Lees de Officiële Beschrijving

Litouwse University of Health Sciences De Litouwse University of Health Sciences (LSMU) is een nieuwe verschijning in het gebied van de Litouwse hoger onderwijs. Op 30 juni 2010 heeft de Seimas (Parlement) van de Republiek Litouwen is het voorgenomen besluit naar Kaunas University of Medicine (KMU) en de Litouwse Academie voor Veterinaire (LAV) samen te voegen. Nu LSMU is de grootste instelling voor hoger onderwijs voor de biomedische wetenschappen in Litouwen die de beste tradities van de KMU en LAV blijft. LSMU bestaat uit twee belangrijke academies:. Medische Academie en Veterinair Academy De studies worden uitgevoerd in de faculteiten, onderzoeksinstituten, en klinieken. Een totaal van 7031 studenten bestuderen de LSMU programma. De universiteit biedt 22 programma's van 10 bestuderen trends:

4 geïntegreerde studies: Geneeskunde, Odontologie, Apotheek (MA); Diergeneeskunde (VA); 9 undergraduate studies: Mondhygiëne, Verpleegkunde, Verloskunde, Fysiotherapie, Ergotherapie, Volksgezondheid, Maatschappelijk Werk in Medicine (MA); Veterinaire Voedselveiligheid, Veeteelt Technology (VA); 7 graduate studies: Clinical Nursing, fysische geneeskunde en revalidatie, volksgezondheid, Public Health Administration (AM); Veterinaire Voedselveiligheid, Veeteelt technologie, management van Biobusiness (AV).

Internationale ervaring en erkenning LSMU werkt samen met meer dan 140 Europese, Amerikaanse en Aziatische universiteiten voor studie en onderzoek doeleinden. De universiteit is een lid van talrijke internationale organisaties, zoals de European University Association (EUA), Vereniging van Scholen van Volksgezondheid in de Europese regio (ASPHER), Vereniging van medische scholen in Europa (AMSE), Vereniging voor Medisch Onderwijs in Europa (AMEE), Oostzeegebied University Network (BSRUN), Organisatie voor PhD Onderwijs in medische biologie en Gezondheidswetenschappen in het Europees Stelsel (ORPHEUS), de Europese Vereniging van inrichtingen voor Veterinary Onderwijs (EAEVE) World Veterinary Association, en nog veel meer. LSMU is ook een lid van de World Health Organization (WHO), waarbij vervult de rol van een samenwerking centrum voor onderzoek en opleiding in de epidemiologie, alsmede voor de preventie van cardiovasculaire en andere chronische niet-overdraagbare ziekten. De opleidingen van LSMU meet universitair onderwijs normen die in EU-landen en afgestudeerden komen in aanmerking voor de Verenigde Staten Medical Licensing Examination (USMLE) en PLAB onderzoek van de Algemene Geneeskunde Raad in het Verenigd Koninkrijk te nemen.

Een keuze voor buitenlandse studenten Sinds 1990 is LSMU is de Alma Mater van vele internationale studenten en 550 full-time buitenlandse studenten uit 42 landen (vooral Israël, Spanje, Zweden, Libanon, Polen, India, Zuid-Korea, Duitsland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk) zijn hier ingeschreven. Het aantal internationaal bestuderen neemt elk jaar toe. Italië, Frankrijk, Turkije, Tsjechië, Finland en Noorwegen zijn de meest populaire Erasmus partnerlanden onder LSMU studenten. Buitenlandse studenten kiezen om te studeren aan LUHS zijn voornamelijk uit Spanje, Italië, Letland, België en Polen. LSMU is ook een actieve deelnemer van het Erasmus uitwisselingsprogramma. De studenten kunnen studeren aan buitenlandse universiteiten of ga voor een praktijk voor de periode tot één jaar. De contracten van academische uitwisseling zijn getekend met universiteiten in 26 Europese landen. De meerderheid van de ERASMUS-partners zijn in Duitsland, Spanje, Frankrijk, Finland en andere EU-lidstaten

Programs taught in:
Engels