University of Luxembourg, Faculty of Law, Economics and Finance

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

De Faculteit der Rechtsgeleerdheid, Economie en Financiën, Universiteit van Luxemburg omvat drie disciplines die uitzonderlijke academische programma's aanbieden en rigoureuze onderzoeksactiviteiten uitvoeren. De faculteit is een evolutie van de juridische en economische afdelingen van het voormalige Universitair Centrum (Centre Universitaire), de voorloper van de Universiteit van Luxemburg.

Het FDEF bestaat uit drie onderzoekseenheden, oorspronkelijk opgericht als onderdeel van het Gabriel Lippmann Public Research Centre (Centre de Recherche Public Gabriel Lippmann), evoluerend naar de huidige Luxemburgse School of Finance.

Deze faculteit biedt 6 Master degrees, 3 Bachelor degrees en twee professionele programma's.

Wet

Research in Law wordt uitgevoerd door het Laboratoire de Droit Economique, wiens onderzoeksactiviteiten zich richten op het financiële en zakelijke recht, en het Centre de Droit Européen.

Het academische aanbod bestaat momenteel uit:

 • Een bachelor en droit
 • Drie Masters gericht op Europees recht:
  • Master en droit européen - LL.M
  • Master en droit économique européen - LL.M
  • Master en droit financier européen et international - LL.M
 • Een supervisieprogramma voor Ph.D. studenten

Economie

Onderzoeksactiviteiten in het Centre of Research in Economic Analysis (CREA) concentreren zich op:

 • Economische integratie: concurrentie, aantrekkelijkheid in kleine economieën
 • Internationale financiën
 • Economische ontwikkeling: groei, agglomeratie-effecten en duurzame ontwikkeling


Educatieve programma's omvatten

 • Academische bachelor in de economie
 • Professionele bachelor in management
 • Master in economie en financiën
 • Diploma voor aanvullende training in auditing en accounting
 • Doctoraatsopleiding

Financiën

De Luxembourg School of Finance (LSF) is het Departement van Financiën van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid, Economie en Financiën van de Universiteit van Luxemburg. De missie van het LSF is het aanbieden van onderwijsprogramma's en academisch onderzoek in de financiële wereld op het hoogste niveau. Het streeft ernaar om buitengewone individuen als studenten en faculteit aan te trekken en een omgeving van uitmuntendheid te creëren.

Sinds de start in 2003 hebben meer dan 250 studenten van meer dan 30 nationaliteiten het MSc in Banking and Finance-programma afgerond. Dit programma wordt aangeboden op basis van een voltijdse of tweejarige deeltijdbaan van een jaar en is ideaal voor studenten met een eerder diploma in geld of aanverwant gebied, en voor professionals die een meer theoretische basis in de financiering willen vinden om te ondersteunen hun carrièredoelstellingen.

De MSc in Banking and Finance vertegenwoordigt uitzonderlijke waarde. Naast een uitgebreid curriculum, beschikt het over gerenommeerde professoren van zowel het LSF als partneruniversiteiten zoals INSEAD en de Stern School of Business van de New York University (NYU). Een op maat gemaakte Residential Academic Week aan de NYU Stern School of Business is een belangrijk onderdeel van het programma en wordt enorm gewaardeerd door studenten.

De LSF is nauw verbonden met het Luxembourg Financial Centre, met lopende partnerschappen in onderzoek, stages en studentenplaatsing, en evenementen van academische en professionele interesse. Het Financial Centre neemt deel aan het bestuur van de LSF en ondersteunt de LSF in veel verschillende vormen.

Locaties

Luxemburg stad

Address
Faculty of Law, Economics and Finance
Campus Limpertsberg + Research Building A & B
162a, avenue de la Faïencerie

L-1511 Luxemburg stad, Luxemburg district, Groothertogdom Luxemburg

Luxemburg stad

Address
Research Building C
148, avenue de la Faïencerie

L-1511 Luxemburg stad, Luxemburg district, Groothertogdom Luxemburg