Universiti Malaysia Sarawak

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Universiti Malaysia Sarawak (Unimas), achtste universiteit van Maleisië werd officieel opgericht op 24 december 1992. Een universiteit die is eigentijds karakter en toekomstgericht in kijk, het is gepleegd in het verstrekken van de natie met de leiders, managers, wetenschappers en technisch specialisten als nadenkende burgers die zijn geschikt voor de complexe uitdagingen van onze gemeenschappelijke toekomst - vol vertrouwen, competent en creatief.

Met ongeveer 30 academisch personeel, de universiteit haar deuren geopend voor de eerste batch van 118 leerlingen op 8 augustus 1993. De studenten werden in de twee baanbrekende faculteiten, de Faculteit Sociale Wetenschappen en de Faculteit der Resource Wetenschap en Technologie geregistreerd. Twee academische steunpunten werden ook opgericht: het Centrum voor Toegepaste kennis en multimedia, en het Centrum voor wetenschappelijke informatievoorziening.

Het volgende jaar (1994) zag nog vier faculteiten hun deuren openen voor opleidingen: de Faculteit Cognitive Sciences en Menselijke Ontwikkeling, de faculteit Technische en Creative Arts, de Faculteit Ingenieurswetenschappen en de Faculteit Informatietechnologie. Personeel en het aantal studenten verviervoudigd. Ondertussen, de universiteit groeide ook in het profiel als de meeste faculteiten begon te postgraduate programma's bieden. Onderzoeksactiviteiten begon om wortel te schieten met de oprichting van het Instituut voor Biodiversiteit en Milieu Conservation, dat zich richt op de veelheid van flora en fauna in Borneo. Koppelingen met diverse universiteiten in het buitenland werden ook vastgesteld. In hetzelfde jaar, het Centrum voor Technologie Overdracht en Consultancy Unimas, won het contract voor EIA studie van de Bakun Waterkracht Project, de grootste ooit MER-project in het land.

De periode tussen januari 1995 en eind december 1996 zag een verdere consolidatie in de academische en onderzoek van de universiteit. Nog twee faculteiten begon met in hun pionier batches van studenten; de Faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen (1995) en de Faculteit Economie en Bedrijfskunde (1996). Dit bracht het totaal aantal faculteiten tot acht, zoals oorspronkelijk gepland. Het Centre for Language & Communication Studies begon de TESL programma aan te bieden, in aanvulling op de generieke taalcursussen. Het Instituut voor Gezondheid en sociale geneeskunde, en het Institute of Software Technology werden vervolgens aan de lijst van onderzoeksinstituten toegevoegd.

Het historische jaar 1997 getuige van de baanbrekende partij van afgestudeerden ontvangen hun diploma tijdens de openingszitting oproeping van de Universiteit. Het jaar werd ook de oprichting van het Instituut voor Oost-Aziatische Studies.

Het jaar 2000 werd gekenmerkt door de verandering van de vice-kanselier zitplaats; Professor Dato 'Zawawi Ismail, de eerste vice-kanselier opgevolgd door professor Datuk Yusuf Hadi als tweede vice-kanselier van Unimas. Prof Datuk Dr Abdul Rashid Abdullah werd aangesteld als de derde vice-kanselier op 1 februari 2005. Van 2001 tot 31 maart 2013, werd professor Datuk Dr Khairuddin Ab Hamid aangesteld als vierde vice-kanselier van Unimas. YBhg Prof Dr Morshidi bin Sirat werd later benoemd als vijfde VC op 1 april 2013. Zijn ambtstermijn was echter kort toen hij teruggeroepen naar de functie van directeur-generaal bij het ministerie van Onderwijs, Maleisië bezetten. Bijgevolg YBhg Prof Dato 'Dr Mohamad Kadim Suaidi nam als zesde vice-kanselier van Unimas op 16 april 2013.

Met ingang van september 2013, Unimas totale inschrijving is 16.085 bestaande uit 14.033 studenten, 1343 academici en 709 vwo-leerlingen. Daarnaast hebben in totaal 2189 medewerkers in dienst met ingang van augustus 2013.

Unimas is een ISO-gecertificeerde universiteit. Het werd de prestigieuze MS ISO 9001:2000 certificering voor uitmuntendheid in de kern management processen verleend - van de instroom van nieuwe studenten aan de certificering van haar afgestudeerden. Onze undergraduate programma's zijn ontworpen om de behoeften van de maatschappij en de industrie aan te passen. Onze sterke nadruk op technologie heeft ons beloond met de prestigieuze Multimedia Super Corridor (MSC) Status op 17 november 2003. De prijs werd toegekend voor onze rol en het vermogen bij de ontwikkeling van mankracht voor MSC en de daarmee samenhangende behoeften, door middel van onze strategische leer-en trainingsprogramma's.

