Lees de Officiële Beschrijving

Waar staat de Academie van Bouwkunst voor?

Studeren in een internationale context

We staan voor een open en onderzoekende houding, voor experimenten, en we moedigen studenten aan om hun eigen positie in te nemen. Wij beschouwen de stad Amsterdam als het laboratorium voor de ontwerpopdrachten van onze studenten en docenten. De Academie onderhoudt nauwe contacten met de professionele gemeenschap in de regio, met openbare diensten, opdrachtgevers en ontwikkelaars. Onze studieprogramma's nemen ook internationaal een prominente plaats in. De Academie heeft sterke banden met verwante opleidingen in het buitenland. Studenten uit alle hoeken van de wereld studeren aan de Academie, internationale gastdocenten en sprekers komen regelmatig langs, en studenten nemen vaak deel aan buitenlandse excursies en projecten.

Gelijktijdig studeren en werken

Studeren en werken gaan hand in hand tijdens de opleiding. Die combinatie betekent dat de studenten en docenten direct betrokken zijn bij de praktijk van ontwerp en onderzoek. Tijdens je studie zul je al actief deel uitmaken van een breed netwerk van collega's. Degenen die afstuderen aan de Academie blijven vaak betrokken bij de opleiding. De student wordt een werkgever en op basis van die functie een docent of mentor voor een nieuwe generatie studenten.

interdisciplinair

Architectuur, stedenbouw en landschapsarchitectuur zijn onafhankelijke disciplines binnen de Academie, die deels in combinatie worden aangeboden. Op deze manier worden studenten voorbereid op de huidige, geïntegreerde professionele praktijk die tegelijkertijd specialisatie en breedte vereist van studenten. De Academie van Bouwkunst is de enige onderwijsinstelling in Nederland die de masteropleidingen interdisciplinair aanbiedt. Deze combinatie verleent de Academie een unieke positie in binnen- en buitenland.

Internationale

Een studiereis naar het buitenland, studeren aan een andere opleiding voor een semester of het opzetten van een project met een groep buitenlandse studenten; dat is allemaal mogelijk op de Academie. We onderhouden een actief netwerk van Europese opleidingen, waardoor studenten en docenten op kleine schaal worden uitgewisseld. De Academy is lid van de European Association for Architectural Education (EAAE) en is een partner van de European Masters in Landscape Architecture (EMiLA), waarmee u de 'European Master in Landscape Architecture' kunt behalen. De Academie werkt samen in een Erasmus-programma, op basis waarvan internationale workshops worden georganiseerd. Daarnaast zijn er veel buitenlandse projecten en samenwerkingsverbanden met verschillende ontwerpprogramma's in Europa. In de zomermaanden organiseren wij de zogenaamde Summer School: verschillende internationale excursies waaraan u kunt deelnemen.

Een inspirerende omgeving en een actueel debat

De Academie van Bouwkunst bevindt zich aan het Waterlooplein in Amsterdam in een 17e eeuws gebouwencomplex dat is gerenoveerd door Claus en Kaan Architecten. De Academie neemt een unieke plaats in in het culturele leven van Amsterdam en speelt een actieve rol in het professionele discours. Lezingen, workshops, evenementen en tentoonstellingen worden georganiseerd in samenwerking met andere organisaties. Lezingenreeks - open voor studenten - op basis van actuele thema's die het hele jaar door plaatsvinden.

Titel van architect

Na het behalen van de Master's titel (Master of Science), heb je het recht om een zelfstandige beroepspraktijk te starten en wordt je onmiddellijk toegelaten tot het register van architecten, stedenbouwkundigen en landschapsarchitecten.

Praktijkgericht onderzoek in het onderwijs

De wereld verandert continu en steeds sneller. Sociale, praktische en technische ontwikkelingen stellen nieuwe eisen aan een ontwerper. Daarom integreert de Academie praktijkgericht onderzoek naar het onderwijs. De professoren organiseren masterclasses, projecten, excursies, tentoonstellingen en lezingen binnen hun onderzoeksprogramma.

Onderdeel van de Amsterdam University of the Arts

Om tot nieuwe inzichten en innovaties te komen, moet je over de grenzen van je eigen vakgebied heen kunnen en durven kijken. De Amsterdamse Hogeschool der Kunsten (AHK) biedt studenten een brede oriëntatie op het gebied van kunst en cultuur en hecht daarom veel belang aan het feit dat studenten kennis kunnen nemen van ontwikkelingen binnen de andere kunstdisciplines. Binnen het programma van de AHK bieden we ruimte voor samenwerking met andere opleidingen en internationale uitwisselingen.

Onze missie

De Academie van Bouwkunst Amsterdam biedt cursussen van ontwerpers voor ontwerpers. Het richt zich op studenten die gemotiveerd en toegerust zijn voor ontwerppraktijken en selecteert docenten die zich hebben onderscheiden in de praktijk van ontwerp en onderzoek.

Studenten worden getraind in ruimtelijk ontwerp als een praktische en kritische discipline op het kruispunt van kunst, wetenschap en technologie. De bewuste keuze om het te koppelen aan kunsteducatie (AHK, AHK) onderstreept het bijzondere belang dat de Academie hecht aan het artistieke aspect van de uitoefening van het beroep.

Hoogwaardige leeromgeving

De Academie streeft naar een kleinschalige, hoogwaardige leeromgeving met een open klimaat en met de nadruk op de bepaling van hun eigen posities door docenten en studenten. Een internationale oriëntatie is een onvermijdelijk onderdeel hiervan.

Architectuur, stedenbouw en landschapsarchitectuur worden gezien als drie complete, onafhankelijke disciplines. Dit neemt niet weg dat de drie disciplines bewust gelijktijdig en deels in combinatie worden aangeboden. Dit is om de student voor te bereiden op een geïntegreerde uitoefening van het beroep.

Specifieke locaties in binnen- en buitenland zijn het laboratorium van de ontwerper. De stad Amsterdam, de locatie van de Academie, wordt actief ingezet in de cursus als een sociaal gebouw, een historisch kunstwerk en een voortdurende ontwerpuitdaging.

Aanmeldingsdeadlines

Nederlandse studenten: 1 mei 2019

Internationale studenten: 1 april 2019

Opleidingen te volgen in:
  • Engels

Deze school biedt ook:

MSc

Amsterdam University of the Arts - Academy of Architecture

Tijdens de Master in Architecture aan de Academie van Bouwkunst, leer je hoe je je eigen positie binnen het brede veld van architectuur kunt vinden en promoten. Het concu ... [+]

Overzicht

Tijdens de Master in Architecture aan de Academie van Bouwkunst, leer je hoe je je eigen positie binnen het brede veld van architectuur kunt vinden en promoten. Het concurrency onderwijsmodel, een bewezen combinatie van studie en werkervaring, inspireerde gastdocenten uit het veld en het kleinschalige en internationale studieprogramma in het centrum van de stad, biedt alle hulpmiddelen die je nodig hebt om te ontwikkelen tot een volwaardige architect , zodat je kunt opbloeien tot een inspirerende ruimtelijke kunstenaar met je eigen architectonische signatuur, die volledig is toegerust om een centrale rol te spelen in het ontwerpproces. Aan de Academie van Bouwkunst word je opgeleid tot een architect die zijn nek uitstrekt en die bereid is verder te kijken dan de wereld die hij of zij al kent. Je ziet kansen, kunt anderen inspireren, durft keuzes te maken en weet hoe je deze moet integreren, zodat het geheel meer is dan de som der delen.... [-]

Nederlanden Amsterdam
September 2020
Engels
Voltijd
4 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Amsterdam University of the Arts - Academy of Architecture

Landschapsarchitectuur wordt soms omschreven als 'tekenen in de topografie', maar het vak omvat veel meer. Tijdens de masteropleiding aan de Academie van Bouwkunst Amster ... [+]

Overzicht

Landschapsarchitectuur wordt soms omschreven als 'tekenen in de topografie', maar het vak omvat veel meer. Tijdens de masteropleiding aan de Academie van Bouwkunst Amsterdam verwerf je de kennis, het inzicht en de vaardigheden die het mogelijk maken om ruimtelijke problemen op te lossen door middel van ontwerp en om licht te werpen op nieuwe topografische situaties. Dit gebeurt op verschillende schaalniveaus, van een tuin tot de regio.

Je leert niet alleen om nieuwe elementen, zoals water, infrastructuur, gebouwen of groen, te verzoenen met de bestaande kwaliteiten en mogelijkheden van de natuurlijke en historische omgeving, maar ook hoe je een proces in gang zet dat door een toenemend aantal partijen wordt aangehouden. . Onderzoek is een belangrijk onderdeel van het werk, omdat hieruit oprecht begrip en innovatie kunnen voortvloeien. Dat betekent ook dat je meer inzicht krijgt in andere factoren dan de ruimtelijke: de gebruikers, de makers en de managers. Bovenal is de landschapsarchitect zich expliciet bewust van de invloed die de tijdsfactor heeft op de kwaliteit van de omgeving en kan deze zijn werk laten doen. Door de juiste basisvoorwaarden te introduceren, ontstaat een hoogwaardige buitenomgeving.... [-]

Nederlanden Amsterdam
September 2020
Engels
Voltijd
4 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Amsterdam University of the Arts - Academy of Architecture

Steden zijn een onuitputtelijke bron van inspiratie en fascinatie, gemaakt door menselijke handen. Tijdens de Master in Urbanism aan de Academie van Bouwkunst in Amsterda ... [+]

Overzicht

Steden zijn een onuitputtelijke bron van inspiratie en fascinatie, gemaakt door menselijke handen. Tijdens de Master in Urbanism aan de Academie van Bouwkunst in Amsterdam, leer je de stad te begrijpen in al zijn complexiteit en vaak onwaarschijnlijke schaal, om slimme strategische ontwikkelingsvoorstellen te doen voor zijn toekomst en om zowel functionele als aantrekkelijke ontwerpvoorstellen te maken voor echte plaatsen in de stad.

Als stedenbouwkundige kunt u de wensen van burgers, ondernemers en beheerders en de abstracte analyses, theorieën en verhalen van sociologen, economen, stedenbouwkundigen, verkeerskundigen en vergelijkbare disciplines vertalen in concrete en zinvolle ruimtelijke ontwerpvoorstellen; voor de straat, buurt, district, stad en stedelijke regio. Verder krijg je alle tools van de Academie om je te ontwikkelen tot een centrale en verbindende persoon in het gebouw van de stad en een veelzijdige en authentieke professional te worden.... [-]

Nederlanden Amsterdam
September 2020
Engels
Voltijd
4 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Address
Waterlooplein 211-213 1011 PG
Amsterdam, Noord Holland, Nederlanden