Mykolas Romeris University

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Mykolas Romeris University (MRU), gelegen op slechts 20 minuten van het centrum van Vilnius, is een van de grootste en meest internationale universiteiten in Litouwen en heeft momenteel ongeveer 7.000 studenten uit 58 landen. De universiteit biedt volledig Engelstalige programma's voor internationale studenten op alle niveaus - van bachelor tot doctor op het gebied van sociale wetenschappen.

University werkt nauw samen met 300 universiteiten, openbare en particuliere instellingen en is MRU is een actief lid van vele internationale organisaties : International Association of Universities, European University Association, European Association for International Education, European-Asian Knowledge Consortium Social Technologies for Smart and Inclusive Society , enz.

Volgens QS World University rankings (EECA 2019) verbeterde Mykolas Romeris University met 6 plaatsen en neemt een eervolle 142e plaats in, terwijl MRU volgens onderwerp 2019 in wet MRU gerangschikt werd tussen 300 beste universiteiten in opkomend Europa en Centraal-Azië.

44336_2016_TEISE_KIEKVIENAM-0208.jpg

Redenen om te studeren aan de MRU

 1. Progressieve, dynamische, moderne virtuele leerplatforms
 2. Multiculturele omgeving
 3. Veel diensten zijn volledig gratis: een enorme parkeerplaats, sporthallen en sportscholen, cursussen voor vreemde talen, liedbands, dans- en theaterstudio's, basketbalteam, draadloos internet, culturele en educatieve activiteiten, enz.
 4. Lage kosten van levensonderhoud (300-350 EUR / maand met accommodatie in het studentenhuis van de universiteit)
 5. Een bibliotheek die zelfs 's nachts werkt
 6. Gratis introductieweek voor internationale studenten (informatieve seminars, reizen, rondleidingen, culturele evenementen)
 7. Een studentenvisum om door het hele Schengengebied te reizen
 8. Beurzen voor internationale mobiliteit (voor studies en voor stage)
 9. Europese diploma's, die gemakkelijk overal ter wereld te herkennen zijn
 10. King Sejong Institute waar studenten de Koreaanse taal en cultuur gratis kunnen leren
 11. Een van de snelste openbare wifi ter wereld
 12. Mooie gezellige Vilnius; frisse, schone lucht (schoonste in Europa)

44335_2016_MRU_Karjeros_laboratorija-7861.jpg

 • Accommodatie: Ja, aangeboden voor alle internationale studenten
 • Waar: op de campus, 5 minuten lopen naar het hoofdgebouw van de universiteit
 • Prijs: 85-100 EUR per maand
 • Het begin van studies: 1 september.

Aanvraagprocedure en vereiste documenten

Volg 4 stappen:

 1. Vul het online aanvraagformulier in op apply.mruni.eu
 2. Upload vereiste documenten
 3. Beveilig uw registratie door de aanvraagkosten te betalen
 4. Dien uw aanvraag in

Vereiste documenten:

 1. Educatieve documenten
  1. Voor bachelorstudenten die op zoek zijn naar een diploma: een gewaarmerkte kopie van het diploma van het secundair onderwijs of een diploma van het hoger onderwijs met het transcript van academische archieven. Documenten moeten officieel in het Litouws of het Engels worden vertaald.
  2. Opmerking: Aanvullende educatieve documenten (zoals de resultaten van staatsexamens of pre-universitair onderwijs) kunnen vereist zijn in het land waar de aanvrager woonachtig is .
  3. Voor Masters die op zoek zijn naar een graad: gewaarmerkte echte kopieën van universitair transcript en diploma (een kandidaat moet een universitair bachelordiploma of een gelijkwaardig eerste universitair diploma hebben met een studieduur van minimaal 3 jaar). Documenten moeten officieel in het Litouws of het Engels worden vertaald.
 2. Document dat de resultaten van de Engelse taalvaardigheid aantoont.
  1. Voor bachelorzoekende studenten: minimaal niveau B1; beoordelingen van Engelse taalvaardigheidscertificaten gelijk aan niveau B1: TOEFL-paper 477-510, TOEFL IBT 53-64, IELTS 4.5-5.0, PTE-niveau
  2. Voor studenten die op masterdiploma hebben gestudeerd: minimaal niveau B2, beoordelingen van taalvaardigheidscertificaten voor het Engels, gelijk aan niveau B2: TOEFL-paper 513-547, TOEFL IBT 65-78, IELTS 5,5-6,0.
  3. Opmerking: als u geen IELTS of TOEFL hebt, bestaat de mogelijkheid om de online taaltest op Engels te volgen, georganiseerd door de universiteit. U zou deze optie moeten kiezen bij het invullen van de applicatie. Er is geen extra vergoeding voor deze test.
 3. Paspoort kopie
 4. Pasfoto type foto.

44337_2016_vasaros_mokikla-5368.jpg

Deadline van de aanvraag

1 juni

Extra toegang voor de burgers van de EU-lidstaten en de landen van de visumvrije reisregeling voor binnenkomst in de Republiek Litouwen, alsmede voor burgers van de landen die een visum nodig hebben voor toegang tot de Republiek Litouwen waar ambassades van de Republiek zijn van Litouwen wordt georganiseerd van 6 juli tot 3 augustus.

44338_2017_diplomu_iteikimas__Business_Media_School-3344.jpg

Locaties

Vilnius

Mykolas Romeris University

Address
Ateities st. 20,

LT-08303 Vilnius, District Vilnius, Litouwen
Telefoonnr.
+370 5 271 4625