Unimas heeft de Premiere Information Technology Award van de Maleisische regering, De categorie "Het overbruggen van de digitale kloof" van AFACT's eAsia Award. Het heeft ook de industrie Innovators Award voor Systeem Ontwikkeling en toepassing van de Amerikaanse Vereniging voor Satelliet Professionals International (SSPI), voor zijn succes in het opzetten van een telecentrum in de afgelegen gemeenschap van Bario, Sarawak, om de gemeenschap te helpen bij communicatie , onderwijs, e-commerce, gezondheid en overheidsdiensten.

Unimas is succesvol geweest in het verwerven van onderzoekssubsidies, Komen met publicaties en nuttige wetenschappelijke bevindingen. De universiteit Instituut voor Gezondheid en sociale geneeskunde heeft met succes een kandidaat-vaccin tegen knokkelkoorts ontwikkeld in samenwerking met een internationaal bedrijf, Beierse Nordic. Daarnaast heeft de faculteit van Resource Wetenschap en Technologie met succes een proces om sagozetmeel converteren naar melkzuur voor de productie van milieuvriendelijke plastic.

De ontsluiering van initiatieven op Unimas worden vooropgesteld deels af van de rijkdom aan natuurlijke hulpbronnen en diverse sociaal-culturele samenstelling van de staat Sarawak. Terwijl Unimas is sterk in onderzoek biodiversiteit, deze en de meeste andere onderzoeksactiviteiten op deze universiteit zijn stevig gebaseerd op de hedendaagse technologieën. Bijvoorbeeld, het behoud van de natuurlijke hulpbronnen van de staat, door een combinatie van kracht in de informatica en IT, met expertise in moleculaire biologie en biotechnologie, hebben effectief verwoven meerdere collaboratief onderzoek, zowel lokaal als internationaal. De culturele diversiteit en sociale uniciteit van Sarawak gemeenschappen bieden mogelijkheden voor onderzoek in de gezondheidszorg en de geneeskunde, door het aanbieden van een blik op de invloed van omgevingsfactoren en sociaal-culturele praktijken op de interacties van verschillende ziekteverwekkers; alsmede andere kwesties in verband met community health.

Inzet Unimas om onderzoek is reeds erkend door de belanghebbenden en partners in de industrie door het verstrekken van schenkingen voor de oprichting van acht leerstoelen; deze omvatten de Tun Zaidi Chair voor Medicinale Chemie, de Tun Openg Stoel voor Sago Technology, de Shell Chair voor Milieuvraagstukken, en de Sapura Leerstoel voor ICT.

Vandaag, Unimas's kracht in onderzoek wordt erkend door collega's in ten minste drie niche onderzoeksgebieden: - Biotechnologisch onderzoek in de epidemiologie (dengue, JE, FMHD, malaria), biogeografie (phylogenetics) en landbouw (sago); - ICT, met name op landelijke communicatie en beeldanalyse; en - biodiversiteit, natuurlijke hulpbronnen en milieu management.

Het universiteitsbestuur heeft een upgrade, op basis van hun sterkte in onderzoek, de status van een aantal van hun onderzoeksgroepen Unimas tot Centres of Excellence zijn: - The Malaria Research Centre - Het Centrum voor Onderzoek Waterbeheer - Landelijk Informatica - Image Analysis en Ruimtelijke Technologies - Semantic Technology en Augmented Reality - hernieuwbare energie - Sago Onderzoek - Disability Studies

In 2012, Unimas ontvangen nationale erkenning door het winnen van 4 gouden, 3 zilveren en 10 bronzen awards op MTE 2012. Unimas zakken ook 11 gouden medailles op BIS 2012, een internationale expo gehouden in Londen. Prof. dr. Balbir Singh van de Faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen was tussen de verschillende ontvangers van de beste Maleisische Scientist award gegeven door Akademi Sains Maleisië voor zijn opmerkelijke en bijzondere bijdrage in Malaria onderzoeksactiviteiten.

Vorig jaar, Unimas beveiligd 44 projecten onder het ministerie van Wetenschap, Technologie en Innovatie (MOSTI) Science Fonds subsidie, met een totaal bedrag van RM7.59 miljoen. Een verdere RM2.88 miljoen werd beveiligd van het Ministerie van Hoger Onderwijs (Mohe) voor 81 onderzoeksprojecten.

Locaties

Kuching

Address
94300 Kota Samarahan
Kuching, Sarawak, Maleisië

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden