University of Luxembourg Faculty of Science, Technology and Communication

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Over de universiteit

Opgericht in 2003, is de Universiteit van Luxemburg de enige openbare universiteit van het Groothertogdom Luxemburg. Meertalig, internationaal en onderzoeksgericht, het is ook een moderne instelling met een persoonlijke sfeer.

Over ons

• Opgericht in 2003

• Meertalig, internationaal, onderzoeksgericht

• 850 professionele experts (wetenschappelijk en onderzoekspersoneel) ondersteunen 250 professoren, universitair docenten en docenten in hun onderwijs

• Dicht bij de Europese instellingen en het financiële centrum van Luxemburg

Welkom bij de faculteit Wetenschappen, technologie en communicatie (FSTC)

De faculteit Wetenschappen, Technologie en Communicatie (FSTC) levert een multidisciplinaire expertise op het gebied van wiskunde, natuurkunde, ingenieurswetenschappen, computerwetenschappen en levenswetenschappen. Door zijn dubbele missie van onderwijs en onderzoek wil de FSTC kennis genereren en verspreiden en nieuwe generaties verantwoordelijke burgers opleiden om de samenleving en de omgeving waarin we leven beter te begrijpen, uit te leggen en te bevorderen.

Studeren aan de FSTC

Meer dan 1300 studenten zijn ingeschreven in 5 bachelor, 11 master, 2 beroepsopleidingsprogramma's en in doctoraal onderwijs. Studenten worden begeleid door een team van 80 internationale en gerenommeerde professoren en universitair hoofddocenten. De FSTC biedt een uitstekende werkomgeving en kansen met meertalige cursussen en cursussen voor kleine groepen, vroege betrokkenheid bij onderzoeksprojecten en nauwe banden met instellingen en industrieën.

Onderzoek doen bij de FSTC

De FSTC bestaat uit 5 onderzoekseenheden en neemt deel aan baanbrekende wetenschap en innovatie in samenwerking met lokale en internationale partners. Meer dan 270 professoren, postdocs, promovendi, wetenschappelijk en technisch personeel verrichten interdisciplinair onderzoek in een dynamische, gunstige en meertalige omgeving.

Locaties

Luxemburg stad

University of Luxembourg Faculty of Science, Technology and Communicationi

Address
2, avenue de l'Université
L-4365 Esch-sur-Alzette

Luxemburg stad, Luxemburg district, Groothertogdom Luxemburg
Telefoonnr.
+352 46 66 44 5000