engels leren verplicht in het Nederlandse onderwijssysteem, wat betekent dat vrijwel het hele land Engels kan spreken! "Make it happen" is een visie die de groei van deze fantastische stad ondersteunt, geïllustreerd door de fusie tussen de haven, de stad Rotterdam en de Erasmus Universiteit Rotterdam.

120109_Resized_Girlsoncampusfromtheback.jpg

Admissions

Vanaf 1 oktober van elk jaar kun je je aanmelden voor onze masterprogramma's. Bezoek onze website hier voor meer informatie over de toelatingseisen.

Programma's onderwezen in

Engels

Locaties

Rotterdam

Institute For Housing and Urban Development Studies, IHS, Erasmus University Rotterdam

Address
Burgemeester Oudlaan 50
Mandevile, 14th floor
3062 PA Rotterdam, Zuid Holland, Nederlanden
Telefoonnr.
+ 31 10 408 9825