Erasmus School of Economics - Erasmus University Rotterdam

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Alle faculteitsleden zijn betrokken bij zowel onderzoek als onderwijs. Hierdoor kan de school floreren. Met vijf niet-gegradueerde programma's en 18 afgestudeerde programma's die worden aangeboden, streeft Erasmus School of Economics ernaar om de beste te worden in zijn disciplines (economie, bedrijfseconomie en econometrie) en streeft naar excellentie, zowel in onderzoek als in onderwijs. Dit kan worden gemeten aan de hand van de prestaties in ranglijsten.

Erasmus School of Economics heeft strategisch een duidelijke focus op economie. Net zoals ze 100 jaar geleden waren, toen de school in 1913 werd opgericht, zijn de economen het kloppende hart van de Erasmus Universiteit Rotterdam. De beste Erasmus-afgestudeerden hebben uitstekende bijdragen geleverd aan wetenschap, overheid en bedrijfsleven.

Erasmus School of Economics is een internationaal gerenommeerd instituut dat wetenschappelijke kennis bijdraagt ​​aan toekomstige economische vraagstukken en streeft naar het beantwoorden van actuele relevante kwesties die van belang zijn voor overheid en bedrijven. De focus van de school ligt op het creëren, verspreiden en toepassen van wetenschappelijke kennis, allemaal vanuit een economisch perspectief. Erasmus School of Economics vertrouwt op de meest recente inzichten in de discipline. Het werkt samen met internationale wetenschappelijke partners en heeft lokale standpunten in zakelijke kwesties die relevant zijn voor de unieke positie die de stad Rotterdam heeft als knooppunt van transport en industrie.

Campusfaciliteiten:

Het middelpunt van de Erasmus School of Economics is onze campus Woudestein, een handige 15 minuten fietsen van het centrum van Rotterdam, inclusief het gestroomlijnde nieuwe Rotterdam Centraal treinstation. Buiten de lesuren studeren studenten in het met licht gevulde nieuwe Polak-gebouw of in onze hypermoderne universiteitsbibliotheek, pakken koffie op het Erasmus Food Plaza of bezoeken een evenement in het theater of café in de Smitse. Het sportcentrum op de campus biedt fitness, dans, spinning, squash en tennis in vele andere klassen. Kortom, genoeg te doen op de campus die bruist van het studentenleven.

Carrière:

Veel bedrijven in binnen- en buitenland zijn geïnteresseerd om economen te werven met specifieke, maar ook brede kennis die ze kunnen toepassen in allerlei real-life situaties. De specifieke kennis, maar brede toepasbaarheid van de economie, maakt afgestudeerden in de economie in veel zakelijke en overheidssectoren erg populair.

Onze studenten gaan door met het volgen van een breed scala aan carrières. Onze economische en econometrische afgestudeerden ondervinden geen problemen bij het vinden van werk. De meeste van de pas afgestudeerden kunnen binnen drie maanden na hun afstuderen een baan vinden. De basis voor toekomstig werk ligt in de keuze van de vakken die je hebt gekozen tijdens je studie. Maar wat je ook kiest, Rotterdamse economen zijn breed inzetbaar. Ze werken niet alleen in specifieke economische banen, ze vinden ook werk op meer algemene posities op academisch niveau. Enkele voorbeelden van functies zijn beursexperts, investment manager / analist, ondernemers, financieel adviseurs, marketingmanagers, belastinginspecteurs, salesmanagers, beleidsmedewerkers, personeelsmanagers, docenten, academici, politici, managementconsultants en wetenschappelijke journalisten. Hoewel de eerder genoemde lijst veel verschillende functies en sectoren omvat, zijn onze economen vooral te vinden in de volgende sectoren:

  1. bank
  2. accountancy, administratiekantoren, belastingadviseurs
  3. consultancy
  4. algemeen openbaar bestuur
  5. economisch onderzoek / adviesbureaus
  6. handel (met name groothandels) en multinationals
  7. ondernemerschap

Admissions:

Vanaf 1 november van elk jaar kunt u zich aanmelden voor onze bachelor- en masterprogramma's. Nu kunnen we ons voorstellen dat je nieuwsgierig bent om meer te weten te komen over toelatingseisen en hoe je je kunt aanmelden.

Het hangt natuurlijk allemaal af van je vooropleiding en andere factoren. Ga voor meer informatie naar onze website voor toelatingseisen voor bachelor- en masterprogramma 's.

Locaties

Rotterdam

Erasmus School of Economics

Address
Erasmus School of Economics
P.O. Box 1738

3062PA Rotterdam, Zuid Holland, Nederlanden
Telefoonnr.
+31 10 408 1380

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Opleidingen